Do Wspaniałej Żyworódki ;-)
a powiedz co wedlug ciebie ma piernik do wiatraka? Oczywiście- robie błędy ;-) I powinnam popracować na ortografią ;-) ależ ile wielkich ludzi popełniało błedy i zostali w sercach polaków;-P Poza tym w wątku jest prośba o komentarz wiersza a nie komentarz w sprawie ortografii czy składni osoby oceniającej ;-D
Odpowiadam.
Piernik do wiatraka mają to do siebie, że: wiatraki służyły/służą(?) do mielenia zboża, a z mąki wypieka się pierniki.
Właśnie jem go sobie do kawki. ![]()
Najbardziej smakują mi te toruńskie.
Nie zaprzeczam, że zrobiłaś już pierwszy krok ku sławie. ![]()
Zauważ, że mój komentarz w sprawie twoich błędów ortograficznych w wypowiedzi jest umieszczony w post scriptum, czyli "zakończenie listu z uwagami na inny temat lub luźno związanymi z samą treścią listu, oddzielone wyraźnie od głównej części;" zob. w Wikipedii.
Wiesz, jak się tak napatrzę, to nieraz sama zaczynam się zastanawiać, jak dany wyraz pisze się prawidłowo.
Co szczególnie w takich wątkach jak te, najbardziej razi.
A dlaczego nie moge skomentować wierszy Wielbiciela- tak jak czuję i jakie jest moje zdanie? Nie powiedziałam,że pisze beznadziejnie czy zle. Ale dla mnie prosto( co wcale nie oznacza,że prosto dla innych) no i chyba Wielbiciel sie nie obraził i zrozumiał w przeciwieństwie do PANI WIELCE MĄDREJ ;-)
Teraz powołujesz się na wiadomości z WOLNEJ ENCYKLOPEDII dot. rymów prostych, a w pierwszej wypowiedzi użyłaś sformułowania o rymach, że "zbyt proste". Dla mnie to coś poniżej, dlatego zareagowałam, bo się z tym nie zgadzam.
Za wszystkie komplementy skierowane pod moim adresem, serdecznie dziękuję....chociaż uważam, że to troszkę tak na wyrost zostało napisane. ![]()
Na tym kończę dyskusję, bo uważam, że z mojej strony wszystko wyjaśniłam.
Marcinie, myślę, że nie uznasz naszej wymiany zdań/poglądów za offtop, bo wszystko mieści się w ramach dozwolonej dyskusji.
Pozdrawiam.:)