Bert44 napisał/a:minnie.89 napisał/a:Wydaje mi się że przesadzacie jakby to wszyscy żyli bez, jakby to żadna kobieta nie chciała takie. Osobiście nie znam żadnego przypadku w którym nie ma seksu bo już nie chcą mieć dzieci. Czego to panowie nie wymyślą, żeby ponarzekać
To jakiś skrajny przypadek raczej margines
W dzisiejszych czasach ponoc coraz częściej to babki narzekają na "unikajacych" facetow
Problem polega na tym, że jak coś jest złe to się to wyolbrzymia, mówimy o tym, że coś jest złe. Nikt nie mówi mam super seks z żoną, jestem zadowolony, chociaż tak jest. A jak 1 na 100 trafi na taką co ma niskie libido to mówi o tym stale i wszyscy myślą, że kobiety nie chcą.
Podobnych przykładów można mnożyć, że on nie sprząta, jak 2 na 100 nie sprząta to pewnie byłby ten wskaźnik ale generalnie streotyp ją boli głowa a on pije piwo po pracy. Szkoda tylko że po pierwsze spadła sprzedaż piwa tak w ogólnej ilości, zwłaszcza koncernowego za to wzrosła rzemieślniczego więc bardziej robi się to dla smaku a nie żeby wypić sześciopak.
Podobnie sklepy z erotycznymi zabawkami generują zwiększone obroty co potwierdzają dane z US z uwagi na wpływ VAT, wiec to można sobie pomiędzy bajki wsadzić.
Jeśli mowa o antykoncepcji, na przestrzeni ostatnich lat zanotowaliśmy wzrost jej sprzedaży jako że jest na receptę i do kupienia w aptekach to łatwo zobaczyć. Mniej tik tok a więcej danych które nie budzą wątpliwości, jak np. wpływ z akcyzy czy wpływ VAT ze sprzedaż konkretnych produktów.
Zgadzam się z jedną w uwaga. Myślę że facetow "niesprzatajacych" tak jak i babek "unikajacych" będzie dużo więcej. Z 20%?