Szukam jakiejś strony internetowej, na której znajdę informacje o polityce / ekonomii itp w Polsce, ale takie które będą w miarę obiektywne. Wiecie, będą informacje wszystkie, a nie rozdmuchany jeden temat, który ma zasłonić inne ważniejsze. Nasze media mają to do siebie, że są stronnicze, jedne opowiadają się za PO, kolejne za PiS, a mi zależy żeby znaleźć coś, co przedstawi rzetelny obraz tego, co się dzieje w kraju.
Nie słyszałem o takim portalu i nie bardzo wierzę, że coś takiego istnieje Zwłaszcza w naszym kraju. Wystarczy, że skrytykujesz PiS i już przestajesz być dla nich obiektywny
. Są dziennikarze, którzy są w miarę obiektywni, choć to oczywiście kwestia punktu widzenia. Mnie ostatnio odpowiada np. to co pisze Andrzej Stankiewicz z Onetu. Ale pewnie zaraz Ci ktoś napisze, że Stankiewicz, skoro jest w Onet to też na pewno nie jest obiektywny
Sam musisz sobie wyrobić zdanie.
A o polityce da się w ogóle pisać obiektywnie? Trzeba czerpać informacje z różnych źródeł i wyrabiać sobie własną opinię.
Myślę ze nie istnieje jeden obiektywny portal o polityce. Trzeba szukać w różnych źródłach i wypośrodkować wszystko na własny rozum.
zgadzam się całkowicie. Moim zdaniem w obecnych czasach sporo informacji i relacji można znaleźć na takich portalach jak you tube. W końcu osoby które zakładają kanały dotyczące np. bieżących spraw politycznych raczej są niezależne w odróżnieniu od popularnych portali internetowych.
zgadzam się całkowicie. Moim zdaniem w obecnych czasach sporo informacji i relacji można znaleźć na takich portalach jak you tube. W końcu osoby które zakładają kanały dotyczące np. bieżących spraw politycznych raczej są niezależne w odróżnieniu od popularnych portali internetowych.
Nie bardzo rozumiem to fetyszyzowanie niezależności i stawianie jej ponad inne składowe rzetelnego dziennikarstwa. Bo dla mnie niezależność to nie wszystko. Można być wszak niezależnym ignorantem, który swoje niezależne opinie będzie bazował wyłącznie na niezależnym widzimisię, a nie na jakichkolwiek faktach. Naprawdę mało co mnie tak irytuje w publicznym dyskursie, jak wypowiedzi osób, które wręcz z dumą oświadczają, że nie mają żadnej wiedzy i kompetencji w danym temacie. Te osoby najczęściej ubierają się właśnie w "zbroję niezależności" - jakby ich niezależność (której nie kwestionuję) była usprawiedliwieniem dla innych braków.
Muszę przyznać, że ja najbardziej cenię sobie portale, które linkują do źródeł, by ich teksty można było zweryfikować. OKOpress zwykle to czyni, dlatego czasem do nich sięgam, ale trzeba przyznać, że ich antypatie polityczne są bardzo czytelne (choć niekoniecznie idące wprost po partyjnych liniach) - dlatego chętnie znalazłabym portal z powiedzmy przeciwstawną optyką, ale z podobnym zacięciem do podawania weryfikowalnych faktów a nie tylko opinii i komentarzy.
nie ma czagoś takiego. ewenatulanie poszukaj sobie kogoś na YT, moze tam się ktos taki znajdzie ??