Moi drodzy, wstyd się przyznać, ale męczy mnie pewien problem przez który mój partner praktycznie co noc wyrzuca mnie z łóżka. To znaczy mi samej absolutnie to nie przeszkadza, ale w trosce o dobro Lubego i przespane noce chciałabym w jakiś sposób pozbyć się tego uciążliwego... zjawiska. Okej, prosto z mostu- chrapę jak smok, dyszę jak stary fiat 126p i sapę jak niedźwiedź (to tylko kilka z określeń użytych przez mojego chłopaka ). Jak temu zaradzić? Próbowałam już wielu rozwiązań, ale wszystko na nic. Ktoś z was może uporał się z chrapaniem?
1 2016-12-19 15:38:13 Ostatnio edytowany przez julkamaniurka (2016-12-19 15:38:29)
Podobno sa w aptekach jakies urzadzenia do nosa. Warto popytac albo do lekarza.
O to nie aż tak bardzo nietypowe, często kobietkom zdarza się chrapać, ale mało która się przyznaje Wydaje mi się, że dopóki nie spróbujesz jakoś rozwiązać tego samodzielnie to chyba nie ma sensu od razu iść do lekarza. Może lepiej najpierw wypróbować jakieś specyfiki stworzone do tego typu problemów?
Tobie proponuję jednak pójście do lekarza. Przyczyną chrapania może być krzywa przegroda nosowa, której nie da się wyleczyć specyfikami z reklam. A chłopakowi na razie polecam stopery do uszu...
Z tymi lekarzami to jest zawsze problem, bo nawet nie ma kiedy się udać, zaraz będą święta to nie ma na nic czasu. Choć oczywiście- zdrowie jest najważniejsze, ale jeśli występuje jakaś szansa, żeby chociaż spróbować pozbyć się tego problemu w domu to chętnie się jej podejmę Jeśli to nic nie da, no to nie będzie innego wyjścia jak tylko umówienie wizyty. @bbasia stopery tak czy inaczej się chyba przydadzą póki co
Orientujecie się może co faktycznie może zadziałać w domowych pieleszach o ile nie są to problemy związane z przegrodą?
PS Mam ogromną nadzieję, że nie są, naprawdę nie potrzeba mi więcej zmartwień
Kochana, na pewno nie panikuj z góry. Najprawdopodobniej okaże się, że to nic poważnego. Mojemu mężowi na chrapanie kupowałam snoreeze, może ty też tego spróbuj? Tam masz dużo opcji do wyboru, jakieś tam listki, spraye i tak dalej. Dużo też zależy od tego skąd bierze się to twoje chrapanie, ale zresztą najlepiej obczaj sobie ich stronę i tam masz jakieś przykłady objawów, które nakierowują co wybrać. U nas akurat sprawdziły się listki, ale to już u każdego coś innego
Zalecam Tobie wizytę u laryngologa, to na początek. Potem sprawdzenie przegrody. Do czasu rozwiązania tych kwestii, doraźnie stopery do uszu dla męża, ale z tym też nie należy przesadzać.
@kovvalska kupiłam kilka dni temu ten spray, póki co użyłam go dwa razy i jeszcze nie ma widocznych efektów. Luby mówi, że warto trochę poczekać. Jak szybko u was pojawiła się poprawa?
Kochana, po kilku dniach Dwa razy to jednak jeszcze troszkę za mało. Teraz jest już jakaś różnica??
Tak!!! Zaczynamy spać spokojnie, a ja jestem już dobrej myśli, bo naprawdę bałam się, że to być może problem z przegrodą. Ale tak czy inaczej spray pomógł, także @kovvalska mam u ciebie duży dług wdzięczności kochana :*
Nie ma sprawy, cieszę się, że mogłam pomóc :*
Mam tylko nadzieję, że efekt się już utrzyma, oby na zawsze
Trzymam kciuki
Też polecam snoreeze, jak koleżanki wyżej piszą, serio się sprawdza.
A ja słyszałam, ze są jakieś nakładki na nos czy coś w stym stylu. Koleżanka coś takiego kupowała dla męża.
A ja słyszałam, ze są jakieś nakładki na nos czy coś w stym stylu. Koleżanka coś takiego kupowała dla męża.
Nakładki nie wiem, ale wiem że tez ten Snoreeze co my mamy to ma opcję plastrów na nos, o coś takiego Ci chodziło? http://www.ceneo.pl/8588696