To nie żarty moja kuzynka mieszka w USA i wraz z Trumpa umacnia się ruch który chce odebrać kobietą wszystko co dotychczas wywalczyły ba chce zamknąć nieposłuszne w gettach.
Powstają masowo w tym celu tego typu strony w których to udowadnia się poprzez biblię iż lucyfer jest kobietą a Bóg mężczyzną.
Co na to powiecie mi gdy to pierwszy raz usłyszałam nie mogłam uwierzyć iż mówi to serio potem pomyślałam iż przesadza od wczoraj jednak utwierdziłam się iż w dużej części ona nie przesadza aż przeszły mnie dreszcze powiało grozą.
Przykład http://www.itstimenow4u.com/satan_lucif … n_formerly
1 2016-12-19 00:44:37 Ostatnio edytowany przez Hepatia (2016-12-19 00:45:00)
2 2016-12-19 01:38:17 Ostatnio edytowany przez underdog (2016-12-19 01:39:38)
To nie żarty moja kuzynka mieszka w USA i wraz z Trumpa umacnia się ruch który chce odebrać kobietą wszystko co dotychczas wywalczyły ba chce zamknąć nieposłuszne w gettach.
Jakieś źródła tego typu rewelacji? Czy może "opinie znanych dziennikarzy mediów głównego nurtu"?
Artykułu nie czytam, bo nie ma po co - fanaberie fundamentalistów są mi kompletnie obojętne, a stawianie znaku równości między sympatykami Trumpa a autorem podlinkowanej strony to zwyczajne nadużycie- to chcesz nienawidzić Trumpa, bo to jest teraz trendi.
ps. A propos ruchu:
Podlinkowany artykuł powstał najpóźniej w 2012 roku, o czym świadczy wpis w webarchive:
https://web.archive.org/web/20120508025 … n_formerly
Fanpage podlinkowanej strony na facebooku ma maksymalnie kilka share'ów pod większością wpisów na facebooku, 4 followersów na tweeterze (zauważ, że nie jest zbanowany na tweeterze, gdzie można dostać bana za napisanie "istnieją dwie płcie"), 25 subskrybujących na youtube, czyli zasięg gorszy niż przeciętnej piętnastolatki z Pcimia Dolnego wstawiającej zdjęcie sałatki co weekend. Żadne nowe treści nie pojawiają się na żadnym feedzie tego autora od ponad roku.
Ale wg ciebie to jest groźny ruch społeczny, bo wolisz ignorować, że aktualnie w Stanach to mężczyźni są stygmatyzowaną na każdym kroku płcią.
serio? To juz chyba nasza miejska legenda o czarnej woldze byla bardziej wiarygodna
4 2016-12-21 01:51:31 Ostatnio edytowany przez Hepatia (2016-12-21 02:12:04)
Ja nie napisałam iż one powstały za Trumpa tylko się umocniły. Moja przyjaciółka która mieszka już w USA ładne 10 lat uważa iż od czasów wyborów w USA ruchy te prawie 10 wzrosły na sile. Ona jest socjologiem nie jakimś znanym ale ma swoją renomę. Nie ma parcia na kamerę co może niektórym wydawać się śmieszne jest dość nieśmiała ale jej opinię zwykle się sprawdzały. Jej blog miesięcznie odwiedza około 8000 amerykanów.
OD niedawna z jakiś powodów uwierzyłam jej. Kończąc problem chciałam jeszcze zauważyć że w Polsce wcale nie jest lepiej. Granica racjonalności została już dawno przesunięta. Jeśli komuś wydaje się iż chodzi o naszego ministra mon to powiem że się myli. Zobaczcie zbawienie com płaskaziemia druga koniecswiata org 1593 reptilianie
Jeśli nie jesteście na bieżąco ta druga strona jest o gadoludziach rządzących światem udających ludzi kamuflażem którzy np fałszują zdjęcia i filmy z bombą z atomową której podobno nie ma i celowo wywołują u nas efekt cieplarniany...
Jest po socjologii, to cóż, jakoś dziwnym trafem ludzie po tego typu kierunkach w USA mają na ogół jasno sprecyzowaną przynależność polityczną, tak samo jak np absolwenci gender studies, albo ci ludzie tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=UVE0JekVvt0
https://www.youtube.com/watch?v=tI2IteYiKcI
Najgroźniejszą sektą ostatnich lat dla USA jest banda inżynierów społecznych i miliony ich posłusznych małpiątek, które za welfare i lizanie dupy gadaniem o tym, jak są uciskane oddadzą głos na kogo trzeba, a jak się nie uda, to wyjdą na ulicę i zaczną robić burdy*.
A nie kilkadziesiąt tysięcy ludzi, którzy odwiedzają strony o reptilianach i astrologii, z czego większość i tak robi to dla beki.
Sekty od zawsze miały się dobrze, teraz po prostu dostały platformę ogłoszeniową w postaci Internetu, więc wydają się nagle być barwdziej barwne.
Kiedyś tylko w żyd na krzyżu, a teraz masz alternatywę w postaci jaszczura na fotelu prezydenta, czy 'darmowej' energii z magnesów neodymowych
A mimo to jakoś ateizm ma się na świecie coraz lepiej...
{*} W burdach nie ma oczywiście nic złego, ale oni naruszają własność prywatną, zamiast państwowej!