Oczekujące II kreseczek- w gronie staraczek raźniej - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Oczekujące II kreseczek- w gronie staraczek raźniej

Strony Poprzednia 1 2 3 4 38 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 2,415 ]

66 Ostatnio edytowany przez ilo27 (2015-06-20 22:25:19)

Odp: Oczekujące II kreseczek- w gronie staraczek raźniej

Zaleca się brać 3 miesiące przed rozpoczęciem starań żeby wyrównać poziom w organiźmie, bo jest potrzebnych od pierwszyh chwil ciąży

Edit.

Chyba najtańszy i najbardziej polecany Folik kosztuje coś koło 4 zl nawet nie. Także warto brać bo nie szkodzi, a jefo brak może wpłynąć na zly rozwój dzieciątka

Zobacz podobne tematy :

67

Za folik 60 tbl placilam 14 zł. A wino nawet nie wiem jakie???? było różowe i słodkie , zostało mi po wizycie przyjaciółki.

68

Za folik 60 tbl placilam 14 zł. A wino nawet nie wiem jakie???? było różowe i słodkie , zostało mi po wizycie przyjaciółki.

69

Dziewczyny czy jest sens robienia testu 34dc gdy 31dc test był negatywny ale nadal okresu brak?

70

Jesteście mezatkami ?

71

Tak,  od maja tego roku:)

72 Ostatnio edytowany przez niki12345678 (2015-06-20 23:44:39)

Piokowa no to teraz zastanawia mnie to czy zmajstrowaliśmy coś czy dalej nic smile Gdyby nie to, że biorę tabletki dopochwowo to bym była pewna, że to owulacja. Ale chyba tabletki nie wpływają na śluz smile Jak miałam grzybice to nie miałam takiego śluzu więc raczej nie powinny mieć wpływu smile wiadomo, że resztki tabletki wypływają ale to nie to samo.
To podobnie będziemy miały okres bo ja też coś koło tego powinnam smile Dokładnie też jestem ciekawa, której się pierw uda.

Ciasto się udało. Z wyglądu ładne i w smaku też dobre smile ale ja kocham bitą śmietanę w ciastach i w tym mi coś brakowało ale jest ok domownicy wcinają jak smile
A zrobiłam jeszcze zapiekankę serową z makaronem, kurczakiem i brokułami smile pychotka tongue akurat zajadam bo dzisiaj też miałam ochote na nią smile A to wiesz trzeba było jeszcze posprzątać bo jak się gotuje i piecze to niezły burdel można zrobić smile

Czasem tak jest z tym piwem bo ja kiedyś wypiłam 6 czy 7 i rano zwymiotowałam do butelki z kubusia big_smile a czułam się masakrycznie smile

Z grilla to najbardziej lubię karkówkę mmm smile ale musi być przypieczona dobrze bo inaczej mnie mdli.

czarny irys ja bym poczekała jeszcze kilka dni na twoim miejscu smile

Ja jeszcze nie jestem smile

A i zapomniałam jeszcze zapytać. Dziewczyny z problemem z tarczycą jak tam wasza waga? nie tyjecie?

73

Niki jak bierzesz globulko do pochwowe na grzybicę nie powinno się współżyć. Wiem bo często zażywam. Ja już ne robi testów tak mam nie regularny okres i nie mam sensu wydawać kaski na testy.
Tak jestem mężatką już  2 lata smile

74

Tylko ja jestem panienka ? Hmmm trudno. U mnie niedziela zaczęła się o 5, mam psiaka na tymczasie i rano rozrabial delikatnie. Dziś go zawoze do fundacji do Płocka, aż mi się płakać chcę bo jest cudny, ale nie mogę go zatrzymać, no nie da rady...

75

Niki nie doczytałam. A zamierasz być ?

76

Zahir. Szkoda że nie możesz zostawić pieska. Ja mam suczkę. A to nic nie szkodzi że panna jesteś smile

77 Ostatnio edytowany przez czarny irys (2015-06-21 10:45:37)

Zrobiłam dziś test i jest negatywny a dziś 34 dc. We wtorek idę do ogólnego po skierowanie na tarczyce.
Dziewczyny można się do was przyłączyć czy grupa zamknięta?

78

Czarny irys. Idź zrób więcej badań hormonalnych to ci gin da skierowane na badanie estrogenu i progesteronu i hormonu nadnercza nie pamiętam nazwy. Bo tak prywatnie to niestety kosztuje. A do endokrynologa bardzo ciężko dostać się. Ostatnio dzwoniła po przychodniach i szpitalach gdzie przyjmują na nfz to najbliższych termni na 2017!!! To trzeba prywatnie.

79

Ja wybieram się do ogólnego bo do gina chodzę prywatnie i wizyta i dodatkowe badania wszystko płatne. A w tele tygodniu ;P wyczytałam ze od nowego roku ogólni juz też mogą zlecać badania hormonów takie same jak endokrynolog i ginekolog powinien zlecić badanie tarczycy do 9tc.
Xxx
W ogóle to ja już mam jedno dziecko, a na początku marca poronilam. Niby gin twierdzi ze wszystko jest ok mimo że nie zlecił badań hormonalnych ale ja i tak Porobie sobie badania i z wynikami pójdę do niego

80

lulus wtedy brałam tabletki dopochwowo i współżyłam jednego dnia przy pierwszej tabletce, ale więcej to się już nie powtórzyło. Gin powiedział, że miałam infekcje bakteryjną i aktualnie zostało mi opakowanie probiotyków.

Zahir tak zamierzam, ale terminu jeszcze nie mamy, ale myślimy o ślubie. A Ty? smile

Miłej niedzieli dziewczyny! smile

81

Niki no to dobrze.
Czarny irys z tego co wiem raczej rodziny nie da ci skierowane na badanie hormonalne. No jak chodzisz prywatnie to wiadomo że masz badania też prywatnie. Mi się udało znaleźć dobrego giną na NFZ. No mam wizytę u endokrynolog na 30 lipca. Bardzo się boje że powie że nie będę mogła zajść w ciążę...

82

Lulus ja też myślałam że ogólny to nic nie zrobi ale dziś wyczytałam ze ogólny może juz kierować na badania a nawet leczyć. Dostałam okresu ale chyba i tak się przyjadę do lekarza żeby podpytac co i jak.

83

Czarny irys to teraz najlepiej zrobić badanie hormonalne na początku cyklu. Ja niestety robiłam przed wywołaniem okres by wyszło czemu nie mam okresu a wiem że ciąży nie mam. No to może ci się uda bo jak ja była u rodzinnego to niestety nic nie dostałam i jeszcze mnie okrzyczał że do niego przychodzę hmm

84

Hej,

Weekend już się kończy.. ehh sad Dopiero co siadłam, zalatany ten dzień.
Widzę, że się temat rozkręca i dobrze smile

Lulus89 - na temat pcos mało niestety wiem....

TheHelga2405 dokładnie, już powinnaś brać kwas foliowy tak jak ilo27 poleciła.

Zahir ja również jestem mężatką od października zeszłego roku smile

Niki niedługo okaże się co i jak. Mnie niestety już zaczyna pobolewać brzuszek, tak zawsze mam na tydzień przed okresem sad No to się cieszę, że domownicy się zajadają, dogadzasz im smile Ale zapiekanka brzmi smakowicie.. oj tak smile Hehehe, to był duży czy mały Kubuś? Uśmiałam się jak przeczytałam.. No ja kiedyś po winie domowej roboty (był tak słodkie i dobre, że nic się nie czuło - wchodziło jak herbatka) też próbowałam zwymiotować do małego przedmiotu.. z marnym skutkiem, ale to były błędy młodości smile jeśli chodzi to generalnie ja jakoś specjalnie od proszków nie tyłam, ale za to po ślubie już sobie pofolgowałam, mniej ćwiczę i 6 do przodu z wagą. A faktycznie zbić jest ciężko. Mnie gubi cola, za bardzo ją lubię sad
Czarny irys to że test jest negatywny nie oznacza wcale, że nie jesteś w ciąży, a jak się czujesz?

Miłego wieczoru smile

85

Czesc dziewczyny, moj maz wlasnie pojechal do Niemiec, bede tesnknic....  Zahirko wspolczuje, ja mam 8 mies. Suczke owczarka niemieckiego dl. Wlosego ktorego uwielbiam i ostatnio jak bylam z nia u weta to powiedzial ze takiej jednej pani otruli pieska a gdyby mojej ktos krzywde zrobil to nie recze za siebie;) Tak z mezem sie zastanawialismy jak dl. Jeszcze bedziemy czekac na te dwie kreseczki... hmm

86

Okres przyszedł.... No cóż trudno... Dwie ciążę udało się "zrobić" w pierwszym cyklu wiec teraz pewnie Będziemy walczyć...
Ostatnio jak byłam u gina to Powiedziała ze mogę sobie brać Inofem który pomoże uregulować organizm po poronieniu i może pomóc zajść w ciążę, ale jak Pani w aptece krzyknęła mi 77zl za 30 torebek to padlam... Ale chyba kupie, nawet znalazłam w aptece internetowej za 50 zł.
Z jednej strony mi się nie spieszy bo mam w domu 2latka z którym mam co robić a z drugiej strony juz bym chciała być w ciąży... Poza tym jestem juz po 30 a nie chce być babcia dla swojego dziecka....
Xxxx
Zahir Ty jesteś z okolicy Płocka? Może jesteśmy sąsiadami smile

87

lulus 89 napisał/a:

Zahir. Szkoda że nie możesz zostawić pieska. Ja mam suczkę. A to nic nie szkodzi że panna jesteś smile

Już mam 2 i kota...więc po prostu nie mogę, nie dam rady czasowo a to pies po przejściach .

88

Czarny irys z Radomia jestem, ale tam było dla niego miejsce to tam pojechałam. ale zeszło 8 godz...

89

niki12345678 napisał/a:

lulus wtedy brałam tabletki dopochwowo i współżyłam jednego dnia przy pierwszej tabletce, ale więcej to się już nie powtórzyło. Gin powiedział, że miałam infekcje bakteryjną i aktualnie zostało mi opakowanie probiotyków.

Zahir tak zamierzam, ale terminu jeszcze nie mamy, ale myślimy o ślubie. A Ty? smile

Miłej niedzieli dziewczyny! smile

Ja planuje na maj albo czerwiec  2017; teraz Krzysiek przyjedzie to zobaczymy na Kiedy sala by była

90

piokowa to niedobrze jak Cię brzuszek boli smile
Lubię czasem coś ugotować. Teraz myślę nad zapiekanką rybną smile ale fakt ta zapiekanka była pyszna jak lubisz takie coś to polecam bo szybko się robi a i wychodzi dobre smile
Duży kubuś ale kurde wtedy to się tak masakrycznie czułam, że szok. Wino domowe mówisz big_smile też raz wypiłam na odjezdne kolegi trochę swojskiego wina to tak mnie ścieło, że masakra w domu mnie tak zemdliło, że nie miałam do czego to do starej torebki zwymiotowałam. Wiem niesmaczne to jest, ale cóż torebka poszła do kosza a lepsze to niż na dywan smile
To masz dobrze bo ja jak nie leczyłam tarczycy to przytyłam przez 2-3 miesiące 15kg no masakra jakaś smile
O widzisz a ja bardzo lubię pizze mmm niebo normalnie smile

Zahir to fajnie jak już planujecie smile Mój dzisiaj powiedział, że musi wyjechać, żeby zarobić na wesele czyli jakieś plany już zaczynają być smile
Mi się jeden lokal podoba tyle, że na zewnątrz nie ma gdzie wyjść bo wszędzie bloki. A chciałabym, żeby lokal też miał jakiś ogród, żeby można było wyjść na zewnątrz i posiedzieć smile

91

Czarny irys piłam to przez 3 miesiące i nie dało to efektu to tylko kwas foliowy z czymś jeszcze. Szkoda kasy na to. To mówię zrobić badanie hormonalne to będzie wszystko wiadomo co i jak.

92

Witam sie po weekendzie.
Ledwo się zaczął a już dziś do pracy sad
Wczoraj były takie ulewy ze piwnice mi zalalo; ( wiec roboty miałam po łokcie a miałam dżem robić z truskawek. 
Co do tarczycy i wagi go fakt buja się raz w górę a raz w dół . Ciężko zgubić i wode zbieram , wiec żurawina codziennie w owsiance musi być.
A ktoś pytał o stan cywilny ,wiec ja też jestem panna wink lecz mam spory staż przed małżeński wink;). 14 lat.;).cały czas ładujemy pieniądze w miejsce zamieszkania. Nie ukrywam ze gdyby nie koszta obrzydliwie wysokie za wesele,  to byśmy juz dawno po ślubie byli.
A wesele to pewnie bym chciała ; (
Życzę miłego poniedziałku i byle do piątku wink

93

Cześć dziewczęta z rana smile

Kasia2303 mąż na długo wyjechał do Niemiec?

Czarny Irys współczuję. sad Za każdym razem jak robiłam test to wychodzi negatywny wynik, teraz już nie mam zamiaru robić, żeby po raz kolejny się nie rozczarować.

Niki12345678
No niesmaczne, niesmaczne, ale życiowe smile
Pomyślę nad tą zapiekanką, jakiś to pomysł do zrobienia obiadu do pracy dla siebie i męża, coś innego. Ja tak za pichceniem nie za bardzo, ale trzeba. smile
Gdyby nie mój wynik TSH to bym tej tarczycy nie leczyła, w ogóle nie czułam żadnych dolegliwości, wszystko było ok. Naprawdę.
Brzunio boli, za tydzień się okaże co będzie, ale czuje, że znowu nic z tego. sad
A co do Sali weselnej to i może dobrze, że nie za bardzo jest miejsce na zewnątrz, co najmniej goście na weselu nie będą Ci się rozpraszać. smile

Lulu83 o masz współczuję. smile U mnie nie padało za bardzo i teraz jest piękne słońce, tylko troszkę chłodno. Jak jechałam do pracy to było tylko 13 stopni. Żurawina na zbicie wody w organizmie?
14 lat? To długo razem jesteście. Pierwszy poważny mężczyzna chyba.

94

Lulus to samo powiedziała mi babka w aptece o tym specyfiku i powiedziała ze szkoda kasy lepiej łykać kwas foliowy i witaminę D.
Xxxxx
Ja to koniecznie muszę zbadać sobie tarczyce bo czuję się fatalnie no i właśnie ta waga... Może jutro uda mi się podskoczyc do lekarza jak znajdę chętnego do siedzenia z dzieckiem.
Xxxxxx
Ja też jestem po ślubie ale dla mnie wesele to był zbędny wydatek.... My nie chcieliśmy wesela ale jak się rodzice uparli to koniec wiec odpuscilismy.

Miłego dnia

95

Czarny irys bo to tylko suplement diety i to nic wartę..
Piokowa wiem jak kto jest robisz test a tu negatywne w ciągu pół roku gdzie okresu nie miałam po 3 miesiące to chyba z 20 testów zrobiłam i zawsze miałam nadzieje że tym razem wyjdzie pozytywny.

96

lulus 89 napisał/a:

Piokowa wiem jak kto jest robisz test a tu negatywne w ciągu pół roku gdzie okresu nie miałam po 3 miesiące to chyba z 20 testów zrobiłam i zawsze miałam nadzieje że tym razem wyjdzie pozytywny.

A czemu tak długo okresu nie miałaś?

97

Piokiwa tylko na poltorej tyg. Ale i tak sie teskni.... my jestesmy po cywilnym, koscielny narazie odkladamy bo najpierw chcemy wybudowac dom zeby od rodzicow sie wyprowadzic. W piatek bylismy u znajomych, postawili dom, maja trojke swietnych i zdrowych dzieciakow, maja ten spokoj, stabilizacje i tego im zazdroszcze:)

98

piokowa napisał/a:
lulus 89 napisał/a:

A czemu tak długo okresu nie miałaś?

Na początku ginekolog nic mi nie mówił. Zmieniłam i odrazu wszystko się zmieniło odrazu na badania hormonalna lek na wywołaniem miesiączki. Mam obraz jajników PCO i narazie mam nie pełny obraz bo nie wszystkie badania hormonalnych i czekam do endokrynologa. A u mnie niestety nie mam owulacji bo bardzo niski progesteron jest.

99

Witam po weekendzie!

U mnie było rodzinnie i imprezowo;nawet dzikie tańce.A teraz znowu szara rzeczywistość.Dziewczyny widzę że poznajemy się coraz lepiej.My póki co żyjemy na kocią łapę i to bardzo długo;troszkę dłużej niż Lulu.Jest nam z tym dobrze i rodzina się przyzwyczaiła.Pewnie gdybym miała urodzić to wzięlibyśmy ślub żeby nie komplikować życia sobie i dziecku.

Staram się nie nakręcać ale około 26 VI powinien być okres a może nie będzie bo tak bardzo staraliśmy się. Wsłuchuję się w organizm ale póki co cisza.

Miłego dnia życzę!!

100

Irena.b
nam też jest w sumie dobrze i pewnie tak jak u ciebie ślub weźmiemy jak dziecko będzie wink jak ktos wypytytuje kiedy ślub ja zawsze powtarzałam ze nie mamy czasu wink hehe i tak leci rok za rokiem.  Bo jak się za młodu nie weźmie to później czasu brak ; P
mam nadzieje ze nie  @
przyjdzie u ciebie.

101

piokowa to pewnie, ale też zależy co kto lubi. U mnie ja z tatą zjadłam ze smakiem a mama stwierdziła, że brokułów nie lubi i oo wszystkim nie dogodzi smile
To jak to się stało, że dowiedziałaś się o niedoczynności? Ja w sumie też jako takich dolegliwości nie miałam poza tym, że szybko przytyłam i wiecznie byłam zmęczona i mi ciągle zimno było. Teraz to się też niewiele zmieniło. Może taka moja natura- nie wiem.
Kurcze to szkoda. A masz coś takiego, że po wypróżnieniu boli Cię przez chwilę brzuch? Bo ja ostatnio poszłam do toalety i  miałam lekkie zaparcia i po wyjściu mnie brzuszek zabolał tak jak na okres, ale trwało to tylko chwilę. Także u mnie też chyba nic z tego.
No niby masz rację co do tej sali, ale fajnie tak jest wyjść do ogrodu i się piwka napić lub zapalić jak ktoś pali smile W zimie to wiadomo trzeba w środku siedzieć, ale w lecie fajnie tak. Wszędzie zielono i wogóle smile

Kasiu to fajnie, że masz takie plany. Ja zawsze chciałam mieć swój dom, kochającego męża i szczęśliwą rodzinkę z gromadką dzieci smile Ale mój mi to wybił z głowy bo stwierdził, że On na dom nie zarobi bo aż takich dużych dochodów to On nie ma. Ale całe życie z teściami? nie uśmiecha mi się. Dom mają niby duży, ale swoje to jednak swoje.

Ireno i o to własnie chodzi, żeby się dobrze poznać i wspierać się nawzajem w tych pięknych chwilach jakich jest ciąża i macierzyństwo smile
O to widzę, że masz podobnie okres tak jak ja i pionkowa smile no zobaczymy co to będzie..

A co z tą żurawiną? Ja piję sok z 100% żurawiny na pęcherz bo mam częse infekcje.

102 Ostatnio edytowany przez Lulu83 (2015-06-22 13:24:12)

Niki
żurawina ma to do siebie że pozbywa się nadmiaru wody i jest naturalnym środkiem na zapalenie pęcherza wink ja jak jem codziennie nie czuje się opuchnięta a szczególnie przed@  wink a zapalenia pęcherza nigdy się nienabawilam i niech tak zostanie; )
w aptekach  są też wyciągi z żurawiny pije się łyżkę stołowa dziennie.

103 Ostatnio edytowany przez lulus 89 (2015-06-22 13:39:34)

Można pić skrzyp też dobrze oczyszcza nerki i pęcherz. smile pije codziennie i widzę efekty.
Co do przybycia to ja też niestety przytyłam parę kilogramów i nie można schudnąć niestety to jeden z objawów choroby.

104

To fakt z tą wagą.  Ciężko zwalić te nadmiary.  Ja się pogodziłam z tym ze nie schudnę  tyle co bym chciała. Moj Mnie  kocha taką jaką jestem wie ile wysiłku i wyrzeczeń musze zrobić aby zwalić troszkę a poza tym minusem w tarczycy jest to ze szybko się męczę czasami mam dni takie ze z łóżka wyjść nie mogę kompletny brak energii.  Uroki tarczycy to podstępna bestia. O włosach i skórze nie wspomnę i szarej cerze ; (

105

Lulu 83 tak jak u mnie mąż zaakceptował to że nie mam już rozmiaru 38 tylko 42. Mi samej trudno najgorzej latem nad wodą się wstydzę wybrać. Co do cery u mnie nawet dobrze tylko włosy mi się pojawiają na brzuchu sad

106 Ostatnio edytowany przez niki12345678 (2015-06-22 17:02:10)

A ile ten wyciąg kosztuje? bo sok mi się troche nie opłaca kupować a tabletki to mi się wydaje, że guzik by dały.

O skrzypie nie słyszałam, ale może wypróbuję smile

Ostatnio rozmawiałam z endokrynologiem i mi powiedziała, że przytyć można- owszem, ale ze zrzuceniem nie powinno być problemu bo jak się bierze tabletki i TSH się normuje to i przemiana materi się polepsza.
Ale kurcze przewalone ja też mam rozmiar 42 ale ważę 82 a wzrost 174cm to chociaż tyle, że wysoka jestem ale brzuszek mi sie trochę zrobił i ogólnie szersza jestem. Kiedyś spotkałam kolegę a ten do mnie "Matko, ale ty przytyłaś. Kiedyś byłaś taka szczupła i ładna..." normalnie aż się wkur...
Ogólnie to lubię zjeść, ale dawniej wpitalałam po 10 pierogów na obiad a ważyłam 65kg a teraz zjem max 5 a patrząc na wagę to ktoś by pomyślał, że siedzę tylko i jem.

Lulus oj wiem coś o tym. Nad wodę to nawet nie mam ochoty iść  bo mi wstyd. Rozstępy mi się porobiły z tego szybkiego przytycia. Cellulit tak samo. Nogi to mam jak jakaś otyła kobieta a nie są aż takie grube.
Byłam jakiś czas na diecie i na siłownie chodziłam, ale nic z tego.
A czemu Ci włosy rosną na brzuchu?

107

Niestety kurcze tak z tymi chorobami i lekami jest ze pozniej sie tyje... a innymi nie ma sie co przejmowac w koncu nie wiedza ze to przez chorobe. Ja czesto mialam infekcje pecherza jako dziecko a teraz mam spokoj.  No w przyszlym roku chcemy ruszyc z budowa ale kredyt bedzie trzeba splacac://  boje sie tego strasznie

108 Ostatnio edytowany przez niki12345678 (2015-06-22 17:08:33)

Kasiu no niby masz rację.. Ale to przykre. Jeszcze na netkobietach natrafiłam na post "jak powiedzieć partnerce, że jest gruba" wszędzie tylko muszą być modelki. Gdyby nie ten cellulit i rozstępy to bym nie miała jakiegoś ciągu do chudnięcia.
Brałaś jakieś antybiotyki czy tak samo Ci przeszło? bo ja już mam 2 lata i to w każdym miesiącu. Jak mnie to złapie to nawet wysiedzieć nie potrafię. Ale USG dobre, badania moczu wyszły wysokie, ale to przez zapalenie a w posiewie wyszło, że to bakteriuria nieznamienna. Biorę szczepionkę i liczę, że przejdzie smile
Też swego czasu myślałam o kredycie, ale jednak odpada. A ile będziecie brali? Jeśli oczywiście można wiedzieć.

109

Niki spróbuj skrzyp i zioło czystek. A żurawina lepiej w tabletkach ale to trzeba brać minum 3 miesiące by jakiś efekt był. Rosną mi włosy bo mam nadmiar hormonu męskie dobrze że nie mam na twarzy..
Co do kredytu sama mam duży i tak nie chciałam brać ale wyjścia nie było jak się chce coś swojego.

110

Irena b. To trzymam kciuki z brak @ smile Już soon smile

Niki w pełni wszystkim się nie dogodzi, ale i tak miło, że się starasz. Mi tam się aż tak nie chce, może i dlatego, że czasu brak. Choć mój już się upomina o tortillki to mu jutro ogarnę. smile Jak to się stało, że się dowiedziałam o niedoczynności. Robiłam rutynowe badania i wyszło. Jeden lekarz przepisał hormon, drugi by tego nie robił, bo jest nieduża, ale, że będę chciała zajść w ciąże to żebym brała.
Nie mam takich dolegliwości, po prostu czuję, że będzie. To mi się zmieniło, kiedyś pobolewał mnie 2-3 dni przed teraz to się wydłużyło. Nie jest to jakiś bardzo duży ból, tylko go lekko czuję czasami smile Na moim ślubie była piękna pogoda, ale wieczorkiem już przymroziło i tak niechętnie wychodzili, ale zatwardziali palacze, zwłaszcza jak się dogrzali od środka, to i bez marynarek na dwór wychodzili. smile

Kasia 2303 małymi kroczkami do przodu. A 1,5 tygodnia minie szybciutko, zobaczysz. smile

Dziewczyny, ja też bym chciała schudnąć, kiedyś mi się udało i ważyłam 52 kg przy 166 cm. Stare dobre czasy, no ale w duchu mam taką nadzieję, że jeszcze może kiedyś wrócą smile:):)

111

Niki ja wtedy dl. Sie leczylam jak pamietam, bralam jakies antybiotyki, pamietam jak bolalo przy siusianiu i jak mialam krew w moczu. Jak cos to bedziemy brali kredyt w Niemczech tam sa atrakcyjniejsze oferty i lepiej ubezpieczone sa kredyty, kolega niedawno postawil dom i wyszlo go to jakies 500 tys. I tez tak liczymy, chociaz odchodzi nam koszt dzialki bo dostaniemy ja od moich rodzicow. Nie widze jakos zeby mieszkac z rodzicami... Piokowa tez mam 166cm wzrostu:)

112

lulus no zobaczę co to jest. A czemu żurawina w tabletkach lepsza jest?
No dokładnie dobrze, że na twarzy nie masz. Znam taką dziewczynę co ma dosłownie wąsy.. Nie zazdroszczę.. Ale owłosienie da się usunąć gorzej z innymi defektami smile

piokowa no tak miło ale nie każdy to doceni. Mama zaraz mówi, że Ona tego nie lubi, że Ona by coś tam dodała. Nie ogarniam jej powinna się cieszć, że pomagam i chcę ich rozpieszczać no ale bywa.
To jak to robisz ? smile może i ja się skuszę
Nie zaszkodzi brać hormonów. Ja się dowiedziałam w taki sposób bo chciałam krew oddawać i mnie wysłali do kardiologa bo miałam jakieś szmery w sercu i poszłam do rodzinnego po skierowanie to pierw mi badania zalecił i w taki sposób się dowiedziałam. Ale widzisz jak to jest chciałam innym pomóc a tutaj się dowiedziałam. Bo raczej nie prędko bym się o tym dowiedziała.
Też zawsze kilka dni przed mnie brzuch boli. I podczas owulacji też coś czuję i może to dobrze smile
To fajnie, że miałaś piękną pogodę. Fajnie się chodzi latem na wesela smile

Kasiu a ogólnie nie bolał Cię pęcherz? czy miałaś tylko takie dolegliwości przy sikaniu? Bo ja to mam na okrągło ten ból. A przy sikaniu to świeczki same się pojawiają. W sumie ginekolog mówił mi, że leczenie pęcherza jest długie.
To jak lepiej się opłaca to pewnie smile bo w Polsce to tragedia.

113

Czulam jakbym juz teraz natychmiast musiala sie wysiusac, dobieglam do toalety a tam nic a bol straszny i pamietam ze nerka mnie czesto bolala, lekarka kazala zrobic badanie moczu i badanie krwi

114

Niki ja od 15 roku życia miała takie boleści pęcherza że nie byłam wstanie się wysikać czułam skurcze i jakbyś igle mi ktoś wybijał w cewkę moczową z nerkami też miałam problem piasek. Kiedyś brałam antybiotyk a teraz tylko furagin i zawsze mam w domu i dużo pije jak mnie łapie. Pijcie zioła skrzyp,pokrzywę i czystek a minie wszystko. Tylko bardzo moczopędne jest bo oczyszczają nerki. Żurawina dobra jest chodziło mi że w tabletkach bo tańsza. Można jeść suszoną itp.
Kasia bardzo duży kredyt.

115

Witam sie w ta piękna deszczową pogodę ; ( hehe .
Temat kredytów  , przerażają mnie kredyty mieszkaniowe na 30 lat i martwienia się o pracę żeby ją mieć bo w tych czasach wyzysku młodych ludzi przez przedsiębiorców. ...ehh.
Sama spłacam 2 kredyty łącznie suma 1600 zł . Jeszcze 2 lata..i nie wyobrażam sobie spłacać podobnej sumy jeszcze przez 20  lat . Ja brałam na 7 lat i dał tak popalić ze szkoda gadać.  Wszystko fajnie jak dwie osoby pracują .
Ale taka nasza przyszłość bez kredytu nie da rady:)

Mnie dziś @ nawiedziła jak w zegarku  jeszcze 2-3 cykle i ruszam wink;).

116

wiem ze bardzo duzy i bardzo sie go boje... ale tez jak pojawia sie dzieci to bedziemy miec swoje miejsce, nie bedziemy musieli sie gniezdzic z moimi rodzicami, choc dobrze sie z nimi mieszka ale co swoje to swoje. ostatnio siostra mi wyslala przez ahatsappa zdj. z usg ponoc bedzie chlopczyk:) moj chrzesniak ktory ma 5 lat odetchnal z ulga ze jednak bedzie mial braciszka;)

117

Ja mam na 30,lat kredyt już zostało mi 28 lat.  Niestety jak chcesz mieć coś własnego to tylko kredyt.
Ja coś dziś załamana jest tak mnie dobija fakt że  innym tak szybko udaje się zajść w ciążę a jeszcze parę lat temu nawet nie chciałam myśleć o ciąży a teraz jej pragnę.

118

a mimo wszystko zajscie w ciaze nie jest takie latwe jakby sie wydawalo... nam starania zajmuja juz dwa lata, moja siostra o pierwszego syna starala sie kilka lat a o ta ciaze starala sie dwa lata, kolezanka ktorej dzieci zmarly gdy byla w 7 mies. ciazy o syna starala sie 3 lata. najbardziej niesprawiedliwe jest gdy wlasnie zachodza w ciaze kobiety ktore niechca miec dzieci, ktore pozniej robia skrobanke albo pozniej sie nad tymi dziecmi znecaja a te ktore chca, ktore te dzieci by bardzo kochaly to tak trudno im jest zajsc, nawet niechce myslec ze nigdy nie bede w ciazy

119

Kasiu i wyszło Ci coś w badaniach?

lulus to chyba będę musiała się zaopatrzyć narazie niby mam spokój bo pije sok z żurawiny i biorę tą szczepionkę, ale nie zaszkodzi kupić coś jeszcze.
Aa o to chodzilo. Myślałam, że w tabletkach jakas lepsza jakość czy coś i się ździwiłam. Ale fakt sok jest drogi a na długo też nie starcza.

Lulu a to już niedługo i zaczynasz starania smile trzmam kciuki, żeby szybko się udało.
A mnie coś dzisiaj jajnik dziwnie boli nie wiem co jest grane. Chyba, że na okres.

120

raz niby mialam kamyczki ktore ponoc wysiusialam ale tego to ja nie wiem, jakies infekcje cewki moczowej a i pare razy przewialo mi nerki, jak chodzilam do szkoly to mialam takie glupie cos ze podczas lekcji jak musialam sie wysikac to wolalam wstrzymac niz wyjsc podczas leksci i stad infekcje cewki moczowej

121

Kasia jak ja za długo trzymam siusiu to niestety boli mnie a najgorszej jak usiądę na zimny to koniec na drugi dzień zawsze się pilnuje. Właśnie to tak zawsze jest jak ktoś nie chce ciąży to zachodzi a jak ktoś chce to niestety nie mam.
Niki o to soku musisz dużo pić by efekt był jeszcze jedz suszoną.

122

A z tym pęcherzem i tymi chorobami to masakra jakaś. Ile trzeba wydawać pieniędzy na leki to głowa mała.
Ale pogoda okropna normalnie to by człowiek spał cały dzień.
Zainstalowałam sobie ostatnio przeglądarkę i kurcze co chwilę mi wyskakują reklamy z nagimi Paniami big_smile nie wiem jak to zablokować.

123

Niki tak to już jest z pęcherzem raz złapiesz to cały czas będzie nawracać niestety.
A co do reklam nie pomogę.

124

No właśnie i trzeba coś z tym zrobić. A może ta szczepionka pomoże się okaże.
Co wy tam dziewczyny robicie, że tak pusto tutaj. Meldować się kobitki smile

125

Melduje sie:)

126 Ostatnio edytowany przez lulus 89 (2015-06-23 20:29:49)

Powiem wam szczerze nie wierzę w takie szczepionki. Jeszcze czytam że można zrobić wymaz z cewki moczowej o dokładniejsze badania jakie bakteria i w tedy lepiej leczyć.

127

Fajnie Kasiu co tam nam powiesz? jak tam dzień Ci mija smile

lulus, czemu nie wierzysz? taka szczepionka sporo kosztuje a czytałam o niej dużo pozytywnych komentarzy.
Mi lekarz mówił, że z moich badań wszystko gra. A miałam ten posiew a to też jest dokładniejsze badanie. No ale jak może być wszystko wporządku skoro tak często boli. Guzik a nie wporządku.

A piokowa co tam działasz, że cały dzień Cię nie ma smile

128 Ostatnio edytowany przez lulus 89 (2015-06-23 22:31:01)

Niki bo wirusy i bakterie mutują się i nie wiem czy szczepionka zadziała bo np możesz załapać inny szep wirusa/bakterii.
Chodziło mi o wymaz z cewki moczowej pobierany np prze lekarza a nie siusiu do pojemniczka. To może jeszcze raz zbadaj mocz ale np w lepszym laboratorium. U mnie zawsze wychodzi duza ilość czegoś tam nie pamiętam bo nie mam wyników a mnie wtedy nie boli i bach lekarka przepisywała antybiotyk  teraz to ja dziękuję. No właśnie dużo kosztuje a jaką masz gwarancji że zadziała?

129

Mój też miał dochody takie ze domu byśmy nie postawili, moje na razie szkoda gadać, dlategobwyjechal...I połowę prawie mamy

130

Mnie moja tesciowa w zeszkym roku zrobila sok z dzikiego bzu, pyszny i moczopedny, pije go zeby sobie nerki oczyszczać.  Niki dzisiaj mialam luzny i bardzo senny dzien ale od jutra zacznie sie aktywnie, jutro musze pobiegac po miescie i pozalatwiac kilka spraw, pozniej w domu kilka rzeczy do zrobienia i pozniej do tesciow i do mojego pieska ktory u nich jest

Posty [ 66 do 130 z 2,415 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 38 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Oczekujące II kreseczek- w gronie staraczek raźniej

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024