Nie wiem co się ze mną dzieje. Pomocy ! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Nie wiem co się ze mną dzieje. Pomocy !

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Nie wiem co się ze mną dzieje. Pomocy !

Witam

W połowie lutego tego roku, miałem ablację serca, bo miałem WPW. Zabieg się w 100% udał. Problem jest taki, że kilka dni od wyjścia ze szpitala do chwili obecnej, czuje się tak jakby żołądek podchodził mi do gardła, takie jakby dziwne bóle żołądka, w nocy ciężko mi zasnąć, nie potrafię przespać nocy gdyż budzę się po kilka razy, chcę dodać że przed zabiegiem byłem przewrażliwiony, cały czas myślę o tej chorobie, nie potrafię się na niczym skupić.
Czy możliwe że mam jakąś nerwicę, albo jakieś zaburzenia psychiczne ?

Pozdrawiam Marek.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie wiem co się ze mną dzieje. Pomocy !

Możliwe, ale specjalistą nie jestem. Warto zasięgnąć opinii profesjonalisty.
Od siebie dodam: Skoro obsesyjnie o tej chorobie myślisz, to ją pogłębiasz. Przyciągasz to o czym myślisz... czyli chorobę... więcej myślisz... więcej choroby. Zamknięte koło. Uganiasz się sam za sobą jak kot za ogonem... i po co, skoro to do niczego dobrego nie prowadzi? W imię czego się pytam?
Weź się zatrzymaj, zamknij oczy, skup się dogłębnie... i pomyśl... czego tak naprawdę pragniesz?

3

Marku,skoro zabieg się udał to należy się cieszyć,nawet bardzo!!!,nie dziwne,że myślisz o chorobie,o swoich przeżyciach,to naturalne, skoro jednak tych myśli jest za dużo?,i nie możesz skupić się na innych sprawach i czynnościach?,myślę,że pomocy powinieneś szukać u lekarza prowadzącego,umów się na wizytę jak najszybciej,po co masz cały czas odczuwać duży dyskomfort,niepokój,nie przesypiać nocy?,życzę zdrowia,pozdrawiam

4

Chyba tak zrobię z tym lekarzem, może mi przepisze jakieś leki na uspokojenie.

5

To na dłuższą metę niewiele da-niestety. Uspokoisz się owszem, ale nadal będziesz o tym samym myślał. Toteż polecam wizytę u specjalisty, jeśli sam nie jesteś w stanie sobie z tymi myślami poradzić. Leki tylko uśmierza ból, a przyczyna zostanie i sama nie zniknie. Taka jest prawda... wiem co mówię.
Przemyśl to dobrze, bo całe życie uspokajających nie możesz brać.
Szkoda, że nie odp. na moje pytanie.

6

tajemnicza75 napisał/a:

Możliwe, ale specjalistą nie jestem. Warto zasięgnąć opinii profesjonalisty.
Od siebie dodam: Skoro obsesyjnie o tej chorobie myślisz, to ją pogłębiasz. Przyciągasz to o czym myślisz... czyli chorobę... więcej myślisz... więcej choroby. Zamknięte koło. Uganiasz się sam za sobą jak kot za ogonem... i po co, skoro to do niczego dobrego nie prowadzi? W imię czego się pytam?
Weź się zatrzymaj, zamknij oczy, skup się dogłębnie... i pomyśl... czego tak naprawdę pragniesz?

Trochę się przejąłem tą chorobą i to dlatego tak się dzieje, próbowałem o niej nie myśleć np. podczas oglądania tv, grania na komputerze, i innych rzeczach, ale nie mogę się skupić, próbuje nie myśleć o chorobie ale to się nie udaje.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Nie wiem co się ze mną dzieje. Pomocy !

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024