Dlaczego jest tyle singli w Polsce?? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Dlaczego jest tyle singli w Polsce??

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 106 z 106 ]

66

Odp: Dlaczego jest tyle singli w Polsce??

Kobiety maja niedoscignione idealy w glowie w czym je utrzymuja naiwne romanse, media czy religie:/
Faceci rezygnuja z wielu cech jak tylko pojawi jakas w miare nadajaca sie do zwiazku i ladna.
Roznice kto jest realista widac jak na dloni, dlatego piekna kobieta rzadko jest z kims brzydkim a odwrotna konfiguracja wystepuje az za czesto...

Starania ok jesli ktos ma szanse nie byc singlem bo sa takie charaktery i zespoly cech ktore nie odpowiadaja wiekszosci targetu takiego pechowca. Singiel to okreslenie stanu "bez pary" a jakie przyczyny sa niewazne, pisze o tych ktorzy obnosza sie z tym ze sa sami i to ich uszczesliwia a naprawde wstydza przyznac ze jest inaczej oraz maja nierealne oczekiwania wzgledem partnera.

Zobacz podobne tematy :

67

AlphaWolf napisał/a:

Ja jak byłam singielką to sobie mówiłam, że jestem sama, bo jestem gruba i brzydka. Sądziłam, że już zawsze będę sama, ponieważ stan zdrowia nie pozwala mi na głodzenie się. Aż pewnego dnia ktoś nie powiedział do mnie: "Jesteś najwspanialszą kobietą, jaką tylko mogłem spotkać" i fru. Już nie jestem singielką.

Uważasz, że to takie proste?

68

Mazar napisał/a:

Wychowano mnie trochę staroświecko w kwestiach damsko męskich.
Głównym problemem jest kasa. Chciałbym zapłacić za swoją dziewczynę w kinie, restauracji czy pubie. Kiedyś przynosiliśmy upolowane zwierzęta do jaskini, teraz płacimy za kino. Taka kolej rzeczy.Tyle tu czytam, że same za siebie płacicie, ale jak przyjdzie co do czego to wybieracie faceta z iphonem, samochodem i własnym mieszkaniem. ( to nie ma być pocisk do wszystkich Pań, ale moje znajome / byłe dziewczyny, takich wyborów dokonywały )

Ale zrozum, że pieniądze to nie wszystko.  Raczej liczy się bardziej zaradność życiowa, a nie wielkość portfela.

Mazar napisał/a:

Panie potrzebują adoracji i komplementów, a 70% młodych dziewczyn które znam rzuca mięsem nie lepiej niż pan mietek z monopola.

Coraz więcej można zauważyć, że  kobiety przeklinają gorzej niż faceci.. niestety? Ale mam wrażenie, że niektórym facetom to bardzo imponuje, wręcz uważają, że dodaje im to charakteru. Ale to tak samo jak z piciem alkoholu, kobiety coraz wiecej piją. Chyba juz takie czasy nastały..

Mazar napisał/a:

Facet to ma być facet, musi mieć kasę jeśli chce mieć fajną kobietę.

A cechy charakteru już sie nie liczą?

Mazar napisał/a:

Single? Mogę iść na imprezę, wyjść o drugiej w nocy, znaleźć zalaną samicę i to wykorzystać. No wtedy można zjeść ciastko i mieć ciastko, więc po co myśleć o jakichś wyższych wartościach. Faceci wykorzystują nadarzającą się sytuację i wiem że tak było od zawsze. Tyle tylko że kiedyś jak facet nie dostał czego chciał to musiał z dziewczyną "chodzić", poznać, określić czy jest warta czasu. Teraz, facet niedostanie czego chce to zmienia klub aż do skutku.
Ale faceci też się zmienili.

I to jest bardzo przykre. Jak nie ta,  to inna sie znajdzie,  o którą nie będzie trzeba się tyle starać i chodzić.

69

N4VV napisał/a:

adlernewman - znaczna cześć kobiet po prostu boi się wchodzić w związki. Boją się zmian. Boją się ew. rozstania. Są niestabilne emocjonalnie i wypełnione durnymi uprzedzeniami. To są te naturalne przyczyny.

Natomiast samodzielne kobiety, które wiedzą czego chcą, po prostu robią, co chcą.

Może nie boją się, tylko cały czas źle trafiają... i nie mogą znaleźć tej drugiej połówki i nie jest im z tym dobrze. Pisze o sobie...

70

merkales napisał/a:

a to co widzę wokoło czy gdzieś w necie, to tragikomedia. Spora część kobiet bardzo się zaniedbuje (nie tylko ale głównie otyłość), inna grupa to łatwe różowe cycate (albo i nie) panienki, a tych przyzwoitych, średnich, przeciętnych szarych myszek (czyli najlepszy target) jak na lekarstwo.

Mężczyźni latają za wymalowanymi ideałami.. Z własnego doświadczenia wiem, że nie opłąca się być przeciętnym;/

71

Mazar napisał/a:

Wychowano mnie trochę staroświecko w kwestiach damsko męskich.
Głównym problemem jest kasa. Chciałbym zapłacić za swoją dziewczynę w kinie, restauracji czy pubie. Kiedyś przynosiliśmy upolowane zwierzęta do jaskini, teraz płacimy za kino. Taka kolej rzeczy.
Tyle tu czytam, że same za siebie płacicie, ale jak przyjdzie co do czego to wybieracie faceta z iphonem, samochodem i własnym mieszkaniem. ( to nie ma być pocisk do wszystkich Pań, ale moje znajome / byłe dziewczyny, takich wyborów dokonywały )
Panie potrzebują adoracji i komplementów, a 70% młodych dziewczyn które znam rzuca mięsem nie lepiej niż pan mietek z monopola. Facet to ma być facet, musi mieć kasę jeśli chce mieć fajną kobietę.
Single? Mogę iść na imprezę, wyjść o drugiej w nocy, znaleźć zalaną samicę i to wykorzystać. No wtedy można zjeść ciastko i mieć ciastko, więc po co myśleć o jakichś wyższych wartościach. Faceci wykorzystują nadarzającą się sytuację i wiem że tak było od zawsze. Tyle tylko że kiedyś jak facet nie dostał czego chciał to musiał z dziewczyną "chodzić", poznać, określić czy jest warta czasu. Teraz, facet niedostanie czego chce to zmienia klub aż do skutku.
Ale faceci też się zmienili. O zgrozo. Idzie koleś z tunelem poniżej ust, tak wielkim że prawie mu ślina cieknie po brodzie. Kolczyk tu, kolczyk tam, ciasna różowa koszulka i rurki - istny słodziak. JAK to może działać? Ano może. Przecież od razu dochodzi wspólny temat kosmetyków, ciuchów a jak przyjdzie co do czego to przed bandziorem będzie spieprzał szybciej niż jego lejdi.... Tylko tak jak pisałem do tanga trzeba dwojga, gdyby paniom się takie słodziaczki nie podobały to by ich nie było.
No cóż, rurek na dupę nie wrzucę, tunelu nie zrobię. Dlatego jestem singlem, przepraszam kawalerem :]

Cześć Mateusz
Powiem krótko: Przeczytałam Twój post i już Cię lubię za to co napisałeś smile

72

Mateusz? czyżbym podpasował pod kogoś znajomego? ;>

73 Ostatnio edytowany przez tarzan695 (2018-03-20 22:09:46)

Zgadzam się w 100% znam dwie kobiety gdzie proponowałem  (chodzenie ) małżeństwo bo samotność jest straszna i obie kręciły , Nie są młode ja też nie , ale wiem co odpowiadały mi po mojej propozycji .Jedna pracuje ( pracocholik ) nocami , święta itd. I mówi że się cieszy że jest sama i żebym się też cieszył że jestem sam ( jakiś absurd )druga wprost powiedziała że woli skakać z kwiatka na kwiatek. Byłem w szoku. Nie jestem ułomny bardzo chciałabym mieć dla kogoś żyć ale mam tego dosyć nawet myśli samobójcze. Sądzę że kobiety oszukują i nie chcą się przyznać że mają kochanków ( dyrektorów , mężów innych żon ) itd. A przez to są samotne niszczęśliwe bo nie potrafią zerwać . Bardzo dobrze zarabiają co też wpływa na to że takie są . Ja przy nich to jestem nędzasz. I proszę żeby mnie nie krytykować . Napisałem co mnie spotkało w życiu. Nie chciałem być sam bardzo chciałem mieć dla kogoś żyć ale spotkała mnie samotność ,rozczarowanie , odrzucenie. Dzisiaj kobiety mają bardzo duże wymagania co do mężczyzn w szczególności w dużych miastach ale to nie jest  reguła .

74

Mirek1980 napisał/a:

Singiel różni się tym od kawalera że to jego własny wybór.

A co ma mówić? Że nikt go nie chce ... tongue

75

Lou71.71 napisał/a:
Mirek1980 napisał/a:

Czasami to singiel nikogo nie chce.

76

Piegowata'76 napisał/a:
Lou71.71 napisał/a:
Mirek1980 napisał/a:

Ja jestem sama, bo mnie chcą tylko tacy, których ja nie chcę tongue więc jest to znacznie bardziej skomplikowane tongue

77

santapietruszka napisał/a:
Piegowata'76 napisał/a:
Lou71.71 napisał/a:

Ja jestem sama, bo mnie chcą tylko tacy, których ja nie chcę tongue więc jest to znacznie bardziej skomplikowane tongue

A Ty chcesz tych, którzy Ciebie nie chcą ?

78

wilczysko napisał/a:
Piegowata'76 napisał/a:

No, na razie nie chcę nikogo, ale to dlatego, że nie znam takiego, którego chcę, znam takich, których nie chcę big_smile Uprzedzałam, że to skomplikowane big_smile

79

wilczysko napisał/a:

No, na razie nie chcę nikogo, ale to dlatego, że nie znam takiego, którego chcę, znam takich, których nie chcę big_smile Uprzedzałam, że to skomplikowane big_smile

No ba. Znam to z autopsji smile

80

Bo wybrzydzasz. Powinnaś przyjmować każdego, komu wpadniesz w oko. To już bys nie singlowała dalej. A tak to lata lecą, zobacz co tracisz Pietruszko wink
ps
Zapomniałam dopisać o za wysokich wymaganiach.
smile
ps2 Moje wzrosły na wyżyny wyżyn, w pewnym wieku już można wink

81

Piegowata'76 napisał/a:
Lou71.71 napisał/a:
Mirek1980 napisał/a:

Oczywiście ( tongue ), ale nie każdy singiel jest z wyboru

82

wilczysko napisał/a:

To nie jest skomplikowane, to bardzo częsty przypadek

83

Lou71.71 napisał/a:
wilczysko napisał/a:

Tu musi i ta i ta druga osoba chcieć.  Podobno czasem się to zdarza. smile

84 Ostatnio edytowany przez Bland44 (2018-03-21 13:57:13)

rossanka napisał/a:
Lou71.71 napisał/a:

Powiedziałabym często, właściwie znam jednego singla ( a właściwie singielkę)

85

Lou71.71 napisał/a:
rossanka napisał/a:
Lou71.71 napisał/a:

To ja znam, hm, niech pomyślę,  3 kobiety, ze mną 4.
A w zasadzie 6. Bo sobie jeszcze dwie przypomniałam.

86

rossanka napisał/a:
Lou71.71 napisał/a:
rossanka napisał/a:

Singielka od ok.5lat, ale singla nie znam żadnego big_smile

87

Lou71.71 napisał/a:
rossanka napisał/a:
Lou71.71 napisał/a:

O facetach mówimy?  To też nie znam. Z facetów znam tylko mężów kolezanek, żonatych kolegów z pracy i innych miejsc.
Znam jednego trochę starszego ode mnie, ale nie poleciałym żadnej bliższej koleżance.

88

rossanka napisał/a:
Lou71.71 napisał/a:
rossanka napisał/a:

O facetach mówimy?  To też nie znam. Z facetów znam tylko mężów kolezanek, żonatych kolegów z pracy i innych miejsc.
Znam jednego trochę starszego ode mnie, ale nie poleciałym żadnej bliższej koleżance.

A może ? ... big_smile
Każdy ma inny gust

89

Lou71.71 napisał/a:
rossanka napisał/a:
Lou71.71 napisał/a:

A może ? ... big_smile
Każdy ma inny gust

Oj nie, chociaż,  co kto lubi. Trzeba by go za rękę prowadzić i traktować jak dziecko, a tego mało która lubi.

90

Lou71.71 napisał/a:
Piegowata'76 napisał/a:
Lou71.71 napisał/a:

Wiesz, Lou, czasami ta granica jest bardzo płynna. Moje doświadczenia mówią, że nie jest aż tak trudno kogoś poznać, nawet związać by się dało z kimś, ale skoro ja nie chcę tych, którzy chcą mnie - to przecież mój osobisty wybór.
Czasami sobie myślę, że więcej w życiu dokonujemy wyborów, niż nam się wydaje. A z drugiej strony - czy te wybory aby na pewno są nasze? Świadome i dobrowolne?
W tym chyba cały ambaras, żeby takie właśnie były.

91

rossanka napisał/a:
Lou71.71 napisał/a:
rossanka napisał/a:

A może ? ... big_smile
Każdy ma inny gust

Oj nie, chociaż,  co kto lubi. Trzeba by go za rękę prowadzić i traktować jak dziecko, a tego mało która lubi.

Może by się wyrobił, zależy od podejścia kobiety. Ja już bym tego nie chciała

92

Piegowata'76 napisał/a:
Lou71.71 napisał/a:
Piegowata'76 napisał/a:

Wiesz, Lou, czasami ta granica jest bardzo płynna. Moje doświadczenia mówią, że nie jest aż tak trudno kogoś poznać, nawet związać by się dało z kimś, ale skoro ja nie chcę tych, którzy chcą mnie - to przecież mój osobisty wybór.
Czasami sobie myślę, że więcej w życiu dokonujemy wyborów, niż nam się wydaje. A z drugiej strony - czy te wybory aby na pewno są nasze? Świadome i dobrowolne?
W tym chyba cały ambaras, żeby takie właśnie były.

Przecież to też napisałam, widziałaś?
A to "a co ma mówić? ... " było w odpowiedzi do poprzedniego wpisu

93 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2018-03-21 14:44:43)

rossanka napisał/a:

A pewnie! Kto bogatemu zabroni? big_smile

Nie wiem, czy to kwestia etapu życia, czy singielskiego stażu, czy też osobowości, ale uważam za spory komfort psychiczny, że już nie czuję "konieczności" bycia sparowaną, nie jest mi to niezbędne do szczęścia.

94 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2018-03-21 14:26:24)

Generalnie sprawa jest indywidualna i złożona. Ale w tym największy jest ambaras... o czym właśnie pisze Pietruszka.
Ja niby nie miałabym nic przeciwko, ale gdy dochodzi co do czego - nie jestem już taka pewna, czy naprawdę chcę z kimś być. Dużo we mnie rezerwy, obaw przed niepowodzeniem, pomyłką, bardzo też lubię swoją niezależność i święty spokój. Banalnie - jeśli tylko mam możliwość finansową, mogę się wybrać na rajd i nikt mi nosem nie kręci, że wolałby zostać ze mną w domu. Nie chce mi się gotować, bo wracam do domu zmęczona - to nie gotuję albo pichcę coś szybkiego. Moja znajoma, starsza kobieta, opowiadała mi, że jej mąż stroi fochy, gdy ona czyta sobie książkę i "nic nie robi". Wiele jest takich związków, niestety. Absolutnie nie pochwalam księżniczek, co to chcą tylko leżeć i panieć, ale małżeństwo wspominam jako pasmo obowiązków, wyrzeczeń i walki o swoje, których sporadyczne atrakcje nie wynagradzały. Atrakcji więcej mam teraz, jako singiel.

95

Piegowata'76 napisał/a:
rossanka napisał/a:

A pewnie! Kto bogatemu zabroni? big_smile

Nie wiem, czy to kwestia etapu życia, czy singielskiego stażu, czy też osobowości, ale uważam za spory komfort psychiczny, że już nie czuję "konieczności" bycia sparowaną, nie jest mi to niezbędne do szczęścia.

...bo się przyzwyczaiłaś, nauczyłaś, pogodziłaś (jak zwał, tak zwał) z sytuacją ...
...ale jednak nie zawsze byłaś singielką i tworząc związek raczej nie zakładałaś, że kiedyś będziesz ...

96

Generalnie w mojej wypowiedzi chodziło o to, że nie można generalizować big_smile
Może być tak, że singiel nikogo nie chce, nikt nie chce singla albo akurat się nie trafił ambaras, żeby dwoje chciało naraz big_smile

Co do singli facetów, to ja znam kilkunastu albo i nawet kilkudziesięciu, nie liczyłam. Ale co z tego, jak nie w moim typie albo ja nie w ich big_smile

Rossanko, mnie wymagania rosną z każdym dniem wink

97

Lou71.71 napisał/a:

...ale jednak nie zawsze byłaś singielką i tworząc związek raczej nie zakładałaś, że kiedyś będziesz ...

No, nie. Oczywiście, że nie zakładałam. Ale byłam młoda, głupia i uwierzyłam, że źle być singlem, a dobrze - z kimś. I wdepnęłam w zupełnie nieudany związek.

98

Mi stały związek nie jest do niczego potrzebny i na dzisiaj byłoby więcej problemów niż korzyści, ale mam świadomość, że... mam czas smile Facet po 40., który radzi sobie w życiu nadal jest atrakcyjny i może założyć rodzinę. Dla mnie stały związek ma sens w przypadku chęci założenia rodziny, a nie samego bycia razem. Gdybym był kobietą to miałbym inne podejście. Zegar biologiczny tyka, atrakcyjność szybciej spada, a samotność na starość to żadna atrakcja. Jasne, że można wybrzydzać i wymyślać absurdalne wymagania tyle, że to do niczego dobrego nie doprowadzi.

99

marioosh666 napisał/a:

Mi stały związek nie jest do niczego potrzebny i na dzisiaj byłoby więcej problemów niż korzyści, ale mam świadomość, że... mam czas smile Facet po 40., który radzi sobie w życiu nadal jest atrakcyjny i może założyć rodzinę. Dla mnie stały związek ma sens w przypadku chęci założenia rodziny, a nie samego bycia razem. Gdybym był kobietą to miałbym inne podejście. Zegar biologiczny tyka, atrakcyjność szybciej spada, a samotność na starość to żadna atrakcja. Jasne, że można wybrzydzać i wymyślać absurdalne wymagania tyle, że to do niczego dobrego nie doprowadzi.

Też zawsze uważałam, że facet ma lepiej. W dzieciństwie, żałowałam, że nie urodziłam się chłopcem

100

Generalnie w mojej wypowiedzi chodziło o to, że nie można generalizować big_smile
Może być tak, że singiel nikogo nie chce, nikt nie chce singla albo akurat się nie trafił ambaras, żeby dwoje chciało naraz big_smile

Co do singli facetów, to ja znam kilkunastu albo i nawet kilkudziesięciu, nie liczyłam. Ale co z tego, jak nie w moim typie albo ja nie w ich big_smile

Rossanko, mnie wymagania rosną z każdym dniem wink

A jak już całkiem urosną, to spotkasz Pana Pietruszkę i powiesz: o w końcu to jest to smile

101

Lou71.71 napisał/a:
marioosh666 napisał/a:

Też zawsze uważałam, że facet ma lepiej. W dzieciństwie, żałowałam, że nie urodziłam się chłopcem

Ale kobiety mają dłuższe orgazmy smile

102

Lou71.71 napisał/a:
marioosh666 napisał/a:

To nie tak, że ma lepiej. U kobiety zazwyczaj wystarczy, że upoluje odpowiedniego faceta. A facet musi się starać całe życie. W pewnych obszarach wymaga się od niego więcej. Przedstawiłem dość czarnobiałą wizję, która zazwyczaj się sprawdza, ale niektórzy potrafią się urządzić niezależnie od płci wink

103

wilczysko napisał/a:
Lou71.71 napisał/a:
marioosh666 napisał/a:

Ale chłopcy mogli na wycieczkach sikać byle gdzie big_smile

104

marioosh666 napisał/a:
Lou71.71 napisał/a:
marioosh666 napisał/a:

To nie tak, że ma lepiej. U kobiety zazwyczaj wystarczy, że upoluje odpowiedniego faceta. A facet musi się starać całe życie. W pewnych obszarach wymaga się od niego więcej. Przedstawiłem dość czarnobiałą wizję, która zazwyczaj się sprawdza, ale niektórzy potrafią się urządzić niezależnie od płci wink

Mi chodziło bardziej o sprawy czysto fizyczne

105

Lou71.71 napisał/a:
wilczysko napisał/a:
Lou71.71 napisał/a:

Ale chłopcy mogli na wycieczkach sikać byle gdzie big_smile

Oj tam, oj tam... Jak jest trawa wysoka to dziewczynki się mogą nawet przy okazji zaczaić tongue

106

Lou71.71 napisał/a:

Mi chodziło bardziej o sprawy czysto fizyczne

Tutaj też sprawa nie jest jednoznaczna, bo kobieta bez faceta może mieć (wystarczy sperma) i wychowywać dziecko, a w drugą stronę to tak nie działa.

Posty [ 66 do 106 z 106 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Dlaczego jest tyle singli w Polsce??

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024