Chłodne rozstania-podejście drugie, jak obudzić w sobie siłę. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Chłodne rozstania-podejście drugie, jak obudzić w sobie siłę.

Strony Poprzednia 1 89 90 91 92 93 134 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5,851 do 5,915 z 8,665 ]

5,851

Odp: Chłodne rozstania-podejście drugie, jak obudzić w sobie siłę.

Mimo wszystko chcialbymz nia pogadac. Coezko z dnia na dzien wyrzucic do kosza prawie 3 lata wspolnego zycia. Bardzo przywiazuje sie do ludzi. Jednak klamka zapadla i nie ma powrotow do tego co bylo. Swiadomosc tego boli mnie.najbardziej. niby pokazuje ''jaja''nie dzwonie , nie pisze, nie prosze, jednak w glebi duszy czuje przeszywajacy bol. Ciekawe czy ona choc w 1% czuje podobnie - pyt retorycz e

Zobacz podobne tematy :

5,852

Witajcie!
Ja dziś obudziłam się przed budzikiem wrrr pierwsza myśl On,jednak szybko ją przecedziłam. Teraz mam nadzieję,to bedzie fajny dzień,wieczorem mam impreze firmową smile
Camaro kurczę nie myśl czy ona myśli,czy tęskni,ja o dziwo się nad tym nie zastanawiam( nie wiem jak to sie stało smile
Musisz myśleć o sobie o swoich zachciankach jak napisała Autre sprawiać sobie przyjemności smile Ja pozwalam sobie na słodycze big_smile od października bedzie katowanie na siłce wink

Autre kochana to jednak więcej nas łączy smile
U mnie ostatni czas to taki kiedy przestałam czuć sie atrakcyjna jako kobieta dla niego,byliśmy chyba bardziej jak brat z siostrą...zero bliskości sad
Poczytałam trochę o psychofagach i powiem Wam,że trochę się zaniepokoiłam bo sporo cech sie zgadza niestety albo może ja świruje? Nie wiem...

5,853

Witajcie smile
U mnie tez dzisiaj pobodka przed budzikiem, ale przekrecilem sie na druga strone i pospalem do teraz. Little.owl super ze nie myslisz co on mysli, ja jeszcze czasem sie na tym lapie. No nic dzisiaj piekny dzien, trzeba jechac nad wode a pozniej moze jakies piwko.  Zycze Wam pozytywnego dnia i do potem smile Ps. Daj znac czy potanczylas na imprezie firmowej smile

5,854

Camaro nie przejmuj się,że czasem Ci sie zdarzy pomysleć smile mi często przypominają się fajne momenty albo łapie się na tym,że jest jakieś wydarzenie w którym normalnie byśmy wzięli razem udział a za chwilę mowię sobie -kochana sama w nim weźmiesz udział smile jednak zdecydowanie nie myśle czy on myśli,czy tęskni itd.
Mówisz,że jakieś jeziorko się szykuje? Fajnie!
Dam dam znać jak było smile

5,855

Tak, szykuje sie jeziorko smile. Za pol godzinki jade. A co do wspomnien, nnie one niestety nachodza regularnie, ale staram sie je od razu zastepowac jakas inna mysla. Poki co minal tylko i az miesiac, takze mam swiadomosc ze to jeszcze chwile musi potrwac. Ale czas i praca nad soba musza zrobic swoje. Jedyne czego sie boje to samotnosci, bo z natury kocham przebywac wsrod ludzi i nie wyobrazam sobie byc sam. Znajomi wiadomo sa, ale czesc wyjechala do innych miast, czesc ma male dzieci, takze tez nie mozna spodziewac sie ciaglego kontaktu. Musze przeorganizowac calkowicie swoje zycie i nauczyc sie cieszyc swoim towarzystwem. A jak wy do tego podchodzicie? Dobrze czujecie sie same z soba? Gdy np mialybyscie jechac same w gory?
Ps. Autre jak sie dzisiaj czujesz?

5,856

Camaro, ja aktualnie jestem sama nad morzem i powiem Ci, że mam górki i dołki. Może dlatego,że urlop miał być wspólny. I za późno było ogarnąć kogoś znajomego, kto weźmie wolne w tym samym czasie. Jeśli jesteście w okolicach, to umówmy się na kawę :-)

A górki są wtedy, gdy włączam pozytywne myślenie. Bo popatrzcie, te fajne wspomnienia, które macie, to myśli o kimś, kto jest duchem. Tej osoby już nie ma. Zgodzicie się chyba ze mną,  że wasi partnerzy już nie są slodcy, mili itd. Zachowajcie te dobre wspomnienia, ale nie wracajcie do nich. To nie ma sensu.

Poza tym, wciąż powtarzam, pomyślcie o sobie. Nie, żeby być egoistami, ale żeby nie zaprzepaścić dnia, kolejnych godzin, których nie dostaniecie z powrotem. Tak, można a nawet trzeba płakać i się łamać. Tylko że w miarę. Dobrze, że sobie wypelniacie dzień. Ja też, choć jest pochmurno, zaraz lecę nad morze :-)

Niestety, kiepsko tu u mnie z netem...

Little.owl, może masz rację, że sporo wspólnego. Nie opisywałam całej historii, bo byłby z tego elaborat,  ale możemy dojść do jakichś wspólnych punktów.

5,857

Camaro ja bardzo lubie spędzać czas sama ze sobą smile książka,forum,kubek kawy. Zawsze lubiłam swoją przestrzeń i bardzo jej pilnowałam. Mam też ukochaną pasje więc nie narzekam smile
Ogólnie mam fajne życie,super ludzi wiec nie mogę narzekać.
Autre podziwiam Cię,że masz w sobie tyle siły żeby spędzać samotnie urlop. Kochana niestety ja nad morze mam kawałek jestem prawie z centrum smile a wspolne pogaduchy byłyby super!
My jeszcze tydzień temu spędziliśmy super czas a na drugi dzień poszło..od zdania do zdania i poczułam tak świadomie,że to nie ma sensu.
Jedno czego nie robie póki co to go nie idealizuje. Wiem jaki jest jaki potrafi być i pomnika budować mu nie bede! To,że beda gorsze chwile tego mam świadomość,tego że pewnie zapłacze też,myśle,że za dwa trzy miesiące będę miała to za sobą mam nadzieje smile
Trochę to słabe,że mieliście wspolne plany wakacyjne a ona je olała sad to chyba faktycznie może świadczyć o tym,że nie ma na co czekać. Z drugiej strony czy warto komuś po takim czymś dać szanse?
Mój nigdy w ważnych dla mnie rzeczach mnie nie zawiódł,jeżeli mi coś obiecał konkretnie to zawsze dotrzymywał słowa.
Ogólnie był z tych co dużo mówią a mało robią i o takie rzeczy były spiny.
Poza tym to dość specyficzny człowiek,który bedzie zagadka dla mnie.
Najgorsze chyba w nim było to,że nie potrafił się zdecydować lubił jak ktoś podejmował decyzje za niego..z drugiej strony nigdy nie był niczemu winny zawsze to była kogoś/moja wina i rozmowy kończyły sie tak samo. Miał tez cechy,psychofaga,uzależnił mnie od siebie,był super słuchaczem wiedział jak mnie podejść żeby zawsze było na jego..
Rozstawaliśmy się w kłótni na dwa trzy dni i kiedy mi miała złość on się odzywał i przekręcał mnie ma swoja stronę. Tym razem jednak rozstaliśmy sie bez kłótni,spokojnie i rzeczowo powiedziałam do widzenia.

5,858 Ostatnio edytowany przez Autre (2016-09-10 17:48:03)

Prawie centrum? Ja Warszawa :-) No, moja droga, to się widzimy na kawie. A poważnie: jak będziesz chciała, nie narzucam

5,859

ten wątek bardzo mi pomógł w poradzeniu sobie z rozstaniem, chociaż ciągle chyba jestem na etapie przechodzenia przez wszystkie fazy porzucenia. dwa kroki do przodu-jeden w tył, tak to mniej więcej wygląda.
Autre, czy mogłabym złapać do Ciebie jakiś kontakt? jestem mile zaskoczona, że znalazłam tutaj kobietę przeżywającą rozstanie z drugą kobietą. co prawda i wątki heteroseksualne mi 'pomagają', bo właściwie nie ma tak wielkiej różnicy w zachowaniu 'eks' jakby to się mogło z pozoru wydawać, ale jednak jakieś detale są odmienne smile

pozdrawiam i życzę miłego wieczoru wszystkim przeżywającym ten trudny czas.

5,860

Autre szacunek ze potrafilas pojechac sama nad morze.Przywiez jakas wedzona rybke. Ps. Jestem z okolic Warszawy,takze kawa jak najbardziej wskazana. Little.owl jak impreza firmowa?

5,861

Araes, pewnie, napisz do mnie na priv i powiedz jak Ci pomóc. W głównej mierze to, jak sobie poradzisz z rozstaniem, to kwestia nastawienia. Ale fakt, nie jest łatwo w żadnym przypadku, bo to rezygnacja z czyjejś obecności, przewartosciowanie relacji.

Camaro, no to kawa musi być

5,862

Nie rozumiem... Nie chcę pisać posta pod postem, ale gdy piszę z telefonu, połowy wiadomości mi nie publikuje.

Pisałam, że wszyscy sobie poradzimy. Ze to są próby charakteru, cierpliwości, które damy radę przejść. Nie wiem w jakim humorze wstaliscie i jak tam u was, ale ja się zbieram do portu.

Podobno Bóg, siła wyższa, karma czy w cokolwiek wierzycie, jest w stanie dać nam to, co możemy znieść, z czym możemy sobie poradzić. Mówię wam, że wyjdziemy z tego silniejsi, mądrzejsi i z czymś ekstra: wiarą i pewnością siebie. Dobrego dnia, kochani

5,863

Witajcie kochani!
Impreza firmowa ze sporym rozmachem na bogato ;)ale niestety wracając do domu nie mogłam pozbyć się atakujących myśli o ex sad
Obudziłam się z jakimś smutkiem w sobie,ale weszłam na forum i jest odrobine lepiej. Niestety ale myśle,że najgorsze dopiero nadejdzie sad
Kawa bardzo chętnie!
Moze 19.09? Mam kawałek do stolicy a 19 bede na 100% smile
Camaro jak nad jeziorkiem? Jakieś fajne foczki były wink
Autre cieszę się,że jesteś z tymi mądrymi słowami smile
Araes witaj! smile

5,864

Tzn.? Co Ci tam w głowie siedzi a propos byłego? Powiedz a postaram się przemówić Ci do rozsądku.

Mi nie pasuje niestety. To poniedziałek, pierwszy dzień po urlopie. Ale niedzielę mam wolną

5,865

Szkoda,że Ci nie pasuje sad
Co mi chodzi po głowie hmm.. Złapałam się na tym,że robiłam zdjecia czy nagrałam filmik z myślą o nim..żeby mu pokazać a pózniej dotarło do mnie,że nie bedzie już takiej okazji..
Łapie się na tym,że jest tyle rzeczy z codziennego życia,które chciałabym mu powiedzieć. Niestety zaczynam tęsknić sad

5,866

Little.owl, ja Cię zaraz trzasnę w pewną część ciała. Kto Ci broni ten filmik pokazać przyjaciółce lub rodzinie albo umieścić na fb dla ogółu? Tylko Twój były istnieje na świecie? Chyba pamiętasz, że on idealny nie był. Chcesz tak przeżyć kolejne 20 lat z nim? W tym chłodzie,obojętności, gdy się starasz a ktoś ma to gdzieś? Zaraz Ci sprzedam liścia motywujacego :-) Przestań myśleć, idź zrób coś dla siebie, np. maseczkę na twarz połóż, poczytaj coś (byle nie romansidło) i Ci przejdzie. Olej dziada i pomyśl co zrobić dla siebie lub dla innych. Niech on nie będzie całym Twoim światem.

Do zapamiętania: życie ma coś lepszego dla Ciebie, wiesz? Gdyby nie rozpad związku z byłym, nie odkryjesz tego. Zobaczysz za kilka miesięcy, gdy wrócisz do tego postu i przyznasz mi rację ;-)

Mi najbardziej pasują weekendy :-)

5,867

Little.owl w tej chwili prosze wlaczyc pozytywne myslenie i 100 powtorzen, ze najlepsze orzed Toba. Nawiazujac do tego co pisala wyzej Autre, tez nie wierze w przypadki. Wszystko dzieje sie po cos. Opatrznosc czuwa nad kazdym z nas i ma nam do zakomunikowania , ze tak musialo sie stac TU I TERAZ jest nasz czas, ktory musimy przekuc na prace nad soba. A bol i tesknota... One SA I BEDA jeszcze przez jakis czas. Chyba najlepiej jesli je zaakceptujemy, potraktujemy je za chwilowych ''towarzyszy'' naszego zycia. Nie bedziemy odliczac dni i minut do momentu kiedy bedzie ok. Po prostu bedziemy wykonywali ciezka prace kazdego dnia, ktora w pewnym momencie uwolni nas od zlych emocji. Tego musimy sie trzymac. PS. Co do mojego jeziorka to wyjazd sie przeciagnal i dopiero teraz wrocilem. Piekne slonce, do tego poszalem na skuterku wodnym. Dzieki temu poczulem, ze troche odzylem. Mam nadzieje ze i Wam minela niedziela sympatycznie. Pozdrawiam cieplo.

5,868

Araes na poczatku tak jest, ze wydaje sie nam ze juz jest wzglednie dobrze i nagle wracamy do punktu wyjscia. Dobrze ze robisz dwa krokindo przodu i jeden w tyl, a nie np. 1 do przodu a 3 w tyl. Damy rade. Nie my pierwsi , nie ostatni.

5,869

Camaro, cieszę się, że Ci się udał wypad :-) Teraz mnie trzeba ogarnąć. Napisałam do niej, żeby wyjaśnić sytuację, choć już się boję, że zrobiłam źle, nawet jeśli nie mam odpowiedzi. Łamię się teraz ja. Powtarzam wszystkie racjonalne argumenty, ale to nie działa...

5,870

Dzięki za liścia big_smile
Poszłam z kumpelka na obiad z deserem było grubo..upodliłyśmy się na maxa smile
Pokazałam jej filmik i opowiedziałam o imprezie jak radziłaś smile
On nie jest jedynym facetem na świecie i bez niego też bede dalej żyła,nie jest i nie był złym człowiekiem ale nam nie wyszło i tego nie zmienię. Dał mi tyle powodów,żeby wysłać go w diabły,że aż się sobie dziwie, że mam jakieś wczyty smile
Czekam na ten lepszy rozdział w moim życiu!
Kurcze u mnie weekendy zawalone...
Autre a TY jak się czujesz? Był jakiś odzew z jej strony?
No Camaro przepadł gdzieś z foczkami pewnie wink

5,871

O wszyscy są!! smile
Camaro dzięki,podoba mi się to z nowymi towarzyszami smile
Skuter wodny ! Zazdro!!! No nie mów,że z gołą klatą tam jezdeś i nikogo nie upolowaleś ? wink
Żarty mnie się trzymają wybaczcie!
Ja jutro z racji wolnego dnia oddam sie mojej pasji smile
Autre wiem co czujesz ten czas czekania aż odpisze albo i nie...
To,że napisałaś bo chcesz wiedzieć na czym stoisz to nic złego,trzeba podjąć decyzje albo wóz albo przewóz. Tylko Ty mi się nie łam bo kto mi liścia sprzeda ??

5,872

Nie mam żadnej odpowiedzi. I nie wiem czy będę miała. Nie rozumiem jak można się nie odzywać przez ten czas, nawet nie spytać o dzień. Ja milczalam, bo chciałam, żeby się zastanowiła, ale ona mogła się przez ten czas odzywać. To ja nie mogłam znieść tego tonu koleżanki, którym mnie obdarzala, gdy pisałam i dlatego się nie odzywałam. Analizuję te nasze relacje i od dłuższego czasu to ja chodziłam, dbalam, pomagałam. Nie widziałam tego, póki mi nie zabrakło czasu z nią i uwagi i póki nie zaczęłam się tego domagać. Wtedy się posypało. Moje pretensje, jej niechęć. I stopniowo w dół...

Może kiedyś kogoś poznam,może będzie cudownie, ale na tę chwilę po prostu w to nie wierzę. Wybaczcie ten dramatem, sama sobie się teraz wydaję żałosna i śmieszna, ale tak czuję.

5,873

Little.owl pochwal sie co to za pasja smile Autre niestety w takich sytuacjach trzeba sluchac intuicji a nie serca. Sama widzisz, ze jakis glos wewnatrz Ciebie podpowiadal NIE PISZ!!! Wiem ze to cholernie trudne, ale trzeba go sluchac. Ja zeby sobie pomoc, od razu po rozstaniu wykasowalem numer, usunalem z profilu a wszystkie pamiatki do kosza. Wiem ze to drastyczne posuniecie, ale wiem ze jedyne mozliwe jesli chchemy w miare szybko dojsc do siebie. Ale co sie stalo to sie nie odstanie. Musisz byc silna.

5,874

Przestań kochana! Jesteśmy tutaj żeby się wspierać!!!
Piszemy o swoich nastrojach które są zmienne to przecież normalne.
Ehh znowu wspólne elementy naszych układanek...
On też uważał,że przesadzam z domaganiem się czułości czy uwagi. Bo przecież pracujemy,żyjemy i mamy obowiązki i na wszystko czasu brak...
Jak zaczęłam głośno mowić czego chce a czego nie co mi sie podoba a co nie to się zaczęły spiny.
Co do odzywania to ja jestem beznadziejnie dumna i chociaż tęsknie i kocham nie robie tego.
Może ona jest taka jak ja?
Nie zawsze milczenie oznacza"wywalone" czasem to też przeczekanie aż opadną emocje i można próbować rozmawiać?
I pamiętaj jesteś wyjątkowa tylko jeszcze nie trafiłaś na swojego puzzla smile

5,875

A i pamietaj, ze nie jestes zalosna. Poprostu masz uczucia i odczuwasz strate. To swiadczy o tobie dobrze.

5,876

Camaro duża dawka adrenaliny,prędkość a nawet niebezpieczeństwo,raczej męski "sport" już wiesz? smile

5,877

Domyslam sie ze to co i ja lubie , a wiec scigacz smile

5,878

Bingo smile
LwG smile

5,879

Dziękuję, że mogę na was liczyć :-) Nie chciałam się odzywać, bo to jak proszenie się o kontakt, czego mam dość. Czułam się jak desperatka, gdy to robiłam, a przecież o uczucie,o czas i uwagę prosić się w związku nie powinno. Ja się za chwilkę ogarnę, nie martwcie sie.

Rozwalił mnie tylko jej komentarz na fb wspólnej koleżanki. Nic tam nie było, ale tak jakos zatęskniłam. Nie mam nadziei, że coś z tego jeszcze będzie, ale to taka niepewność mimo wszystko. Jakie pamiątki, skoro nic od niej nie dostałam? Wspólne zdjęcia zrzucilam z komórki, żeby mnie nie kusilo zaglądać. I tyle.

Fajnie, że macie pasje, ja też mam. Nawet dziś staruszek na plaży pytał co tam robię na szydełku :-) A co do spotkania, Little.owl, każdy poniedziałek masz wolny? Może przesuniemy kawę na kolejny? Camaro, Tobie pasuje?

5,880

Pewnie ze sie ogarniesz. Nie ma innej mozliwosci. Swoja droga ja wlasnie dlatego zeby nie korcilo mnie zagladanie na jej profil, usunalem ja z fb. I generalnie coraz czesciej mysle o usunieciu fb, zyskam.dzieki temu spokoj i czas - same plusy:) Powiedz lepiej Autre co szydelkowalas smile ps. A condo kawy, to kiedy i gdzie planujecie

5,881

Jak to nic nie dostałaś??? Przecież byłyście ze sobą.. A urodziny,święta,jakieś drobiazgi bez okazji?
Ja go na fb zablokowałam już dawno,kiedyś w kłótni smile a on to na miękko przyjął,wiedział że jestem choleryczką wink pewnie myślał,że jak minie "atak" to odblokuje ale nie zrobiłam tego i nie żałuje.
Cieszę się,że nic nie widzę jeden nerw mniej,za to on kontrolował mojego regularnie.
Ty musisz być anioł dziewczyna smile szydełko smile
Z wolnymi dniami u mnie rożnie.

5,882

No serio, nic. Poza kosmetykami, ok, niech będzie. Jedyne, co mam, to zdjęcia. Na fb siebie nie mamy, więc luz. Nigdy nie miałyśmy, tylko przez messenger.

Camaro, szydełkowałam serwetke. Obiecałam tacie do pracy, to niech ma :-)

Kiedy i gdzie na kawę? Obojętnie, mi pasuje wszędzie. Tylko nie ten poniedziałek, chyba żebym była gdzieś ma 19, ale wtedy mało pogadane...

Odezwała się. Już się bałam, że nie. Napisała, że nie myślała na nasz temat. Pytałam czy u niej ok (taki impuls, lubię wiedzieć). Mówiła, że tak. Wysłałam jej zdjęcie znad morza. I napisałam, że poczekam aż sobie przemysli nasz temat. Nie będę jej męczyć. Ale przez ten czas postanowiłam się uniezależnić,bo czuję, że happy endu nie będzie.

5,883

Wow raczyła się odezwać...
Czytam co piszesz i pierwsze co mi przychodzi to takie "żebranie" o smsa o uwagę o przemyślenie...
Dobrze,że masz świadomość iż musisz się uniezależnić bo jeżeli ona ma takie podejście to faktycznie z tego raczej nic nie bedzie.
Jak napisałaś pytałam czy u niej wszystko ok( lubie wiedzieć ) to poczułam się jak "u siebie" on też zawsze lubił wiedzieć.
Do kiedy Ty nad tym morzem bedziesz ?

5,884

Wiesz, to nie tak, że ją sprawdzam czy coś (chyba że źle Cię zrozumiałam). Po prostu nie miałyśmy kontaktu przez dwa tygodnie i martwię się jak u niej,bo miała trudny okres. Ja zresztą też, zanim poukladałam sprawy na tyle, żeby wyjechać.
Do soboty. Wieczorem będę w Warszawie. Wbijajcie, dodatkowe łóżko mam w pokoju, położę was razem :-P
Ech, dobrze to odbierasz. I wiem, że o uczucie żebrać nie mozna, ale tak jakos... No co mam zrobić? Nakazać jej rozwiązanie? Zmusić? Nikogo do niczego nie zmuszalam i nie będę.

5,885

Nie chodziło mi o sprawdzanie bardziej o troskę w Twoim przypadku na pewno w jego nie wiem.
Cholera szybko idzie już mam spać z facetem w jednym łożku ? big_smile
Camaro mam nadzieje,że się nie rozpychasz i nie kradniesz kołdry tongue
Wiesz tak myśle,że oni to celowo robią,żeby cała odpowiedzialność spadła na nas. Bo jak Ty powiedz "nara" to ona bedzie ta biedna podeptana a tak naprawdę to tchórze,którzy nie potrafią dokonać wyboru i powiedzieć o nim głośno.
Do szału doprowadza mnie słowo "nie wiem " wrrrr

5,886

Rozpychac sie nie rozpycham, ale koldre czasem ''kradne'':) Autre zaufaj mi na slowo, musisz jak.najszybciej przejsc z fazy zaprzeczenia do fazy zaloby. Uswiadom sobie, ze to koniec. Nawet jesli kochalas/nadal kochasz pusc to wolno. NIE MA INNEJ MOZLIWOSC NA TA CHWILE. Moje ulubione haslo ostatnich tygodni brzmi: terazniejszosc jest tak naprawde wszystkim co teraz mamy. Poczytaj inne watki, jak konczyly sie historie tych ktorzy pisali,ciagneli kontakt z ex.

5,887

Ooo nie! Kradzieju kołder ! wink
Nie wiem w jakiej fazie jestem ja? Chyba nadal nie dociera do mnie to,że już go nigdy nie bedzie obok.
Co do kontaktów z ex to póki kochamy to są one niedopuszczalne!

5,888

Chyba sie do was przylacze wink
Tak w ogole, to jestem w trakcie czytania tego watku. Dopiero pierwsze strony. Czyta sie te posty, jak dobra ksiazke...

5,889

Dzięki za waszą mądrość :-) Bardzo mi pomagacie. Camaro, wiesz, jestem dość upartą osobą i nie wierzę, że coś się nie da zrobić. Dlatego dla mnie rada: odpuść (jakkolwiek słuszna i mądra) jest awykonalna. Ja odpuszczę, potrafię milczeć, ale czekam. Bo wydaje mi się, że jesteśmy dorosłymi ludźmi, którzy nie zrywaja przez SMS.
Little.owl, myślę, że coś może w tym być, że to brak odwagi do zerwania z tej drugiej strony. Tylko tak, jak to teraz u mnie wygląda,to nie jest związek. Milczymy, a jak się odzywamy, to warczymy na siebie. Brak konkretnej rozmowy, wyjaśnienia niejasności, postanowień co dalej i co robimy, żeby było lepiej. Nie wiem, ja się chyba z choinki urwałam z tym moim podejściem do związku.
Girl full of Dreams, witaj :-) Fajny nick, podoba mi się :-)
A ogólnie jak.wy się trzymacie? Już ustaliliście podział kołdry? :-D

5,890

Autre uwierz mi ja tez jestem bardzo uparty, do tego nie znosze niedomowien. Ale wiem, ze w takich sytuacjach racjonalne wyjasnianie niczego nie zmieni. Co do mojego samopoczucia jak ktos wczesniej napisal, jest chu....we ale stabilne smile Po poltorej mieisaca od rozstania funkcjonuje normalnie, ale w srodku odczuwam nadal bol i czesto nachodza mnie mysli o niej. Jednak pogodzilem sie ze NAS JUZ NIE MA.Teraz musze tylko uodpornic sie na wypadek spotkania jej  z innym. Ps. Sprawa koldry wyjasniona smile

5,891

Camaro, wiem czym jest zdrada z mojego poprzedniego związku, więc domyślam się co przeżywasz. Co mam Ci powiedzieć? Pomyśl, że ludzie budzą się i stwierdzają, że to nie to po 10-15 latach. Pomyśl, że mogliście mieć dzieci, którym trzeba to wszystko wytłumaczyć. Pomyśl, że mógłbyś być wrakiem człowieka. A teraz nie musisz się przejmować jej humorami, robisz to, co chcesz. Żyjesz dla siebie i dla tych, których do tego życia dopuscisz. Pewnie tak musiało być i tyle :-)

Tylko najgorsze jest to, że znasz tę drugą osobę. Wiesz co lubi a czego nie. Wiesz, że jak coś przyprawisz danie kminkiem, to zje z oporami, bo nie lubi. Wiesz takie drobiazgi, bo ją obserwujesz z miłością. I najtrudniej to wszystko zostawić i nie myśleć czy u niej w porządku, czy jest zdrowa, szczęśliwa. Nie jestem za kontaktem z eks z prostych powodów: patrzę jak na kobietę, nie jak na pierwszą lepszą koleżankę. Dlatego trudno mieć tą świadomość, że odcięcie się, rozstanie to definitywny brak kontaktu. Zwłaszcza, gdy znajomość weszła w te fazę, że poznajecie swoje otoczenie, rodziny, przyjaciół.
Dobra, smęcę aż miło. Przepraszam. Za samą siebie mi głupio :-)

5,892

Witajcie!
Jest rano więc u mnie standardowo dolina...
Cieszę się,że jesteście bo z nikim nie mogę pogadać jak z Wami.
Autre nawet nie wiesz jaka jestem uparta..może właśnie dlatego długo się nie mogłam poddać i próbowałam rozmawiać,naprawiać itd. Nasze ostatnie rozmowy to ciągłe niedomówienia ale często tak się dzieje jak się pisze smsy...
Czy dorośli ludzie zrywają przez smsy? Czasem w rozmowie w 4 oczy druga strona nie chce tego przyjąć do wiadomości więc pozostaje tylko sms.. Słabe to jak dla mnie ale czasem nie ma wyjścia.
Dla mnie człowiek,który nie kocha a daje nam odrobine nadzieji to egoista i tchórz. Skoro wie,że nas ten kontakt rani bo czujemy co czujemy.:(
Camaro nikt nie lubi niedomówień bo to życie w niewiadomej ale czasem boimy się stracić tą osobę i przestajemy być asertywni.
Kiedyś ktoś napisał,że przegrywa ten kto zakocha się "bardziej,mocniej" i niestety ale coś w tym jest.
Girl_full_of_dreams witaj!! Ja jestem w połowie wątku i też uważam,że to świetna lektura. smile

5,893

Nie smecisz Autre! Nawet tak nie myśl!!!
Jesteś wrażliwa i zakochana a to nic złego. Piszesz jak czujesz,jak my wszyscy:)
Doświadczyłam zdrady po wieloletnim związku więc wiem jakie to bagienko.
Każdy kolejny związek czy relacja jest "podwyższonego ryzyka" bo nigdy nie wiesz co może się wydarzyć i Ty zaczniesz mieć w głowie rożne scenariusze,np.długo rozmawia przez telefon a ty się zastanawiasz z kim może tyle gadać...pewnie mnie zdradza..na poczatku takie jazdy były "bez mojej zgody" rodził się lęk i szło dalej..po jakimś czasie nauczyłam się i zrozumiałam,że nie tędy droga.
Co do poznawania rodziny i znajomych..to jest niby tak,że jak myślisz poważnie to przedstawiasz rodzinie ale to nie jest "reguła " jedni to robią bez przejęcia a inni traktują jak następny krok.
Ehh jak pomyśle o fajnych chwilach to się rozklejam. sad

5,894

Hej ludzie!
Bywa ciezko. Wiem, przez co przechodzicie. Nie tak dawno bylam w takiej samej sytuacji. Ale powiem wam jedno, bedzie lepiej. Musicie mi uwierzyc! Ja sama nie wierzylam, ale przeszlo. Nie powiem, ze do konca, bo to chyba na zawsze gdzies zostanie, ale jest dobrze. Potrzeba tylko czasu... Czas jest skutecznym lekarstwem.

Btw moj nick inspiriwany jest muzyka Coldplay wink
A co do koldry, mam duza koldre tylko dla siebie. Kupilam specjalnie dla mnie i mojego 'szanownego' ex ale jego juz nie ma w moim zyciu. Dzis wiem, ze na szczescie a przeciez nie tak dawno myslalam, ze stracilam cos waznego.

5,895

Masz racje Girl czas jest najlepszym lekarstwem,to też czas żeby go samolubnie wykorzystać dla siebie i ze sobą smile
Teraz towarzyszy mi to uczucie,że straciłam kogoś ważnego w moim życiu i tak jest ale widocznie nie było nam to pisane,nie był moim puzzlem smile

5,896

Hej, pozdrawiam ze słonecznej plaży. Little.owl, świetnie sobie radzisz, tak trzymaj. Zobaczysz znajdzie się ten Twój brakujący kawałek i sama się zdziwisz jak bardzo jest dopasowany do Ciebie :-) A może sama odkryjesz, że jesteś sama w sobie całością i nie potrzebujesz dopełnienia? W każdym razie, on nie był Ciebie wart. Podjęłaś dobra decyzję i tego się trzymaj.
Girl full of Dreams, gratulacje, właśnie do Twojego stanu dążę. Niby człowiek wie na ile zasługuje a potem zastanawia się czy nie chce za dużo.
Jak tam poniedziałek wam mija?

5,897

Jak to mowia rany sie zagoja, zostana tylko niebolace blizny. Little.owl mi tez towarzyszy podobne uczucie, ale w glebi duszy wiem ze tak musialo sie stac. Nie bylismy stworzeni dla siebie. Nie wiem co bym zrobil gdyby to stalo sie  po slubie, gdy mielibysmy juz dzieci, kredyt... Ps. Little na jakim moto jezdzisz,?

5,898

Dziękuje Kochana za dobre słowa :*
Ja dziś odpoczywam,póki co jestem w łóżku smile a co kto mi zabroni!
Zazdroszczę Ci tej plaży ale jak Ty bedziesz wracać ja bede wylatywać wink

5,899

Hej Autre ja niestety w pracy. Opalasz sie? Wyslij zdjecie morza smile A ostatni element puzli, ten pasujacy znajdzieny wszyscy. Jedni wczesniej inni pozniej ale znajdziemy. Milego dnia

5,900

Jest i kradziej kołder wink
Dawaj fotkę plaży! Będziemy tam z Tobą smile

5,901

Chciałabym, ale tu na komórce mi nie wrzuca. Nie wiem czemu. A na plaży i tak jestem z wami myślami :-)

Zapytałam jej kiedy zamierza podjąć decyzję. Powiedziała, że do końca tygodnia. I że chce mojego szczęścia i w ogóle. W odpowiedzi ja napisałam jej co sądzę na temat podejmowania decyzji i związku. Ze związek to dialog, partnerstwo i że to, co mamy, związkiem nie jest. Wypisałam się i powiedziałam, że już nie będę się do niej odzywać. Albo się zastanowi i zrozumie, że nie piszę tego sobie a muzom, albo się pozegnamy. Innych rozwiązań nie ma.

Camaro, dzięki za te słowa.

5,902

Ja mam kryzys siedzę i myśle,że znowu mi nie wyszło i może ja się zwyczajnie nie nadaje do związków? sad
On ma wywalone a ja się dołuje,fuck!
Autre Tobie zależy na niej dlatego dostała ten czas,tylko czy ona go faktycznie potrzebuje? A może tak naprawdę to czas dla Ciebie,żeby łatwiej pogodzić się ze stratą? Długo byłyście razem?

5,903

Little.owl u mnie podobnie. Moze nie mam mega dola ale mysli o niej napieraja na mnie co chwile a to automatycznie wlacza tesknote i smutek. Nie tak latwo to cholerstwo przegonic. No ale walczymy dalej. Glowa do gory musimy to przejsc. Autre jestes madra i doswiadczona kobieta takze sama wiesz co taka odpowiedz oznacza. Musisz odpuscic, bede Ci to powtarzal za kazdym razem!!!  Zeby odgonic slabe mysli Lepiej pogadajmy o tym, kto ma jakie plany na popoludnie smile i co ugotujecie na obiad, bo glodny sie zrobilem.

5,904

Wybaczcie, że się wtrące, ale dzisiaj jest chyba po prostu taki słabszy dzień smile wszyscy dacie radę z pewnością się pozbierać smile a ja sobie Was podczytuje, bo tez ciężko pogodzic się z rozstaniem smile wszyscy jesteście wyjątkowi i warci o wiele więcej. W to trzeba wierzyć smile miłego dnia Wam życzę smile

5,905

Nie, dostała go, bo spytałam kiedy podejmie decyzję, żeby to jakoś zawęzić w czasie. Czy jej nie zależy? Nie wiem. Dziś pisze, że widzi mnie jako kobietę, ale nie wie czy kobietę dla niej. Ręce mi opadły i cycki i wszystko, ale wiem i to jej napisałam, że ja już palcem nie kiwnę. Jeśli mało miała dowodów uczuć, zainteresowania, to serio, prosić nie będę. A napisałam jej od siebie, bo byłam wściekła. Tak jest właśnie jak dacie mega dużo z siebie i chcecie też coś dostać a tego nie macie. Dobra rada, nie robcie tak. A czy długo? Dziś mija rok od pierwszego spotkania.

Little.owl, nawet tak nie myśl! Z powodu jednego drania masz siebie odmawiać całej ludzkości? Weź przestań. Powinnaś tu do mnie przyjechać i zrobić sobie spacer główną ulicą. O ile zakład, że co najmniej paru by się obejrzało? Poza tym, wiesz, że to kwestia podświadomości, prawda? Powiedz sobie, że jesteś warta najlepszego, uśmiechnij się do lustra zamiast płakać, daj sama sobie to, co on Ci dawał (nie wierzę, że nie możesz) i smutek przejdzie a mężczyźni będą się w kolejce ustawiać :-) Uwierz mi, w chwilach, gdy mam górki, też to widzę po sobie a i kobiety już dwie stoją w kolejce, tylko ja nie chcę teraz żadnej skrzywdzić i sprowadzić do roli plastra, bo mam szacunek do nich i do tej mojej. Pomyśl czy chcesz tak żyć z facetem, który tak szybko stwierdził, że Cię nie potrzebuje? Chcesz być jego zabawką, przytulanką, którą odłoży, gdy ta walnie focha? Przepraszam za brutalność, ale na więcej zasługujesz. :-) Wyobraź sobie kogoś, z kim szczerze pogadasz, kto kupi Ci kwiaty bez okazji, zauważy nowa fryzurę i powie coś miłego. Kto będzie dla Ciebie wsparciem w dobrych i złych chwilach. I co, nie warto na kogoś takiego poczekać? Poza tym, tylko dziś jest dziś. 78400 sekund dane Ci w prezencie. Nie spieprz tego, bo się nie powtórzy. Szkoda je tracić na łzy i smutek, nie sądzisz? ;-)

5,906

Dobrze,że Ty jesteś już"ogarnięty" bo ja daleko w lesie sad
Obiad -wiec mięso w sosie kurkowo-śmietanowym z ziemniakami i koperkiem plus własne ogórki smile Myślę,że upiekę jeszcze babeczki z kremem oreo smile
Co do planów to póki co jestem w domu,nie mam ochoty na nic ale może wieczorkiem zrobie małą rundę wink
Autre to leży na plaży i bedzie pięknie opalona i pewnie zje coś w knajpie smile
A Ty Camaro jakie plany? I co na obiad? smile

5,907

Coraz więcej nas, fajnie :-) Ja mam dziś górkę, więc będę was wyciągać póki mogę.

Zaraz się ogarniam i lecę na plażę. Piwa na plaży nie wolno, nie? Pytam, bo nigdy nie miałam głowy do takich zakazów czy nakazów. Obiad? Hm... Bułka z biedronki się liczy? Nie mam apetytu przez to słońce :-) A potem na plażę. Komórka, muzyka w niej, szydełko i wdychamy jod :-) I do wieczora. Fajny klimat jest po zachodzie słońca. Sporo par, ale wiecie, gdy tak patrzymy, to widzimy tylko to, co widać. Nie wiadomo czy są szczęśliwi a czy to tylko pozory,co pokazują. Mimo wszystko, uczę się na nich patrzeć i uśmiechać się a w myślach przekazywać: bądźcie szczęśliwi :-)

W jakim wieku jesteście, jeśli to nie tajemnica?

5,908

Dziękuje moja kochana :*
Masz rację zasługuje na coś więcej niż ten ochłap,który od niego dostałam!
Egoista i tchórz a ja po nim rozpaczam...przybijam sobie piątkę.
Dobrze,że jesteście i przywołujecie mnie do pionu. On przyjął do wiadomości i tyle w temacie,od rozstania sie nie odezwał tak mu zależało...

5,909

Czyli rozumiem, że mogę się wtrącać? ;p Autre,  bardzo mądrze piszesz i jest w tym mega dużo energii. Jeżeli chodzi o piwo to moi rodzice zawsze zawijali puszki w folię aluminiowa i wkladali rurkę. Wiadomo, że można się domyślić, że to piwo, ale uwagi Ci nikt nie zwróci ;p

5,910

zakochana.w.nutach napisał/a:

Czyli rozumiem, że mogę się wtrącać? ;p Autre,  bardzo mądrze piszesz i jest w tym mega dużo energii. Jeżeli chodzi o piwo to moi rodzice zawsze zawijali puszki w folię aluminiowa i wkladali rurkę. Wiadomo, że można się domyślić, że to piwo, ale uwagi Ci nikt nie zwróci ;p

Zakochana witaj! Jasne,że możesz! Nawet powinnaś smile
Co do piwa nie wolno:) ale zawsze możesz przelać do butelki po soku albo włożyć w rękaw od bluzki wink
Jedna bułka ?! Mówiłaś,że mamy sobie dogadzać ?! Ja wzięłam to do serca big_smile

5,911

I dobrze, że sobie dogadzasz, ja jeszcze kupiłam cukierki na gorsze chwile, o! :-D
Zakochana w nutami, a Ty jak się dziś trzymasz? Jak Ci pomóc? Energia? Hm... Raczej akceptacja nieuniknionego. Wiesz, gdy czujesz, że robisz wszystko, co możesz i niżej jest już tylko blaganie: nie zostawiaj mnie, zostań, to przychodzi taka akceptacja sytuacji. Wiesz, że nie możesz zatracic siebie a na świecie jest nas ponad 7 miliardów. Gdzieś tam, do ciula, jest ta moja połówka, ale nie będę się martwić, że jeszcze jej nie znalazłam, bo gdy się spotkamy, spotkają się też oczy, usta i dusze. I po tym ją poznam, że ze mnie nie zrezygnuje :-) Może piszę lekko narcystycznie, ale naprawdę, wiem ile jestem warta. I wy też sobie to uświadomcie zanim ktoś zmiesza was z błotem albo zwyczajnie nie doceni.

5,912

Dzięki wielkie smile nie mam dziś co robić, więc chętnie popisze. Ja też sobie dogadzać, ale to bardziej ze względu na ciążę big_smile już niedługo moja córeczka przyjdzie na świat. smile
Autre, rozumiem doskonale to co piszesz. Bo u mnie też już nie mogę zrobić nic poza błaganiem i ponizaniem samej siebie, a tego robić nie zamierzam. Też się niby z tym godz powoli, ale jednak hormony robią swoje i nie potrafię się pogodzić z tą sytuacją. Najgorsze są te momenty kto wiesz, że ktoś Cię skrzywdzil, a i tak zdajesz sobie z tego sprawe, że gdyby przyszedł i przeprosił to wybaczylabys wszystko sad u Ciebie sytuacja jest na tyle straszna, że dziewczyna nie potrafi się określić. Coś strasznego, a Ty jako wartosciowa osoba długo nie dasz już sobie w kasze dmuchać. To widać smile  myślę, że to jak się czuje psychicznie działa też na to jak sie czuje fizycznie (albo odwrotnie?) bo dzisiaj jest słabo ;p leżę w łóżku, ale z chęcią zamienilabym się, żeby chociaż troszkę posiedzieć na plaży i zobaczyć morze big_smile

5,913

Nie widzę w tym nic narcystycznego,znasz swoją wartość,czasem przez nich zwyczajnie na chwile uderzamy o podłogę,żeby pózniej wstać silniejsi.
Napisałaś o rocznicy...i przypomniała mi się nasza..
Ja na zewnątrz jestem twardą osoba natomiast we wnętrz kipie od emocji i uczuć ale mam problem żeby to okazywać i mowić o tym. Tutaj na forum przychodzi mi to o wiele łatwiej i mówienie o tym co czuje pomaga mi bardzo. Bardzo się cieszę,że jesteście bo nawet nie wiecie jak jesteście mi potrzebni!
Cukierki masz? Znowu myślę o jedzeniu wink

5,914

Bianka - jakie śliczne imię :-) Sama nazwałabym tak córkę. I do tego zodiakalna Waga - będzie miała dobrze w życiu :-)
Zakochana, musisz żyć dla tej kruszynki. Dla niej musisz się podnieść. Jesteś ogromnie silna, że już wiesz, czego chcesz i żeby było lepiej. Czas działa na Twoją korzyść. Hormony hormonami, ale wiesz co robisz. I słuchaj serca,ono wie co mówi. Nie emocji,bo te są zmienne. Wczoraj sama tego doswiadczyłam. Sama wiesz najlepiej co dla Ciebie najlepsze :-)
To chodź na tę plażę. Daleko masz? :-) Czekaj, ale w ciąży chyba nie wolno się opalać, to może jakiś parasol Ci skombinuję

5,915

Zakochana jesteś Super dziewczyną i mimo tak młodego wieku bardzo dojrzała!
Już za chwilę nie bedziesz mieć czasu myślec o ex bo całe Twoje życie wypełni Bianka smile
To będziemy mieć forumowe maleństwo wink

Posty [ 5,851 do 5,915 z 8,665 ]

Strony Poprzednia 1 89 90 91 92 93 134 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Chłodne rozstania-podejście drugie, jak obudzić w sobie siłę.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024