Ja również chciałabym zrzucić kilogramy, marzy mi się tak z 2-3. Same ograniczanie jedzenia u mnie nie skutkuje, bo ogólnie raczej mało jem, no chyba że mam nagły 'napad'
Z resztą piję dużo wody (ok. 2l dziennie) i sporo zielonej herbaty ;-)
Myślałam nad tym, żeby po prostu jeść oddzielnie węglowodany, białka, tłuszcze itd. Słyszałam, że taka dieta, która właśnie polega na nie mieszaniu jest bardzo skuteczna i do tego zdrowa! Czy któraś z Was może mi coś więcej powiedzieć o tej diecie? Np co można jeść? I jak taka dieta dokładnie wygląda?
Black_Cat, witam w klubie
mam wrażenie że zrzucenie tych kilku kilo to jest dla mnie gorsze niż bym miała schudnąć 20
No i ja również jem mało, tylko że niezdrowe rzeczy raczej (np. zupka chińska na obiad...). Czytałam o tej diecie o której mówisz i poważnie ją rozważam
ale nie wydaje mi się żeby ona miała przynieść jakieś spektakularne efekty i jest raczej do stosowania cały czas, nie można jej skończyć bo myślę że szybko można przybrać na wadze.
Możesz sobie poczytać np na stronie http://www.dietarozdzielna.com/ , wszystko fajnie opisane. Głodzić się nie trzeba, ale czy są efekty?
bloody_mary moja koleżanka schudła na tej diecie 30 kg ;-) Masz racje zrzucenie kilku kilo jest jakby cięższe niż zrzucenie 20kg:P Wole jednak zrzucać te 2 niż 20 ![]()
I dziękuję Ci bardzo za link! ;-) Próbuję wziąć się za siebie, sylwester tuż tuż a moje 'bioderka' czują chyba zimę i nie ułatwiają mi działania ![]()
Hi dear,
for losing the weight you should try the following tips
Do exercise regularly
Running, swimming and jogging
Drink plenty of water
Control your diet
Take more boiled vegetables
Don't take more cholesterol and fatty foods
Eat fresh fruits especially citric fruits
Drink fresh fruits juice
Take green tea
and use fish oil
Dziewczyny bez wysiłku fizycznego się nie obejdzie. Świetny jest na schudnięcie zwłaszcza z tyłka, bioder Indor cycling- taki fitness na rowerach męczy i modeluje ciało. Natomiast jeśli zależy Ci na szybkim efekcie to ponoć świetne jest coś takiego jak Powerslim- taka maszyna, ale o tym czytałam na forach różnych natomiast sama zaczynam dopiero od poniedziałku i cóż zobaczymy- ponoć ujędrnia, a to mi się przyda po stracie 30 kilogramów
A no i oczywiście odpowiednia dieta- polecam tą którą sama stosuję, czyli mniej żreć ![]()
Trzymam kciuki na wytrwanie w celu osiągnięcia wymarzonej sylwetki!
Pozdrawiam piękne panie ![]()
Hi dear,
for losing the weight you should try the following tips
Do exercise regularly
Running, swimming and jogging
Drink plenty of water
Control your diet
Take more boiled vegetables
Don't take more cholesterol and fatty foods
Eat fresh fruits especially citric fruits
Drink fresh fruits juice
Take green tea
and use fish oil
any comment?
72 2011-11-26 17:43:17 Ostatnio edytowany przez Blaneczka (2011-11-26 17:44:31)
Ja jakieś półtora roku temu też postanowiłam zrzucić kilka kg i nie katowałam się żadnymi dietami, po prostu jadłam 5-6 posiłków dziennie, zrezygnowałam ze słodyczy, fast foodów, jakiś zupek chińskich i ogólnie tej całej chemii
nie jadałam po 20. Nie chodziłam na żadną siłownie czy coś w tym stylu po prostu dużo chodziłam, wysiadałam przestanek wcześniej żeby się przejść albo w ogóle zamiast jechać to szłam pieszo no i piłam mnóstwo wody.
Dzięki temu w 3 miesiące schudłam jakieś 7 kg.
Erwin,
I think that your diet is a reasonable and effective.I like vegetables and fruits, especially citrus. I do not like running so I turned it on dance. ![]()
Ja się staram wyeliminować słodycze, węglowodany i mleko. Różnie mi idzie, czasem jestem dzielna, innym razem zaczynam sobie szukać wymówek, że jestem przed okresem, albo chyba jestem osłabiona i na pewno batonik mi pomże. Podobno owoce mają duzo cukru. Na ograniczenie owoców nie moge sobie pozwolić. Nie jem cytrusów. Oprócz cukru sa konserwowane, zeby zbyt szybko się nie psuły. A poza tym chyba jestem na nie uczulona
Ja może trochę nie na temat, bo generalnie nigdy się nie odchudzałam... no , ale w najbliższym czasie chyba dla zdrowia będę musiała schudnąć. I tak myślę, że najciężej będzie ze słodyczami i innymi zachciankami - np fast food czy coś. Warzywa można przy diecie jeść niemalże do woli, mają tak mało kalorii, ale to wiadomo- nie wszystkie lubię. Owoce fakt, mają dużo cukru, ale nie wszystkie i podobno niektóre przy diecie można jeść do woli, inne nie. Jedna dziewczyna powiedziała mi też, że warto owoce przy diecie jeść do 15, bo potem będzie cieżej spalić. Na pewno ananasa można zjeśc sporo, bo podobno dobry , byu schudnąć. Oprócz tego arbuz ![]()
jeju odpowiedzią na to pytanie powinna być chyba motywacja
na mnie czeka moje wymarzone bikini ![]()