Jak szybko schudnąć z brzucha - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Jak szybko schudnąć z brzucha

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 109 z 109 ]

66

Odp: Jak szybko schudnąć z brzucha

Witajcie,
z otyłością brzuszną mam problem już od jakiegoś czasu. Po ciąży niestety zostało milka dodatkowych kilogramów szczególnie w okolicach brzucha. Zastanawiam się jak go zgubić. Czytam właśnie, że przede wszystkim trzeba spalić tkankę tłuszczową - na co najlepsze są aeroby. Ale wiele ćwiczeń, które Wy polecacie to ćwiczenia siłowe na brzuch. Jak powinnam podejść do tematu? Bardziej bieganie czy bardziej brzuszki? A może powinnam to ze sobą połączyć - tylko w jakich proporcjach?

Zobacz podobne tematy :

67

sophie33 napisał/a:

Witajcie,
z otyłością brzuszną mam problem już od jakiegoś czasu. Po ciąży niestety zostało milka dodatkowych kilogramów szczególnie w okolicach brzucha. Zastanawiam się jak go zgubić. Czytam właśnie, że przede wszystkim trzeba spalić tkankę tłuszczową - na co najlepsze są aeroby. Ale wiele ćwiczeń, które Wy polecacie to ćwiczenia siłowe na brzuch. Jak powinnam podejść do tematu? Bardziej bieganie czy bardziej brzuszki? A może powinnam to ze sobą połączyć - tylko w jakich proporcjach?

Dietetyk. Nie aeroby tylko dietetyk. To dieta najbardziej zrzuca otyłość brzuszną.

68

Lady Loka napisał/a:
sophie33 napisał/a:

Witajcie,

Dietetyk. Nie aeroby tylko dietetyk. To dieta najbardziej zrzuca otyłość brzuszną.

Zgadza się. Dieta przede wszystkim. Najzwyczajniej "mniej żreć" ,a  pewne produkty wręcz drastycznie ograniczyć.

69

Misinx napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
sophie33 napisał/a:

Witajcie,

Zgadza się. Dieta przede wszystkim. Najzwyczajniej "mniej żreć" ,a  pewne produkty wręcz drastycznie ograniczyć.

Nie no niekoniecznie mniej tongue ja od dietetyka dostałam nakaz, żeby jeść więcej, a wcześniej wydawało mi się, że jem jakieś gigantyczne ilości jedzenia.

Sophie, jak chcesz to sama skorzystaj z kalkulatorów kalorii, w internecie są, przeliczą Ci, ile kalorii powinnaś jeść, żeby schudnąć. Ale ja osobiście na pierwszy raz polecałabym jednak zobaczenie się z kimś i pogadanie twarzą w twarz. Kilka miesięcy na diecie od kogoś i zaczynasz intuicyjnie sama się dobrze odżywiać.

70

Lady Loka napisał/a:
Misinx napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Nie no niekoniecznie mniej tongue ja od dietetyka dostałam nakaz, żeby jeść więcej, a wcześniej wydawało mi się, że jem jakieś gigantyczne ilości jedzenia.

Sophie, jak chcesz to sama skorzystaj z kalkulatorów kalorii, w internecie są, przeliczą Ci, ile kalorii powinnaś jeść, żeby schudnąć. Ale ja osobiście na pierwszy raz polecałabym jednak zobaczenie się z kimś i pogadanie twarzą w twarz. Kilka miesięcy na diecie od kogoś i zaczynasz intuicyjnie sama się dobrze odżywiać.

Zmień dietetyka wink Naprawdę nakazał Ci jeść więcej ? A jakoś to logicznie argumentował ? No i czy ta jego rada pomogła ?

71

Misinx napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
Misinx napisał/a:

Zmień dietetyka wink Naprawdę nakazał Ci jeść więcej ? A jakoś to logicznie argumentował ? No i czy ta jego rada pomogła ?

Tak! smile mnie się wydawało, że jem ogromne ilości, a jadłam 1000kcal dziennie smile mój organizm nie wyrabiał, nie miałam siły, budziłam się zmęczona.
pierwszą rzeczą, nad którą pracowałam było doprowadzenie się do 1700-1900kcal.

Ja jestem z mojego dietetyka bardzo zadowolona smile już prawie rok diety i -26kg na liczniku. W pasie zeszłam prawie 30cm.

72

Lady Loka napisał/a:
Misinx napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Tak! smile mnie się wydawało, że jem ogromne ilości, a jadłam 1000kcal dziennie smile mój organizm nie wyrabiał, nie miałam siły, budziłam się zmęczona.
pierwszą rzeczą, nad którą pracowałam było doprowadzenie się do 1700-1900kcal.

Ja jestem z mojego dietetyka bardzo zadowolona smile już prawie rok diety i -26kg na liczniku. W pasie zeszłam prawie 30cm.

No to piękny rezultat smile

73

jak się wyhoduje duży brzuch to on nie zniknie tak po prostu, on powstaje z powodu nadmiernego apetytu na jedzenie

74

nika05 napisał/a:

jak się wyhoduje duży brzuch to on nie zniknie tak po prostu, on powstaje z powodu nadmiernego apetytu na jedzenie

a zdziwiłabyś się, jak znika smile

75 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2020-10-27 22:17:20)

Przede wszystkim to dieta i aktywność fizyczna to podstawa bez tego ani rusz, możesz napisać do tej pani spam pomoże ci dobrać dietę , powie co w twojej diecie jest nie tak, ma na prawdę dużo wiedzę odnośnie żywienia  i może pomóc.

76

Witajcie,
chciałabym się Was poradzić w pewnej kwestii.. Jestem młodą mamą niedawno odstawiłam synka od piersi. Jestem już w pełni gotowa na powrót do formy sprzed ciąży. Co prawda myślałam, że będzie gorzej, ale większość kg zniknęła mi podczas karmienia piersią. Zostało jeszcze tylko małe uwypuklenie na brzuchu. Czy znacie jakieś szybkie sposoby na przywrócenie płaskiego brzucha po ciąży? Chciałabym zdążyć do wiosny.

77

Beniutka napisał/a:

Witajcie,
chciałabym się Was poradzić w pewnej kwestii.. Jestem młodą mamą niedawno odstawiłam synka od piersi. Jestem już w pełni gotowa na powrót do formy sprzed ciąży. Co prawda myślałam, że będzie gorzej, ale większość kg zniknęła mi podczas karmienia piersią. Zostało jeszcze tylko małe uwypuklenie na brzuchu. Czy znacie jakieś szybkie sposoby na przywrócenie płaskiego brzucha po ciąży? Chciałabym zdążyć do wiosny.

Nie ma zadnych szybkich sposobow. Dieta, dieta, dieta. I wlasne tempo organizmu.

78

Nie da się chudnąc tylko z jednego miejsca w ciele niestety

79

Prawdopodobnie masz taką budowę, ze nadmiar tłuszczu odkłada się na brzuchu. Co do biegania, może spróbuj interwałów? Jest wiele sprawdzony sposób dla 'początkujących', na przykład minuta marszu, dwie minuty wolnego biegu. A z dieta... to najważniejsze, żebyś trzymała się liczby kalorii, która jest ci wskazana. Nie musisz zaczynać od samych zdrowych posiłków, warto stopniowo to wprowadzać smile Jak zobaczysz efekty, to złapiesz większą motywację smile

80

Dokładnie kalorie to podstawa

81

Lata się katowałam i nadrabiałam efektem jojo. Dopiero z sauną karbonową zaczęłam systematycznie chudnąć i co najważniejsze nie było jojo. Używam do dzisiaj dla podtrzymania efektu i jestem bardzo zadowolona. Najważniejsze to kupić lub korzystać w salonie z oryginalnej sauny karbonowej. Musi mieć 3 strefy i temperaturę 80 stopni. Niestety dużo jest podróbek. Ja w końcu zaczęłam żyć normalnie, ubierać się normalnie. W końcu czuję, że żyję.

82

Nie da się schudnąć w 1 miejscu. Musisz wejść na deficyt kaloryczny np. -300 kcal i obserwować ciało.

83

Dieta na płaski brzuch powinna być bogata w produkty wysokobiałkowe

84

Zdania w takich tematach są jak zwykle podzielone na zwolenników zdrowej diety i aktywności fizycznej. Prawda jest taka, że trzeba się na tych dwóch aspektach skupić równomiernie. Dlatego tak ważne jest wprowadzenie zmian w naszym stylu życia, co nie zawsze jest proste. Najlepszym tego przykładem jest spożywanie dużej ilości warzyw i owoców, w jakich znajdziemy potrzebne dla organizmu witaminy. Jeżeli nie jesteśmy w stanie tego zrobić, to zawsze możemy skorzystać z suplementów diety - https://mybionic.pl/ jakie kupimy bez recepty.

85

Monikk napisał/a:

Zero słodyczy i dużo ruchu. Polecam trener personalnego lub trening z funkcyjnym smartwatchem ( ja mam smartwatch spam Sport i bardzo dobrze się sprawdza)

W moim przypadki jak jem slodycze to jestem szczupla, a jak zaczynam jesc owoce i warzywa to zaczynam tyc, bo np po warzywnej salatce mam taki apetyt, ze mogla bym lodowke w calosci polknac, tak samo po owocach jestem glodna i jak tu zyc, skoro zdrowa zywnosc powoduje, ze tyje,poniewaz mam zwiekszony apetyt, a zjem kawalek czekolady i mnie mdli przez pol dnia

86

JuliaUK33 napisał/a:
Monikk napisał/a:

Zero słodyczy i dużo ruchu. Polecam trener personalnego lub trening z funkcyjnym smartwatchem ( ja mam smartwatch spam Sport i bardzo dobrze się sprawdza)

W moim przypadki jak jem slodycze to jestem szczupla, a jak zaczynam jesc owoce i warzywa to zaczynam tyc, bo np po warzywnej salatce mam taki apetyt, ze mogla bym lodowke w calosci polknac, tak samo po owocach jestem glodna i jak tu zyc, skoro zdrowa zywnosc powoduje, ze tyje,poniewaz mam zwiekszony apetyt, a zjem kawalek czekolady i mnie mdli przez pol dnia

Tylko zwróć uwagę Julia jakie słodycze, bo te na cukrze i z małą ilością tłuszczu i białka jak najbardziej, ale typu czekolada czy ciastka z dużą ilością tłuszczu i białka odpadają. Jak chce się być szczupłym i przy tym mieć energię do działania na najwyższych obrotach, to właśnie dieta oparta głównie na cukrze, a białko i tłuszcz ograniczone do niezbędnych ilości potrzebnych do utrzymania zdrowia. Warto też zrezygnować z kofeiny, bo zaburza sen i jak ktoś jest lękliwy, to kofeina podkręca lęki. No i oczywiście dobre nawodnienie, czyli  siki mają być w kolorze prawie że wody.

87

MaciejO0o.. napisał/a:

Tylko zwróć uwagę Julia jakie słodycze, bo te na cukrze i z małą ilością tłuszczu i białka jak najbardziej, ale typu czekolada czy ciastka z dużą ilością tłuszczu i białka odpadają. Jak chce się być szczupłym i przy tym mieć energię do działania na najwyższych obrotach, to właśnie dieta oparta głównie na cukrze, a białko i tłuszcz ograniczone do niezbędnych ilości potrzebnych do utrzymania zdrowia.

Coś Ci się z tym cukrem mocno pomyliło. Być może miałeś na myśli węglowodany i to złożone, to owszem, ale zwykły cukier, który tutaj przychodzi na myśl, to samo zło i to z której strony by na to nie spojrzeć.

88

Priscilla napisał/a:
MaciejO0o.. napisał/a:

Tylko zwróć uwagę Julia jakie słodycze, bo te na cukrze i z małą ilością tłuszczu i białka jak najbardziej, ale typu czekolada czy ciastka z dużą ilością tłuszczu i białka odpadają. Jak chce się być szczupłym i przy tym mieć energię do działania na najwyższych obrotach, to właśnie dieta oparta głównie na cukrze, a białko i tłuszcz ograniczone do niezbędnych ilości potrzebnych do utrzymania zdrowia.

Coś Ci się z tym cukrem mocno pomyliło. Być może miałeś na myśli węglowodany i to złożone, to owszem, ale zwykły cukier, który tutaj przychodzi na myśl, to samo zło i to z której strony by na to nie spojrzeć.

No niewiem mnie to "samo zlo" czyli cukier zycie ratuje jak mam ataki hipoglikemii

89

MaciejO0o.. napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Monikk napisał/a:

Tylko zwróć uwagę Julia jakie słodycze, bo te na cukrze i z małą ilością tłuszczu i białka jak najbardziej, ale typu czekolada czy ciastka z dużą ilością tłuszczu i białka odpadają. Jak chce się być szczupłym i przy tym mieć energię do działania na najwyższych obrotach, to właśnie dieta oparta głównie na cukrze, a białko i tłuszcz ograniczone do niezbędnych ilości potrzebnych do utrzymania zdrowia. Warto też zrezygnować z kofeiny, bo zaburza sen i jak ktoś jest lękliwy, to kofeina podkręca lęki. No i oczywiście dobre nawodnienie, czyli  siki mają być w kolorze prawie że wody.

Kawa u mnie odpada cukier mi za mocno obniza

90 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2023-09-01 00:44:09)

JuliaUK33 napisał/a:

No niewiem mnie to "samo zlo" czyli cukier zycie ratuje jak mam ataki hipoglikemii

Bo masz za duże wahania cukru. Jak sobie dowalisz ładunek cukrów prostych, to glikemia bardzo szybko się podnosi, ale równie szybko spada. Gdybyś zadbała o właściwą dietę, cukier byłby na względnie stałym poziomie i nie byłoby takich skoków.
Byłaś z tym kiedyś u lekarza? Miałaś wykonaną krzywą cukrową i insulinową?

91

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Bo masz za duże wahania cukru. Jak sobie dowalisz ładunek cukrów prostych, to glikemia bardzo szybko się podnosi, ale równie szybko spada. Gdybyś zadbała o właściwą dietę, cukier byłby na względnie stałym poziomie i nie byłoby takich skoków.
Byłaś z tym kiedyś u lekarza? Miałaś wykonaną krzywą cukrową i insulinową?

Tak bylam u lekarza zdiagnozowali u mnie hipoglikemie po zrobieniu testu tolerancji glukozy-bylam w szpitalu dali mi czysta glukoze do picia i mierzyli wyniki co kilka godzin prawie caly dzien to zajelo.... co do diety to mam z niskim indeksem, ale niestety czesto rowniez produkty o niskim indeksem obnizaja mi cukier za bardzo. Teraz bede miec niedlugo kolejne badania, bo chca sprawdzic czy tluszcz nie blokuje mi wchlanianie glukozy do komorek,jezeli tak to bede musiala przejsc na diete niskotluszczowa

92

W życiu nie ma prostych sposobów do osiągnięcia wymarzonej sylwetki. Często słyszymy o jakichś cudownych środkach na odchudzanie tylko nigdy nie wiemy jakie mogą mieć skutki uboczne. Oczywiście nie mam tutaj na myśli samego efektu "jojo", a poważniejszymi powikłaniami. Dlatego lepiej jest zacząć od zmiany swoich nawyków żywieniowych, co w dłuższej perspektywie dla świetny rezultat. Oczywiście musimy znaleźć sobie jakąś aktywność fizyczną by spalić tłuszcz. Dodatkowo do kupienia są wody alkaliczne w marketach - https://alcalia.pl/ jakie są w stanie zwiększyć poziom tlenu we krwi podczas treningu, co przekłada się na osiągane rezultaty.

93

Malo tluszczu

94

JuliaUK33 napisał/a:

Malo tluszczu

To akurat jest powielany mit, bo tyje się przede wszystkim z powodu generowanej nadwyżki kalorycznej, ta z kolei najszybciej jest osiągana z powodu spożywania nadmiernej ilości węglowodanów.

95

Pic duzo wody, ogolnie na odchudzanie, bo brzucha sama nie umiem zrzucic. Zwalam to troche, ze mam niedoczynnosc tarczycy..

Kiedys przeczytalam, ze nalezy popijac wode, kiedy sie czuje glod, bo nie zawsze uczucie glodu, to ze jestesmy bardzo glodni. Mozemy oszukac nasz "system" i kiedy napijemy sie wody, to rzeczywiscie glodu odczuwa sie mniej.
Zatem zamiast przekasek typu, ciasteczko, czekolada, podjadanie - szklanka wody. smile

96 Ostatnio edytowany przez 2odiak (2023-12-13 14:15:20)

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Malo tluszczu

To akurat jest powielany mit, bo tyje się przede wszystkim z powodu generowanej nadwyżki kalorycznej, ta z kolei najszybciej jest osiągana z powodu spożywania nadmiernej ilości węglowodanów.

Dokładnie tak.

Dobrze działający organizm,będzie pobierał tyle ile potrzebuje do zasilenia, jednakże ludzie poprzez nieprawidłową dietę, pewne przyzwyczajenia i brak ruchu rozregulowują system i w konsekwencji rosną w szerz smile

Gosiawie napisał/a:

Pic duzo wody, ogolnie na odchudzanie, bo brzucha sama nie umiem zrzucic. Zwalam to troche, ze mam niedoczynnosc tarczycy..

Kiedys przeczytalam, ze nalezy popijac wode, kiedy sie czuje glod, bo nie zawsze uczucie glodu, to ze jestesmy bardzo glodni. Mozemy oszukac nasz "system" i kiedy napijemy sie wody, to rzeczywiscie glodu odczuwa sie mniej.
Zatem zamiast przekasek typu, ciasteczko, czekolada, podjadanie - szklanka wody. smile

I przez takie oszukiwanie dochodzi do "samozjadania" organizmu. Paliwem napędowym są węgle, a te będą pobierane z mięśni, a nie z nadmiaru tkanki tłuszczowej , bo aby ją przetworzyć to potrzebne są co? Węgle smile
Można przywrócić prawidłową gospodarkę zasobami poprzez zastosowanie odpowiedniej diety i planu dostosowanego dla danej jednostki, oraz pozbyć się tkanki tłuszczowej poprzez aktywność czasowo-tlenową.

97

2odiak napisał/a:
Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Malo tluszczu

Dokładnie tak.

Dobrze działający organizm,będzie pobierał tyle ile potrzebuje do zasilenia, jednakże ludzie poprzez nieprawidłową dietę, pewne przyzwyczajenia i brak ruchu rozregulowują system i w konsekwencji rosną w szerz smile

Gosiawie napisał/a:

I przez takie oszukiwanie dochodzi do "samozjadania" organizmu. Paliwem napędowym są węgle, a te będą pobierane z mięśni, a nie z nadmiaru tkanki tłuszczowej , bo aby ją przetworzyć to potrzebne są co? Węgle smile
Można przywrócić prawidłową gospodarkę zasobami poprzez zastosowanie odpowiedniej diety i planu dostosowanego dla danej jednostki, oraz pozbyć się tkanki tłuszczowej poprzez aktywność czasowo-tlenową.

Dokladnie wegle to podstawa... u mnie bez glukozy =koniec zycia w moim przypadku

98 Ostatnio edytowany przez Szeptuch (2023-12-13 20:56:16)

Zacznijmy od tego, że nie ma czegoś takiego jak miejscowe spalanie tkani tłuszczowej.
Nawet jak będziesz robić 1000 brzuszków dzeinnie+ planki+ wahadła czy wzniosy.nożyce czy cos tam jeszcze innego , to ilości twojej tkani tłuszczowej na brzuch, zmniejszy sie dokładnie o tyle samo ile na udach czy ramionach.
Chcesz schudnąć, to tylko deficyt kaloryczny, który możesz osiągnąć albo zmniejszeniem przyjmowanych kalorii, albo jesz tyle samo, ale zacząć oprawiać kardio.
Oczywiście najlepszym wyjściem jest obniżyć przyjmowanie kalorii+ ćwiczenia kardio.
Ale z obserwacji innych ludzi, widzę ze to tylko zraża. i pojawia sie efekt jojo.
Na samym początku, moim zdaniem, najlepiej jeść tyle ile sie je do tej pory i wprowadzić systematyczny wisiłek fizyczny.
z czasem jak nas organizm przyzwyczai sie do sportu, który ostatni raz widzieliśmy w szkole an lekcji wf, powoli obniżać kaloryczności diety.
Potem, ustalic sobie zapotrzebowanie dzienne, względem tego, do jakiego poziomu wysiłku fizycznego doszliśmy.
U mnie jest to 3500 kalorii dziennie, a ważę aktualnie 70kg i mam 10% tkanki tłuszczowej

99 Ostatnio edytowany przez 2odiak (2023-12-14 12:04:17)

Szeptuch napisał/a:

Zacznijmy od tego, że nie ma czegoś takiego jak miejscowe spalanie tkani tłuszczowej.
Nawet jak będziesz robić 1000 brzuszków dzeinnie+ planki+ wahadła czy wzniosy.nożyce czy cos tam jeszcze innego , to ilości twojej tkani tłuszczowej na brzuch, zmniejszy sie dokładnie o tyle samo ile na udach czy ramionach.
Chcesz schudnąć, to tylko deficyt kaloryczny, który możesz osiągnąć albo zmniejszeniem przyjmowanych kalorii, albo jesz tyle samo, ale zacząć oprawiać kardio.
Oczywiście najlepszym wyjściem jest obniżyć przyjmowanie kalorii+ ćwiczenia kardio.
Ale z obserwacji innych ludzi, widzę ze to tylko zraża. i pojawia sie efekt jojo.
Na samym początku, moim zdaniem, najlepiej jeść tyle ile sie je do tej pory i wprowadzić systematyczny wisiłek fizyczny.
z czasem jak nas organizm przyzwyczai sie do sportu, który ostatni raz widzieliśmy w szkole an lekcji wf, powoli obniżać kaloryczności diety.
Potem, ustalic sobie zapotrzebowanie dzienne, względem tego, do jakiego poziomu wysiłku fizycznego doszliśmy.
U mnie jest to 3500 kalorii dziennie, a ważę aktualnie 70kg i mam 10% tkanki tłuszczowej

Spalanie tkanki tłuszczowej następuje w tlenie (1-sza,2-ga strefa HR), natomiast w kardio (4,5) glikogenu i łatwo przyswajalnych węgli ( glukoza, cukry proste).

100 Ostatnio edytowany przez Gosiawie (2023-12-14 12:19:24)

2odiak napisał/a:
Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Malo tluszczu

Dokładnie tak.

Gosiawie napisał/a:

Nie mowie, ze caly dzien oszukiwac i pic tylko wode, kiedy poczuje sie glod albo ochote na przekaske.

101

Gosiawie napisał/a:
2odiak napisał/a:
Priscilla napisał/a:

Dokładnie tak.

Gosiawie napisał/a:

Nie mowie, ze caly dzien oszukiwac i pic tylko wode, kiedy poczuje sie glod albo ochote na przekaske.

W żadnym wypadku nie oszukiwać wink

102

Hej. Co do spalania tkanki tłuszczowej, to tak jak ktoś tutaj pisał, nie ma czegoś takiego jak miejscowe spalanie tkanki tłuszczowej. Jeżeli się spal, to wszędzie. CO do redukcji to pamiętajmy, że 70% sukcesu to jest odpowiednio dobrana dieta. Drugie 30% również bardzo ważne to oczywiście aktywność fizyczna. Ona jest bardzo bardzo ważna. Nie tylko wpływa korzystnie na nasz organizm, kręgoslup itd, ale wspomaga odchudzanie. Warto też wspomniec o spirulinie, o której mowa tutaj https://bystrzyca24.pl/

103 Ostatnio edytowany przez 5i5kiN (2024-03-26 11:10:21)

Mniej żreć
Kalafior r00lez!

104

Ja sie nie musze odchudzac jakos zycie mnie tam po dvpie kopie ze nie mam z tym problemu a nawet sie zastanawiac jaka jestem ale raczej chuda

105

Ja sie nie musze odchudzac jakos zycie mnie taK po dvpie kopie ze nie mam z tym problemu a nawet sie zastanawiac jaka jestem ale raczej chuda .... praca dom praca dom duzo wydatkow same problemy i czesto gesto zapominam o jedzeniu az gdy scisnie z glodu za zoladek wtedy jem ..... dlatego brzusio plaskie jak deseczka : )

106

ale dzis to sie bardzo ciesze ze zyje : ) <3 dziekuje Panu Bogu ; ) <3

107

Zwiększenie aktywności fizycznej i sumienne liczenie kalorii. Nie na oko. Waga i lecisz. Jesli nic nie ruszy poszukaj kogos kto cię poprowadzi przynajmniej na początku. Uwierz można być najedzonym i byc w deficycie.
Od siebie polecam również zainteresować się tematyką elektrostymulacji:
https://www.ems-trening.pl/

W trakcie jednego tylko treningu można zrzucić nawet 1000 kcal.

108

Ja jestem na niskotluszczowej moja najlepsza dieta brzuch plaski jak deska sie lata nie doczekam. Autorko polecam zasada jest prosta jesc tylko te produkty ktore w skladzie maja mniej niz 5 gram tluszczu. Pieczywo bez masla czy margaryny ja na pelnoziarmisty chleb klade pomidora,papryke, ogorka,,,rzodkiewke i jest niskotluszczowo, a juz ta sama kanapki z maslem/margaryna plus do tego ser to juz podnosi kalorycznosc I tluszczu jest duzo wiecej. Trzeba robic zdrowsze zamienniki

109

Podstawowa rzecz : dieta, własciwa dieta to jest 70 % sukcesu. Ważne oczywiście by odpowiednio była dobrana do naszej wagi, PPM itd. Musi być właściwa ilość Biała w diecie, Tłuszczów czy węgli. Są aplikacje, które to zliczają jak Respo czy Fitatu, obie są spoko. Można też pójść do dietetyka, który rozpisze plan i jego sie sztywno potem trzymać. Dodatkowo trzeba też wprowadzić jakąś aktywność fizyczną, choćby miały to być tylko spacery, zawsze coś wink Potem jakieś marsze szybsze czy marszobiegi. Co do jedzenia, to właściwą dietą Mozemy obniżyć trójglicerydy https://bielskobiala24.pl/jak-obnizyc-t … owe-serce/

Posty [ 66 do 109 z 109 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Jak szybko schudnąć z brzucha

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024