Wstydliwy i mocno nieestetyczny problem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Wstydliwy i mocno nieestetyczny problem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Wstydliwy i mocno nieestetyczny problem

Ostatnio zauważyłam pewien mocno odstręczający problem w moim... uchu. Mianowicie wydzielanie woskowiny uległo znacznemu zwiększaniu. Dbam o siebie, codziennie czyszczę uszy patyczkami i nigdy nie miałam żadnych problemów. Choć nie czuję bólu, to jednak woszczyna powoduje duży dyskomfort- ciężko pojawić się wśród ludzi, nie chciałabym żeby ktoś postrzegał mnie jako brudaskę... Myślicie, że to problem z którym należy udać się do lekarza? Ktoś miał podobnie i wie czym to jest spowodowane albo najlepiej jak to zaleczyć?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wstydliwy i mocno nieestetyczny problem

a może to właśnie w ciągłym czyszczeniu ucha patyczkami jest problem?

3

Ale czy patyczki mogą być jakoś szkodliwe? Przecież ich przeznaczeniem jest między innymi czyszczenie uszu tongue

4

Uszu wcale nie powinno czyścić się patyczkami. Ja akurat miałam inny problem, przesuszyłam ucho i potwornie mnie swędziało.

Poczytaj sobie o szkodliwości używania patyczków. Zapisz się też do lekarza rodzinnego.

5

Moja droga, patyczki higieniczne to bardzo złe rozwiązanie do czyszczenia uszu wbrew powszechnym opiniom. Można sobie wyrządzić dużą krzywdę. Poza tym używając patyczków tylko upychasz woskowinę w uchu, co już w ogóle jest absolutnie niebezpieczne. Zalecałabym zainwestować w środki których przeznaczeniem jest faktycznie higiena ucha.

6

O rany, wstyd się przyznać, ale nie zdawałam sobie z tego sprawy. Czy jest szansa, żeby spróbować załatwić to bez interwencji lekarza? NAwet nie mam kiedy się wybrać hmm

7

No najlepiej zrobisz jeśli kupisz jakiś płyn przeznaczony do czyszczenia i zamiast patyczków będziesz używać waty albo wacika nasączonego tym lekiem. No i lepiej wyrzucić patyczki albo ewentualnie używać ich, ale do poprawiania makijażu- nie czyszczenia uszu tongue Moja przyjaciółka miała kiedyś podobny problem, swoją drogą również przez czyszczenie uszu patyczkami! Ona kupowała wtedy w aptece voskolix, jest dostępny bez recepty, a kosztuje chyba coś około 20 złotych. Z czego ta buteleczka jest duża więc powinna wystarczyć na długo. Spróbuj z tym, a jeśli po jakimś czasie nic się nie zmieni to niestety wizyta u lekarza cię nie ominie. Ale wydaje mi się, że nie powinno to być nic poważnego. Ale na przyszłość pamiętaj żeby nie wtykać nic głęboko do ucha wink

8

Kup w aptece krople albo spray do czyszczenia uszu. Jak nie będzie poprawy po regularnym stosowaniu, to warto wybrać się jednak do lekarza.

9

Voskolix powinien dać radę, moja przyjaciółka czyści nim uszy swojego rocznego dziecka, także pod względem bezpieczeństwa jak najbardziej ok. No i tak jak dziewczyny pisały wyżej- patyczki absolutnie nie do ucha, mogą się nadać do poprawienia jakichś usterek w make-upie ewentualnie tongue

10

Dziewczyny, dzięki wielkie za pomoc. Kilka dni temu faktycznie kupiłam ten voskolix. Czuję poprawę, serio jest o wiele lepiej. I nawet obyło się bez lekarza wink Uratowałyście mi życie. A raczej uszy smile

11

Fajnie, że już jest lepiej smile

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Wstydliwy i mocno nieestetyczny problem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024