Witam. Dziewczyny mam dość nietypowe pytanie. Jak wy rozpoznalyscie drugą ciążę? Sama się boję mieć drugie dziecko.. urodziłam 4 grudnia, 5 dni przed porodem współżylam z partnerem. Po 4 tygodniach po porodzie odważyłam się tylko na wzajemną masturbację. Wiecie, ból, dyskomfort. No ale oprzeć się jemu nie można niebylo takiej możliwości żeby coś się dostało do środka. Karmilam piersią przez tydzień, drugi tydzień mleko odciagalam. Okres dostałam zaraz po skończeniu połogu, trwal 7 dni, w lutym nie było, następny dostałam 1 marca. Bezbolesny, czasem tylko jakiś skurcz. Skończył się 7 marca. I teraz albo strach przed następnym dzieckiem i organizm płata mi figle albo już sama nie wiem. Pulsowanie na wysokości pępka, jak leżę na plecach brzuch nie jest w pełni płaski... Wizytę u lekarza mam na koniec marca. Czy test ciążowy będzie teraz wiarygodny?
2 2017-03-17 14:04:47 Ostatnio edytowany przez aga2016 (2017-03-17 14:07:07)
Kazdy organizm jest inny.. po porodzie wszystko jest mozliwe ze sie spozni.. u mnie po porodzie mam okres bezbolesny..
Jezeli tak sie boisz ciazy to powinnas z partnerem uzywac prezerwatyw..
Ewentualnie będąc u ginekologa zapytaj oo.forme antykoncepcji pomoze Ci wybrac..
3 2017-03-17 14:10:36 Ostatnio edytowany przez p.stawieraj (2017-03-17 14:12:37)
Oczywiście, że antykoncepcja jest na porządku dziennym. Z resztą i tak narazie celibat. Partner wraca dopiero w maju. Oprócz tych incydentów nic innego się nie wydarzyło... Podejrzewam, że poprostu organizm jeszcze wraca do siebie ale zapytać się nic nie szkodzi
Ja jak przestałam karmić to okres spóźnił mi sie o tydzień tez myslalam że jestem w ciaży. Organizm musi troche się zregenerowac aby wszystko wróciło do normy.Po porodzie dostałam jak córka skończyła 5 m-cy.Nie zaszkodzi zrobic testu ja bym nie wytrzymała do wizyty lekarskiej i zrobilabym sobie test.