Kobietki kochane! Naprawdę się z tego śmiejecie, a jednak tacy ludzie istnieją. Ba! Niedawno (nie wiem co mnie podkusiło, ale sprawdziłam komentarze pod postem Telewizji Republiki na temat ufo?) zobaczyłam, jak kobieta, która na "tle" profilu facebooka miała dwójkę niemałych już dzieci wypisywała o Bogu oraz.. o tym, że niedługo wszyscy dowiedzą się, że Ziemia jest płaska.
Są różne dywagacje na ten temat. "Karty illuminati", które krążą obecnie gdzieś po internecie zawierały jedną kartę odnośnie "płaskiej Ziemi". Ludzie to interpretują na kilka sposobów.
"Wywołanie chaosu, aby pokazać ludziom jak bardzo podatni są na sugestie";
"Ukazanie prawdy" - płaskoziemcy;
To dwa główne.
To też wydawało mi się śmieszne, dopóki nie zaczęłam rozmawiać z ludzmi jak oni. Zaślenieni, nawet nie potrafią odpowiedzieć na proste pytania. Zdjęcie Księżyca? W ogóle.. on przecież świeci własnym światłem, a już na pewno nie odbija promieni słonecznych!
Jowisz? A co to za gwiazda? To na pewno hologram.
Martwi mnie to, bo to jest coś podobnego do własnie zasiewania takiego chaosu. Wykorzystuje się niewiedzę oraz neiumiejętność korzystania z internetu i takie mamy kwiatki.
Swoją drogą to nawet może być osobny temat. Bo bardzo często jesteśmy w stanie zauważyć właśnie taką "nieumiejętność" korzystania z internetu, chociażby ruch antyszczepionkowy (chodzi mi o kobiety i mężczyzn, które znajdują jeden artykuł i "nie szczepią, bo nie". Nie czytają, że dzieciaczki z zaburzeniami mogą być bardziej podatne na niektóre działania niepożądane. Przeczyta jedno, albo! Przeczyta BYLE CO i kropka. Nie bo nie. A lekarza się nei zapyta, bo przecież on jest zły
).
Chciałam w sumie dodać to w dziale "religia" - i tutaj przepraszam za takie skojarzenie, ale baaardzo często "płaskoziemcy" są wyznawcami "religii bez kościoła". Interpretacja Biblii dosłownie i podobne sprawy.
Ale cieszę się, że w sumie śmiejecie się z tego tematu 
Olinko, akurat doczytałam - w sumie tutaj masz rację. Ale miejmy na uwadze to, że właśnie takie "podważanie" niektórych teorii daje nam prawdę - np. do niedawna teleportacja na poziomie kwantowym. Einstein mówił, że to możliwe, fizycy - absolutnie nie! A teraz dzięki kilku "spiskowcom" udało się przeteleportować 3 cząsteczki