Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :)

Strony Poprzednia 1 … 290 291 292 293 294 … 372 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18,916 do 18,980 z 24,171 ]

18,916

Odp: Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :)
Babcia60+ napisał/a:

Ale podejrzewam, że Małgoś też nie ma siły, dlatego woli czytać niż pisać.
Czytając błędów nie popełni, a jak będzie "wystawiona" jak to Ona mówi, to może napisać jakieś bzdety.

Przestań wystawiona  to ona może być za drzwi,
a jak ankoholowo wink to się jest wstawionym.

Zobacz podobne tematy :

18,917

Babcia60+ napisał/a:

Wifo, chyba miałaś użyć czasu przeszłego, nie było w PRL-u, bo nie możesz napisać, że nie ma w PRL-u, bo nie wiem, czy będzie to prawda, że jesteś pikna, bo przecież tego państewka już nie ma.

Babciu nie widziłaś hihihihihihihihi P:P:P:P:P:P

18,918

Babciu,kiedys mialam takie zdarzenie,w mojej parafii mam dyzury sprzatajace,kiedys natchniona postanowilam pojsc,wiedzialam ,ze w wyznaczonej grupie sa panie,ktore sprzataly w przedzszkolu i w szkole,pomyslalam,ze pojdzie szybko i gladko,jakie bylo moje zdziwienie jak okazalo,ze ze jestem sama,postrzatalam caly kosciol,koscielny sie zlitowal pomogl pozbierac smieci,to chyba byla jakas kara za grzechy.
ja bym chetnie wprowadzila sie do jakiejs starszej Pani,one tak ciekawie opowiadaja.............

18,919

Babcia60+ napisał/a:

Powiedziała mi, że wnuki nie chcą z Nią mieszkać, bo Ona śmierdzi starością.
Pocieszyłam Ją, że wnuki też nie będą wiecznie pachniały, a zestarzeją się szybciej niż myślą.
Pani była kiedyś nauczycielką muzyki w szkole muzycznej.

Widzisz, do czego wnuki są zdolne, a człek oddałby za nie życie.

18,920

Wifka, ja dzisiaj nic nie widzę, nic nie słyszę, nic nie czuję, nie wiem, czy żyje, ale jest mi wesoło, bo dobrze mi z Wami.

18,921

Pamiętam jak pierwszy raz po śmierci mojego Brata pojechałam z Córką do mojej Ciotki do Warszawy i Ona też powiedziała, że w Jej domu czuć Starego człowieka, bo to jest taki specyficzny zapach mieszkania.

18,922

jak mi zal starych ludzi ,,Babciu ,,ci moldzi mysla ze zawsze beda pachniec nie pomysla ze  o ile dozyja takich lat to nawet nie wiadomo czy beda  w stanie sie ruszac ,,ale jak umrze to beda sie bic o jej mieszkanie czy o to co po niej zostalo ,przewaznie tak jest ,,pozegnam sie juz ,,troche popadalo ale na te grzmty co byly -to prawie nic ,,ale w Czechowicach Dziedzicach 20 km,odemnie podobno byla taka burza z gradem przez 15 minut ze rozbijalo dachy szyby  w domach i samochodach ,,poczytalam wiadomosci w internecie i wiem ,bo pewnie bym narzekala ze tak wali piorunami a nie pada jak powinno
dobrej nocy Wam zycze

18,923

Malwina56 napisał/a:

to chyba byla jakas kara za grzechy.
ja bym chetnie wprowadzila sie do jakiejs starszej Pani,one tak ciekawie opowiadaja.............

Malwinko, widzisz, nie wybiegaj przed szereg.
Co do starszych ludzi, to tez lubię słuchać,
chociaż co raz częściej zdarza mi się opowiadać,
a to już zły znak.

18,924

Babcia60+ napisał/a:

czuć Starego człowieka, bo to jest taki specyficzny zapach mieszkania.

Tak to jest prawda, ale jak dożyjemy to tez będzie ten zapach.

18,925

Wifa,nigdy nie wiadomo co wyrosnie z slicznego malego bobasa
Nieodwolalnie ide do wyra,zmieniam pozycje,mam nadzieje ze zasne,jesli nie bede klikac do rana.Dobranoc Stokrotki.

18,926

Klikając zmieniasz pozycję Malwinko.

18,927

Babcia60+ napisał/a:

Wifka, ja dzisiaj nic nie widzę, nic nie słyszę, nic nie czuję, nie wiem, czy żyje, ale jest mi wesoło, bo dobrze mi z Wami.

Wiesz, ze jak na początku przychodziła do mnie ta cała ferajna,
to ja byłam wieczorem dętka.
Wchodziłam na łączkę , chyba już z przyzwyczajenia.

18,928

Malwina56 napisał/a:

Wifa,nigdy nie wiadomo co wyrosnie z slicznego malego bobasa

Malwinko to prawda,  z moich obserwacji widzę czarno.

18,929

No to tak jak ja, zmęczona, ślepa, ale lezie do Hipolita, chociaż go połaskotać, aby nie zapomniał po co u mnie jest na tej służbie.

18,930 Ostatnio edytowany przez wifa (2012-07-03 22:00:54)

Babcia60+ napisał/a:

No to tak jak ja, zmęczona, ślepa, ale lezie do Hipolita, chociaż go połaskotać, aby nie zapomniał po co u mnie jest na tej służbie.

My i Hipcio tęsknimy za Tobą. smile

Dawno nie było Magnolii sad

18,931

No to teraz Wam się przyznam do jednej rzeczy, a właściwie do dwóch.
Anusiu, wystawiłam na N/K Twojemu mężowi opinię Super zdjęcie, do wszystkich fotek.Myślałam, że jakoś Go poderwę, ale wcale się nie odezwał, może nie zagląda na N/K/?
Znalazłam na FB Elę, Wifę, Anusię i Morawkę.
Może jeszcze którąś widziałam, ale nie zaskoczyłam, że to Stokrotka.
Pozdrawiam Was i życzę spokojnej nocy, bez burz i deszczu.

18,932 Ostatnio edytowany przez wifa (2012-07-03 22:10:18)

Babciu, idź odpoczywaj, kończymy na dzisiaj nadawanie, co?

Dobranoc Babciu i  Stokrotki, do jutra

http://wgrywacz.pl/images/688suo9rwlc.gif

18,933 Ostatnio edytowany przez Babcia60+ (2012-07-03 22:09:55)

Magnolia, zawsze wkracza do akcji, gdy zaczynamy się niepokoić, że Jej zbyt długo nie ma.
Może zobaczy, że tęsknimy i się odezwie...

18,934

Dobrej i spokojnej nocy Wifo, ja jeszcze nie zasnę, bo jestem zbyt zmęczona, tak mam.

18,935

Babcia60+ napisał/a:

Magnolia, zawsze wkracza do akcji, gdy zaczynamy się niepokoić, że Jej zbyt długo nie ma.
Może zobaczy, że tęsknimy i się odezwie...

Może zrobi nam niespodziankę i nada dzisiejszej nocy.

Dobranoc Babciu.

18,936

Babcia60+ napisał/a:

Dobrej i spokojnej nocy Wifo, ja jeszcze nie zasnę, bo jestem zbyt zmęczona, tak mam.

Ja też tak mam, cała się trzęsę ze zmęczenia w środku,
jak się przepracuję.

18,937

DOBRANOC STOKROTKI
http://wgrywacz.pl/images/21941589465034055338288.jpg

18,938

Jutro rano zaglądnę, bo jestem umówiona dopiero na 10-tą.
Pani powiedziała, że mam wypocząć, a nie wstawać skoro świt.

18,939

Witajcie Stokrotki wieczorem,

wesołe jest zycie .....babusi/ tak czasami mówi do mnie mija starsza wnusia/.Oj mam ja z tymi moimi aniołkami.Dzisiaj 2 razy zrobiłam im dyskotekę.Zasmiewałam się z ich tanecznych figur i podrygów.
O 15-tej zarządziłam odpoczynek czyli leżakowanie.Wszystkie 3 do łózek .Miałam na uwadze to,z\e malutka musi zasnąc.Tymczasem prawie natychmiast zasnęła starsza, a maluda urządziła prawie godzinny koncert.Śpiewała sobie "po chińsku" i mało sobie robiła z tego,ze pozostałe osoby w pokoju chca spać.Padła dopiero wtedy jak tę drugą musiałam juz budzić.

Dzisiaj maluda spi ze mna, a zięć, ktory również nocuje spi ze starszą w dolnym mieszkaniu /tak wybrała/.Pewnie bedzie zielona noc, bo laluni znowu dokuczają ząbki i popłakuje sobie od czasu do czasu.

Zobaczymy.

Babciu, kiedyś też się z braćmi zabralismy za wysprzatanie mieszkania mojej cioci.Dobrze już wtedy nie widziała,bo by chyba bardzo protestowała, bo klamotami z jej mieszkania, zajęlismy całe podwórko , no i oczywiście cały kontener na smieci.Ale moja mama, która jezdziła jeszcze potem do cioci mówiła,że i tak po pewnym czasie znowu nagromadzilo sie tam róznych klamotów pełne mieszkanie.

Stokrotki, zyczę Wam i sobie oczywiscie spokojnej nocki...a jak było to sie dowiemy jutro rano.

18,940

odpoczywajcie dziewczynki
ja tez sie poloze, cos obejrze ,bo cztery litery mnie bola
dobranoc
duchota ludzie ,polozylam sobie mokry recznik na kark

18,941

Dobrej nocy, Lusilko, śpij i śnij o swoich skarbach.

18,942

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/282301_402942999741569_144895488_n.jpg

18,943

Morawko, Ty też odpoczywaj, bo nie wiemy, co jutro nam przyniesie....

18,944

kazdy czlowiek jest inny ,mialam taka sasiadke ,ktora byla taka czysciutka ,pachnaca ,od niej zawsze bylo piekne perfumy ,zawsze ladnie ubrana ,z laska juz chodzila do kosciola ,w rozmowie byla super ,mnie sie wydaje , ze ludzie starsi sami do tego doprowadzaja ,a przeciez trzeba sie myc ,w mieszkaniu musi lsnic ,posciel raz na dwa tygodnie zmieniac ,i prac ubrania ,ja rozumie ,,ze nie kazdy moze to zrobic zewzgledu choroby ,i braku sily ,wszystko mozna pokonac czy przy pomocy kogos obcego czy rodziny
opiekowalam sie ciocia ,nawet w szpitalu jak lezala to posciel zmienialam ,mylam ja ,dziwili sie ,ale pani ma corke ,tak tez bylo z tesciowa
ludzie starsi oszczedzaja na praniu ,przeciez to czyste ,tak ale jak lezy dwa miesiace ,nieraz lata ,nabiera zapachu  ,nieprzyjemnego ,ja piore raz wezme bluzke ,itd

18,945

Babciu jak ja ciebie rozumie ,czlowiek jak robot ,chodzi jak ma wprawe ,latwiej mu sprzatac
moja mam ,za co moge byc wku......ale porzadek ma u niej wszystko w kostke poukladane ,w reku pierze ,ale robi sama ,okienko myje co drugi dzien ,pierze koce ,posciel ,sama bierze prysznic codziennie rano i wieczorem ,jeszcze kolezanke uczy ,bo mowi oczy ci lataja za chlopami ,a brud masz w domu, i na sobie ,co ci z tych dezodorantow ,jak sie nie myjesz ,i ciuchow nie pierzesz hi hi

18,946

Witam w środku tygodnia ....Myszki .....zapraszam na kawcię http://wgrywacz.pl/images/626d41d8fbb89089549b01258.jpg

ojej jejku - starsze panie uwielbiają składować "przydasie " tongue: - gdyby moja MAM mieszkała sama - to całe mieszkanie byłoby zagracone - ja już jej "Tira" chyba wyrzuciłam tongue: nadal ma zapchane swoje szafy

kiedyś z 2 lata temu - myłam okna - u wiekowo podobnej starszej pani - jeny!!! ona miała w małym pokoju
sypialnię z lat 60 - z wielkimi grubymi pierzynami - tak jak sobie urządziła w latach 60 - tak ma do tej pory ...
całe mieszkanie - jak z innej epoki tongue: a jakie zagracone .... wchodząc do niej czuło się zapach starości i naftaliny tongue:
przyszłam do domu - to odetchnęłam z ulgą - że moja dała się przekonać - lub wyrzuciłam jak jej nie było ....

http://wgrywacz.pl/images/814www.plaatjesupload.nl_.gif   miłego dnia i klikania

18,947

wifa napisał/a:
Malwina56 napisał/a:

jeszcze tu jestem,Wifa naprawde zmienie pozycje,bo sama sofy nie przestawie,a Basia gdzies uciekla.
W myslach tez z soba gadam,a jaka jestem przemadrzala i elokwentna ,hihihi

Nie przejmuj się , ja tysz wink tak się dowartościowuję i jeszcze mówię,
że takiej piękności jak ja to ni wink ma w całym PRL hihihihihi tongue:P:P:P

http://wgrywacz.pl/images/5608942_dd947a5ee7610cd38.jpg i wszystko jasne .... http://wgrywacz.pl/images/913gg_0.jpg

http://wgrywacz.pl/images/45517676_655bb6f41fad47f0.jpg  >>>> lol

18,948

dzien dobry stokrotki
taka prawda basiu

18,949

witam Basienko i Morawko,,zalapie sie jeszcze na jakas kawke? jest juz 23 stopnie ,,chyba sie przekrece z tego upalu ,
spadam cos zrobicpoki chlodno ,,milego dnia

18,950 Ostatnio edytowany przez Babcia60+ (2012-07-04 10:00:39)

Dlaczego mnie nikt nie obudził?
Takie z Was KOLEŻANKI, że gadacie tak  cichutko, aby mnie nie obudzić?
Basiu, Anusiu, Morawko, witam Was serdecznie:):):):)
Dzień Dobry śpiące Stokrotki-Królewny:)
Ja jestem tak połamana i obolała, że zastanawiam się, co mi się śniło?
Może mnie jakiś walec przejechał, a ja nie pamiętam tego.
Zaraz wychodzę dołamać to, co jeszcze zostało do złamania, a później będę leżała jak nieużytek rolny przez trzy dni.
Anusiu, powinno się ochłodzić, bo w rejony górskie wyjechała moja przyjaciółka.
Ona twierdzi, że jak tam jedzie to słonko sper...a nad morze i wtedy siedzi w zimnicy  i deszcz leje zawsze bez opamiętania.
Zobaczymy, czy się sprawdzi Jej prognoza.
U mnie teraz słonko pod pierzynką z chmurek deszczowych, będzie padało jak 2x2
Miłego dnia i owocnego klikania, będę wieczorkiem.
Morawko, ten zapach starości to chodziło o to, że w domu tej pani są rzeczy z ubiegłych stuleci, kurz chyba także z tamtej epoki, środki konserwujące jak naftalina i inne "odświeżacze", to odstrasza od Niej wnuki, bo sama Pani Maria pachnie damą, dobre perfumy i fryz z epoki napoleońskiej chyba, gustowna i skromna. Przypomina mi dawne Hrabiny, które widziało się na filmach.
http://wgrywacz.pl/images/330normal_radisnejsrody.gif

18,951 Ostatnio edytowany przez wifa (2012-07-04 10:49:11)

Witam Basię, Morawkę , Anusię i Babcię, która dołączyła jak wysyłałam post

U nas pochmurno, ale nie zimno.

Anusiu, pamietasz jak u Ciebie padało ...i padało, jak nam zazdrościłaś słoneczka,
teraz my Tobie zazdrościmy.

Basia, Twoje wklejki biorę sobie pikna do serca.

Morawko, masz rację cała prawda.

Miłego dnia dziewczynki.

18,952

witam Babciu i Wifo
Babciu jest jakos rzezwiej niz wczoraj ale temperatura 28 stopni,,zobaczymy co dalej..ta Twoja przyjaciolka to ma szczescie jak ja nad morzem,,kiedy bym tam nie pojechala zawsze paskudna pogoda ,,juz kiedys znajomym mowilam ---morze mnie nie lubi--ale trudno ,,dobrze ze tam nie mieszkam bo caly czas by lalo wialo i kiepsko by bylo hahaha
oj Wifo -pamietam mielismy caly rok prawie deszczu a u Was bylo tak pieknie ,,milego dnia zycze wszystkim

18,953

Dzień dobry Stokrotki.
Wstałam i czegoś mi brakuje, a raczej kogoś.
Aby pozbyć się porannej melancholii muszę się za coś zabrać.
Dziś długo się budzę - odsypiałam lol

18,954

jak widze pustki \\chyba tez sobie zrobie przerwe ..mam chec na nalesniki z serem i musem truskawkowym

18,955 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2012-07-04 13:24:05)

witam - ja tylko poczytałam ... co robicie ?????

zmykam zaraz do zębologa tongue: 
u mnie 30 stp. w cieniu ...
na popołudnie zapowiadają burze - może obejdę jeszcze .... bo jak na razie - jest błekitne niebo ...

http://wgrywacz.pl/images/411df41804b47bc3ca82b8760.jpg  do potem........

18,956

Witajcie,

mówię tylko "dzień dobry", choć u mnie tez parno i duszno.Chodzimy z wnusiami na bosaka i tylko w body lub majtkach- trudno, inaczej się nie da.

Do wieczora.

18,957

No cichutko na wątku - kanapa pusta prawie.
Wszystkie się schładzają, a ja szczęśliwa,
że wróciłam do domu, bo u córki na ostatnim
piętrze pot po tyłku spływał - tak było gorąco od dachu,
a u mnie daje się wytrzymać smile

18,958

Heyy Myszki - witam ....
wena mnie opuściła  najchetniej poszłabym spać    http://wgrywacz.pl/images/2966a475061a1673449ac1f76.jpeg

http://wgrywacz.pl/images/7466e73ab8dfdecbb72d0f23e.png  >> lol

18,959

Ferajna wyjechała, myślałam, że trochę poczytam, a tutaj pustki jak się patrzy.
Kanapę trzeba wymienić na fotel.

18,960

witam wieczorem dziewczyny,,pustki Wifo -prawda ,,ja caly dzien dzis zagladalam ale nikt nie pisal ,,wiec zabralam sie za czytanie mojej ulubionej lektury,,Harlequina,,przynajmniej mnie uspokaja ,hahaha
Lusilko Fioletto dobrze ze jestescie ,malo czasem hjestem ale poczytac Was lubie ,,
nie zapeszyc -ale cos ostatnio mi sie udaje byc czesciej w kafejce

18,961 Ostatnio edytowany przez wifa (2012-07-04 20:27:51)

Witaj Anusiu myślę, ze to okres letni  robi nam te  pustki,
bo wnuki w domach, upały, że nic się nie chce, alb jak u mnie ciągle przemarsz "wojsk"

Zamiast kanapy, wystarcza dwa foteliki
                                                           http://wgrywacz.pl/images/4120_f7925a03e1ac6e256be8.jpg

18,962

Dobrze ze u mnie dzis spokuj,,paskudna pogoda ,,chociaz dzis nie bylo tak goraco ale ludzie zle sie czuli ..dzwonilam do pzrychodni o recepte ,,ale musialabym sama pojsc ,,,my mamy te czipy - wyglada to jak dowod osobisty ,,i to wlasnie musi byc zarejestrowane ,,wiec zrezygnowalam ,,powiedzialam pielegniarce co sie dzieje ze mna
a ona powiedziala ze dzis bardzo duzo ludzi jest w przychodni z powodu zawrotow  glowy,,zlego samopoczucia..zebym nawet nie prubowala wychodzic ,,wiec jutro pojde zaraz z rana

18,963

Witajcie Stokrotki wieczorkiem,

nareszcie zrobilo się na dworze tak "do wytrzymania".
Mała wnusia wyjechała razem ze swoim tatą.Zrobilo się pusto, choc dała mi dzisiaj popalić/ w dzień-nie chciała za nic jeśc obiadu, bo w nocy o dziwo bylo spokojnie.Raz tylko coś musiało jej się snić , bo przez sen rzucała się i popłakiwała./.
Strasza wnusia bardzo dzielnie znosi swoja tygodniową "pańszczyznę" u babci.Trochę jej bylo smetnie jak tata z Lenką odjezdżali, ale zaraz poszłysmy do sklepu po slodycze/tak tak, przekupiłam ją, ale sie bałam ,ze będzie płakać/ i jakoś rozeszła sie tęsknota w slodyczach./

Stokrotki , dalej ma być gorąco, ale i tak się cieszę, że u nas nie ma gradobicia , jak to w niektórych rejonach Polski mialo miejsce.

Pożegnam się na dzisiaj, w takim upale chyba nikomu nie chce się przemeczać i nadwyrężac.
Do jutra.

18,964

hiiiiii no to Anusia - przynajmniej wiem co mi jest : NIC tongue:

taka jestem skapcaniała - leżałam sobie - i słuchałam o czym rozmawiają sąsiadki lol
jedna jutro miała lecieć - gdzieś tam ( ta mówiła cicho tongue: ) - biuro  podróży splajtowało - a pieniądze wpłacone ....

po za tym na ulicy mamy - takie sąsiada - chory od lat na schizę - ( 45 lat! )
to co się dzieje z nim - to aż przykro patrzeć - mieszka sam - schudł przez 2 miesiące niemiłosiernie - anorektyk- taki wygląd hmm
jego partnerka życiowa - go opuściła - psa mu odebrali - bo się znęcał...
ma rodzinę - wszyscy go obserwują - i czekają .... tylko nie wiadomo ... na co ????
nikt ! - go nie widział od wczoraj .......... 

zmykam - poleniuchować     zaciął się wgrywacz  tongue:  DOBRANOC - do jutra ....

18,965 Ostatnio edytowany przez wifa (2012-07-04 22:01:00)

Dobranoc dziewczyny, do jutra, jak dobrze pójdzie

http://wgrywacz.pl/images/614x0qs1x.gif

18,966

Ba-Cha napisał/a:

ma rodzinę - wszyscy go obserwują - i czekają .... tylko nie wiadomo ... na co ????
nikt ! - go nie widział od wczoraj ..........

Basia, to jest znieczulica, tak się po prostu nie robi. sad

18,967

Ja także idę już z kanapy, ale może Babcia przyjdzie
i opowie, jak jej minął dzień:)
Sandra na urlopie, a też milczy i Magnolia także,
ale tak to bywa, że czasami nie ma czasu, albo weny:)

18,968

Witam późnym wieczorem.
Przyszłam zamknąć kafejkę, bo nikogo nie ma na tych fotelach.
Ja też na nich nie zamierzam siedzieć, nie lubię foteli, wolę kanapę, bo jak żadnej z Was akurat nie ma, to mogę się na niej położyć wygodnie, a na fotelu drętwieją mi nogi.
Od godziny 16-tej, jeździłam z córką i jej Menem po sklepach obuwniczych, bo uparli się, że kupią Matce buty.
Ludzie, w sklepach tłok, ludzi tłum, a tak narzekają, że ludzie nie mają pieniędzy.
Zakupy zrobione, buty kupione w Ecco i Adidasie, torebka, taka na ramię, jak dla listonosza, kupiona, a teraz Matka musi zrobić bal.
Wszystko leży na kanapie, a ja nie mam siły tego pochować.
Ale zmieszczę się obok, jestem maluśka.
Teraz pogoda rozkłada wszystkich na łopatki.
U nas też karetki kursują jak taksówki.
Dziewczynki, życzę spokojnej nocy, jeszcze tu zaglądnę, bo może któraś z Was się zjawi jak nie będzie mogła zasnąć.
Coś mało nas się zrobiło, upał nie sprzyja pisaniu, czy jakie inne licho wlazło do kafejki?

18,969 Ostatnio edytowany przez wifa (2012-07-04 22:45:17)

Witaj Babciu, maluję na kompie i zajrzałam, czy przypadkiem się nie pojawiłaś.
To zamiast zarabiać pieniądze latałaś po sklepie tongue:

Do kafejki weszło licho, albo leń.

18,970 Ostatnio edytowany przez Babcia60+ (2012-07-04 22:58:29)

Wifo, co zarobiłam to moje. Pracowałam od 11.00 do 16-tej.
Ale wydam szybko, bo jutro syn i córka przyjadą na kawę i coś słodkiego, a w niedzielę robimy zjazd rodzinny, czyli obiadek u Mamy.
Gdyby nie to sprzątanie to nadwyrężyła bym budżet domowy, a tak wszystko z "fuchy" pokryję, no może parę zł będę musiała dołożyć, ale to groszowa sprawa.
A co ładnego malujesz?
Z Panią Marią umówiłam się za tydzień na dokończenie roboty.

18,971 Ostatnio edytowany przez Babcia60+ (2012-07-04 23:31:43)

Powiem cichutko DOBRANOC, aby nie obudzić tych, które już zasnęły i idę też spać.
http://wgrywacz.pl/images/659koty_cz.2_wnocy.gifhttp://wgrywacz.pl/images/524koty_para_noc_r.gif

18,972

Witam czwartkowo Myszki lol - tradycyjnie na kawencje zapraszam 

http://wgrywacz.pl/images/245web2.freemobo.com_repo.gif 

co do tego Marka - to wczoraj wieczorem po 22 - jak byłam w oknie - widziałam Go - wyszedł z domu ....
kończyłam fajcyć - i mykłam z okna .... hmm echhhh  to taki odruch !!! hmm hmm
głupio mi potem się zrobiło - bo On w tamtym roku - jak miałam deprechę - zawsze mnie pocieszał,że przejdzie ....
dwa dni temu rozmawiałam z nim - bo mnie zawołał - chciał papierosa ...
dziś jak go spotkam to z nim pogadam - ale co to da .... no! chyba,że go przekonam do szpitala - mogę z nim iść - zaprowadzić go - ale czy będzie chciał ????? na pewno nie !!! echhhhhhhhhhh

18,973 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2012-07-05 06:32:20)

No ! a teraz  mamy imprezkę w Cafe  lol 
Nasza BabcINKOOOOO  http://wgrywacz.pl/images/430no_nie_znowu_masz_urod.jpeg ! lol .... wszystkiego co najlepsze ..... zdrówka !!! 
kwiatuszek  http://wgrywacz.pl/images/145obrazki.joe.pl_sub_ima.gif dla Ciebie kwiatuszku cafejkowy lol

zaprosiłam Mena lol http://wgrywacz.pl/images/135vader.joemonster.org_u.gif co by  było wesoło ............

18,974

http://wgrywacz.pl/images/5402922_7a60003b8cc0a41a4.jpg

http://wgrywacz.pl/images/1522978_558785b5f91da202c.jpg   >>>>> tongue:  miłego dnia i klikania Stokrotki

18,975

Witam wszystkie Stokrotki , Basiu Ty jak zwykle jesteś na stanowisku pierwszym.
Kiedyś to miejsce zajmowała Pigwa, ale teraz to Ty dzierżysz palemkę pierwszeństwa.
Dziękuję, że nie zapomniałaś mi "wypomnieć" iż zostało mi już tylko 39 lat, zdrowego, pięknego życia.
Ale jak to zrobić?
Jak przeżyć te 39 lat, aby nie zgubić zdrowia, które jeszcze się gdzieś kołacze w środku, albo w "ośrodku zdrowia"?
Nie zapomnieć o kolejnych, malejących liczbach, zbliżających do setki?
Jak wykonać i zrobić to, czego się nie zrobiło przez całe , dotychczasowe życie?
Na początek dnia, kawusia.
Nie można rozpijać kobiet od rana, a Stokrotek w szczególności.
http://wgrywacz.pl/images/34945589naecgqkawa.gif

18,976

witajcie --Basiu I Babciu
Basiu nic nie zrobisz z sasiadem jak sam nie zechce ,wiem bo ten problem mialam kiedys z menem ,,ale w koncu dal sie przekonac ,,i poszedl do psychiatry ,,przekonal go ---- zagrozilam ze jak sie nie bedzie leczyl rozwiode sie z nim,,ROZWOD..
dal sie przekonac ,,ale co z tego jak dalej jest taki sam jak byl
dopuki bral leki wszystko bylo ok,,ale pozniej doszedl do wniosku ze sie wyleczyl i ma to dalej gdzies ,,a ja musialam sie wryc do gabinetu lekarza ktory kazal mi sie wynosic bo moj men jest zdrowyi nie potrzebuje opiekunki,, ponoslo mnie ,,oj zebyscie mnie widzialay ,,i powiedzialam ze nie wyjde dopuki nie powiem co moj men wyrabia ,doktorek sluchal z otwarta geba,( WCZESNIEJ DAL MU TAKI LEK NA USPOKOJENIE ,CO JA BIORE ,,I JESZCZE ZMNIEJSZONA DAWKE --zmienil mu leki ,,i bylo naprawde dobrze ,,co z tego ,,kiedy men juz nie bierze bo juz mu nic nie ma

18,977

Babciu --wszystkiego najlepszego ,
a wiesz ze mnie tez brakuje jeszcz 39 lat i pare miesiecy??????/moze mi sie uda i ze 100 nie puszcze

18,978 Ostatnio edytowany przez Babcia60+ (2012-07-05 09:17:54)

Witaj Anusiu, dziękuję i stawiam już napój z bąbelkami, tak na ochłodę umysłu.
http://wgrywacz.pl/images/395_wi_tujemy.jpg
Anusiu, nie jedna z nas powinna brać leki, a nie bierze, bo uważa, że jest zdrowa.
A ci, co dostają leki antydepresyjne, uważają się za zdrowych, gdy tylko zaczynają w miarę normalnie funkcjonować w środowisku.
To jest tak jak z naszą urodą.
Nie wierzymy nikomu, że coś jest z nią nie tak, dopóki nie przeglądniemy się dokładnie w lustrze, a i tak, każda z nas, zobaczy w odbiciu lustrzanym to, co jej się "uwidzi", a nie to, co widzą inni.
U nas nie można nikogo siłą zmusić do leczenia, wiem coś o tym, gdy mój mąż dostał dawno, dawno temu nakaz sądowy na leczenie "przymusowe" p/alkoholowe, to pierwsze pytanie, zadane mu przez lekarza brzmiało: "Czy chce się pan dobrowolnie leczyć?"
Mąż odpowiedział, że nie musi się leczyć, bo nie jest alkoholikiem, wie, kiedy przestać, więc pan, który miał mu pomóc, odpowiedział, że nie widzi potrzeby zamykania go w zakładzie leczniczym, bo to jest miejsce dla tych, co chcą sobie pomóc, a nie mają silnej woli.
Mąż wrócił cały szczęśliwy do domu i stwierdził, że żadne sądy nie są w stanie zmusić go do abstynencji, gdy on tego nie chce.
Dwa lata po tej nieszczęsnej wypowiedzi już Go nie było, poszedł do Abrahama na odwyk.
Skasował go samochód, miał ponad 3 promile alkoholu we krwi.

18,979

http://wgrywacz.pl/images/765213kawa_ciastko.jpg
dzien dobry,zapraszam

18,980

Tak na rozruch, aby Stokrotki już nie spały.
Witaj Pigwuniu, zapraszam do tańca, faceci nawet w moim guście.

P O B U D K A!!!

Posty [ 18,916 do 18,980 z 24,171 ]

Strony Poprzednia 1 … 290 291 292 293 294 … 372 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Emerytka, rencistka - mówimy o wszystkim :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024