Skandal we Włoszech, telewizja publiczna o kobietach ze wschodu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Skandal we Włoszech, telewizja publiczna o kobietach ze wschodu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1 Ostatnio edytowany przez 0junona0 (2017-04-01 17:09:05)

Temat: Skandal we Włoszech, telewizja publiczna o kobietach ze wschodu

Włoska telewizja Rai 1 w ostatnim odcinku programu "Parliamone... Sabato" wychwalała kobiety ze wchodu za  to iż

1. Są mamami, ale po urodzeniu dziecka wracają do swojej figury;

2. Są zawsze seksowne - nie noszą dresu ani piżamy;

3. Wybaczają zdradę;

4. Pozwalają swoim partnerom rządzić;

5. Są doskonałymi paniami domu. We wczesnym dzieciństwie uczą się wszystkich obowiązków domowych;

6. Nie marudzą, nie czepiają się i nigdy nie chowają urazy.

Ku przestrodze samce są wszędzie tacy sami.

"Samce w swojej wiekszości zawsze próbują nas zmarginalizować bardzo łatwo mogą wybaczyć samym sobie własne uchybienia, ale znacznie trudniej im wybaczyć to samo swoim partnerkom"

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Skandal we Włoszech, telewizja publiczna o kobietach ze wschodu

Na czym ten skandal polega? i to we Włoszech?
Sorry, ale byłam tam parę razy i zawsze mam odruch wymiotny jak TV stary, obleśny gość prowadzi program w towarzystwie młodej, prawie nagiej, pięknej kobiety. Oczywiście on jest bohaterem programu, a ona tylko taką seks-maskotką... i jakoś nikogo to nie oburza, Włosi wyśmienicie się bawią przy takich programach.
Naprawdę ktoś we Włoszech zwrócił na to uwagę?

3

Ja również nie widzę tu żadnego skandalu. Przytoczone wypowiedzi można najwyżej określić jako kontrowersyjne, a i to zależy od punktu widzenia, ale żeby od razu skandaliczne?

4

Może autorce bardziej chodziło o "metaforyczny skandal" czyli, że te pożal się Boże tezy ją osobiście oburzyły i w jej odczuciu są skandaliczne.
Jeżeli tak to ja również się pod tym podpisuje-dla mnie są one również w tym wymiarze skandaliczne. Jest to ohydna stetereotypowa, uougulniona generalizacja, której mogli się dopuścić tylko i wyłącznie napaleni, zboczeni szowiniści i fetyszyści, którzy zamiast myśleć mózgiem myślą wiadomo czym i o czym.
Tak są zazwyczaj postrzegane kobiety z kultury islamu i judaizmu. Najgorsze jest to, że przecież Polacy w tym zakresie niczym nie różnią się od Włochów. Oczywiście nie obracając wyjątków zarówno w Polsce jak i we Włoszech, których nie obchodzą takie pierdoly i nie mają zamiaru swojej partnerki zniewolić, poniżyć i traktować jej jak lalki na pokaz czy zabawki.
Niestety o tym, że np.sa kobiety zmuszane do małżeństw, gwalcone, zastraszane i bite nikt nie wspomniał i nikt nie zwrócił uwagi, że ta ich "uległość" wynika ze strachu, z tego że często nie mają dokąd i jak uciec, a nie z ich "charakteru" czy "genotypu" jakby to ujęli wielbiciele wyznawców ras xy tongue
Uff tak wylalam swoją złość tongue tongue

5

Z czego wiem jednak był skandal. Program zniknął z anteny a dyrektor musiał się mocno tłumaczyć czytałem o tym kilka dni temu na TVN24 BIS. Włosi tolerują dużo ale włoszki niekoniecznie szczególnie na północy.

6

gorszysort992 napisał/a:

Z czego wiem jednak był skandal. Program zniknął z anteny a dyrektor musiał się mocno tłumaczyć czytałem o tym kilka dni temu na TVN24 BIS. Włosi tolerują dużo ale włoszki niekoniecznie szczególnie na północy.

Ooo no proszę! Super-widzisz ja w temacie nie siedzę, ale dobrze słyszeć że ponieśli z tego tytułu konsekwencje-brawo! smile
Dobrze wiedzieć, że nawet w takim kraju jak Wlochy zaczyna się coś zmieniać, że kobiety dochodzą do głosu i jest podejmowana interwencja.
Dzięki za info.
Ps. Genialna nazwa użytkownika tongue tongue

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Skandal we Włoszech, telewizja publiczna o kobietach ze wschodu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024