zbyt wczesne zakochanie - błąd? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » zbyt wczesne zakochanie - błąd?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: zbyt wczesne zakochanie - błąd?

Proszę Panie o poradę, bo już nie wiem, co myśleć, jak się czuć.

Czy to ze mną jest coś nie tak, czy nie mam sobie nic do zarzucenia, czy może jednak?

Poznałem kobietę (32 lata, ja 35 lat), zaiskrzyło - z obu stron - natychmiastowo. Po 3 spotkaniu byliśmy w łóżku. Ona okazywała wiele atencji, pisała, okazywała oznaki zazdrości i niesamowitej atencji (wszystko jej się u mnie podobało). Po jakimś tygodniu znajomości w łóżku - seks rewelacyjny straszna chemia i dopasowanie - oświadczyła, że kocha mnie, że jestem tym jedynym, że nigdy nie była w związku, ale ze mną mogłaby być. Że jestem dla nie prawdziwym mężczyzną - z poczuciem humoru, inteligentnym, z nikim nie było jej tak dobrze w łóżku itp. Jak to powiedziała "książę z bajki".

Widząc to odwzajemniłem uczucie, zaangażowałem się. Zacząłem chcieć się częściej spotykać - powiedziałem jej o tym, wyjechać gdzieś, zacząłem okazywać lekką zazdrość (bez przesady), gdy kontaktowała się z byłymi czy kolegami (pytałem tylko kto to jest, czy między nimi coś było itp.), byłem nieco zły, gdy będąc na zakupach 100 metrów od mojego mieszkania nie zajrzała do mnie choć na chwilę itp (ale to było już wówczas, gdy zaczęła się wycofywać z relacji). Powiedziałem, że może za jakiś niezbyt odległy czas faktycznie mogłaby u mnie pomieszkać, żeby się sprawdzić. Uważam, że zachowałem się jak dojrzały facet, widzący uczucie innej osoby.

Dodam, że nigdy nie byłem typem szybko angażującym się, wylewnym z uczuciami, jeśli nie widziałem tego z drugiej strony. jestem statecznym, dojrzałym facetem, z kulturą osobistą i dobrą pracą, kilkoma pasjami.

Po jakimś miesiącu zauważyłem odwrót z jej strony, najpierw niechęć do spotkań, potem do seksu, potem teksty w stylu "zależy mi, ale potrzebuję czasu". Trwałem w tym jeszcze jakiś czas, męczyłem się - chociaż wiedziałem, że to już koniec - aż w końcu nie wytrzymałem i przycisnąłem ją - powiedziała, że chce koleżeństwa. Że ta chemia minęła i pomyliły jej się pojęcia zauroczenia oraz miłości yikes

Próbuję sobie wmówić, że to nic takiego, nie wyszło, ale jakoś wkręcam sobie teorię, że zawaliłem, że jednak zbyt szybko okazałem duże zaangażowanie, uczucie i to spowodowało, że w jej oczach straciłem, zainteresowanie spadło i stąd ta porażka. Że może gdybym był bardziej "tajemniczy", mniej naciskał na spotkania, nie okazał pewnych rzeczy, to po jakimś czasie naprawdę by się zakochała.

Co myślicie o tej sytuacji?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: zbyt wczesne zakochanie - błąd?

Myślę, że jesteś takim gościem, który się uśmiecha i idzie do ptaszka z otwartą klatką. Nie dziwię się, że się spłoszyła.

Lekka zazdrość? To ma być dobre?
Żal, że nie odwiedziła Cię, jak była w sklepie blisko Ciebie?
Pomieszkać u Ciebie jak się ledwo znacie?
Potrzebowała czasu, a Ty ją przycisnąłeś?
Naciskał na spotkania? Serio? Naciskałeś na wolną kobietę? Nie polegałeś na jej chęciach, tylko na swoim nacisku?

Ona też nie lepsza -- po tygodniu kocha... Litości... 19-latce bym takie coś wybaczył, ale 30+?

3

Odp: zbyt wczesne zakochanie - błąd?

Moim zdaniem tu zawiniły dwie strony.
Ona bo jest niedojrzała, jak już Gary napisał nikt poważny nie jest w tym stopniu wylewny i nie wyskakuje po tygodniu z takimi wyznaniami.
Tak więc w ogóle się nie przejmuj, że z nią koniec, nic nie straciłeś.
Ty zawiniłeś faktycznie tym, że pod jej wpływem popłynąłeś... Tu również się zgodzę z Garym, oczywiście miłe jest odwzajemnianie uczuć ale chyba przesadziłeś co w połączeniu z jej niedojrzałością dało taki lipny efekt smile

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » zbyt wczesne zakochanie - błąd?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024