Jak Land-Rover to tylko Seria III 
Swoją drogą bardzo chętnie bym się pobawił w rodzimym podwórku: Honker (lub UAZ) z mostami portalowymi od Unimoga lub Volvo Laplandera. Ewentualnie mosty od Nissana Patrola, koła minimum 35", oczywiście snorkel, rury, wyciągarka ze Stara 266 itp. Jednym słowem pełen wygar.
Zastanawiam się na ile realne by było wstawienie silnika od Stara 266. Są proste, a sprawdzają się zarówno na pustyni, jak i przy typowej polskiej zimie -30 z groszami. Skoro potrafią wstawić do ciężarówki silnik od czołgu, to może i do odpowiednio zmodyfikowanej terenówki silnik od ciężarówki wejdzie...
Glock - nie wiem czy zauważyłeś, ale tamta Toyotka ma silnik Chevrolet'a - V8 i 350 KM 
wieloowocowy - obecnie ograniczyłem się jedynie do administrowania grupą dyskusyjną, której członkiem jest m.in Siemoniak. Wiele razy dyskutowałem z Szeremietiewem, zdarzyło się z Polko, Skrzypczakiem, poznałem Kupsa i innych ludzi tego pokroju. Dzięki działalności mojej (i kilku znajomych) powstała Combat Camera, wiele swoich artykułów opublikowałem - również w prasie. Grupa pasjonatów, którą współtworzę stworzyła najchętniej oglądany spot reklamowy o naszym wojsku. Acha - spot reklamowy AirShow w Radomiu to również nasza zasługa....więc skończ pitolić malutki chłopczyku, bo troszkę za krótki jesteś....