Oczekujące II kreseczek- w gronie staraczek raźniej - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Oczekujące II kreseczek- w gronie staraczek raźniej

Strony Poprzednia 1 6 7 8 9 10 38 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 456 do 520 z 2,415 ]

456 Ostatnio edytowany przez GORKA (2015-08-20 20:18:54)

Odp: Oczekujące II kreseczek- w gronie staraczek raźniej

Niki ja całą ciążę miałam bardzo aktywną,pracowałam do ostatniego dnia. Jeździłam z towarem,dużo nosiłam,taki też tryb prowadziłam [rzed ciążą no i potem nic mi się nie  działo,czułam się bardzo dobrze. Gdyby nie rosnący brzuch to nie wiedziałabym że jetem w ciąży hihi

Madziu92 ja pitole ale jestem zakręt,tyle myślałam o tym że coś mi mówi ta "madzia92 "a nie mogłam skojarzyć. No teraz mnie oświeciło cholera. A wiesz coś te twoje posty są nie takie hi hi takie krótkawe smile
No racja nie ma już nadziejek. Ja tam nie mogę się wbić. Dziewczyny oprócz dosłownie kilku są nastawione na ....w sumie ciężko określić. Szkoda bo spędziłam tam wieie czasu,miłego czasu,było fajnie naprawdę.

Zobacz podobne tematy :

457

U mnie dzis test negatywny sad nie obylo sie bez placzu...      mama  nadzieje ze za miesiac sie uda.. sad

458 Ostatnio edytowany przez GORKA (2015-08-20 20:51:30)

bimbulka napisał/a:

U mnie dzis test negatywny sad nie obylo sie bez placzu...      mama  nadzieje ze za miesiac sie uda.. sad

sad sad sad

459

Witajcie dziewczyny smile

Krótko o mnie bo nie wszystkie mnie znają.
Mam 2 letnią córeczkę.
Od jakoś marca - kwietnia sie nie zabezpieczamy. Marzy nam sie 2 dzidziuś ale narazie bez ciśnienia, jakoś specjalnie mocno sie nie staramy. Tylko na zasadzie że jak sie uda to super - tzn tak miało być, ale hmm efektów nie ma i ja zaczynam coś ostatnio wariować śnią mi sie porodówki małe bobasy. Jestem tuż po okresie, którego nadejście ciut mnie przytłoczyło. 

Bimbulko tak na prawde to w zasadzie zalogowałam sie żeby Ci napisać że moim zdaniem za wcześnie ten test zrobiłaś i jego negatyw nic nie wnosi. Poczekaj do końca miesiąca i wtedy testuj smile trzymam kciuki.

Zafasolkowanym gratuluję.

co do bliźniąt...jeju jakby sie trafiły przyjałabym na klate ale na samą myśl o ciąży mnogiej robi mi sie zimno...kuzynka właśnie jest w ciąży bliźniaczej ja jakbym miała wybór to tylko pojedyncza.

pozdrawiam smile

460

Gorka to w takim razie nie jedna by Ci tego pozazdrościła smile niektóre jak opowiadały, że codziennie wymioty i wogóle to masakra smile

Właśnie kiedyś podczytywałam nadziejki i coś tam się psuje, ale przyznam, że sama bym się tam świetnie czuła smile

bimbulka przykro mi. Ty negatywny test a ja okres. Bardzo podobnie. Ale będzie dobrze trzymaj się kochana smile

Witaj malinowy elfie smile coś tutaj dziewczyny z nadziejek nam się przenoszą, ale bardzo się cieszę bo czym nas więcej to tym lepiej smile
Mam nadzieję, że zostaniesz z nami a jak nie to szkoda. Miło było Cię poznać. Pozdrawiam smile

461

Malinowy_Elf napisał/a:

Witajcie dziewczyny smile

Krótko o mnie bo nie wszystkie mnie znają.
Mam 2 letnią córeczkę.
Od jakoś marca - kwietnia sie nie zabezpieczamy. Marzy nam sie 2 dzidziuś ale narazie bez ciśnienia, jakoś specjalnie mocno sie nie staramy. Tylko na zasadzie że jak sie uda to super - tzn tak miało być, ale hmm efektów nie ma i ja zaczynam coś ostatnio wariować śnią mi sie porodówki małe bobasy. Jestem tuż po okresie, którego nadejście ciut mnie przytłoczyło. 

Bimbulko tak na prawde to w zasadzie zalogowałam sie żeby Ci napisać że moim zdaniem za wcześnie ten test zrobiłaś i jego negatyw nic nie wnosi. Poczekaj do końca miesiąca i wtedy testuj smile trzymam kciuki.

Zafasolkowanym gratuluję.

co do bliźniąt...jeju jakby sie trafiły przyjałabym na klate ale na samą myśl o ciąży mnogiej robi mi sie zimno...kuzynka właśnie jest w ciąży bliźniaczej ja jakbym miała wybór to tylko pojedyncza.

pozdrawiam smile

Twoja odp podniosla mnie odrobine na duchu az sie poplakalam. Dziekuje wam dziewczyny. Jezeli sie nie uda w  przyszlym miesiacu nie wcyhodze z lozka ;-)      Dziekuje wam... Dziekuje...

462

Witam nowe dziewczyny.
Właściwie to ja chyba powinnam się już przenieść do jakiegoś innego działu, ale mam nadzieje że mnie nie wyrzucicie mimo że już jestem w ciąży?

bimbulka, moim zdaniem też za wcześnie. A nie lepiej przejść się i zrobić hcg z krwi niż tyle testów? Byłabyś pewna wyniku a już by na pewno coś wyszło.

Co do wesela to ja byłam na jednym w 8 miesiącu w poprzedniej ciąży i nic się nie pobawiłam wtedy.

463 Ostatnio edytowany przez Independence89 (2015-08-20 23:02:43)

GORKA napisał/a:

Independ. a gdzie wy macie ten ślub zamówiony? Na za dwa lata?

Dziewczyny każdy poród jest inny. Nie ma co się oszukiwać że nie boli,bo boli ale jeśli będziecie miały pozytywne nastawienie to będzie lżej.
Co do zapłacenia za cc,no nie wiem oficjalnie (u nas w szpitalu) mówi się ze nie ma takiej opcji ale pewnie że za kasę wszystko można zrobić.
Mnie trzymali do 14-tego dnia po terminie. Czas oczekiwania był straszny,co chwile którąś dziewczynę "brało" a mnie nic.
Ja trafiłam do szpitala dzień przed terminem z wysokim ciśnieniem i jużmnie z tamtąd nie chcieli wypuścić. Także dwa tyg leżałam sobie na sali przedporodowej. Nie miałam żadnych oznak porodu,szyjka zaciśnięta,żadnych skurczy  i wód. Dali mi króplówkęna wywołanie i oprócz bolesnych skórczy nadal nic dlatego zrobili mi cc.

Dziewczyny nie chcę się zachowywać jak wasza mama ale nie uważacie że decyzja żeby zajść w ciążę to decyzja życiowa ? Wasi partnerzy też powinni chcieć zostać ojcami. A piszecie że oni nic o tym nie wiedzą a wy liczycie na wpadkę lub "pomagacie" sobie wpaść. To napisałam do niki i independ.

No i właśnie jak matka się zachowałaś smile Nie bardzo wiem z czego wynika Twój wniosek, że oni nie wiedzą. Losowi pomaga para, a nie tylko kobieta.Jak można się spuszczać do środka i nie wiedzieć, że z takich rzeczy dzieci wychodzą? Poza tym z moim mamy temat obgadany. Twierdzi ze  cieszył by sie jak by co było i jest świadomy tego co ze mną robi smile Oczywiście, że dziecko to decyzja na całe życie, a co do facetów to wydaje mi się , że oni chcą, tylko sami przed sobą nie bardzo się do tego przyznają. Mój np. chce, ale oprócz chęci ma konserwatywne poglądy i po ślubie w jego ocenie będzie lepiej. A ja - wiem, że jestem kobietą, która będzie rodziła w wieku 29 lat... pierwsze dziecko to i tak późno... Poza tym jak sama zauważyłaś to decyzja na całe życie i każdy może się wahać - stąd brak pełnowartościowych starań.Bo potem odwrotu już nie ma...

A co do ślubu - to tak mamy podpisana umowe z sala na 2017... i juz terminów brakowało... niestety dzisiaj tak sie zamawia smile

464

Dantek my sie bardzo cieszymy ze jestes w ciazy,  bedziemy cie wspierac i nawet nie mysl o przeniesieniu sie do innego działu:) dziewczyna z ktora chodzilam do klasy pod koniec szkoly byla w ciazy i urodzila córkę,  po dwóch latach zaszla w kolejna ciaze i urodzila 3 chlopcow,  nie mam pojecia jak ona daje rade ale podziwiam ja

465 Ostatnio edytowany przez piokowa (2015-08-21 07:23:24)

Cześć dziewczęta,

..ale nas się tu dużo zrobiło, super! smile Cieszę się bardzo. smile
Jestem teraz po krótkim urlopie i jak wróciłam do pracy to zrobił się straszny kocioł - zastępstwa itp, do tego w domu też, ale jutro już sb, będę mieć więcej czasu i na pewno Was poczytam i nadrobię zaległości. smile Obiecuję smile

Pozdrawiam!

PS. No to Dantek, jesteś z nas pierwsza! Gratuluję! smile:):):)

466 Ostatnio edytowany przez GORKA (2015-08-21 09:10:05)

Independence89 napisał/a:
GORKA napisał/a:

Independ. a gdzie wy macie ten ślub zamówiony? Na za dwa lata?

Dziewczyny każdy poród jest inny. Nie ma co się oszukiwać że nie boli,bo boli ale jeśli będziecie miały pozytywne nastawienie to będzie lżej.
Co do zapłacenia za cc,no nie wiem oficjalnie (u nas w szpitalu) mówi się ze nie ma takiej opcji ale pewnie że za kasę wszystko można zrobić.
Mnie trzymali do 14-tego dnia po terminie. Czas oczekiwania był straszny,co chwile którąś dziewczynę "brało" a mnie nic.
Ja trafiłam do szpitala dzień przed terminem z wysokim ciśnieniem i jużmnie z tamtąd nie chcieli wypuścić. Także dwa tyg leżałam sobie na sali przedporodowej. Nie miałam żadnych oznak porodu,szyjka zaciśnięta,żadnych skurczy  i wód. Dali mi króplówkęna wywołanie i oprócz bolesnych skórczy nadal nic dlatego zrobili mi cc.

Dziewczyny nie chcę się zachowywać jak wasza mama ale nie uważacie że decyzja żeby zajść w ciążę to decyzja życiowa ? Wasi partnerzy też powinni chcieć zostać ojcami. A piszecie że oni nic o tym nie wiedzą a wy liczycie na wpadkę lub "pomagacie" sobie wpaść. To napisałam do niki i independ.

No i właśnie jak matka się zachowałaś smile Nie bardzo wiem z czego wynika Twój wniosek, że oni nie wiedzą. Losowi pomaga para, a nie tylko kobieta.Jak można się spuszczać do środka i nie wiedzieć, że z takich rzeczy dzieci wychodzą? Poza tym z moim mamy temat obgadany. Twierdzi ze  cieszył by sie jak by co było i jest świadomy tego co ze mną robi smile Oczywiście, że dziecko to decyzja na całe życie, a co do facetów to wydaje mi się , że oni chcą, tylko sami przed sobą nie bardzo się do tego przyznają. Mój np. chce, ale oprócz chęci ma konserwatywne poglądy i po ślubie w jego ocenie będzie lepiej. A ja - wiem, że jestem kobietą, która będzie rodziła w wieku 29 lat... pierwsze dziecko to i tak późno... Poza tym jak sama zauważyłaś to decyzja na całe życie i każdy może się wahać - stąd brak pełnowartościowych starań.Bo potem odwrotu już nie ma...

A co do ślubu - to tak mamy podpisana umowe z sala na 2017... i juz terminów brakowało... niestety dzisiaj tak sie zamawia smile

Wiesz moje poglądy są inne chyba ze względu na to że jestem starej daty hi hi.
Ja wyczytałam o stosunku przerywanym,i o tym że któraś liczyła na wpadkę. O spuszczaniu do środka nic nie wyczytałam a to zmienia postać rzeczy.
Ale ok,to jest wasza sprawa. Ja miałam wszystko inaczej poukładane,najpierw ślub a potem świadoma decyzja DWÓCH STRON że pragniemy mieć dzidziusia. Świadome poczęcie itd.

Dantek no właśnie rozpoczęłaś naszą listę fasolkową. smile

Malinowy Elfiku witaj. Hihi Czemu ja myślałam że ty masz dwójkę dzieci? Coś mi się pokiełbasiło. Fajnie że jesteś.
Witaj Piokowa:)

467

Witam się z laptopa smile

Niki mnie głowa tak boli ponieważ wraz z moimi dolegliwościami tarczycowo krwiowo jestem do tego migrenowcem , jak jest zmiana pogody-ciśnienia to jestem nie do życia w sensie łeb mnie nawala wymioty omdlenia różnie... okres jesienny jest najgorszy ;p

GORKA hahaha Noooo widzisz jak to się podziało , teraz obie jesteśmy tu smile A nadziejki ...Też mi szkoda no ale sama wiesz jak jest , było ,pare dziewczyn wzajemnie do sb piszących a jak by ktoś nowy dołączył to od razu śledztwo że to fake itp itd ....Atmosfera totalnie niezachęcająca . Miło spotkać , hahahahaha moje posty nie moje ? Za krótkie ? Ekhem a czy Ja zawsze elaboraty muszę pisać ;p hihihi ;*

bimbulka Nie załamuj się , rozumiem że przykro ale jeśli nie teraz to w kolejnych cyklach , uda się zobaczysz wink jeszcze się bd cieszyć z II krech .!!

ELFIE o ty gizdo moja :* Ty też jednak dołączyłaś smile:):):):):):) ściskaj Lenke w domciu i trzymam kciukasy calą sobą za Wasze kolejne maleństwo big_smile

Dantek jak się czujesz ?

Independence89 hejka tongue

kasia 2303 no to ładnie ma Twoja koleżanka ... niezła szkoła życia big_smile

piokowa Witam się:)

Nic korzystając z lepszego samopoczucia uciekam posprzątać , pogotować , mamy week wolny od dziecka mała jedzie do babci na 3 dni a my tak sobie myślimy żeby we dwoje gdzieś wyskoczyć , a mój miał w środę urodzinki więc nawet fajnie się składa smile mała też skorzysta bo u dziadków jest jakis odpust więc są karuzele balony baseny z kulami itp itd i ona już wie że tam pójdzie ;p

468

Witam. Podczytuję Wasze forum od dawna. Ten temat, oraz 'nadziejkowy' również. Mam nadzieję za kilka miesięcy dołączyć, narazie czekamy na zakończenie remontu i obiecaną podwyżkę... Już od kilku ładnych miesięcy nie uważamy aż tak bardzo, polegamy wyłącznie na testach owulacyjnych (u mnie czerwone kreseczki pokazują się zawsze bardzo wyraźnie, do tego pokrywają z innymi objawami, jak chociażby śluz), kochamy się bez zabezpieczenia w okresie 'tuż po miesiączce', oraz tuż po zakończeniu owulacji i jak narazie, żadnej wpadki nie było... Podczas owulacji unikamy kontaktu, bądź używamy prezerwatywy. Jak widać, wcale nie jest aż tak łatwo o wpadkę, jeśli się uważa wink Kiedyś panikowałam przesadnie, teraz 'wpadka' byłaby przyjęta z radością, ale jestem cierpliwa, może kiedyś postaramy się konkretnie o dzidzi wink Wszystkie badania już wykonałam, są w porządku. Trzymam kciuki za wszystkie staraczki smile

469

Cześć dziewczyny! smile

dantek powinnaś czy nie to i tak zostań smile
Czemu nie pobawiłaś? złe samopoczucie czy nie chciałaś smile

Independence89 nie denerwuj się. Wiesz my mamy podobnie to się rozumiemy a gorka mogła to dziwnie odebrać i nie ma co się jej dziwić smile Ale też masz rację w 100%.
A co do terminów na ślub to faktycznie takie długie są jeśli lokal jest jakiś lepszy. Kiedyś mówili, że ktoś dom weselny budował i były dopiero fundamenty to już zamówienia składali. Dziwne troszkę, ale cóż. smile
Ale miło, że się odezwałaś. Udzielaj się częściej smile

kasiu a ta ciąża trojacza była planowana? ale kurcze pewnie niezły zapierdziel ma i to jeszcze 3 chłopców smile

piokowa no wreszcie dołączyłaś do nas smile No mam nadzieję! smile jak tam po urlopie?

gorka to nie wiem jak to czytałaś smile u mnie są stosunki pełne z wytryskiem w środku, ale czasem też są przerywane- różnie. I tak jak pisała Independence89 facet chyba jest świadomy co robi i co z tego może być smile
A z tego co mi wiadomo to u Independence89 był jeden stosunek z finishem w środku a tak to przerywane smile

Madziu no to nie za fajnie masz. A nie da się z tym coś zrobić? bo przecież całe życie nie będziesz się tak męczyć smile
A to odpoczniesz sobie trochę od małej i możesz korzystać z facetem big_smile  Dla dzieciaków taki odpust to pewnie frajda jak big_smile

Witaj Nitka smile no to w takim razie czekamy na Ciebie! smile

A mnie wreszcie brzuch przestał boleć ulga jak nie wiem smile bo wieczorem to myślałam, że padnę aż z tego bólu zasnełam smile

470

Niki ok tak jak napisałam już wcześniej musiałam źle zrozumieć,jest ok. Koniec tematu,nie wypowiadam się. Każdy ma prawo decydować o sobie tak jak chce. Już smile hihi

Madziu92 no pewnie korzystajcie,ach te dziadki smile smile smile

471

Niki owszem leki miałam multum przeprowadzanych pod kątm guzów i innych takich

Gorka no skorzystamy smile:)

472

Powiem wam ze w dzisiejszych czasach trudno sie zdecydować na dziecko.  Ja mam 27 maz 28 lat.  Albo sie czeka na umowe o prace albo o lepsza kase a to o mieszkanie. Teraz zaluje ze  tak dlugo czekalismy z ta decyzja. za pare dni minie nam 4 rocznica slubu. znamy sie prawie 8. Juz nie patrze na nic. Umowe mam do konca lutego, wiem ze jak zajde w ciaze to przedluza mi tak zebym miala macierzyński i podziekuja mi za wspolprace. Ale dopiero teraz  zrozumialam, ze to nie ma znaczenia... ze nie tedy droga.  Teraz nikt nie moze miec "pewnej" pracy nawet jak ma  stala umowe.   Zawsze to jakos bedzie. Mamy oboje rodzicow wiec zawsze mozemy liczyc na jakas pomoc. Ehhh te dwie kreski smile  Pozdrawiam dziewczyny :* smile

473

bimbulka masz rację w tym co piszesz. Ja mam 27 lat i drugie w drodze. Pierwszą urodziłam jak miałam 25 lat i i tak wydaje mi się że późno. Chociaż... też miałam umowę przedłużoną do porodu i w sumie cieszę się. Praca jak nie ta to inna a czas niestety ucieka.

Ogólnie czuję się lepiej niż w pierwszej ciąży. Mdli mnie rzadko. Posmak w ustach jest najgorszy no i spałabym i spała. I strasznie mi się chce kapusty kiszonej big_smile Dzisiaj na obiad kapuśniak smile

To zostanę smile Kibicuję Wam z całego serca i myślę że niebawem do mnie dołączycie. A przynajmniej czekam na to smile

474

Dantek a co ty chciałaś tu nie być? No co ty? A kto nam będzie przesyłał fluidy? hi hi

475

Śle ile mogę ciążowych fluidów smile hehe

476

Niki nie wiem czy ta ciaza byla planowana bo juz po szkole nie mialam z nia zbytnio kontaktu ale na pewno musi miec ciagla pomoc do czworki malych dzieci. Dantek musisz nam zdawac relacje co i jak:)) kobitki trzeba byc dobrej mysli:)) nigdy nie ma zupelnie odpowiedniego momentu na dziecko a jak juz dzidzius sie pojawi to wszystko dobrze sje uklada:)

477

Dlatego ja juz podchodze do tego na luzie smile  jak bedzie to sie bede cieszyla. Nie kazdemu sie udaje za 1 podejsciem smile   I juz nie patrze na nic smile Pozdrawiam Was milego weekendu <3 :*  wink

478

gorka to cieszę się kochana, że w miarę się rozumiemy smile

Madziu i nic nie wyszło?

bimbulka też Ci przyznam z tym rację. Ale takie czasy i nic się nie poradzi bo dziecka samą miłością też się nie wyżywi. Ale jeśli ma się sytuację w miarę to też mi się wydaje, że nic nie stoi na przeszkodzie jeśli się bardzo chce dziecka smile

dantek no to chyba dobrze, że się dobrze czujesz smile a w pierwszej ciąży jak się czułaś? i kiedy objawy ciąży miałas? wink
Ja pomimo, że w ciąży nie jestem, ale też strasznie mnie spanie ogarnia. Położę się w dzień to zasnę na 2h i ciężko mi się jest obudzić smile
Oo kapuśniaczek jest dobry! daj trochę smile

kasiu no faktycznie czwórka małych dzieci to zapierdziel konkretny. Przy dwójce pewnie ciężko jest a co dopiero przy czwórce.

A skoro tak rozmawiamy dziewczyny o wieku to waszym zdaniem jaki jest minimalny wiek na zajście w ciążę?  jeśli np ktoś ma warunki i to wszystko smile bo tak mnie ciekawi jak pisałyście, że w wieku 25 lat to późno, i że można było wcześniej smile

479

niki12345678 w pierwszej ciąży czułam się okropnie. Mdliło mnie na wszytko, najwięcej na zapachy. Wchodziłam do kuchni i już miała odruch wymiotny. Nie mogłam umyć zębów ani twarzy na wszytko mi się chciało wymiotować. Na początku ciąży schudłam 2 kg. Mdłości zaczęły się pod koniec 6 tyg i tak mi się to utrzymywało do ok 15 tyg. Teraz jest lepiej też zaczęło się w 6 tyg ale zemdliło mnie tylko kilka razy póki co, bez porównania !

Nie wiem jaki jest najlepszy minimalny wiek, ale jak słyszę ze jakaś dziewczyna ma 20 lat i rodzi dziecko to myślę sobie: ale fajnie, będzie mieć 40 i odchowane dzieci wink

480

To zalezy bo jesli mloda dziewczyna jest dojrzala emocjonalnie, jest odpowiedzialna ma mozliwosci finansowe, ma odpowiedzialnego faceta i chca miec dziecko to super i nic nie stoi na przeszkodzie:)) a czasem kobieta moze miec 30+ i kobieta niechce miec dzieci, nie ma warunkow lub odpowiedniego partnera wiec jesli para chce miec dzieci i maja warunki to wiek nie ma takiego znaczenia

481

Dantek to współczuję tych objawów. Ja ani razu nie wymiotowałam,ani razu nie miałam mdłości. Robiłam wszystko,jadłam wszystko.
Naprawdę wszystko było super. Ogólnie wyglądałam bardzo fajnie,włosy fajne cera też,zero opuchlizny. ? I tak do ostatniego dnia. Tak jak pisałam gdyby nie brzuch to nikt by nie powiedział że ja w ciąży jestem .Przutyłam 10 kg .
Od 8 miesiąca miałam lekką zgagę. To nie powiem bo trochęto dokuczało no i na samym początku strasznie chciało mi się spać.

Dziewczynki a czy któraś testuje?

482

GORKA każda ciąża inna smile  Ja pierwszą wspominam właśnie średnio. Drugi trymestr już był ok. Włosy miałam takie super że w ogóle mi nie wypadały, mogłam nie myć parę dni i się nie tłuściły. Zgagę też miałam pod koniec, przytyłam 12 kg więc w normie. Pod koniec puchły mi stopy, ale to było lato i były upały to też miało wpływ.

Teraz czuje się całkiem inaczej, lepiej. Oby jak najdłużej smile

Testujcie smile Może ktoś do mnie dołączy smile

483

Dantek właśnie tego mi teraz brakuje---tych włosów:) też mogłam nie myć przz kilka dni. hi hi

484

Cześć dziewczynki wink. Jest sierpień i oto jestem i ja;) .
Widzę że pojawiły się dziewczyny z nadziejek jak miło wink.
Wybaczcie nie nadrobie wszystkiego

Dantek gratulacje jeden groszek czy dwa oby dobrze się rozwijało.

Górka i Madzia92 witajcie kogoś ominęła przepraszam

Wiec moja planowana@ma być w drugim tyg września od wczoraj działamy; ) . Nie nastawiam się ze  szybko sie uda .ale narazie nie spinam sie jak do końca roku nie wyjdzie to dopiero uderze do mojej gin.  Choć nie ukrywam ze w wieku 32 to dość późno hehehe  no cóż .... wink

485

Lulu83 napisał/a:

Cześć dziewczynki wink. Jest sierpień i oto jestem i ja;) .
Widzę że pojawiły się dziewczyny z nadziejek jak miło wink.
Wybaczcie nie nadrobie wszystkiego

Dantek gratulacje jeden groszek czy dwa oby dobrze się rozwijało.

Górka i Madzia92 witajcie kogoś ominęła przepraszam

Wiec moja planowana@ma być w drugim tyg września od wczoraj działamy; ) . Nie nastawiam się ze  szybko sie uda .ale narazie nie spinam sie jak do końca roku nie wyjdzie to dopiero uderze do mojej gin.  Choć nie ukrywam ze w wieku 32 to dość późno hehehe  no cóż .... wink

trzymam kcuki zeby sie udalo, jak mi teraz nie wyjdzie to startujemy w tym samym czasie smile  good luck smile

486

dantek no to widzę ciężko miałaś i faktycznie idzie szybko zrzucić kg smile ale grunt, że teraz się dobrze czujesz smile
Też zawsze myślałam tak jak Ty jak dziewczyna szybko urodziła, że będzie młodą mamą i wogóle smile

kasiu no tak bo nieraz dziewczyny w wieku 25 lat sa niedojrzałe smile ale grunt to, żeby dwie osoby chciały mieć dziecko i miały właśnie warunki smile

Witaj lulu no wreszcie bo już myślałam, że o nas zapomniałas smile
To czemu dopiero w tym wieku zdecydowałaś się na dziecko smile tylko proszę nie odbierz tego jako złośliwość. Taka moja ciekawość smile

A dziewczyny myślicie, że ciąża i ogólnie mały bobasek bardziej zbliża do siebie parę/małżeństwo ? smile

487

niki12345678 napisał/a:

dantek no to widzę ciężko miałaś i faktycznie idzie szybko zrzucić kg smile ale grunt, że teraz się dobrze czujesz smile
Też zawsze myślałam tak jak Ty jak dziewczyna szybko urodziła, że będzie młodą mamą i wogóle smile

kasiu no tak bo nieraz dziewczyny w wieku 25 lat sa niedojrzałe smile ale grunt to, żeby dwie osoby chciały mieć dziecko i miały właśnie warunki smile

Witaj lulu no wreszcie bo już myślałam, że o nas zapomniałas smile
To czemu dopiero w tym wieku zdecydowałaś się na dziecko smile tylko proszę nie odbierz tego jako złośliwość. Taka moja ciekawość smile

A dziewczyny myślicie, że ciąża i ogólnie mały bobasek bardziej zbliża do siebie parę/małżeństwo ? smile

Duzo zalezy, czy oboje sa na to przygotowani. mysle ze jak oboje rodzicow bardzo pragneli dzieciątka i byla  to ich wspolna decyzja to mysle ze łączy. Wiadomo tez ze niektóre kobiety w ciazy sa nie do zniesienia, wiec mezczyzna jest poddany WIELKIEJ PROBIE  smile ale po urodzeniu z pewnoscia zdaja sobie sprawe ze było warto hihi smile

488

Niki -pytasz czemu teraz ? Wcześniej poprostu nie mielismy warunków,  sytuacji finansowej , ja rozkręcałam interes  itd... nawet nie chodziło mi po głowie dziecię ; ). Nie czułam tego poprostu, choć nie zabezpieczamy się od ponad 10 lat w sensie żadne tabletki lub gumki - tylko przerywany do 19 dnia cyklu;) (przy cyklach 25-27 dni) . Instynkt odezwał mi się jak mialam 29 lat i tak zaczęłam robić badania przygotowywać się do ciąży itd... lecz wyszło kilka rzeczy po drodze ze zdrowiem miedzyinnymi hashimoto . Teraz wszystko stabilne mam nadzieje wink warunki są więc czekam tylko teraz na malca wink
Tak w skrócie napisane;)

489

Lulu83 napisał/a:

Niki -pytasz czemu teraz ? Wcześniej poprostu nie mielismy warunków,  sytuacji finansowej , ja rozkręcałam interes  itd... nawet nie chodziło mi po głowie dziecię ; ). Nie czułam tego poprostu, choć nie zabezpieczamy się od ponad 10 lat w sensie żadne tabletki lub gumki - tylko przerywany do 19 dnia cyklu;) (przy cyklach 25-27 dni) . Instynkt odezwał mi się jak mialam 29 lat i tak zaczęłam robić badania przygotowywać się do ciąży itd... lecz wyszło kilka rzeczy po drodze ze zdrowiem miedzyinnymi hashimoto . Teraz wszystko stabilne mam nadzieje wink warunki są więc czekam tylko teraz na malca wink
Tak w skrócie napisane;)

Powodzenia! 3mam kciuki smile

490

Lulu i ja witam.

Czy dziecko zbliża----oczywiście. Tzn. w naszej sytuacji w 10-tą rocznicę ślubu hi hi mieliśmy taki prezent. Myślałam że już mnie nic nie zaskoczy nie zdziwi w naszym związku bardzo bardzo długim stażowo,a jednak. Cała ciąża i potem macierzyństwo jest czymś pięknym. Bardzo ale to bardzo zaskoczył mnie właśnie pozytywnie mój małżonek,nawet nie wiedziałam że ma w sobie takie instynkty. Zbliżyliśmy się bardzo a myślałam że byliśmy zbliżeni...naprawdę u nas same pozytywy smile

491

bimbulka no tak masz rację. Ale jeśli kobieta w ciąży jest nie do zniesienia to facet raczej aż tak tego nie bierze do siebie i wie, że to przejściowe. Bo gorzej by było gdyby kobieta zawsze taka była smile ale później to wszystko się wynagradza smile

Lulu to chyba, że tak smile przez 10 lat się nie zabezpieczacie i żadnej wpadki ? smile a po 19 dc się nie kochacie czy..? w sumie to my też dłuższy czas się nie zabezpieczamy, ale tak patrząc to tyle jest wpadek, że masakra. Na tym forum czytając to wszystko to człowiek sobie uświadamia, że w ciążę ciężko jest zajść, ale skąd tyle wpadek i to głównie wśród młodzieży. Bardzo mnie to zastanawia smile bo jeśli ktoś nie chce mieć dziecka to chyba nie jest aż tak głupi, żeby robić to bez prezerwatywy i jeszcze dojść w środku.
A co do Ciebie to życzę Ci, żebyś długo nie musiała czekać na bobasa smile

gorka to dobrze, że u Ciebie własnie tak było smile mnie bardzo rozczula jak facet dba o swoje dziecko i kobietę i z takim oddaniem się opiekuje swoim maleństwem. Tak jak gdzieś pisało, że ojcem może zostać każdy, ale na tatę trzeba sobie zasłużyć.

492

Mam pytanko jeszcze dziewczyny bo zastanawia mnie jedna sprawa.
Okres dostałam 19 sierpnia około godziny 22.00 i zastanawia mnie czy brać pod uwagę godzinę czy poprostu wpisać sobie, że okres był 20 sierpnia. Bo zapisuję sobie.

493

Niki ja bym zaznaczyła jako 20

494

ja tez bym zaznaczyła od 20 smile

495

No to sobie zaznaczę jako 20 smile

Co tutaj taka cisza! zaniedbujecie się dziewczyny smile meldować się~!

496

Milego dzionka  wink

497

Dzien Dobry!!!    Ja w piatek powtarzam test smile moze jednak sie udalo. hihi mam jakies dziwne przeczucia big_smile

498

bimbulka oby !
Ja jakoś czasu nie mam ostatnio. Wczoraj myślałam że nadrobię wieczorem jak małą położę spać to zasnęłam z nią o 21 a i tak jestem niewyspana big_smile

Moim zdaniem dziecko zbliża. Przynajmniej u nas tak było. Jakies to nasz życie jest pełniejsze. I w ogóle po urodzeniu miło się zaskoczyłam bo jakoś nie nastawiałam się na jakieś fajerwerki, że mąż się będzie rwał do pomocy przy dziecku. A to on pierwszy raz ja kąpał, spał z nią. Do tej pory potrafi przy niej zrobić wszystko, chociaż zdarza mu się ubrać jej np. za duże buty wink Wiadomo w nocy to ja wstawałam bo karmiłam, ale jak trafiłam po 6 tyg od porodu do szpitala to sam ją ogarniał przez parę dni. A przecież była wtedy niemowlakiem. Akurat tego się na przykład nie spodziewałam. Nie mieliśmy też jakiegoś kryzysu jak przyszła na świat, jak to u niektórych bywa, że facet zazdrosny itp.

499

ja bym zaznaczyła 20 -tego

500

Cześć dziewczyny smile

Ja co prawda staraczką już nie jestem, bo mam troje dzieci i w zupełności mi to wystarczy ( tongue ), ale chciałam wam napisać, ze bardzo mocno trzymam za was kciuki smile Trochę was podczytuję, bo to z przyjemnością się czyta wasze posty smile I lubiłam być w okresie starań i ciąży tongue

Elfiku, Kochana, jak ja ciebie dawno nie widziałam na forum smile Jak zdrówko?? Zaaklimatyzowaliście się w nowym miejscu? Wycałuj Królewnę smile

Madziu92, aż miło się czyta, że tak super ci się poukładało smile Oby to już na stałe. Po tym wszystkim co przeszłaś, należy ci się dożywotnie szczęście smile Jak Nadia??

Górka, czemu się nie pochwaliłaś, że też się starasz?? smile Trzymam kciuki smile

Bimbulko, to może zamiast sikańca zrób sobie Betę? Tam wynik masz pewny na 100% i nie musisz się kierować przeczuciami smile Bo testy mogą długo nie pokazywać ciąży smile

Dantek, serdecznie gratuluję, że się udało i życzę bezproblemowych 40 tygodni smile

Całej reszcie przesyłam moc pozytywnych myśli smile Mam nadzieję, że pozwolicie mi was podczytywać i od czasu do czasu coś skrobnąć smile
Buziaki smile

501

bimbulka to czekamy na wynik w piątek! smile

dantek to super, że u was tak było. Fajnie jak facet pomaga i tak kocha swoje maleństwo, że każdą wolną chwilę chce z nim spędzać. Dla mnie to piękne smile

gorka i tak też zaznaczyłam smile

Cassiopea witaj u nas smile
Nie starasz się, ale zawsze możesz coś nam podpowiedzieć. I jak tylko będziesz miała ochotę to skrob jak najwięcej smile

Coś dziewczyny się mało odzywacie smile zajęte jesteście czy..?

502 Ostatnio edytowany przez Madzia92 (2015-08-26 12:02:33)

Witam się smile Po weekendzie mam małą kontuzje ale po kolei ;p
Mieliśmy na jakąś imprezę jechać ale żeśmy stwierdzili że zrobimy wyjazd sobie sami we dwoje w ramach odprawienia urodzinek mojego i takiej naszej paro-miesięcznicy smile a więc w sobote byliśmy w Wiśle na dniach country i zlotu champerów ( czy jak się to pisze ) i inne motory , potańczyliśmy razem z tymi motocyklistami , byliśmy też na wyciągach , połaziliśmy po górach cuuudnie było .! A w niedziele zaliczyliśmy Bukowine tatrzańską i Morskie Oko Piechty w obie strone ( a w jedną jest 9 km ;p ) także aktywnie pozytywnie zmęczeni zdjęcia mamy , a Ja zachwycona jestem górami w nocy jak gwiazdy świeciły cima jak w dupie a my złazimy z Oka nazot do wyjścia ( o 20 wyszliśmy o 22 byliśmy koło auta ) i  księżyc odbijający się od gór no pięknie big_smile i takie małe miłości na łonie natury też fajna sprawa big_smile hihihii
A kontuzja to jak skrótami szliśmy obślizłam się na kamieniu i coś mi w nodze strzeliło źle stanęłam i mnie boli od tyłka aż do stopy , kuśtykam  ale już przechodzi mój mi robi masaże smaruje też nogę maścią także spoko zagoi się big_smile
Nie no , powiem Wam że pozytywnie naładowani oboje jesteśmy smile a i @ dostałam w poniedziałek ;p Teraz dopiero do neta siadam i pisze do Was smile

Bimbulka Dużo racji w tym co piszesz , nigdy nie ma idealnego czasu na dziecko albo za wcześnie albo za późno albo za mało kasy albo zdrowie albo coś i coś , a jak się ciąża pojawia to się układa , wiadomo są też takie sytuacje że partnerzy odchodzą albo tzw wpadki ale uważam że kobiety twarde są i niezależnie od sytuacji damy rade o ile nie siedzimy i nie płaczemy nad sobą , trzeba działać i wierzyć . Także tego życzę Tobie i innym smile
No co Ty powtarzasz test bo masz przeczucie ?? O jeju no to kciuki !!!!

Dantek jak tam ciążowo smile ??

GORKA ;*

Niki Nic nie wyszło , to wszystko co mnie dopada czyli osłabienia migreny itp to efekt silnej anemii oraz niedoczynności tarczycy i jej prawie braku pracy . Ale wszystko do przeżycia jeśli jest się pod okiem lekarzy
Co do Twojego pytania o wiek na ciąże ... akurat Ja smarkata byłam bo 18 lat , ale bioorąc pod uwagę moją sytuacje mogłam legalnie usunąć tu w Polsce i mieć święty spokój , nie bawić się w dziecko samotne wychowywanie i inne problemy za tym idące ( bo to nie tylko słodkie uśmiechy i noszenie na rączkach , tylko ciężka całodobowa praca ) mogłam skończyć szkołe iść do nwej bawić się , a mimo wszystko podjełam świadomą decyzje i nie żałuje absolutnie , ale gdybym nie zaszła wtedy w ciąże myśle żę tak świadimie planowanie chciałabym dziecko mając minimum 23 lata .. ponieważ to ten czas kiedy już się poszaleje skończy ważniejsze szkoły i jest się bardziej myślącą , nie każda oczywiście mówie teraz tak o sobie ..że te 23 uważam za takie minimum na świadome zajście i podjęcie odpowiedzialnej decyzji , ale teraz też mam 23 lata i 5 letnią córcie ;p ale też myśle o kolejnym dzidziusiu już od 2 lat ;p więc myśle że jeśli zdrowie pozwoli to się doczekam kolejnego dziecka a kiedy to czas pokaże smile
Tak samo pytanie czy zbliża czy nie dziecko do sibie parę , sama pewnie znasz i widzisz jak jest jedni chcą i żyją szczęśliwie a jedni mężczyźni zostawiają lub zdradzają kobiety w ciąży , nie ma na to pytanie odpowiedzi , jest różnie różniście kwadratowo i podłóżnie ;p

Cześć lulu co u Ciebie smile

Cassio Kochaaaaan :* a dziękuje za Twoje miłe słowa , no układa i wogule super a Nadia to Ci powiem odżyła razem ze mną , choć ona zawsze taka pełna życia humoru i radości z drobnostek ale teraz widze że jest jeszcze bardziej , aż zaraża innych ludzi smile już niedługo nowe przedszkole mała przyjeła to se spokojem tu będzie o tyle zmiana że jest w przedszkolu Oddział integracyjny i jak mała się o tym dowiedziała to ona już zaznaczyła że chce i będzie pomagała dzieciom np na wózkach czy jak będą jakieś chore , myśle zapisać ją nawet na takie kółko integracyjne gdzie sobie malują spędzają czas grają ( w domu kultury ) są różne wypady , a tak to mała dalej grzeczna uśmiechnięta smile zdrowa , czyli po staremu smile A Wam jak się układa ze szkarabami ? Mam nadzieje że wszystko w porządku ;* pozdrawiam i ściskam !!!

No dziewczyny mykam robić obiadek , sprzątnąć co nieco w chałupce i byle do 15-16 aż moje kochanie wróci z pracy smile

503

ohohoh Madziu, ale się rozpisałaś big_smile ale to super smile!
A to widzę, że wypadzik się udał i bardzo dobrze bo trzeba korzystać z życia smile też w tym roku chodziłam po górach i jakoś nie jestem przyzwyczajona do takiego chodzenia, ale też fajnie było smile
Aj Ty zboczuszku big_smile na łonie natury to tak zdrowo bo świeże powietrze i wogóle big_smile
To dobrze, że noga już przechodzi boleć ; )

To czemu tej anemii sobie nie podleczysz? a co ma do tego niedoczynność tarczycy? No tak i jeśli lekarze dobrze leczą bo z tym też różnie bywa smile
Usunąć to ja bym nie dała rady bo chyba wyrzuty by mnie potem zjadły.
To dobrze, że myślisz i byś chciała kolejnego dzidziusia smile
No tak masz rację, ale to już nie chodzi mi aż tak całkiem ogólnie bo wiadomo jak to jest i nawet tutaj się czytało, że facet zdradził kobietę w ciąży. Ale chodziło mi bardziej o takie normalne pary bez tych wszystkich zdrad, nałogów itd. : )

504

Lecze anemie i niedoczynność tarczycy od podstawówki , do 18 roku życia nooo 17 to różne kliniki dla dzieci katowice Zabrze Racibówrz i inne a teraz prywatnie musze-pisałam o tym na profilu

Wiesz - " normalne pary " to dziecko zbliża smile

Oj tam zboczuszek big_smile nie my pierwsi i nie ostatni a że klimacik i otoczenie sprzyjało ^^ ... Hihi

505

A to chyba, że tak smile

Zboczuszek w pozytywnym sensie big_smile oczywiście doskonale Cię rozumiem big_smile

506

Witajcie.
Niki madzia zawsze takie posty wali hihi ona ma pisane.... smile

Madziu92 też zapychałam te 9km z buta. Też miło wspominam....tylko u mnie tego łona nie było sad nietety. Emeryci hi hi

Casiopeya kochana witaj. Napisz proszę w skrócie co u was? Jak dzieciaczki? Nie "wchodzę"na nadziejki to nic nie wiem.

507 Ostatnio edytowany przez bimbulka (2015-08-28 09:20:02)

Witam Was bardzo radosnie i serdecznie big_smile  Zrobiłam TEST druga kreska jasniutka ale widoczna wyszla smile  Okres mi sie spoznia 2 dzien smile Wiec mysle ze jednak sie udalo.  Chociaz pobolewa mnie brzuch jak na okres, ale czytalam w necie ( ale zrodlo informacji big_smile ) ze tak moze byc. Zapisalam sie do lekarza ale niestety  dopiero na 7.09 poniewaz wczesniej nie ma innych terminow. No nic bd musiala troche poczekac.  Kijowo troche bo pracuje fizycznie dzwigam troche stoje 8 h hmm no ale bd uwazala jak bede  tylko mogla. Jestem w lakkim szoku ze sie udalo tak za pierwszym razem, chociaz nie powiem bardzo bym chciala miec dzieciatko z maja big_smile smile wiec mam nadzieje ze wszystko sie jakos ulozy. Nikomu jeszcze nic nie mowimy, wiec jestescie pierwsze smile  Rodzice moze dowiedza sie za tydzien - w miedzy czasie zrobie bete smile  Juz nawet wymyslilam jak i m powiedziec.  Damy im prezenty tata fajki drewniane a mama biala wloczke i druty smile  no chyba słowa beda zbedne....  Buziaki dla WAS. Trzymam mocno kciuki zeby im wam sie udalo. Bede do was zagladac i skrobac co nowego :*  smile

508

Bimbulka super smile a dla pewności możesz zrobić badanie BetaHCG i z tym do lekarza smile bo z początku to i tak każe Ci czekać tak do 6-8 tyg tongue Uważaj na siebie oczywiście i w przyszłym roku bede obchodzić urodzinki z Twoim dzieciątkiem smile

509

gorka to super, że madzia tyle pisze bo ja lubię dużo czytać smile

bimbulka gratuluje kochana!! smile a do gina to i tak teraz byś nie miała po co iść bo za wcześnie smile
Uważaj na siebie smile
Zaglądaj i zdwaj relacje z wszystkiego smile

510

Bimbulka gratuluję,tak jak napisała moja poprzedniczka,z tym lekarzem to  nie śpiesz się bo i tak się za dużo nie dowiesz.

511

Bimbulko :* big_smile gratulacje smile jak się czujesz? masz już jakieś objawy? który to powinien być tydzień licząc od miesiączki?
A co do terminu to dziewczyny dobrze mówią. Ja pierwsza wizytę miałam w 4 tc (bo miałam wcześniej umówiana zanim się dow. o ciąży) to był tylko pęcherzyk. Pani dr powiedziała że kartę ciąży założy dopiero za 2 tyg wiec teraz będę wiedzieć żeby sie nie śpieszyć.

To co dziewczyny? Mamy już dwie ciężaróweczki smile Ładnie idzie big_smile
Kto następny testuje?
Ja zamierzam kupić test i testować 15-16 września, a narazie działamy big_smile

Casio :* kochana dziękuje, że pytasz u nas wszystko ok :* I jestem mega dumna bo od doby (tak wiem krótko ale jednak!) jesteśmy bez smoczka!!! huraaa, cała noc bez smoczka i najlepsze jest to że spodziewałam się ryku, histerii, a tu tylko takie pojękiwanie było bardziej jakby żalenie się "momo, momo..." ("momo"- to smoczek).
Jak Twoje maluchy? No i forumowy bohater Tomcio? wszystko już oki?

Dantek...jak sie czujesz?

Madzia92 Ty jak walniesz posta to trzeba rezerwować sobie czas na kompa big_smile... :*

Niki, Lulu, Independence, Kasia, Piokowa, Nitka... kiedy wy testujecie?
Musze się przyznać że słabo was znam muszę poprzeglądać forum jak będę mieć więcej czasu.

Gorka Ty mi już 2 chciałaś zaliczyć big_smile nieźle.... Jak Twoja Olusia? roczek się do Was zbliża wielkimi krokami.

Zmykam dalej robić obiad.
Eh muszę wygospodarować trochę więcej czasu

512

Hej dziewczyny!
Pisalam tu jakies 2miesiace temu jak tylko zaszlam w ciaze i moj pecherzyk mial 4mm. Traz jestem w 12tyg ciazy,a moje malenstwo juz dalo mi posluchac swojego serduszka. Czuje sie swietnie chociaz nie ukrywam ze mdlosci mam straszne a kuje mnie w brzuchu co jakis czas. I co najlepsze mimo ze jestem b.szczuplej budowy to juz widac mi brzuszek! Przez tn czas niestety bylam tez w szpitalu, z powodu plamienia. Ale wszystko jest teraz ok. Gratuluje wszystkim mamusiom ktorym tez sie udalo do tej pory i zycze szczeacia innym w staraniaxh

513 Ostatnio edytowany przez GORKA (2015-08-28 19:28:27)

Malinowy elfiku no jakoś mi się tak skojarzyło że masz dwie córcie. hi hi tak roczek za 1,5msc.
Ja  w sumie jutro powinnam dostać @ no i wczoraj i przedwczoraj miałam objawy a dzisiaj już nic. ciekawe czy coś z tego będzie. Testować nie będę,jak nie dostanę @ to czekam i idę do ginka. smile się rozmarzyłam......

514

Ddzzaassttaa o widzisz czyli lista zaciążonych tutaj jest wieksza wink  wybacz nie jestem tu od poczatku dlatego Ciebie pominelam.  Mam nadzieje że dalsza ciąza upłynie bezproblemowo.  Imiona już wybrane?  Bedziecie chcieli znać płeć?  Już niedługo możesz sie dowiedzieć.

Gorka hihi może to znak że za drugim razem też bede mieć córcie. wink
Ja bym niewytrzymała i robiła sikańca wink
W takim razie mocno trzymamy kciuki żeby @ nieprzyszła wink

515

Bimbulka moje gratulacje !!! Tak czułam że się Wam udało. Moja fluidy ciążowe dały radę smile Czekam na następną GORKA wink

No cóż czuję się...ciążowo. Dzisiaj mnie mdliło jak robiłam obiad ale pocieszam się że już bliżej końca pierwszego trymestru niż dalej. Teraz leci mi 10 tydzień.
Wczoraj byłam na wizycie i dalej nic nie wiem. Większy bobas rośnie, słyszałam serduszko, widziałam jak się rusza ! Nie mam niestety informacji co z mniejszym zarodkiem bo pęcherzyk schował się za tym większym, było widać tylko kawałek. Także nie wiem czy rośnie, czy przestał się rozwijać i czy się wchłonie czy co. Następne usg mam 21.09 i będzie to usg prenatalne 4d więc mam nadzieje że wszystko już będzie jasne! Nie wiem jak ja do tego czasu wytrzymam. Ta niepewność jest najgorsza sad

516 Ostatnio edytowany przez bimbulka (2015-08-29 00:14:21)

okres ostatni mialam 28 lipca, dzis mija dokladnie miesiac. Wizyte mam 7 wrzesnia wiec mysle ze juz wszystko sie wyjasni.  Nie mam zadnych objawow, tylko brzuch mnie pobolewal jak na okres.....    Teraz dokladniej przygladam sie etykieta z jedzenia i  kosmetykow big_smile  nie patrze w strone  chipsow fast fodow itp nie biore nic co nie jjest hipoalergiczne big_smile  tak mam nadzieje ze bd do konca. chcialabym sie mega zdrowo odzywiac podczas ciazy.  Buziaki dla was. i 3mam kciukasy smile nie chce tez duzo przytyc , widomo dziecko najwazniejsze. ale juz waze 77,5kg przy 178 wiec 10 kg przytyje minimum... oby tylko nie dobic do setki sad sad yikes

517

Bimbulko hi hi fanie masz smile

no ja okres miałam 30-tego lipca, wydaje mi się że dołączę do grona II kreseczek. smile kilka dni temu objawy okresu miałam a teraz nic,no i sucho hi hi

518

O Gorka super.  A czemu niechcesz robić testu?

Bimbulko ja w ciazy miesa nieruszalam prawie ale burgery wchodziły i placki ziemniaczane jak masło.  Wiem że niezdrowe ale nie szło sie opanowac a przytyłam tylko 9 kg.

Dantek no to masz troche czekania. No nic mam nadzieje że wszystko potoczy po twojej mysli

519

Malinowy elfie ja nie lubię testów. Kiedyś jak 2 tyg mi się okres spoźniał to zrobiłam 4 testy i dupa. Później się okazało, że delikatna torbiel. A już myślałam, że to dzidzi. Później za jakiś czas dalej zrobiłam i dalej jedna kreska i obiecałam sobie, że jak okresu nie będzie kilka dni to wtedy dopiero zrobię test smile

dzasta to super smile oj te mdłości to są chyba najgorsze. Ale cieszę się, że w miare się dobrze czujesz bo to najważniejsze.

dantek a może jednak bliźniaki? smile Nie dziwię się. Czekać tyle do wizyty w niepewności to coś kiepskiego.

bimbulka to dobrze, że chcesz się zdrowo odżywiać. A i jak tak zdrowo będziesz jadła to aż tyle nie przytyjesz smile grunt byle bobas był zdrowy.

gorka oo to jest nadzieja. I super smile właśnie czemu nie chcesz zrobić testu? smile

Kurcze dziewczyny, ale w ekspresowym tempie się rozmnażacie big_smile

520

GORKA napisał/a:

Bimbulko hi hi fanie masz smile

no ja okres miałam 30-tego lipca, wydaje mi się że dołączę do grona II kreseczek. smile kilka dni temu objawy okresu miałam a teraz nic,no i sucho hi hi

OMG!!!! GORKA byloby cudownie smile    Podobne terminy, tygodnie. Razem razniej smile   3mam kciuki!
Ja wlasnie wrocilam z rossmana... zakladam karte rossne.... hihi

Posty [ 456 do 520 z 2,415 ]

Strony Poprzednia 1 6 7 8 9 10 38 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Oczekujące II kreseczek- w gronie staraczek raźniej

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024