Wiersz na urodziny. Prośba o komentarze. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » Debiuty literackie - artykuły, opowiadania Netkobietek » Wiersz na urodziny. Prośba o komentarze.

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 140 z 140 ]

Odp: Wiersz na urodziny. Prośba o komentarze.
Summerka napisał/a:
Wielbiciel Lidiji Bacic napisał/a:
Summerka napisał/a:

Interesujące te off topy:)

Summerko, dziękuję smile Podoba mi się, także imię Milorada.

Chciałbyś ewentualnie  tak nazwać swoją córeczkę?;)

Gdybym był Chorwatem, z pewnością tak smile Całkowicie na poważnie: teoretycznie zakładając, że mam córeczkę, następujące imiona wchodziłyby w grę: Magdalena, Anna, Julia, Joanna, Nina, Natalia, Matylda, Agnieszka. Oczywiście po przedyskutowaniu (demokratycznym) tego tematu ze swoją żoną/partnerką życiową. A i takowej brak (gwoli pełnego wyjaśnienia).

Zobacz podobne tematy :

132

Summerka napisał/a:

Summerko, dziękuję smile Podoba mi się, także imię Milorada.

Gdybym był Chorwatem, z pewnością tak smile Całkowicie na poważnie: teoretycznie zakładając, że mam córeczkę, następujące imiona wchodziłyby w grę: Magdalena, Anna, Julia, Joanna, Nina, Natalia, Matylda, Agnieszka. Oczywiście po przedyskutowaniu (demokratycznym) tego tematu ze swoją żoną/partnerką życiową. A i takowej brak (gwoli pełnego wyjaśnienia).

Najlepsze są imiona proste. Ań  raczej teraz mało w moich stronach, ale za to Julek, Natalek  i Nin pod dostatkiem:)

Summerka napisał/a:
Summerka napisał/a:

Najlepsze są imiona proste. Ań  raczej teraz mało w moich stronach, ale za to Julek, Natalek  i Nin pod dostatkiem:)

Ostatnio dużą popularnością cieszy się imię Oliwia. Mnie, niespecjalnie przypada do gustu.

134

Summerka napisał/a:

Ostatnio dużą popularnością cieszy się imię Oliwia. Mnie, niespecjalnie przypada do gustu.

I tak często zdrabniane jest to imię do Oli. Nie wiem czemu Oliwie nie lubią zdrobnienia Oliwka.

Summerka napisał/a:
Summerka napisał/a:

I tak często zdrabniane jest to imię do Oli. Nie wiem czemu Oliwie nie lubią zdrobnienia Oliwka.

Może ze względu na skojarzenia z oliwką?

136

Summerka napisał/a:

Może ze względu na skojarzenia z oliwką?

Być może. Oliwka kojarzy się u nas  raczej z oliwką dla dzieci  niż  z owocem.

137 Ostatnio edytowany przez Summerka (2014-12-15 19:23:45)

Z uwagi na przedświąteczny czas składania życzeń i dobrych uczynków (a w tym dziale ostatnio niestety  pojawiają się same wybitne dzieła;)), postanowiłam  nieco obniżyć  poziom i zamieścić jedną ze swoich grafomańskich próbek. 
Te życzenia świąteczne przesłałam  niegdyś przyjacielowi, który naówczas  spędzał święta w Norwegii. Konia z rzędem temu, komu się uda bardziej grafomański tekst:)

Po norweskim niebie
mkną życzenia do ciebie,
jak światło polarnej zorzy
mrok smutku rozjaśnią może?

Życzę ci  na każdą chwilę jasnego słońca,
prawdziwych przyjaciół, promiennej gwiazdki szczęścia,
a na  święta - radości wigilijnej
i śnieżnobiałego opłatka spełnionych marzeń
oraz pachnącej zielonej królewny-choinki.

138

Na urodziny  inaczej czyli słowna igraszka (urywek)

Dla***

A więc  kiedy
nadchodzi znów dzień,
gdzie ci  słowa
szykuję i  tort.
Jak  promyczek
rozświetla mi  cień,
tak zło niech ci
umknie - ten  czort.

Dużo szczęścia ci życzę, 
-no,  wiesz-
mnóstwo zdrowia
i forsy jak lodu
A najwięcej bym chciała
-Co chcesz-
-Byś nie miała
Do płaczu  powodu.

139

Summerka
...forsy jak lodu ?
a gdzie ma ją trzymać w lodówce ?
chyba że zamieszka w ... Rosji ?
ale wtedy to...
...forsy jak ciepła serdeczności współczucia...
lecz nie pasuje na urodziny
                     na stypę 
Niemniej ...forsy jak lodu
Trzeba rychło wydać
nim się rozpłynie ;=)

140

kamil084 napisał/a:

Summerka
...forsy jak lodu ?
a gdzie ma ją trzymać w lodówce ?
chyba że zamieszka w ... Rosji ?
ale wtedy to...
...forsy jak ciepła serdeczności współczucia...
lecz nie pasuje na urodziny
                     na stypę 
Niemniej ...forsy jak lodu
Trzeba rychło wydać
nim się rozpłynie ;=)

Kamil084 odgadłaś nastrój bezbłędnie. Podejrzewam, że nikt by nie chciał dostać czegoś podobnego  na urodziny:) Do tej "forsy jak lodu" to nie tylko ty się przyczepiłaś. Nie jest to  czytelne dla wszystkich. Dziękuję za pochylenie się nad tą pisaniną, która sama mi się nawinęła bez większego trudu.
Pozdrawiam!

Posty [ 131 do 140 z 140 ]

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » Debiuty literackie - artykuły, opowiadania Netkobietek » Wiersz na urodziny. Prośba o komentarze.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024