No właśnie w co? Pierwsze spotkanie. Rozmawiamy już trochę z sobą, teraz chcemy poznać się na żywo. I teraz myślę w co się ubrać. Środek tygodnia, godzina 14. Spotkanie raczej luźne choć w restauracji. Chcę się ubrać tak jak chodzę na codzień. Czyli buty na obcasie, granatowe klasyczne dżinsy, biała obcisła bluzka, i na to narzutka. Nie za elegancko ale i tez nie zbyt luzno. Mam 30 lat. Kobietki podpowiedźcie. To mój debiut
Ubierz się przede wszystkim wygodnie oraz w stylu jaki nosisz na co dzień. W związku z tym, że idziecie do restauracji, biała bluzka jest w porządku.
Ubierz się w to, w czym czujesz się komfortowo i atrakcyjnie. Nie "przebieraj się". Jeśli na co dzień nie nosisz mini, to nie ubieraj się w nią na randkę - nie nosisz tego, w czym się źle czujesz.
Jeśli umiesz i lubisz, możesz trochę mocniej podkreślić oko lub umalować się szminką w wyraźnym kolorze, założyć jakieś efektowne kolczyki lub wisiorek - jeden mocniejszy, strojniejszy akcent na pewno nie zaszkodzi.
4 2017-02-07 15:35:29 Ostatnio edytowany przez angelika.lesnik (2017-02-07 15:35:57)
Restauracja to za dużo powiedziane. To jest zajazd przy ruchliwej drodze. Czasami robią tam wesela, chrzciny itp.
W sumie tak chodzę na codzień. Ubiór taki pół na pół. Będę się w nim dobrze czuć.
Może teraz jakieś rady odnośnie spotkania Bo mnie powoli stres dopada;) Bo wiadomo, że mimo wszystko człowiek chciałby wypaść jak najlepiej.
No kurcze masz 30 lat nie byłaś nigdy na randce? Po prostu bądź rozmowna, miła i naturalna.
No kurcze masz 30 lat
nie byłaś nigdy na randce? Po prostu bądź rozmowna, miła i naturalna.
Na normalnej randce tak, na takiej z nieznajomym nigdy. Przecież to wszystko jest inaczej w odwrotnej kolejności. Dlatego to dla mnie nowość i się stresuje czy dobrze wypadnę, czy dobrze będę wyglądać. Chyba normalne
7 2017-02-07 16:54:25 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2017-02-07 16:55:43)
Pamiętam, jak przyszłam na pierwszą randkę z internetowym znajomym. Przywitaliśmy się, usiedliśmy, po czym roześmiałam się i powiedziałam: "no i nie wiem, co powiedzieć". Facet był fajny i stwierdził, że to normalne. To przełamało pierwsze lody. Potem zagadnęłam go o sprawy poruszone dzień wcześniej w rozmowie (film w telewizji) - i poszło
Tak, że spokojnie. Jeśli Twój znajomy jest do rzeczy, to wszystko będzie dobrze
Zastanów się najpierw nad miejscem skoro poznałaś go w Internecie ;p Różne historie się teraz słyszy. Ale strój jak najbardziej okej.
Zastanów się najpierw nad miejscem skoro poznałaś go w Internecie ;p Różne historie się teraz słyszy. Ale strój jak najbardziej okej.
nie wszyscy faceci to dupki albo zboki! ja cenię jak dziewczyna ubierze buty na obcasie
Ja uważam, że buty na obcasie to troszkę przesada ale jak lubisz Miałam sporo internetowych randek, różnie sie na nie ubierałam ale np. obecnego faceta z którym jestem też poznałam przez aplikację randkową i na spotkanie przyszłam w bluzie i jeansach i trampkach bo mi się ubierać nie chciało ładnie także strój nie jest najważniejszy
Nie ubieraj się wyzywająco. Ubierz się w swoim własnym stylu. Ładną bluzkę jeansy;) musisz się czuć swobodnie i pięknie
I koniecznie majtki "antygwałty" Żeby Cię nie poniosło.
Nie ubieraj się wyzywająco. Ubierz się w swoim własnym stylu. Ładną bluzkę jeansy;) musisz się czuć swobodnie i pięknie
Popieram Twoje zdanie. Musisz wyglądać naturalnie
Moja siostra szła ostatnio na pierwsze spotkanie z chłopakiem poznanym przez Internet i założyła właśnie jeansy, bluzkę, ramoneskę i buty na obcasie. Jak dla mnie taki ubiór jest w sam raz.