Czy pójdę za to do więzienia? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Czy pójdę za to do więzienia?

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 169 z 169 ]

131

Odp: Czy pójdę za to do więzienia?

Zablokuj ja

Zobacz podobne tematy :

132 Ostatnio edytowany przez kammiś (2015-01-15 21:40:33)

in_ka napisał/a:
kammiś napisał/a:

Ale Ty wszystko łykasz, że aż głowa boli....

bo dziewczyna się boi - zrozumiałe ...

No ja rozumiem, ale tłumaczymy, że najprawdopodobniej nic nie będzie a jak już to zanim się wyrok uprawomocni to ona dawno będzie po maturze, jak nie po studiach (żartuję trochę, ale przecież tak to wygląda) big_smile

Ja wymiękam, przecież nie będziemy tu rozważać każdej możliwej sytuacji procesowej.
Czy umorzy, czy nie umorzy, czy uniewinni, czy odstąpi od wymierzenia kary, czy nadzwyczajnie złagodzi karę... tak można w nieskończoność, bezcelowe to jest.

133

Nie czytałam wszystkiego ale ja na Twoim miejscu bym się nie przejmowała.Babka sama wystawia swoje dane osobowe do wglądu całemu światu a jak ktoś poruszy Jej temat to grozi policją?:P Nie rozumiem też jakie mogłaby Ci postawić " zarzuty" smile Ja bym to kompletnie olała.

P.S. Jeśli ta kobieta na prawdę jest chora to i pewnie policja też Ją olała.

134

Aaa mi lekarz moj opowiadal ze jakas wariatka innego pacjenta w poczekalni potraktowala "z liscia", bez powodu. Policja przyjechala i co? I nic big_smile

135 Ostatnio edytowany przez marinka19 (2015-01-15 22:37:15)

Mam nadzieję, że jej adwokat lub policja wybiją jej z głowy zakładanie spraw z racji choroby. Zobaczę jutro, bo ponoć ma mnie informować, co dalej postanowi policja. materiały już ponoć przyszykowała- laptopa, screeny i te sms-y, w których ją wysmiewano za bloga. Ja juz jej nic nie odpisuję.
Ale strach we mnie nadal siedzi, bo wiadomo- nikt nie chce w dorosłe życie wkraczać z informacją o karalności w papierach.

136

marinka19 napisał/a:

Mam nadzieję, że jej adwokat lub policja wybiją jej z głowy zakładanie spraw z racji choroby. Zobaczę jutro, bo ponoć ma mnie informować, co dalej postanowi policja. materiały już ponoć przyszykowała- laptopa, screeny i te sms-y, w których ją wysmiewano za bloga. Ja juz jej nic nie odpisuję.
Ale strach we mnie nadal siedzi, bo wiadomo- nikt nie chce w dorosłe życie wkraczać z informacją o karalności w papierach.

Następnym razem się sto razy zastanowisz, zanim zaczniesz szafować czyimś nazwiskiem w necie.

137

marinka19 napisał/a:

Rany, dzis to ja czuję się jak schizofreniczka, pół nocy nie spałam po tych groźbach, a tu już od 6 rano nowe wiadomości od niej z informacjami, co dalej robi ze mna, jak mnie załatwi itp.

Niedługo to ty ją będziesz mogła oskarżyć o nękanie big_smile

138

Cynicznahipo napisał/a:
marinka19 napisał/a:

Następnym razem się sto razy zastanowisz, zanim zaczniesz szafować czyimś nazwiskiem w necie.

Tak, mam nauczkę! Oczywiście przeprosiłam ją, ale odpisała, że nie przyjmuje przeprosin i że będę musiała ponieśc konsekwencje tego, że próbowałam jej zaszkodzić

139

Iceni napisał/a:
marinka19 napisał/a:

Rany, dzis to ja czuję się jak schizofreniczka, pół nocy nie spałam po tych groźbach, a tu już od 6 rano nowe wiadomości od niej z informacjami, co dalej robi ze mna, jak mnie załatwi itp.

Niedługo to ty ją będziesz mogła oskarżyć o nękanie big_smile

Pozwij ją za stalking!
Żartuję oczywiście big_smile

140

marinka19 napisał/a:
Cynicznahipo napisał/a:
marinka19 napisał/a:

Tak, mam nauczkę! Oczywiście przeprosiłam ją, ale odpisała, że nie przyjmuje przeprosin i że będę musiała ponieśc konsekwencje tego, że próbowałam jej zaszkodzić

Olej babę.

141

marinka19 napisał/a:

Dostałam dziś od niej wiadomość, że pozwie mnie z artykułu 212 o zniesławienie. Ona ma bloga podpisanego imieniem i nazwiskiem, więc użyła swoich danych jako pierwsza. Zniesławienie polega na tym, że ja jej sprawy prywatne upubliczniłam, że ludzie mogli zobaczyć z mojego polecenia, co ona na blogu pisze i ją chamsko skrytykować. Ja użyłam słów "coś z nią nie tak", natomiast inni używali nieco ostrzejszych np. że jest głupia jakaś itp. Ze będzie się domagać zadośćuczynienia w postaci finansowej właśnie, bo nie ma z czego żyć, a pieniądze się jej przydadzą na potrzeby dziecka. Dostałam cały zacytowany paragraf 212 w wiadomości od niej. Aha, wydaje mi się, że to, że ona jest chora na tę schizofrenie to dodatkowo działa na jej korzyść, gdyż jako osoba chora, która nawet potwierdza to skanami dokumentów na blogu nie patrzy się na nia prawnie jak na osobę, która może być współwinna zaistnieniu tej sytuacji (czyli użycia publicznie swoich danych), bo jest chora i może różne rzeczy pisać.

Nie ma mowy o zniesławieniu tym bardziej nie ma żadnych podstaw do wszczęcia jakiegokolwiek postępowania.Obawiam się iż pani nawet nie za bardzo umie napisać zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa aby nadać bieg sprawie w sądzie tak tak złożenie pozwu kosztuje.Mysli ,ze znalazła jelenia i jak go postraszy to sam jej zaproponuje kase.Olej to jeszcze raz mówie nie odpisuj na meile itd.Za chwile sie jej znudzi taka zabawa.

142

A jeśli będzie Ci dokuczać złożysz zawiadomienie ale na policje o nekanie psychiczne ze strony tej pani wtedy bieg sprawy nadawany jest z urzędu.Ale to ostateczność:)Miłego dzionka.

143

Wiecie co, dziś dostałam od niej wiadomość, po której stwierdzam, że ona po prostu nie wie, co mówi! Miała niby o tej i o tej godz. jechać na komisariat z tymi niby dowodami, a napisała mi,że... o tej godzinie była na komisji lekarskiej, że przyznano jej znaczny stopień niepełnosprawności i, że... ona wie, że ja za tym nękaniem jej stoję... ja- czyli jakaś tam osoba z jej rodziny (wymieniła imię i nazwisko)!!! Ona ma po prostu urojenia- teraz to widzę i raczej chyba nic nie zrobi, skoro ona wczoraj do mnie pisze jedno, a dziś pisze mi, ze była o tej godzinie, w której niby była na komisariacie umówiona na komisji lekarskiej i że ja jestem jakąś kobietą z jej rodziny, która ją nęka i chce znów doprowadzić, by straciła władzę rodzicielską! Napisałam jej tylko dziś na odchodne, że zamiast blogować to powinna się porządnie wyleczyć i że nie życzę sobie już więcej wiadomości od niej, bo żadną tam jej kuzynką  Dagmara nie jestem!

144 Ostatnio edytowany przez Marcjano (2015-01-16 15:14:14)

Mogłaś wcale nie odpisywać. Coś mi tu jednak nie gra. Znaczy stopień oznacza, że osoba ta jest niezdolna do samodzielnej egzystencji. I ona ma jeszcze wychowywać sama dziecko? Dużo, bardzo dużo tu rzeczy które mi nie pasują.

145

A ja mam podejrzenia, że ten wątek, to podpucha.

146 Ostatnio edytowany przez marinka19 (2015-01-16 15:20:18)

Marcjano napisał/a:

Mogłaś wcale nie odpisywać. Coś mi tu jednak nie gra. Znaczy stopień oznacza, że osoba ta jest niezdolna do samodzielnej egzystencji. I ona ma jeszcze wychowywać sama dziecko? Dużo, bardzo dużo tu rzeczy które mi nie pasują.

To dziecko jest duże- 12 lat, nie do końca samotnie wychowuje, bo przecież pisze, ze ma kuratora, który jej dogląda i u rodziców mieszka, a dzieciak był przez kilka lat w rodzinie zastępczej, niedawno go odzyskała.
Toi nie podpucha, naprawdę mnie to spotkało, z tym, że sama zawiniłam, bo niepotrzebnie napisałam o niej na tym forum, stąd ta niezdrowa sytuacja. I tak już jej nie będę odpisywać, po tym, co dziś od niej dostałam, bo uważam, że jest po prostu bardziej chora niż myslałam i nie będzie zapewne żadnej sprawy, ale tego strachu, jaki przeżyłam po tych jej wiadomosciach, cytowanym paragrafie to nie chciałabym drugi raz przeżywać!

147 Ostatnio edytowany przez Marcjano (2015-01-16 15:29:23)

Jak u rodziców mieszka to nie powinna dostawać pomocy z MOPS, na pewno już nie maksymalnego zasiłku bo on przyznawany wg. dochodu na osobę w rodzinie, a jeśli mieszka z rodzicami to także ich dochód jest brany pod uwagę. Sorry ale ja oprócz wykładania zajmuję się też osobami niepełnosprawnymi i stypendiami socjalnymi i BARDZO DUŻO MI TU NIE PASUJE. Znam specyfikę orzecznictwa bardzo dobrze. Nie, nie. Nie wierzę. Komisja nie podaje decyzji od razu na posiedzeniu.

148

Marcjano napisał/a:

Jak u rodziców mieszka to nie powinna dostawać pomocy z MOPS, na pewno już nie maksymalnego zasiłku bo on przyznawany wg. dochodu na osobę w rodzinie, a jeśli mieszka z rodzicami to także ich dochód jest brany pod uwagę. Sorry ale ja oprócz wykładania zajmuję się też osobami niepełnosprawnymi i stypendiami socjalnymi i BARDZO DUŻO MI TU NIE PASUJE. Znam specyfikę orzecznictwa bardzo dobrze. Nie, nie. Nie wierzę. Komisja nie podaje decyzji od razu na posiedzeniu.

Ja się w tych sprawach zupełnie nie orientuję, piszę tylko co, co przeczytałam u niej na blogu i co mi dziś napisała.

149

Czyli ktoś łże jak pies (wie ktoś dlaczego akurat pies?)

150

Marcjano napisał/a:

Czyli ktoś łże jak pies (wie ktoś dlaczego akurat pies?)

No tak, teraz widzę, ze po prostu to wszystko jest wynikiem jej choroby, a ja niepotrzebnie dałam się jej wkręcić we wiadomości i straszenie sądem. DZiś po prostu rozwiała moje wątpliwości, gdy napisała, że ja to ktos inny, a ona była na komisji i takie tam, bo po pierwsze- co mnie obchodzi jej komisja, a po drugie- uważanie mnie za kogoś innego to efekt jakichs jej urojeń. Myślę, ze w tym wypadku mogę już zamknąć temat i być spokojna. Tylko niepotrzebnie Wam tu głowę zawracałam biorąc jej wcześniejsze słowa na poważnie. Po prostu nie sadziłam, że to wszystko mozę być wynikiem jej choroby. Dziękuję za dobre rady i pomoc :-)

151

Marcjano napisał/a:

/.../(wie ktoś dlaczego akurat pies?)

Nie znasz mojego psa ;-)

152 Ostatnio edytowany przez kammiś (2015-01-17 02:50:41)

Cynicznahipo napisał/a:

A ja mam podejrzenia, że ten wątek, to podpucha.

Ja tez.
I to juz od momentu jak Autorka napisala ze kobieta publikuje zdjecia domu i zakupow a ludzie wysylaja jej dary. A mi tu kaktus rosnie big_smile

PS. Koty sa gorsze (od psow) big_smile

153

mode "off topic" on

kammiś napisał/a:

/.../PS. Koty sa gorsze (od psow) big_smile

Są gorsze, to fakt, ale żaden kot mnie jeszcze nie okłamał. Pies tak.
mode "off topic" off

154

EXTRA_terrestrial napisał/a:

mode "off topic" on

kammiś napisał/a:

/.../PS. Koty sa gorsze (od psow) big_smile

Są gorsze, to fakt, ale żaden kot mnie jeszcze nie okłamał. Pies tak.
mode "off topic" off

Nie znasz mojego kota big_smile
"A pomiaucze, niech mysli ze chce wejsc do drugiego pokoju, tak naprawde wcale nie chce" big_smile
Kot jest przebiegly, piec ma serce "na lapie" big_smile

155

Spokojnie mogę temat zamknąć. Nic się nie wydarzyło, kobieta przez dwa dni jeszcze pisała do mnie jakieś bzdury, na które nie odpowiadałam. Widząc moje milczenie napisała... ze ona jest szlachetnie urodzona i nie pozwoli, by jej takie byle kto jak ja coś za plecami kombinowało i że już nie napisze, bo się z byle kim nie zadaje :-D Po tych słowach zamilkła na amen :-) Oczywiście, żadnej sprawy zapewne nie wniosła, bo już nawet później o tym nie pisała, tylko widzac moje milczenie po prostu zaczęła mnie obrażać- pewnie, by sprowokować. No i mam już od tej chorej kobiety spokój! :-) Dziękuję za odpowiedzi na mój temat i chęć doradzenia mi.

Pozdrawiam :-)

156

Można było to przewidzieć. Pewnie by chciała wymusić jakąś kasę za milczenie potem. Taki typowy pasożyt.

157

Mi sie wydaje ze nic z tego nie wyniknie skoro sama upubliczniła swoje dane osobowe lacznie z tel kontaktowym.To tak jak bys napisala tutaj ze przeczytalan na"pudelku"ze Pani Doda jest farbowana blondynka.

158

To ja- autorka tematu, z innego loginu piszę, ponieważ zapomniałam hasła do profilu marinka19, więc założyłam drugi profil. Myślałam, że to juz koniec sprawy, bo kobieta ucichła. Dziś napisała do mnie znów wysyłając mi zrzuty ekranu moich i innych osób wypowiedzi na jej blogu. Napisała, ze wcale nie muszę się już do niej odzywać, ale ona postanowiła zrobić z tego uzytek. Wysłała mi zdjęcia teczki z wydrukowanymi tymi zrzutami i napisała, że mam czekać na wezwanie, że jutro jedzie zawieźć to na komisariat i zakłada mi sprawę.   Mam nadzieję, że znów ją coś naszło, przecież wtedy dała mi już spokój, troche mnie powyzywała i zamilkła. A ja głupia pousuwałam wszystko, co ona wtedy do mnie pisała, bo uznałam, ze skoro dała mi spokój, to już na amen! Nie wiem, czy znów mnie straszy, czy tym razem naprawdę czeka mnie coś. Chole...ra, czy ta baba się kiedyś ode mnie odczepi?! Może ona faktycznie szuka źródła, by pieniądze otrzymać :-( Nie sadziłam, ze zamykajac wczoraj ten temat, dziś wchodzac na swoją pocztę znów postanowię go otworzyć :-( Nie wiem, jak z nią postępować

159

To co ona Tobie robi mi podpada pod jakies nekanie .

160

NinaLafairy napisał/a:

To co ona Tobie robi mi podpada pod jakies nekanie .

Oczywiście. I na to też jest stosowny paragraf.

161

Tylko raczej to nękanie wygląda tak, jakby ona chciała dochodziś swoich praw, bo to niby ja ją pokrzywdziłam pisząc o niej, podając jej imię i nazwisko. Ja już tutaj raczej rady nie oczekuję, bo nie ma co gdybać, muszę tylko cierpliwie czekać (znowu) i albo wezwanie sądowe dostanę, albo nie. A miałam tyle dni spokoju, wszystko ucichło, myslałam, ze dała już sobie spokój, a tu znowu wczoraj jej się przypomniało i znowu pisze, że odpowiem za to, że dopuściłam się zniesławienia jej, że dopuściłam do wyśmiania jej w internecie itp. Napisała też, ze mailem na policję wysłała te zrzuty ekranu, bo policja jej tak kazała (wczesniej w południe pisała, że była osobiście na komisariacie) i dziś do prokuratury jedzie i sprawę mi zakłada. Mam pytanie, czy jest możliwość, że na komisariat takie rzeczy (dowody) przesyła się mailowo? Czy to może być kłamstwo?

162 Ostatnio edytowany przez Marcjano (2015-01-27 07:46:52)

Ściema. To sprawa cywilna nie karna. A jeśli nawet to trzeba udowodnić, że ona sama publicznie prowadzi bloga i podaje swoje imię i nazwisko. Zresztą ile razy już straszyła, że pojedzie na policję? Kilka przynajmniej. A policja może i przyjęła dla świętego spokoju jak ma z babą ciągłe utarczki i sprawę umorzy. Nie możesz jeszcze raz zrzutów zrobić? Milcz. Nie odzywaj się. A to podchodzi pod nękanie.

163

marinka1919 napisał/a:

Tylko raczej to nękanie wygląda tak, jakby ona chciała dochodziś swoich praw.

Być może, ale robi to na tyle uporczywie i w sposób, który wywołuje u Ciebie napięcie, że można uznać, że nie jest to już zwykła, kulturalna korespondencja. Sama spójrz - czujesz się zastraszona, zestresowana, nie śpisz. Owszem, popełniłaś błąd, ale ona nie ma prawa Cię w ten sposób nachodzić, nawet jeśli odbywa się to tylko wirtualnie.

164

Nie pisz z nią, nie kontaktuj się wcale. Najlepiej, jakbyś poszła do jakiegoś informatyka, czy kogoś obeznanego z tematem i poprosiła o odzyskanie tego co pokasowalaś, wydaje mi się, że jest to możliwe. Aczkolwiek łba sobie uciąć nie dam. Dobrze by było to odzyskać, zeby w razie czego pokazać, kto był agresorem w tym sporze.

165

Jak nie są nadpisane na tym sektorze żadne pliki to można to odzyskać darmowym programem.

166

Ja się oczywiscie do niej nie odzywam. Wczoraj napisała, że jej kurator pomoże jej to wszystko załatwić, przygotuje wszystkie dowody na popełnienie przestępstwa i ona pojedzie je złożyć. Tak to jest, jak się trafi na osobę ze schizofernią.  Nie sądziłam, że jedno zdanie, w którym jest jej imię i nazwisko tak zatruje mi zycie! W dodatku inni ja tam nieźle "obsmarowali", napisał ktoś do niej, ze wyłudza pieniądze, że jest darmozjadem itp. To ja tak rozjuszyło. Doszły tez dodatkowe jakieś linki, w których ona prosi ludzi, by dawali jej pieniądze i przedmioty, bo jest biedna, linki te opatrzone były komentarzami, że ona kłamie, że wszystko, co jej ludzie dają to ona sprzedaje itp. i żeby nikt się nabrać nie dał. Widać to ja rusza i wszystkich sądem zaczęła straszyć, że ją oczerniają i nazywają oszustką! Bloga usunęła. Mojego maila ma, więc do mnie pisze, ja się nie odzywam zupełnie. Tak to jest, jak się ze świarami zadrze! Ze zdrowym człowiekiem by się sprawę normalnie omówiło, a do takiej baby to nic nie dociera! Dziwię się, że ten jej kurator chce się bawić w jej głupoty (no chyba, że ona sobie też to wymyśliła)

167

Chce się bawić, ale w jej chorej głowie.

168

E maila mozesz sobie chyba zastrzec żeby do Ciebie nie pisala.

Posty [ 131 do 169 z 169 ]

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Czy pójdę za to do więzienia?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024