Bardolka:) tak mialam cie wywolywac i pytac, jak uplywa ci urlop pod znakiem piasku i wody - bo slonce to chyba nie bardzo, chociaz u mnie zdarza sie kilka godzin slonca czasem w tygodniu 
Ja sie wlasnie kompletnie nie moge ogarnac z wozkami, wyglad jak wyglad, ale to wszystko jest cholernie ciezkie! 16kg plus dziecko plus prowiant, mam piwnice i nie zamierzam wozka ciagac na 3 pietro, no ale pchac tez trzeba miec sile, czasem wrzucic do auta...
Podoba mi sie babyjogger vue lite z wkladka, ale cos czuje ze to bedzie slaba opcja na okres przejsciowy, kiedy dziecko bedzie tylko troche siedziec no i opinii za bardzo nie znalazlam. Ale waga 6kg jest powalajaca. Megawozki robi tez firma Hartan. I tak bardzo, jak nie podoba mi sie calosciowo baby orbit, tak po zlustrowaniu specyfikacji musze przyznac, ze nie ma sie do czego przyczepic. No oprocz ceny... Chyba musze watek o wozkach rozruszac.
Mery, ja tez mysle o uzywanym, bo szkoda mi kasy, ale chcialam wlasnie poogladac i pomacac w sklepach, a nie tylko zdjecia, no i kurcze nie bardzo wiem gdzie isc, ale powoli mi sie klaruje.
Na szczescie wybor fotelika samochodowego zwalilam na meza. Tez niech juz poczuje, co to znaczy byc rodzicem, a co 
Dziewczyny, bedzie dobrze, nie przejmujcie sie tak bardzo tymi odstepami od seksu. Jestem tego samago zdania co bardolka i dodatkowo gdzies kiedys sie mi obilo, ze grunt to zeby bylo podobnie, tzn nie najpierw 2tyg celibatu, a potem przez tydzien codziennie, bo zajezdzicie faceta
Jak lubicie codziennie, to ok, jak 2 razy w tyg to tez nic straconego, w sprzyjajacych warunkach plemniki zyja nawet do tygodnia. podobno. No i podobno silniejsze i bardziej wytrzymale sa te plemniki z X co robia dziewczynki, wiec jak taki czeka na jajeczko, no to corcia gwarantowana 
Grunt zeby organizm meski byl zahartowany do kobiecych potrzeb.
Mery, ta twoja Majeczka to szybkie dziecko widze. Szybkie ruchy, szybki porod, szybki pierwszy zab
oj poczekaj jak ci chodzic zacznie 
Moje probowalo wczoraj wieczorem wyjsc przez pepek. Na szczescie sie nie udalo, zobaczymy co wymysli dzisiaj. Kopie juz wyraznie, ale na razie nie jest to bolesne, no moze czasami
i sie przemieszcza, czasem czuje taki malenki twardszy pagorek na brzuchu.
Czy ktos wie, jak daleko jest piokowa? Musze policzyc, bo zanim sie zabka odezwie, to znow zapomne przeliczyc jaka jest miedzy nami roznica...
Piokowa, lepiej ci juz na sercu, mniej strachu i obaw? Ja sie dopiero w zeszlym tyg rozluznilam na tyle, zeby zaczac sie autentycznie cieszyc. Dopiero jak poczulam ruchy, to cala sytuacja zaczela byc w miare realna. Trzymaj sie, bedzie dobrze, pisz bzdury i takie inne co ci na sercu lezy.
Annie i reszta, z testowaniem to tez tak jest normalnie. Najpierw okres i nowe nadzieje, potem totalna euforia w okresie okoloowulacyjnym, potem wzgledny spokoj, a jak zostaje kilka dni do testu/terminu okresu, to paranoja sie wlacza. A jak jeszcze pms dochodzi, to nic tylko sie pociac.
Ja mialam taki sposob, ze test robilam tylko z pierwszego porannego moczu i jak juz sie wysikalam polspiaca, oczywiscie nie na test, to mowilam sobie: a, to jutro, i tak udawalo mi sie odwlec to czasami.
Slow jeszcze kilka do meskiej plodnosci. To bardzo delikatny temat. Facet powinien zbadac plemniki kilka razy, 2-3, w odstepach min 3miesiecznych, w tym samym laboratorium. Plodnosc meska moze byc bardzo zmienna i nie chodzi tylko o hormony, bo te wartosci sa w miare stale, ale o stan plemnikow, moze byc tak, ze jednorazowy dobry wynik wyjdzie przypadkiem, albo gorszy bedzie wynikiem jednorazowego przegrzania, dlatego dobrze jest powtorzyc, zeby zobaczyc czy plodnosc ksztaltuje sie podobnie w czasie. Jak w hormonach jest ok, to na wyniki nasienia najwiekszy wplyw moze miec tryb zycia.
Mowimy stanowcze nie saunom i podgrzewanym siedzeniom w samochodzie, wracaniem z pracy biorowej na kanape do domu i trzymaniu laptopa na jajeczkach. O chlopakow trzeba dbac! Serio!
Ech... znow nie wiem co jeszcze chcialam napisac, takze pozdrawiam i przesylam pozytywne ciazowe fluidy, glaszczcie brzuszek, a jak ktoras poczuje pod palcami ruchy, to prosze mi sie od razu zameldowac!