Samotna w ciąży, brak zainteresowania od strony byłego partnera... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Samotna w ciąży, brak zainteresowania od strony byłego partnera...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Samotna w ciąży, brak zainteresowania od strony byłego partnera...

Jestem już w 5miesiącu partner zostawił mnie w 3 potraktował podle....
Zostałam sama z całą masą problemów, a on nawet się swoim dzieckiem nie interesuję, nie chce nawet zwracać kosztów za lekarzy. Myślałam że chociaż dziecko go będzie interesować a on odciął się jakby dziecka nie było, jakby tych 4 lat nie było. Przykre to. Wysłałam mu stanowcze i prawniczo brzmiące pismo, ale już 2 dni ma je na poczcie i nie odebrał. Czy on ma jakieś serce czy to POTWÓR JEST? Jak można tak człowieka traktować?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Samotna w ciąży, brak zainteresowania od strony byłego partnera...

Mnie już w życiu nic nie zdziwi. I powiem Ci, że jesteś z kims 10 lat i zachodzisz w ciąże i ten ktoś też "nagle" przestaje się Tobą interesować i już wsumie koniec, ale całe 9 miesięcy byłam z tą ciążą sama, ale dałam radę, sama wszystko ogarnęłam, sama zatroszczyłam się o tego bobaska, sama go dopieszczałam. i jestem z tego podwójnie dumna, jest mi cholernie przykro i smutno, ale jestem z siebie dumna.
Faceci to podłe świnie, bo pal licho z nami, ale dziecko czym im zawiniło?

Miałaś jakieś oznaki, że coś jest nie tak? Cokolwiek wyjasnił, coś powiedział?

powodzenia, bądź silna dla tego bąbla, warto:)

3

W ogole sie nie odzywa ? Nic, cisza ?
Ciekawe, jak Ci on kiedys spojrzy w oczy.
Potwor ? Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze bylas czery lata z kims bez uczuc i tego nie zauwazylas.
Poinformowalas go, ze bedzie tatusiem i dal noge ?Pewie sie wystraszyl odpowiedzialnosci i schowal glowe w piasek.

4 Ostatnio edytowany przez myszka127 (2017-01-26 09:09:03)

Pisałam już na forum     http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php? … 3#p2988073

Jak z dnia na dzień stwierdził że się wypalił, nie wie co czuje, póżniej że już rok nie kochał i do dziecka go przymusiłam. A ono było planowane, cieszył się. Wiem że utrzymuje bliskie relacje z koleżanką mężatką z pracy. Chyba ona jest powodem. Ale dzieckiem się nie interesuję, pisałam mu o zwrot kosztów za lekarza to zasłania się kredytem. Chyba faktycznie go nie chciał tylko udawał.

5

Czyli jakieś oznaki były tego ,że on przestał Cię kochać a wy na tzw .ratowanie związku zrobiliście sobie dziecko. To jest droga do dużego cierpienia w związku a nie ratowania miłości.
Po urodzeniu dziecka wystąp o ustalenie ojcostwa jeżeli nie będzie chciał wpisać się w akt urodzenia dziecka, ustal alimenty i przy okazji domagaj się zwrotu kosztów ciążowych:lekarzy , wyprawki, witamin itp.Nie zmusisz do interesowania się wami ale pieniądze ma prawdo dawać na wasze dziecko.
Cóż ja  z biegiem lat uważam ,że są przesłanki do tego by myśleć ,że chłopak nie jest materiałem na partnera ani ojca i taki scenariusz jak porzucenie jest prawdopodobny.Dziewczyny są tylko tak zauroczono , nie dostrzegają problemów i podejścia partnera do życia.
Autorko dasz radę, dziecko da Ci tej siły po porodzie. Musisz myśleć przede wszystkim o nim a nie tym palancie.

6

Dziecko nie było na ratowanie związku, była to świadoma decyzja podjęta w 2016r . Były rozmowy, i tylko nam dziecka do szczęścia brakowało, Mówił że nas kocha, jakbym mu nie ufała to bym dziecka nie chciała. On mnie oszukał, kłamał a ja mu wierzyłam. Oszukał całą moją rodzinę.

7

myszka127 napisał/a:

Dziecko nie było na ratowanie związku, była to świadoma decyzja podjęta w 2016r . Były rozmowy, i tylko nam dziecka do szczęścia brakowało, Mówił że nas kocha, jakbym mu nie ufała to bym dziecka nie chciała. On mnie oszukał, kłamał a ja mu wierzyłam. Oszukał całą moją rodzinę.

Dziewczyno to najpierw trzeba było chcieć ślubu, zabezpieczenia finansowego a nie dziecka.Wiadomo ,że ślub nie jest gwarancją szczęścia ale pewnym zabezpieczeniem bo nie zostawia się kogoś z dnia na dzień tak sobie tylko są też tego konsekwencje.
Nie chodzi tu o to by Cię dobijać tylko pokazać jak bardzo byłaś naiwna .Masz prawo być rozżalona tylko na dłuższą metę nic Ci to nie da. Twoje dziecko Cię potrzebuje też jako silnej zdecydowanej mamy . Poszukaj w sobie motywacji do walki o dobro waszego dziecka. Facet jak będzie chciał pomóc to się sam odezwie inaczej go do niczego nie zmusisz wręcz na litość go nie weźmiesz. Trudno jest Ci to teraz ogarnąć ale jakoś będziesz musiała. Szukaj oparcia w rodzinie , znajomych, przyjaciołach, spotykaj się z nimi nie zamykaj się w domu i postaraj się nie myśleć ciągle o nim.

8

Miałam 1 ślub dziecko, teraz pierwsze dziecko później cywilny i chrzciny....

9

myszka127 napisał/a:

Pisałam już na forum     http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php? … 3#p2988073

I właśnie dlatego, że już pisałaś, to zgodnie z zasadami temat powinnaś kontynuować w poprzednim wątku. Sama widzisz, że posiadając więcej informacji zdecydowanie łatwiej jest udzielić właściwej odpowiedzi. Ten wątek zamykam, a Ciebie proszę o zapoznanie się z naszymi zasadami i stosowanie do ich zapisów.
Z pozdrowieniami, Olinka

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Samotna w ciąży, brak zainteresowania od strony byłego partnera...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024