Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :)

Strony Poprzednia 1 … 325 326 327 328 329 … 372 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21,191 do 21,255 z 24,171 ]

21,191 Ostatnio edytowany przez Babcia60+ (2012-07-23 21:27:29)

Odp: Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :)

Wczoraj jak wracałam z apteki to pstryknęłam z autobusu prom, który kursuje do Szwecji.
Może któraś chce nim popłynąć?
http://wgrywacz.pl/images/695Zdj_cie3599.jpg

http://wgrywacz.pl/images/720Zdj_cie3598.jpg

Zobacz podobne tematy :

21,192

Wifciu, napisałam do Ciebie i mi wywaliło. Musimy przetrzymac tę zminę pogody bo czy mamy inne wyjście? meteopaci mają przegwizdane. Dobrze że możesz leżeć, mnie nie pozwala leżeć boląca głowa.

21,193

Babcia, strasznie mi zwolniło i fika więc i ja się pożegnam, DOBRANOC Wifcia - zdrowiej nam szybko, i śpij dobrze Babciu po dzisiejszych wojażach, a nawiasem mówiąc to piknie mieszkasz Babciu i chętnie popływałabym tym promem. Pa,

21,194 Ostatnio edytowany przez Babcia60+ (2012-07-23 21:51:58)

Dla chcącego nic trudnego, zamówić bilety na prom?
Mój Hipolit też jest meteropatą, bo zamula jak nigdy.
Widzę, że dzisiaj "nie pogadamy", to się z Wami pożegnam.
Jutro idę do ortopedy,więc zostawiam Wam siebie, abyście nie zapomniały, że macie pisać.
DOBREJ NOCY, STOKROTKIsmile:):)
http://wgrywacz.pl/images/78123072012285_tn.jpg
Teraz dopiero zobaczyłam, że fryzjer mnie szuka, jutro może pójdę, zanim zaliczę ortopedę.

21,195

Hallo, Stokrotki,
pewnie sie zdziwicie, że pierwszą osoba dzisiaj akurat jestem ja.
Ale obudziłam się godzinę temu i stwierdziłam,że teraz to mogę juz tylko wstać.O 6,30 men zarządził wyjazd na rynek / i ani minuty później, bo potem on nie jedzie, bo nie ma gdzie parkować ha ha, takie jego gadanie za kazdym razem/, więc nie bedę posiłkować się tabletką.
Mam całą listę do zakupów, chcę wykorzystać czas i pozaprawiać jeszcze ogórki i zamrozić wiśnie.
Babciu, wczoraj pytałam, /ale pewnie niedokładnie przeczytałas posty/, czy ogórki robione wg Twojego przepisu bez pasteryzowania ,tylko odwrócone do góry dnem po wlaniu zalewy, tak samo smakują jak te gotowane?Jak długo "dochodzą"?

Szkoda ,że już nie wpadłam wieczorem /byłam z koleżankami na 9- km kijkowym spacerze, poszłyszmy heeeeeeeeeen , do wiezy widokowej./, ale po powrocie marzyłam tylko o prysznicu i łózeczku, bo bym Ci jednak Babciu poradziła, abyś jednak te czopki zakupiła.To nie to samo ,co tabletki, a jesli już to 2-3, aby był skutek.Masz juz bardzo zadawnioną sprawę.Idż koniecznie po czopki.
Jednoczesnie, aby oczyscić jelita, pij zmielony len, zrób sobie gęsty i pij po kilka razy dziennie /po parę łyków/.Aby zadziałało, musisz być cierpliwa.Organizm musi zacząć reagować na srodek.Potrwa to parę dni i potem Ci się ładnie wyreguluje./przedtem jednak musisz pozbyć się balastu czopkami/.Zrób to szybko i skutecznie, bo przecież cały czas masz truty organizm odpadami- póki ich się nie pozbedziesz.
Stokrotki, w dzień ma być fajnie ,cieplo, ale teraz mam na termometrze tylko 12 stopni.brrrrrrrrr
Zyczę miłego wtorku, trzymajcie się , wpadnę później.

21,196

cha. Lusilko  - witaj poranny przymusowy skowronku .... lol

-  zapraszam na kawcię wszystkie  Stokrotki   http://vpx.pl/i/2012/07/24/8zVm0.gif zapraszam do klikania

Babciu   co Ty chcesz od Siebie ....  http://vpx.pl/i/2012/07/24/gZFdS.gif widzę normalną kobitkę lol
a tak zawsze narzekałaś - jaka to "pulchniutka" jesteś .... nie przesadzaj i już tongue:  jest Ok! jak najbardziej ....

Wifka "zamulona " tongue:  - szybkiego powrotu do  dobrego samopoczucia - życzę tongue:

dziś muszę ogarnąć chałupę - pranko strzelić
od jutra od godz.7 do 21 - ( dwa dni !) nie będzie wody!!
zaczynają remont mojej ulicy
mój syn - nadziwić się nie może - tej głupoty - bo ulica -asfalt - jest bez zastrzeżeń!!! - przez te długie lata tongue:
jak położą nowy - tongue: - znając teraźniejszych "fachmanów" - to dopiero będzie pękał
no! ale w planach - jest parking - po jednej stronie - po drugiej chodnik ( którego nie ma! )
ciekawa jestem co z drzewami - bo koło mnie są 2 wielkie lipy ...
na innych uliczkach  - co remontowali - wycinali - te wielgachne drzewa - sadząc - potem nowe .....

miłego wtorku ...

21,197 Ostatnio edytowany przez Babcia60+ (2012-07-24 06:59:05)

Witam pięknie Lusilkę i Basie, hej, dziewczyny:):):)
Basiu, dzięki za pocieszenie, ale ja wiem, ile kilogramów dźwigają moje biedne, schorowane kolana.
Właśnie się zważyłam, z wielkiej ciekawości.
Przez to oszczędne jedzenie w ostatnich dwóch dniach, zrzuciłam 2 kg, ale nadal ważę okropnie dużo, bo przy moim wzroście krasnoludka ważę 93.4 kg.
Nie zapominaj, że mam tylko metr pięćdziesiąt wzrostu.
W przyszłym tygodniu idę do dietetyczki, mam już wykupioną wizytę, ale najpierw 27 lipca idę na badanie krwi, aby mieć wyraźny obraz mojego "wnętrza"
Lusilko, nie odpowiem Ci na Twoje pytanie, bo ja nigdy nie pasteryzowałam ogórków.
Gdzieś kiedyś przeczytałam, że zapraw z octem nie trzeba pasteryzować, więc zawsze zalewam wrzątkiem i stawiam słoiki do góry dnem.
Ale na zdrowy rozsądek biorąc, myślę, że powinny się różnić kolorem, bo jednak 7 minut we wrzątku, to jest już długo utrzymywana wysoka temperatura.
Myślę, że to tak jak nasza skóra.
Im oparzenie jest lżejsze tym skóra jest bledsza.
Basiu, a te lipy, jeżeli nie będą kolidowały z planami, to zostawią.
Teraz, aby wyciąć drzewo, musi być chore, w innym przypadku płaci się słono, za jego wycięcie.
Ale znając życie, biedny by musiał zapłacić, a bogaty, przemawia do kieszeni, komu trzeba i po sprawie.

Wszystkim Stokrotkom życzę pięknego, słonecznego wtorku.
Słonko świeci to i Stokrotki postawi do pionu.
http://wgrywacz.pl/images/585875399zaproszenie_na_k.jpg
Pobudka, szkoda dnia, kawa czeka, a właściwie to już drugi raz podana, taka zimna to już nie smakuje....

21,198

http://vpx.pl/i/2012/07/24/PE3D2.jpg Witaj Babciu ....
do jasnej Anielki tongue:  to gdzie mieścisz te kilogramy ???? lol
piszesz ,że masz 150 wzrostu  i ważysz 93 kilo !
ja mam 159 - waże 62=-63 kg - uwierz mi - że jak razem byśmy siedziały na ławce - nie byłoby żadnej różnicy ! tongue: między nami ................
                                 http://vpx.pl/i/2012/07/24/aWUB2.jpg

co do drzew - wg. mnie jak będzie chodnik - to wytną przynajmniej jedną - chciałabym - bo ona zasłania od słońca - cały róg - mieszkania .... ano! zobaczymy ... co wymyślą ?????

21,199

Pisałam już, że u nas na podwórku rośnie lipa, ma ponad sto lat, zasadził ją dziadek teraźniejszej właścicielki domu.
To drzewo zasłania im widok i nie dopuszcza słońca do okien.
Wycinają tylko gałęzie, które "wchodzą" do okien, nie mogą drzewa ściąć, bo chroni je ustawa.
Stary dom i stara lipa tworzą piękną parę, dom odnowiono niedawno i niczym nie różni się na zewnątrz od tych nowo budowanych.
Ale wewnątrz ,to o dwa wieki wszystko cofnięte.
Zmarł ostatni lokator, który zajmował mieszkanie z kwaterunku, właściciele odzyskali je, ale przez to stracili prawo do dotacji remontowych.

21,200

dzien dobry stokrotki
Babciu ja tez tyle waze hi hi
wzrostu mam 170 i mowie ze jestem grubasek
powinnam wazyc 80kilo najwiecej ,jak wazylam tak jak basia to bylam szkielet hi hi

21,201

Babciu wazne ,zebys duzo chodzila
nie mozna sie glodzic ,bo dochodza pozniej inne choroby

21,202 Ostatnio edytowany przez wifa (2012-07-24 08:34:18)

Witam piknie wink stokrotki

Dosiadam się z herbatką.

Czytam, że piszecie o wadze, ja przy 1,62 ważę teraz 59 kg.
Stwierdzam,ze jak jestem szczuplejsza to o wiele lepiej się czuję.

Morawko, chudnięcie przy pomocy dietetyczki nie ma nic wspólnego z głodzeniem,
mało tego jesz więcej jedzenia,  niż dotychczas,
tylko jest tak zestawione,aby nie nabijać kalorii.

Dzisiaj pewnie przyjedzie synówka z Selenką
/wczoraj też były, tylko babcia była do dooopy/.

Miłego dnia życzę wszystkim dziewczynom.

21,203

Dzień dobry Wifo, czy dzisiaj czujesz się lepiej?

21,204 Ostatnio edytowany przez wifa (2012-07-24 08:35:44)

Doberek Babciu, lepiej o 100 % ,wyspałam się , poszłam  do wyrka o godzinie 22,oo,
dla mnie to godzina śmieszna.
Obudziłam się już o 5 z minutami, ale jeszcze podrzemałam.

Teraz siedzę przy Odysku i nadrabiam zaległości w czytaniu,

21,205

Życzę miłej lektury.
Ja szykuję obiad i wybieram się na wizytę do ortopedy.
Chcę poprosić go o skierowanie na jakąś rehabilitację lub do sanatorium.
Dzień się zapowiada słoneczny, wiec wykorzystam go na spacerek i zwiedzanie okolic.
Może wybiorę się na Kamienną Górę, to oglądnę panoramę Gdyni.

21,206

Hej dziewczyny zapiszcie jego maila i dajcie Eli ,wy tez mozecie pisac,brak mi tej kafejki.

21,207

Witaj Stokrotku:):):)
Czy tego maila to dopiero napiszesz, bo jak mamy podać Eli, jeżeli nie ma adresu.
Ona chyba ma Twojego maila, bo przecież pisaliście do siebie, prawda?
Pozdrawiam Cię, też żałujemy, że Twoja przygoda z nami, tak króciutko trwała.
Myślę, że lepszym pomysłem będzie, jak Ty wyślesz maila na pocztę do tych, z którymi chcesz utrzymywać kontakt.

21,208

Niestety nie umiem wysylac,to moj pierwszy komputer i dopiero ucze sie wszystkiego a mam go dopiero od pazdziernka zeszlego roku

21,209

Próbowałam wysłać Ci wiadomość, ale dostaję informację, że mail jest niepoprawny.
Nic z tego nie rozumiem.
Nie rozumiem też, że  facet w Twoim wieku, tak długo zapoznaje się z komputerem.
Podstawa powinna być szybko opanowana, reszta to już Twój wybór, czego chcesz się nauczyć.
Ja też w zeszłym roku dostałam pierwszy raz to ustrojstwo, ale ciekawość zwyciężyła nieumiejętność obsługi.

21,210

.To nie mialem wogole kontaktu wczesniej z komputerem ani z netem. Od pazdziernika dopiero jestem w swiecie komputerow

21,211 Ostatnio edytowany przez Babcia60+ (2012-07-24 10:29:31)

A ja jestem od Ciebie dużo starsza, mam komputer od lipca, to jest trzy miesiące wcześniej od Ciebie, też nie miałam zielonego pojęcia o internecie, ale nie mam problemu z wysyłaniem maili, przelewami, zdjęciami, które wgrywam z komórki na laptopa, coś już umiem.
Ale lepsze jest to, że mam  znajomego dziadka, który ma komputer tak jak ja, od lipca, ale to Profesor w stosunku do moich umiejętności.
Jego ta maszyna połknęła w całości.
Umie tak wiele, że ja tego nigdy nie osiągnę.
Ma 79 lat,kupił sobie drukarkę i bawi się nią jak dziecko, drukuje, skanuje, ostatnio wydrukował sobie nekrolog.
Uśmiałam się, bo brakowało tylko daty śmierci...tego nie umiał przewidzieć, kiedy ten moment nastąpi.
Pan cieszy się, że dożył chwili, kiedy może zasiąść przed komputerem.

21,212

tez sporo juz umiem ale nie radze sobie z masowym wysylaniem wiadomosci. Do szachow,czyli tego o co najbardziej mi chodzilo sluzy mi bardzo dobrze i na kurniku umiem duzo wiecej zrobic niz wiele osob z klubu mimo ze oni maja pomoc.

21,213

Nie wiem, co jest grane, ale cały czas mam informację: Niepoprawny adres email.

21,214

Babciu- dzisiaj pójdę z ogórkami na łatwiznę, nic nie bede gotowała.Zobaczymy, jak wyjdą bez gotowania takie jak po ugotowaniu , to Cię Babciu ozłocę.
Już 14 małych sloiczków z konfiturami wiśniowymi stoi gotowych /przy pomocy żelfiksu/.
Na rynku porobiliśmy stosowne zakupy, poszlo nam w try miga, bo ludzi / i na parkingu i przy straganach/ bylo zupełnie niewiele.W piatki i soboty o tej porze jest jak w ulu.
Babciu, przekaz do sanatorium i na rehabilitację nalezy Ci się jak psu miska.Nasz lekarz rodzinny nigdy nie robił trudności, kiedy o przekaz prosiliśmy.Bylismy razem z menem 3 razy i wracalismy jak po wczasach- bardzo zadowoleni.

Jesli chodzi o komputer, to w tej kafejce sporo jest dziewczyn bardzo pojętnych, duzo umiejacych, lub w lot chwytających w czym rzecz.
Ja się na razie za bardzo nie rozwijam, bo po prostu nie mam czasu.Ale to, co jest mi potrzebne -drążę....az wydrążę.

Idę wstawić pranie, zobaczę, czy wczorajsze 50 zł na fachowca nie poszlo na marne.Zaraz się przekonam, czy maszyna prawidłowo pobiera płyn do płukania.

Stokrotki, podałyscie swoja wagę /faktycznie u Babci , nie wiadomo ,gdzie te kilogramy/, ja obecnie przy wzroscie 163 ważę 57kg, i tego bede sie trzymać az do końca dni moich.Nie chcę ani mniej ani wiecej.
To na razie, miłego wypoczynku.

21,215

Babciu,nie wiem czem ale ja przed chwila wyslalem do siebie maila z netek i wyslalo bez problemu.

21,216

Witaj Lusilko, życzę, aby ogórki udały się tak jak mnie się udają, ale w razie pomyślnego rezultatu, złoto zostaw sobie.
Ja nie kocham się w żadnych kruszcach,nie mam też parcia na wyroby jubilerskie.
A co do moich kilogramów to powiem Ci, gdzie się mieszczą.
W części, do której nie ma dojścia bezpośrednio z marszu.
Trzeba pokonać niesforne gacie, nie mylić z nazwą miejscowości Sforne Gacie.
No i te "kamienne odnogi", które są twarde jak skały od nadmiaru wody.
Teraz się nie dziwię, że z Twoją młodzieżową figurką, biorą Cię za Mamę, a nie Babcię własnej wnuczki.

21,217

upal u mnie hi hi
wrocilam ze spacerku rano ,przygotowalam obiad
bobasek dopiero przyjechal ,byl na cmentarzu posadzil trawe na grobie mojej babci ,bo jest grob ziemny ,
tak ludzie starsi wymyslaja ,a pozniej trudno utrzymac,wiec doszlam do wniosku ,ze bedzie lepiej tak ,bo mama malo chodzi ,bo mowi ,ze ich nie podniesie
u taty jest pomnik ,wiec tylko zrobil porzadek ,z tylu nikt nie przychodzi,chwasty rosna ,rozrastaja sie ,powyrywal ,po co moj mowi ludzie stawiaja to wszystko ,jak nikt nie przychodzi ,zarasta ,niszczeje ,pomniki sypia sie .

21,218

waga moja jest taka ,ze dobrze mi z nia ,zawsze mialam anemie hi hi ,jak bylam szczupla
mialam 20-30-40lat to moze by mi przeszkadzalo ,ale teraz ,zamaz wychodzic nie bede
a facetom to, i tak by nie dogodzil hi hi
mam wiecej energi  jak nie jedna szczupla hi hi
o dietach wszystko wiem ,bo moj syncio mlodszy ma tez dietetyka ,zona mu szykuje w pojemniki
ale tez musial sam pewne produkty z tej diety wycowac ,bo dietetycy nie maja skanera i wiedziec ,czy ktos moze groszek zielony ,czy brokuly hi hi

21,219

moje kilogramy to piersi ,i uda ,ale to od dziecka tak mam hi hi
jestem grubokoscista jak moja mam i syn mlodszy
a pan i wladca w brzuszek rosl i rosnie
starszy to chudzielec ,francuskie jedzenie

21,220

Witam i ja Myszki ........
syn się spakował - i pojechał .... mam 5 dni wolnego lol  http://vpx.pl/i/2012/07/24/oEgw9.gif .....

Lusilka i Wifa  szczuplutkie Pyrki tongue:  obie tongue:   Nanusia - też!!!

z wagą to macie racje !!  mnie przeszkadza te 5 kg ( nadwagi !)  - wiem jak się nasapię tongue: przy myciu podłogi ....
też bym chciała zejść - do 57 kg tongue:  w tamtym roku - zeszłam do 53 ! - no! ale nic prawie nie jadłam - przez leki ...
to już za dużo !

acha ! która Tu pisała - o płatkach zwykłych górskich ...
ugotowałam trochę - na wodzie - tak jak w przepisie - wyszła breja - fuj - moja MAM to potem wtrząchnie z mlekiem...
czy jak zaleję - gotująca wodą ???? to będą takie w całości ????????..... chciałam zjeść np. z jogurtem .........

teraz trochę oprzątne chałupę - bo jutro - bez tej wody - to masakra ......... do potem............

21,221

to znowu ja.
Przyjechałam od doktora do domu, bo nie da rady wędrować przy tym słońcu.
Jest tak gorąco, że było mi wstyd u ortopedy, bo pot ściekał mi po twarzy, jak by mnie ktoś konewką podlewał.
W autobusie, masakra taki zaduch.
Dostałam skierowanie na rehabilitację, z uwzględnieniem lasera i krioterapii.
Jutro od rana siądę przy telefonie i zacznę wydzwaniać i pytać o miejsce, gdzie będzie najszybciej.
Po rehabilitacji mam przyjść po skierowanie do sanatorium.
Basiu, zrobiła Ci się breja z płatków, bo za dużo ich nasypałaś.
Widzę, jak mój syn codziennie sobie gotuje i ma z nich normalną zupę mleczną.

21,222

http://wgrywacz.pl/images/317HERBATKA.gif  Witajcie stokrotki, Babcia, Basia i wszystkie które jeszcze wejdą na herbatę zapraszam ladnie podaną. Płatki owsiane , bleee, mnie też robila się breja a jak rzadsze to tez bleee ... Zaraz Was poczytam bo przeczytałam tylko 2 ostatnie wpisy to zorientuję się co na łączce słychać.

21,223

Dziewczynki, co Wam nie pasuje w płatkach.
Mi bardzo smakują.
Jak pracowałam w szpitalu, to jedyną zupę, jaką jadłam ,były przepyszne płatki owsiane na mleku.

21,224

Witam Stokrotki!!!!!!!!!!!!!!!
Ja juz zapomnialam o wczorajszej niedyspozycji,zaaplikowalam sobie mocna herbate z miodem,cytryna i imbirem i myklam do lozka,acha,jeszcze zabek czosnku posiekany i schowny w plaster szynki.Teraz wzmocnilam sie duza porcja lodow,nie tucza bo zimne i organizm musi stracic duzo energii zeby je podgrzac do tem.ciala,moze jedzmy zimne a bedziemy szczuple.
Jesli ktoras Stokrotka chce szybko stracic na wadze prosze napisac to poradze.
Babciu,ale Ty sie masz z tymi naradami,moze to wszystko przez to ze czlonkowie Ciebie nie sluchaja,sa malo ruchliwi,pogon ich,a ponadto pewnie pija za malo wody.Czesto jest tak ,ze wskutek malej ilosci wody gowienka zbijaja sie w twarde kulki armatnie i za nic nie mozna ich wyprzec,woda sprawia,ze goowno jest luzniejsze,blonnik pecznieje pod wplywem wody,wiec nalezy pic,pic,pic.Lusilka ma racje,ze sprawa zadawniona,trzeba zmienic nawyki zywieniowe i wypracowac nowe,ale to jest dluga praca i przede wszystkimwszystko zaczyna sie w naszej glowie,a warto zrozumiec sens bo efekty beda wspaniale.Lusilka i Wifcia sa ode mnie troche wyzsze a mniej waza,pewnie laseczki ze hej,ja tez sie bardzo ciesze jak choc troche schudne bo zaraz lepiej sie czuje i nic mnie nie gniecie w pasie,a juz najbardziej sie wkurzam jak uda nie mieszcza mi sie w nogawki spodni.Mialam wiecej napisac ale chyba lod zmrozil mi mozg.
Moi z Krakowa pojechali w niedziele do Gdyni,Babciu siostra mowi ze pogode jej przywiezli,Tobie tez prosilam ich o to.
Ja jutro jestem umowiona z moja fryzjerka,bo juz wygladam na zaniedbana,musze cos porobic,zeby nie bylo ze sie lenie.

21,225

Babciu,ja uwielbiam platki owsiane,one bardzo reguluje cykl wyproznien,mysle,ze gdybys je jadla codziennie to tez bysmy wedlug Twojej wizyty w toalecie nastawialy zegary komputerowe

21,226

Malwinko, witaj Stokrotko:):):)
Musiałaś mi przypomnieć o fryzjerze?
A już mi było tak dobrze.
Trudno, jutro raniutko wybiorę się na poszukiwaniu chętnej do sianokosów na mojej łepetynie.
Skarbeńku, jaka gruba nie chciała by schudnąć?
Nie znam takiej, ja jestem pierwsza na liście chętnych do zguby.....kilogramów.
Te, które mówią, że jest im tak dobrze, mówią tak, bo żadne diety nie przyniosły rezultatów i poddały się.
Fakt, może zbyt mało wody ostatnio piłam, nie miałam takiego łaknienia,jak jeszcze miesiąc temu.
Ale jak to mówią, w przyrodzie nic nie ginie, więc organizm sam sobie pomaga, zamykając wrota....te od zaplecza.
Malwinko! Podaj adres to podziękuję za piękną pogodę Twoim bliskim, ha,ha,ha.

21,227

Klaudyno, uroczyście oświadczam, że od wczoraj jadłam już z pięć razy płatki owsiane.
Teraz wejdą do mojego menu na stałe, bo mi bardzo zasmakowały w moim wydaniu.

21,228

No i poczytałam co stokrotki pokombinowały na łączce. Babciu, ja też mam niedawno komputer i sama się uczę, nie mam za bardzo od kogo, ale umiesz więcej odemnie, jesienią jak więcej czasu bedę miala to przysiądę do nauki. Czy to nie Sławek pisał Babciu z tobą że ma problemy z kompem?  Malwinka, dobrze piszesz odnośnie stosowania diety, masz rację ze wszystkim tyle tylko że ja mam nadwagę i nie chcę się odchudzać. I tak wielu produktów jeśc nie mogę muszę sobie odmawiac aby życ bez bólu i dyskomfortu , to przynajmniej pojem sobie z przyjemnością to co lubię, na pohybel dietom, mam 164 cm, 74 kg wagi i niezbyt widac okrągłosci bo jestem drobnokoścista i zawsze miałam strzelistą budowę a teraz mogę patrzec na siebie aby nie w lustrze big_smile

21,229

Babciu,sa osoby ,ktore jedza niczym ptaszek i tyja od samego patrzenia na jedzenie.Niekiedy przyczyna nadwagi czy otylosci sa rozne choroby i chocby ktos chcial schudnac i tak nie schudnie,wtedy wazne jest zeby przynajmniej nie tyc.Babciu,woda jest bardzo wazna i  pijemy z rozsadku,najlepiej co pol godziny kilka lyczkow,standardowo na 1 kg masy ciala - 30 ml na dobe. Chcesz stracic na wadze?kup wage za 150zl i sprzedaj za 50 zeta,ot cala tajemnica.
Uciekam bo bede szukac desek albo mozaiki w necie,a idzie mi to kulawo bo to dla mnie nowosc.

21,230

Babciu, to wsuwaj te platki jak Ci tak smakują a ja podjadam wędlinki, masę pomidorów, ogoreczki, jabłka przewaznie w cieście które pieke jedno po drugim więc mój pogląd na dietę jest taki jak widać. Nie napisalaś nic czy walne zgromadzenie rozlużnilo swoje szeregi? Pij siemię lniane, jest smaczne i reguluje i leczy jelita i żołądek.

21,231

Tak, Klaudynko, to Sławek, ale już Go znowu zbanowali.
Jest na czarnej liście i nie ma zmiłuj.
Ja kiedyś byłam szkielecikiem, to teraz pokutuję w powłoce kulistej.
Do 32 lat ważyłam 46 kg, chociaż miałam już czwórkę dzieci.
A później to samo poleciało z górki, a mnie coraz ciężej, pod górkę.

21,232

Stokrotki,lepsza pogodna kobitka z nadwaga i poczuciem humoru,anizeli chuda ,koscista ,zgorzkniala baba.
Jan Nowicki mowi,ze kobieta po odchudzaniu wyglada jak stara szkapa.

21,233

Do platków owsianych machnij łychę miodu, będziesz miala i smacznie i przyjemnie a nawet zdrowo smile

21,234

Malwinka, masz rację, odchudzona sarenka to nie łania, lepiej czujmy się dobrze i miejmy poczucie humoru bo tak łatwiej żyć.

21,235 Ostatnio edytowany przez Babcia60+ (2012-07-24 16:19:33)

Klaudynko, ja robię płatki z suszonymi owocami.
Mam kupione śliwki, jabłka, morele i ananasa kandyzowanego.
Nastawiam pół litra wody, kroje dwie śliwki, dwie morele, trzy krążki jabłka i plaster ananasa.
Wrzucam owoce, gdy jabłka zwiększą swoją objętość ,wsypuję kopiastą łyżkę płatków błyskawicznych i je gotuję z pięć minut.
Później wlewam do tego pół szklanki mleka i czekam, aż się zagotuje. Jeszcze dwie minuty i ściągam.
To jest teraz mój podstawowy posiłek.
Bardzo mi to smakuje i nie ciągnie mnie już do słodkiego.

21,236

Klaudyno, oświadczam uroczyście, że nie było walnego zgromadzenia, mimo połkniętych wieczorem dwóch bisacodyli.
Ktoś robił malutkie sprzątanie w gabinecie głównego prezesa, ale to było sprzątanie po łepkach, a nie generalne porządki, o które mi chodzi.
Ale lepsze to, niż miało by być bezrobocie....

21,237

Ja zaparzam platki woda,dodaje do jogurtu naturalnego,jak mi smutno dodaje lyzezczke midu,to juz pychotka,a wszystkie dodatki,ktore dodajesz babciu podnosza kalorycznosc,szczegolnie kandyzowane owoce

21,238

Babciu,czyli wszystko do doopy,tylko pasta do zebow

21,239

Malwinko, ten jeden plasterek ananasa nie ma tyle kalorii, co słodycze zjadane dotychczas.
Napisałam ile tych owoców dodaję, to nie są wielkie ilości.
Nie jem za to zupełnie nic ze słodkości.

21,240

A pamiętasz czasy, gdy do zębów był tylko proszek, bo pasta była nowością?

21,241 Ostatnio edytowany przez lena53 (2012-07-24 17:21:21)

doberek  http://wgrywacz.pl/images/326chorwacja.jpg
piekny dzionek,czyste niebo,wietrzyk cieply i slonko
z rana spacer i zakupy
potem juz w domku,komp,radio,tv,telefony---telekom polska chciala mi wcisnac szybszy internet,nawet 10Mb/s,nie wyrazilam zgody bo z tej szybkosci co mam tez jestem zadowolona

co do platkow owsianych to sa pyszne
ja je zalewalam gotujacym mlekiem i odrobine dzemu dodawalam
jadlam je z przyjemnoscia gdy anemie mialam bo m.saczyla sie 2 tyg
gdy wszystko wrocilo do normy to i platki odstawilam
drozdze tez jadlam i kawe w ziarenkach gryzlam
duzo zielonej natki,koperku,buraczkow czerwonych,brukselki,papryki
a teraz pyszne lody koktailowe z owocami zjadlam,polecam  http://wgrywacz.pl/images/9382vjlody.jpg

jogurt pitny smakowy,chleb z ziarnem na kolacje---rano pelne wyproznienie
gdy sie cos zatka to verdin po obiedzie,xenna fix albo wyciag z karczocha 2 tabl na dzien
nie probowalyscie to polecam
acha i pije herbatki owocowe,czarna sporadycznie,napoje tymbarku z woda min muszynianka

21,242

Malwina56 napisał/a:

Ja zaparzam platki woda,dodaje do jogurtu naturalnego,jak mi smutno dodaje lyzezczke midu,to juz pychotka,a wszystkie dodatki,ktore dodajesz babciu podnosza kalorycznosc,szczegolnie kandyzowane owoce

Malwinko .... o! takie coś mi chodziło   senks lol  bo ja ciepłego mleka nie cierpię.... ....bleeeeeeeeee

juz dzisiaj nie chce mi się iść po jogurt naturalny - ale jutro zakupię ............ tongue:

21,243

jak mam dostęp do kompa - do woli lol - tak nie mam czasu ...

wziełam się za odkurzanie - przetarcie wszystkich podłóg mopem - wodą z octem ....
zrobiłam sobie przerwę - odbieram telefon...
- DD - tu izba przyjęć szpitala X w Krakowie ....... jeny!!!! - zamarłam - przecież syn pojechał do Zakopca...

na całe szczęście chodziło o moją kuzynkę z Krakowa ...
miała mnie w komórce zapisaną pod nazwiskiem panieńskim ...
nie mieli z nią żadnego kontaktu - szukali opiekuna prawnego lub kogoś z rodziny ???
obiecałam lekarzowi -że zaraz podzwonię - po rodzinie
wykonałam 3 telefony - wreszcie zdobyłam nr. do kuzynki - która się nią opiekowała - a raczej jej mieszkaniem tongue:
bingo ! od razu - tel. do opiekunki - na miejscu tam w Krakowie - teraz mi ta kuzynka oddzwaniała : że jest ok !
jest pod opieką ! - i tam gdzie przebywała ...

teraz muszę - jeszcze - zadzwonić - w pierwsze miejsce zdać relacje tongue:     nara ........

21,244

jestem grubasek hi hi
Babciu bez mleka platki jedz ,to wtedy przeczyszczaja
ja tez gotuje sobie ,ale mam problem pozniej zewzgledu na woreczek i drazliwe jelito
oj chcialoby sie schudnac ,tylko jak nie mozna ,to lepiej dac sobie spokoj i jesc tylko mniej slodyczy ,i mniej na talerzu hi hi

21,245

Basiu takie telefony ,to denerwujace

21,246

kazda kobieta chcialaby schudnac ,ale jak nie moze ,to co ma zrobic
jakby byly takie diety cud to wszyscy byliby szczupli

21,247

http://wgrywacz.pl/images/906czarownice_www_gify_li.gif   

No i przyleciałam a to powyzej to cała ja , po odchudzeniu big_smile  i po co mi to było smile

21,248

Panowie nie kupujcie swoim kobietom pereł - są symbolem łez , zapowiedzią tragedii

- zegarka - odmierza czas do śmierci

- ostrych przedmiotów - tną przyjażń

- butów - wróżą odejście

- chusteczek do nosa - znajomość kończy się płaczem

- pustych portfeli- są zapowiedzią biedy , nieszczęść

21,249

Witam dziewczyny wieczorowo

Widzę, że główny temat to g***o, i odchudzanie.
Ciekawy , bo mnie też dotyczy, jeżeli chodzi o posiedzenie rady,
ale jak na noc zjem michę truskawek z jogurtem naturalnym,
to następnego dnia jestem płaska jak deska od prasowania.

Dzisiaj u nas pogoda, to też miałam działkowy nalot.

21,250

Sie macie Stokrotki, zaglądam i ja na łąkę co tu wieczorem słychać?
Morawko, ja do płatków dolewam bardzo mało mleka, szczerze mówiąc, bez mleka nie próbowałam, może też mi będą smakowały, ale sprawdzę to jutro.
Jak mnie nie przeczyściły środki to i płatki bez dodatku mleka nie pomogą.
Znowu dzisiaj zaparzyłam dwie torebki senesu i zobaczymy, kto wygra, ja czy .....ona, moja pani, która mną rządzi.
Ale gazownia dzisiaj otwarta, to już jest dobrze.
A co do tych pereł, zegarków i innych gadżetów, to nie wierzę w przesądy.
Jak by mi jaki podarował perły, to bym się cieszyła, a gdyby odszedł to już jego strata, bo pereł bym już nie oddała, co moje, to moje.

21,251 Ostatnio edytowany przez Babcia60+ (2012-07-24 20:34:10)

Cześć Wifo, no to miałaś najeźdźców, pewnie i roboty trochę przy ich obsłudze?
A zimą, jesz truskawki mrożone z tym jogurtem?

21,252

Witaj Wifcia smile dawno Ciebie nie widziałam, dziewczyny jedzą dietetycznie a ja dostałam dzisiaj torbę podgrzybków i jutro będziemy nimi się obżerać smile

21,253

Witaj Babciu, ja mam cale swoje życie kłopoty z sr*****m,
teraz jak mam kłopoty użyłam sprawdzonej Xenny.
Spróbuj, 2 saszetki zalewam wrzątkiem i pije późno,
bo inaczej pogoni Ciebie w nocy.

21,254

Babcia, ja myślałam że Ty jesteś początkujaca w bojach o odblokowanie barykady a Ty już napewno dawno wojujesz z marnymi efektami a u Ciebie trzeba działa ciężkie wyprowadzić, dwie torebki któryś dzień z kolei i marnie to popij siemienia lnianego tak z pół litra od razu smile

21,255

no! tak popatrzyłam   - o której pisałam ostatniego posta tongue:
pobiłam dzisiaj rekord - w nadawaniu przez telefon i skyp  - bite 2,5 godziny ......

hiiii - a ja w ten przesąd o chusteczkach - wierzę - znam to z autopsji
lata kosmiczne temu - dałam - a potem dłuuuuugo płakusiałam ...........

a teraz Was poczytam na spokojno tongue:

Posty [ 21,191 do 21,255 z 24,171 ]

Strony Poprzednia 1 … 325 326 327 328 329 … 372 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024