Większość kobiet ma mentalność dziecka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Większość kobiet ma mentalność dziecka

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 260 z 291 ]

196

Odp: Większość kobiet ma mentalność dziecka
KoralinaJones napisał/a:
RozrabiakaWmalinowymGaju napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Mniej muchomorów, bo ci mózg wyżerają.

Patrz Raka, do tego dystans, poczucie humoru, skromność i takt.
Chopie, nie zastanawiaj się big_smile

Nie podlizuj się tak.

On się madraluje  big_smile

Zobacz podobne tematy :

197

Tak źle życzysz koleżance? big_smile

Mrs.Happiness napisał/a:

Powiedzmy że to humor, z gatunku tego bardzo abstrakcyjnego tongue

Myślę że zarówno koleżanka, jak i kolega żegnają się na samą myśl o mojej skromnej propozycji big_smile

199

Mrs.Happiness napisał/a:

Myślę że zarówno koleżanka, jak i kolega żegnają się na samą myśl o mojej skromnej propozycji big_smile

Zegnajom się lewą nogom na Twoje madralowanie sie i pomysły

200 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2026-05-11 18:52:43)

Spoczko, domyśliłam się, że to nie na poważnie big_smile Tak się tylko droczyłam... tongue

Julia life in UK napisał/a:

Pisze się 'lewom'
Się pisać nauczy ładnie a nie madraluje się znowu mi tu!

202

Ostatnie dwa tematy Raki:

- Większość kobiet ma mentalność dziecka
- Co jest nie tak z dzisiejszymi kobietami?

Tymczasem Raka:

A sama wiesz, że ze mną można normalnie pogadać i żadnej nienawiści do kobiet nie żywię.

LOL big_smile

203

Pisze się 'lewom'
Się pisać nauczy ładnie a nie madraluje się znowu mi tu!

A rzeczywiście mój błąd -lewom nogom,tak jest poprawnie,nawet w słowniku sprawdzalam big_smile

204

205

Ja się nie uważam za 8 cud świata i wogole ....

bo Ty jesteś 9 cud świata tongue

206

paslawek napisał/a:

A rzeczywiście była bym zapomniała  big_smile

207

paslawek napisał/a:

A rzeczywiście była bym zapomniała  big_smile

To wszystko przez tego Niemca, co tak wszystko "chowa" roll big_smile

208

Alessandro napisał/a:
Muqin napisał/a:

Szkoła potrafi załatwić odmownie bardzo wiele, fakt. Co jednak warto w dorosłości zweryfikować. Za moich czasów w lekturze obowiązkowej był między innymi "Makbet". Po szkolnym "przerobieniu" nawet Szekspir się nie nadaje do niczego jeśli się belfer postara, awersja do Szekspira utrzymała mi się parę dobrych lat po szkole.
Lektura szkolna obawiam się z samej swojej natury jest okropna, bo się ją zwykle "przerabia" wedle wzorca jedynego słusznego. Ale to nie książki winne smile

Teraz AI załatwia wszystko. Kiedyś jak nie przeczytało się lektury to była lipa, bo nic nie wymyśliło się na odczepnego. A co do szkoły to cały system oświaty kuleje od lat i nie ma chętnego, kto zrobiłby z tym porządek.

E tam, streszczenia były i za moich czasów, nie trzeba do tego AI. W sumie to AI nawet gorsze, bo więcej błędów.

209

Mrs.Happiness napisał/a:

Ostatnie dwa tematy Raki:

- Większość kobiet ma mentalność dziecka
- Co jest nie tak z dzisiejszymi kobietami?

Tymczasem Raka:

A sama wiesz, że ze mną można normalnie pogadać i żadnej nienawiści do kobiet nie żywię.

LOL big_smile

No ale gdyby tak odwrócić sytuację:
- Większość meżczyzn ma mentalność dziecka
- Co jest nie tak z dzisiejszymi męzczyznami?

Już by chyba tego LOL big_smile nie było. smile

210

Większość trzydziestolatków obu pci ma mentalność dziecka big_smile

211

Legat napisał/a:

Dlaczego miałoby nie być? wink

212

paslawek napisał/a:

Ja już jestem po 30 tce big_smile

213 Ostatnio edytowany przez Legat (2026-05-11 19:32:20)

Mrs.Happiness napisał/a:
Legat napisał/a:

Dlaczego miałoby nie być? wink

Wg mnie nie budzi, to aż tak dużego LOL.
W przypadku kobiet, jednak jest walka o tzw. "dobrą prasę", aby mówić, że to fajne babki. To chyba ma podłoże w tradycji.
Sam Wokulski w jednym ze swoich monologów mówi, że kobiety nie lubią być demaskowane, ten kto to robi może mieć kłopoty.
Z resztą jest dzień kobiet, w którym oddaje się szacunek kobietom.
Mówienie o kobietach w złym świetle wywołuje właśnie to LOL.

214

paslawek napisał/a:

Julka, aleś wyrosła tongue big_smile Jak ten czas leci big_smile

215

Legat napisał/a:

W przypadku kobiet, jednak jest walka o tzw. "dobrą prasę", aby mówić, że to fajne babki. To chyba ma podłoże w tradycji.
Sam Wokulski w jednym ze swoich monologów mówi, że kobiety nie lubią być demaskowane, ten kto to robi może mieć kłopoty.

Tylko czy "mądrości" Raki kogokolwiek demaskują?
Generalizacja zawsze wywołuje we mnie sprzeciw, bo mimo że wszyscy jesteśmy ludźmi, to jednak się różnimy.
Nawet tak podstawowe potrzeby, jak miłość, u każdego mogą objawiać się w inny sposób.

Legat napisał/a:

Jest też dzień chłopaka.
I dzień mężczyzny.

Legat napisał/a:

Gdyby temat założyła kobieta i pisała w ten sposób o mężczyznach, również nie spotkałaby się z moją aprobatą.

216

Mrs.Happiness napisał/a:
Legat napisał/a:

Jest też dzień chłopaka.
I dzień mężczyzny.

E takie doklejone, bez tradycji. Przecież kwiatów chopowi nie wypada dawać i dziękować, bo za co? big_smile
O przypomniało mi się jeszcze - Dzień Matki. Piękne i wzruszające święto.

Mrs.Happiness napisał/a:
Legat napisał/a:

Gdyby temat założyła kobieta i pisała w ten sposób o mężczyznach, również nie spotkałaby się z moją aprobatą.

No chyba jednak nie. Mówi się o kryzysie męskości, o maminsynkach - u kobiet nawet takiego określenia brakuje.

217

Legat napisał/a:

E takie doklejone, bez tradycji. Przecież kwiatów chopowi nie wypada dawać i dziękować, bo za co? big_smile

W szkole zawsze składałyśmy się na upominek dla chłopaków na ich święto.
Aktualnie w moim otoczeniu sporo kobiet daje mężczyznom prezent na dzień mężczyzny, bo brzmi bardziej adekwatnie niż dzień chłopaka.

Legat napisał/a:

O przypomniało mi się jeszcze - Dzień Matki. Piękne i wzruszające święto.

Jest też męski odpowiednik tego święta - Dzień Ojca.

Legat napisał/a:

No chyba jednak nie. Mówi się o kryzysie męskości, o maminsynkach - u kobiet nawet takiego określenia brakuje.

Za to masz niezależne feministki, hipokrytki, które niby chcą równouprawnienia, a jak facet nie zapłaci na randce, to ma pozamiatane. Rozwiązłe, niezdolne do wzięcia odpowiedzialności za cokolwiek, skupione na sobie, karierze i szukaniu bogatego przystojniaka, przed którym chętnie rozłożą nogi.
Już nawet nie zliczę, ile razy w miesiącu czytam podobne rzeczy.

218

Alessandro napisał/a:
paslawek napisał/a:

No leci,leci juz niedługo 40 stka mnie dopadnie

Ludzie ja jestem stara !
big_smile

219 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2026-05-11 20:17:01)

Jeszcze odnośnie prezentów i świętowania... kto częściej "ciśnie" na jakiekolwiek świętowanie i prezenty, jeśli nie kobiety? Jak trzeba kupić prezent ciotce, wujkowi, babci, siostrzeńcowi, to bardzo często my coś wymyślamy. Ba, w wielu związkach kobiety wymyślają nawet swoje własne prezenty, które dostają od partnerów.

220

Alessandro napisał/a:

No leci,leci juz niedługo 40 stka mnie dopadnie

Ludzie ja jestem stara !
big_smile

"stara dupa , stara dupa " tongue lol

221 Ostatnio edytowany przez Palec Boga (2026-05-11 20:17:45)

KoralinaJones napisał/a:

„Lalkę” akurat przeczytałam a nawet trafiłam na nią na maturze. Nie wróciłabym do niej jednak z jednego, zasadniczego powodu. Otóż nie mam w zwyczaju wracać do raz przeczytanych książek, nawet tych, których fabuła mnie urzekła a bohaterowie na zawsze pozostali w mojej pamięci. Życie jest zbyt krótkie a lista  książek do przeczytania zbyt długa, by tracić czas na ponowną lekturę tych samych treści.

Wracanie do już przeczytanych książek ma wiele zalet smile
Możesz dokonać interpretacji ich treści z innego punktu widzenia, opartego chociażby na własnych doświadczeniach życiowych, nabytych w funkcji czasu.
Inaczej czyta się "Alicję w Krainie Czarów", gdy jest się dzieckiem, a inaczej (zdecydowanie piękniej, widząc cudowny świat niuansów w tejże książce zawartych) gdy jest się dorosłym.

222 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2026-05-11 20:35:01)

Palec Boga napisał/a:

Możesz dokonać interpretacji ich treści z innego punktu widzenia, opartego chociażby na własnych doświadczeniach życiowych, nabytych w funkcji czasu.
Inaczej czyta się "Alicję w Krainie Czarów", gdy jest się dzieckiem, a inaczej (zdecydowanie piękniej, widząc cudowny świat niuansów w tejże książce zawartych) gdy jest się dorosłym.

Zgadzam się, też lubię tak wracać po czasie. Do książek, ale też seriali, filmów, muzyki. Jedno z ulubionych anime widziałam ze trzy razy i gdyby nie fakt, że od lat nie wypuścili kolejnego sezonu, pewnie miałabym za sobą czwarty seans, żeby odświeżyć przed tym nowym smile

EDIT: Choć są i takie tytuły, do których nigdy więcej bym nie wróciła, jak również takie, które przerwałam czytać / oglądać w trakcie. Ostatnio miałam tak z serią książek "Wojna Lotosowa". Raz - dlatego, że postaci w zdecydowanej większości były strasznie nijakie, papierowe. Dwa - z powodu wątku głównej bohaterki, która w wieku szesnastu lat zaszła w ciążę z "chadem", a gdy ten ją sobą rozczarował, to dopiero wtedy zainteresowała się zakochanym w niej "dobrym chłopakiem", który finalnie nadal ją chciał i bez większych obiekcji wychowywał z nią te dzieci (urodziła bliźnięta). Autorem jest mężczyzna, więc sama nie wiem, co chciał pokazać tą "wzruszającą" historią, ale mnie ten wątek jakoś zniesmaczył.

223

Palec Boga napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

„Lalkę” akurat przeczytałam a nawet trafiłam na nią na maturze. Nie wróciłabym do niej jednak z jednego, zasadniczego powodu. Otóż nie mam w zwyczaju wracać do raz przeczytanych książek, nawet tych, których fabuła mnie urzekła a bohaterowie na zawsze pozostali w mojej pamięci. Życie jest zbyt krótkie a lista  książek do przeczytania zbyt długa, by tracić czas na ponowną lekturę tych samych treści.

(...)

Nie przeczę, lecz to nie dla mnie smile. Jestem "głodna" coraz to nowych treści. Po prostu lubię sycić wyobraźnię tym, co nieznane.

224

Tak jeszcze wracając do Łęckiej, to kobieta na jej miejscu miała przewalone, w sumie sytuacja bez wyjścia.
Nie wolno jej było pracować, musiała dbać o swoją reputację i adoratorów na poziomie prawie nie było.
Albo starzec, albo podstarzały kupiec nie z jej ligi, miała kochanka - bo w jej wieku raczej musiała mieć, co psuło jej reputację.
Jedynym rozwiązaniem było pójście do klasztoru, co zapewne z jej naturą było męczarnią.
Typowa przedstawicielka świata, który musiał upaść.

225

Legat napisał/a:

Tak jeszcze wracając do Łęckiej, to kobieta na jej miejscu miała przewalone, w sumie sytuacja bez wyjścia.
Nie wolno jej było pracować, musiała dbać o swoją reputację i adoratorów na poziomie prawie nie było.
Albo starzec, albo podstarzały kupiec nie z jej ligi, miała kochanka - bo w jej wieku raczej musiała mieć, co psuło jej reputację.
Jedynym rozwiązaniem było pójście do klasztoru, co zapewne z jej naturą było męczarnią.

Ja bym poszla do tego klasztoru,gdybym też miala taki opłakany wybór chłopaków na męża

226

Palec Boga napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Dla mnie ciekawy był odbiór American Beauty przed kryzysem i po kryzysie w zwiazku. 2 rozne filmy

227

rakastankielia napisał/a:
Priscilla napisał/a:

Ale Ty nie chcesz kaszalota, a jednak samemu będąc mentalnym kaszalotem nie robisz NIC, żeby stać się atrakcyjnym dla nie-kaszalotów.

Nie chcę kaszalota, bo sam nim nie jestem.

Jesteś, co udowadniasz na każdym kroku, także w tym wątku.

Priscilla napisał/a:

Nawiasem mówiąc to, że sam sobie się podobasz, to jeszcze NIC nie znaczy, bo obiektywnie patrząc dla otoczenia możesz być odpychający. Ale o tym było setki razy, więc nie będę bić piany.

Ale nie jestem odpychający dla otoczenia smile

Skoro nadal jesteś sam, pomimo że - jak twierdzisz - masz niewielkie wymagania - to znaczy, że jesteś odpychający przynajmniej dla sporej części populacji, czyli kobiet w wieku zbliżonym do Twojego, a założę się, że ze swoim nastawieniem to w ogóle dla kobiet. Nie jesteś jednak w stanie tego zauważyć, bo jesteś z tej grupy ludzi, którzy nie mają w sobie nawet cienia samorefleksji roll

228

Legat napisał/a:

Miała przewalone, ale warto zauważyć, że w sytuacji podobnej do niej było wiele osób z tzw. wyższych sfer, których małżeństwa były aranżowane i zwykle podporządkowane interesom rodziny, majątkowi czy pozycji społecznej, a nie osobistemu szczęściu. Łęcka była więc w pewnym sensie produktem swojej epoki, ale jednocześnie jej postawa pokazuje, że nie była wyłącznie bierną ofiarą systemu. Miała ograniczone możliwości, jednak często podejmowała decyzje kierując się pychą, klasowymi uprzedzeniami i przywiązaniem do pozorów. Tragizm tej postaci polega właśnie na tym, że funkcjonowała w świecie skazanym na rozpad, ale sama również nie potrafiła wyjść poza schematy, które ją ukształtowały. Dlatego trudno widzieć w niej jedynie osobę całkowicie pozbawioną możliwości wyboru, była raczej symbolem klasy społecznej, która nie umiała dostosować się do nowych realiów.

Nawiasem mówiąc ja akurat miałam szczęście do polonistek i pamiętam, że kiedy przerabialiśmy "Lalkę", to jednym z trzech (do wyboru) tematów wypracowania była ocena postawy Izabeli Łęckiej, przy czym nauczycielka wyraźnie zaznaczyła, że mamy kierować się własnymi odczuciami. Ja wybrałam wtedy inny temat, ale moja przyjaciółka opisała Łęcką w sposób, który jak na tamte czasy był dość kontrowersyjny - nie jako płytką, wyrachowaną kokietkę, lecz jako kobietę uwikłaną w realia swojej epoki, wychowaną do pełnienia określonej roli społecznej i pozbawioną rzeczywistej sprawczości. Zwróciła uwagę, że Łęcka była bardziej wytworem skostniałego systemu klasowego niż jednoznacznie złą osobą, a jej zachowanie wynikało także z presji, częściowo z lęku przed społecznym upadkiem i ograniczeń narzuconych kobietom z jej warstwy. Pamiętam, że taka interpretacja jak najbardziej spotkała się z aprobatą, pomimo że nie była zgodna ze szkolnym nurtem znacznie bardziej surowego osądu tej postaci.

229

Bert44 napisał/a:

Dla mnie ciekawy był odbiór American Beauty przed kryzysem i po kryzysie w zwiazku. 2 rozne filmy

To jest świetne, co napisałeś.
Mnie też zdarzało się wracać do tych samych filmów, książek czy nawet utworów muzycznych i odbierać je zupełnie inaczej w zależności od tego, na jakim etapie życia akurat byłam. Własne doświadczenia, aktualne emocje czy życiowe przejścia potrafią diametralnie zmienić perspektywę. Coś, co kiedyś wydawało się błahe, po latach nagle uderza znacznie mocniej, czasem zupełnie inne wątki zaczynają wybijać się na pierwszy plan. To chyba jedna z najbardziej fascynujących rzeczy w sztuce - że niby pozostaje ta sama, a jednocześnie dojrzewa razem z odbiorcą.

230

Priscilla napisał/a:
Priscilla napisał/a:

Ale Ty nie chcesz kaszalota, a jednak samemu będąc mentalnym kaszalotem nie robisz NIC, żeby stać się atrakcyjnym dla nie-kaszalotów.

Nie chcę kaszalota, bo sam nim nie jestem.

Jesteś, co udowadniasz na każdym kroku, także w tym wątku.

Nie.

Priscilla napisał/a:

Nawiasem mówiąc to, że sam sobie się podobasz, to jeszcze NIC nie znaczy, bo obiektywnie patrząc dla otoczenia możesz być odpychający. Ale o tym było setki razy, więc nie będę bić piany.

Ale nie jestem odpychający dla otoczenia smile

Skoro nadal jesteś sam, pomimo że - jak twierdzisz - masz niewielkie wymagania - to znaczy, że jesteś odpychający przynajmniej dla sporej części populacji, czyli kobiet w wieku zbliżonym do Twojego, a założę się, że ze swoim nastawieniem to w ogóle dla kobiet. Nie jesteś jednak w stanie tego zauważyć, bo jesteś z tej grupy ludzi, którzy nie mają w sobie nawet cienia samorefleksji roll

Otóż nie, jedynym problemem jest przeciętny wygląd. Mam wiele kobiet wśród znajomych i jakoś mój charakter żadnej nie przeszkadza smile

231

W byciu znajomą wiele nie przeszkadza.

232

Muqin napisał/a:

Niech zacznie przy nich gadać te pierdoły, które wypisuje na forum, to i koleżanek nie będzie miał smile

233

Otóż nie, jedynym problemem jest przeciętny wygląd. Mam wiele kobiet wśród znajomych i jakoś mój charakter żadnej nie przeszkadza smile

Widocznie przy nich udajesz innego, bardziej przyjaznego kobietom. Albo mylisz chłodną uprzejmość z sympatią.

234

Nie.

A ja Ci mówię, że tak.
Nie chciałabym Cię mieć nawet w gronie znajomych, a co dopiero mówić o kimś, z kim w założeniu spędza się mnóstwo czasu i przy kim powinno być mi lepiej niż samej i po prostu chciało się chcieć.

Mrs.Happiness napisał/a:
Muqin napisał/a:

Niech zacznie przy nich gadać te pierdoły, które wypisuje na forum, to i koleżanek nie będzie miał smile

W punkt.
Tam udaje kogoś, kim nie jest, to jeszcze jakoś utrzymuje się na powierzchni, ale raz, że będąc w desperacji te osoby zwyczajnie oszukuje, a dwa - jakoś żadna z tych koleżanek nie zdecydowała się przejść na kolejny level.

235

Priscilla napisał/a:

Nie.

A ja Ci mówię, że tak.
Nie chciałabym Cię mieć nawet w gronie znajomych, a co dopiero mówić o kimś, z kim w założeniu spędza się mnóstwo czasu i przy kim powinno być mi lepiej niż samej i po prostu chciało się chcieć.

Bo mnie nie znasz i nie wiesz, jaki jestem naprawdę.

Mrs.Happiness napisał/a:
Muqin napisał/a:

W punkt.
Tam udaje kogoś, kim nie jest, to jeszcze jakoś utrzymuje się na powierzchni, ale raz, że będąc w desperacji te osoby zwyczajnie oszukuje, a dwa - jakoś żadna z tych koleżanek nie zdecydowała się przejść na kolejny level.

Nikogo nie udaję, jestem sobą. A że koleżanki zajęte, to trudno, żeby z tego było coś więcej.

236

Priscilla napisał/a:

Nie.

A ja Ci mówię, że tak.

Mrs.Happiness napisał/a:

W punkt.

Nikogo nie udaję, jestem sobą. A że koleżanki zajęte, to trudno, żeby z tego było coś więcej.

To te kolezanki zajete w sensie, że w związkach juz są?

237

Priscilla napisał/a:

A ja Ci mówię, że tak.

W punkt.

No tak.

238 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2026-05-12 19:10:42)

No tak.

To może znajdz koleżankę co nie jest w związku i będzie Twoja dziewczyna

239

No tak.

To może znajdz koleżankę co nie jest w związku i będzie Twoja dziewczyna

Nie wiem, gdzie szukać i jak do takiej zagadać.

240

Pisałeś

Otóż nie, jedynym problemem jest przeciętny wygląd.

a tu nagle jakieś "nie wiem, gdzie szukać" i co gorsze "nie wiem, jak zagadać"?

241

Na filologii angielskiej jest sporo babek. Tam nie da się nie gadać z nimi. Nawet masz szansę zostać rodzynkiem.

242

Mrs.Happiness napisał/a:

Zgadzam się, też lubię tak wracać po czasie. Do książek, ale też seriali, filmów, muzyki. Jedno z ulubionych anime widziałam ze trzy razy i gdyby nie fakt, że od lat nie wypuścili kolejnego sezonu, pewnie miałabym za sobą czwarty seans, żeby odświeżyć przed tym nowym smile

Niestety póki co nie zanosi się na ten kolejny sezon. Mi się zdarzało więcej niż trzy razy oglądać jeden tytuł. Co do tego różnego odbioru danego tytułu w zależności od wieku to faktycznie coś w tym jest. Ja tak miałem właśnie z kilkoma anime.

Co do raki ja wierzę, że w realu może być zupełnie inny niż na forum. Najprawdopodobniej to serio jest w porządku gość i wcale nie odrzuca tylko po prostu ma mega pecha i nie może trafić na żadną wolną dziewczynę. A raczej nie jest w stanie nawiązać z taką kontaktu. Dobrze znam ten mechanizm. Wiedząc, że dana dziewczyna jest zajęta nie ma presji i stresu by ciągle pokazywać się z najlepszej strony. Wiedząc, że dziewczyna jest wolna od razu uruchamia się tryb "szukania dziewczyny". Stres i presja są tak duże, że nie można wydusić nawet słowa. Od tego nie ma ucieczki, brak doświadczenia związkowo-seksualnego zniszczy każdą próbę nawiązania kontaktu z osobą, z którą możnaby tego doświadczenia nabyć.

243

Dżaro2026 napisał/a:

Na filologii angielskiej jest sporo babek. Tam nie da się nie gadać z nimi. Nawet masz szansę zostać rodzynkiem.

Obawiam się, że to tak nie działa. Nawet gdyby był jedynym facetem na kilkanaście czy kilkadziesiąt kobiet i tak mógłby być dla nich wszystkich niewidzialny. Stworzyłyby sobie swoje grupy, a on jeden nie miałby nawet z kim pogadać. Samo znalezienie się w obecności kobiet nie wystarczy by stać się dla nich atrakcyjnym.

244

Shinigami napisał/a:
Dżaro2026 napisał/a:

Obawiam się, że to tak nie działa. Nawet gdyby był jedynym facetem na kilkanaście czy kilkadziesiąt kobiet i tak mógłby być dla nich wszystkich niewidzialny. Stworzyłyby sobie swoje grupy, a on jeden nie miałby nawet z kim pogadać. Samo znalezienie się w obecności kobiet nie wystarczy by stać się dla nich atrakcyjnym.

To niestety jest prawda

245

Muqin napisał/a:

Pisałeś

Otóż nie, jedynym problemem jest przeciętny wygląd.

a tu nagle jakieś "nie wiem, gdzie szukać" i co gorsze "nie wiem, jak zagadać"?

Kiedyś kobiety nie chciały ze mną w ogóle rozmawiać, teraz to już nie jest problemem, tylko że nie mam gdzie ich poznawać.

A zagadanie w ten sam sposób jest różnie odbierane w zależności od wyglądu faceta – przystojniak będzie skuteczny, cokolwiek nie powie, a przeciętniak wprost przeciwnie.

246

Dżaro2026 napisał/a:

Studiowałem filologię, wprawdzie nie angielską, ale i tak kobiety stanowiły większość. Tylko co z tego, skoro praktycznie każda była już dawno zajęta?

247 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2026-05-12 23:19:19)

Palec Boga napisał/a:

Większość kobiet nie nadaje się na wysokie stanowiska, ponieważ ma zero poczucia odpowiedzialności i nie rozumie, czym są konsekwencje własnych czynów.

To właśnie dlatego większość kobiet popiera aborcję, bo postrzegają to jako możliwość ruchania się z chadami bez konsekwencji, bo przecież jak się pojawi ciąża, a przystojniak nie będzie chciał wychować, to się "po prostu" usunie. Niektóre nie usuwają, bo "szkoda dobrych genów" i potem efektem są samotne matki, które wychowują facetów na pizdy i kobiety na sexworkerki, bo dzieci nie mają wzoru ojca.

Ponadto większość kobiet jest całkowicie nielogiczna i niekonsekwentna w kwestiach finansowych. Z jednej strony pyerdolenie o pay gapie, nie biorąc pod uwagę tego, że mężczyźni częściej wybierają lepiej płatne prace fizyczne, a kobiety preferują wygodne biura kosztem mniejszych zarobków. Z drugiej strony, popieranie feminizmu i równouprawnienia przy jednoczesnym oczekiwaniu, że mężczyzna ma zarabiać więcej i pogardzie dla mężczyzn, którzy zarabiają mniej lub tyle samo co one. Przecież to, że niektóre kobiety zarabiają więcej jest właśnie konsekwencją feminizmu...

To samo w polityce – większość kobiet nie głosuje na Trzaskowskiego czy Zandberga, bo zgadzają się z ich poglądami, tylko dlatego że są przystojni. Większość kobiet nie ma własnych poglądów. Nie znają programów wyborczych ani poglądów żadnej partii, a jedynie powtarzają to, co usłyszą w mediach czy przeczytają na fb.

Oczywiście są wyjątki, tylko że znalezienie takiego graniczy z cudem, bo takie skarby znikają z rynku matrymonialnego szybciej niż się na nim pojawią. Trafić na taką kobietę to jak wygrać życie. Jak przejść final bossa. Jak trafić szóstkę w totka pięć razy.

Napisał wieczny incel...

Zgadza się. We właściwym tego słowa znaczeniu, nie tym zmanipulowanym przez lewactwo.

Spadaj prawaku. Nie jestem kobietą ale mają prawo do aborcji to ich ciało i jest ich około 50% a sprawa aborcji powinna tyczyć kobiet które są płodne a nie mają dawno za sobą płodność. Prawactwo w Polsce to zaraza niezależnie od płci. Prorosyjska zaraza od patusa, kibola, sutenera, złodzieja Nawrockiego po Mentzenka który dorobił się za granicą a chce innym tego  zabronić odchodząc z UE po Onucę Brauna. Jednak najgorsze jest prawactwo poza polityczne ludzie udający centrum ale prawacy jak Stanowski z kanału zero czy kompletny ściek Andrzej_Nowak(historyk) oraz Adam Wielomski. Dla tych co mnie widzą to budowniczy całej prawackiej ideologii mocno związani z tzw myślą polską w praktyce to myśl rosyjska. 1:1 Aleksander Dugin ideolog Putina. Icele to głowny elektoprat Trumpa oraz w Polsce Konfederacji oraz Brauna reszta Brauna to ludzie najczęściej mniej wykształceni ale bogaci w tym rentierzy ciekawe co nie. Tacy nowobogaccy co im słoma w z butów wystaje  np. robotnicy co założyli biznesik. Pokolenie 30+ co niestety sięga też mojego pokolenia. Tyle ze ja jestem osobą wykształconą pracuję albo jako specjalista albo kadra kierownicza ostatnio top drugie. Kierownik w mojej branży to wielki problem gdy coś się stanie a ludzi dużo. Kiedyś to opisałem na netkobietach czemu już nie chcę być kierownikiem poza tym wielka dyspozycyjność wiecznie na telefonie poza czynną pracą nie zdalną to nie ta branża a więc zapieprzać kilometry bo potrzebny. Kobiety nie chcą prawaków a aborcję chcą mieć możliwość nawet jak 80%T jej nie dokona. Samotna matka ma przerąbane szczególnie jak dziecko jest małe a ma się złe stosunki z rodzicami. Wtedy trzeba nająć opiekunkę jeśli chce się pracować a w praktyce kobieta nie może pracować. Ja znam przypadki facetów którzy zostawili kobietę w ciąży. I  z takimi delikwentami pracowałem... Polska to taki kraj albo prawactwo albo cwaniaki. Dr. Piotr Napierała ma bardzo kontrowersyjny pomysł zabrać prawo głosu mężczyznom i skończy się prusactwo i januszeks.  No i baza. Adrian Zandberg prawie nie ma poparcia mężczyzn już więcej mężczyzn głosuje na SLD a ciekawe dlaczego. Może dlatego ze obecnie robotnicy to idoli którzy dają się łatwo manipulować i przejął ich PIS i Braun a samozatrudnieni to konfa albo Hołownia podobnie jak kadra kierowicza oraz część małych biznesów. Oczywiście pokolenie x. SLD ma część milenialsów ale nadal większość to faceci. LSD jets oebcnie zbyt miałkie. Ale inaczej nie może z powodu fali rpawactwa oraz potworka w rodzaju konserwatywnych liberałow co jest z sobą wzajemnie sprzeczne. Liberalizm to nie sam wolny ryneczek. A światopogląd oparty an oświeceniu wywodzący się od Voltaira, monteski'usza, Johna Locka. Głownie głownie sprawy światopoglądowe.

248

Socjallibertarianin napisał/a:
Palec Boga napisał/a:

Napisał wieczny incel...

Zgadza się. We właściwym tego słowa znaczeniu, nie tym zmanipulowanym przez lewactwo.

Spadaj prawaku. Nie jestem kobietą ale mają prawo do aborcji to ich ciało i jest ich około 50% a sprawa aborcji powinna tyczyć kobiet które są płodne a nie mają dawno za sobą płodność. Prawactwo w Polsce to zaraza niezależnie od płci. Prorosyjska zaraza od patusa, kibola, sutenera, złodzieja Nawrockiego po Mentzenka który dorobił się za granicą a chce innym tego  zabronić odchodząc z UE po Onucę Brauna. Jednak najgorsze jest prawactwo poza polityczne ludzie udający centrum ale prawacy jak Stanowski z kanału zero czy kompletny ściek Andrzej_Nowak(historyk) oraz Adam Wielomski. Dla tych co mnie widzą to budowniczy całej prawackiej ideologii mocno związani z tzw myślą polską w praktyce to myśl rosyjska. 1:1 Aleksander Dugin ideolog Putina. Icele to głowny elektoprat Trumpa oraz w Polsce Konfederacji oraz Brauna reszta Brauna to ludzie najczęściej mniej wykształceni ale bogaci w tym rentierzy ciekawe co nie. Tacy nowobogaccy co im słoma w z butów wystaje  np. robotnicy co założyli biznesik. Pokolenie 30+ co niestety sięga też mojego polkolenia. Tyle ze ja jestem osobą wykształconą pracuję albo jako specjalista albo kadra kierownicza ostatnio top drugie. Kierownik w mojej branży to wielki problem gdy coś się stanie a ludzi dużo. Kiedyś to opisałem na netkobietach czemu już nie chcę być kierownikiem poza tym wielka dyspozycyjność wiecznie na telefonie poza czynną pracą nie zdalną to nie ta branża a więc zapieprzać kilometry bo potrzebny. Kobiety nie chcą prawaków a aborcję chcą mieć możliwość nawet jak 80%T jej nie dokona. Samotna matka ma przerąbane szczególnie jak dziecko jest małe a ma się złe stosunki z rodzicami. Wtedy trzeba nająć opiekunkę jeśli chce się pracować a w praktyce kobieta nie może pracować. Ja znam przypadki facetów którzy zostawili kobietę w ciąży. I  z takimi delikwentami pracowałem... Polska to taki kraj albo prawactwo albo cwaniaki. Dr. Piotr Napierała ma bardzo kontrowersyjny pomysł zabrać prawo głosu mężczyznom i skończy się prawactwpo i januszeks.  No i baza.

Ja bym osobiście aborcji nie zrobiła,tak jezeli chodzi o moj wybór, ale z reszta sie zgadzam, tez nie znosze pisu, nawrockiego to samo nie(niestety moja rodzinka w Polsce jest za pis i wszystko co złe to jest wina Tuska,nawet jak pada deszcz albo jest susza) big_smile... konfederacja to jeszcze gorsze sa taliby jezeli dojda jakims cudem do władzy to postawie krzyzyk nad Polska i wroce tam az wladza sie zmieni,tym bardziej, ze mam corke i nie bedzie sie ona wychowywac w takim talibanie jakims... trampek to jest wogole tragedia swiatowa,ze o putinie nie wspomne

249 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2026-05-12 23:53:49)

Ty nie pracujesz a kobiety które znam dobrze czują się w pracy robią co lubią i maja tam świetne koleżanki.  Nie pracują za granicą a z polskiego zasiłku raczej się za długo nie wyżyje. Mam jedno pytanie czy urodziłabyś np dauna albo dziecko z wodogłowiem to będzie agresywny bachor na poziomie 3 latka. Wielka głowa rosnąca do końca życia wiem bo znałem taką rodzinę ojciec pracownik telewizji matka pracowniczka medyczna rentgen (już dawno nie żyje prawdopodobnie albo ma obecnie blisko 90-tki. Ten normalny chłopiec był fajny ale ten wodogłowiec wieszał się na nim był wielki taka klucha i z tego powodu tamten ma uszkodzony kręgosłup. Gdy był bardzo mały odsysano mu wodę. Lubił matki powidła nie chciał jeść nic innego wyrzucał jedzenie.  P:otrafił być bardzo  stanowczy a jednocześnie głośno beczeć jak kazano mu coś ulepić z plasteliny a nie tylko łączyć całe kawałki był nieraz bardzo agresywny. Ryk i agresja koszmar. Ona urodziła ale wtedy nie było jeszcze popularnych badań prenatalnych ponadto jakość sprzętu była mizerna wiedziała tylko że coś jest nie tak ale urodziła ale później mocno żałowała drugiego dziecka. Widziałem go kiedyś samotnego w tramwaju miał dziwną minę matka pewnie nie żyła ktoś z nim był chyba jakiś pracownik socjalny jego głowa byłą olbrzymia był dorosły w wieku 40 lat ale wyglądał paskudnie ..... Swoją drogą Zioberko uciekł do USA. I co gorsza będzie mógł oficjalnie kandydować nie wracając do Polski wysyłając dokumenty online on nie musi być dotknąć polskiej ziemi stopą aby kandydować... paranoja.

250

Wystarczy mi to, co wiem, żeby nie chcieć.
Otoczenie oszukujesz, a tutaj jako anonim czujesz się bezpieczniej i wszystko z Ciebie wyłazi.

251

Ty nie pracujesz a kobiety które znam dobrze czują się w pracy robią co lubią i maja tam świetne koleżanki. Nie pracują za granicą a z polskiego zasiłku raczej się za długo nie wyżyje. Swoją drogą Zioberko uciekł do USA. I co gorsza bedzie mógł oficjalnie kandydować nie wracając do Polski wysyłając dokumenty online on nie musi być dotknąć polskiej ziemi stopą aby kandydować... paranoja.

Ja mam nadzieje,ze ziobro w koncu stanie przed sadem

252

Ty nie pracujesz a kobiety które znam dobrze czują się w pracy robią co lubią i maja tam świetne koleżanki.  Nie pracują za granicą a z polskiego zasiłku raczej się za długo nie wyżyje. Mam jedno pytanie czy urodziłabyś np dauna albo dziecko z wodogłowiem to będzie agresywny bachor na poziomie 3 latka. Wielka głowa rosnąca do końca życia wiem bo znałem taką rodzinę ojciec pracownik telewizji matka pracowniczka medyczna rentgen (już dawno nie żyje prawdopodobnie albo ma obecnie blisko 90-tki. Ten normalny chłopiec był fajny ale ten wodogłowiec wieszał się na nim był wielki taka klucha i z tego powodu tamten ma uszkodzony kręgosłup. Gdy był bardzo mały odsysano mu wodę. Lubił matki powidła nie chciał jeść nic innego wyrzucał jedzenie.  P:otrafił być bardzo  stanowczy a jednocześnie głośno beczeć jak kazano mu coś ulepić z plasteliny a nie tylko łączyć całe kawałki był nieraz bardzo agresywny. Ryk i agresja koszmar. Ona urodziła ale wtedy nie było jeszcze popularnych badań prenatalnych ponadto jakość sprzętu była mizerna wiedziała tylko że coś jest nie tak ale urodziła ale później mocno żałowała drugiego dziecka. Widziałem go kiedyś samotnego w tramwaju miał dziwną minę matka pewnie nie żyła ktoś z nim był chyba jakiś pracownik socjalny jego głowa byłą olbrzymia był dorosły w wieku 40 lat ale wyglądał paskudnie ..... Swoją drogą Zioberko uciekł do USA. I co gorsza będzie mógł oficjalnie kandydować nie wracając do Polski wysyłając dokumenty online on nie musi być dotknąć polskiej ziemi stopą aby kandydować... paranoja.

Nie takiego dziecka bym nie urodzila ciezko chorego,albo z przestepstwa lub gdyby moje zycie bylo zagrożenie to tez nie... mnie chodzilo o to aborcje tzw na zyczenie,ze ja bym jej nie zrobiła osobiscie,ale inne kobiety maja prawo wyboru,ja nie bede dyktowac innym kobietom co maja robic

253

Polska to taki kraj albo prawactwo albo cwaniaki.

Wypraszam sobie wink - ze mnie taki prawak, jak i zakonnica big_smile
Idąc dalej - jestem zaradna, sprytna, ale do bólu uczciwa, dlatego łatka "cwaniaka" zupełnie do mnie nie pasuje. Jednym słowem, umiem ogarnąć, co trzeba, ale zawsze fair.
Na szczęście takich jak ja, znam wielu.

254 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2026-05-13 01:55:38)

Ty nie pracujesz a kobiety które znam dobrze czują się w pracy robią co lubią i maja tam świetne koleżanki. Nie pracują za granicą a z polskiego zasiłku raczej się za długo nie wyżyje. Swoją drogą Zioberko uciekł do USA. I co gorsza bedzie mógł oficjalnie kandydować nie wracając do Polski wysyłając dokumenty online on nie musi być dotknąć polskiej ziemi stopą aby kandydować... paranoja.

Należy mu się jak psu buda, ale jak obserwuję, co w trawie piszczy, to już dziś robią z niego męczennika, co to oddał życie za ojczyznę roll

255 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2026-05-13 00:54:59)

Ja tu piszę głównie o mężczyznach (twarda statystyka) oraz kobietach z pokolenia x które znam z za granicy ale głównie mężczyznach. Albo dorobkiewicze  albo prawacy. Partia razem ma poparcie głównie młodych kobiet. A moim zdaniem to jest prawdziwa lewica na poziomie europejskim  SLD bardziej przypomina partie liberałów o odcieniu lewicowym w każdym razie patrzę na praktykę.  A i ich poparcie jest mizerne.

256

Priscilla napisał/a:

Należy mu się jak psu buda, ale jak obserwuję, co w trawie piszczy, to już dziś robią z niego męczennika, co to oddał życie za ojczyznę roll

Tak plus ponoc jest smiertelnie chory jaki mial głos inny,ledwo mówił, a wyjechal do Wegier to zaraz ozdrowial i głos odzyskal-sie niedlugo okaze,ze zadnej choroby nie było, a lekarz falszywy tez za to pojdzie siedziec. Nic tylko na litosc bierze naiwnych ludzi.

257

Szczerze mówiąc, nie rozumiem i trochę mnie brzydzi to, co dzieje się momentami wokół tematu aborcji. Niektórzy mówią o tym przecież, jak o wyciskaniu pryszcza. Jakby to życie, które się przerywa, nie miało żadnego znaczenia, nie odciskało żadnego piętna. Jestem przeciwna tej narracji. Zwłaszcza gwiazdeczkom, które wręcz do tej aborcji namawiają, sugerując swoimi wypowiedziami, że to super opcja i nie ma się czym przejmować, tylko postawić na siebie, bo "ja jestem zawsze najważniejsza". Serio tak powinniśmy do tego podchodzić? Tylko wygoda i brak odpowiedzialności? Seks bez zabezpieczenia z byle kim, a potem "najwyżej się usunie"? Straszne to i nieludzkie.

258

Shinigami napisał/a:

Niestety póki co nie zanosi się na ten kolejny sezon.

I niezmiennie nad tym ubolewam sad

Shinigami napisał/a:

Mi się zdarzało więcej niż trzy razy oglądać jeden tytuł.

Jaki to tytuł?

Shinigami napisał/a:

Co do tego różnego odbioru danego tytułu w zależności od wieku to faktycznie coś w tym jest. Ja tak miałem właśnie z kilkoma anime.

Może powiesz coś więcej? Co to były za anime i jak zmienił się Twój odbiór?

Shinigami napisał/a:

Co do raki ja wierzę, że w realu może być zupełnie inny niż na forum.

Jedyne, w co jestem skłonna uwierzyć, to że w realu ZACHOWUJE SIĘ inaczej. Myśli, które mamy w głowie, odczucia, jakie wywołują w nas ludzie, nasze uprzedzenia, cynizm, wrogość, to wciąż my. Nie jakiś odrębny byt, który czasem przejmuje kontrolę nad naszym organizmem. Raka regularnie pisze o kobietach w podobnym tonie, zatem to nie przypadek. Żaden "eksperyment społeczny", żaden "żart", tylko się chłopakowi od czasu do czasu ulewa. Anonimowo jest łatwiej, bo nikt w realnym świecie go z tych słów nie rozliczy. Wyrzyga całą żółć, potem się wyloguje i tyle. Można dalej udawać miłego gościa.

259

Mrs.Happiness napisał/a:

Szczerze mówiąc, nie rozumiem i trochę mnie brzydzi to, co dzieje się momentami wokół tematu aborcji. Niektórzy mówią o tym przecież, jak o wyciskaniu pryszcza. Jakby to życie, które się przerywa, nie miało żadnego znaczenia, nie odciskało żadnego piętna. Jestem przeciwna tej narracji. Zwłaszcza gwiazdeczkom, które wręcz do tej aborcji namawiają, sugerując swoimi wypowiedziami, że to super opcja i nie ma się czym przejmować, tylko postawić na siebie, bo "ja jestem zawsze najważniejsza". Serio tak powinniśmy do tego podchodzić? Tylko wygoda i brak odpowiedzialności? Seks bez zabezpieczenia z byle kim, a potem "najwyżej się usunie"? Straszne to i nieludzkie.

Nie kazda ciąża jest wynikiem wpadki i przypadkowego rozkladania nóg z byle kim na dyskotece... wiele aborcji zostalo wykonane przez mezatki, ktore nawet planowaly z mezem.ciaze ,a potem.sie okazywalo,że np ciąża zagraza zyciu matki i dokonaly aborcji i wcale nie myslaly o tym jak o wyciskaniu pryszcza, a to tylki jeden przyklad, bo jest takich setki,gdzie kobieta wybiera miedzy zyciem swoim ,a dziecka i nie ma prawa byc szykanowana,jezeli wybierze zycie swoje. Ja tez bym wybrala swoje życie, z tego.wzgledu,ze juz dziecko mam i nie chce,by wychowywala sie beze mnie,tym bardziej,ze ex jej ojciec byle jaki i nie ma tu żadnej rodziny. Calkiem możliwe,ze gdyby to byla moja pierwsza ciąża to bym wybrala zycie dziecka,ale jak juz mam inne dziecko na swiecie to o nim tez myślę i tak właśnie tez postepuja matki,ktore oprocz jednego dziecka(tego w brzuchu) maja tez inne dzieci i właśnie z tego wzgledu wybieraja swoje zycie,a nie dziecka

260 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2026-05-13 14:51:47)

Nie kazda ciąża jest wynikiem wpadki i przypadkowego rozkladania nóg z byle kim na dyskotece... wiele aborcji zostalo wykonane przez mezatki, ktore nawet planowaly z mezem.ciaze ,a potem.sie okazywalo,że np ciąża zagraza zyciu matki i dokonaly aborcji i wcale nie myslaly o tym jak o wyciskaniu pryszcza, a to tylki jeden przyklad, bo jest takich setki,gdzie kobieta wybiera miedzy zyciem swoim ,a dziecka i nie ma prawa byc szykanowana,jezeli wybierze zycie swoje. Ja tez bym wybrala swoje życie, z tego.wzgledu,ze juz dziecko mam i nie chce,by wychowywala sie beze mnie,tym bardziej,ze ex jej ojciec byle jaki i nie ma tu żadnej rodziny. Calkiem możliwe,ze gdyby to byla moja pierwsza ciąża to bym wybrala zycie dziecka,ale jak juz mam inne dziecko na swiecie to o nim tez myślę i tak właśnie tez postepuja matki,ktore oprocz jednego dziecka(tego w brzuchu) maja tez inne dzieci i właśnie z tego wzgledu wybieraja swoje zycie,a nie dziecka

Julcia, mi nie chodzi o te kobiety, które decydują się na aborcję, bo na przykład ciąża zagraża ich życiu. Mam na myśli konkretne podejście, które odnoszę wrażenie, że zaczyna być promowane w mediach. Celebrytki opowiadające nie z żalem, ale z taką... no nie wiem, radością? satysfakcją? że usunęły ciążę, bo dzięki temu "mogły spełniać swoje marzenia" i "nie zrujnowały sobie przyszłości". Dla mnie to jest przykre, że życie dziecka sprowadzane jest do tego, czy komuś się opłaca je urodzić i czy będzie musiał coś w tym celu poświęcić.

Posty [ 196 do 260 z 291 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Większość kobiet ma mentalność dziecka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024