Nie złożył mi nawet życzeń na urodziny? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nie złożył mi nawet życzeń na urodziny?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

Temat: Nie złożył mi nawet życzeń na urodziny?

Hej, wczoraj miałam urodziny. W tym roku stwierdziłam, że wyłącza powiadomienie na fb o moich urodzinach, by nie dostawać życzeń od ludzi, których nie widziałam po 10 lat. Nie sądziłam jednak, że przez to, że powiadomienia wyłączyłam nikt o tych urodzinach nie będzie pamiętał…

Jak koleżanki zapomniały to jakoś mnie to nie zabolało, bywa. Ale mój facet?! Nie złożył mi nawet życzeń. Widać, że zapomniał. Nie dostał powiadomienia na fb i zapomniał. Odkąd się znamy nawet jak nie byliśmy razem składał mi życzenia, a teraz jestem jego dziewczyną i nie dostałam nawet głupiego smsa z życzeniami.

Nie wiem jak mam teraz zareagować. Udawać, że nic się nie stało? Czy porozmawiać z nim o tym, że wczoraj były moje urodziny i jest mi przykro, że zapomniał? Nie chce robić awantury i się czepiać, ale wiecie jak mi przykro? Jak on tak mógł… ja zawsze się starałam, robiłam prezenty, a on nawet nie pamiętał o nich.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie złożył mi nawet życzeń na urodziny?

Rozumiem, że Ci przykro, ale jeśli w innych kwestiach układa się dobrze, to może naprawdę nie warto robić afery.
Oczywiście nie duś tego w sobie, tylko zapytaj w żarach, gdzie Twój prezent urodzinowy. Być może naprawdę po prostu zapomniał, nie dlatego, że to go nie obchodzi, tylko nie dla każdego data jest aż tak ważna, a skoro miał co roku przypomnienie na fb to uśpiło to jego czujność smile

Jak będzie się chciał spotkać, to powiedz mu, że nie masz czasu bo urządzasz urodziny.
Ciekawe czy się zreflektuje.

4

Jak można zapomnieć o urodzinach partnerki? Przecież o tym myśli się wcześniej... prezent kupić, imprezę zorganizować... tego nie robi się w momencie gdy wyskakuje powiadomienie na fb.

5

Od jak dawna z nim jesteś?

6

anetas napisał/a:

W sumie to głupio wyszło, że facet zapomniał bo nie powinien. Prędzej by zapomniał o swoich urodzinach niż o urodzinach ukochanej. Po prostu zrewanżuj się i nie złóż mu życzeń w jego urodziny. Ciekawe jak się wtedy poczuje. Poza tym będziecie kwita.

7

anetas napisał/a:

Jesteśmy razem 1,5 roku. Wcześniej się znaliśmy około 5 lat i zawsze składał mi życzenia i to takie długie i fajne, a nie na odwal w stylu „wszystkiego najlepszego”, wiec nie wiem jak do tego doszło, że w tym roku zapomniał. Dodam jeszcze, bo może to istotne, że od listopada ma stwierdzoną depresje u psychologa. Bierze leki. Zachowuje się normalnie, nie ma już stanów depresyjnych, wiec czy to go usprawiedliwia, że nie pamiętał?

8

To że choruje na depresję może go nie usprawiedliwia, ale zmienia postać rzeczy. Człowiek chory traci z horyzontu dużo ważnych rzeczy, jego umysł jest skupiony na chorobie i może czasami niestety czegoś zapomnieć. Wiem po sobie, bo sam choruję. Ale chyba nie warto z takiego powodu kogoś skreślać.

9

Wojtas1993 napisał/a:

To że choruje na depresję może go nie usprawiedliwia, ale zmienia postać rzeczy. Człowiek chory traci z horyzontu dużo ważnych rzeczy, jego umysł jest skupiony na chorobie i może czasami niestety czegoś zapomnieć. Wiem po sobie, bo sam choruję. Ale chyba nie warto z takiego powodu kogoś skreślać.

Nie skreślam go. Po prostu mu chyba dziś tylko powiem, że mi przykro, że zapomniał i tyle. Wiem, że jak zostawię ten temat to i tak potem wybuchnę, wiec chyba lepiej mu powiedzieć od razu, że mi przykro.

A jeśli chodzi o depresje to nie jest tak, że jak się bierze leki to wszystko zaczyna wracać do normy? Na początku owszem, był inny. Oschły, zapominał o wielu innych sprawach, ale teraz od dwóch miesięcy gdyby mi ktoś wcześniej nie powiedział, że ma depresje to bym nie uwierzyła. Wróciła mu chęć do życia, chodzi z powrotem na siłkę, wychodzi do ludzi…

10

Słabo wyszło, lepiej zacznij sobie szukać drogiego spóźnionego prezentu wink

11

Depresja depresją, skoro trenuje, spotyka się z ludźmi to nie tak, że nie ma siły wstać z łóżka. Nawet jeśli choroba go ogranicza, to - gdyby tylko chciał - mógł odpuścić jakieś wyjście ze znajomymi na rzecz kupienia Ci prezentu, o złożeniu życzeń nie wspominając.

Ja bym powiedziała wprost: "znasz datę moich urodzin, dlaczego nie dałeś mi prezentu ani nawet nie złożyłeś mi życzeń?".

12

Skoro wcześniej pamiętał i składał ci życzenia, to nie można go tłumaczyć tym,ze nie ma w zwyczaju obchodzić swoich/czyich urodzin.
Tak jak Miri napisała, na cos takiego jak urodziny swojej drugiej połówki, to raczej człowiek szykuje sie dużo wcześniej, a nie jak mu ikonka na fb wyskoczy.
Porozmawiaj z nim otwarcie o tym, że zabolało cie to, że zachował sie niekulturalnie.
I zobacz co ci odpowie.

13

M!ri napisał/a:

Jak można zapomnieć o urodzinach partnerki?.

Można sad

14

ja raz zapomnialam o swoich smile

15

Ja mam kijową pamięć do dat i też zawsze na fejsie sprawdzam, czy mąż na pewno ma urodziny wtedy, kiedy mi się wydaje, że ma big_smile

16

Dajcie spokój, jakby nie powiadomienia, to nie pamiętałabym nawet o swoich własnych urodzinach, a co dopiero partnera, koleżanki czy matki. Z tym, że ja nie zdaję się na fejsa, tylko wklepuję sobie do kalendarza gogole. Ale bez tego ani rusz.

17

Wiem że to przykre ale z drugiej strony ludzka rzecz zapomnieć, musisz po prostu powiedzieć że źle się z tym czujesz, by jakoś Ci to zrekompensował.

18 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2023-03-21 01:17:07)

Jeśli poza tą wpadką wszystko jest między Wami w porządku, to nie brałabym tego jakoś specjalnie do siebie. Jasne, że nawalił, jasne, że może być Ci przykro, ale może coś mu się zwyczajnie pomyliło, a może tak ma, że nie pamięta nawet ważnych dat. Wielu facetów zapomina o takich kwestiach i nie wynika to z ich złej woli. Owszem, można włączyć powiadomienie w kalendarzu czy przykleić sobie kartkę, ale skoro na FB jest coś takiego, jak lista urodzin, to przyzwyczajony być może spokojnie czekał na stosowną informację. 

Porozmawiać warto, ale wysłuchać też warto. Ważne jak teraz się zachowa, jak podejdzie do tematu, czy się jakoś zreflektuje i naprawi wpadkę.

Edycja:
Teraz dopiero zauważyłam, że to post sprzed kilku dni wink. W takim razie jak to się dalej potoczyło?

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nie złożył mi nawet życzeń na urodziny?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024