Jaki według was jest najlepszy sposób na poznanie 2 połówki (dziewczyny w tym wypadku), jeżeli szukamy kogoś o spokojnej, nie imprezowej osobowości?
Teoretycznie można szukać na serwisach społecznościowych, ale tam też zdarzają się różne dziwne sytuacje i fake konta. Niektórzy powiedzą - biblioteka, kino - super, ale jakoś średnio to wygląda żeby przesiadywać w takich miejscach całymi dniami z lornetką
Jakieś inne opcje?
Klasyk - chciałoby się, żeby ktoś podpowiedział miejsce, w którym tabuny wolnych, atrakcyjnych kobiet przebywają w oczekiwaniu na księcia z bajki.
Takich miejsc nie ma. Jeśli chcesz poznać kobietę, to nie ma "drogi przyśpieszonej" - opcja jest jedna, banalnie prosta, ale często czasochłonna i wymagająca wielu prób: rozglądasz się za interesującą kobietą, gdziekolwiek jesteś, a jak ją znajdujesz, to podchodzisz i próbujesz nawiązać rozmowę. I tyle.
Są miejsca bardziej sprzyjające nawiązywaniu znajomości - generalnie wszystkie "hobbystyczne": kino, bar, siłownia, itd. Są wreszcie spendy singli - speed dating, eventy dla singli w kubach, itp. Ale można zagadać kobietę spotkaną w sklepie, na przystanku czy w windzie (osobiście fanką nie jestem, ale są i panie otwarte na takie znajomości). Nie sądzę, by miejsce poznania jakoś definitywnie wskazywało przydatność do związku kobiety tam poznanej - w klubach możesz poznać nie tylko rozpustną imprezowiczkę, ale i dziewczynę lubiącą po prostu potańczyć, w kinie możesz poznać "grzeczną" kobietę z paskudnym temperamentem. Nie ma gwarancji, tylko system prób i błędów.
I nie jest potrzebna lornetka, wystarczy mieć oczy otwarte I nie nastawiać się, że musisz upolować lubą za pierwszym wyjściem w teren. Polecam szukać w miejscach, w których przebywanie sprawia Ci frajdę samo w sobie, bo:
1. jeśli kogoś poznasz, jest spore prawdopodobieństwo, że macie coś wspólnego, jakiś fundament na którym można budować znajomość,
2. jeśli nikogo nie poznasz, to i tak miło spędzisz czas i nie będziesz go uważał za stracony.
Ciekawi mnie jaki ludzie mają sposób na poznawanie innych osób. Sam szukam głównie na portalach, w miejscach które lubię, aczkolwiek nie jestem podróżnikiem, raczej domatorem i to też zawęża ten zakres
4 2017-09-05 18:28:14 Ostatnio edytowany przez szymon100 (2017-09-05 18:28:24)
Nie ma idealnego i dobrego sposobu. Teraz można jak i w realu, w pracy, przez internet czy w innym miejscu kogoś ciekawego poznać. To wszystko zależy właśnie od połączenia dwóch osób gdzie się zgadają i coś zaiskrzy
Polecam jakieś kameralne wydarzenia kulturalne, np. spotkania autorskie, pokazy filmowe, warsztaty
6 2017-09-07 10:54:46 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2017-09-07 10:58:13)
Nie warto myśleć o sposobach. Moim zdaniem lepiej po prostu żyć. Nie zamykać się na cztery spusty w domu ani nie zamykać się w sobie. Bywać tu i tam nie myśląc uparcie o poznaniu kogoś, lecz dla przyjemności. Jeśli ktoś ma się znaleźć, to się znajdzie, choćby pod drzwiami miejskiej toalety. Moja znajoma opowiadała mi o małżeństwie, które właśne w takiej "romantycznej" scenerii się poznało ; któreś z nich pomyliło się i weszło nie tu, gdzie trzeba.
Nic tak strasznie nie dołuje i nie wykańcza psychicznie jak presja.
Odkąd zaakceptowałam swoje życie takie jakie jest, jest mi na świecie zupełnie fajnie
Nawet paru facetom się spodobałam, ale nie tylko oni mnie wybierają, ja też mam coś do powiedzenia I na te akurat znajomości nie miałam ochoty. Podobać się to jeszcze nie wszystko.
w Internecie to chyba najszybszy sposób albo na dyskotece też dużo osób się poznaje trzeba do ludzi wychodzić wtedy na pewno kogoś się znajdzie