Szukam osób, które miały do czynienia z tym lekiem? Czy wam pomógł i po jakim czasie? Czy były jakieś skutki uboczne?
Na każdy organizm ten lek zadziała inaczej. Jedni odczują jakieś skutki uboczne, drudzy nie.
Pocieszę Cię, że dzisiejsze antydepresanty nie uzależniają i nie przymulają.
serio? a brałaś, że wiesz czy tylko gdzieś przeczytałaś, wg mnie żadne psychotropy nie są i nigdy nie będą bezpieczne a walczyć z depresją można na inne sposoby
serio? a brałaś, że wiesz czy tylko gdzieś przeczytałaś, wg mnie żadne psychotropy nie są i nigdy nie będą bezpieczne a walczyć z depresją można na inne sposoby
Biorę lek o podobnym składzie.
Najlepsze efekty daje psychoterapia połączona z regularnym przyjmowaniem odpowiednich leków, przynajmniej w moim przypadku.
Nie mam żadnych skutków ubocznych po lekach, które przyjmuję.
Rozumiem, pytam bo po prostu biorę ten lek niedługi czas i zaczęłam odczuwać bole glowy, zawroty nieraz czuje troche takie odrealnienie a ze mam sklonnosci do hipochondrii zaczelam doszukiwac sie u mnie roznych chorob. Myslalam, że może ktoś miał podobne objawy i jest to po prostu skutek uboczny.
Ogólnie leki nowej generacji potrzebują ok 3 miesięcy, by zacząć działać i by organizm się do nich przyzwyczaił.
Zawsze możesz zgłosić to lekarzowi, który przepisał Ci dany lek.
Genialna nie miałas nigdy depresji to sie nie wypowiadaj.
Zawsze najmądrzejsi ci ktorzy najmniej wiedzą.
Lek na depresje działa, tak samo jak działają np leki na reumatyzm czy inne leki.
To tak jakby mówić komuś jak złamał noge że ma nie brać srodków przeciwbólowych ściagnąć gips i iść biegać to sie samo zrośnie
Ogólnie leki nowej generacji potrzebują ok 3 miesięcy, by zacząć działać i by organizm się do nich przyzwyczaił.
Zawsze możesz zgłosić to lekarzowi, który przepisał Ci dany lek.
Leki nowej generacji działają po 2 tygodniach!!!! ŻADEN lek nie działa dopiero po 3 miesiacach, co za brednie. Nawet w ulotce masz napisane.
W sieci bez problemu znajdziesz forum o wszelkich lekach antydepresyjnych i... gówno się z niego dowiesz, bo z tymi lekami jest tak, że na jednych działają, a na innych nie. Jedni mają skutki uboczne, a innym nic się nie dzieje. Tu nie ma reguły. Musisz sama spróbować.
Cyngli napisał/a:Ogólnie leki nowej generacji potrzebują ok 3 miesięcy, by zacząć działać i by organizm się do nich przyzwyczaił.
Zawsze możesz zgłosić to lekarzowi, który przepisał Ci dany lek.Leki nowej generacji działają po 2 tygodniach!!!! ŻADEN lek nie działa dopiero po 3 miesiacach, co za brednie. Nawet w ulotce masz napisane.
Źle to ujęłam, chodziło mi o to, że 3 miesiące potrzebuje organizm, by przyzwyczaić się do działania leku. Mam tą informację od psychiatry.
Nie musisz od razu się tak gorączkować.
Cyngli a sama brałas?
Cyngli a sama brałas?
Biorę inny antydepresant.
A z jakiej grupy jeśli można wiedzieć:)
A z jakiej grupy jeśli można wiedzieć:)
Przyjmuję mozarin.