Jaki według was jest najlepszy sposób na poznanie 2 połówki (dziewczyny w tym wypadku), jeżeli szukamy kogoś o spokojnej, nie imprezowej osobowości?
Teoretycznie można szukać na serwisach społecznościowych, ale tam też zdarzają się różne dziwne sytuacje i fake konta. Niektórzy powiedzą - biblioteka, kino - super, ale jakoś średnio to wygląda żeby przesiadywać w takich miejscach całymi dniami z lornetką ![]()
Jakieś inne opcje? ![]()
Klasyk - chciałoby się, żeby ktoś podpowiedział miejsce, w którym tabuny wolnych, atrakcyjnych kobiet przebywają w oczekiwaniu na księcia z bajki.
Takich miejsc nie ma. Jeśli chcesz poznać kobietę, to nie ma "drogi przyśpieszonej" - opcja jest jedna, banalnie prosta, ale często czasochłonna i wymagająca wielu prób: rozglądasz się za interesującą kobietą, gdziekolwiek jesteś, a jak ją znajdujesz, to podchodzisz i próbujesz nawiązać rozmowę. I tyle.
Są miejsca bardziej sprzyjające nawiązywaniu znajomości - generalnie wszystkie "hobbystyczne": kino, bar, siłownia, itd. Są wreszcie spendy singli - speed dating, eventy dla singli w kubach, itp. Ale można zagadać kobietę spotkaną w sklepie, na przystanku czy w windzie (osobiście fanką nie jestem, ale są i panie otwarte na takie znajomości). Nie sądzę, by miejsce poznania jakoś definitywnie wskazywało przydatność do związku kobiety tam poznanej - w klubach możesz poznać nie tylko rozpustną imprezowiczkę, ale i dziewczynę lubiącą po prostu potańczyć, w kinie możesz poznać "grzeczną" kobietę z paskudnym temperamentem. Nie ma gwarancji, tylko system prób i błędów.
I nie jest potrzebna lornetka, wystarczy mieć oczy otwarte
I nie nastawiać się, że musisz upolować lubą za pierwszym wyjściem w teren. Polecam szukać w miejscach, w których przebywanie sprawia Ci frajdę samo w sobie, bo:
1. jeśli kogoś poznasz, jest spore prawdopodobieństwo, że macie coś wspólnego, jakiś fundament na którym można budować znajomość,
2. jeśli nikogo nie poznasz, to i tak miło spędzisz czas i nie będziesz go uważał za stracony.
Ciekawi mnie jaki ludzie mają sposób na poznawanie innych osób. Sam szukam głównie na portalach, w miejscach które lubię, aczkolwiek nie jestem podróżnikiem, raczej domatorem i to też zawęża ten zakres ![]()
4 2017-09-05 18:28:14 Ostatnio edytowany przez szymon100 (2017-09-05 18:28:24)
Nie ma idealnego i dobrego sposobu. Teraz można jak i w realu, w pracy, przez internet czy w innym miejscu kogoś ciekawego poznać. To wszystko zależy właśnie od połączenia dwóch osób gdzie się zgadają i coś zaiskrzy ![]()
Polecam jakieś kameralne wydarzenia kulturalne, np. spotkania autorskie, pokazy filmowe, warsztaty ![]()
6 2017-09-07 10:54:46 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2017-09-07 10:58:13)
Nie warto myśleć o sposobach. Moim zdaniem lepiej po prostu żyć. Nie zamykać się na cztery spusty w domu ani nie zamykać się w sobie. Bywać tu i tam nie myśląc uparcie o poznaniu kogoś, lecz dla przyjemności. Jeśli ktoś ma się znaleźć, to się znajdzie, choćby pod drzwiami miejskiej toalety. Moja znajoma opowiadała mi o małżeństwie, które właśne w takiej "romantycznej" scenerii się poznało ; któreś z nich pomyliło się i weszło nie tu, gdzie trzeba.
Nic tak strasznie nie dołuje i nie wykańcza psychicznie jak presja.
Odkąd zaakceptowałam swoje życie takie jakie jest, jest mi na świecie zupełnie fajnie ![]()
Nawet paru facetom się spodobałam, ale nie tylko oni mnie wybierają, ja też mam coś do powiedzenia
I na te akurat znajomości nie miałam ochoty. Podobać się to jeszcze nie wszystko.
w Internecie to chyba najszybszy sposób
albo na dyskotece też dużo osób się poznaje trzeba do ludzi wychodzić wtedy na pewno kogoś się znajdzie