Różyczka w ciąży - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Różyczka w ciąży

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Różyczka w ciąży

Witam, jestem w 8 tygodniu ciąży. Parę. Dni temu nie wiedząc o tym mialam kontakt z osobą chorą na różyczkę. 3 lata temu mialam igg dodatnie 26 (przy normie >10 dodatni, mniej niz 10 ujemny), igm ujemne. W dniu kontaktu z tą osoba miałam robione badanie na przecowciala różyczki, igg 170, igm ujemne. Lekarze mają różne opinie na temat wzrostu igg, jeden mówi, ze jesli igg rośnie to źle, inny, ze to nie ma znaczenia, ważne żeby igm było ujemne. Nie wiem kogo słuchać. Czy którejś z Was urosło igg po jakimś czasie i było wszystko w porządku?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Różyczka w ciąży

Ja miałam różyczkę jako małe dziecko. Nie doradzę Ci jak to jest z wynikami badań ale jeżeli możesz to zapisz się już teraz na badania prenatalne między 11-14 tyg , nie refundowane kosztują 250 zł ale być może lekarz da Ci skierowanie. Z tego co wiem to różyczka jest bardzo groźna dla płodu i powstają bardzo poważne wady zwłaszcza na takim etapie ciąży jak teraz jesteś.

3

Właśnie zdaję sobie sprawę z konsekwencji dla płodu, badania prenatalne oczywiście zrobię ale do tego czasu umrę z niepokoju ;(

4

Kontakt z chorym na różyczkę nie koniecznie musi oznaczać od razu zarażenie. Musiałabyś mieszać z tą osobą , non stop przebywać. Jeżeli coś się będzie działo to na pewno objawy zauważysz w niedługim czasie .

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Różyczka w ciąży

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024