Nie mogę zapomnieć o poprzedniej pracy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Nie mogę zapomnieć o poprzedniej pracy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Nie mogę zapomnieć o poprzedniej pracy

Witam, mam nadzieję że dobrze umieściłam wątek smile
Mam bardzo dziwny problem, który bardzo mi ciąży. Około rok temu straciłam pracę, była to moja pierwsza praca, od razu po liceum. Nie przedłużono mi umowy, ponieważ pewna osoba mnie wygryzła (nie chcę wchodzić w szczegóły). Minął rok, a ja dalej się nie pozbierałam. Bardzo lubiłam tamtą pracę, miałam naprawdę fajnych młodych współpracowników. Ogólnie praca nie była ciężka, akurat moja nie ponosiła żadnej odpowiedzialności, była to praca w biurze, żadnych nadgodzin, żadnego zabierania pracy do domu, fajna atmosfera. Może nie była zbyt ambitna , ale jak na moje lata to byłoby ok. Nie mam praktycznie żadnych znajomości, ta praca trafiła mi się jak ślepej kurze ziarno. Cieszyłam się, że jestem już ustawiona w tak młodym wieku, zaczynałam studia, więc też potrzebne były mi pieniądze. Ale niestety ktoś jawnie mnie wygryzł. A ja nie potrafię się podnieść do dzisiaj, mieszkam w małym miasteczku, nie ma tu żadnej pracy. Bardzo długo byłam na bezrobociu. Obecnie mam staż, ale on też się kiedyś skończy. A po tym stażu perspektyw brak (nie mogę już więcej liczyć na  żaden staż, a zresztą nawet nie chcę). Cały czas prześladują mnie myśli, że nigdy nie znajdę już dobrej pracy, szczególnie z takimi warunkami jak miałam tam, że straciłam taką szansę, codziennie o tym myślę. Co robić? Nie daję sobie już rady, dużo myślę o tamtej pracy, wspominam ją, myślę co słychać o tamtych ludzi... Myślałam, że po jakimś czasie mi przejdzie, ale tak się nie stało. Co robić? Jak zapomnieć?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie mogę zapomnieć o poprzedniej pracy

Witaj,
ja podobnie jak Ty miałam taki problem. Bardzo odpowiadała mi poprzednia praca, aczkolwiek doszło do konfliktu i odeszłam z tej pracy. Grafik elastyczny, godziłam ze studiami, a tutaj nagle rozczarowanie. Jednak powiem, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Okazało się, że w innych pracach również dostosowują grafik dla studenta, a i nawet pensję można mieć większą. Nie ma co patrzeć wstecz tylko trzeba szukać nowego i świeżego doświadczenia. Jeżeli studiujesz to pewnie wiesz, że to nie praca na całe życie teraz. Zatem szukaj nowych wyzwań, bo wszędzie czekają nowi ludzie, których warto poznać i dzięki którym ta kolejna praca będzie o wiele lepsza dla Ciebie!

S.

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Nie mogę zapomnieć o poprzedniej pracy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024