Masz rację, my żyjemy z przyzwyczajenia, jeszcze raz dobranoc Babciu i Wifciu, pogrzebię jeszcze w lapku.
Ja też, muszę popatrzeć na malarskim. Pa.
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :)
Strony Poprzednia 1 … 321 322 323 324 325 … 372 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Masz rację, my żyjemy z przyzwyczajenia, jeszcze raz dobranoc Babciu i Wifciu, pogrzebię jeszcze w lapku.
Ja też, muszę popatrzeć na malarskim. Pa.
Heyyyyyyyyyyy Myszki sobotnio - pierwsze kawcia
co jest z Wami - nie ma czytania nocnych pogadanek ????
niewiarygodne ,że dospałam do tej pory
:
wekeend - zapowiada się chłodny - i deszczowy ........ bleeeee
miłej soboty i klikania ........
Cześć Basiu, a ja sobie gram, wszystko w.........mam.
Piękny dzień się zapowiada, ale jak się skończy, to jeszcze nie wiadomo.
Zdzisiu, oczy ma jak Sophia Loren, tylko spojrzenie jakoś inne.
Witaj Babciuuuu - ale masz skojarzenia co do Zdzicha
:lol:
Witam raniutko Basienko i Babciu ,,,juz nie spie od piatej ,,nie wiem czemu tak wczesnie sie obudzilam,,ale juz zaliczylam kawe i nie chcialam Was budzic ,,raz w Tygodniu mozna pospac spokojnie
pogoda taka sobie ,,+15 stopni -pochmurzone troszeczke ,,ale mysle ze bedzie fajnie ,,dzis koncze malowanie pokiju ,wreszcie sobie wszystko pomyje poukladam jaklubie i luz,,,ale pozostaly jeszcze drzwido pomalowania ,,ale to pestka ,,milego dnia Wam wszystkim zycze
Witaj Anusiu - przyjemnego sprzątania
:
lubię - jak po malowaniu - można wreszcie posprzątać - hi - a na jaki kolor Stasiek
: pomalował ????

Witaj Anusiu, malarko pokojowa.
Podziwiam Ciebie, że robisz to sama.
Ja do takich spraw podchodzę jak do jeża, a po drugie, jak nie muszę to nie robię.
Mam synów, to zrobią co trzeba.
Ale, gdybym była sama to nie obce są mi takie prace, pamiętam odległe lata, gdy byłam
matka i ojcem w jednym, więc siłą rzeczy, robiłam to, co należało do silnych ramion.
Może dlatego teraz jestem taka "słaba".
Basiu --moze wpadniesz i pomozesz mi ?wypic wspolnie kawe?
lubie sprzatac po malowaniu jest tak swiezo i czysto ,,nie tylko Staszek malowal ,,chociaz wiekszosc on to zrobil,,ale my obydwie z Karolka tez bylysmy aktywne
a kolor mam bialy..juz dos dlugo mialam rozne kolorki --wiec zachcialo mi sie bialego
Anusiu, napisałaś, że dziś kończysz malować, to myślałam, że sama malowałaś, a Wy w trójkę odwaliliście kawał roboty.
Ale to już za Wami, jak posprzątacie, chyba też w tercecie, to wtedy będzie tak milutko i czyściutko, że Basia na pewno wpadnie na kawę.
Babciu ,,jestem przyzwyczajona do takich robot,,,mena nigdy nie bylo w domu wiec my z dziewczynami ,,tzn,,corkami malowalysmy same ..Kasia byla dobra w sufitach Ewa w scianach a Ania byla za mala -wiec ona robila jedzenie i herbate,, wiec nie chwalac sie moje dziewczyny teraz wszystko w domu moga same zrobic
ale wracajac do Ani ,,,to ona kladzie dobrze plytki na sciany i podlogi,,,dsorabiala sobie ze swoim chlopakiem ,jak byla w Polsce ,,jeszcze kiedys
tak wiec facet nie byl potrzebny w domu,,,a teraz zostalam bez dzieci --ale juz widze ze Karolka ma tez smykalke do takich robot ..malowala wczoraj dolne partie scian ,,balam sie ze mi cos zepsuje ,,ale nawet nie musialam poprawiac za nia ,,te dzieci sa dokladne,,jak cos robia to z dokladnoscia i calym zaangazowaniem
Babciu Ciebie tez serdecznie zapraszam ,,nawt kiedys pociag jezdzil z Gdanska do Bielska ,,a moze teraz tez ,,wiec wsiadaj w pociag i przyjezdzaj ,,,,bedziesz moim mile widzianym goscie
a Basia mieszka niecale 35km,odemnie
O, o dzieciach takich jak Karolka, wiem dużo, bo mam stały kontakt z Maćkiem.
Przychodzą do niego koledzy i koleżanki, to czasami ich obserwuję.
Pani Krysia, Mama Maćka ma w domu ruch jak w szkole, bo dzieci ja lubią, a tak między nami to myślę, że to mamy tych dzieci lubią, gdy ich dziećmi zajmuje się Mama Maćka.
Pani Krysia jest wdową, mieszka tylko z Maćkiem, ma duże mieszkanie i wysoką rentę po mężu, więc dogadza tym dzieciakom jak tylko może.
Kiedyś Ją zapytałam, czy myśli o tym, co będzie, gdy Jej zabraknie, to mi odpowiedziała, że nie musi, bo wie, że Jej syn odejdzie przed nią.
Kobieta jest po siedemdziesiątce, a z wyglądu i werwy to "rycząca pięćdziesiątka"
zreszta ciezka robota dla mnie to zadna nowosc ,,,jak wiesz pochodze z Podhala ,,okolice Szczawnicy Kroscienka ,,,wiec doc Fur z z sianem nazwozilam sie z polan,,,dos sie naoralam nadzwigalam ,,byly miejsca gdzie koniem nie mozna bylo dojechac wiec wczas rano tata nas budzil i puki slonca nie bylo znosilismy kopy siana na plecach
,a co tu gadac,,,,nadal tesknie za ta robota i moimi polamnami ,,,widze je jak o nich pomysle ,,a tesknota ytaka mnie zzera ae nawet staram sie nie myslec ,,juz nigdy nie wyjde na Polane nie posiedze w Kolybie ,,nie pooddycham tym wspanialym powietrzem,,
serce mnie nie pusci w gory,,umarlabym z wysilku ,,chyba ze kon by mnie wywiozl ,,ale szkoda mi biedaka
Babciu ,,Pani Krysia ma calkowita racje ,,
tez chcialabym zeby Karolka poszla wczesniej odemnie ,,juz mnie dlawi w gardle ,,gdy mysle co bedzie jak mnie braknie ..ale szybko odrzucam te mysli i mowie sobie ---nie dam sie ,,nie zostawie Karolki ..Babciu pozdrow Pania Krysie odemnie i Macka tez ..prosze
Macie z Basią blisko do siebie.
To dla samochodu żadna odległość, nawet, gdy będzie jechał 60 km/godz.
Ja mam troszeczkę dalej do Was, ale gdy się chce, to odległości nie widać.
Gdybym miała sprawniejsze nożyny ,to skusiła bym się na taką wycieczkę.
Idę 24 do ortopedy, może coś mi ulży , a może da skierowanie na endoprotezę, bo jednak chyba bez niej się nie obędzie.
hiiii - gadułki
co do malowania - sama malowałam i kładłam gładzie - syn tylko malował sufity - bo u mnie wysoko : 2,7
ale teraz - będą malować - fachmani - u mnie też remont - późną jesienią .....
do potem............
Anusiu, nie zamartwiaj się tym, co będzie kiedyś.
Karolka ma Tatę i kochające siostry.
Nie jest sama na świecie.
Jest kochaną przez wszystkich Perełką, to widać po Niej samej.
Ona ma prześliczny uśmiech i szczere spojrzenie, a tak zachowują się dzieci, które wiedzą, że są kochane i akceptowane.
Dziewczyny,,spadam na chwile ,,bo musze s9ie umyc ubrac -strzelic oko ..i na zakupy musze kupic lampe bo men rozbil,,niechcacy--podobno ,,przypadki sie zdarzaja
U mnie chlodno i ponuro,ja dzis zaplanowalam robocza sobote,musze sie przygotowac do remontu,zabezpieczyc co sie da,popakowac,wyniesc zeby pozniej bylo mniej sprzatania.
Obiecalam Stokrotkom kawe ale dopiero wstalam,dzieki Ci Basiu,ze uraczylas nas kawka.Wracajac do owsianki to od wiekow wiadomo,ze jest zdrowa,tradycyjna na mleku jest przepyszna i dlugie lata taka jadlam,oczywiscie musi byc bardzo ciepla,zimna jest bleeeeeeeeeeee.Dzis zrozumialam doslownie co znaczy opluc ekran,Basiu w chwili jak najechalam na Twoj post z 21.56 mialam w ustach lyk kawy,no i stalo sie ,myslalam ze sie zakrztusze,Twoje rysunki sa the best,a kot ze swoim spojrzeniem!!!!!!!
Babciu,w sprawie Ciebie denerwujacej nie zabieram glosu,fajnie pogadalyscie z Anusia,to madra i dobra kobieta.
Wifus,jak to przykurzony facet Ci sie nie podoba????????? ja juz go odkurzylam,wymylam i jest cudowny!!!!!!!!!!!
Klaudynko,a moze sprobuj jesc bardzo czesto ale male ilosci,kazdy kes pokarmu przezuwaj dokladnie w zaleznosci od stopnia twardosci,zeby zoladek mial mniej pracy,moze to da jakis efekt,a na 3 godziny przd snem mozesz spokojnie zjesc lekki posilek.
WszystkimStokrotkom zycze milego dnia,ja nastawiam sie na fajnosc i zabieram sie za robote.
Cześć Malwinko, życzę udanego, roboczego dnia.
Ja też teraz wybywam, bo koleżanka zadzwoniła, że nudzi się i zaprasza na kawę.
Zadzieram kiecę i lecę, ale najlepsze jest to, że Ona jest w pracy.
Sprzedaje, ale nikt nie kupuje.
Mają w sklepie ceny paskarskie to i klientów brak.
Jadę do Babci Roksany, a robota domowa, nie zając, poczeka na mnie na pewno.
Życzę udanego dnia pod każdym względem.

Babciu,milego dnia Ci zycze,rozerwij sie troche,pogadaj i wracaj na nasza lake z nowosciami z miasta
dzien dobry stokrotki
Milego dnia dziewczynki
pogoda dla bogaczy ,ale mnie odpowiada nie lubie upalow
Witam wszystkie stokrotki te pracujące i się leniące
U nas świeci słońce, ale jest dość silny wiatr.
Dzisiaj ja też wybywam, jedziemy z piknym do znajomych,
na proszony obiad z kawką i słodkim.
Miłego dnia dziewczyny, do wieczorka
Witajcie Wszystkie stokrotki, widzę że zaganiane jesteście, ja też od rana odmrażam lodówkę, gotuję , sprzątam i jeszcze chcę pranko zrobić, pogoda u mnie w sam raz na takie prace, ale zaraz wezmę się za pieczenie ciasta, więc na razie dziewczynki : Wifcia, Babcia, Morawka, Basia, Malwinka i te stokrotki które dojdą ![]()
Witam .... kukam jak zawsze o tej porze 
Klaudynko - ja! .... ja ! chcę spędzić tak wekeend
Malwinko - senks
.... ja ostatnio też tak się zakrztusiłam - kawką - czytając wpis Morawki
:
nie oplułam kompa - ale podłogę zabrudziłam ![]()
wszystkie jesteście zajęte - lub Was nie ma Babcia- i Wifa wyjazdowe ![]()
Anusia sprząta po ! remoncie Malwina przed! remontem
:
Klaudyno ???? - oprócz krzątania - jakie ciasto pieczesz ????????
Lena z Ty - co dzisiaj robisz ????????
Morawka ???? jak tam pierwszy dzień urlopu Bobaska ???? wysłałaś go do piwnicy
:lol: ???????
Nanusia!! Niunia !!! Pigwa !!! dajcie głos !! .... no i Fioletta !!! - odezwij się ..... do potem........
też mam wychodne - idę do Bratowej .... nara
Witajcie Stokrotki,
wracałam wczoraj oststnim pociagiem do domku i juz nie miałam siły na właczenie laptopa.
A zmeczyłam się chyba tym, ze smiałysmy się na babskim spotkaniu jak rzadko.Najbardziej chyba z tego jakie przygody kazda z nas miała w swoim zyciu z podróżami, pociagami a jedna nawet z samolotem.Okazalo się ,ze nie ja jedna byłam w zyciu gapą i wsiadłam kiedyś w zupełnie odwrotnym kierunku, po pól godzinie zorientowałam się,ze to nie ten kierunek.
A kiedyś zdarzylo mi sie przespać moja stację/zamknełam oczy doslownie na "sekundę a jak je otworzyłam to już przejechałam 4 stacje/ i men musiał po mnie przyjechać.Budziłam go , bo już spał no i na dodatek zamarzły drzwi od garazu, bo na dworze bylo wtedy -15 stopni.
Dzisiaj raniutko zupełnie musiałam wstać i pojechalismy na rynek do M.Bylo tylko 12 stopni, ale men powiedział,ze później niż o 6,30 nie pojedzie, bo potem nie ma miejsc do parkowania.No i musiałam się dostosowac.
Ale za to szybciutko bylismy z powrotem, placek z wisniami juz upieczony, wisnie wydrylowane i zamrozone, a ogrki - wg przepisu Babci- czekaja w piwnicy na moje chęci do pracy.
Tak więc praca wre jak u Klaudyny.
Dziewczyny, kończę, bo dostałam sms od koleżanki,ze ida na kijki i mnie zapraszają do grupy.
Pytałas Malwinko, czy jeszcze chodzę? Oczywiście, ale nie 1 raz w tygodniu jak napisała Wifka /pomylilo sie jej z gimnastyką/, a najczęsciej 2 razy lub nawet 3.No, chyba ,że dzieci mnie zaangazują do wnuków, albo jest u mnie wnusia i nie chcę jej wieczorem zostawiać samej.
Trzymajcie się, do póxniej.
http://www.youtube.com/watch?v=K6s8vsgI-pM
Basiu spi od rana ,ludzie idzie zwariowac
http://www.youtube.com/watch?v=PZababJgF10&feature=fvst
http://www.youtube.com/watch?v=OkB8jqn-W8k&feature=related
Lenko,jakie slicznosci nam pokazujesz,Morawki obrazek na rozpoczecie strony tez fajny,ale przez moment zastanowilam sie czy przed nami Wielkanoc.
Klaudunko,weekend mozna spedzic w dowolny sposob,mnie chyba bardziej pasuje Twoja wygodna sofa.
Pisalam z Wifa o moim urlopie i sama zaloze biuro podrozy o wdziecznej nazwie Bezpowrotour i zaszyje sie gdzies daleko,sama nie wiem gdzie,nawet dla mnie bedzie to niespodzianka.
Robota idzie mi niemrawo,zeby mi sie tak chcialo jak mi sie nie chce to byloby super,co chwila wymyslam inne zajecia,juz obejrzalam 2 albumy rodzinne i zajrzalam do poezji mistrza Ildefonsa ,mam 2 tomy z 1957,prawie unikat,no coz pora wracac do rzeczywistosci.
http://www.youtube.com/watch?v=hhabykXBQsY&feature=related
slucham sobie swoich ulubionych piosenek
pozdrawiam
Malwinko sks moze dzialac hi hi
http://www.youtube.com/watch?v=0jPCg-oNcJM&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=i8mz9uOvFQA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=cOrc37wNUqU
http://www.youtube.com/watch?v=ujftc_yEPe4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=65_Qfatb5CY
Lenko super
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=f-x1FsvOAz4
http://www.youtube.com/watch?v=qBXuX7zxHlc
witam dziewczyny i Slawka
nic mi sie nie chce
najchetniej to nie odchodzilabym od komputera
ale nie da rady ,musze sie poruszac i posprzatac ,,ale upieklam Karpatke --zapraszam ,,ale wyszly mi gory,,prawdziwe Karpaty hehehe...juz sobie przyrzekalam ze nie bede wiecej piekla ,,bo Karolka tyje ..ale i tak nie moge dotrzymac tego,,
przychodzi sobota i chodzi za mna cos slodkiego ,,i niestety --miekne wtedy
Hellou Lenka - no to mamy balangę
przy sobocie po robocie - można co golnąć
: przekroczyłaś 2000-tny post ...:lol:
cwietuszki dla Ciebie Stokrotko
....
:
Anusia - zamachnij się .... rzuć kawałkiem tej karpatki ...:P:
przyszłam od Bratowej objedzona jak bąk
pogoda - na polku - się jakoś polepszyła - najważniejsze,że nie pada
:
też zleniwiałam - hi .........
Witajcie: Malwinka, Morawka, Basia , uff- pora na odpoczynek, przesuwam się na mojej wygodnej sofie i robię miejsce dla Malwinki, przysiądż wygodnie i odpocznij.
Basia od Ciebie zależy czy weekend będziesz miała tak obiecujący jak na obrazku
postaraj się
Morawka , widzę że jesteś w nostalgicznym nastroju, muzyczne wspominki, napewno słyszałas w radiu czy tvp że Łapicki zmarł dzisiaj nad ranem, udało mu sie po cichutku przesmyknąć się na drugą stronę.
Anusia, Lenka - witajcie dziewczyny, ja też przyrzekam sobie że więcej nie upiekę, ale ledwo jedno zjemy , to zaczyna mnie kusic i piekę następne. Dzisiaj upieklam szybkie i łatwe ciasto z jabłkami, smakowite.
Stokrotki,znowu jestem z Wami,mam takiego totalnego lenia,ze zaraz lepiej mi zrobilo gdy Anusia wspomniala o lenistwie,napomknela Basia,a Klaudynka zrobila mi miejsce na swojej sofie,w tej chwili pije herbate z rumem,wcinam babke marmurkowa,wprawdzie z paczki ale mi smakuje,hej Anusia,podrzuc kawalek karpatki,pliss.Ciesze sie ,ze jestem sama w domu i nikt nie widzi mojego lenistwa,nawet nie podejrzewalam siebie o taka beztroske,a takie ambitne plany mialam na dzisiejszy dzien,ech zrobie kiedys............
Babciu,Wifo,dosc tego goszczenia sie na innej lace,prosze wracac na swoja
Witaj Klaudyno ...następna odpoczywająca Stokrotka
:
sks !!! Myszki - zapomniałam WAM przesłać - pozdrowionka od Fioletty
do wieczorka ......
e tammm Kludynko piszesz ,ze ode mnie zależy ... że taki wekeendzik
: mogę spędzić..... chiiiiiiba pomarzyć co
:
no bo to jest za darmo - marzenia nic nie kosztują
echhhh bezludna wyspa ...biały piasek i błękitna woda oceanu ....
Basiu,czy Ty musisz w okamgnieniu znikac,chcialam Ci powiedziec,ze u mnie tez o godzinki swieci sloneczko,wprawdzie tak troche wstydliwie,ale dobre i to
Klaudynko,zostalo mi troche herbaty,akurat zeby popic Twoje pyszne ciasto,bardzo garace? zebym sobie dzioba nie poparzyla hihihi
Basienko--poleciala
Klaudynko,zostalo mi troche herbaty,akurat zeby popic Twoje pyszne ciasto,bardzo garace? zebym sobie dzioba nie poparzyla hihihi
Basia, pomarzyc - ludzka rzecz, to lecimy dalej, piasekcieplutki, przygrzewające slońce, krystalicznie czysta woda i przystojniak, jeden wachlujący Cię liściem palmowym a drugi podający Ci kolorowe i chłodne drinki. Czujesz???? ![]()
Ja chyba mam jakas czkawke pijacka,nawet post powtorzylam
Klaudynko,Basia juz poleciala,moze mi polecisz jakies atrakcje,to ze wybralam sofe nie znaczy ze musze byc grzeczna
Spokojnie Malwinko, dzioba nie poparzysz bo już jest lekko ciepłe i można dodac do niego lody śmietankowe i bitą śmietankę
smacznego ![]()
dziekuje za badylki stokrotki moje
ba-cha jak zawsze ma bystre oko,sokoli wzrok wszystko wypatrzy,dzieki
Klaudyno,dziekuje,chyba po tych slodkosciach zabiore sie do pracy,inaczej o 22.00 bedzie mi wstyd przed sama soba.
Milego popoludnia Ci zycze.
Lenko,gratulacje wielkie Ci skladam
Malwinko, z ciekawością popatrzę na atrakcje jakie będziesz wyczyniać na tej sofie
a ja Ci zaraz podrzucę coś na dobry nastrój ![]()
Lenko, gratuluję i kwiatki podsyłam:):):)
A dla wszystkich pracowitych i tych "pracowitych inaczej", moja koleżanka serwuje alkohol'
Dla każdej wystarczy, proszę się nie przepychać.
Co kto lubi, niechaj bierze, tylko proszę z kulturą pić...., zwrotów nie przyjmuję.
Na najniższej półce stały dwie ogromne flaszki po 399 zł. Też wzięłam, bo niedługo urodziny Morawki, a początek września to też urodziny innej naszej Stokrotki, więc schowamy, będzie jak znalazł.
Strony Poprzednia 1 … 321 322 323 324 325 … 372 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :)
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024