Moje wiersze z komentarzem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 5 6 7 8 9 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 391 do 455 z 539 ]

391 Ostatnio edytowany przez żyworódka (2015-02-08 12:21:42)

Odp: Moje wiersze z komentarzem
Blanka333 napisał/a:

Do Wspaniałej Żyworódki ;-)
a powiedz co wedlug ciebie ma piernik do wiatraka? Oczywiście- robie błędy ;-) I powinnam popracować na ortografią ;-) ależ ile wielkich ludzi popełniało błedy i zostali w sercach polaków;-P Poza tym w wątku jest prośba o komentarz wiersza a nie komentarz w sprawie ortografii czy składni osoby oceniającej ;-D

Odpowiadam.
Piernik do wiatraka mają to do siebie, że: wiatraki służyły/służą(?) do mielenia zboża, a z mąki wypieka się pierniki.
Właśnie jem go sobie do kawki. big_smile
Najbardziej smakują mi te toruńskie.

Nie zaprzeczam, że zrobiłaś już pierwszy krok ku sławie. tongue

Zauważ, że mój komentarz w sprawie twoich błędów ortograficznych w wypowiedzi jest umieszczony w post scriptum, czyli    "zakończenie listu z uwagami na inny temat lub luźno związanymi z samą treścią listu, oddzielone wyraźnie od głównej części;" zob. w Wikipedii.
Wiesz, jak się tak napatrzę, to nieraz sama zaczynam się zastanawiać, jak dany wyraz pisze się prawidłowo.
Co szczególnie w takich wątkach jak te, najbardziej razi.

Blanka333 napisał/a:

A dlaczego nie moge skomentować wierszy Wielbiciela- tak jak czuję i jakie jest moje zdanie? Nie powiedziałam,że pisze beznadziejnie czy zle. Ale dla mnie prosto( co  wcale  nie oznacza,że prosto dla innych) no i chyba Wielbiciel sie nie obraził i zrozumiał w przeciwieństwie do PANI WIELCE MĄDREJ ;-)

Teraz powołujesz się na wiadomości z WOLNEJ ENCYKLOPEDII dot. rymów prostych, a w pierwszej wypowiedzi użyłaś sformułowania o rymach, że "zbyt proste". Dla mnie to coś poniżej, dlatego zareagowałam, bo się z tym nie zgadzam.

Za wszystkie komplementy skierowane pod moim adresem, serdecznie dziękuję....chociaż uważam, że to troszkę tak na wyrost zostało napisane. wink

Na tym kończę dyskusję, bo uważam, że z mojej strony wszystko wyjaśniłam.
Marcinie, myślę, że nie uznasz naszej wymiany zdań/poglądów za offtop, bo wszystko mieści się w ramach dozwolonej dyskusji.

Pozdrawiam.:)

Zobacz podobne tematy :

Żyworódko, bardzo dziękuję smile smile Oczywiście, że nie uznam. Dziękuję za obronę moich rymów!
Gojko, dziękuję za Twoje cenne uwagi! Podziękowania za komplement czytelniczy smile Poniżej wiersz ze zmianami, postanowiłem zostawić antyk i starożytność w spokoju smile W celu podkreślenia jak ważna jest dla mnie kultura antyczna.

Powiew historii

Klasyczny antyk
Filozoficzna starożytność
Mroczne średniowiecze
Z nadzieją spoglądające odrodzenie
Obfity barok
Rozumne oświecenie
Miłosny romantyzm
Pracowity pozytywizm
Roztańczona Młoda Polska
Zamyślona współczesność.

Poważne pogaduszki z wymarzoną narzeczoną 1

Ach, nie płacz ukochana
Troskliwie obetrę
Twoje gorzkie łzy
Wyprostuję przykre sny
Zamienię smutki
W radości nutki
Jestem Twym drogowskazem
Dobrych emocji
Ludzkim obrazem.

Poważne pogaduszki z wymarzoną narzeczoną 2

Zawsze Tobie wierny
W miłości nie bywam bierny
Obdarowuję Cię kwiatami
Ważnymi naszymi talizmanami
Przede wszystkim
Podarowałem Ci
Swoje serce
Będące w słodkiej niewoli
Przenigdy nie zostanie
Z niej oswobodzone
Potęga miłości na to nie pozwoli.

Poważne pogaduszki z wymarzoną narzeczoną 3

Twoje oczy
Latarnią w życiowej mgle
Twój umysł
Skarbnicą delikatności
Twój uśmiech
Symfonią radości
Twe serce
Bijące dobrem
Twoje włosy
Świątynią twarzy
Twoje nogi
Kanonem kobiecej sylwetki
Twój głos
Rajskim dźwiękiem
Ktoś rzeknie:
"Swą ukochaną do potęgi
Autor idealizuje"
Taką niewiastę chciałbym spotkać
W Jej myślach
Na przekór czasu zostać.

396

Do zyworodki : serdecznie pozdrawiam :-) są dyskusje , których nie trzeba ciągnąć w nieskonczonoscs :-) czasem lepiej uśmiechnąć się , odwrócić i dalej robić swoje:-)

Serenada o Dubrovniku

Dumne dubrovnickie mury
Nie znajdziesz w nich
Dla wroga dziury
Miasto wierne chorwackiej przysiędze
Zaprawione w romantycznej potędze
Spaceruję po Stradunie
Przyglądając się historycznej fortunie
Smakuję palaczinki
Nie zostawiając
Ani odrobinki
Czuję się tu taki szczęśliwy
Słowem- wiecznie żywy.

398

Rymy sztucznie wystukane, bez głębszego przekazu, wszystko "wywalone" na wierzch, zbyt dosłowne i jak dla mnie zbyt ciężkie do  strawienia do tego frazesy o miłości. Sama piszę i wiem z czym się to wiąże. Naucz się pisać, poczytaj innych, zrób jakiś warsztat, zainteresuj się rymami, bo wiersz nie polega tylko na tym,żeby na końcówkach wersów było kotek-płotek...
Pozdrawiam!

Skazana na bluesa napisał/a:

Rymy sztucznie wystukane, bez głębszego przekazu, wszystko "wywalone" na wierzch, zbyt dosłowne i jak dla mnie zbyt ciężkie do  strawienia do tego frazesy o miłości. Sama piszę i wiem z czym się to wiąże. Naucz się pisać, poczytaj innych, zrób jakiś warsztat, zainteresuj się rymami, bo wiersz nie polega tylko na tym,żeby na końcówkach wersów było kotek-płotek...
Pozdrawiam!

Dziękuję za słowa krytyki smile Pozdrav!

WLB filozoficznie 1

Natłok myśli
Przeszkadza
W przejrzystości emocji.

400

Blanka333 napisał/a:

Do zyworodki : serdecznie pozdrawiam :-) są dyskusje , których nie trzeba ciągnąć w nieskonczonoscs : -) czasem lepiej uśmiechnąć się , odwrócić i dalej robić swoje:-)

To twoje?
Bardzo mądrze powiedziane.
Też pozdrawiam.
A......mój nick, to: żyworódka

WLB filozoficznie 2

Natchnienie
Myśli poetyckich
Oświecenie.

402

Hmmmm tak czytam i czytam. dyskusję między Blanką333 a Żyworódką i śmieszy mnie wyniosłość tej drugiej. Nie zrozumiała dla mnie kompletnie i te mój nick to żyworódka a nie zyworodka. sama piszę często w ten sposób i mamy wolny kraj więc sorry ale nie widzę sensu poprawiania Blanki333 tym bardziej ,że Ona wcześniej napisała ,że nie ma zamiaru robić tych wszystkich ż ą ę . Spoko. A kąśliwość żyworódki są nie na miejscu. a poza tym co to za rozmowa na temat pisania w ten czy w inny sposób. wątek dotyczy wiersza helllouuuu ;-)
A z Blanką i Skazana na Bluesa zgadzam się równiez i ja. Blanka 333 napisała że jest to rym prosty i jak pięknie otwierdziła Skazana na Blusa są to rymy kotek- płotek więc mnie również sie nie podobaja bo tak Wielbicielu wybacz ale pisze sie w podstawówce. ale co niektóre wiersze twoje są nawet fajne. kilka poprawek i naprawde pięknie.

LalaLove napisał/a:

Hmmmm tak czytam i czytam. dyskusję między Blanką333 a Żyworódką i śmieszy mnie wyniosłość tej drugiej. Nie zrozumiała dla mnie kompletnie i te mój nick to żyworódka a nie zyworodka. sama piszę często w ten sposób i mamy wolny kraj więc sorry ale nie widzę sensu poprawiania Blanki333 tym bardziej ,że Ona wcześniej napisała ,że nie ma zamiaru robić tych wszystkich ż ą ę . Spoko. A kąśliwość żyworódki są nie na miejscu. a poza tym co to za rozmowa na temat pisania w ten czy w inny sposób. wątek dotyczy wiersza helllouuuu ;-)
A z Blanką i Skazana na Bluesa zgadzam się równiez i ja. Blanka 333 napisała że jest to rym prosty i jak pięknie otwierdziła Skazana na Blusa są to rymy kotek- płotek więc mnie również sie nie podobaja bo tak Wielbicielu wybacz ale pisze sie w podstawówce. ale co niektóre wiersze twoje są nawet fajne. kilka poprawek i naprawde pięknie.

Dziękuję za Twoją opinię smile Pozwolę się nie zgodzić z Twymi uwagami tyczącymi się pisowni nicków. Mianowicie moim zdaniem, powinno i należy pisać je zawsze prawidłowo. Zgodnie z regułami wymyślonymi przez ich właścicieli. Tego wymaga szacunek wobec innych użytkowników/odbiorców globalnej sieci.
Na marginesie, w żadnym poście Żyworódki nie dostrzegłem wyniosłości.

404

nie dostrzegłeś bo ona lubi Twoje wiersze;-))))))))
a tutaj ewidentnie o to chodzi jak zauważyłam ;-) każdy kto skrytykuje bądz odwazy sie nie polubić Twoich wierszy jest zaraz skreślony na całym forum.
wpisz sobie swoje wiersze w jakis portal poetycki. a nawet na kilka. I wtedy zobaczysz o czym mówie.
No a jeśli chodzi o szacunek do żyworódki to być może za brak szacunku żyworódki do Blanki333 - sama Blanka celowo nie używa poprawnej pisowni nicku ;-) i wcale bym sie jej nie dziwiła............

405

Hej LalaLove,
możesz odblokować swego maila?

406

Wielbiciel Lidiji Bacic napisał/a:
LalaLove napisał/a:

Dziękuję za Twoją opinię smile Pozwolę się nie zgodzić z Twymi uwagami tyczącymi się pisowni nicków. Mianowicie moim zdaniem, powinno i należy pisać je zawsze prawidłowo. Zgodnie z regułami wymyślonymi przez ich właścicieli. Tego wymaga szacunek wobec innych użytkowników/odbiorców globalnej sieci.
Na marginesie, w żadnym poście Żyworódki nie dostrzegłem wyniosłości.

LalaLove napisał/a:

a tutaj ewidentnie o to chodzi jak zauważyłam ;-) każdy kto skrytykuje bądz odwazy sie nie polubić Twoich wierszy jest zaraz skreślony na całym forum.
wpisz sobie swoje wiersze w jakis portal poetycki. a nawet na kilka. I wtedy zobaczysz o czym mówie.
No a jeśli chodzi o szacunek do żyworódki to być może za brak szacunku żyworódki do Blanki333 - sama Blanka celowo nie używa poprawnej pisowni nicku ;-) i wcale bym sie jej nie dziwiła............

Trudno rozmawiać z tobą o szacunku do ludzi, skoro sama piszesz o sobie, że ICH nienawidzisz i SIEBIE też.
Nawet w tych powyższych postach się to uwidacznia.
Masz w sobie dużo złej energii.......ale autor tego wątku, Wielbiciel znakomicie ją zrównoważył.
Dobrze byłoby, abyś swoje frustracje nadal przelewała w swoim wątku.
Dziękuję Wielbicielu. smile

407 Ostatnio edytowany przez vinnga (2015-03-13 19:40:55)

Post poniżej poziomu forum. Mod. Vinnga

408 Ostatnio edytowany przez vinnga (2015-03-13 19:42:19)

Na naszym forum stawiamy na merytoryczną dyskusję i kulturalną wymianę zdań. Polecam zapoznanie się z regulaminem forum. Mod. Vinnga

LalaLove napisał/a:

Co tu dużo mówić, piszesz po prostu nieprawdę. Doskonale wiedzą o tym osoby, którym moje rymy nie odpowiadają smile
Twój przedostatni post zgłosiłem z przykrością do raportu Redakcji Forum Kobiet. Teraz widzę, że powinienem zgłosić także ostatni.

410

Wielbicielu, ja także zgłaszam do raportu post 407 i 408.

Vinngo, bardzo dziękuję smile smile

Smutny krążek

Na półce
Pośród książek
Leży zapomniany
Przynoszący kiedyś szczęście
Zapłakany pieniążek.

413

Niech się pieniążek nie smuci
szczęście może powrócić:)

Pozdrawiam!:)

Summerka napisał/a:

Pozdrawiam!:)

Summerko, dziękuję za Twój wartościowy komentarz. Serdecznie pozdrawiam smile

415 Ostatnio edytowany przez żyworódka (2015-03-15 12:16:37)

Summerka napisał/a:

Smutny krążek

Na półce
Pośród książek
Leży zapomniany
Zapłakany pieniążek.

Nie tylko "może", ale na pewno powróci,
bo pieniądz w obrocie być musi,
położony, zapomniany, traci na wartości,
nie dając  nikomu z jego posiadania radości.

Pozdrawiam. smile

żyworódka napisał/a:
Summerka napisał/a:

Smutny krążek

Na półce
Pośród książek
Leży zapomniany
Zapłakany pieniążek.

Nie tylko "może", ale na pewno powróci,
bo pieniądz w obrocie być musi,
położony, zapomniany, traci na wartości,
nie dając  nikomu z jego posiadania radości.

Pozdrawiam. smile

Żyworódko, dziękuję za piękne rymy. Wiosenne pozdrowienia z gór smile

417

Witajcie :-) A wiec jeszcze raz ja :-) Tym razem do LalaLove. - Otóż być moze pisze bez interpunkcji i popełniam błędy ale któż ich nie popełnia :-) uczmy się na bledach swoich i bledach innych :-) Pomimo- chciałam powiedziec- dyskusji jaka nawiązała się miedzy mną a Żyworódką- muszę przyznać się i faktycznie poprawić. Fakt, szacunek do człowieka zobowiązuje do tego, by pisać nick poprawnie. LalaLove na tym polega dyskusja o poezji, ze nie każdemu trafia się ona w gust. A ,że mnie i Żyworódce trafił się on inny to chyba nic zlego:-) Cóż, ja jestem poryw za i kąśliwa:-) szybciej piszę niż myślę hihihi:-) jednak myślę że z Żyworódką oczysciłyśmy atmosferę i nikt do nikogo żalu nie ma:-)

Blanka333 napisał/a:

Witajcie :-) A wiec jeszcze raz ja :-) Tym razem do LalaLove. - Otóż być moze pisze bez interpunkcji i popełniam błędy ale któż ich nie popełnia :-) uczmy się na bledach swoich i bledach innych :-) Pomimo- chciałam powiedziec- dyskusji jaka nawiązała się miedzy mną a Żyworódką- muszę przyznać się i faktycznie poprawić. Fakt, szacunek do człowieka zobowiązuje do tego, by pisać nick poprawnie. LalaLove na tym polega dyskusja o poezji, ze nie każdemu trafia się ona w gust. A ,że mnie i Żyworódce trafił się on inny to chyba nic zlego:-) Cóż, ja jestem poryw za i kąśliwa:-) szybciej piszę niż myślę hihihi:-) jednak myślę że z Żyworódką oczysciłyśmy atmosferę i nikt do nikogo żalu nie ma:-)

Blanko, zgadza się- nic w tym złego (w różnorodności ludzkich gustów). Wszak, już starożytni Rzymianie mówili :"De gustibus non disputandum est" smile

419

Blanka333 napisał/a:

Blanko, zgadza się- nic w tym złego (w różnorodności ludzkich gustów). Wszak, już starożytni Rzymianie mówili :"De gustibus non disputandum est" smile

Bianko, SZACUN dla ciebie. smile:):)
Oczywiście, że ja już dawno uznałam temat za zamknięty, a LalaLove wtargnęła między nas, jak "między wódkę, a zakąskę".
W oryginale przysłowia użyte jest dosadniejsze określenie (wulgaryzm).
A Wielbiciel, jak zwykle rycerski. smile

żyworódka napisał/a:
Blanka333 napisał/a:

Bianko, SZACUN dla ciebie. smile:):)
Oczywiście, że ja już dawno uznałam temat za zamknięty, a LalaLove wtargnęła między nas, jak "między wódkę, a zakąskę".
W oryginale przysłowia użyte jest dosadniejsze określenie (wulgaryzm).
A Wielbiciel, jak zwykle rycerski. smile

Żyworódko, ze wzruszeniem, dziękuję smile smile

Na empatię

Wśród ludzi bliskości
Odszedł w samotności.

421

Dziękuję za opinię to miłe.
Romantyku...

kamil084 napisał/a:

Dziękuję za opinię to miłe.
Romantyku...

Dziękuję za miły dla mnie komplement smile Często wrażliwość podąża w parze z romantyzmem. Jest jego ukochaną siostrą.

423

Wyznania romantyka

Zachód Słońca
Blask Księżyca
Piosenki romantyczne
Dobrze kończące się filmy melodramatyczne
Szum morza
Polarna zorza
Tęcza na niebie
Wiara w siłę miłości
Nieustające pokłady radości
Skaczące w dal delfiny
Mijające zbyt szybko szczęścia godziny
Porywy serca i duszy
Umysł biologa,
Którego nawet robak wzruszy
To dla mnie romantyka
Najpiękniejsza życia muzyka.

W tym wierszu staram się wyjaśnić, czym dla mnie jest romantyzm.

...Cudne...

424

Wyznania romantyka

Zachód Słońca
Blask Księżyca
Piosenki romantyczne
Dobrze kończące się filmy melodramatyczne
Szum morza
Polarna zorza
Tęcza na niebie
Wiara w siłę miłości
Nieustające pokłady radości
Skaczące w dal delfiny
Mijające zbyt szybko szczęścia godziny
Porywy serca i duszy
Umysł biologa,
Którego nawet robak wzruszy
To dla mnie romantyka
Najpiękniejsza życia muzyka.

W tym wierszu staram się wyjaśnić, czym dla mnie jest romantyzm.

...Cudne...

Biel.., bardzo dziękuję smile

Samotnym

Zapoznanie,
Zakochanie,
Zaufanie
Trzech słów na zet
Wszystkim osamotnionym
Życzę wnet.

Miłość i seks

Uczucie bez seksu
Istnieje
Seks bez miłości
Jedynie pożądanie
Grzeje.

427

Do trzech słów na zet
dorzucę czwarte
Zauroczenie Twą Poezją
Wyznania Romantyka są...rozkoszne :=)

kamil084 napisał/a:

Do trzech słów na zet
dorzucę czwarte
Zauroczenie Twą Poezją
Wyznania Romantyka są...rozkoszne :=)

Moje wrażliwe podziękowania! Jestem szczęśliwy i wzruszony czytając TAKIE SŁOWA smile smile

O kwiatach 1

Delikatne frezje
Nieśmiałe stokrotki
Dostojne goździki
Fantazyjne bratki
Powabne róże
Czarowne tulipany
Przemoknięte bzy
Krwawiące maki.

430

Witaj Wielbicielu Lidiji Bacic. Ściągnęły mnie tutaj kwiaty z wiersza. A fiołki? Jakie są fiołki?:)

Summerka napisał/a:

Witaj Wielbicielu Lidiji Bacic. Ściągnęły mnie tutaj kwiaty z wiersza. A fiołki? Jakie są fiołki?:)

Witaj Summerko smile Mogą być romantyczne. To tak na "gorąco".

432

Moim zdaniem fiołki są nieśmiałe.
Ewentualnie-uśpione smile

433

Dziękuję za odpowiedzi. Fiołki to od dawna  jedne z moich ulubionych kwiatów. Opiewali je poeci. A jest ich teraz  mnóstwo.

gojka102 napisał/a:

Gojko, podoba mi się ten Twój tok myślenia smile Z botanicznego punktu widzenia protoplastą bratków jest fiołek trójbarwny (Viola tricolor).
Summerko, fiołki afrykańskie kojarzą mi się z dzieciństwem i biedronkami. Ponieważ obserwowałem na nich sporo tych sympatycznych owadów.

435

gojka102 napisał/a:

Gojko, podoba mi się ten Twój tok myślenia smile Z botanicznego punktu widzenia protoplastą bratków jest fiołek trójbarwny (Viola tricolor).
Summerko, fiołki afrykańskie kojarzą mi się z dzieciństwem i biedronkami. Ponieważ obserwowałem na nich sporo tych sympatycznych owadów.

Wielbicielu Lidiji Bacic chyba nie spędzałeś dzieciństwa w Tanzanii? I taka myśl mi przyszła do głowy, skoro fiołki afrykańskie. Ja mam hodowlę  fiołów afrykańskich w doniczkach, a tam żadnych biedronek.

Gojka u mnie fiołki są bardzo śmiałe i rosną, gdzie się da:)

Summerka napisał/a:
gojka102 napisał/a:

Wielbicielu Lidiji Bacic chyba nie spędzałeś dzieciństwa w Tanzanii? I taka myśl mi przyszła do głowy, skoro fiołki afrykańskie. Ja mam hodowlę  fiołów afrykańskich w doniczkach, a tam żadnych biedronek.

Summerko, nie spędzałem smile Babcine fiołki afrykańskie rosły sobie w doniczkach. Do dziś zastanawia mnie obecność na nich biedronek. Z dzieciństwa pamiętam także bajecznej urody złotooki spacerujące po szybach okiennych. Wlatywały do ciepłych pomieszczeń w ucieczce przed chłodem. Piękne to i pożyteczne owady!

437

Summerka napisał/a:

Summerko, nie spędzałem smile Babcine fiołki afrykańskie rosły sobie w doniczkach. Do dziś zastanawia mnie obecność na nich biedronek. Z dzieciństwa pamiętam także bajecznej urody złotooki spacerujące po szybach okiennych. Wlatywały do ciepłych pomieszczeń w ucieczce przed chłodem. Piękne to i pożyteczne owady!

Aż zajrzałam do Wikipedii zobaczyć, jak wyglądają te owady. Rzeczywiście przepiękne!

O kwiatach 2

Zacienione rododendrony
Morskie chabry
Pestkowe słoneczniki
Wyniosłe lilie
Zadumane złocienie
Świąteczne gwiazdy betlejemskie
Wystawne kalie
Chorwackie irysy
Sercowe konwalie
Dmuchnięte mlecze
Szczęśliwe koniczyny
Płotowe malwy.

439

Wielbicielu Lidiji Bacic witaj ponownie! "Morskie chabry" -pewnie masz na myśli  szafirowy   Adriatyk?

Summerka napisał/a:

Wielbicielu Lidiji Bacic witaj ponownie! "Morskie chabry" -pewnie masz na myśli  szafirowy   Adriatyk?

Summerko, witaj wiosennie smile W pierwszych rozbłyskach myślowych chciałem tym porównaniem objąć morza w znaczeniu ogólnym. Po przeczytaniu Twojego postu i intensywnej pracy mózgu dochodzę do wniosku, iż jedynie takie wyjaśnienie jest słuszne/możliwe/prawidłowe/romantyczne.
Barwy chorwackiego Adriatyku są doprawdy tematem "rzeką". Gdy rozbłyskują w jego wodach promienie chowającego się za horyzontem Słońca, bardzo trudno opanować emocje i wzruszenie.

Magiczne dłonie

Dłonie ukochanej dziewczyny
Dotykają mej twarzy
Coś więcej się marzy
Dotyk jest anielski
Cudownie nieziemski
Przenoszę się w słodki niebyt
Najpiękniejszy to romantyzmu chwyt
Moje serce ucieka do nieba
Tego właśnie Najdroższa
Twojej miłości trzeba
Ręce Twe
Moje lica pieszczą
Delikatnie ze zrozumieniem,
Uczuciem,
Odpowiedzialności za drugą osobę
Poczuciem.

Kamienne myśli

Wziąłem do ręki
Jeden z kamieni szlachetnych
Wierny matce Ziemi
Z której powstał
Dla ludzi lśni
Magicznym blaskiem
Cienie i światła
W nim grają
Nawet w pięknie
Prowadzą odwieczną walkę
Ciemności zła
Z jasnością dobra.

443

Kamienne myśli

Wziąłem do ręki
Jeden z kamieni szlachetnych
Wierny matce Ziemi
Z której powstał
Dla ludzi lśni
Magicznym blaskiem
Cienie i światła
W nim grają
Nawet w pięknie
Prowadzą odwieczną walkę
Ciemności zła
Z jasnością dobra.

Podoba mi się początek wiersza. Ostatnie dwa wersy pominęłam podczas czytania jako zbędne:) Mam nadzieję, że mi wybaczysz?:)

Summerko, dziękuję i wybaczam smile

Pamięci Mistrzyni erotyków

Dotykałaś miłości
Grałaś w piłkę
Z cierpieniem
Wygrywając,
Przegrywając
Nigdy nie pozostając
Obojętną
Na życie
Twoje serce
Biło na przekór
Słabościom choroby
Dlaczego go nie słyszę?
Zacząłem dostrzegać
Twą Duszę
Ucząc się jej pilnie.

Wiersz ten poświęcam Halinie Poświatowskiej.

446

Pamięci Mistrzyni erotyków

Dotykałaś miłości
Grałaś w piłkę
Z cierpieniem
Wygrywając,
Przegrywając
Nigdy nie pozostając
Obojętną
Na życie
Twoje serce
Biło na przekór
Słabościom choroby
Dlaczego go nie słyszę?
Zacząłem dostrzegać
Twą Duszę
Ucząc się jej pilnie.

Wiersz ten poświęcam Halinie Poświatowskiej.

Piękny... .

Okruszku, moje wrażliwe podziękowania smile smile

448 Ostatnio edytowany przez Flawed Velvet (2015-06-06 18:30:56)

Trochę wyprorokowałeś z tymi rymami. Chyba wolę rymy mniej rymowane:D ale np. 2 ostatnie wiersze bardzo mi się podobają. Będę podczytywać Twój wątek w wolnych chwilach.

Flawed Velvet napisał/a:

Trochę wyprorokowałeś z tymi rymami. Chyba wolę rymy mniej rymowane:D ale np. 2 ostatnie wiersze bardzo mi się podobają. Będę podczytywać Twój wątek w wolnych chwilach.

Flawed Velvet, bardzo dziękuję za komentarz smile

Pytanie

Prozo życia
Czy staniesz się
Kiedykolwiek poezją marzeń?

Miłe znieczulenie

Moja poezjo!
Mych negatywnych emocji
Anestezjo.

452

Miłe znieczulenie

Moja poezjo!
Mych negatywnych emocji
Anestezjo.

Anestezja uczuć - oryginalne:)

Summerka napisał/a:

Miłe znieczulenie

Moja poezjo!
Mych negatywnych emocji
Anestezjo.

Summerko, może z tego powodu, iż sam jestem oryginałem smile

454

Summerka napisał/a:

Miłe znieczulenie

Moja poezjo!
Mych negatywnych emocji
Anestezjo.

Summerko, może z tego powodu, iż sam jestem oryginałem smile

Powód do tworzenia zawsze się można znaleźć. W ogóle ciekawe są połączenia ze  słowami związanymi  z medycyną.

Filmowo?

Życie ludzkie
Barwny kadr filmowy
Czasem w nim zdjęcia kolorowe
Innym razem czarno-białe.

Posty [ 391 do 455 z 539 ]

Strony Poprzednia 1 5 6 7 8 9 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024