Zmiana charakteru - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Zmiana charakteru

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Zmiana charakteru

Witam!Pisze tutaj ,ponieważ chciałabym zmienić swój charakter ale nie wiem od czego zacząć , ludzie mówią ze jestem dwulicowa , a ja po prostu lubię pocieszac i pomagać innym przez co ludzie maja o mnie opinie jaka maja,staram sie nie być taka ,ale nie wiem jak , potrzebuje tej zmiany w życiu

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zmiana charakteru

Nie wiem, czy można zmienić swój charakterem, temperament, ale na pewno można zmienić zachowanie.
Określenie, że ktoś jest dwulicowy jest bardzo mocne i bardzo mocno przekreśla twoje pocieszanie i pomaganie innym. Zastanów się co robisz nie tak, skoro ludzie nie wierzą w twoje intencje, skoro odbierają je źle - nie można pomagać, a za chwilę komuś szkodzić. Zastanów się, dlaczego ludzie odbierają twoje zachowanie jako dwulicowe? Może zacznij zmieniać "to" w swoim zachowaniu.

3

Niby jak pomaganie i pocieszanie ma się do dwulicowości ? Skoro tak Cię oceniają to najwyraźniej chodzi im o coś innego. Chyba nie napisałaś o co naprawdę chodzi.

4

Dziwne to: lubisz pomagać ludziom, a oni odbierają to jako dwulicowość, nie jako pomoc. Coś musi być z tą "pomocą" nie tak. Może dajesz rady, o które nikt nie prosi? Może pomożesz, ale za to potem rozpowiadasz innym o czyimś problemie? A może lubisz słuchać o czyichś nieszczęściach po to, by samej lepiej się poczuć? To mi przyszło do głowy, bo normalnie pomoc nie równa się dwulicowości.

5 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-06-29 23:14:29)

Moim zdaniem nie da sie zmienić charakteru ale można nad sobą pracować słuchając innych ktozy są nam bardzo bliscy i mówią nam co robimy zle . Jezeli komuś pomoglas i ktos powiedzial ci w tym czasie ze jesteś dwulicowa to znaczy ze z ta twoja pomocą bylo cos nie tak.

---------------
Niestety spotkałam sie w swoim zyciu z tym problemem przez koleżankę która była mi bliska chłopak mnie uderzył poklucilismy sie zerwał ze mną a ona dwulicowa osoba pocieszala mnie jak plakalam po rozstaniu.

---------------
Nie pisz, proszę, postów jeden pod drugim - jest to sprzeczne z naszym regulaminem. Jeśli chcesz coś dopisać, użyj funkcji "edytuj".
Z góry dziękuję i pozdrawiam, Olinka

6

Być może pomagasz narzucając się albo w sposób, który nie pozwala drugiej stronie poczuć się komfortowo, na przykład Twoje zachowanie nie jest odbierane jako szczere i bezinteresowne. Prawdę mówiąc potwierdzam zdanie poprzedników, że coś z tą pomocą jest nie tak, bo jedno z drugim (pomoc z dwulicowością) mocno się kłóci.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Zmiana charakteru

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024