Metody na syndrom "atrakcyjna, dlaczego więc nieatrakcyjna"() - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Metody na syndrom "atrakcyjna, dlaczego więc nieatrakcyjna"()

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Metody na syndrom "atrakcyjna, dlaczego więc nieatrakcyjna"()

Szukam osób, którym udało się przeskoczyć tę poprzeczkę. Często słyszę, a nawet obserwuję schemat w stylu: Ładna, wesoła dziewczyna bez specjalnych kompleksów, wychodząca do ludzi, mająca swoje zainteresowania, ogólnie nawet lubiana przez mężczyzn, pozytywnie na nią reagują, ale gdy jej jakiś się spodoba, to schemat zawsze jest ten sam: On nigdy nie dąży do czegoś więcej z nią.
Obserwuję to dość często, czasem zastanawiam się dlaczego tak.
Stąd mój pomysł, by poszukać przyczyn i rozwiązań.. Szuka dziewczyn, które miały tak samo i poradziły sobie, przeskoczyły ten próg i udało im się stworzyć satysfakcjonujący związek z mężczyzną, na którym im zależy, i które chiałyby sie tutaj wypowiedzić, udzielić wskazówek. Czy polecacie jakichś coach'ów od związków, kogoś kto mógłby tutaj pomóc? Może się to przydać wielu osobom. Proszę piszcie konkrety, co można z tym zrobić, a nie, ze się nie da i kropka. Postaram się stowrzyć poradnik z tych rad i opinii. A osoby, które chcą uszłyszeć jakie odpowiedzi otrzymałam niech się do mnie zgłaszają.
Dla odważniejszych mam tez pomysł, by nawet zorganizować takie spotkanie/a damsko-męskie, gdzie wspólnie moglibyśmy doradzać sobie, w konstruktywny pozytywny sposób wyrazic nasza opinie jak postrzegamy siebie na wzajem i co moglibyśmy w sobie ulepszyć, nad czym warto popracować. Taka grupa wsparcia.
Można przeczytać masę poradników i te rady są często bardzo przydatne, ale bez praktyki, bez informacji zwrotnej innych czasem to za mało i niewiele zmienia w naszym życiu. Dlatego może warto spróbować? smile
Czekam na Wasze wypowiedzi :-)

Zobacz podobne tematy :
Odp: Metody na syndrom "atrakcyjna, dlaczego więc nieatrakcyjna"()

Nie ma czegoś takiego jak piszesz i i nigdy nie istniało i istnieć nie będzie.

To sie nazywa umiejętność poszukania odpowiedniego partnera dla siebie.  często się zdarza raczej taka sytuacja, że kobieta szuka inteligentnego faceta by stworzyć z nim rodzinę. A realnie później lata za jakimiś napakowanymi przystojniaczkami. No helloł gdzie tu logika. Tu cały syndrom.

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Metody na syndrom "atrakcyjna, dlaczego więc nieatrakcyjna"()

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024