Różnica w związku 5 lat - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Różnica w związku 5 lat

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Różnica w związku 5 lat

Witajcie mam pytanie co do tematu. Ostatnio poznałem dziewczynę ona ma 18 lat ja 23. Miło nam się rozmawia itd. ale niekiedy mam wrażenie że ta różnica wieku między nami tzn. ona szkoła ja studia to dwa różne światy. Co myślicie o różnicy 5 lat w związku ??

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Różnica w związku 5 lat

A czym się różnią szkoła od studiów?nazwą i poziomem nauczania?
Robicie to samo uczycie się tylko na innych etapach edukacyjnych. Inaczej jakbyś napisał ona szkoła - ja praca.
W czym masz konkretnie problem?w tym ,że jest młodsza i ma koleżanki na poziomie 18 urodzin czy jest niedojrzała emocjonalnie?
Różnica wieku nie ma znaczenia o ile nie różnicie się poglądami na związek, stylem bycia czy priorytetami.
Robi się problem gdy ty chcesz ślubu dzieci  ona jeszcze się bawić albo ty pracujesz nie masz czasu na spotkania a ona jeszcze nie docenia roli pracy i pieniędzy .Wtedy ciężko z tym walczyć dlatego ,że zależy to od etapu rozwojowego na jakim jesteśmy i nie jest się w stanie tego przeskoczyć.

3 Ostatnio edytowany przez ruda102 (2016-11-23 11:12:55)

5 lat, to może być bardzo dużo, albo zupełnie nic. 15 i 20 lat? Przepaść. 30 i 35? żadna różnica.

To bardziej chodzi o etap życia. Liceum i studia to nie musi być przepaść, ale bardzo często jednak jest. Musisz to sam ocenić na podstawie jej i swojego zachowania - jeśli jakieś jej zachowania już teraz wydają Ci się "dziecinne" i to cię irytuje, to zapewne nie ma co tego ciągnąć. Ale jeśli macie wspólne tematy, sposoby spędzania czasu, to pamiętaj, że ona za rok pójdzie na studia i wtedy tej "bariery" nie będzie.

4

Na waszym etapie 5 lat to jeszcze całkiem sporo, ale trzeba patrzeć przez pryzmat konkretnych osób. Ciebie i jej nie znamy więc trudno oceniać.

5

Tak, jak napisała Ruda102. Teraz 5 lat to duża różnica. Twoja osobowość jest już prawie ukształtowana, a jej jeszcze się kształtuje. Za 5 lat ona będzie już dojrzalsza, będzie pewnie po studiach i pójdzie do pracy, więc różnica przestanie być odczuwalna.
Dla mnie dużo zależałoby od tego, na ile jest dojrzała już teraz. Niektóre 18tki mają emocjonalność dojrzałej osoby, a niektóre są trzpiotkami na poziomie naiwnego dziecka. Taki wiek :-). Sam oceń, czy to dziewczyna na stały związek

6 Ostatnio edytowany przez elektronik146 (2016-11-26 00:35:28)

f

A może warto zastanowić się jakie są Twoje uczucia co do niej ?
Patrzysz na różnicę wiekową przez wizje tego co ludzie potem powiedzą ? Słabe trochę
Jesteś dojrzalszy od niej ale litości nie masz lat 30 tylko sam piszesz 23!!
Możesz być dla niej kimś naprawdę ważnym w czasie kiedy ona tak naprawdę wkracza w dorosłość a jednocześnie ona może czuć się dobrze wiedząc że ma osobę dojrzałą emocjonalnie obok wie że jeśli będzie tego potrzebowała to będziesz dla niej wsparciem

Ale przede wszystkim pierwszorzędnie odpowiedz sobie na pytanie ile ona dla Ciebie znaczy

8

Na wiek tego nie zwalaj, Ty po prostu nie jesteś pewny, czego chcesz. I forum może najwyżej Cię nakierować na przemyślenie tego, ale nie odpowie za Ciebie wink

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Różnica w związku 5 lat

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024