Oczekujące II kreseczek- w gronie staraczek raźniej - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Oczekujące II kreseczek- w gronie staraczek raźniej

Strony Poprzednia 1 7 8 9 10 11 38 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 521 do 585 z 2,415 ]

521

Odp: Oczekujące II kreseczek- w gronie staraczek raźniej

bimbulka, mdłości i inne typowe objawy zazwyczaj zaczynają się około 6 tygodnia także korzystaj z dobrego nastroju wink A jak się zaczną zachcianki...powodzenia w trzymaniu zdrowej diety big_smile Mój mąż już jechał o 21 po kebaba wink A wagą się nie przejmuj, ja też mam 178 cm a zaczynam z 82 kg. W pierwszej ciąży przytyłam 12 kg ale zaczynałam od 86kg. Oby teraz przyrost był podobny.

GORKA mocno, mocno trzymam kciukasy !

Zobacz podobne tematy :

522 Ostatnio edytowany przez Madzia92 (2015-08-29 16:25:52)

Cześć dziewczyny smile
Chwila oddechu , mam posprzątane pogotowane mała się poszła bawić do pokoju a Ja kawcia tv laptop i troszkę czasu dla mnie , dziś mój później a w zasadzie wieczorem dopiero z pracy wróci no ale ... zarobić 1000 w dwa dni to dużo niby posiedzi przy tym więcej godzin ale zarobi na tym a my se to odbijemy na następny week bo ma wolne więc jakieś kino z małą może zaliczymy smile
Młoda bez zmian wszystko w porządku a i Ja się lepiej czuje już po @ , głowa mnie znacznie mniej boli noga też przestała boleć po tych maściach i masażach smile także nie narzekam dobrze jest smile

GORKA kiedy się pochwalisz II krechami ;p

Elfie nie przesadzaj nie zawsze pisze elaboraty więc spokojnie można mnie czytać big_smile

Dzasta siemanko i gratuluje ciąży smile mdłości powinny już niedługo minąć także wytrzymasz big_smile grunt żeby maleństwo zdrowe .!

Dantek to dobrze że czujesz się ciążowo big_smile nie zazdroszczę tego czekania w niewiedzy bo ono rzeczywiście jest najgorsze , ale trzeba wierzyć że wszystko będzie w porządku ..tego Ci życzę smile:*

Bimbulko moim skromnym zdaniem jak się nie żre tylko je to można wszystkiego smile Bo wiesz nawet te mega zdrowe hipoalergiczne sranie w banie to i tak chemia , także jedz tak jak jadłaś a wagą aż tak się nie przejmuj bo i tak to stracisz po ciąży , i jak będziesz miała jakieś zachcianki to sobie je spełniaj lepiej to niż katowanie się głodzeniem w imie zdrowej żywności a dzidzia i organizm sami Ci będą dawać znać czeho im potrzeba:)
Ja w ciąży z Nadią w sumie przytyłam 9 kg ale jadłam wszystko od owoców po fast foody zależy co mi się chciało ( w sumie to dalej tak jem mimo że w ciąży nie jestem big_smile ) i o różnych godzinach ;p także na to reguły nie ma

Kurcze ja nie pamiętam nicków dziewczyn tutejszych ... więc pozdrawiam wszystkie użytkowniczki - swoją drogą mogłybyście się w większej liczbie odezwać smile

Ps. Fajnie że wątek tak pozytywnie ruszył i pojawiają się brzuszki z dzidziusiami smile

523 Ostatnio edytowany przez GORKA (2015-08-29 20:18:14)

Malinowy elfiku i niki hi hi pewnie się przełamię i ten test zrobię hi hi . A nie chcę dlatego że jeżeli jeszcze przez kilka dni nie dostanę okresu no to będę pewna że to ciąża,przecież w sumie raz bo raz ale zadziałaliśmy hi hi.

Prawie o niczym innym dzisiaj nie myślałam. Ból kręgosłupa i senność,w sumie trochę za wcześnie ale pamiętam z poprzedniej ciąży i jestem coraz bardziej pewna,zwłaszcza że brzuch mnie już przestał na okres boleć no i żadnych upławów ....

Ale ok,w poniedziałek rejestruję się do ginka,termin będzie tak pewnie na za 4 tyg ale to mi też pasuje. Trzeba się postarać o l4 hi hi bo mi się macierzyński właśnie kończy. smile

Dantek dzięki.

Madziu92 no myślę że już na dniach. smile
No kochana za tysiaka to wy przez cały weekend przed ekranem w kinie możecie przesedzieć hi hi --żart oczywiście.
Ja też się cieszę że temat ruszył i to tak dosłownie. Nie ma tylko srania gdybania ale są konkrety czyli brzuszki i II kreski. No i dziewczyn przybywa---odpukać jak na razie nie ma żadnych kółek wzajemnej adoracji. smile

Bimbulko no pewnie że by było fajnie. Ja w ciąży przytyłam 10 kg a jadłam dosłownie wszystko i duuużo. Fast foody uwielbiałam,pizza i ogromne drożdżówki. Byłam bardzo zadowolona z tego że mało przytyłam. Teraz np.troszkę sobie pozwoliłam za dużo z tego względu że nie pracuję siedę z Olą w domu i już przybrałam kilka kilo. Ech...
Ale szacun dla ciebie za postanowienia dobrego i zdrowego stylu życia.

524

Gorka wiesz ten tysiak to akurat wyjdzie tak że zwróci nam się kaucja za wynajem mieszkania wiec zamiast na minusie będziemy na zero wink no i w sumie ten wypaf w góry co teraz byliśmy to się ' zwróci ' także trzeba się poświecić w tym tyg tongue
Ale kurcze pusto i smutno mi tak bez niego hehe już się przyzwyczaiłam do regularnych powrotów z pracy w tygodniu i weekendów , no ale tongue
Jest dobrze , mi mała godzine temu poszła nynać a ha se herbatke i tv ... W sumie to się pójde relaksacyjnie kąpać do wanny świeczki maseczki itp tongue

525

Madziu92 no i tyle twego smile zaszalej w tej samotni hi hi.

526

Czesc dzjewczyny:) musze nadrobic czas i czytac co sie u was pozmienialo:)) dziewczynom ktorym test pokazal 2kreski gratuluje:) u mnie jeszcze nic, widocznie musze jeszcze poczekac na dzidziusia... hmm/ maz jest teraz w domu to pracujemy na dwie kreseczki;)) mojej siostrze brzuszek rosnie i za 4 mies. Powitamy nowego czlonka rodziny:))

527

Madzia92 ale fajnie wcześnie chodzi Ci córka spać. Moja chodzi ok 21 i teraz w ciąży nie ma możliwości żebym przy niej nie zasnęła. Budzę się ok 1-2 w nocy, dopiero wtedy prysznic, chwila dla siebie i do spania - stąd ta pora pisania smile
Moja Mała kończy dzisiaj dwa lata. Jak się urodziła to powiedziałam mężowi że długo mnie nie namówi na drugie dziecko a tu -  ta dam drugie w drodze a przecież dwa lata to nie długo smile

528

Dantek… o to wszystkiego najlepszego dla Twojej księżniczki !!!
Moja 2-latka też tak chodzi spać 20-21 przeważnie bliżej 21.
A powiedz mi jak u Was z pampersami? Jestem na etapie szukania sposobu by ja oduczyć ale kiepsko to szło więc narazie dałam spokoj.  Chce do tematu powrócić za jakiś miesiąc - tylko niewiem jak?

Kasiu a jak długo sie staracie?  Fajnie że będziesz ciocią,  cobsiostra będzie mieć?  Na Ciebie też przyjdzie pora -zobaczysz.

Gorka jak tam?  big_smile mówisz - raz a dobrze:)  hihi

Niki bardzo dobrze Cie rozumiem.  Chyba większość kobiet pragnących dziecko tak ma że po kilku negatywnych testach nie chce robić więcej.  Też tak miałam przed Lenusią.. Okresu niebylo 45 dni kilkw testow potem beta i dupcia ryk na całego i obietnica żadnych testow… a potem i tak je robiłam aż w koncu sie pojawił smile a wy dlugo sie staracie?

Dziewczyny wątek tak fajnie rozkwita obfituje w 2 kreseczki więc bedzie dobrze… każda sie doczeka smile

A my wczoraj mielismy 8 rocznice związku smile… ciekawe czy plony jakieś bedą big_smile hihi…

529

Malinowy Elfie to trzymam kciuki smile

530

Malinowy elfie moja siostra bedzie miala drugiego chlopca, widzialam zdj. I nie ma mowy o pomylce a i juz mu chyba nic nie odpadnie;)) bylam ostatnio u siostry i tak pieknie rozkwitla w ciazy:) a i brzuszka dotykalam, niesamowite uczucie:) my staramy sie dwa lata, kiedys w sklepie kupilam dwie pary spioszkow i czekaja schowane w szafie.

531

Cześć wszystkim smile

Dziękuję za pozytywne przyjęcie smile

Górka, kciuki zaciśnięte smile

Elfiku, gratulacje dla Lenki smile Marek i Ewcia ok smile Tomuś też. Rusza już rączką, podnosi ją do buzi, próbuje się na niej podpierać. Biorąc pod uwagę, że pół roku temu była bezwładna, to jest naprawdę super. Ale jeszcze duuuużo pracy przed nami. I pewnie dużo płaczu.

Dantek, sto lat dla córeczki smile Co do objawów ciążowych to ja je miałam jeszcze przed terminem okresu; czyli już ok 3 tygodni. U mnie to były dziwne omamy węchowe; np ostatnio grzybowa pachniała jak woda z basenu tongue

Kasiu, Ty też się tych dwóch kreseczek doczekasz smile

Madziu, bardzo się ciesze, że u ciebie teraz tak pozytywnie smile Tysiak się zawsze przyda big_smile I dobrze, że dolegliwości ci odpuszczają smile

Bimbulko, ja w ostatniej ciąży dobiłam do 110 tongue Łatwiej było mnie przeskoczyć niż obejść tongue Teraz, po 7 msc jest 83kg i jeszcze jakieś 10 do zrzucenia smile Ale u mnie, jak tylko mój organizm się orientuje, że jestem w ciąży, to tyje. Mimo, że nie zmieniam nawyków żywieniowych tongue

A u mnie okres się spóźnia już 5 dni. Musze się umówić do ginekologa. W ciąży nie jestem, ale wolałabym, żeby cykl mi się nie rozregulował. I tak jest masakrycznie długi (teraz średni to 36 dni)... A po ciąży miało być lepiej tongue

532 Ostatnio edytowany przez GORKA (2015-08-30 19:54:43)

Cassiopea witaj,fajnie ze nasz forumowy Tomuś ma się coraz lepiej. Zdrówka mu życzę.
Tak wcześnie miałaśobjawy? Kurcze ja właśnie dość późno ale co to były za objawy,prawie ze żadne. A właśnie tak się teraz zastanawiam o co chodzi bo normalnie z ledwością mogę teraz oli papmersa zmienić jak ma kupę. No i jest mi cały czas nie dobrze. smile

Pozdrowionka dla Madzi92,Elfika,Kasi,Bimbulki i Dantek,Niki smile

Dzzassta to super,gratulacje,mam nadzieję że zostaniesz z nami.

Dziewczyny czy u was też taki skwar?

533

Gorko tez cie pozdrawiam i wszystkie staraczki oraz te ktore juz sa w ciazy:))

534

Kasiu a co nic nie piszesz?

535

Bo u mnie nic sie nie dzieje://

536

Kasiu bo z tego co pamiętam to wy się długo staracie,tak? A mogę wiedzieć ile czasu i czy jakoś się leczysz ?

537

Dwa lata, jeszcze nie wszystkie badania mamy za soba, maz sie jeszcze nie badal a u mnie na tych wynikach ktore mam jest wszystko ok. Ale maz pracuje za dranica, przyjezdza co dwa tyg. I trudno jest trafic w moje dni plodne no i mam padaczke i lekarz powiedzial ze w niektorych przypadkach moze przez to tez byc trudniej. Oboje z mezem codziennie bierzemy kwas foliowy

538

Cassiopea najważniejsze, że jest poprawa. Tomuś jest dzielny i pokona wszystkie trudności. Szkoda malutkiego że tyle musi sie namęczyć od samego początku ale mam nadzieje, że kiedyś los mu to wszystko wynagrodzi.

Gorka u nas też dziś skwar i duchota. Teraz zrobiło sie dużo lepiej. Problemy z przebieraniem pieluchy...widocznie węch ciążowy Ci sie włączył.

Kasiu mam nadzieje, że poprostu nie trafiliście w te dni skoro męża masz w rozzjzdach i że w końcu traficie smile A co do padaczki...hmm nigdy nie słyszałam żeby miała ona wpływ na płodność. Ani mój neurolog (też mam padaczke ) ani mój ginekolog nic nie wspominał. A jakie bierzesz leki jeśli moge zapytać? i jaka dawke kwasu foliowego? A próbowałaś z testami owulacyjnymi?

539

No mnie wlasnie neurolog sie pytal czy planuje dzieci i jak uslyszal ze sie staramy juz jakis czas to powiedzial ze to moze miec jakis tam wplyw na plodnosc, biore absenor 500 mg. A kwas foliowy biore na zmiany, jeden dzien na recepte acidium folicum richter 15 mg a na drugi dzien ten bez recepty prewenit intensive a maz bierze folik. Jaki masz rodzaj napadow padaczkowych? Od dawna wiesz o swojej chorobie? Nie, jeszcze nie probowalam z testami owulacyjnymi

540 Ostatnio edytowany przez Malinowy_Elf (2015-08-30 22:19:43)

Powiem Ci tak...leczę sie od 9 lat(z 2 letnią przerwą)....miałam 18 lat jak zaczełam brać leki. A że zawsze od kąd pamiętam marzyłam o tym by mieć w przyszłości męża i dzieci to pierwsze moje pytanie po diagnozie padło czy bede mogła mieć dzieci. No i najpierw miałam Depakine chrono które okropnie źle na mnie działało lekarka zmieniła lek ja od razu mówiłam ze bede chciała mieć dzieci i żeby jeśli to możliwe dobrała tak leki żeby były bezpieczne. Od tamtej pory jestem na Orfiril long...aktualnie 600 mg wcześniej brałam 900 mg - dawka do 1000 ponoć bezpieczna. Leki brałam całe starania, ciąże i podczas karmienia. miałam przerw w braniu leków 2 lata bo były odstawione przez lekarza( brak ataków i  dobre wyniki) ale po 2 latach właśnie pojawił sie znów atak (to jeszcze przed ciażą było). Też brałam kwas foliowy 15 mg - dla bezpieczenstwa w razie ciazy...brałam go codziennie. W tej chwili biore 5 mg kwasu foliowego ale 3.09 ide do nowego neurologa i powiem mu że sie staramy zobacze czy bedzie kazał brać 15 mg.
Ja miałam w sumie tylko 3 ataki i nigdy nie miałam podczas brania leków. Mam delikatna odmiane - trace przytomność, dostaje drgawek i tam chyba jakies śladowe ilości piany (przepraszam dziewczyny za opis zdaje sobie sprawe że to nie jest przyjemne). No i ostatni atak mam zapisany jako stan padaczkowy podobno to było kilka atakow jakby jeden po drugim ok pół godziny trwały...potem cały dzień jestem nie do życia śpie w zasadzie nie pamietam z tych dni zbyt wiele wszystko co wiem to z opowiadań osób które ze mną wtedy były.

Wiesz ja bym może na Twoim miejscu spróbowała z tymi testami (sama ich nie sprawdzałam) ale ja mam meza non stop wiec raczej zdarza nam sie w dni płodne tylko i tak ciezko zaskoczyć....a mąż mógłby sie przebadać...to nie boli. Jasne że mało przyjemne jest bieganie ze spermą....mój mąż badał 2 razy pamietam jaki był blady jak odbierał wyniki hihi.

Edit:
Aha a co mowi Twój ginekolog odnośnie padaczki i tych leków co bierzesz?

541

Dziękujemy za życzenia big_smile U nas też skwar, jeszcze dzisiaj robiliśmy grila urodzinowego to maskara na tym upale. Podobno do wtorku tak ma być...
Malinowy_Elf u nas z pieluchami kiepsko. Próbowałam jej teraz w wakacje ściągać na pare godzin dziennie to leciało po nogach. Ani razu nie zrobiła na nocnik albo nakładkę, także dałam na razie spokój. Ona sama mi odstawiła butlę i smoczek z dnia na dzień to pocieszam się myślą że musi przyjść po prostu odpowiedni moment żeby chciała i pieluchy się pozbyć. Fajnie by było jakby się udało zanim drugie się urodzi, ale jak będzie zobaczymy.

542

Dantek podziwiam...u nas ze smoczkiem już sie pożegnaliśmy ale to ja jej go poprostu nie dałam z tym że ona chetnie go oddawała na moją prośbę więc szoku nie przeżyła. Ale butelka ze smokiem dalej w działaniu zawsze na zasypianie musi być hmm nie wiem jak sie za to zabrać bo ze szklanki umie pić ale jak chce spać to sie położy i bedzie tak długo ryczeć aż mleka nie dostanie w butelce właśnie. No ale ze smoczkiem dopiero sie pożegnaliśmy 3 dni temu to nie bede wszystkiego naraz jej zabierać.

543

Maz chce sie przebadac ale ciagle cos, przyjezdza na weekend to zawsze jest cos do zalatwienia i jezdzimy do tesciow im pomagac bo to starsi ludzie a w obie strony mamy 100km... ginekolog powiedzial ze musi miec komplet badan. Ja mam lzejsze ataki padaczki, wykrecaja mi sie galki oczne, jestem wrazliwa na swiatlo np. Stroboskopowe, o padaczce wiem od roku, moj starszy brat tez ma padaczke,  tez utrata swiadomosci, drgawki i piana z ust, moj brat pierwszy atak dostal gdy mial niecaly roczek

544

Kasiu migające światło to mój wróg nr 1....musze zamykać oczy jak jedziemy autem i stoimi na światłach a auto przed nami ma kierunkowskaz włączony, albo jak jedziemy przy drzewach a mocno świeci słońce i tak mi miga. Ostatnio też prawie odleciałam na badaniu Lenki - miała robione eeg i właśnie włączyli stroboskop. Badanie nie zostało całe wykonane bo mała bardzo płakała ale na tyle ile zrobili to było ok. No ale ze względu na mnie trzeba ja sprawdzać.

Dobrze że masz taką lekką odmiane. Mój brat też ma atak za sobą i drugi padaczkopodobny ale badania ma ok i lekarze nie włączyli leczenia lekami. Tylko że u nas to już w wieku dorosłym sie pokazało.

a jak teraz stoisz? kiedy (nie) spodziewasz sie miesiaczki?

545

Swiatla sa straszne i nie ma jak ochronic sie przed nimi, nawet przy zamknietych oczach sie je widzi i sie odlatuje... jeszcze troche i znowu sie bede musiala umowic do neurologa, ostatnio mi zapowiedzial ze znowu bede musiala eeg zrobic, strasznie nie lubie tego badania... mialas eeg robione po przespanej czy po nieprzespanej nocy? Corka miala robione eeg zeby skontrolowac czy miala jakies niepokojace objawy?

546

Wiesz szczerze mówiąc nie zwróciłam uwagi co do badania, raczej było normalnie robione z mojego normalnego rytmu życia. Córka eeg miała robione pierwszy raz. Zgłosiłam lekarce że sie "zawiesza", szczerze mówiąc to niewiem czy to było moje przewrażliwienie, czy normalna faza rozwoju dziecka że sie "skupiła" na czymś? w Każdym razie kilka razy zdarzyło mi sie tak (może z 4 razy) że nie reagowała na żaden sygnał dzwiekowy ani na machanie reka przed oczkami. Zero ruchu źrenic tylko teraz pytanie czy to faktycznie trwało te kilka sekund czy poprostu jestem przeczulona na tym punkcie. Lena miała też zaraz po urodzeniu i w wieku 2 miesiecy usg główki bo jestem po operacji wady wrodzonej w okolicy potylicy-kregi szyjne. miałam malformacje chariego z jamistościa rdzenia. Do tej pory wszystkie badania wykonywane z powodu mojej historii chorobowej  wychodziły jej dobrze. Oby tak zostało. A zawieszanie minęło...wiec w sumie nie wiem czy to był powód do niepokoju.

547

Lepiej trzymac reke na pulsie i obserwowac, odmian atakow jest cale multum.... ja mialam robione eeg dwa razy po nieprzespanej nocy, nie moglam przez calutka noc nawet na 5 min. Zmruzyc oka a badanie trwalo godzine, mam jeszcze zwezenie jakiejs zyly z tylu glowy czy cos takiego. Bardzo duzo ludzi na padaczke i ile jest osób ktore nawet nie wiedza ze sa chore...

548

Dzień dobry dziewczyny smile

Elfiku, do przodu smile Damy radę, bo kto jak nie my big_smile

Kasiu, mój mąż pracuje za granicą. Przyjeżdżał do domu raz na 2-3 msc na 3-4 tygodnie tongue I zaszłam w ciążę 4 razy big_smile Z tym, że część moich ciąż była po stymulacji CLO. Ale dwie ostatnie to zaskoczenie tongue
Mam nadzieję, że lekarz dobrze dobierze ci leki smile

Dantek, u mnie córka zrezygnowała z pieluch w wakacje przed 2 urodzinami. Syn znacznie później; dopiero po 3 roku życia...

Elfiku, Ewcia odstawiła butelkę po tym jak zaczęła przegryzać smoczki. Jak został ostatni to jej powiedziałam, ze to ostatni i więcej nie ma. I będzie piła mleczko aż się nie przedziurawi, a potem będzie trzeba z kubeczka. Przełknęła to smile

Życzę udanego i owocnego dnia smile

549 Ostatnio edytowany przez GORKA (2015-08-31 09:43:27)

ech nie wiedziałam że wczoraj tak dyskusja się rozkręciła (elfik i kasia) ale w sumie za dużo bym się nie wypowiedziała ponieważna sprwach padaczki mało się znam. Szczerze to współczuję wam tej choroby ,nawet nie wiedziałam że jest taka jakby to napisać "ciężka".

Casiopea no widzisz hi hi da radę,da radę. Pozdrowionka dla całej rodzinki.

550

Madziu 1000zł w dwa dni? wow smile to przy czym pracuje? : )

gorka to super, że się przełamiesz i zrobisz test bo zawsze człowiek wie na czym stoi smile oo jeden raz i taki złoty strzał? big_smile
Też kiedyś jak dłuższy czas okresu nie miałam to byłam pewna, że to ciąża a to jednak nie ciąża była, ale u mnie to różnie bywa smile
To czekamy na te II krechy!! trzymam kciukasy smile
To długie terminy macie do gina. Ja dzwoniłam dziś i na jutro się zapisałam smile a czasem nawet dzwoniłam w ten sam dzień, ale wtedy chodziły i się pytały gina czy mnie przyjmie i zawsze mnie przyjmował smile
I miejmy nadzieję, że takich "kółek wzajemnej adoracji" nie będzie smile
I też pozdrawiam smile
Oj u mnie wczoraj było gorąco jak.. A dzisiaj jeszcze gorzej, ale to już pewnie ostatki upałów smile

kasiu a dobrze pamiętam, że to Ty miałaś bardzo częste infekcje co wychodziło, że nie mogłaś się kochać? a wiadomo, że jak nie ma stosunku to i brak ciąży.
A dotykanie brzuszka jest świetne smile zawsze myślałam, że brzuszek w ciąży jest twardy a tak naprawdę jest miękki smile

Dantek spóźnione, ale szczere Wszystkiego Najlepszego dla małej!! smile

Malinowy elfie dokładnie tak. Ale wydaje mi się, że szybkie testowanie jest bez sensu bo po co się denerwować jak wyjdzie negatywny i to rozczarowanie. Lepiej sobie tego oszczędzić i testować jak już okres się będzie kilka dni spóźniał smile
U nas to wygląda tak, że mój kończy w środku może tak od pół roku i zastanawiamy się czy coś nie gra z nami, że jeszcze nic nie ma.

Cassiopea 110kg? wow no to konkret big_smile pewnie ciężko jest zrzucić no nie? smile

Piszecie dziewczyny o tych światłach i wogóle to chyba nie możecie mieć prawa jazdy ? ale współczuję wam. To wszystko musi być uciążliwe.

A i strasznie podoba mi się imię Lena. W przyszłości tak właśnie chciałabym swoją córkę nazwać smile

Pierwszy raz tutaj miałam tyle do czytania, ale super piszcie jak najwięcej dziewczyny smile

Miłego dnia wszystkim!! smile

551

Hej Dziewczyny smile
U mnie dzis tak samo upalnie jak chyba w Afryce i u Was.
Do lekarza mam termin 07.09. wiec u mnie nic nowego. Nie mam zachcianek, nie mam mdlosci, ale byc moze jeszcze na wszystkie takie dolegliwosci jest za wczesnie.
Tylko brzuch mnie pobolewa jeszcze czasem jak na okres. Mam nadzieje ze jak pojde do lekarza to od razu mi da zwolnienie....   Juz mam dosyc tej roboty. po studiach i zadnych perspektyw ehh sad
Jezeli chodzi o ciaze to nikomu jeszcze nic nie pwiedzielismy. Fajki drewniane dla dziadkow juz leza,  druty i wloczke kupie w tym tygodniu, i mysle ze w ten weekend im powiemy.
GORKA a jak u Ciebie?   czekam na wynik Twojego testu smile 
RESZTE dziewczyn pozdrawiam i sciskam i of course trzymam kciuki <3
Buziaki

552 Ostatnio edytowany przez kasia2303 (2015-08-31 16:04:26)

Niki to nie ja mialam infekcje ale chyba ta dziewczyna ktora z nami pisala a okazala sie trollem bo miala kilka zupelnie roznych wcielen na forum ( lulus? Chyba) ja mam prawko i duzo jezdze, teraz mam takie okulary przeciwsloneczne do jazdy autem nie daje to jakos duzo ale zawsze cos. Mnie tez sie podoba to imie:)
Bimbulko fajny pomysl z tymi fajkami i wloczkami:)) bedzie radocha w rodzinie:)))

553

Witaj bimbulka smile
ja byłam na mieście to myślałam, że walne taki gorąc..
A to jeszcze tydzień to wytrzymasz jakoś smile
A to ciesz się, że nie masz objawów bo to pewnie nic fajnego smile

Kasiu a to coś mi się porypało, że to Ty tak miałaś, ale w sumie dobrze, że to nie Ty bo tak częste infekcje by te starania przedłużyły smile
A no lulus to była smile
To osoby z padaczką mogą mieć prawko? a co by było gdyby taka osoba dostała ataku podczas jazdy? smile

554

To zalezy jaka masz padaczke, moj starszy brat nie ma prawka bo ma ta ciezsza, kiedys atakow mial duzo i pewnie gdyby jezdzil autem to dzis by go juz z nami nie bylo a ja tej ciezkiej nie mam, jak jezdze autem to w specjalnych okularach, jak jest ostre slonce a moj maz jest w pl to on jezdzi autem

555

Bimbulko ja jak na razie testować nie będę. Intuicja podpowiada mi że na 99% jestem w ciąży.
Wizytę mam na 28 września. Czekam smile

556

kasiu to takie coś. Myślałam, że nikt kto ma padaczkę nie może mieć prawka. Jak jeszcze do szkoły chodziłam to miałam chlopaka w klasie który się do nas przepisal bo miał profil jakiś związany z maszynami i nie mógł pracować przy nich bo padaczka i własnie zastanawiało mnie to czy prawko można mieć. Ale skoro tak to ok smile

Ale górka szybko Ci się udało smile

557

GORKA fantastycznie smile ciesze sie smile powiedz jak znioslas pierwszy prod...

558 Ostatnio edytowany przez piokowa (2015-08-31 20:03:06)

Cześć dziewczyny,

Sorrki, że tak długo mnie nie było, ale kocioł w pracy, kocioł w domu i tak mnie się zeszło.. ale nas tu się dużo porobiło, jej jak fajnie. Spróbuje nadrobić, to co powinnam, choć szczerze przyznam, ze jest tyyyyle tego, że nie wiem czy dam radę. A więc tak.

Co do mnie. Byłam na usg u lekarza z pakietu luxmedowskiego i powiedział mi, że echo środkowe macicy jest krzywe, a powinno być w linii prostej, porównał to do ziemi, ze jak jest krzywa i nierówna to nic tam nie urośnie, sugerował, że będę brała jakieś hormony. Przewidział, ze w tym cyklu nic nie będzie - no i faktycznie nie było bo dziś dostałam okres. Średnio przyjemny, no ale lekarza gin mam dopiero pod koniec września z luxmedu, ale nie czekam idę do innego. Wizytę mam 10 września.

Urlop w sierpniu był króciutki, aletroszkę odpoczełam i nabrałam się wit D. W morzu naszym też się kapałam, rybka zjedzona, więc dużo rzeczy zaliczonych. ale czekam teraz na dwutygodniowy urlop, już soon smile

Bimbulka i Górka gratuluje,super. Cieszę sie bardzo. Oby nas coraz więcej było.

Pozdrowionka dla wszystkich. Sorki, ze nie dla każdej z osobna, ale po prostu nas tak dużo. I postaram się już być na bieżąco smile

559

Niki to też jest tak z tym prawkiem a padaczką, że są takie odmiany padaczki gdzie występuje tzw "aura" - chodzi w tym o to że osoba chora na jakaś chwile przed atakiem czuje sie specyficznie i "wie" że coś może odlecieć. Jeśli ktoś taką aure ma i potrafi ja powiazac to wtedy jest w stanie komuś np w pracy zakomunikować że coś sie dzieje, albo w przypadku jazdy samochodem poprostu sie zatrzymać.

Gorka to znaczy że każesz nam czekać aż cały miesiąc !!!??? Nooo weźźźźźźź....
Pisałaś o naszej padaczce "ciężka" nieee wiesz to poprostu jest nie przyjemne ( no ale która choroba bywa przyjemna big_smile ) Jeśli ktoś ma lekka odmiane a my obie mamy raczej lekką...to wystarczy stosować sie do zaleceń lekarza: brać leki, wysypiać sie w miare, unikać migawek (dyskoteka odpada), unikać stresu (ale to nawet zdrowy człowiek musi). W zasadzie nie moge powiedzieć żeby mi jakoś ta moja epi ciążyła - no może poza kwestia zawodową. Bo po ataku w pracy straciłam prace, a jako os niepełnosprawna z orzeczeniem nikt nie chciał mnie przyjac do pracy z powodu epi. No taki problem społeczny raczej.

Sorki za offtop dziewczynki.

Wracając do tematu starań.
Od 3 dni boli mnie podbrzusze jakbym okres miała...16 dc - kurde czy ktoś mi powie ile trwa owulacja? big_smile tępa w te klocki jestem ale w tym roku coś mi sie porobiło...okres mam o dziwo regularny i w połowie cyklu boli mnie brzuch jak na miesiaczke wiec pewnie owulka, której wcześniej NIGDY jak żyję nie czułam.
Poza tym to u nas nie ma czym dychać, gorąco i znów brałam lek na głowe bo myślałam że mnie rozsadzi.

Niki z tym testowaniem to wiesz...też bym poczekała ale ja niestety nie cierpliwa jestem big_smile i coś czuje że jak 15-16 września nie przyjdzie okres to bede robić teściora.

Dzięki dziewczyny za takie ładne opinie co do imienia mojej córci...wyszła metodą kompromisu...Ja chciałam Aleksandre (tak ma na drugie) ale mąż że nie bo mamy dł nazwisko i wymyślił sobie Elene...?! wtf powiedziałam jaka Elena -źle mi sie skojarzyło tak jakoś ciężko i powiedziałam jak już to Lena i spodobało mu sie. A tak w ogóle to miał być Janek....ale Janek będzie w przyszłym roku tongue

560 Ostatnio edytowany przez dantek (2015-08-31 21:22:45)

Heheh to Malinowy_Elf nic tylko tego Janka życzyć smile
Moja odstawiła butlę jakoś w kwietniu, piła tylko już na wieczór i tak coraz mniej i mniej aż w końcu łyka robiła i oddawała butelkę. Pewnego wieczora już jej nie dałam i tak zostało. Wtedy też skończyła pić mleko modyfikowane. A smoka odstawiła w czerwcu, jak wyjechaliśmy na weekend odpocząć to nagle zrobił się blee, dosłownie wypluwała i jak wróciliśmy to już było po smoku. Tylko te pieluchy... ale przyjdzie z czasem, widocznie nie jest gotowa jeszcze.
A teraz walczymy z wysypką sad Ma ją od 3 tygodni, już dwa razy byłam u pediatry a to wygląda coraz gorzej i nic co przepisała nie pomaga. A do dermatologa prywatnie dopiero w przyszłym tyg wizyta, masakra jakaś.

Co do padaczki, w sumie to też się nie znam. Widziałam tylko w autobusie jak jeden pan dostał ataku. I co do jazdy samochodem- moja siostra jechała z kolegą i prawdopodobnie dostał właśnie ataku padaczki i mieli wypadek. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze.

Fajnie że tak piszecie, przynajmniej jest co poczytać smile
Gorka ja bym nie wytrzymała ! Za każdym razem robiłam test 1-2 dni przed miesiączką i zawsze wychodził smile

561

piokowa to Ty zapracowana dziewczyna jesteś smile
O kurcze to niedobrze, ale grunt, że wiesz jak sprawa wygląda. Ja jutro idę do gina z innych powodów, ale poproszę, żeby mnie przebadał czy wszystko ze mną gra smile
Mam nadzieję, że więcej dla nas czasu znajdziesz. Dawniej tyle pisałaś a teraz się zaniedbałaś kochana smile

Elfiku to teraz już wiem o co chodzi z tą padaczką. Dobrze mi to wytłumaczyłyście z Kasią smile
A co do owulacji to ja kiedyś miałam bóle zaraz po okresie które trwały z tydzień. A takie silne typowo owulacyjne to tak 2-3 dni, ale raz je mam a raz nie.
A z tą owulką to różnie bywa. Ja kiedyś podczas owulki miałam 3 dniowe krwawienie ( nie mylić z plamieniem) bo było takie obfite jak podczas okresu. Ale gin powiedział, że to normalne więc jest ok smile

Też taka jestem jak i Ty i kiedyś sobie postanowiłam, że zrobię jak mi się okres będzie tydzień spóźniał a zrobiłam gdy mi się dzień spoźniał big_smile taka ciekawość kobieca big_smile

Hehe big_smile ale ładne ma imię smile mi się bardzo podoba Lenka, Klara i wogóle dużo imion mi się dziewczęcych podoba. Ale z imieniem dla chłopaka bym miała problem smile

562

Dantek , dzięki big_smile
Choć powiem szczerze, że przy pierwszym dziecku mi zależało na chłopcu a teraz w sumie nie koniecznie. Dziewczynki też są fajne big_smile ...no i inne względy: dziewczyny może łatwiej sie dogadaja niż parka(?), poza tym mam po Lenusi pełno rzeczy no i mieszkanie mamy 3 pokojowe: Lenka ma swój pokój, my sypialnie i duży gościnny. Gdyby była 2 dziewczynka z taką właśnie różnicą wiekową to można by było je potem do jednego, a chłopca z dziewczynką to nie bardzo. Dantek a Wy już pochwaliliście sie rodzinie? jaka była reakcja jeśli tak?

Piokowa...cześć smile
co do macicy to nie znam sie w temacie. Ale fajnie że wypoczęłaś...no i witamina D - ważna, bo jej niedobór może utrudniać zajście w ciąże (tak gdzieś czytałam).

563 Ostatnio edytowany przez GORKA (2015-08-31 22:17:36)

Malinowy Elfiku u nas są takie terminy oczekiwania do lekarza,no pewnie nie do każdego ale do tego do którego chodzę. Akurat nawet dobrze się składa bo coś przynajmniej będę wiedziała już bo to będzie któryś tam tydzień.
Co do padaczki, ja znam tylko taką którą widziałam u "żuli" pod sklepem. hi hi miałam takich delikwentów,piana z buzi no i drgawki a nawet rzuty i podskoki. Strasznie to wyglądało. Czy ty chcesz powiedzieć że na dyski nie chodziłaś----oj to muszę cię poprawić że ta choroba jest STRASZNA. smile jeśli musiałaś odmawiać sobie takich rzeczy.

A co do poczęcia to śmiesznie wyszło bo ja byłam (tu o tym nie pisałam ) sama z Olą w Gdańsku na wczasach akurat w dniach które miałam płodne. Jak mąż po mnie przyjechał to nie było za bardzo jak(się pobzykać),bo rano przyjechał pociągiem a w nocy wracaliśmy już autem razem. Na drugi dzień jak wróiliśmy to wiedziałam że już jest po płodnych ale tak z głupiego wpisałam w necie obliczanie tych dni i patrzę a tu jeszcze są. hi hi no to hop do wyrka,zadziałaliśmy no i tyle. A przed wczoraj powiedziałam mężowi że najprawdopodobniej został tatusiem a on że przecież wtedy nie było płodnych. Zaczęliśmy się sprzeczać,znów wpisałam w necie oblicanie i ...hi hi okazało się że pomyliłam miesiące. Do rzeczy---wtedy co się kochaliśmy to już niby był dzień po płodnych. Ale widać jakoś to się stało. No chyba bo ja cały czas mówie o 99 %-tach. smile

Co do płci---nie będę chciała znać . Dopiero jak się urodzi to się dowiem. Nie mamy żadnych oczekiwań (i tak było przy pierwszej ciąży)ale wtedy chciałam wiedzieć najbardziej dla celów technicznych. hi hi ciuszki i inne rzeczy.
Teraz wszystko mam. Wszystko kupowałam uniwersalne bo wiedziałam że po chwili będziemy mieć (starać się) drugiego dzidziusia.

Niki to daj znać co na wizycie. smile

Piokowa witaj. smile

564

Ahh...co do płci to chcielibyśmy chłopca. Mój mąż mówi ze musi mieć syna i że będzie tak długo próbował aż wyjdzie syn big_smile
Ja teraz też bym chłopca chciała. W pierwszej ciąży miałam przeczucie że będzie dziewczynka,nie ja to po prostu wiedziałam !
A teraz tak nie mam. Zobaczymy czy coś pokaże za 3 tyg na tym 4d co tam chowa smile
U nas dzieci też będą miały jeden pokój. Aktualnie mamy 3 pokoje plus jeden dodatkowy do remontu. Ale co z tego jak każdy przechodni więc trochę lipnie hmm Mój mąż miał jednak pokój z siostrą aż się wyprowadził i jakoś dali rade wink
Co do reakcji rodziny to w sumie spoko, każdy gratulował. Byli tylko zaskoczeni jak mówiliśmy że mogą być bliźniaki.

565

gorka, ale kurcze gdybyś faktycznie w ciąży była to szacun big_smile jeden strzał i pyk już jest big_smile
A nie spóźniał Ci się nigdy okres, że taka pewność, że ciąża? smile nie żebym złośliwa była, ale ciekawa jestem smile

Oki jak będę po wizycie to dam znać, ale jutro pewnie nic się nie dowiem prędzej za tydzień smile

566

Gorko no właśnie… widzisz moj brat raz dostal ataku na przystanku w centrum miasta i ludzie mijali go łukiem bo myśleli że pijany a trzezwy był jak niemowle.  I tak NIGDY nie byłam na dyskotece smile ale dlatego że nieciagnelo mnie a choroba wyszla mi dopiero w wieku 18 lat.  Moj mąż tez nie lubi takich imprez wiec to dla nas żadna strata. Jedynie czego mi naprawde szkoda to tego że nie moge iść do kina i na saune.

Ty to jestes niemożliwa…. Testu nie robisz,  płci znać nie chcesz.  Mnie by skreciło.  Ja chce znać i chce test zrobić. A te płodne zawsze mogły ci sie wydłużyc.  Za tym to sie nie da nadążyć organizm kobiety jest mega skomplikowany.

Dantek no u nas tez by sie zdziwili jakby tak sie trafiło bliźniacze.  A ja pokoj do 17 roku zycia mialam z rodzicami no tak wyszło.  Jak trzeba to sie da.

567

Cześć i czołem smile

Niki, daj znać jak dziś po wizycie. Mój mąż jak usłyszał diagnoze lekarza to stwierdził , że nie zawsze warto słuchać, że ze mną wszystko jest w porządku, tylko potrzeba czasu. No faceci mają troszkę inne podejście. Ja wolę dmuchać na zimne, za długo to już trwa (a naprawdę nie chce aby to jakoś bardzo długo trwało), i jak w tych czasach mamy możliwość zbadania się i zweryfikowania co jest, to raczej trzeba z tego korzystać. Zobaczymy co teraz powie mi inny lekarz, of course prywatnie idę. Btw. Moja mama starała się o mojego brata 2 lata (pierwsze dziecko), no i była zdecydowanie wtedy młodsza niż ja.

M.Elfiku, ja też chyba nie ogarniam tego tematu, moje inne koleżanki widzą i czują kiedy owulacja, a ja nie potrafię tego stwierdzić.  Co najmniej lekarz na usg powiedział, mi że soon pęcherzyk pęknie, wiedzieć o tyle z tym jest dobrze.  I tak ostatnio widziałam się jedną z nich, która jest w moim wieku i już ma 3 dzieci (ale oni są dosć wierzący i stosują metodę kalendyrzakową - która w przypadku ich ostatniego dziecka nie była za skuteczna) no i teraz właśnie czuje, że jest w ciaży (mimo tego, że miała okres - choć jeżeli jest w ciąży, to raczej krwawienie). Na razie nie robi testu, ale wg niej ma już objawy i czuje, ze ciało jej się zmienia: twardy brzuch i czasem jej się w głowie kręci, a że ostatnio mieli zakrapiane alkoholem imprezy, to zaszaleli. Podziwiam za to, że właśnie czuje kiedy ma dni płodne, to że jest w ciaży (choć bardzo ciekawa jestem czy tak faktycznie będzie. )

Górka, no ja też bym nie wytrzymała i zrobiłabym sobie test, i to najlepiej z krwi. wink i złoty strzał, tylko pozazdrościć. smile

568

Niki no właśnie zawsze mam regularne,no kwestia 1-2 dni to max.

Dziewczyny trzymajcie kciuki,daję zaraz małą do żłobka,pierwszy raz. Jejku ale się stresuję. Zaraz wychodzimy,jak ja wytrzymam do tej 14 tej.

569

Cześć smile Porannie z kawą .. wracamy do roku szkolno/przedszkolnego , moja Nadia dziś pierwszy dzień w nowym przedszkolu chyba dobrze będzie bo jak ją zostawiałam w sali to z uśmiechem poszła się przywitać do dzieci , przywitała się z nowymi paniami .... popołudniu dowiem się więcej ;p
A Ja się muszę przestawić na wczesne wstawanie hahahahaha big_smile

GORKA ;*
smile:):)::):):):):)) nowa dzidzia big_smile

Kasia cześć smile
Gratulacje że zostaniesz ciocią smile wiadomo że wolałabyś czekać na swoje maleństwo , ale to też szczęście a na swoje się doczekasz nic na siłę smile

Dantek Apropo tego spania powiem Ci że to się wacha między 20 - 21 ( choć w wakacje jak były wypady , czy późno do domu wracaliśmy chodziła nawet o 22 ) i to nie jest tak że ona pada , zmęczona czy coś tylko Ja ją po prostu nakarmie , kąpie i nyny i nie ma że nie tylko podusia misiu i spać .... jak była młodsza np 2-3 latka chodziła mi baaardzo późno spać ale spała popołudni i dlatego ;/ w momencie jak przestała spać po południu kładłam ją około 20 do łózka i się przestawiła , podszas roku szkolnego gdzie trzeba rano wstawać sama już o 19 chodzi marudna więc wtedy kolacja kąpanie chwilke tulać się i spać
Różnica między dziećmi 2-3 lata jest najlepsza ten początek ciężki ale potem jak podrosną to juz lajt ;p Ja jak z moim gadałam to stwierdziliśmy że albo mała będzie jedynaczką albo od razu za dwoje dzieci się bierzemy żeby taka duża różnica nie była ;p hahaha
Jejka współczuje , zdrówka dla małej !!

Elfie Ja już Ci pisałam nie raz , Lena ma swoje tempo WE WSZYSTKIM nie ma co porównywać do siebie dzieci bo każde jest inne a matki jobla dostają bo przewrażliwione latają .. Pamiętasz kiedy Nadia ciepła pampersami ? Grubo ponad 3 latka bo siusiu chciała na ubikacje , nie żadne nakładki nocniki ino ubikacja , ale do kupki ? Oooohohoooo zapomnij kobito rok później dopiero ( To dopiero było uciążliwe i za cholere nie mogłam jej przekonać ) a potem sama z siebie zrobiła i papa pampersy , na noc mleko też do 4 roku , cały dzień wpierdzielała jak dorosły apetyt miała , ale na noc flacha musiała być , z tymże ja jej smoczków nie wymieniałam więc jak je poprzegryzała powiedziałam że nie kupie bo nie mam pieniążków ( co rozumiała przecież ) i magicznie jak wyciepłam butelke z tym poprzegryzanym smoczkiem nagle zasypiała bez mleka , ale ryk wcześniej bo ona musi i h....  ;/
Także moja droga zrób sobie tę przyjemność i nie wmawiaj sobie że coś nie tak , bo Lenka to duża dziewczynka ma swój rytm i sama odrzuci pampersa butelke z mlekiem , odpuść bo jak będzie widziała że naciskasz to się będzie zapierała - wiem bo jak Ja wymusząłam troche na Nadi pampersy i mleko to ona jeszcze bardziej się blokowała a jak odpuściłam i to olałam to ona się uspokoiła i sama zrezygnowała ... a mojej Nadii wyjątkowo długo to szło mimo że mase rzeczy robiła jak starsze dzieci rozumiała wszystko pisała rysowała , i wogule taka rozumna , to dwie rzeczy nie i kropka ..;*
i powodzenia w plonach rocznicowych tongue

Cassio Ja też się ciesze że Wam się układa smile naprawde , podziwiem bo tak naprawdę jesteś sama z dziećmi i wszystko sobie tak ogarniasz a łatwo nie jest przedszkole rechabilitacje dom i sto tysięcy innych spraw ...silna kobieta smile:*

Temat epilepsji zostawiam sobie tylko do czytania bo nie mam nie wypowiem się - ale reakcja na światło u mnie jest taka sama , i zawroty w głowie i wg od razu migrena .... także coś wspólnego znalazłam ;p

Niki no dostała taką fuche , mój jest lakiernikiem ale u innego gościa dostał do zrobienia tira długi wysoki miał zdrapać lakier położyć jakiś podkład i pomalować go na nowo a że z tym jest dużo roboty ( choć mówił że tiry się robi łatwiej niż osobówki ) to facet mu skasował tysiaka ,a to też takie zlecenie ekstra bo w niedziele o 3 w nocy ten tir wyjeżdżał już w trase ;p więc musiał być zrobiony tip top

Bimbulko wiesz zaczekaj z wiadomością o ciąży jak już będzie serduszko i wg wszystko pewne , wiesz różnie to się zdarza tfu tfu odpukać , mówie z własnego doświadczenia ;/ bóle miesiączkopodobne są normalne na początku i wg I trymestr .. ale plamień żadnych nie masz co ?

Piokowa nadrabiaj nadrabiaj smile spokojnie nie ten cykl to następne , uda się w najmniej spodziewanym momencie nie ma co się spinać smile

Ja bym nie wytrzymała z tą niewiedzą czy chłopiec czy dziewczynka GORKA ;p ale powiem Wam że przy ciąży z Nadia w około 4-5 mc wiedziałam że to dziewczynka jeszcze przed usg potwierdzającym , czułam i już ;p

Powodzenia w żłobku !!!!! Mama bądź dzielna , bo Twoja córka na pewno jest big_smile ;***

Pozdrawiam reszte dziewczyn smile:*

570

To już jestem po wizycie. Pobrał mi coś do badania bo stwierdził, że mam grzybice i kazał mi się zabezpieczać bo co miesiąc mam infekcje i prawdopodobnie jest to tym spowodowane, że przez sperme dalej mi to wraca. I mamy kilka miesięcy używać prezerwatyw. Normalnie jak na złość, ale jak trzeba to trzeba. Cholerka jak to swędzi porażka jakaś..
I za tydzień jak pójdę to będą wyniki i ma mi USG zrobić czy wszystko wporządku. Bo ogólnie mam bardzo bolesne miesiączk i zastanawialo mnie to czy wszystko ze mną dobrze.

piokowa no tak faceci mają całkiem inne podejście, ale jak już mój się zaczyna zastanawiać czy z nami wszystko wporządku, że  jeszcze w ciążę nie zaszłam to coś musi być na rzeczy.

gorka no to fajnie masz bo moje cykle wyglądają tak 25-32 dc czyli tydzień różnicy mam.

madziu no to zarobił sobie Twój facet smile

571

Malinowy_Elf a czemu nie można z epilepsją chodzić na saune?

Madzia92 no własnie Moja chodzi spać jeszcze ww ciągu dnia. Staram się ja najpóźniej kłaść koło 13 żeby wieczorem fajnie poszła spać, ale jak rano pośpi dłużej to potem jest problem. Na razie się nie zanosi na to żeby zrezygnowała z tego spania, ale mi to w sumie na rękę bo mam chwilkę dla siebie w ciągu dnia, chociaż ten czas zawsze mi zleci jak nie wiem big_smile

niki12345678 może pobrał Ci wymaz do cytologii? A przepisał jakieś na to leki? Ja jak miałam grzybice to był całkowity zakaz hmm

572

Dantek pobrał mi coś, żeby sprawdzić czy to na 100% grzybica. Zawsze mi to pobiera i tam też pisze ile mam pałeczek kwasu mlekowego itd chyba biocenoza to się nazywa czyli czystość pochwy smile
Narazie przepisał mi jakaś maść i kazał się podmywać i robić sobie irygacje Tantum Rosa i za tydzień jak wyniki będą to  wtedy mi leczenie dobierze i przy okazji to USG. Jeszcze jakiś proszek mi przepisał i mam go brać dzień przed okresem, żeby te bóle złagodzić. Całkowity zakaz seksu? czy seksu bez prezerwatywy? w sumie ja też nie kocham się podczas infekcji, ale żeby po leczeniu przez kilka miesięcy unikać spermy to mnie to ździwiło, ale właśnie zastanawiałam się czy sperma nie ma wpływu na te infekcje bo ma odczyn zasadowy a my musimy mieć kwaśny smile
Ale dosłownie co miesiąc to dziadostwo mam i to w dni płodne mi wypada.

573

Cześć dziewczyny, ale tu jest megapozytywnie! Przygarniecie mnie? Zarazicie? Staram się od prawie roku i przy okazji próbuje nie zwariować. Mam ciśnienie i to mocne. I nie umiem dać na luz.
Napisałam długa wiadomość, starałam się nie brzmieć pesymistycznie, ale chyba nie wyszło, bo przy wysyłaniu forum mnie wylogowalo i cała wiadomość się skasowala.
Pewnie wyszlo to wszystkim na dobre. To może będę po trochu o sobie opowiadać.

niki12345678
Pamiętaj żeby leczyć też mężczyznę! Jak coś masz, to macie to oboje, a jak sama się tylko wyleczysz, to cię mężczyzna spowrotem zarazi. Wiem, że oni niechętnie się smarują, ale może jakieś tabletki wystarczą? A nasilenia objawów możesz dostawać w dni płodne, bo wtedy śluz nie jest kwaśny.

574

Czesc ksiezniczko, im nas wiecej tym lepiej, w babincu zawsze razniej:) nie martw sie, doczekasz sie dzidziusia:))
Gorka jak tam, dalas rade? smile
Oj Niki, oby ci to kiedys przeszlo...

575 Ostatnio edytowany przez GORKA (2015-09-01 20:36:36)

Witajcie.
Ola w żłobeczku super pozytywnie. Zjadła ładnie śniadanko,obiadek a podwieczorek dostała na wynos smile monte.Panie powiedziały że powinna być przykładem. No zobaczymy jak będzie to w następnych dniach bo dzisiaj jak ją zostawiałam to nie była do końca świadoma co ją czeka. A jutro? hi hi
Jak ją odbierałam,to jak tylko weszłam to dyrektorka już z daleka do mnie że oj Ola się podrapała na buzi. Faktycznie ma taką szramę,dość mocną. Wydaje mi się że to jakieś dziecko ją podrapało a nie ona sama siebie bo nigdy przecież jej się to nie zdarzyło. Pewnie jakieś dziecko chciało jej wyciągnąć z buzi smoczek...no ale trudno nie będę się przecież z nimi kłócić bo co to da?

Niki to staranka na razie odłożone? Przykra dolegliwość. Ja co prawda grzybicy nie miałam ale pamiętam kiedyś miałam jakąś infekcję jakiś stan zapalny czy cusik takiego. Oj strasznie swędziało i piekło ale to trwało ok tygodnia no i na szczęście jednorazowo. Trzymam kciuki smile

Madzia92 no na 99% hi hi wiesz ja na razie tak bez emocji,po prostu czekam bo wiesz jak to jest,sama właśnie o tym pisałaś bimbulce. Nie ma co szaleć z tą radością bo różnie to bywa.
Co do nieznania płci tak jakoś to sobie wymyśliłam,mam nadzieję że wytrwam.:)

Księżniczko witaj.No to poprosimy jakieś szczegóły smile

576

Dantek w sumie to niewiem ale u nas na basenie był regulamin że epileptykom nie wolno i os z chorym sercem tez.  Pewnie chodzi o to że może wywołac atak takie rozgrzanie organizmu.

Madzia kurde ty to zawsze bedziesz mnie nawracaj z panikujacej mamuśki.  Niepamietam Nadii z pampersem - chyba sie nie znałyśmy jeszcze… ale pamietam dobrze jak musiałaś mieć mleko wieczorkiem.

Niki uuu wspołczuje że bedziecie mieli teraz przestuj.  Oby cie to porzadnie wyleczylo a potem odrazu wskakuj w ciężarowki… a stosujesz jakis plyn do higieny intymnej codziennej?

Gorka no to brawa dla Oleńki… a Ty byłaś zestresowana?

Ksiezniko sitaj… opowiadaj !

Kasia pozdrawiam wink

577 Ostatnio edytowany przez niki12345678 (2015-09-01 23:01:13)

ksiezniczkakaola pewnie, że wbijaj do nas smile napisz coś więcej o sobie smile
Przy ostatniej infekcji powiedziałam ginowi, że faceta też piecze to jakaś maść przepisał i mój niby się smarował, ale dziś jak mu powiedziałam to powiedział, że jedynie grzybicą się możemy zarażać i tą maść co mi przepisał to powiedział, że i facet może ją stosować, ale czy maść nie jest za słaba? sama nie wiem..
W sumie to ja mam na przemian raz infekcja bakteryjna a raz grzybicza a teraz cały czas grzybica.
Nie wiem jak to jest. Mi powiedział, że to sperma może być problemem bo za krótko odczekaliśmy po kuracji. Ale dobrze, że chociaż coś tam myśli a nie tylko leki przepisuje. Dzisiaj mi poszło prawie 100 zł i za tydzień też pewnie tyle samo. Nie wyobrażam sobie miesięcznie na infekcje wydawać po 200 zł..

Kasiu no mam nadzieję, że przejdzie skoro gin wymyślił od czego to może być.

gorka to dobrze, że Ola się dobrze sprawuje smile ale ma jedzonko, koleżanki więc czego chcieć więcej? żyć nie umierać big_smile
A z tą szramą to w sumie i tak nie dojdziesz prawdy co tam się stało.

A no tak. Zapytam się go ile musimy tak w prezerwatywie się kochać. Mówił, że kilka miesięcy, ale ile to nie wiem smile ale mam nadzieję, że mnie nie wyprosicie z tego powodu smile
Oj to swędzenie i pieczenie nie jest fajne. Ale dobrze, że Ci to nie wróciło bo to lubi wracać smile

Eliku no mam nadzieję, że mnie to raz a porządnie wyleczy smile oj nie wiesz nawet jak bardzo bym chciała smile
Stosuję. Lactacyd taki zielony smile

578

Do tych co maja juz pociechy w domu: ale wam fajnie...
Ja skonczylam niedawno 30 i prawie od roku staramy sie z mezem o pierwsze. On juz przebadany, spermy supermena nie ma, ale miesci sie w normie, a u mnie to tak ze zrobili usg, ogolne badania kontrolne i kazali brac kwas foliowy i czekac. Swira mozna dostac normalnie.
U nas tak jakos wyszlo. Moj maz jest taki ze generalnie pospiech jest mu obcy, wiec najpierw czekalam az mi sie oswiadczy (w koncu postawilam sprawe na koncu noza, dalam mu termin do kiedy i kropka), potem oczywiscie trzeba bylo czekac na wymarzona sale, a w miedzyczasie on zmienial prace i byl przez jakis czas bezrobotny, a potem wyjechal do Niemiec, po jakims czasie znalazl te prace, to trzeba bylo czekac az mu okres probny sie skonczy, bo oboje przeciez nie moglismy byc bez pracy i bez swiadczen, potem sie zeszlo z mieszkaniem, potem ja znalazlam prace to tez czekalam az mi sie skonczy okres probny... I teraz od roku mamy ok ale ciazy ani sladu. Wogole to my mamy dziwny ten zwiazek, prawie 10 lat razem, z czego teraz dopiero niewiele ponad rok mieszkamy razem, 2 lata jestesmy po slubie, a wczesniej to byl zwiazek na odleglosc, ponad 2 lata niemcy-warszawa, a wczesniej krakow-warszawa, bo moj jest krakusem. Takze dziewczyny z mezczyznami daleko, glowa do gory!
Przeczytalam wczoraj caly watek, gdzies przewinelo mi sie, ze ktorys maz nie ma czasu sie przebadac bo malo jest w Polsce. Moze niech sie za granica przebada, musi miec przeciez ubezpieczenie. W niemczech trzeba isc do lekarza pierwszego kontaktu, ten kieruje do urologa i urolog bada. Pikus smile
Ja sie bede pewnie udzielac zwykle 7-8:30 i wieczorkami, 18-19:30, akurat jak jade pociagiem miedzy domem a praca.

Gdzies kiedys czytalam o spermie zakazonej bakteriami, przez ktora kobieta ciagle miala infekcje. Ja ogolnie watpie ostatnio w kompetencje gin. Mam wrazenie, ze rownie dobrze moznaby postawic automat z przyciskami i wciskasz: infekcja, dostajesz recepte itp. Zero indywidualnego podejscia.
Ja ostatnio mialam grzybice jak pojechalam na urlop, normalnie pierwszego dnia mnie zlapalo i podejrzewam, ze moglo byc cos nie tyle w basenie ile po prostu w wodzie w kranie. Bylismy w turcji, ile ja sie nagimnastykowalam, zeby wytlumaczyc aptekarzowi (a jakze, facet, muzuumanin) co chce. Na koniec zapisalam clotrimazolum na kartce, ale u nich to sie przez "k" pisze, klotrimazolum, i koles nie skojarzyl... Poszlam do apteki na przeciwko, poszlo migiem, dostalam 2 czopki z clotrimazolem i jeszcze jakas masc, nie pamietam z czym, przeszlo, nie wraca. Ale swedzialo nieziemsko! Jogurty hotelowe do pokoju bralam i sie nimi podmywalam....

Wyszlo dlugo, bo dzis mi sie pociag spoznia.
Usciski dla obecnych i przyszlych mam!

579

Witam was dziewczyny w ten fajny dzien i zycze milego dnia:))
Ja dzisiaj zabieram tesciowa do lekarza ;p

580

ksiezniczko to widzę, że wy też nie mogliście znaleźć tego odpowiedniego czasu na dziecko smile
Szkoda, że nie możesz się zresetować i nie myśleć o tym wszystkim. Pisałam tutaj nawet, że koleżanka miała tak, że bardzo pragneła dzidziusia a jak odpuściła bo chciała wyjechać do Niemiec i się wyjazdem zajmowała to bach ciąża smile
Ja wątpię w kompetencje mojego rodzinnego. Naciągnął mnie na 300 zł na tą szczepionkę a pęcherz nadal boli.
A to mój gin mi zawsze wszystko tłumaczy i się wypytuje także do niego nie mam nic smile

To co sie teściowej kasiu dzieje smile

581

Witaj ksieżniczkaola. A może po prostu nie trafiacie w owulację? Próbowałaś sobie liczyć kiedy masz?
Co do lekarzy to są różni, niestety. Np w pierwszej ciąży zmieniłam lekarza w 8 msc bo mnie totalnie olewała. Chodziłam do niej co miesiąc a ta w  5-6 msc ciąży patrzyła się na mnie i pytała z czym przyszłam. Teraz chodzę do innej i od trzeciej wizyty nie muszę nawet mówić jak się nazywam bo od razu sama wyciąga kartę. Wszystko tłumaczy i w ogóle inne podejście do pacjenta, także różnie to bywa.

niki to był całkowity zakaz do czasu wyleczenia. Z tego co pamiętam potem brałam tylko jakieś probiotyki z kwasem mlekowym. Nie musiałam leczyć się kilka miesięcy.

582

dantek ja też nie muszę się kilka miesięcy leczyć. Zazwyczaj to mam 6-7 tabletek albo globulek a później to już probiotyki.

Idę zaraz dziewczyny do dentysty.. Jak ja tego niecierpie masakra ;/

583 Ostatnio edytowany przez Nitka88 (2015-09-02 15:42:58)

Ja testowałam się wczoraj (28 dc, przy najczęściej 27-dniowych) i nic, całkowicie blado. Pięć dni temu miałam objawy nadchodzącego okresu, bardzo typowe, bolało mnie podbrzusze (intensywnie), miałam skurcze jajników, 'strzelanie' w jelitach i wzdęcia, trwało to trzy dni i skończyło się niczym... Za to przez jeden dzień miałam dość obfite białawe upławy - czy to mógł być objaw infekcji? Nigdy nie miałam, dlatego pytam. Miałam się zapisać już do lekarza, ale minęło jak ręką odjął. Pewnie przez to przesunął mi się nieco okres. Ogólnie dziwny miałam ten cykl, w 9dc miałam śluz jak w najpłodniejszym dniu (zdarzały mi się owulacje już w 10 dc, mam zazwyczaj krótkie cykle, czasem i 25 dniowe), teścik owulacyjny pokazał że druga kreska jest już mocna, byłam przekonana że owulacja tuż tuż, w tym 9 dniu był stosunek skończony we mnie. A tu testowałam się, testowałam i przez aż siedem dni test owulacyjny pokazywał tą drugą kreskę tak samo mocną hmm Nigdy tak się nie zdarzyło.... W końcu, w 17 dc, pojawiły się dwie mocne krechy, czyli nareszcie pozytyw, akurat w dniu, kiedy już miałam zaprzestać testowanie, bo pojawił mi się - moim zdaniem - śluz bezpłodny? Było wtedy przytulanko, ale bez kończenia we mnie, więc na ciążę nie mam narazie pewnie co liczyć. Ale jeśli w ciągu dwóch dni okres się nie pojawi, powtórzę test na wszelki wypadek. Zastanawiam się też, czy nie zrobiłam źle 'olewając' już lekarza... Jak sądzicie? Podczytałam kiedyś o zapaleniu przydatków i ich konsekwencjach w przypadku nieleczenia...

584

Hej Dziewczyny!
U mnie bez zmian okresu brak, na tescie dwie grube krechy... Ciesze sie ze udalo nam sie za 1 razem big_smile i to doslownie przy 2 stosunkach w dni plodne wow.. big_smile 
Madzia92 zadnych plamien nie mam. Od czasu do czasu boli brzuch jak na okres. a tak to zero deolegliowsci. Nie wliczajac ze ciagle mi sie chce spac smile   Fakt faktem ze lepiej byloby poczekac  z ta radosna nowina. Ale meza tata przyjezdza raz na 4 tygodnie na tydzien. W niedziele raniutko wyjezdza, wiec ostatnia szansa to sobota.  Poizniej bd za 5 tygodni, wiec ja juz moge byc na zwolnieniu a pracuje ze swoja tesciowa to sie dowie... Wiec wyjscia nie mam....   
Chce zeby sie dowiedzieli w fajny sposob.  Co bedzie to bedzie.  Pozdrawiam Was wszystkie! Milego Dnia smile

585

Bimbulko ja chyba się przełamię z tym testem a razej mąż mnie przełamie bo truje mi i truje żebym zrobiła smile Wizytę mam na 28 września dopiero hi hi nie wierzy w moją intuicję smile

Posty [ 521 do 585 z 2,415 ]

Strony Poprzednia 1 7 8 9 10 11 38 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Oczekujące II kreseczek- w gronie staraczek raźniej

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024