Oczekujące II kreseczek- w gronie staraczek raźniej - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Oczekujące II kreseczek- w gronie staraczek raźniej

Strony Poprzednia 1 31 32 33 34 35 38 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2,081 do 2,145 z 2,415 ]

2,081

Odp: Oczekujące II kreseczek- w gronie staraczek raźniej

Dziewczyny bez wchodzenia w szczegóły ale dostałam przed godziną TAKI OKRES jakiego w życiu nie miałam... w tym miesiącu robię minitorowanie cyklu i zobaczymy co dalej smile

Bardolka - mówią, że najlepiej "odciążyć" głowę - może to jest jakiś pomysł smile
Annie1981 - ja też marzyłabym o dziewczynce, mężowi wszystko jedno chociaż widzę, że mu się świecą oczy na myśl o małej wersji siebie tongue

Zobacz podobne tematy :

2,082

projektmama Trzymaj się z tą wredną małpą wink Idź na monitoring jak masz możliwość. Ja zazdroszczę, w UK takich rzeczy nie robią wink
Ostatnio na jakimś forum przeczytałam, że w UK bety też nie robią. Wyobrażacie sobie? W razie czego to będę musiała polegać tylko na testach.

2,083

Pozdrawiamy

2,084

Czesc Dziewczyny!

Sporo nie pisalam, bo znow, nie chcialam sie 'za bardzo wkrecac'.

Annie - tak bylam u GP - ogolnie to porazka - uwaza ze w ogole Bromerganu nie powinnm brac, ze learz mi to 'bezprawie przepisal', w ogole brzialo t owszytsko tak, jakbym byla z kraju 3 swiata i nasi lekarze to ona, specjalista GP z przymruzeniem oka brala. No ale - z pozytywow tyle, ze bez wiekszych oporow dala mi na krew skierowanie, mam isc w 1 dniach cyklu jak cos. Na prolaktyne i jakies inne jeszcze hormony - w Polsce zaplacilam za te bdania 200 zl no a tutaj za darmo wiec taki plus. Tyle, ze jak ona pwoiedziala - teraz po Bromerganie wyniki moga byc niewiarygodne. LOL... no skoro mialam za wysoka prolaktyne w sierpinu, a teraz powiedzmy bedzie 'dobra' to mozna zalozyc ze lek zadzialal. Ehh zobaczymy.

Co do sposobow na GP to tak pol zartem, pol serio napisalam smile Generalnie trzeba obstawiac przy swoim i na pewno, zawsze 'nad wyrot wszystko opisywac'. Np jak bylam kiedys, dawniej i powiedzalam ze chcialabym dostac skierowanie na USG piersi BO: moja mama przeszla raka piersi no i po prostu chcialabym sie przebadac bo iles tam lat nie mialam, no to uznali ze nie m powodu - po prostu. Natomiast jak powiesz, ze 'cos' wyczulas, 'wudaje mi sie ze mam jakies zgrubienie', boli mnie troche piers i sie bardzo martwie - no to skierowanie gwarantowane wink Tak samo teraz, powiedzialam, ze o dzieck ostaramy sie ponad pol roku Gdybym nie zachodzila, to lada chwila i zaczna juz cos sie mna zajmowac, a tak to musialabym rok minimum czekac.

Piokowa - ja z 8 grdunia smile Narazie po Bromerganie uspokoilo mi sie i czuje sie calkiem dobrze.

Dziewczyny - no i najwazniejsze. Dzisiaj u mnie 27DC. Okresu nie widac, ani nawet plamienia. Ostatnie 2 miesiace, odkad biore leki, cykle mialam 27-28 dni. Coz, nadzieja matka glupich  smile

I mam jescze pytanie - czy mozliwe jest, ze powiedzmy w 28diowym cyklu, testy owu pokaza mi owu 'ksiazkowo' w 13-14 dniu, ale z obserwacji mojego sluzu, owu bedzie dopiro np w 16 czy 17 dniu? Mimo ze cykl okaze sie byc 28 dniowym? Tak pytam, bo w tym miesiacu testy pokazaly owu 13-14 dzien wlasnie. Ale zluzu jakos nadiernie nie widzialam w tym dniu, ale dopiero 2-3 dni pozniej jakby.

2,085

Kiedysbylam, jak sie sexisz bez zabezpieczenia, to na sluz nie patrz, chyba ze masz lata doswiadczenia. Taki superzajebiaszczy sluz po stosunku, przezroczysty, ciagnacy glutek, wlasciwie ksiazkowy, to nie sluz tylko na 99% sperma smile sorry...
patrz na testy zeby wiedziec, kiedy sie zbliza, a potem na temp, jak skoczy to masz potwierdzenie, ze owulacja byla. Tylko to juz wtedy jest musztarda po obiedzie, od skoku to milosc tylko dla przyjemnosci smile

Ja pierdziele, ja wam nie zazdroszcze tych lekarzy... ale brytyjczycy zawsze mieli o sobie wygorowane mniemanie.
To pani doktor nie wie, ze jak sie ma wyniki sprzed kuracji i po, to mozna ocenic, jak lek wplynal na organizm? Niewiarygodne wyniki to ona chyba na dyplomie ma.

PM, idz idz na monitoring. Moze ci wyjsc, ze masz lekkie zachwiania hormonalne to zaraz to naprostuja i bedzie gites smile a okresowi dasz rade, ja w weekendy zapijalam moj bardzo adekwatnie, bo czerwonym winem

Kurcze, jak pomysle o takiej "malej wersji" mojego meza, to az mi sie wlos na glowie jezy.
Ja licze po cichu, ze jak bedzie dziewczynka, to bede miala spokoj ze strony tesciowej, ona nie lubi innych dziewczyn, a tak na syna to sie boje ze mi sie rzuci i bedzie nie do opanowania.

Nie ma recepty na danie na luz. To tak jak uslyszysz: nie mysl o sloniach. I o czym myslisz? No o sloniach... czasem sa laski bez cisnienia, ale zaaadko... jakis urlop, remont, projekt pomagaja, ustalanie terminow i granic tez, ale zlotego przepisu nie ma niestety.

Annie - moja babcia zawsze mowila: prawdziwe wnuki to sa od corki (w przeciwienstwie do tych od syna, wiecie o co chodzi, matka zawsze jest pewna i takie tam) wiec jak zacznie marudzic o nazwisku, to mozesz mu takim argumentem rzucic big_smile
AMH nie masz co sie bac, nie wiem ile kosztuje w PL, ale jak mozesz to zrob na miejscu albo jak przyjedziesz w odwiedziny. AMH da ci wlasnie odpowiedz, ile jeszcze przed toba czasu, czy jest potrzeba sie martwic, czy nie. Czy mozesz sie na luzie starac, czy lepiej isc do GP i sie rozryczec, ze nie bedziesz nigdy miec dzieci - no wtedy to ja sobie wyobrazam, ze skieruja cie na wszystkie mozliwe badania, zeby tylko udowodnic, ze laboratoria i lekarze z 3go swiata nic sie nie znaja smile

Pociag mi dojezdza, dalej porozpisuje sie pozniej...

2,086

Ksiezniczkaola - dziekuje za odpowiedz. Rozumiem o czym piszesz, no ale z 2 strony - jesli powiedzmy na tecie wyszla mi owulacja od 13 dnia rano do 14 byla no i wasnie wtedy sie przytulalismyy 13 dnia i 14 wieczorem np jeszcze. a ten sluz o ktorym ja pisze to powiedzmy pojawil sie 16 dnia? Gdzie 14 DC bylo ostatnie przytulanie? To co, ze ten sluz po 2 dniach to sperma ?:))

2,087

No smile jak najbardziej moze byc
I teraz zrobi sie pikantno-intymnie.
Wiekszosc spermy z nas wyplywa, zaraz po stosunku, no ale zeby doszlo do zaplodnienia, to czesc musi sie do macicy i dalej do jajowodow dostac. I wlasnie zanim ona zrobi pelen obieg i spowrotem zostanie przez nasz organizm usunieta, moze minac te 2 dni.
No i wtedy wyplywa ta skoagulowana resztka i mozna ja mylic ze sluzem plodnym.
Wiem, bo sama dosc dlugo to rozkminialam i nie moglam nigdzie znalezc odpowiedzi, az trafilam na bloga jakiejs amerykanskiej poloznej i ona zwracala na to uwage big_smile

2,088

kiedysbylam Tak myślałam, że Cię nie ma, bo nie chcesz się nakręcać smile
No widzisz, lekarze w PL nie uznają tych z UK i odwrotnie wink Każdy myśli, że najmądrzejszy jest wink Ja oczywiście bardziej ufam tym z PL smile
Fajnie, że dostałaś te skierowania na badania, przynajmniej zobaczysz czy bromergon zadziałał.
Bardzo dobrze, że już się zabezpieczyłaś i powiedziałaś, że o dziecko staracie się pół roku. Ten patent na USG piersi sobie zapamiętam, dzięki smile
Jeden dzień spóźnienia wiosny nie czyni, ale trzymam kciuki, żeby @ nie przyszła smile
A z testami to pozytywy Ci wyszły 13-14 dnia czy wcześniej? Bo wiesz, owu po pozytywie dopiero 24-36h. Ostatnio przeczytałam, że nawet 72h.

ksiezniczkaola Jeżeli zrobię AMH to w UK, bo do PL nie jeżdżę. Tak bardzo tęsknię, że jak tam pojadę, to nie będę w stanie wrócić do UK, albo mnie to strasznie rozbije. Wiele czasu i pracy mnie kosztowało, żeby przestać myśleć o powrocie do PL i nie chcę tego zaczynać od nowa, ale to inny temat.
W każdym razie AMH dalej panicznie boję się zrobić. Pewnie będę o tym myśleć. Na razie żadnych badań nie robię, jak zacznę, to kto wie. Z jednej strony lepiej wiedzieć, żeby czasu nie marnować w razie jakby mało było tych jajeczek, ale strach jest ogromny wink

Z tym śluzem to ja też zaczęłam go sprawdzać w poprzednim cyklu, ale teraz się zastanawiam czy to w ogóle ma sens. Testy owu i temperatura wystarczająco potwierdzają mi owulację. W fazie lutealnej miałam cały czas kemowy i wyczytałam, ze to na ciąże może być i się nakręciłam a @ i tak przyszła wink
Teraz sobie myślę, że jedyny sens sprawdzania śluzu to, żeby zobaczyć czy płodny w ogóle występuje. Mi się wydaje, że u mnie nie występuje i się martwię. Biorę już wiesiołek, ale na razie nie ma poprawy. W tym cyklu w okolicach owu wzięłam Mucosolvan, bo podobno rozrzedza śluz, ale też tego nie zauważyłam.

Wysyłam mojego T do GP. On roku temu miał obniżony poziom testosteronu, do tego bierze leki, które mają wpływ na osłabienie plemników, więc mam nadzieję, że to będzie wystarczający powód, żeby GP dał skierowanie.
Jak endokrynolog próbował mojemu podnieść poziom testosteronu, to przepisał mu CLO. Testosteron podniósł się tylko na okres brania leków, potem znowu spadł. Zostało mu jedno opakowanie CLO i zaczął brać teraz z nadzieją, że mu się sperma poprawi. Zastanawiam się teraz czy jest sens robienia tego badania nasienia, bo wyniki mogą być sfałszowane przez lek. Nie wiemy jaki poziom był wcześniej. Zobaczymy co GP powie.

A ja bałam się, że moją płodnością nikt się tu nie zainteresuje, bo krótko się staram. Wydawało mi się, że nie mogę ściemnić, bo mają w kompie, że jeszcze niedawno przepisywali mi tabletki anty. Teraz uświadomiłam sobie, że oni mi je przepisywali tylko kilka miesięcy i zawsze mogę powiedzieć, że staram się rok a te leki to tak na przerwę tylko były wink Tak zrobię smile Poczekam jeszcze może 2-3 miesiące i zacznę działać smile

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/24048

2,089

Ok, czyli na sluz nie ma za bardo co patrzec jednak....

Annie - w tym miesiacu owulacja mi sie pokazala 14DC wieczorem i byla 15 DC rano i wieczorem - 16DC juz owu nie bylo. Nawiasem mwoiac uzywam tych samych testow co TY smile z Amazona ?:)  Hmm a przytualnie bylo 14DC wieczorem i potem 15DC wieczorem czyli dobe odstepu. Kurcze nie wiem, moze powinnismy byli 14 wieczorem i potem 16 dnia jakos zamiast 15...? Ehh ale z 2 strony kurcze nie chce popadac juz w paranoje - jak mam zajsc to zajde, ludzie w ogole nic nie licza, nie planuja i zachodza. Skoro byly przytulaski w dni owulacji no to powinno niby cos byc - jak ma byc....

Tak czy inaczej, dzisiaj 28DC big_smile i nie ukrywam ze jestem lekko nakrecona, bo nie dosc ze nie ma @ to nie ma i plamienia..... ZERO. 1 raz od wiekow nie mam plamienia. NAwet miesiac temu bylo krocej ale na 2 dni przed @ dostalam plamienie.

Ale to moze byc po prostu zasluga Bromerganu ze mi wyregulowal cos tam...

Dzis rano mialam test w rece, ale w ostatniej chwili zmienilam zdanie. Chyba dzis wieczcorem albo najpozniej rano bede testowac. z 3 strony patrzac, jak owulacja pokazala sie 14/15 DC to powinnam dzisiaj lub jutro dostac okres i pewnie tak bedzie...

2,090

kiedysbylam Nie wiem czy się rozumiemy z tymi testami wink Piszesz, że owulacja Ci się pokazała 14 i 15 dc. Wydaje mi się, że chodzi Tobie o to, że test pozytywny miałaś 14 i 15 dc? Testy owulacyjne nie pokazują owulacji tylko szczyt hormonu LH, który jest wyrzucany na 24-36 godzin PRZED owulacją.
Jeżeli miałaś test pozytywny w 14 dc to owulacja mogła być 24-36h później, MIMO negatywnego testu owu. Testy mogą być negatywne w dniu owulacji. Patrzymy na pierwszy pozytyw, potem to już tylko z ciekawości można testować, raczej większego sensu to nie ma, chociaż ja też testuję wink
Czyli jeżeli miałaś pozytyw w 14dc to owu mogła być w 15 lub 16 dc. Do tego dodaj sobie mniej więcej 14 dni fazy lutealnej i wyjdzie Ci kiedy powinna @ przyjść.
A czemu nie miałabyś przytulać się w 15 dc? Ja się przytulam codziennie w okolicach owu tj. przed, w trakcie i po. Niby nie ma szans nie trafić, ale nie udało się jeszcze zajść. Czytałam, że nawet przy przytulaniu w dobrze wyliczoną owu, u zdrowych ludzi, jest  tylko 20-30% szans na zajście w danym cyklu. W głowie się nie mieści wink Kiedyś myślałam, że to musi wyjść, a teraz widzę, że faktycznie to nie takie proste.
Ja mam testy z ebaya teraz i uważam, że są dobre, bo zawsze mi owu pokazują co sie zgadza z temperaturą i bólem owulacyjnym.
Masz rację, inni nic nie liczą i zachodzą, ale ja mam nadzieję, że dzięki temu liczeniu uda mi się szybciej niż jakbym miała strzelać z przytulaniem smile
Daj znać jak test smile

Dziewczyny czy ból owulacyjny występuje zawsze w dniu owulacji? Czytałam, że nie musi, ale przeważnie jest tuż przy owu.

2,091

Dziewczyny codzienny seks, nawet w okolicy owulacji nie jest wcale dobrym rozwiązaniem ułatwiającym zajście w ciążę. Wszelkie towarzystwa ginekologiczne zalecają, aby stosunki odbywały się co drugi dzień w całym cyklu. Wtedy nawet bez wiedzy o dokładnym momencie owulacji jest największa szansa na ciążę. Plemniki mają bowiem pewną żywotność w organach kobiety i mogą - mówiąc obrazowo - poczekać tam na komórkę jajową.

A seks codziennie jej nie sprzyja z tego powodu, że plemniki potrzebują ponad dobę żeby dojrzeć i uzyskać najlepszą jakość.

Polecam na FB taki profil: Mamaginekolog, dużo mądrych rzeczy można poczytać.

2,092

Z tą częstotliwością stosunków to też opinie są podzielone. Faktycznie, jak stosunki są co dwa dni, to zawsze w ciele kobiety są plemniki, więc nie będzie problemu z ucelowaniem w owu. U nas jednak tak częste przytulanie się nie wchodzi w grę, dlatego zwiększamy częstotliwość w okolicy owulacji.

Szperałam wcześniej w necie, bo nie wiedziałam jak często można. Znalazłam kilka artykułów na temat najnowszych badań, które dowodzą, że częsty seks (szczególnie codzienny) powoduje zwiększoną produkcję plemników. Są one wtedy zdrowsze i mają lepsze DNA. Podobno już 7 dniowa przerwa powoduję, że główki plemników robią się krzywe wink
Pisali, że im dłużej plemniki znajdują się w ciele mężczyzny tym bardziej poddawane są działaniu wolnych rodników oraz dłużej są ogrzewane, co im nie sprzyja. To tyle co pamiętam wink To były chyba australijskie badania.

Dzięki na namiary na ten portal, poczytam sobie smile

2,093

Ja zaszłam, kiedy nie kochaliśmy się codziennie, co ok 2 dni (wcześniej nawet 2 x dziennie tuż przed owu i w trakcie - potwierdzoną oczywiście). Oraz jak wrzuciliśmy na luz i spontaniczność wink

2,094

Tak, ja też wierzę, że luz jest ważny, tylko widzę jak trudno do niego dojść.
Ja byłam przekonana, że mi szybko pójdzie, bo się przygotowałam, robiłam testy owulacyjne itd. Dlatego byłam bardzo rozczarowana po dwóch cyklach jak się nie udało. Szczególnie w tym drugim widziałam "objawy ciąży", więc parcie było wielkie. Odchorowałam porażkę i teraz w trzecim cyklu wydaje mi się, że mam już większy dystans. Nie odliczam dni do testowania, bardziej akceptuję fakt, że to może potrwać, chociaż i tak chciałabym jak najszybciej wink
Zobaczymy czy mi tak zostanie, bo im bliżej testowania tym może być gorzej wink

2,095

Hej, sorki ze sie tak wetne ale musze Oli odpisac a pozniej zapomne

2,096

Olu, wozek mialam uzywany, jakis zwykly. 3w1. Polecam taki i z pompowanymi kolami koniecznie. Teraz kupilam malej maxi cosi mura, tez 3w1 jest super, gondola duza, miesci sie do bagaznika i gondola i stelaz, jest lekki, leciutko sie prowadzi no bomba smile ale tez mam uzywany. Nie stac mnie na nowy wink wiec nawet nie patrzalam za nowymi
To co czujesz to juz napewno byl maluszek smile ja tak mialam od ok 12-13tc i kazdy mnie wysmiewal, ze to jeszcze za wczednie itd...
Ah i chyba ie napisalam, ze ja rodzilam we frauen uniklinik wink chwale sobie smile zreszta bylismy tez na notaufnahme z Maja z zoltaczka i tez bylo git smile
I tak wetne, zabkujemy... od tygodnia Maja ma zabka. Czyli jeszcze nie miala 5mcy a juz sie wybil :d

2,097

Moja siostra też miała maxi cosi mura 3 i była bardzo zadowolona smile choć spacerówka jest trochę cieżka, szczególnie jak ją trzeba nosić, kupiła więc jakąś drugą lekką spacerówkę.

Mnie się bardzo podobają Quinny Mood - i gdyby mi się udało w końcu zajść w ciążę to się szarpnę na taki nowy, a co tongue

U mnie środek cyklu, nic ciekawego tongue robotnicy, budowa, robotnicy, obiady, sprzątanie i tak w kółko tongue

2 tygodnie urlopu prawie zleciały, dużo pracy zrobione, odpoczynku nie za wiele, ale trudno, czasem i tak bywa smile

2,098

Bardolka:) tak mialam cie wywolywac i pytac, jak uplywa ci urlop pod znakiem piasku i wody - bo slonce to chyba nie bardzo, chociaz u mnie zdarza sie kilka godzin slonca czasem w tygodniu smile

Ja sie wlasnie kompletnie nie moge ogarnac z wozkami, wyglad jak wyglad, ale to wszystko jest cholernie ciezkie! 16kg plus dziecko plus prowiant, mam piwnice i nie zamierzam wozka ciagac na 3 pietro, no ale pchac tez trzeba miec sile, czasem wrzucic do auta...
Podoba mi sie babyjogger vue lite z wkladka, ale cos czuje ze to bedzie slaba opcja na okres przejsciowy, kiedy dziecko bedzie tylko troche siedziec no i opinii za bardzo nie znalazlam. Ale waga 6kg jest powalajaca. Megawozki robi tez firma Hartan. I tak bardzo, jak nie podoba mi sie calosciowo baby orbit, tak po zlustrowaniu specyfikacji musze przyznac, ze nie ma sie do czego przyczepic. No oprocz ceny... Chyba musze watek o wozkach rozruszac.

Mery, ja tez mysle o uzywanym, bo szkoda mi kasy, ale chcialam wlasnie poogladac i pomacac w sklepach, a nie tylko zdjecia, no i kurcze nie bardzo wiem gdzie isc, ale powoli mi sie klaruje.
Na szczescie wybor fotelika samochodowego zwalilam na meza. Tez niech juz poczuje, co to znaczy byc rodzicem, a co smile

Dziewczyny, bedzie dobrze, nie przejmujcie sie tak bardzo tymi odstepami od seksu. Jestem tego samago zdania co bardolka i dodatkowo gdzies kiedys sie mi obilo, ze grunt to zeby bylo podobnie, tzn nie najpierw 2tyg celibatu, a potem przez tydzien codziennie, bo zajezdzicie faceta smile Jak lubicie codziennie, to ok, jak 2 razy w tyg to tez nic straconego, w sprzyjajacych warunkach plemniki zyja nawet do tygodnia. podobno. No i podobno silniejsze i bardziej wytrzymale sa te plemniki z X co robia dziewczynki, wiec jak taki czeka na jajeczko, no to corcia gwarantowana wink
Grunt zeby organizm meski byl zahartowany do kobiecych potrzeb.

Mery, ta twoja Majeczka to szybkie dziecko widze. Szybkie ruchy, szybki porod, szybki pierwszy zab big_smile oj poczekaj jak ci chodzic zacznie big_smile

Moje probowalo wczoraj wieczorem wyjsc przez pepek. Na szczescie sie nie udalo, zobaczymy co wymysli dzisiaj. Kopie juz wyraznie, ale na razie nie jest to bolesne, no moze czasami smile i sie przemieszcza, czasem czuje taki malenki twardszy pagorek na brzuchu.

Czy ktos wie, jak daleko jest piokowa? Musze policzyc, bo zanim sie zabka odezwie, to znow zapomne przeliczyc jaka jest miedzy nami roznica...
Piokowa, lepiej ci juz na sercu, mniej strachu i obaw? Ja sie dopiero w zeszlym tyg rozluznilam na tyle, zeby zaczac sie autentycznie cieszyc. Dopiero jak poczulam ruchy, to cala sytuacja zaczela byc w miare realna. Trzymaj sie, bedzie dobrze, pisz bzdury i takie inne co ci na sercu lezy.

Annie i reszta, z testowaniem to tez tak jest normalnie. Najpierw okres i nowe nadzieje, potem totalna euforia w okresie okoloowulacyjnym, potem wzgledny spokoj, a jak zostaje kilka dni do testu/terminu okresu, to paranoja sie wlacza. A jak jeszcze pms dochodzi, to nic tylko sie pociac.
Ja mialam taki sposob, ze test robilam tylko z pierwszego porannego moczu i jak juz sie wysikalam polspiaca, oczywiscie nie na test, to mowilam sobie: a, to jutro, i tak udawalo mi sie odwlec to czasami.

Slow jeszcze kilka do meskiej plodnosci. To bardzo delikatny temat. Facet powinien zbadac plemniki kilka razy, 2-3, w odstepach min 3miesiecznych, w tym samym laboratorium. Plodnosc meska moze byc bardzo zmienna i nie chodzi tylko o hormony, bo te wartosci sa w miare stale, ale o stan plemnikow, moze byc tak, ze jednorazowy dobry wynik wyjdzie przypadkiem, albo gorszy bedzie wynikiem jednorazowego przegrzania, dlatego dobrze jest powtorzyc, zeby zobaczyc czy plodnosc ksztaltuje sie podobnie w czasie. Jak w hormonach jest ok, to na wyniki nasienia najwiekszy wplyw moze miec tryb zycia.
Mowimy stanowcze nie saunom i podgrzewanym siedzeniom w samochodzie, wracaniem z pracy biorowej na kanape do domu i trzymaniu laptopa na jajeczkach. O chlopakow trzeba dbac! Serio!

Ech... znow nie wiem co jeszcze chcialam napisac, takze pozdrawiam i przesylam pozytywne ciazowe fluidy, glaszczcie brzuszek, a jak ktoras poczuje pod palcami ruchy, to prosze mi sie od razu zameldowac!

2,099

ksiezniczkaola napisał/a:

No i podobno silniejsze i bardziej wytrzymale sa te plemniki z X co robia dziewczynki, wiec jak taki czeka na jajeczko, no to corcia gwarantowana wink

A z tym to podobno wcale tak nie jest. Jest taka obiegowa opinia, że seks w dniu owulacji sprzyja poczęciu chłopca, bo męskie plemniki są szybsze. Podobnie pozycje z krótszym dystansem, jak od tyłu. A idąc tym tropem rozumowania, z in vitro, gdzie ta droga jest zerowa i czas zapłodnienia komórki jest bezpośrednio po pobraniu materiału od mężczyzny, nie ma przewagi urodzeń męskich. Statystyka jest dokładnie pół na pół, więc myślę, że ta teoria nie do końca prawdziwa.

Ale z czasem żywotności plemników to jak najbardziej prawda smile

Ja własnie kończę piec serowe muffinki, bo cały urlop mnie nachodziło na upieczenie czegokolwiek, a nie miałam kiedy, więc dziś przy mniejszej ilości obowiązków dałam radę smile

2,100

No i dlatego napisalam: podobno.
Chociaz GORKA ma chlopaka i to przemawia za slusznoscia teorii, tylko proba statystyczna slaba big_smile

Tak naprawde to nadal nie wiadomo jak to jest. Jesli sie nie myle, z danych komputera babycomp czy jakos tak wynika, ze odwrotnie, ze przy stosunku przed wychodza czesciej chlopcy, a z tego tuz w owulacje - dziewczynki. Plus statystycznie rodzi sie wiecej chlopcow. I to tyle w temacie statystyki.
Inni przekonuja, ze to kobieca dieta wplywa na plec. Bo to, ze plemnik musi doplynac, to raz, ale komorka musi jeszcze chciec go wpuscic.
I tak mozemy sobie te teorie mnozyc smile

Bardolka, a ty typujesz u mnie chlopaka czy dziewczyne?
Nawet zaczyna mi sie podobac, ze nie wiem. Moze namowie meza i sie dowiemy dopiero jak sie urodzi?

Ja zaraz ide robic Victorias sponge cake.

Bylam macac wozki. No kurcze te hartan to naprawde czuc roznice przy macaniu. Ogladalam jakas teutonie i tez dawala rade. Mojego vue lite nie bylo. Chyba zrobie analize w excelu tongue

2,101

Hm, dobra zagadka smile Niech będzie, że ja obstawię dziewczynkę smile 

Ja bym chyba chciała wiedzieć z praktycznego punktu widzenia smile A myślisz już Ola o jakiś imionach?

A co do tych wózków hartan, to jeszcze nie jest taka bardzo astronomiczna cena tongue wózki Stokke kosztują koło 8 tysięcy tongue

Mi się bardzo takie nowoczesne podobają, więc ja typuję Quinny smile

2,102 Ostatnio edytowany przez ksiezniczkaola (2016-10-21 20:29:07)

Hartan to taki solidny producent z solidnymi cenami, ale bez kosmosu. Mialam na mysli baby orbit g3, ten juz kosztuje mniej przyzwoicie.
Do stokke cale szczescie nie doszlam. Ale widze, ze temat wozkow masz obcykany, dobrze tongue
Mniej stresu w brzuszku smile

Na Moodd tez patrzylam, tylko ja sie strasznie bronie przed klasyczna gondola. Mysle o glebokiej spacerowce i wkladce-miekkiej gondoli. Zgodnie z planem rodze w drugiej polowie marca i nie musze dziecka jakos wyjatkowo przed zimnem chronic. Bardziej przed sloncem smile
Mialam juz odkupic za 20€ babyactive breaker, ale sie cena zmienila na 50€, a ten wozek nie jest tyle wart. A ze to taki przelozony mojego szefa, to teraz trzeba bedzie wykombinowac jak odmowic. Ech...
Jutro jade dalej macac rozne wozki. Moze mi sie cos wyklaruje...

Imiona to kolejny trudny temat, bo mieszkamy w Niemczech, mi podobaja sie normalne, tradycyjne imiona, ale nie chce dziecka jakas krystyna czy szymonem skrzywdzic, a te zagraniczne imiona troche mi nie podchodza. Dobrze by bylo znalezc cos pisanego tak samo po pl i de, np Anna smile
Ale tym sie jakos mniej przejmuje, jakos to bedzie. Najwyzej zastosuje tradycyjna metode rodzinna mojego meza, kiedy sie urodzi, takie bedzie imie wink

Nie, jednak z tym imieniem tak latwo nie bedzie. Patrze w kalendarz na imieniny z moich 3 dat spodziewanego porodu i nie wyglada to dobrze...
Edward i Cyryl, Klaudia i Marcel, Katarzyna i Boguslaw.
Przejrze reszte kalendarza....

2,103

Moja koleżanka ma podobną emigracyjną sytuację, tyle że mieszka w Anglii, więc jej synek ma na imię Bruno smile a córeczka Wiktoria (z tym że pisana po angielsku).

Myślę, że z upływem czasu i ten temat się wyklaruje smile

U nas dziś depresyjna deszczowa jesień .... w sumie nie jest źle, bo budowlańcy mają robotę pod dachem i działają smile mnie natomiast nie chce się nic i z planowanych porządków domowych na urlopie wyszło tyle, że jest jeszcze większy bałagan jak przed urlopem tongue

2,104 Ostatnio edytowany przez mery90 (2016-10-22 10:34:07)

Ola, z wlasnego doswiadczenia wozkowego dam Ci jedna rade. Jak wiesz, moja corcia jest duza. Jak kupowalam wozek nie zwracalam na to uwagi. Spodobal mi sie, ze jest 3w1, byl tani i ROZOWY

Kurde znowu mi dodalo tylko 1/10posta... mala placze, dokoncze reszte pozniej sorki

2,105

Nie moge juz edytowac. Olu patrz na to, zeby gondola lub ta wkladka do wozka byla poprostu dluga i szeroka. Ja moja Maje dopoki nie kupilam tego wozka z maxi cosi wlasciwie od 3go mca musialam w spacerowce wozic. Bo poprostu miejsca nie miala.
Bylysmy na szczepieniu, pediatra bardzo zadowolona z rozwoju Maji. 9160g wazy i ma 72.5cm wink duza dziewczynka bedzie. Ale mowi, ze gruba nie jest tylko ciezkiej kosci dziewczynka

2,106

Ksiezniczkaola Ja jestem jak najbardziej za, żeby mój zbadał sobie plemniki kilka razy, tylko nie wiem czy on w ogóle dostanie skierowanie chociaż raz. No i to CLO też nie wiem czy nie zaburzy wyników. Zobaczymy co GP powie, wizyta umówiona na 11 grudnia smile
Jak w PL mieszkaliśmy to może i plemniczki się przegrzewały, bo praca biurowa była. Teraz pracuje bardziej fizycznie, podgrzewanych siedzeń w samochodzie nie mamy, do sauny nie chodzimy, gatki są luźne, więc powinno być ok wink Martwią mnie tylko leki, które bierze no i ten testosteron.
Dzięki za fluidy ciążowe smile

Ja z imionami będę miała podobny problem. Chciałabym takie, żeby umieli je wymówić w UK i w PL smile Na razie jednak o tym nie myślę. Pomyślę jak zajdę smile

Mi w tym cyklu dziwnie temperatury skaczą i to od początku. Teraz niby faza wyższych temperatur a dziś spadła do poziomu sprzed owu. Nie wiem o co chodzi, ale martwi mnie, że marne szanse w tym cyklu.
Zrzucam to na nocne wstawanie na siku no i te infekcje. Ile trzeba przespać ciągiem, żeby temperatura była wiarygodna? Czytałam, że 3h starczą, inne źródło mówiło o 6h.

Umówiłam się do GP na 13 grudnia smile To będzie już coś około pół roku starań. Powiem, że staram się rok i mam nadzieję, że da mi skierowanie na jakieś badania smile

2,107 Ostatnio edytowany przez ksiezniczkaola (2016-10-24 17:13:36)

Mery, bo ty masz zajebiaszcza coreczke i trzeba byc slepym polglowkiem, zeby tego nie dostrzec smile dzieki za rady w spr wozka, to o wielkosci gondoli juz wlasnie wiem, min 80-cos cm, trzeba uwazac zeby dziecko nie wyroslo zanim zacznie siedziec. Nie sadze, zeby wyszedl ze mnie jakis kolos, bo raz, ani ja ani moj maz nie bylismy, chociaz mezowi na dorosle lata bozia wzrostu nie poskapila tak jak mi, a dwa, duze dziecko to mi sie po prostu w brzuchu nie zmiesci.
Chcialam wam zrobic zdjecie brzucha w weekend do macania, rano, zeby byl sam brzuch, nez sniadania, ale sie nie udalo. Dopiero dobijam do wagi sprzed ciazy, wg kalkulatora internetowego powinnam miec juz 3kg wiecej.. i wlaczyla mi sie torba do slodyczy smile ale cukrzycy nie mam plus sa jakies nowe badania, ze jedzenie 30g czekolady dziennie, mlecznej i gorzkiej, bez znaczenia, poprawia przeplywy w lozysku, czyli czekolada jak najbardziej wskazana big_smile

A tak skoro juz watek czekoladowy poruszylam, staraczki, pijcie prawdziwe kakao, nadziejki polecaja, efekt gwarantowany, sama przetestowalam!

Wracajac jeszcze po krotce do wozka, ja sie chyba za bardzo z tego zdoktoryzowalam i teraz nie moge znalezc na rynku opcji idealnej. A nie przepadam za kompromisami.
Np uwazam, ze wozek najlepiej zeby byl w jakims bezpiecznym kolorze, wscieklozolty, pomaranczowy czy jak moj pokoj, wscieklozielony. Tak, zeby go bylo dobrze widac. A np te hartany to kwintesencja niemieckosci, ogromny wybor tapicerki, ale wszystko takie bure plus jedna snieznobiala. Ech...

Annie, glowa do gory. Clo sie nie przejmuj, jak facet bedzie mial slabe wyniki, to znaczy ze nie dziala jak powinno i trzeba zmienic, a jak beda ok to tylko sie cieszyc smile
Nie kazdy cykl musi byc z owu, jak masz infekcje to tym bardziej moga byc zaburzenia. Ile przespac - nie wiem, nie mialam nigdy takich problemow, mysle, ze te 3-4 zupelnie wystarcza.
Nie martw sie, tylko rozkoszuj sexem, bo potem mozesz miec szlaban, albo facet uzna ze nie o taki trojkat mu kiedys chodzilo tongue
To tylko miesiac.

Kurcze, dziewczyny, przyznam wam sie do czegos intymnego. Takiego udanego i bogatego zycia erotycznego jak mam odkad zaszlam to ja jeszcze nigdy nie mialam. Juz nawet faceta mi nie trzeba. Mam takie mega erotyczne sny i orgazmy przy nich, ze mala masakra. W 1trym mialam wlasciwie prawie co noc, czasem wiecej niz raz, potem sie uspokoilo, a ostatnio znowu powraca.
Zycze wam podobnych wrazen big_smile

Bardolka, u mnie leje od wczoraj, tak stale, solidnie, nie za mocno. A pranie trzeba zrobic...
Bruno to jest genialny pomysl! Nawet maz nie skrzywil sie za bardzo jak go zapytalam. Dzieki!
U mnie porzadki zawsze tak wygladaja, najpierw wywalam na srodek to, co trzeba uporzadkowac, i dopiero wtedy biore sie za sortowanie wlasciwe big_smile

Piokowa, nie milcz tak bo mnie zle mysli nachodza.

2,108

Ola, poczekaj na koncowke haha pipsko bedzie Ci z chcicy rozrywalo wink mi sie juz w ciazy doznania strasznie zmienily, bardziej intensywne. A po porodzie masakra. Maz sie wcale nie musi nameczyc, a tryskam jak gwiazda porno przy orgazmach haha. Sory jesli kogos tym urazilam, ale to mnie poprostu rozbraja bo kiedys myslalam, ze w zyciu to tak nie da rady...

Ola, a to prawda, w de wozki maja moze i fajne, ale kolorystyka do dupy... chcesz dam Ci moj rozowy wink chociaz jak bylam w miescie ludzie zdawali sie nie widziec nawet i rozowego wozka... zwlaszcza jak wypadalo zejsc mi z drogi...
My zesmy dla chlopczyka mieli Dawid wybrane, teraz mi przyszlo jeszcze Szymon do glowy. Nasza Maja miala miec miedzynarodowe imie Emily, ale maz wymyslil Emilia, mi sie nie spodobalo, i wymyslilam Maja wink

2,109

ksiezniczkaola A o co chodzi z tym kakaem? I ile go trzeba pić? Ja zaczęłam od dwóch tygodni, bo zrezygnowałam z kawy, ale piję z 1 łyżeczki. Może to za mało?
Takie fajne masz sny? A to nie słyszałam, że ciąża ma na to wpływ smile Ja dziś też miałam taki sen, ale w najlepszym momencie obudził mnie budzik. Byłam tak podniecona, że musiałam sama skończyć wink

2,110

hehe, ubawiłam się Waszymi postami laski big_smile fajnie wiedzieć, że istnieją normalne kobiety na ziemi big_smile

ja to chyba w weekend miałam na serio owulację. Tak pierwszy raz od jakiegoś czasu naprawdę odczuwalną. Gwałt na mężu wisiał w powietrzu tongue miał szczęście że był uległy i nie protestował big_smile

a ja dziś pierwszy dzien w pracy po urlopie i stwierdzam, że musiałabym jeszcze z 2 tygodnie spędzić na urlopie, żeby się zdystansować, serio ...

Piokowa, where R U ?????

2,111

Annie, to z kakao to takie urban legend, jesli dobrze pamietam, mi to zostalo wytlumaczone tak, ze jedna dziewczyna pila i zaszla i potem zaczela wszystkim powtarzac, zeby pily no i one w koncu tez pozachodzily smile Kakao ma magiczna moc! big_smile

Ja pilam roznie, postawilam sobie w pracy i tak z 1-2 lyzeczek, czasem z mlekiem, czasem z woda. Takie kakao pozytywnego myslenia smile

Mery - no to czekam!
Polowa za mna, polowa przede mna, dzis zaczelam 20tc, wiec troche jeszcze tych doznan przede mna

Ej dziewczyny... sama sie skrzywdzilam zupa ogorkowa:(
Ugotowalam wczoraj i po jedzeniu bylo mi tak srednio, ale nie myslalam, ze to po niej, a dzis zjadlam troche i jest masakra...
Leze w lozku i zdycham, na dodatek dziecko sie rozbrykalo i mi dokucza.
No kurde, ja rozumiem ze jest aktywne, ale zeby doslownie kopac lezacego? I to wlasna matke! Ech...

2,112

Bardolka, bardzo się cieszę, że miałaś owulację smile Teraz trzymamy kciuki smile

Ksiezniczkaola myślałam, że z tym kakao coś konkretnego, a to taka ściema wink
Maluch niech kopie, ja tam Ci zazdroszczę smile Też bym chciała, żeby mnie ktoś kopał wink

A ja właśnie znalazłam laboratorium online w UK, które robi badania hormonów, AMH, a nawet betę! Przysyłają zestaw do pobrania krwi z palca i odsyła się pocztą, priorytetem. Wyniki następnego dnia. Brzmi trochę dziwnie, ale tutaj to chyba jedyna możliwość na np. betę. Nie znalazłam żadnego prywatnego laboratorium w NI.
Beta w tym laboratorium kosztuje 50 funtów, cena ujdzie w tłumie jak bym zaszła i chciała się upewnić. Tylko czy takie badanie może być wiarygodne?

2,113

Ale zazdroszczę Wam tych snów, nigdy mi się nic takiego nie śniło... big_smile

ksiezniczkaola, bidulka jesteś z tymi zatruciami a takie mi smaki robisz, że masakra. Najpierw na łazanki teraz na ogórkową. Szkoda, że nie ma mi kto zrobić bo sama nigdy nie mam czasu na zupy tongue 20 tydzień już?! kiedy to minęło big_smile Będziecie sprawdzać płeć czy robicie sobie niespodziankę? smile

Bardolka - świadomość, kiedy mam owulację to byłaby dla mnie 6 w totka, także gratuluję!!! No i przede wszystkim trzymam kciuki big_smile

Annie - 50 funtów? Wow, u mnie w mieście beta 20 zł

KakaŁa nie lubię niestety, chociaż jak piszecie, że pomaga to się chyba skuszę tongue

Dziewczyny zawsze potrafiłam mniej więcej określić kiedy będę miała okres +/- dzień czy dwa ale teraz kiedy spoglądam w kalendarzyk w telefonie to nagle się okazuje, że:
marzec - 31 dni
kwiecień - 31 dni
maj - 27 dni
czerwiec - 37 dni
lipiec - 25 dni
sierpień - 31 dni
wrzesień - 35 dni

I w sumie nie wiem ile liczyć do następnego @. Może po prostu przy takiej rozpiętości my się nie wstrzelamy? Ostatnio też działaliśmy w terminie który mi wyliczyło (31 dni) a po przesunięciu się okresu do 35 dni okazało się że owulacja była w kolejnym tygodniu od starań hmm

Najgorsze jest to, że moja gin urlopuje a do innych nie jestem w stanie się dostać także z monitoringu dupa.

2,114

Bardolka, przegapilam twoj post o normalnych kobietach sad
No ale laska, normalne dziewczyny, normalne potrzeby, a ja tam nawet mojego czasami i "gwalce" nigdy nie mial nic przeciwko, wrecz przeciwnie big_smile
Dzialaj dzialaj, taka chcica to podobno najlepsza wskazowka, kiedy jest sie plodna.
Ech.. mi brakuje prawdziwego urlopu. Ale do porodu to tyle, ze na weekend sobie gdzies pewnie wyskoczymy, moze do Kolonii na jarmark bozonarodzeniowy no i jak wszystko bedzie dobrze to na swieta do Polski. Ale ja to bym sobie brzuszek na plazy gdzies powygrzewala...

Z kakao nie sciema, tylko magiczna moc i kropka tongue W cos trzeba wierzyc, a wiara czyni cuda.

Annie, ja przy takim laboratorium to raczej bym sie zastanawiala, czy kilka kropli krwi z palca wystarczy do otrzymania wiarygodnego wyniku. Z ramienia to zwykle tak konkretne ilosci pobieraja. Jak nie zapomne, to zapytam za 2 tyg moje panie w laboratorium, jak one to widza.
Ale £50?! Ja bym pewnie najpierw probowala sie rozryczec w gabinecie, zeby jednak zrobili dla swietego spokoju, bo ty sie tak dlugo staralas, bo moze byc ciaza pozamaciczna, a za kase kupowala dziecku lody przez cala ciaze wink

PM, dziecko widac nie smakuje ani kapusta, ani ogorkowa, za to lody Magnum i czekolada - bardzo smile Coz poradze.
Jak masz opcje, to jak najbardziej zrob ten monitoring, ale nie panikuj, jeszcze niejeden cykl ci w zyciu przepadnie, podasac sie i pozalic zawsze mozna, bo pomaga, ale glowa do gory smile
No a tak poza tym to wez sobie do serca rady Bardolki i sie regularnie starajcie, tez wtedy, kiedy myslisz, ze jest czas nieplodny. Dla wprawy wink

A kiedysbylam jeszcze tu zaglada?
Bo piokowa to pewnie albo rzyga, albo sie obzera, wiec jest czesciowo rozgrzeszona smile

Moj maz chce koniecznie znac plec, wyniki za 1,5tyg w piatek. Nadal przyjmuje zaklady tongue

2,115

Ja też się z Wami podzielę dość intymnym wyznaniem i może to głupio zabrzmi ale przez całą zeszłoroczną wiosnę i wakacje mieliśmy takie parcie na ciąże (cały czas liczyłam, że uda się zajść do września), że teraz już drugi miesiąc musimy się praktycznie zmuszać żeby nie stracić miesiąca. Mąż pracuje poza miastem, wraca późno, wiadomo kolacja i spać, wstaje bardzo wcześnie - w weekendy mnie nie ma. Jakoś nam się nie zgrywa. Aktualnie na sinusoidzie starań mam więc czas totalnej obojętności.

Zachcianki na słodycze z tego co pamiętam na dziewczynkę smile!

2,116 Ostatnio edytowany przez Annie1981 (2016-10-25 21:00:09)

50 funtów to dużo, ale cieszę się, że w ogóle znalazłam miejsce, w którym betę można tu zrobić, bo słyszałam, że wcale nie robią. Nie ma co porównywać do PL, tutaj prywatna opieka medyczna jest bardzo droga niestety. Na innym forum dziewczyna ze Szkocji pisała, że u niej beta 80 funtów, także cieszę się, że tu taniej wink
Nie wiem czy takie błaganie GP o betę coś pomoże, bo oni chyba tego nie robią. Z tego co słyszałam, to w gabinecie każą normalnie nasikać na test wink Poza tym, ta sama dziewczyna, o której wspomniałam, jest już w ciąży i na pierwszą wizytę u GP czeka miesiąc. Ja tak długo bez bety bym nie wytrzymała, więc pewnie i tak sama będę coś kombinować.
Kasy i tak wydam pewnie mnóstwo tu na ciążę. Nie ufam do końca prowadzeniu jej w UK, dlatego pewnie będę jeździć do polskiego gina, a taka jednorazowa impreza z paliwem 150-200 funtów. Już kasę zbieram, bo to są duże koszty wink

ksiezniczkaola Jakby Ci się udało zapytać te pielęgniarki o te laboratoria online to będę bardzo wdzięczna smile

projektmama A nie chcesz wrócić do testów owu, żeby wiedzieć kiedy się wstrzelić? Przy takiej rozpiętości cykli, to faktycznie ciężko owu oszacować. @ powinna nastąpić około 14 dni po owu.
Poza dniami płodnymi też warto sie starać. Wg nowych badań im częstsze stosunki, tym większa produkcja i zdrowsze plemniki smile My też mieliśmy tak robić, ale jakoś nie wychodzi.

Po tym antybiotyku na ucho dostałam infekcji. Wyprosiłam u GP fluconazole doustnie, ale nie pomogło. Kilka dni później zaaplikowałam sobie Gynazol, miałam jeszcze z PL, ale to też nie pomogło. Poszłam znowu do przychodni i dali mi globulkę i krem Clotrimazol. Uwierzycie, że dalej mnie swędzi? Aplikowałam ją w piątek, więc już dawno powinno przejść.
Zapisałam się teraz na piątek do kliniki w szpitalu, która zajmuje się chorobami wenerycznymi i przenoszonymi drogą płciową. Tam nie trzeba skierowania a jest szansa, że mnie ginekologicznie zbadają, bo na gina to tu nie ma szans.

2,117

PM, to nie glupie, to prawdziwe. Potrzeba wam urlopu. Albo prawdziwego, albo od staran chociaz, bo tak to sie psychicznie wykonczysz. Jestes jeszcze mloda, od 2-3 miesiecy przerwy Swiat sie nie zawali, a moze uda ci sie odprezyc choc troche.

Annie, ja czytam o tej sluzbie zdrowia z coraz wiekszym niedowierzaniem. Kurde nawet w Turcji aptekarz wiedzial, ze jedna globulka clotrimazolu to za malo i sprzedal mi 2, 2ga mialam wziac po 3dniach, chyba zebu ustapilo to wtedy po tygodniu, ale koniecznie druga tez hmm

Bylam dzis w tk maxx i pstryknelam sobie fotke w przymierzalni. Macie, glaskajcie i zarazajcie sie! big_smile
http://i63.tinypic.com/34zhanr.jpg

2,118

Powiem Wam dziewczyny, że mnie jakaś deprecha dopada sad

Z każdej strony mnie coś dobija, dosłownie z każdej.

Budowlańcy przychodzą kiedy im pasuje, jak im nie pasuje, to nie przychodzą. Sach mamy pokryty tylko folią, a za tydzień ponoć ma spaść śnieg.

W robocie nie ma nawet czasu do WC skoczyć, same awantury, wszystko się wszystkim nie podoba, taka zmęczona wracam, że się do niczego nie nadaję ...

Tak mi jakoś cięzko, nie mogę się zmobilizować do jakiegoś w miarę ogornięcia ... jeszcze z każdej strony atakują mnie kolejne niusy o ciążach moich koleżanek, dziś kolejna ... pół roku temu urodziła i juz jest w drugiej ciąży ... koleżanka ze sklepu naprzeciwko zaszła w ciążę w tamtym miesiącu, no po prostu wysyp ... Wiem, że to fajnie, ale jakoś w tym momencie to takie małe szpileczki, które kłują w środku jak cholera i boję się, że się niedługo wysypię całkiem ...

sad(((

coś pocieszającego, anyone?

2,119

ksiezniczkaola Oni tu standardowo dają tylko jedną globulkę + krem. Myślałam, że to musi mieć taką moc, żeby jedna zadziałała, ale może masz rację, że to za mało. W piątek idę to zobaczę co powiedzą.
Wyglądasz ślicznie smile

Bardolka Może to ten okres jesienny tak działa? Mam nadzieję, że niedługo złe samopoczucie przejdzie.
Z tymi ciążami to wiem o jakich szpileczkach piszesz. Ja co prawda w otoczeniu raczej nie mam brzuszków, ale jestem na innym forum i tam ciągle jakaś zachodzi i wkleja pozytywne testy. Fajnie, że innym się udaje, ale jest też zazdrość i czasami zmuszam się do gratulacji.

2,120

Dziewczyny, szczerze? Bardzo wam wspolczuje sad tych staran, niepowodzen, stresu, zapewne tez i presji... jakbym mogla to bym kazdej z was oddala troche z mojej plodnosci, od razu bym wam to dala... dla mnie osobiscie to jest bardzo nie fair, ze osoby ktore moga zapewnic naprawde normalny dom maja problemy z zajsciem w ciaze... a sa takie ... co raz sie bzykna i zaciazaja, a w domu patologia... ale pamietajcie Kochane, ze i na was przyjdzie pora!  Zycze wam tego z calego serducha naprawde! Coprawda ja mam bardzo male pojecie o leczeniu nieplodnosci, o kontrolach cyklu itd, ale wiem, ze i wam sie w koncu uda! I przyjdzie taki dzien, ze zalozycie temat o swoich ciazach,o zyganiu i calych innych ciemnych stronach ciazy. Ja coprawda mam swoja corcie przy sobie, ale uwierzcie mi, to co ciaza zrobila ze mna jako kobieta, co zrobila z moja glowa, to zaden rozstep, zaden dodatkowy kg nie jest z tym porownywalny... i tak naprawde dzisiaj doszlam do wniosku, ze chyba czas najwyzszy pojsc do psychologa... juz dawno powinnam to zrobic, ale czekalam na cud, do momentu, kiedy moja psychika to ruina... sad uwazajcie na siebie Kochane,wspierajcie sie razem z partnerami w tych chwilach, jak i w momencie kiedy uda wam sie zajsc w ciaze... bo samemu jest naprawde bardzo ciezko wyjsc z tej dupy... i starajcie sie byc silne, silniejsz ode mnie... nie dajcie diablowi wejsc w wasz rozum...
Wspieram was z calego serca dziewczyny! I trzymam caly czas mocno kciuki, zeby sie cos ruszylo w tym upragnionym dla was kierunku

2,121

Cześć dziewczęta,

Żyje żyje mam się dobrze. Dzięki dziewczyny za troskę. Dzidzia chyba też. To u mnie jest  13 tydzień i 1 dzień. Zaczęłam 14 tydzień ciąży. Wyszły mi bakterie w moczu, więc przed wizytą, którą mam 2 listopada,  zrobię jeszcze raz badanie moczu i posiew. Mam nadzieję, że to nic poważnego. Wyniki testu pappa mam ok. Nie musze robić żadnych inwazyjnych badań. A i kupiłam sobie ostatnio detektor tętna płodu – stwierdzam, że to chyba nie dla mnie, bo mogłabym tak codziennie słuchać serduszka. Za pierwszym razem nie znalazłam, za drugim zajęło mi to 5 minut, za trzecim razem po 1 minucie. Ale myślę, że może to być nie za zdrowe, więc go chyba zwrócę. No i dziś jestem przedostatni dzień w pracy – pracodawca poinformowany i nawet ucieszony, wiec będę więcej odpoczywać. Bo dużo czasu zajmuje mi sen. Tyle z ciążowych spraw. 

Annie 1981 – po pozytywie na teście owulacyjnym czekamy teraz na pozytyw na teście ciążowym. Trzymam kciuki!

Bardolka kochana nie ma co się łamać. Choć wiem po sobie że to nie jest łatwe. I też mi było mega przykro jak widziałam kobiety w ciąży, albo słyszałam jak kolejne znajome zachodzą, ale żyłąm nadzieją, że i na mnie przyjdzie czas. MUSI, cyce do góry jak mi się udało, to Wam wszystkim też! I dzięki za polecenie bloga. Super się czyta.

Projektmama kiedy zaczynasz monitoring?

Promyku co tam u Was?

Kiedyśbyłam no to Ty początek grudnia, ja z końcówki 26. Więc prezent na gwiazdkę i urodziny zawsze jeden.  Co do późnej owulacji. Moja znajoma przy takich cyklach miała owulkę ok 19 dc. Więc możliwe. A u mnie z kolei owulacje są wcześniej.

Księżniczkaola jestem spokojniejsza, ale będę jeszcze bardziej jak zacznę czuć ruchy. No niestety po przejściach, zawsze będzie jakiś dodatkowy czynnik dzięki któremu jakoś mi ulży. Na razie nie czuję się ciążowo, nie dociera to do mnie. W końcu w którym tygodniu jesteś? Połówkowe kiedy? I brzunio już widoczny. Ale Ty szczuplutka jesteś.

2,122

Bardolka, marsz do kuchni po kakao na poprawe humoru! Jak nie masz to podaj adres to ci wysle, mam z aromatem pomaranczowym jak lubisz smile I nie smec tak, przypominam ci o wrozbie, byla jak najbardziej pozytywna. Pprzeciez wiesz, ze nikt nie trzyma za ciebie kciukow mocniej ode mnie - no sorki dziewczyny.
Sloneczko, wiem jak to jest ciezko, ale trzeba wierzyc, ze bedzie dobrze. To taka emocjonalna sinusoida i akurat trafilo, ze jestes w dolku, ale bedzie ok. Wiem tez, ze taka emocjonalna hustawka wykancza. Ale ja dalam rade, piokowa dala rade, na ciebie i reszte tez przyjdzie czas.
Mnie najbardziej wkurzaly obce baby w ciazy. Wiadomo, dziewczynom tu na watku tez zazdroscilam, tobie Bardolka tez, ale taz cieszylam sie i dawalo mi to nadzieje, ze i na mnie przyjdzie moment, takie mieszane uczucia, cos jak tesciowa spadajaca w przepasc moim kochanym autem.
Cyce do przodu, wciagnac brzuch i do boju.
A budowlancow porzadnie ochrzan albo tesciowa naslij tongue

Dziewczyny, dzieki za mile slowa, ale ja walcze z waga w tej chwili. Dopiero dobijam do 65kg, tyle co mialam przed ciaza, ale wydaje mi sie, ze dalej chudne tylko brzuch i dzieciak rosnie no i cycki napuchly.

Piokowa, ja chyba dopiero ok 18tc zaczelam czuc sie faktycznie ciazowo. Brzuszek mi wyskoczyl i zaczelam czuc smyranie i tak zaczelam wierzyc, ze to sie dzieje naprawde. Tylko uwazaj na poczatku, bo jak zaczniesz czuc ruchy, to potem bedziesz sie stresowac, jak nie bedziesz mogla ich wyczuc. Polozna mi radzila, zeby polozyc sie wieczorem na plasko, raczki na macice, czyli dol brzucha pod pepkiem i czekac. Do skutku smile
U mnie ruchy sa juz na tyle silne, ze czuje je bez mocnago skupiania sie, wiec jestem spokojna. Nawet moj maz wczoraj powiedzial, ze "chyba cos poczul". Ja jestem w 20tc, 19t4d. Polowkowe w piatek za tydzien i wtedy poznamy plec.
Ja spie min 8h w nocy i do tego poleguje w dzien. W 2trym jest latwiej, przybywa energii.

Mery, ty nas zawsze super wspieralas. Inne dziewczyny pozachodzily i pouciekaly, a ty zawsze zagladalas i cos nam na otuche skrobnelas. Jak masz opcje psychologa czy psychoterapeuty to idz, ja tez musze w koncu zadzwonic, bo zebrac sie nie moge, a powinnam. Boje sie jak dziecko wplynie na relacje w moim trojkacie: ja, maz, tesciowa. Mam w glowie czarne scenariusze, wcale nie takie nierealne niestety.

Kto teraz pierwszy testuje?

2,123

Ola, bo ja jakos tak nie umiem do konca sie odciac wink i czekam caly czas na wiesci od kolejnych dziewczyn ze zaciazyly, wiadomo, ze nie pisalam za duzo o ciazy, o malej tez tu sie staram za duzo nie pisac, bo nie chce dziewczyn dobijac poprostu. Ale ciesze sie z kazdej dobrej nowiny razem z wami smile
A powiem Ci ze ja jakos nie umiem sie zabrac za zadzwonienie do psychologa. Mam jakas blokade zadzwonic i powiedziec "halo, pomozcie mi"... gdzie tak naprawde powinnam sie za to zabrac juz dawno...
Od jutra chce zaczac diete, jestem spasla jak swinia, a Maja juz prawie pol roku ma... koniec laby, trzeba najpierw patrzec na odzywianie a w koncu jak sie wszystko ureguluje w zyciu to na silownie... do lata dalam sobie czas...
Ah te tesciowe... moja moze i zla nie jest, ale dobra tez nie... szwagierka to samo... przez co czesto sie z mezem kloce... no ale trzeba do przodu. Ja najchetniej przeprowadzilabym sie blizej granicy, byle dalej od tych wiedzm

2,124

Mery, to na 3-4 dzwonimy dzisiaj. Ja mam nawet 2 nazwiska upatrzone i nie moge sie zdecydowac, to zadzwonie do obu i niech los zdecyduje.

2,125

hej laski,

Ola i Mery - nie zwlekajcie jak macie taką potrzebę, bo z czasem jest tylko gorzej i trudniej ...

Ja mam dziś 18DC i od wczoraj mam takie silne skurcze macicy ze nie wiem o co kaman ? Boli mnie nawet gorzej jak przy okresie, dziś już chyba wypiję jakąś tabletkę, bo nie wytrzymam ...

Jakieś pomysły?

2,126

Bardolka, jakbys miala tak co cykl, to endometrioza albo nadpobudliwosc skurczowa macicy.
A raz, to wez nospe i nie wnikaj smile

2,127

A więc piszę na prośbę Madzi. Dziś miała CC i Fabianek jest już z Nami. Ma 47 cm k 1700 g. W inkubatorku będzie az osiągnie 2 kg. Madzia miała krwotok więc do szpitala i okazało sie ze przepływy były nie takie i łożysko coś jej nawalilo więc lekarze podjęli decyzję o CC. Niuniek jest zdrowy smile Madzia dochodzi do siebie. Tatus przeszczesliwy i Siostra. Madzia jutro dopiero zobaczy Maluszka. Pozdrawiam

2,128

mery90. To nie ma na co czekać jeżeli tak się czujesz. Zdrowie psychiczne jest tak samo ważne jak fizyczne, o czym mało kto pamięta. Ja poleciłabym bardziej psychoterapeutę niż psychologa. Ten drugi niewiele Ci pomoże, chociaż rozumiem, że tak potocznie mówi się na terapeutę wink
Ja mam za sobą wiele terapii i na prawdę jest mi o wiele łatwiej w życiu. Pójście po pomoc nie jest oznaką słabości a wielką siłą i odpowiedzialnością za swoje życie (i swoich dzieci!).

piokowa. Detektor tętna płodu? Ja się nie znam, ale brzmi wspaniale. A czemu miałoby być niezbyt zdrowe? Dziękuję za kciuki smile

ksiezniczkaola. Jak czytam o ruchach Twojego dziecka to mi łzy wzruszenia napływają smile Super, że możesz tego doświadczać smile
Ty też potrzebujesz kopa na terapię? wink To proszę: ---> pozytywny kop! wink

U mnie dziś niestety małpa przyszła, także zaczynam 4 cykl starań. Wczoraj, jak tempka spadła to cały dzień czułam się bardzo źle. Dziś już przebolałam i z radością zaczynam nowy cykl smile Tym bardziej, że byłam dziś w tej klinice i zbadali mnie ginekologicznie (co w UK jest rzadkością!) i wychodzi, że wszystko jest ok. Zrobili mi badania na infekcję bakteryjną i grzybiczą chyba (trush) i oba testy negatywne. Swędzenie faktycznie przeszło, także jestem podekscytowana, bo 4 cs zaczynam zdrowa smile Ostatnie dwa cykle z infekcjami, także tu upatruję niepowodzenia wink

2,129

Annie trzymam kciuki !
W styczniu zeszlego roku bylam zapisac sie na psychoterapie... wywiad srele morele, po 3min rozmowy mialam w reku recepte na najbardziej uzalezniajace psychotropy i tabletki nasenne... psychotropow nazwy nie pamietam, a tabletki zopiklon. Po 3 nockach na tych tabsach juz nie umialabym bez nich usnac... a ja chce terapie a nie tablety... i to mnie chyba powstrzymuje sad raz sie w szkole klocilam z docentka o to, twardo trzymala sie przy tym, ze pacjenci sa najpierw wysylani na psychoterapie, pozniej dostaja leki. Nie chciala mi wierzyc... ba, psychiatra, a prawie mnie z klasy wywalila wink chyba mnie nie polubila ehehehe

2,130 Ostatnio edytowany przez Annie1981 (2016-10-29 16:36:01)

mery90 Dzięki za kciuki smile
Psychiatrzy niestety znani są z tego, że ich zadanie kończy się na wypisaniu recepty. Musisz naciska na terapię, albo idź do innego. Walcz o siebie, nie poddawaj się smile
W ogóle musisz iść najpierw do psychiatry, żeby dostać się na terapię?

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/24101

2,131

Annie1981 napisał/a:

mery90 Dzięki za kciuki smile
Psychiatrzy niestety znani są z tego, że ich zadanie kończy się na wypisaniu recepty. Musisz naciska na terapię, albo idź do innego. Walcz o siebie, nie poddawaj się smile
W ogóle musisz iść najpierw do psychiatry, żeby dostać się na terapię?

W moim przypadku psycholog nie pomoze

2,132

mery90 napisał/a:

Co masz na myśli?

2,133

Annie1981 napisał/a:
mery90 napisał/a:

Co masz na myśli?

Zas napisalam posta i tylko pierwsze slowa tylko dodalo ehh... a to o psychologu napisalam w formie zartu wink ze mnie to juz do psychitatryka trzeba itd wink

2,134

Ksiezniczkola - tak, pewnie ze zagldam smile

Czesc Dziewczyny!

Annie - trzymam kciuki!

Ja jestem teraz tez chyba w 4 cyklu staran? Trace rachube chyba....

Ja mialam isc na badanie prlaktyny, ale nie poszlam.... nie pytajcie dlaczego, bo nie wiem sama.... Tzn mialam tydz wolnego, ale robilismy remont i byla masa roboty. A teraz wrocilam do pracy i nastene wolne bedzie po 20 grudnia.... nie mam wiec nawet jak pojsc na badanie teraz....

Nie wiem, jakos ekscytCJA MI OPadla.... nie wierze ze zajde w te ciaze? Do tego Bromergan przestalam brac kilka dni temu, bo choc nie wiem czy to od tego, to mam od tygodnia tak jakby zdretwile palce u stopy lewej i cigle czuje jakbym miala cos pod stopa, jakbym chodzila z podwinieta skarpetka, albo czyms przyklejonym. Do tego taki czesciowy brak czucia..... MEga denerwujace uczucie i tez martwiace.... Ale pomyslalam wlasnie o tym, ze po 2 miesiacach moze to jakis skutek tego Bromerganu...

Ehh nie wiem juz.

Niedlugo chyba powinnam testowac na owu, ale nawet jakos w tym miesicu o tym tak bardzo nie myslalam.

Trzymam za Was kciuki!

2,135

mery90 Daj spokój z tym psychiatrą. Działaj, umawiaj się do terapeuty smile

kiedysbylam Może ekscytacja Ci opadła, bo trochę się zraziłaś, że nie wychodzi. Ja mam podobnie, ale cieszę się, że to opadło, bo bardziej realnie podchodzę i już się tak nie nakręcam jak w pierwszych cyklach.

2,136 Ostatnio edytowany przez ksiezniczkaola (2016-11-01 16:03:52)

Mery, wez tak nawet nie zartuj...

Zdecydowalam sie na wozek, bedzie Hartan topline S z led-ami big_smile
Jest brzydki, ale z funkcjonalnosci powinnam byc zadowolona. Jest naprawde wypasiony. Rozwazalam tez mure, ale miekka gondola jest praktycznie nie do dostania sad a na tym mi zalezy, zeby wziac dziecko za uszy torby i zawlec na 3pietro. Wozek bede zostawiac na parterze, pod schodami jest miejsce wiec nie wnikam.
Zakochalam sie w Bardolki quinny moodd rozowym z bialym stelazem big_smile Ale Bardolka, tak jak go na zywo probowalam, to jest raczej dla ludzi niskiego i sredniego wzrostu, powiedzialabym ze powyzej wzrostu 170cm moze byc niewygodnie. Wyprobuj w sklepie zanim zamowisz online.

Annie, kiedysbylam, nie wolno sie poddawac! Spuscic cisnienie, odpoczac, jak najbardziej, ale nie rezygnujcie. O, junior wlasnie mnie kopnal na znak ze tez tak uwaza.
Wiem, ze to jest frustrujace... ja po 3 cyklach mialam juz takie mega mysli i czarne scenariusze, ze masakra. Powtarzalam sobie w myslach, ze to nic, najwyzej zrobie in-vitro, a bede miala dziecko.
Ale ja wierze, ze wam sie jeszcze uda, jeszcze w tym roku, statystyka jest po naszej stronie smile
Kiedysbylam, marsz do lekarza wyregulowac prace tarczycy, skoro bromergonu juz nie chcesz brac.

Sle wam usciski z pracy, tutaj normalny dzien. Powiem wiecej, Niemcy nie swietuja nawet 11 listopada! wink

Beyondblackie wywrozyla mi dziewczynke, a ja w jej karty i umiejetnosci bardzo wierze. I tak ten rozowy moodd coraz bardziej mi sie zaczal podobac...

2,137

Ksiezniczkaola. Ja sie nie poddaje smile Na grudzien mam umowiona wizyte i mam nadzieje, ze dostane skierowania i zaczne cos robic w kierunku badania plodnosci smile To mnie jakos napawa optymizmem smile
Poza tym w koncu wszystkie infekcje wyleczylam, wiec mam nadzieje, ze moze teraz sie uda smile
Nic nie mam przeciwko invitro, jak trzeba bedzie to sie poddam. Boje sie tylko, ze z kosztami nie wyrobimy. Ogladalam kiedys taki program, gdzie pary probowaly po kilka lub kilkanascie razy zanim sie udalo. Nie wiem skad na to pieniadze brac. Ty mialas szczescie, ze za pierwszym razem sie udalo smile
To trzymam kciuki za dziewczynke smile Kiedy bedziesz cos blizej wiedziec? smile

Ja tez dzis w pracy. Tu nie wiedza co to Wszystkich Swietych. Od dwoch dni czuje jakis smutek. Dzis doszlam do wniosku, ze to tesknota za PL. Bardzo lubie to swieto i chcialabym byc teraz w Polsce.
W niedziele znalezlismy groby pilotow, ktorzy zgineli w UK podczas II wojny. Zapalilismy swieczki i jakas namiastke mialam, ale to nie to samo.

2,138

Ola ja mam 160 cm wzrostu, mój mąż 172 :-) wszystko by się zgadzało :-P tylko nie ma co komu kupować ...

Ja w tym miesiącu się dowiedziałam o 4 ciazach moich znajomych, praktycznie w ciągu 1 tygodnia.... jedna z tych dziewczyn brała ślub tego samego dnia co ja a jest w drugiej ciąży...

Mam nadzieję, że się to wszystko jakoś odmieni, bo w sumie dopada mnie taka rezygnacja maksymalna, już nawet nie potrafię tak na żarty tej sytuacji wziąć jak wcześniej, tylko od razu się spinam...

2,139

Bardolka, Annie, kochane dziewczyny <tuli>
Nawet nie wiem juz co wam napisac, jak was powspierac...

2,140

No wlasnie, ciezko wspierac, bo pewnie niewiele pomoze.
Bardolka, trzymaj sie kochana. Wiekszosc z nas przezywala podobne sytuacje, wiec wiemy o czym piszesz. Nie poddawaj sie.

2,141

Dobra nie zamulam już smile

zdarzyło mi się dziś coś pozytywnego smile w poniedziałek wieczorem byłam w sklepie odzieżowym w mojej galerii i mierzyłam bluzkę. Wieczorem tego samego dnia zorientowałam się, że nie mam mojej złotej bransoletki, którą nosze od lat sad napisałam na FB do jednej z dziewczyn, która tam pracuje. Dziś rano okazało się, że bransoletka się znalazła smile uff, dostałam ją od taty na osiemnastkę i mam do niej wielki sentyment smile

Więc coś dobrego się też czasem dzieje wink

2,142

Bardolka, a wyznaczylas sobie juz twardo granice, do kiedy starasz sie naturalnie, a kiedy idziesz po ivf?
Nie chce siac paniki, ale obecne rzady moga w temacie leczenia nieplodnosci naprawde wiele namieszac...

Annie, a ivf nie jest przypadkiem refundowane w uk? Tak mi sie cos o uszy obilo...
Kosztami sie tak nie przejmuj. Jak trzeba bedzie, to znajdziesz kase. Ja zawsze sobie powtarzam, ze dam rade nawet jesli bede musiala glebe gryzc i jeszcze sie na sobie nie zawiodlam.
Z tymi kosztami jest tak, ze najdrozsza jest stymulacja (leki) i potem sam zabieg pobrania komorek i zapladniania. Podanie zaplodnionej i zamrozonej wczesniej  komorki to juz pikus cenowo. A jak ludzie opowiadaja, ze podchodza kilka czy kilkanascie razy, to chodzi wlasnie tylko o transfer komorki, bo stymulacje robi sie zazwyczaj max 3. Po prostu jesli po 3 stymulacjach nie ma ciazy, to znaczy, ze problem lezy gdzies glebiej i kolejne stymulacje raczej nic nie wniosa.

2,143

Bardolka. Bardzo sie ciesze, ze zguba sie odnalazla smile Sa dobrzy ludzie na tym swiecie wink

2,144

Zakrecilam sie i zapomnialam napisac, ze tez sie bardzo ciesze smile

2,145

Ola tak jak Ci pisałam, jak o IFV wcale póki co nie myślę. O nasze przepisy się nie martwię, na Słowację mam 50 km, więc dam sobie radę jakby co ;-)

Natomiast jeśli w tym cyklu się nie uda, to odkurzam moje skierowania na panel hormonalny i od 3DC robię cały komplet. Jak zrobię komplet to pójdę do tj ginekolog, u której byłam po poronieniu. Zobaczymy co mi powie.

Dziś 24 Dc, niedługo się okaże co i jak, zobaczymy ...

Posty [ 2,081 do 2,145 z 2,415 ]

Strony Poprzednia 1 31 32 33 34 35 38 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Oczekujące II kreseczek- w gronie staraczek raźniej

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024