Wstawać Gwiazdy
, za oknem świeci słońce a Wy jeszcze śpicie !!!
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ...
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 97 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wstawać Gwiazdy
, za oknem świeci słońce a Wy jeszcze śpicie !!!
Witajscie Dziewczynki srodowo ...Lodyga, Mufa i Ewa ...![]()
:)
U kogo swieci slonce, to swieci ...hahaha U mnie rano prawie zawsze jest pochmurno ... Dzis ma byc calkiem pogodny dzien z temp. 17 st.C,
na razie jest 11 st.C... Moze jeszcze momentami pokropic, ale ogolnie podobno idzie w kierunku ocieplenia ...
Zapowiadane jest ladne babie lato i jesien ... Wprawdzie lata to nie zastapi, ale zawsze lepsze to, niz zimno i deszcz przez caly okragly rok .. ![]()
Zycze Wam baaaaardzo pogodnego i cieplego dzionka i d o z a r a z ...![]()
Dziewczynki, oto motto na dzisiaj

O, widze ze nam Netcafe rosnie w posty ![]()
Tak s rana maly obrazik ![]()

zeby nam bylo weselej.
Jest dobrze, bedzie jeszcze lepiej - a jak sie popieprzy to sie i posoli.
![]()
Czekam na Baśkę a zapomniałam, że ona dziś jest rano bez kompa ![]()
Na mnie już czas
Jovi wysyłam Ci trochę słońca

...i ja doloze swoj "usmiech"
Witam porankowo
A mówiłam, że chłody idą?!?!?!!?
U mnie świeci słoneczko ale jakos tak jesiennie.
Dzisiaj najważniejszy dzień w miesiącu więc trochę mam roboty ale też dzisiaj wszyscy mnie lubią (to powiedzenie RYBKI)
Kto zgadnie jaki to dzień?
Miłego dnia życzę i trzymajcie się cieplutko
Wypłata! ![]()
jestem i witam ale juz spadam przyjde to powiem
ale po poludniu Ewka --FAJNE obrazki
Witam Zasadówk
Anusiu
Dzisiaj jest dzień tylko na dobre wieści,więc się nie martw.
Lodyga
Ty się nie wpasowuj ,tylko pisz o swoich kłopotach,bo chyba dalej Cię nie omijają.
Pośmiej się trochę z nami i może ich waga nie będzie Cię tak przytłaczać.
Wiem,pieniadze może nie są ważne,ale jak brakuje ,to bardzo ciężko,a jeszcze bardziej przykro,jak człowiek sie starał i harował.
Dlaczego mimo słońca jest tak zimno?
Znowu przywdziałam polary.
Juz jestem po dlugim spacerze w lesie i nudnych zabawach w domu ...
Teraz pewnie bede miala godzinke spokoju ... ![]()
Ewcia ... swietna rada, by brac przyklad z golebia ... hahaha
Wlasnie od paru dni obsrywaja mi balkon ... ![]()
moze dlatego, ze Pyska juz przestala, bo gdy sie ochlodzilo, to tylko wietrze i drzwi zamykam ...
Tak, ja tez zapomnialam, ze Baska pije dzis kawe pewnie przy ... oknie ... hahaha
i na nia czekalam, dopoki nie przeczytalam Twojego posta ... ![]()
Water ...a to Ci sie dowcip udal ... hahaha
ale wiesz ... pomimo tych wszystkich brakow faceci nie wydaja sie wcale
byc tacy smutni ... hahaha bo pewnie nie zdaja sobie z tego sprawy ... ![]()
Mufa ... a wiec masz dzis swoje swieto ... hahaha Dzien Matki Boskiej Pienieznej ...
Lodygo ... Nanusia ma racje ...
:) pisz, co Cie uwiera i po prostu badz soba ...
Nanusiu ... ja w polarze chodze prawie caly czas ... oczywiscie, na razie tylko zewnatrz, a nie w domu ... ![]()
Nanas ... jak to przyjemnie, choc jeden dzien w m-cu byc osoba uwielbiana przez tlumy ... ![]()
Niuniu ... dzieki
i serdecznie witaj w naszej nowej Cafe ![]()
:) Mam nadzieje, ze bedziesz do nas zagladac czesciej ... ![]()
na ile, oczywiscie, czas Ci pozwoli ...
Anusiu ... powtorze za Nanusia, ze dzis jest dzien na dobre wiesci ...
:) Jestem z Toba calym sercem i myslami...
Witam Myszencje ...wszystkie bez wyliczanki ...
Ewka - co jak co! ...ale ten wczorajszy obrazek na dobranockę !!! super
:lol::lol:
jak znam Cię pewnie meilem przesłałaś sprośne fotki
:lol:...potem wejdę na pocztę..........
rano bez kompa - całkiem normalnie
...wreszcie przyszyłam sobie guzik do spodni - nie lubię igły
-
zrobiłam sobie paznokietki....no a potem inne domowe zajęcia
pogoda jest u mnie świetna !! słoneczko..bez chmurne niebo temp. 23-25 stp. idealnie jak dla mnie...
zaraz jadę rowerem do odległego marketu ......
tylko nie takim tempem ![]()
do potem.............
Hej, hej Gwiazdy Jakoś tak udało mi się wcześniej śmignąć z pracy
Baśka czy jak ja wysyłam zdjęcia na maila to od razu muszą być sprośne ??? Zobacz, jakie teraz porządne tu wkleiłam

Baska ... nareszcie jestes
a co to bylo Twojemu lapkowi ? ... okresowe szczepienia, czy przeczyszczenie zadka ?... ![]()
A tej temp. to Ci zazdrosze, bo taka wlasnie najbardziej lubie ... wystarczajaco cieplo na krotki rekawek, ale nie goraczka ... marzenie ... ![]()
U mnie, niestety, sa najczesciej skrajnosci ... albo za zimno, albo za goraco, albo za mokro, albo za wietrznie ... ![]()
Ewcia ... witaj wczesniej
porzadne obrazki nic Ci nie pomoga ... hahaha bo Baska juz Cie za dobrze zna ... ![]()
No to jeszcze coś porządniejszego

A to Jovita po walce o "nasz kurnik"

"Nieważne jak minął dzień...
Zawsze wracaj do domu z wysoko podniesioną głową"..........
witajcie dziewwczyny ,juz jestem mam wyznaczony termin i znow czekanie --ale zabieg bedzie-ugotowalam dzieciom rano zupe jarzynowa ze wszystkiego na dodatek podsypalam kasza -przychodze ze szpitala
a tu zupy prawie nie ma ,,,Bartek mowi banbciu takiej dobrej zupy jeszcze nie jadlem --ale biedactwa musieli byc glodni co im nawet zupa smakowala,Karolke wzielam z domu od siebie i juz jestesmy w tym drugim--spieszylam sie do Was
Anusiu
Jak wyznaczyli termin,to znaczy,że jest dobrze.
Czyli wierzą,że jeszcze będą z Ciebie ludzie-zdrowe z bujną czupryną. ![]()
Teraz wiem,dlaczego Nanas nie pisała się na napad na bank.
Jak co miesiąc,ma w rękach całą kasę firmy,to na co jej niepewne pieniądze co leżą w banku.
Idę robić doktorat z termometrów elektronicznych ,takich do mierzenia "gorączki" u ludzi.
Dzisiaj baba,czytaj pani magister farmacji -miała plakietkę,w aptece tak mnie zszokowała,że będę szukać potwierdzenia jej teorii.
Anusia piszesz, że termin naznaczony, tylko nie napisałaś na kiedy ???
Lecę już do roboty
Do wieczora Gwiazdy 
Anusiu ... ja tez jestem pewna, ze to dobrze rokuje ... ![]()
:) bo gdyby nie bylo namacalnych dowodow na skutecznosc zabiegow,
to lekarze nie marnowaliby na Ciebie tak drogich surowcow... Kazdy zabieg przybliza Cie do zdrowia - to pewne ... ![]()
Ewo ... to nie ja, to moj przeciwnik ... hahaha
Mnie przeciez juz wczesniej robila zdjecie Baska, z ukrytej kamery
i widac bylo moja doskonala forme, pelna dostojenstwa ... ![]()
Nanusiu ... a o co chodzi z tymi termometrami i "aptekarka" ?... prosze, oswiec mnie ... ![]()
A coz to jest za skarb, kasa jednej firmy, gdy w banku lezakuja zasoby tysiecy ?...
Ciekawe, dla ktorej z nas, jaka kwota,
bylaby ta warta grzechu ... hahaha ![]()
Postaram się w skrócie,żeby nie przynudzać.
Padła mi bateria w termometrze i poszłam kupić nowy,bo bateria niewymienna.
Ponieważ ten nowy miał trochę inny wygląd,to pytam pania aptekarkę,czy jest to tzw.minutówka,bo mierzę często ,ponieważ mam hashimoto.
Pani odpowiedziała,że termometr elektroniczny nadaje się wyłącznie do badania temperatury normalnej albo podwyższonej
I ,że ja,ponieważ mam obniżoną poniżej 36 a nawet 35,5 ,to mi taki termometr pokazuje bzdury ,bo on działa na zasadzie obliczania szybkości wzrostu temperatury.
Tak niską temperaturę jak moja,to mogę mierzyć tylko starym rtęciowym,którego jest zakaz produkcji,albo zbliżeniowym.
co prawda nie doszukałam się potwierdzenia tego w necie,ale przy opisie termometru zbliżeniowego pisze jak wół, że mierzy KAŻDĄ temperaturę.
No to ja sobie dawkowałam lekarstwo,nie w/g mojej temperatury tylko w/g gwiazd na niebie albo fazy księżyca.
Niunia -witaj ciesze sie ze Cie widze -mam termin mialam pisac kiedy emailem ale powiem Wam kiedyteraz bo musialabym tych emaili napisac mase wiec ----26 wrzesnia mam sie zjawic rano w szpitalu na czczo-wiec nie wiem co beda ze mna wyrabiac ale niech robia co chca byle dobrze i zebym jak najszybciej wyszla do domu --ZDROWA--a reszta to pikus -dam rade ,jestem twarda --Ania przyjedzie z Anglii i zaopiekuje sie dziecmi
wiecie co jestem zmeczona -strasznie nie wiem czemu tak sie mecze teraz ,ale mamdosc
chyba musze sie wziasc w garsc i nie cackac sie z soba bo mi to na dobre nie wychodzi im wiecej mysle ze jestem zmeczona tym gorzej sie czuje -od jutra nie bede narzekac na zmeczenie -tylko na dzieci ze nie chca sie uczyc itd.ale tak to jest wszystko ok,
Obiecałam sobie, że dzisiejsze popołudnie i wieczór spędzę przy lekturze fachowej bez zaglądania do Kafejki, ale z ciekawość zwyciężyła .....musiałam zajrzeć.
ANUSIA jak chcą operować to na bank rokowania sa dobre. Teraz zbieraj siły..odpoczywaj kiedy masz na to ochotę, masz prawo być zmęczona.
Anusiu ... te 4 tyg. szybko zleca ...
Wykorzystaj ten czas, zeby o siebie troche zadbac ... mam tu na mysli odpoczynek,
nie forsowanie sie, dostateczna ilosc snu i wzmocnienie siebie od srodka..
Najwazniejsze, ze wyjdziesz zdrowa...
Nanusiu ... to zakrawa na dowcip, ze termometr mierzy wylacznie temp. normalna i podwyzszona ... nie moge w to uwierzyc...
Przeciez wiel osob ma obnizona temp. z powodu choroby.
Znalazlam wlasnie w necie termometr elektroniczny i jest podane, ze mierzy temp. od 32 st.C do 42,9 ... 
Witam Myszki
wieczorkiem.............
Jovita - mój laptop był na przeglądzie i odnowieniu antywirusa......
Anusia - to dobrze jak masz termin....jak już będzie po zabiegu ...będziesz jak ta "nówka nie śmigana " ![]()
Nanas czy nacierałaś tym olejem z łopianu głowę ??? chodzi mi o mycie potem szamponem ...dobrze się zmywa???? ...czy trzeba parę razy umyć ???????
Ewka no i co???? nie miałam nosa - co do fotek
:lol:...dobre ![]()
Nanusia a czemu przy hashimoto ...badasz tak często temperaturę ????????????
dzień spędziłam jeżdżąc na rowerze po zakupy ...many tylko wydałam
no! ale zaopatrzyłam lodówę fest ![]()
koniec lata
a ja dzisiaj pierwszy raz ubrałam sandałki...bo całe lato przechodziłam w japonkach
pomyśleć ,że jutro już wrzesień ![]()
dziekuje dziewczyny za pocieszenie --Basiu --bedze jak nowka z jednym cy,,,em.a ja tak bede wypoczywac jak dzis --uwierzycie ze mi sie plakac chce? ale powiedzialam ze nie bede narzekac
no i sprubuje chocbym miala zeby zaciskac ..ta mala gnida daje mi w kosc,kiedy mu tak przywale ze na doopie nie usiadzie przez miesiac
nadeszła moja ulubiona pora do wyrka
poprzeglądam kanały telewizyjne...
dzisiaj oglądałam ciekawy dokument o Sekcie ... no! My jesteśmy słabe Myszki przy nich ![]()
Dobrej nocki...spokojnej! ...ja zmykam ...
facecik!
typowy samiec
do jutra............pa!
Anusia trzymaj się !!!!! będzie dobrze!!! bo tak musi być!!! dzisiaj rozmawiałam sobie z moją sąsiadką "amazonką"...
na początku była obolała i zrezygnowana !! teraz po dwóch latach od zabiegu ...nie ta sama kobitka..:lol: tryska energią ....i tak będzie z Tobą...zobaczysz Mycho!!!! pa!
przygotowalam ubrania dzieciom na jutro do szkoly .teraz moge popisac ,ale dzis mam jakas pustke w glowie...
moze z czasem oddychne bo oni juz w lozkach i wroci natchnienie,ale pomalutku
mam chec na kawe
wiecie teraz po tych chemiach to tylko kawa dobrze na mnie dziala
ale nie bede pila bo znow nie zasne
Anusia ...no co TY nie pij kawy teraz
napij się herbatki jakiejś owocowej ! ![]()
sorki ale spadam...bo u mnie pobudka wcześnie
pa!
Gzie zescie poznikaly -ja tu nie jestem zadnym -Guru- Jovitko to podobno Twoja rola--
Basia poszla spac z kurami-Ewka pewnie pod prysznicem
Water z tak daleka zanim doleci z postem to bedzie rano ,,,Nanas i Nanusia pewnie urzadzily sobie spotkanie .i zostalam sama
Mufa -krzykla -wyplata ! i znikla pewnie ja zakupy wciagly --Niunia wpadnie moze jak bedzie miala czas
ja mysle Basiu pozytywnie caly czas ale mam za duzo na glowie--ale dzieki za pocieszenie
wiem ze bedzie dobrze -tylko zebym miala tylko chwile czasu na odpoczynek --a ja nie mam-nawet sie nie da odpoczac
wole zwykla wode niz herbate owocowa --wogule pije duzo wody zwlaszcza wieczoremi tak juz pare lat
ale tez lubie bardzo mleko -to bym pila litrami.ale bredze -poczekam jak przyjdziecie
A u mnie poczatek wrzesnia zapowiada sie wyjatkowo ciekawie ... wzrost temperatury i slonca - w piatek juz 22 st.C,
a w sobote nawet 25 ... SUPER !!! ... ![]()
Baska ... ja ostatnio zamiast do sklepu chodze na spacery do lasu, bo nie mam co wydawac ...
i tak bede miala
jeszcze przez cala zime ... a w lesie mozna trafic jakies jagodki, w ostatecznosci korzonki, wiec sie uzywie ... hahaha ![]()
Anusiu ... ja tez osobiscie znam kilka kobiet po takich operacjach. Ostatnia byla kolezanka z pracy mojej starszej kolezanki,
ta, ktorej odrosly falujace wlosy ... Po kilku m-cach wrocila do pracy i czuje sie swietnie.
A kawy wieczorem nie pij, chyba, ze zamierzasz w nocy pracowac ...ale za takie zamiary dalabym Ci solidnego klapsa, bo masz sie oszczedzac...:)
A cieple mleko jest podobno dobre na sen.
gorace mlekoJovito i kromka suchego chleba to moje ulubione jedzonko,,jako dziecko tak jadlam i tak lubie
nie pije kawy na noc juz od dawna
nie martw sie o mnie -wole wode
ale cisza w domu -choc na chwile
chlopcy spia Karolka oglada cos ale widze oczy jej sie zamykaja -jak zasnie tez sie poloze
ide spac dziewczynki ,musze rano wczas wstac --juz sie zaczyna wczesne wstawanie
dobrej nocy zycze
Cześć Gwiazdy
Dziś niestety z radyjka później niż zwykle. Przyjechał mój szef i żeśmy sobie kulturalnie porozmawiali po czym ja poszłam do swojej roboty, a on gdzieś tam pojechał.
Ale jak nie patrzyć, przez te jego głupie gadki miałam prawie godzinę w plecy
Ja tez zaraz ide spac, bo Pyska wczesnie poszla do lozka i juz chrapie, a wiec rano nie bedzie wylegiwania...
Chcialam obejrzec wieczorne wiadomosci, ale czuje, ze juz ich nie doczekam, bo buzka mi sie cos za mocno pruje ... ![]()
a kosci chca sie wyciagnac ... ![]()
Ewa pewnie jeszcze zajrzy z dobranocka, to jako ostatnia zamknie ... dobrze, Ewus ?... ![]()
D O B R A N O C Dziewczynki, spijcie smacznie, pieknych snow Wam zycze i d o j u t r a ... ![]()
Ok Jovi ale za chwilę ...

Ile matka z ojcem się natrudzili ,
Dwie córki chowali Pokorę i Pychę.
Pycha młodsza siostra arogancka,
Bez kultury.
Napuszona myślała, że cały świat
Padnie u jej stóp.
To ja wspaniała, bez kompleksów, piękna, mądra.
Nikt mnie nie rozumie.
Nauczać wszystkich bym chciała.
Pokora starsza siostra, myślę, że do pięt
Mi nie dorasta.
Miła, sympatyczna, potrafi zapłakać,
Nie wybiega przed szereg,
Taki ma charakter.
Łagodna jak baranek, żałuje za grzechy,
Potrafi przeprosić .
Wśród ludzi dobrze się czuje,
Każdego przywita, jest lubiana
Jej przysłowie wciąż mnie wnerwiało:
?Pokorne ciele dwie matki ssie?.
Gdy dorosły siostry, wyfrunęły z gniazda.
Pokora życie sobie ułożyła ,
Za mąż wyszła, garstkę dzieci miała.
Pycha, choć piękna panna w swej zgryzocie
Ciało, duszę katowała, nigdy do błędu się nie przyznała .
Opuszczona, zrozpaczona, nadąsana,
Psychicznie się załamała .
Pokora jej wciąż tłumaczyła: ?spuść powietrze,
Uśmiechnij się do ludzi, nie przechwalaj się,
A ludzie Cię pokochają .
Taką jaka jesteś z wadami
I zaletami .
Życie się toczy, po nocy jest dzień.
Co zasiejesz dobro czy złość ,
Do Ciebie powróci?.
Dobranoc Gwiazdy
Pewnie już śpicie ,ale ja sobie jeszcze popiszę.
Byłam u znajomej co ma taka f-me jak ja ale przeszło 3 razy większą ,na kawie.
Właśnie wróciłam.
Pogadałyśmy o ślubach,bo u niej wesele syna teraz 17 września.
Anusiu
Niestety nie miałam dzisiaj spotkania z Nanas,chociaż bardzo bysmy chciały się spotkać i mamy nadzieje,że nastąpi to w miarę szybko.
Jovito
Też czytałam,że zakres jest od 32-43 stopni,ale to mozliwe,że jak one działaja na zasadzie mierzenia szybkości podnoszenia się temperatury,a niska ma za mała predkość ,to termometr ją nie dokładnie przetwarza.
Basiu
Pamiętam,że moja choroba jest spokrewniona blisko z Twoją chorobą:lol:
Lekarz mi powiedział,żeby mierzyć codziennie temperaturę i jak będzie się przez parę dni utrzymywać,poniżej 35,2 albo spadnie poniżej 35,to podnieść dawkę lekarstwa o 1/4.
No i gdybym wróciła do "ludzkiej temperatury".czyli co najmniej 36,3,to mam przyjść do niego,żeby zrobić nowe badania.
Ewka
Coś Ci Twoi kierownicy ,nie za bardzo Ci się udają.
Ale pewnie nie Ty ich wybierałaś .
Może byś tak spróbowała jakieś igiełki w ich laleczki powbijać.
Podobno ,to nieraz skutkuje.
A Ty baby jago spać nie możesz ?
Chyba Nanusia masz rację
Spróbuję 
Śmigam do wyrka 
Baśka, już wstałam
także na kopa się nie załapuje
Witam Gwiazdy Jakby ten budzik
zadzwonił za godzinę to byłoby tak akurat .

Witajcie Dziewczynki czwartkowo ... nocne Marki - Ewe i Nanusie oraz Skowronki Baske i Ewe ... ![]()
Ewcia...Ty jestes niesamowita, bo zasuwasz na dwoch etatach - nocnego Marka i Skowronka ... hahaha
nie mam pojecia, jak wyrabiasz ... ![]()
Baska ...teraz ja juz nie zbieram kopow za wylegiwanie sie, tylko sama je rozdaje ... hahaha
od siodmej jestem na nogach
i juz po spacerku ...
trawka byla dzis wyjatkowo zimna i mokra ... a co to bedzie zima ?... brrrrrrrr
U mnie dzis, tak jak od kilku juz dni 10 st.C, ale dzis po raz pierwszy czulam w powietrzu mrozik ... Zapowiadali, ze dzisiejsza noc bedzie
bardzo zimna ... i byla ... Na szczescie, dzien ma byc sloneczny i zdazac w kierunku ocieplenia ... 18 st.C ...
W mieszkaniu mam tylko 19,5 st.C ... jesli sie temp. nie podniesie, to bede musiala wlaczyc ogrzewanie ...
Mam jednak nadzieje, ze jesli zaczne gleboko oddychac, to wkrotce pokoj ogrzeje ...
Zycze Wam, Zabcie, pogodnego i przyjemnego dzionka i d o z a r a z ... ![]()
Dziś rozpoczęcie roku szkolnego . Gwiazdy tornistry na plecy i biegusiem do szkoły

Anusiu - Ty Ty przede wszystkim potrzebujesz odpoczynku jak piszesz...tylko jak to zrobisz?? ...jak masz pod opieką dodatkowo wnuków...ciężko
...ale dzisiaj rozpoczyna się rok szkolny...to chwilę oddechu złapiesz....od jutra ...jak rozpoczną się normalne lekcje .... a kiedy córka przyjeżdża???? ...żeby Cię odciążyć ??????????/
Nanusia fakt faktem mamy podobne współgrające z tarczycą choroby - a ja mam zwiększyć raz w tygodniu dawkę
...jakbym odczuwała zimno ![]()
Jovita Ty chodzisz do lasu ! żeby najmniej wydać many
- a ja latam tylko po marketach spożywczych
wiecznie szukam promocji na żarełko
z moim budżetem nie ma innego wyjścia ![]()
a i tak przy moich !! dochodach ! to ja!!
pożyczam non stop!! sąsiadce z góry !!
Ona sama !! ma tyle pensji podstawowej
- 2 x więcej od mojego całego budżetu !!!!!!.... + dorobi na "korkach " nie mało ![]()
Men jej ma sporą rentę ( ponad 2000) do tego pracuje też zarobi nieźle...
mieszkanie zadłużone
wiecznie coś im odcinają
nadziwić się nie mogę !!! i czasami myślę : jak się nie wstydzą do mnie przychodzić na pożyczki...........nie powiem,odwdzięcza się w inny sposób...a to mi coś zawsze da! z "łapówek" np. wyroby swojskie ze wsi...a to ciuchy podrzuci ...ostatnio dostałam same orginalne i nowe...z wielkim bólem np. dałam synowej nowe spodnie z "Zary"......:lol: a to da mi zarobić!!! wykorzystując moje "sokole oko "!!!! właśnie
:lol:
Jak wkleić obrazek żeby się ruszał?
Cześć Gwiazdeczki ![]()
Taki ziąb z rana, że się nie chce spod kołdry wychodzić. Byle do weekendu ![]()
Ha, Anusia mnie podejrzewa, że na zakupy poleciałam
Nie, nie, ja nie miałam wczoraj wypłaty. Po prostu rozwiązałam konkurs ogłoszony przez Nanas
Ja na swoją kasę muszę jeszcze trochę poczekać.
Piękne te powitalne obrazeczki Jovitko. Ale... jeśli mogę coś powiedzieć?... Nie widzę na nich avatarka Nanas...
Czemu Rybka nie pisze? Mam nadzieję, że dobrze się czuje. Rybko, życzę zdrówka i szybkiego dojścia do formy.
Anisiu, Tobie życzę wytrwałości. I tak, jak piszą dziewczyny, będzie dobrze.
Zastanawiam się tylko, czy nie za dużo obowiązków bierzesz na siebie teraz, gdy potrzebujesz spokoju i odpoczynku?
Ewka i Baśka Wy jajcary
Obrazeczki świetne wstawiacie ![]()
Oddalam się do zajęć.
Miłego czwartku, Babole ![]()
Nanas na solarium do lecę dopiero dzisiaj, między jedną pracą a drugą
. Wczoraj widocznie widziałaś kogoś podobnego do mnie
Dziewczyny pamiętacie taki elementarz ???
i ten wierszyk ???
Julian Tuwim - Bambo
Murzynek Bambo w Afryce mieszka,
Czarną ma skórę ten nasz koleżka.
Uczy się pilnie przez całe ranki
Ze swej murzyńskiej Pierwszej czytanki.
A gdy do domu ze szkoły wraca,
Psoci, figluje - to jego praca.
Aż mama krzyczy: "Bambo, łobuzie!"
A Bambo czarną nadyma buzię.
Mama powiada: "Napij się mleka",
A on na drzewo mamie ucieka.
Mama powiada: "Chodź do kąpieli",
A on się boi, że się wybieli.
Lecz mama kocha swojego synka,
Bo dobry chłopak z tego Murzynka.
Szkoda, że Bambo czarny, wesoły,
Nie chodzi razem z nami do szkoły.
Dzien dobry!
chcialam Wam lawende wkleic, bo od wczorajszych robotek to az mi lawendowo w oczach - poza tym lubie i te rosline, i wzory z jej "zawartoscia". Pomijajac fakt, ze jest wyjatkowo "fotogeniczna".
Rok szkolny u nas zaczyna sie juz od ok 20 sierpnia i kazda szkola, kazda klasa - ma w innym dniu rozpoczecie. Syn mial 26 sierpnia wraz z 2 innymi rocznikami. Zreszta to widac po ruchu ulicznym - na poczatku roku jeszcze nie ma ustalonych szkolnych busow to rodzice dowoza i jest hardcore. Ale ja mam swoje trasy, przystanki i metody wiec w korkach raczej nie utkne, choc trzeba byc przygotowanym na taka ewentualnosc.
Wstaje raptem 15 minut wczesniej wiec zadne cuda. Jak spie dobrze w nocy to jestem jak skowronek - gorzej jak nie moge zasnac i sie przewracam w wyrku (pewnie to same znacie). To pozniej caly dzien jakis taki "zwarzony"...
Nanas ... chyba nie sugerujesz, ze psina w tej obskurnej budzie, to Pysia ?!!! ... ![]()
Pysia wyleguje sie w pieknej i drogiej, cynkowanej klatce marki Starline, jak na prawdziwa gwiazde przystalo ...
albo zostaje zaproszona na najwyzsza grzede, czyli do panci na kanape ... hahaha ![]()
Ale reszta na zdjeciu sie zgadza, bo od razu widac, kto tam rzadzi - kura ... a kto slucha - pies ... ![]()
Baska ...ja tez tak mialam, jeszcze do wiosny tego roku - zawsze sluzylam przyjaciolom, jako bank, z mojego zasilku socjalnego !!!... ![]()
i to zarowno tym, ktorzy zyli z zasilku, tak jak ja, jak i tym pracujacym, ktorzy zarabiali 2 razy tyle ... hahaha
Teraz, przez Pyske, mam tyle zobowiazan, ze juz nikomu nie moge sluzyc centem ... ale to wyjatkowa sytuacja i mam nadzieje, ze dlugo
nie potrwa ... Zreszta, tak naprawde, to nadal jestem na plusie, bo w czerwcu pozyczylam spora kwote synowi, z tym, ze oddanie
ma nastapic dopiero, gdy juz pojade do niego na stale, tak wowczas ustalilam, wiec sie tego trzymam.
Ja staram sie rowniez, jak najwiecej korzystac z promocji ... szczegolnie, jesli chodzi o warzywa, bo sa tu bardzo drogie ...
Mam wiec tydzien, kiedy sr*m kalafiorami albo fasolka ... hahaha i starcza mi ich do nastepnej promocji ... hahaha ![]()
Niestety, na inne produkty, ktore spozywam promocja jest rzadko, albo wcale ... Na cale kurczaki np. nie ma, jedynie na same udka
albo piersi-filety, a ja wole cale kurczaki, bo sa innej odmiany i smaczniejsze ... a na moje ryby przez 14 lat jeszcze promocji nie spotkalam ...
No, teraz Nanas wiadomo o co chodzi na tym zdjęciu
Lecę już do pracy 

Mufo ...to prawda, ze nie ma na obrazkach avatarka Nanas, bo obrazki robilam wczesniej, a poprawianie tylu obrazkow,
to sporo pracy, ale na pewno zrobie to wkrotce ... ![]()
Nanas ... widze, ze moj komentarz do obrazka byl niezbyt trafny ... hahaha
ale wtedy obrazek sie nie ruszal ... ![]()
Najsmieszniejsze jest chyba to, ze ten piesek to nie piesek, tylko suczka !!! hahahaha
:lol:
Z tego zwiazku na pewno zlote jajka nie wyjda ...
co najwyzej sadzone ... hahaha ale bede musiala rostro rozmowic sie
z ta siostra (kura) !!!...
i porozmawiac z psim trenerem o dodatkowym szkoleniu ...
Mysle, ze 2-tygodniowy oboz szkoleniowy
wystarczy ... a jesli nie, to ... poprawczak ... ![]()
Water ... w Holandii wakacje tez zaczynaj sie i koncza w roznym czasie w zaleznosci od regionu ...
W tym roku u mnie sa w ostatnim terminie, wiec zaczely sie w polowie lipca, a koncza jutro ... Rok szkolny zaczyna sie wiec w poniedzialek
5 wrzesnia ... ale tez jest roznica, jesli chodzi o rodzaj szkoly ... podstawowki zaczely o tydzien wczesniej ...
Bacha coś dla Ciebie
http://www.iulotka.pl/dzis-polecamy.html
Można szukać wg sklepów, wg artykułów...itd
Może się przyda.
Nanas ...ta kura, rzeczywiscie, sie nie opierala ... hahaha
dlatego bede miala z nia rozmowe ... gdzie sie podzialy jej zasady ?!!! ![]()
A Pysia nie zawsze jest taka grzeczna panienka ...
gdy dorwie miska, to zapomina o zasadach i pare razy probowala na nim
takich bezecenskich ruchow ...
ale w tym przypadku nie bylo to podloze seksualne ... hahaha
a jedynie wyraz dominacji ...hahaha
no, wiesz ... kto kogo dosiada, ten jest szefem ... ![]()
Psia gwiazda wlasnie wstala, wiec czas na przechadzke po lasku ... ![]()
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 97 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ...
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024