kreatywny_wariat napisał/a:ona tak stwierdziła ze będzie lepiej, ja przystałem na to .
To wskazywałoby na to, że coś mogła do Ciebie poczuć więcej niż przyjaźń i wolała ostudzić nieco emocje. Ale jak wiadomo pewności nikt Ci nie zagwarantuje.
kreatywny_wariat napisał/a:jej życie się zmieniło ostatnio
Hmmm i teraz albo działa zgodnie z tym co mogła być może poczuć do Ciebie, albo szuka plastra, najlepiej znanego i szybko dostępnego 
Trudno to wyczuć, więc co tu owijać w bawełnę. Wal do niej wprost i niech mówi dlaczego skoro nie wierzy w przyjaźnie damsko-męskie odzywa się teraz. Chciała zerwania kontaktu a nawiązuje go od nowa. Powiedz, że chcesz jasnych sytuacji i jasnego przekazu. Zaznacz, że zgodnie z tym przekazem będziesz postępował, żebyście obydwoje wiedzieli na jakim gruncie stoicie.
Po co Ci zabawa w kotka i myszkę? Jeśli chcesz jasne sytuacje, przekazy wprost, to twórz takie sytuacje i kreuj takie przekazy.
Przy czym jeśliby doszło do jakiejś bliższej relacji między wami to miej oczy otwarte na ewentualność plastra...
Edycja:
kreatywny_wariat napisał/a:intryguje mnie jako kobieta budzi ciekawość lubię jej charakter ( nie czuje do niej czegoś więcej )
Nie zwróciłam wczesniej dokładniej uwagi.
Skoro tak, to nie łam sobie głowy zbytnio, a jeśli ona będzie dążyć do związku itp to daj jej wyraźną odpowiedź, żeby nie angażowała się.