Dlaczego kobiety patrzą mi prosto w oczy, kiedy je mijam? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Dlaczego kobiety patrzą mi prosto w oczy, kiedy je mijam?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

Temat: Dlaczego kobiety patrzą mi prosto w oczy, kiedy je mijam?

Witam kobitki wink Mam takie nietypowe pytanie bo zaczyna mnie to męczyć. Mam 24 lata i od jakiegoś czasu zauważyłem, kiedy idę ulicą, kobiety patrzą mi prosto w oczy kiedy je mijam. Nie wiem czy dlatego, że ja na nie czasem zerkam,czy mam coś na twarzy czy po prostu im się podobam. Nie uważam się za przystojnego faceta ale jakoś za specjalnie brzydki też nie jestem. Koleżanki mówią, że jestem przystojny ale ja w to jakoś nie wierzę tongue Jak to jest z tym kontaktem wzrokowym? Patrzą na mnie bo nie mają na co czy jak? Co ja mam o tym myśleć?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dlaczego kobiety patrzą mi prosto w oczy, kiedy je mijam?

Nie. Patrzą bo zastanawiają się dlaczego się gapisz na każdą mijaną kobietę.

3

Bez przesady. Na każdą się nie gapię.

4

bo nie maja zeza? wink

5

warz121 napisał/a:

Witam kobitki wink Mam takie nietypowe pytanie bo zaczyna mnie to męczyć. Mam 24 lata i od jakiegoś czasu zauważyłem, kiedy idę ulicą, kobiety patrzą mi prosto w oczy kiedy je mijam. Nie wiem czy dlatego, że ja na nie czasem zerkam,czy mam coś na twarzy czy po prostu im się podobam.

Może masz coś w twarzy? smile

warz121 napisał/a:

Koleżanki mówią, że jestem przystojny ale ja w to jakoś nie wierzę

Uwielbiałam ten tekst.Ale za ostatnio za często się pojawia i zrobił się nudny.
Na pewno szkoda im Ciebie i chcą Cię pocieszyć:)

Patrzą na mnie bo nie mają na co czy jak?

Bardzo możliwe,że mijają Cię w jakichś okropnych okolicznościach więc zamiast patrzeć na zasrany psami trwanik,tudzież zapluty i zasmarkany chodnik wolą spojrzeć na Ciebie.Może jednak nie rób sobie nadziei smile

6

warz121 napisał/a:

(...) zauważyłem, kiedy idę ulicą, kobiety patrzą mi prosto w oczy kiedy je mijam. Nie wiem czy dlatego, że ja na nie czasem zerkam,czy mam coś na twarzy czy po prostu im się podobam. (...)

Skoro Ty zerkasz na nie lub się im przyglądasz, to one robią to samo.

(...) Jak to jest z tym kontaktem wzrokowym? (...)

Niektóre osoby potrafią go stosować.

(...) Patrzą na mnie bo nie mają na co czy jak? (...)

To też jest prawdopodobna przyczyna.

(...) Co ja mam o tym myśleć?

Nic.

7 Ostatnio edytowany przez Revenn (2016-11-24 17:15:16)

Dlaczego wszystkie odpowiedzi do tego posta są chamskie ? Nie można normalnie chłopakowi odpowiedzieć ?

Autorze tematu, to że ktoś patrzy ci się w oczy to jeszcze nic nie znaczy. Czasami patrzymy się bo coś nas zaintryguje, czasami przez przypadek. Jeżeli chcesz wiedzieć czy im się podobasz to owszem, jest prawdopodobne że część z nich (nie wszystkie) coś w tobie zainteresowało. Tym bardziej jak dodatkowo się uśmiechają ale to też nie jest pewne. Ja też patrze i uśmiecham się do ludzi np do starszych osób to znaczy że podobają mi się ? ;-) A gojka i iceni tak wylewają żółci bo pewnie same by chciały żeby ktoś na nie zerknął, ale inni wolą patrzyć się na kostke brukową :-P

8 Ostatnio edytowany przez Naprędce (2016-11-24 19:12:34)

warz121 napisał/a:

Co ja mam o tym myśleć?

Sprawdzają czy się Tobie podobają, źrenice ci się wtedy rozszerzają ;)
Zabawny wątek :)

9

Revenn napisał/a:

Dlaczego wszystkie odpowiedzi do tego posta są chamskie ? Nie można normalnie chłopakowi odpowiedzieć ?

Autorze tematu, to że ktoś patrzy ci się w oczy to jeszcze nic nie znaczy. Czasami patrzymy się bo coś nas zaintryguje, czasami przez przypadek. Jeżeli chcesz wiedzieć czy im się podobasz to owszem, jest prawdopodobne że część z nich (nie wszystkie) coś w tobie zainteresowało. Tym bardziej jak dodatkowo się uśmiechają ale to też nie jest pewne. Ja też patrze i uśmiecham się do ludzi np do starszych osób to znaczy że podobają mi się ? ;-) A gojka i iceni tak wylewają żółci bo pewnie same by chciały żeby ktoś na nie zerknął, ale inni wolą patrzyć się na kostke brukową :-P

Nie widzę nic chamskiego w mojej wypowiedzi-po prostu napisałam szczerze co o tym myslę.
Podobnie w poście Iceni nie ma nic chamskiego.
Revenn-no rozszyfrowałeś nas.Wszystkie wypowiedzi są chamskie bo jesteśmy pokracznie brzydkie,stare panny.bez dzieci i nawet bez psów a tu przychodzimy by zrobić najazd na ładnego chłopaka.
Revenn-pytanie jest tak hmm niemądre,że nie wierzę,że zadał je 24 latek.Z 11 latka bym się nie śmiała gdyby zadał takie pytanie.

10 Ostatnio edytowany przez Revenn (2016-11-24 21:22:18)

gojka102 napisał/a:
Revenn napisał/a:

Nie widzę nic chamskiego w mojej wypowiedzi-po prostu napisałam szczerze co o tym myslę.
Podobnie w poście Iceni nie ma nic chamskiego.
Revenn-no rozszyfrowałeś nas.Wszystkie wypowiedzi są chamskie bo jesteśmy pokracznie brzydkie,stare panny.bez dzieci i nawet bez psów a tu przychodzimy by zrobić najazd na ładnego chłopaka.
Revenn-pytanie jest tak hmm niemądre,że nie wierzę,że zadał je 24 latek.Z 11 latka bym się nie śmiała gdyby zadał takie pytanie.

Może jest dziecinny, naiwny itp Ale i tak myślę że powinniśmy odpowiedzieć na jego pytanie normalnie a nie robić jakieś podśmiechujki. Bo tak na prawdę jak by się nad tym zastanowić to ciekawe zagadnienie, na które nie da się jednoznacznie odpowiedzieć. Bo każdy swoje zainteresowanie płcią przeciwną inaczej wyraża. Jeden się patrzy w oczy, drugi poprawia włosy, trzeci w ogóle się nie patrzy na obiekt westchnień. Ja też jak idę ulicą i widzę że ktoś się mi przygląda, niekoniecznie kobiety to myślę sobie dlaczego, ale w większości przypadków raczej ze względu na mój wzrost. Ale autora tematu nie widziałem, więc nie jestem wstanie ocenić na co najprawdopodobniej zwracają ludzie w nim  uwagę.

Ogólnie jest to zwyczajna ludzka natura.
Ludzie zawsze się na siebie gapią, nie ma w tym nic dziwnego jeśli to tylko takie zwykłe spojrzenie.
Ty tak samo patrzysz. Ja też.
Normalne zachowanie.
Nie doszukiwałbym się nic.

12

Jeżeli się szyderczo nie śmieją ci w oczy czy za plecami to jest dobrze smile

13

Autorze, a próbowałeś - łapiąc taki kontakt wzrokowy - np uśmiechnąć się do gapiącej się pani?

14 Ostatnio edytowany przez Amethis (2016-11-25 13:39:06)

gojka102 napisał/a:

że nie wierzę,że zadał je 24 latek.Z 11 latka bym się nie śmiała gdyby zadał takie pytanie.

chciałbym zobaczyć post 11 latka i Wasze odpowiedzi, normalnie chciałbym big_smile

aż napisze pod innym nickiem wink chyba big_smile

CatLady napisał/a:

Autorze, a próbowałeś - łapiąc taki kontakt wzrokowy - np uśmiechnąć się do gapiącej się pani?

jeśli masz dziewczynę, to może tą sugestię pomiń, będąc np na spacerze z nią

15

No masz. Jak ludzie patrzą w chodnik i nie uśmiechają się, to źle, bo Polacy-ponuracy. Jak patrzą i uśmiechają się, to też niedobrze, bo jakie mają intencje? Moim zdaniem to o niczym nie świadczy. Też patrzę się na ludzi, kiedy ich mijam, bo takie uciekanie wzrokiem jest według mnie nieuprzejme. Jeśli ktoś odwzajemni spojrzenie, to się uśmiecham. Nie ma w tym żadnego drugiego dna, ani ukrytych intencji.

16

cslady napisał/a:

No masz. Jak ludzie patrzą w chodnik i nie uśmiechają się, to źle, bo Polacy-ponuracy. Jak patrzą i uśmiechają się, to też niedobrze, bo jakie mają intencje? Moim zdaniem to o niczym nie świadczy. Też patrzę się na ludzi, kiedy ich mijam, bo takie uciekanie wzrokiem jest według mnie nieuprzejme. Jeśli ktoś odwzajemni spojrzenie, to się uśmiecham. Nie ma w tym żadnego drugiego dna, ani ukrytych intencji.

Zdecydowanie jestem za "pozdrowieniem" wzrokiem, kogo kolwiek, nawet że względu na taktyke komunikacji, np w windzie:)

Element komunikacji przecież

17

Revenn napisał/a:

Może jest dziecinny, naiwny itp Ale i tak myślę że powinniśmy odpowiedzieć na jego pytanie normalnie a nie robić jakieś podśmiechujki. Bo tak na prawdę jak by się nad tym zastanowić to ciekawe zagadnienie, na które nie da się jednoznacznie odpowiedzieć. Bo każdy swoje zainteresowanie płcią przeciwną inaczej wyraża.

Zaskakujące jednak, że problem jest dla Autora tak 'poważny', że nie tylko zdecydował się go opisać, ale nawet specjalnie założyć konto.

Mnie też się ludzie na ulicy przyglądają, kobiety i mężczyźni, starsi i młodsi, a jednak wydaje mi się to tak naturalne, że nie doszukuję się tu żadnych podtekstów. To jest zwykły odruch. Jeśli się kogoś mija i coś (cokolwiek) przyciągnie nasz wzrok, to mimowolnie, bez zastanowienia, spojrzymy i ten wzrok na chwilę na danej osobie zatrzymamy. Doszukiwanie się tu czegoś więcej dla mnie brzmi zaskakująco. Mało tego, sama niezwykle często uśmiecham się do przypadkowo napotkanych ludzi, zwłaszcza jeśli mam dobry dzień, ale to wcale nie znaczy, że obdarowany uśmiechem powinien doszukiwać się w nim czegoś szczególnego. Nie dajmy się zwariować.

18

Kiedy patrze komuś w oczy to wyrażam zainteresowanie daną osobą albo tematem rozmowy.... a skoro ty nie rozmawiasz z mijanymi kobietami, to zostaje tylko  jedno wyjaśnienie smile

19

miłaPandzia napisał/a:

Kiedy patrze komuś w oczy to wyrażam zainteresowanie daną osobą albo tematem rozmowy.... a skoro ty nie rozmawiasz z mijanymi kobietami, to zostaje tylko  jedno wyjaśnienie smile

Tak tylko że te zainteresowanie nie musi oznaczać że od razu podobamy się tej osobie, możemy na przykład "zaciekawić" ją nieatrakcyjnym ryjem czy innymi mankamentami. Więc nie da się tego sprowadzić do wszystkich osób, bo każdy z innych powodów może lub nie patrzyć się komuś w oczy, uśmiechać tak samo.

20

A może po prostu patrzą ot tak? big_smile

21

wmawia sobie bzdury na siłę

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Dlaczego kobiety patrzą mi prosto w oczy, kiedy je mijam?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024