Hej kolezanka do mnie piszę z pomocą- propozycją jakąś(było to w poniedziałek), napisała wiadomosc, znamy się od dawna-wiec dobra znajomosc, pomagała mi, ja tą nerwicę,troche mam,od 2 lat tak jest juz marnie i było takie gadanie czasem na ta nerwice z nią,od jakiegos czasu nie, byanjamniej ja w wtedy siedziałam w nerwicy i rozpaczy, moja mama weszła mi na głowe-tak w przenośni,a zwlekam z wyprowadzką, chodzi o ta kolezankę, że zajmuje sie polowaniami w Pl, jest pilotem polowań dla obcokrajowców, tłumaczy, ma swoje biuro, a ja sie tym przejmuje chyba nie popieram, wiec mam te opory przed rozmową i pomoca z jej strony.
jak nie zniszczyć przyjażni, wiem że odpowiedź jest łatwa, tylko te moje nerwy
Odpowiedź może i jest łatwa, ale pytanie nie bardzo... Mogłabyś inaczej sformułować?
3 2017-01-21 12:34:09 Ostatnio edytowany przez arad (2017-01-21 12:46:23)
trochę jak w tytule, ostatnio kiepsko śpie, wczoraj z 10 razy do łazienki biegałam w nocy, noc nieprzespana, dziś jakies upławy mam, nerwy duże,
chyba czy do niej pisać, napisałam tylko hej
to pozostała czesc postu-to dla mnie trudne co pisze
moje kompleksy, przeszlosc, skojarzenia,widocznie wciaz oceniam, jest tak jakby co jakis czas wszystko wracało,dawne lęki, i ten moj perfekcjonizm-mam tak widac wsrod bliskich osob i innych-zauwazyłam, nie wiem ile jeszce można, przydaałaby sie zmiana diety, środowiska, może byłoby mi lepiej,
mam 31 lat a pisze jak nastolatka, moja mama, chyba w zlosci: czemu raz jestes w dole, raz sie smiejesz, ze mam dobry humor, a ja tak wszystko przezywam i jakos próbuje, moze to te odwlekanie
nie pracuje
nie potrafie zadbac o siebie wciąż lawiruje, stres mnie żżera
Wszystkim nerwicowcom polecam szczera rozmowa z mamą i najważniejsze byc szczerym i asertywnym polecam
Arad oferowanie takiego wsparcia często się nie zdarza.
Nie odrzucaj jej, zwłaszcza, że bardzo niezrozumiale się wypowiadasz i jak widzę cięzko nawiązać Ci kontakt z innymi i podtrzymać dyskusję (podejrzewam, że to zresztą Cię blokuje, tak?)
6 2017-01-30 03:34:36 Ostatnio edytowany przez arad (2017-01-30 03:59:12)
jestem bardzo zmęczona,apatyczna
od dawna nie pracuje
ja estem przybita własnie teraz, mozna się obudzic kolejny dzień ale ile tak mozna