Czy powiedzieć kobiecie, że jest zdradzana - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy powiedzieć kobiecie, że jest zdradzana

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 24 ]

Temat: Czy powiedzieć kobiecie, że jest zdradzana

Witajcie, piszę ponieważ potrzebuję rady - zastanawiam się czy poinformować pewną kobietę o tym, że mąż ją zdradza. Kobieta ta jest dla mnie całkowicie obca, jej mąż można powiedzieć jest moim znajomym, kochankę również poznałam osobiście. Małżeństwo dobrze sytuowane, z dziećmi, on zaczął ją zdradzać ok. 2 lat po ślubie, romans trwa ok 5-6 lat wydaje się, że to nie tylko seks, że jest między nimi uczucie, podobno żona kompletnie nie widzi żadnych oznak zdrady. Niedawno zaczęłam się zastanawiać jak ja bym się czuła jakby po iluś latach dowiedziała się, że moje małżeństwo jest jednym wielkim kłamstwem, czy chciałabym się dowiedzieć i przeszła mi przez głowę myśl, aby żony nie uświadomić.. piszę tutaj, ponieważ mam dylemat - nigdy nie należałam do osób, które wchodzą w czyjeś życie z butami, ale jak myślę o tej kobiecie to jest mi tak strasznie przykro... zastanawiam się więc czy ją poinformować, dać jej szansę aby mogła jeszcze ułożyć sobie życie z kimś uczciwym, czy się nie wpieprzać w nie swoje sprawy. Obawiam się również jak ona mogłaby zareagować na taką informację - przecież to ogromny cios! zdaję sobie sprawę, że mogłabym kilku osobom zrujnować życie..

Drogie Kobiety, jak Wy byście postąpiły? stałyście kiedyś przed podobnym dylematem?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy powiedzieć kobiecie, że jest zdradzana

Ta kobieta powinna wiedzieć że jest notorycznie zdradzana tez bym powidziala może anonimowo, ale na pewno musisz mieć dowody bo inaczej nie uwierzy.

3 Ostatnio edytowany przez Tadeo1992 (2017-04-02 12:37:57)

W takiej sytuacji odpowiedz sobie na pytanie czy Ty chciałbyś się dowiedzieć,że Twoja druga połówka Cię zdradza - myślę, że chciałbyś znać prawdę, ale tak jak wspomniała Pani o nicku senszyciax3 - poinformuj anonimowo lecz musisz mieć dowody bo wtedy ta kobieta udowodni dupkowi zdradę, w innym wypadku on się wyprze wszystkiego..

4

Piszesz, że ta kobieta jest dla Ciebie obca, a jej męża ledwo znasz... Dlaczego chcesz się wtrącać w ich życie? Co Ci do tego? Co z tego będziesz miała, że jej powiesz, że im w życiu namącisz? Skąd wiesz, ze ona nie wie? A może wie i jej to pasuje? To nie jest Twoja sprawa. Twierdzisz, że nie wchodzisz w cudze życie z butami - z tego, co widzę, właśnie to robisz.

5

Nie mam dowodów, ale myślę, że jakbym powiedziała to po prostu oczy by jej się otworzyły, zauważyła by pewne rzeczy, na które wcześniej być może nie zwracała uwagi np. bardzo częste wyjazdy

Nie wiem czy się wyprze, czy może odejdzie do kochanki

Jeśli wie i jej pasuję, to raczej moja informacja niczego nie zmieni

6

Dowody podstawa inaczej nie masz co  iść z ta informacja, on ją może zbalamucic i ona uwierzy mu, a jeśli beda dowody to on w razie czego się nie wywyinie a przy rozwodzie on nie będzie mógł się wywinac

7

nicze25 napisał/a:

Witajcie, piszę ponieważ potrzebuję rady - zastanawiam się czy poinformować pewną kobietę o tym, że mąż ją zdradza. Kobieta ta jest dla mnie całkowicie obca, jej mąż można powiedzieć jest moim znajomym, kochankę również poznałam osobiście. Małżeństwo dobrze sytuowane, z dziećmi, on zaczął ją zdradzać ok. 2 lat po ślubie, romans trwa ok 5-6 lat wydaje się, że to nie tylko seks, że jest między nimi uczucie, podobno żona kompletnie nie widzi żadnych oznak zdrady. Niedawno zaczęłam się zastanawiać jak ja bym się czuła jakby po iluś latach dowiedziała się, że moje małżeństwo jest jednym wielkim kłamstwem, czy chciałabym się dowiedzieć i przeszła mi przez głowę myśl, aby żony nie uświadomić.. piszę tutaj, ponieważ mam dylemat - nigdy nie należałam do osób, które wchodzą w czyjeś życie z butami, ale jak myślę o tej kobiecie to jest mi tak strasznie przykro... zastanawiam się więc czy ją poinformować, dać jej szansę aby mogła jeszcze ułożyć sobie życie z kimś uczciwym, czy się nie wpieprzać w nie swoje sprawy. Obawiam się również jak ona mogłaby zareagować na taką informację - przecież to ogromny cios! zdaję sobie sprawę, że mogłabym kilku osobom zrujnować życie..

Drogie Kobiety, jak Wy byście postąpiły? stałyście kiedyś przed podobnym dylematem?

Jeśli ktoś przez lata nie zauważa, że partner zaangażowany jest emocjonalnie i seksualnie w inną relację, to są ku temu powody. Ta osoba najprawdopodobniej stosuje mechanizmy obronne typu zaprzeczania, żeby nie zobaczyć prawdy o swoim związku. Mechanizmy obronne - jak sama nazwa mówi - bronią przed...najczęjściej bólem.
To trudna decyzja, czy naświetlić drugiej osobie to, czego ona stara się nie widzieć. Musisz liczyć się z tym, że omijając jej mury narazisz się na jej gniew.

8

Nie odpowiedziałaś, dlaczego chcesz to zrobić? Poczujesz się od tego lepiej? Taka dobra i sprawiedliwa, walcząca o prawdę?

9 Ostatnio edytowany przez ósemka (2017-04-02 13:27:15)

A masz w tym jakiś interes - jesteś tą kobietą? Nie wiesz co zrobi kochanek- czy aby nie zerwie z Tobą?
Zapewne i tak prawdy nie napiszesz.

10

nie, nie jestem tą kobietą i nie mam w tym żadnego interesu, a Wy nie chciałybyście wiedzieć, że facet Was od x lat bezczelnie oszukuje?? CattLady - nie bardzo rozumiem oburzenia z Twojej strony, sama jesteś kochanką, że tak reagujesz?

11

summerka88 napisał/a:

Jeśli ktoś przez lata nie zauważa, że partner zaangażowany jest emocjonalnie i seksualnie w inną relację, to są ku temu powody. Ta osoba najprawdopodobniej stosuje mechanizmy obronne typu zaprzeczania, żeby nie zobaczyć prawdy o swoim związku. Mechanizmy obronne - jak sama nazwa mówi - bronią przed...najczęjściej bólem.
To trudna decyzja, czy naświetlić drugiej osobie to, czego ona stara się nie widzieć. Musisz liczyć się z tym, że omijając jej mury narazisz się na jej gniew.

... albo się na to po prostu zgadza. Ale w takim przypadku nawet jeśli autorka poinformuje zdradzaną, to i tak niczego to nie zmieni.  Po prostu zostanie zachowany status quo.

12

nicze25 napisał/a:

nie, nie jestem tą kobietą i nie mam w tym żadnego interesu, a Wy nie chciałybyście wiedzieć, że facet Was od x lat bezczelnie oszukuje?? CattLady - nie bardzo rozumiem oburzenia z Twojej strony, sama jesteś kochanką, że tak reagujesz?

Sprytnie odbijasz piłeczkę, ale to nie ja nią tutaj jestem. big_smile

Nie lubię takich ludzi jak Ty - wtrącających się bez powodu, bo wiedzą, co dla innych lepsze. Gdyby ta kobieta była Twoją przyjaciółką, bliską kumpelą, to też bym napisała: powiedz jej. Ale obcej osobie? Nie rozumiem, po co. No chyba, że masz w tym interes. Ciężko mi wyobrazić sobie, że jako obca osoba chcesz się tak bezceremonialnie wpakować komuś w życie prywatne. Ale prawdy pewnie i tak nie napiszesz.

13

nicze25 napisał/a:

Małżeństwo dobrze sytuowane, z dziećmi, on zaczął ją zdradzać ok. 2 lat po ślubie, romans trwa ok 5-6 lat wydaje się, że to nie tylko seks, że jest między nimi uczucie, podobno żona kompletnie nie widzi żadnych oznak zdrady.
[...]
jakbym powiedziała to po prostu oczy by jej się otworzyły, zauważyła by pewne rzeczy, na które wcześniej być może nie zwracała uwagi np. bardzo częste wyjazdy

Jak na znajomego, dużo wiesz o nim.

nicze25 napisał/a:

ale jak myślę o tej kobiecie to jest mi tak strasznie przykro... zastanawiam się więc czy ją poinformować,
[...]
dać jej szansę aby mogła jeszcze ułożyć sobie życie z kimś uczciwym, czy się nie wpieprzać w nie swoje sprawy.

Na prawde zastanawiające, nie znasz kobiety a piszesz jak o przyjaciółce. Ty jej chcesz dać szanse...Ty?

nicze25 napisał/a:

Obawiam się również jak ona mogłaby zareagować na taką informację - przecież to ogromny cios! zdaję sobie sprawę, że mogłabym kilku osobom zrujnować życie..

Przynajmniej jesteś tego świadoma.

nicze25 napisał/a:

jak Wy byście postąpiły?

Jeśli już tak bardzo Cie korci aby w ogóle kogoś poinformować, to zacznij od znajomego - co zamierzasz.

nicze25 napisał/a:

Nie wiem czy się wyprze, czy może odejdzie do kochanki

Wyprze się i odejdzie od kochanki.

14 Ostatnio edytowany przez nicze25 (2017-04-02 15:49:57)

ósemka napisał/a:
nicze25 napisał/a:

jakbym powiedziała to po prostu oczy by jej się otworzyły, zauważyła by pewne rzeczy, na które wcześniej być może nie zwracała uwagi np. bardzo częste wyjazdy

Jak na znajomego, dużo wiesz o nim.

naprawdę nie wiem, po co te głupie insynuacje.. rozumiem, że Ty wolałabyś żyć w błogiej nieświadomości i pozwalać, by ktoś przez bardzo długi czas robił z Ciebie idiotę, tak?

15

Taaaak... Powiedz jej. Idź tam i powiedz jej, ze masz dowody na zdradęjej meza i jak bedzie chciala to mozesz swiadczyc przeciwko niemu w sadzie.

Nie masz dowodow? To poki co jest to tylko pomowienie, a to, w odroznieniu od zdrady, jest karalne...

16

Jak dla mnie jeśli ktoś od lat nie widzi zdrady to po prostu z jakiegoś powodu nie chce jej widzieć, albo o niej wie, ale tak ma być. Zdrada może też mieć swoje cele w związku, np. facet jest fajnym ojcem, dobrze dogaduje się z matką dzieci, ale swoje potrzeby seksualne zaspokaja gdzieś indziej i wszyscy są zadowoleni?
A kobieta może po prostu nie chcieć wiedzieć, może sobie podejrzewa, może coś widzi, ale jej jest to po prostu na rękę - bo nie ma ochoty na seks, może sama też sypia z innym facetem i jest im dobrze w takim układzie. Ewentualnie jest tak bardzo zaślepiona, że nie widzi niczego, co dzieje się w związku.

Koniec końców to ich sprawa i jest zbyt wiele zmiennych, a ty ich za mało znasz, żeby za nich decydować, co jest dla nich lepsze.

Na pytanie, czy nie chciałabym wiedzieć, że mnie facet bezczelnie od lat oszukuje - nie da się odpowiedzieć. Bo nie wyobrażam sobie, że jestem w związku, gdzie istnieje aż takie oddalenie emocjonalne, które pozwala mi nie widzieć lub udawać, że nie widzę, że coś jest nie tak. Zdrada nie występuje tam, gdzie relacja jest dobra, bliska i oparta na szczerości, więc pewnie i ta kobieta ma coś sobie do zarzucenia.

17

Powiedz jej, pewnie. Bez dowodów zrobisz z siebie idiotkę,  a kolega dzięki Tobie zacznie się lepiej pilnować.

18

kolejna życzliwa cioteczka... A co Ciebie upoważnia do tego, aby bezpardonowo włazić obcym ludziom w ich życie i im oczy otwierać oraz dawać szansę na cokolwiek? I czy weźmiesz odpowiedzialnosć za ewentualne skutki, jakie ta Twoja prawda przyniesie? Jeśli tak, to idź i powiedz. Ale w oczy. Jestem za.

19

Czy ta kobieta chce czy nie chce tego wiedzieć to tego nie wiesz ale to na pewno nie jest twoja rola ją uświadamiać.  Naprawdę, co za ludzie.

20

Widzisz zło.

Jeśli masz odwagę - zareaguj.
Jakkolwiek.

21

Zgadzam się, zareaguj.

22

A może ta kobieta doskonale wie o tym, że jest zdradzana, ale z jakiś swoich powodów akceptuje ten układ, bo np. nie chce się rozwodzić ? Ale nie chce być też obiektem plotek.
Nie mieszaj się do tego. Nie znasz całego kontekstu tej sytuacji.

23

Nicze, czy to ty jesteś tą kochanką?Bo jeśli tak, to wiesz,że oni rzadko odchodzą od żon.

24

We wszystkich historiach zawsze jest gdzieś drugie dno czy jesteś kochanką czy nie jesteś, nie o to do końca chodzi. Pewnie nie każda kobieta chciałaby wiedzieć, że jest zdradzana. Ale znam dobry przykład gdzie wszyscy naokoło widzieli zdrade a on wmawiał, żonce że ciężko pracuje. Dopiero gdy ktoś wysłał do niej emaila, że on ja zdradza to wyszło tzw szydło z worka. Jeśli Ci ulży z tego powodu to powiedz, ja tam bym się nie martwiła resztą to niech juz oni się martwią.

Posty [ 24 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy powiedzieć kobiecie, że jest zdradzana

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024