Brak chęci na ponowny związek ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Brak chęci na ponowny związek ?

Strony Poprzednia 1 4 5 6 7 8 38 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 326 do 390 z 2,434 ]

326 Ostatnio edytowany przez Bert44 (2025-04-12 19:08:17)

Odp: Brak chęci na ponowny związek ?
Kaszpir007 napisał/a:

Widzę że dyskusja trwa smile

Tak są panie też które nie mają dzieci. Sam kilka takich poznałem. Niektóre nie mogły mieć a niektóre "nie zdążyły".

Tak z ciekawości wcale nie dziwię sie wielu Europejczykom czy Amerykanom że jadą do Afryki czy Azji po żonę.
Sam miałem krótko konto na portalu międzynarodowym (2 godziny) i patrząc jak gigantyczne było zainteresowanie mną to byłem w szoku.
Te same zdjęcia, ten sam opis co na PL portalach

Ale szczerze mówiąc mocno zdzwiony nie byłem, bo byłem wiele razy w Azji i Afryce i wiem jakie mają tam podejscie do faceta z Europy czy Ameryki.
A jak facet bez nałogów, wiedzący czego chce, potrafiący rodzinę utrzymać to juz zupełnie bardzo pożądany obiekt.

Powiem szczerze że przez chwilę się poczułem niczym najseksowniejsza młoda kobieta na portalu randkowym która nie nadąża z odbieraniem poczty.
Mój Ego-Boost wystrzelił w kosmos. Moja samoocena była niczym kosmos, nieograniczona big_smile
Mogłem wybierać wiek, kolor skóry, włosów, oczu czy kraj.
Spokojnie mógłbym mieć gromadkę jeszcze dzieci big_smile

To przerażające i dołujące, że w Polsce nikogo sensownego nie da się znaleść i w innym nie lewackim, nie ultra-radykalno-feministycznym kraju tak

A taka babka z Pakistanu to by nawet piechota z Castoramy cegly przyniosla i garaz postawila smile

Zobacz podobne tematy :

327

europejski paszport ma moc smile

328

Trzeba było tak od razu ze Cię interesują panie żądne przyjazdu Do Europy, wierz mi Ci panowie z ich krajów nie powiedzą o tych kobietach które Ty nazwałeś grube tak źle, bo dla nich są bramą do nieba big_smile

329

Naszym facetom to by najbardziej podchodziły kobiety ze wschodu, ponoć mniej wymagające.

330

wieka napisał/a:

Naszym facetom to by najbardziej podchodziły kobiety ze wschodu, ponoć mniej wymagające.

wszystkie Rosjanki, Ukrainki które znam jeśli są atrakcyjne, wymagaja od mężczyzny bardzo dużo pod względem wydawania na kobietę pieniędzy.
począwszy od tego że na 1 randkę bez drogiego bukietu kwiatów nie wypada przyjść.

331

Ela210 napisał/a:

Prawa popytu i podąży mają znaczenie.
Jak się jest 54 łatką i celujesz w top facetow: Czyli takiego co go stać na drogie wakacje i zdrowego jak rydz, to znaczy że celuje się w top męskiej oferty smile
A to znaczy, że On ma wybór wśród kobiet praktycznie nieograniczony,
A tu ma jeszcze chcąc nie chcąc być ojczymem dla nastolatki..
Więc jak masz 54 lata to nie wystarczy być samodzielną kobietą którą stać na drogie wakacje.
Trzeba być jeszcze piękną i ciepłą kobietą, czyli kobiecą i pewną siebie
A taka nie ma zwyczaju pisać o mężczyznach że się sypią, że będą chcieli do Ciechocinka, że nie chce gaci prać itp rzeczy.
Po prostu musisz przebić czymś konkurencję.
Wiec myślę że Twoja koleżanka jest sama bo nie interesują się nią fajni mężczyźni i tyle.
A jak ktoś chce być sam z wyboru, to naprawdę nie ma potrzeby psioczyć  na mężczyzn, bo dla niej ten temat jest nieistotny

Kaszpir może szukać kobiet 35+, które już nie szukają faceta na dawcę spermy, tylko partnera. Takich kobiet bez dzieci jest ok. 30 %.
Są takie, które chcę mieć dom poza miastem, spokój, stabilność itp., a kilkanaście lat starszy facet jest przez nie pożądany.

Ale takie najczęściej nie są na apkach, tylko są albo na zajęciach tanecznych, kursach teatralnych, studiach zaocznych itd.

332

Salomonka napisał/a:
Kaszpir007 napisał/a:

To przerażające i dołujące, że w Polsce nikogo sensownego nie da się znaleść i w innym nie lewackim, nie ultra-radykalno-feministycznym kraju tak

Ja też go o brak inteligencji nie posądzam, ale pewnie coś mu się w klawiszach "omsknęlo" i napisał to tak właśnie. big_smile

Akurat ma racje. Połowa tego medialnego, feminazistowskiego, tęczowego bełkotu to czysta propaganda nacelowana na degradację społeczeństwa zachodniego. Chiny nawet się z tym za bardzo nie kryją, że u nich taki np tik tok działa zupełnie inaczej i że promuje inne treści niż w USA i krajach NATO. UE też się zanosi ze zbanowaniem Huaweia z kluczowych kierunków technologicznych. Francja już przy ichnich strajkach kamizelek też do tego doszła, że to ruchy inicjowane i sponsorowane z Kremla i zrobiły kilka lat temu niezły skok na farmę trolli.

Myślisz, że u nas jest inaczej? Jak jesteśmy zachodnią flanką UE i NATO ? I przy okazji jednym z filarów gospodarki UE choćby ze względu na fakt, że jesteśmy światowym potentatem na rynku miedzi, srebra, bursztynu i sprzętu AGD czy drobiu albo ? Żebyśmy mieli jasność - jesteśmy na 1 miejscu UE i na 3 miejscu na świecie w tym ostatnim. O takiej skali mówimy. Jeśli uważasz, że nie ma tu żadnych stref wpływów, którym by zależało na osłabieniu naszej pozycji i podzieleniu naszego społeczeństwa, to pomyśl jeszcze raz.

333

minnie.89 napisał/a:

Trzeba było tak od razu ze Cię interesują panie żądne przyjazdu Do Europy, wierz mi Ci panowie z ich krajów nie powiedzą o tych kobietach które Ty nazwałeś grube tak źle, bo dla nich są bramą do nieba big_smile

W tych krajach nawet osioł wyprzedza pozycję społeczną kobiety.

334 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2025-04-12 20:14:01)

eee. dlaczego akurat tam? jaki to ma zwiazek z poszukiwaniem świętego spokoju w zyciu? chodzi Ci o jakieś kobiety z przyrodniczą pasją? czyli artystki buddystki? smile
moze jest to jakiś trop.
ale niekoniecznie. Może jakaś znerwicowana Pani z City chętnie zamieszka w domu który będzie oazą spokoju i przyroda jest na wyciagnięcie ręki?

335

Ela210 napisał/a:
wieka napisał/a:

wszystkie Rosjanki, Ukrainki które znam jeśli są atrakcyjne, wymagaja od mężczyzny bardzo dużo pod względem wydawania na kobietę pieniędzy.
począwszy od tego że na 1 randkę bez drogiego bukietu kwiatów nie wypada przyjść.

Takie panie znam na codzień bo z nimi pracuję, jeśli nei zarabiać 20k (netto oczywiście) miesięcznie to nawet na niego nie spojrzą mają mocno wygórowane wymagania i mam wrażenie, że generalnie Polacy nie są nimi zainteresowani, co same codziennie podkreślają, że myślały, że będzie łatwiej. Owszem zazwyczaj nie przeszkadza im wiek pana.

336

Ela210 napisał/a:
wieka napisał/a:

Uczą się od zachodu big_smile
Znam przypadek faceta w wieku, nie pamiętam czy bliżej czterdziestki czy pięćdziesiątki, powiedzmy pomiędzy, bezdzietny, skrajny pedant, ale też po długim związku partnerskim i wielu krótkich znajomościach, poznał młodą Chinkę po studiach w Polsce i się z nią ożenił, wiem, że mają dziecko bo ona tak jak i on pewnie chcieli.
Chodziło mi głównie o to, że te kobiety nie patrzą na wiek faceta tak jak Polki.
Choć tu pewnie mogło zaważyć to, że po studiach trudno by jej było w Polsce się utrzymać, a chciała tu zostać, ale musiał jej odpowiadać jako facet.

337 Ostatnio edytowany przez Kaszpir007 (2025-04-12 20:55:34)

Bert44 napisał/a:

A taka babka z Pakistanu to by nawet piechota z Castoramy cegly przyniosla i garaz postawila smile

Etam.

Taka baba by do żadnej Castoramy nie chodziła.
Ona by wybrała glinę z działki, zrobiła piec i sama cegły wypaliła.

big_smile

Tego co Chuck Norris nie potrafi to baba z Pakistanu potrafi big_smile

A tak serio.

To nie słyszałem nigdy aby jakiś Europejczyk czy Amerykanin interesował sie kobietami z Pakistanu.
Są pewne specyficzne kraje gdzie raczej biali nie szukają żony, bo mogą tam dosłownie "stracić glowę" big_smile

Znam kulturę pewnych krajów. Jeden mi bliski sercu leży w Afryce a drugi w Azji.
W Turcji planowałem zamieszkać i jakbym szukał kobiety to w Turcji.

Zwyczaje, kulturę i itd dobrze znam.

338 Ostatnio edytowany przez Bert44 (2025-04-12 21:12:57)

Ela210 napisał/a:
wieka napisał/a:

Potwierdzam. Wiekszosc Ukraincow w robocie cytuje "nie moze pojac condzieje sie z ich babami". One się robia gorsze niz Polki. Wymagania w kosmos smile

Jak chlopaki opowiadaja co te ich panny odwalaja to naprawde szokujace

339

Kaszpir007 napisał/a:
Bert44 napisał/a:

Etam.

Taka baba by do żadnej Castoramy nie chodziła.
Ona by wybrała glinę z działki, zrobiła piec i sama cegły wypaliła.

smile

340

Zaraz,  Kaszpir  smile czy  Ty właśnie ruszasz po żonę tysiące km a w Polsce tyłka nie chcialeś ruszyć poza Toruń? big_smile

341 Ostatnio edytowany przez Kaszpir007 (2025-04-12 22:57:33)

Ela210 napisał/a:

Zaraz,  Kaszpir  smile czy  Ty właśnie ruszasz po żonę tysiące km a w Polsce tyłka nie chcialeś ruszyć poza Toruń? big_smile

Nie.

Na razie nie planuję z Polski wyjeżdżac. Ale jakby się okazała że nikogo nie znajdę i jednak kiedyś wyjadę to chyba oczywiste że zacznę szukać w danym kraju w jakim zamieszkam. 
Ale zobaczymy co przyniesie przyszłość.
Jak pisałem wcześniej już 3 razy się przeprowadziłem to i mogę kiedyś czwarty raz.

342

Kaszpir007 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Nie.

Na razie nie planuję z Polski wyjeżdżac. Ale jakby się okazała że nikogo nie znajdę i jednak kiedyś wyjadę to chyba oczywiste że zacznę szukać w danym kraju w jakim zamieszkam. 
Ale zobaczymy co przyniesie przyszłość.
Jak pisałem wcześniej już 3 razy się przeprowadziłem to i mogę kiedyś czwarty raz.

I słusznie. Jebać konwenanse. A jak jakimś żeńskim anonom z neta to nie w smak, to tym lepiej dla ciebie. smile

343

Ela210 napisał/a:

eee. dlaczego akurat tam? jaki to ma zwiazek z poszukiwaniem świętego spokoju w zyciu? chodzi Ci o jakieś kobiety z przyrodniczą pasją? czyli artystki buddystki? smile
moze jest to jakiś trop.
ale niekoniecznie. Może jakaś znerwicowana Pani z City chętnie zamieszka w domu który będzie oazą spokoju i przyroda jest na wyciagnięcie ręki?

Spora część Pań nie chce się męczyć w dużym mieście i nie chodzi o buddystki.

Kobieta 35+ bez dziecka z pracą zdalną lub hybrydową nie potrzebuje mieszkać centrum miasta.

Kaszpir - wrzucaj systematycznie ogłoszenia na Spotted Toruń (FB to ta grupa wiekowa), że szukasz kobiety do związku i mieszkasz w pobliżu miasta.
Zaznacz, że bezdzietna.

344

Uwielbiam takie ogłoszenia
Ja 50letni rozwodnik z dwójką dzieci szukam bezdzietnej panny 35+

345 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2025-04-13 11:54:04)

minnie.89 napisał/a:

wbrew wszelkim pozorom właśnie opisy tak jasno skonstruowane mają sens, nawet jak to kogoś oburza smile
po prostu te "oburzone" nie będą zabierać czasu
naprawdę ludzie dostają to czego chcą, jeśli w opisie maja cos niejasnego, sprzecznego, niedopowiedzianego to właśnie dostają

346

minnie.89 napisał/a:

Zalatuje żenadą na milę

347 Ostatnio edytowany przez adela 07 (2025-04-13 11:55:48)

.

348

adela 07 napisał/a:
minnie.89 napisał/a:

Zalatuje żenadą na milę

wg mnie mylisz się Adela:
co byś powiedziała na ogłoszenie, że 52 letnia rozwódka szuka księcia z bajki big_smile i tu lista wymagań ?
ja takie dałam i dostałam parę oburzonych informacji, że posiedzę na portalu latami smile od Panów którzy nie spełniali moich wymagań.
i cóz z tego, jesli dostałam to czego chciałam?
więc nie mozna się kierować wyobrażeniami cudzymi, na kogo według innych zasługujemy, tylko wysyłać informację do świata kogo naprawdę chcemy, bo to ma moc sprawczą.
to musi być spójne.

349 Ostatnio edytowany przez Bert44 (2025-04-13 13:10:42)

Ela210 napisał/a:
adela 07 napisał/a:
minnie.89 napisał/a:

Zalatuje żenadą na milę

wg mnie mylisz się Adela:
co byś powiedziała na ogłoszenie, że 52 letnia rozwódka szuka księcia z bajki big_smile i tu lista wymagań ?
ja takie dałam i dostałam parę oburzonych informacji, że posiedzę na portalu latami smile od Panów którzy nie spełniali moich wymagań.
i cóz z tego, jesli dostałam to czego chciałam?
więc nie mozna się kierować wyobrażeniami cudzymi, na kogo według innych zasługujemy, tylko wysyłać informację do świata kogo naprawdę chcemy, bo to ma moc sprawczą.
to musi być spójne.

Dokladnie. Ludzie maja najrozniejsze priorytety. Jak komus nie pasuje to omija takie osoby. Nikt nie traci bez sensu czasu - jest jakas jasnosc o co chodzi. A czy komuś sie uda kogos znalezc czy nie to inna sprawa

350

adela 07 napisał/a:
minnie.89 napisał/a:

Zalatuje żenadą na milę

A co ty byś napisała o sobie? Wstawisz tylko swój wiek i 95 % mężczyzn nawet nie przeczyta ani słowa dalej.

50 letni rozwodnik to wbrew pozorom dobra partia. Nie będzie męczył o dzieci, ma doświadczenie życiowe, jest ustawiony. Jeśli zamknął przeszłość (sprawy rozwodowe) to ma czas i możliwości.
Niech jeszcze doda, że lubi podróżować to przebije wielu 35-latków.

Kaszpir jest rozczarowany podejściem kobiet, a właściwie oszustwami kobiet. Stare zdjęcia, niezakończona przeszłość, brak zdecydowania, niewspółmierne wymagania.
Stara się znaleźć perłę szukając na śmietniku.

351 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2025-04-13 13:13:49)

Farmer napisał/a:
adela 07 napisał/a:
minnie.89 napisał/a:

Zalatuje żenadą na milę

A co ty byś napisała o sobie? Wstawisz tylko swój wiek i 95 % mężczyzn nawet nie przeczyta ani słowa dalej.

big_smile big_smile

skąd taki pomysł?
na jakimkowiek portalu jej ogłoszenie będzie mieć więcej odpowiedzi niż Twoje i myślę że doskonale o tym wiesz.
masz kupę żalu do kobiet Farmer, a jednak na tym portalu, gdzie Twoich studentek jak na lekarstwo, spędzasz czas by wypominać młodszym od Ciebie babkom wiek.
mniej redpilla, bo zdaje się ze niczego dobrego Ci to nie przyniosło.
a właściwie z Minnie powinniście okazać sobie współczucie, że wpuściliscie do swojego życia toksyczne osoby.

z takim podejsciem jak macie tutaj oboje, cięzko będzie o przyciągnięcie kogoś normalnego.
Kaszpir ma nad Tobą taką przewagę, że nie nienawidzi kobiet, chce i potrafi się zaangazować, a nie tylko oglądać na to, czy go ktoś wykorzysta.
współczuję serdecznie

352

adela 07 napisał/a:
minnie.89 napisał/a:

Zalatuje żenadą na milę

Znacie to?; P

353 Ostatnio edytowany przez minnie.89 (2025-04-13 13:48:26)

Jak ja bym napisała

36 letnia niezależna samodzielna mama 11 letniej dziewczynki wykonująca wolny zawód kobieta pozna mężczyznę stabilnego emocjonalnie w wieku do 45 lat z uregulowaną sytuacja życiową rodzinną i finansową.
O mnie lubię podróże zwiedziłam większość kontynentów aktywna sportowo jezdze ba rolkach w zimie na nartach kocham taniec lubię zarówno biegać jak i spacerować po lesie czy nad morzem. Czy coś jeszcze hmmm
Na pewno nie oczekiwałabym więcej niż mogę dać czyli bezdzietnego nie szukam też sponsora ani ojca dla dziecka

354 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2025-04-13 13:52:25)

ogłoszenie dobre na szukanie faceta na lużną relację, jesli tego szukasz to adekwatne

355

Ela210 napisał/a:

ogłoszenie dobre na szukanie faceta na lużną relację, jesli tego szukasz to adekwatne

Dlaczego na luźną ? Czego brakuje ?

356 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2025-04-13 15:09:25)

no przeczytaj pare razy.. smile

tu nie ma nic o poszukiwaniu bliskiej relacji z mężczyzną. Nic o tym co dla Ciebie w relacji jest ważne, jakiego byś chciała związku.
dobrze podkreślona jest Twoja niezależność i chęć miłego spędzania czasu.

wiec jeśli szukasz kogoś do miłego spędzania czasu, to ok smile

A i jeszcze jedno: poznajmy sie i zobaczymy co dalej -  nie tak to działa...To szukanie igły w stogu siana.

357

minnie.89 napisał/a:

Bo to wszystko zależy jak leży big_smile
Jeśli Kaszpir ma sporadyczne kontakty z dziećmi, generalnie ze swoją rodziną, to jak weźmie kobietę z dziećmi która będzie jeździła jak nie do dzieci i one do niej, to do siostry czy rodziców, czyli jak będzie  bardzo związana z rodziną to też powód do irytacji.
Dlatego dopasować się w tym wieku, gdzie każdy wie co w trawie piszczy big_smile nigdy nie będzie łatwe.

358 Ostatnio edytowany przez adela 07 (2025-04-13 16:00:26)

Farmer napisał/a:
adela 07 napisał/a:
minnie.89 napisał/a:

Zalatuje żenadą na milę

50 letni rozwodnik to wbrew pozorom dobra partia. Nie będzie męczył o dzieci, ma doświadczenie życiowe, jest ustawiony. Jeśli zamknął przeszłość (sprawy rozwodowe) to ma czas i możliwości.
Niech jeszcze doda, że lubi podróżować to przebije wielu 35-latków.

Kaszpir jest rozczarowany podejściem kobiet, a właściwie oszustwami kobiet. Stare zdjęcia, niezakończona przeszłość, brak zdecydowania, niewspółmierne wymagania.
Stara się znaleźć perłę szukając na śmietniku.

A skąd się wzięło to, że wstawię swój wiek, i nic więcej?
I wcale nie zaprzeczam, że Kaszpir nie jest dobra partią dla odpowiedniej kobiety.
Ale to poszukiwanie kogoś " z innej półki"- takiej na której stoją towary dla młodszej grupy wiekowej, atrakcyjniejszej, bez dzieci i jeszcze z odpowiednimi zasobami- no wybacz, to nieco żenujące jest właśnie.
To jak widok podstarzałych lowelasów, co to by chcieli świeższy " towar", niż oni sami.

359

Adela generalnie linczowanie autora trochę nie ma sensu on przedstawił swoje marzenia większość życzliwie mu napisała że trochę są nierealne bo samodzielnej kobiecie dużo starszy partner nie jest potrzebny ale sam powiedział że dopuszcza nawet 47latki byle były atrakcyjne i miały dostałe dzieci tu pula jest zdecydowanie większa.

Elu, podkreślam niezależność bo ja nie szukam sponsora i nie chce być traktowana jako ta która szuka kogoś kto będzie utrzymywał ją i jej dziecko. Pisalo też sporo panów w wieku 45-50 że mają nastoletnie dzieci i w sumie moglibyśmy się dograć jednak wiek dzieci jest dla mnie mniej ważny niż samego partnera bo raczej chciałabym żeby był nieco bardziej dynamiczny niż stateczny

360 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2025-04-13 16:49:47)

Niepotrzebnie zafiksowalaś się na opiniach z zewnątrz, że samotne matki szukają sponsora.
Sama nie szukasz, więc wiesz ze można nie szukać i że większość dzieci ma swoich ojców którzy finansują je po rozwodzie.
Więc po co się skupiać w opisie na tym, by broń Boże nie urazić takich mężczyzn, którzy boją się tymi sponsorami być?
Możesz napisać że szukasz kogoś kto będzie aktywnie spędzał z Tobą czas, ale i tak:
Musi jasno wybrzmieć czego oczekujesz od mężczyzny
Jakiego typu relacji, jaki ten partner ma być i mieć podejscie do życia.
Radzę Ci omijać wszelkie ogłoszenia typu: poznamy się to zobaczymy i sama tego nie robić.
Uwierz ludzie którzy nie wiedzą czego szukają  niczego nie znajdą.
Nie podkreślaj niezależności.
Bo związek to zależność.  Siłą rzeczy.
Kto tego nie rozumie nie wie o ci chodzi w zwiazkach.

361 Ostatnio edytowany przez adela 07 (2025-04-13 16:46:05)

Z linczowaniem, to się nieco rozpędziłaś, ale rzeczw tym, że Kaszpir głupio upiera się przy tym górnym przedziale wiekowym, jakby sam nie był  tuż przed 50. (Zresztą była kiedyś dyskusja na temat tego, jak starzeją się kobiety, a jak faceci). W połączeniu z posiadaniem odchowanych dzieci, co już wyszły z domu- to raczej nie liczyła bym na kolejkę chętnych.
Kaszpir po prostu chyba sądzi, że panie jego wieku są odpychające, podczas gdy on sam, jakimś cudem jeszcze nie.

362 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2025-04-13 17:04:50)

Kazdy sądzi po swoich doświadczeniach.
Ja często słyszałam że wyglądam jak na zdjęciach ale z kobietami w moim wieku bywa różnie.
Co gorsza, ludzie okłamują na portalach co do swego wieku, więc wiele 60 latek nie ma oporu napisać że ma 55 lat, bo kobiety i tak o wiek nie należy pytać smile
Więc może coś na rzeczy jest i większość zdjęć jest podrasowanych.
Ale tutaj wystarczy poprosić o dodatkowe zdjęcia na priv albo napisać w ogłoszeniu że przykłada się wagę do tego by kobieta była szczupła i atrakcyjna.
Mniejsza o to, że wiele kobiet się oburzy.
Te które się za takie uważają nie będą miały z tym problemu.
Bo oczywiste jest jeśli napisze w ogłoszeniu że najjwazniejsze by miała dobre serduszko, to wiadomo, że jak jakiejś natura poskąpiła urody zobaczy w tym swoją szansę i trudno mieć pretensje.
Lepsze to niż udawać że wygląd nie ma znaczenia i narażać kogoś i siebie na rozczarowania.

363

Niestety myślimy stereotypami tak że samotna mama szuka bankomatu a 50 latka jest zapuszczona.
To jest tak ją ze szkoły podstawowej nauczycielki 40+ zapamiętałam tak że miały 10kg nadwagi nieogolone nogi i spódnice na gumce, ile dziś 40 latek tak wygląda? 1czy 2%
Tak jak przyjęło się że kobiety starzeją się szybciej tak było kiedyś ale teraz kiedy serio kobiety o siebie dbają to współczesne 50 latki to zadbane atrakcyjne babeczki a nie grube baby niestety panowie 50 plus to często mają koło zapasowe na brzuchu albo jak to tłumaczą bojler grzeje lepiej niż kaloryfer

364 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2025-04-13 17:34:55)

Farmer napisał/a:

Kobieta 35+ bez dziecka z pracą zdalną lub hybrydową nie potrzebuje mieszkać centrum miasta.

Bezdzietna kobieta z dobra praca po 35 nie ma czego szukać na wsi. Jeśli nie ma dziecka a jest ogarnięta finansowo, to ma dużo kasy do wydania. Na knajpy, kluby, wyjścia ze znajomymi. Nie każdy chce żeby zwykle wyjście na obiad czy fitness wiązało się z kilkugodzinna wyprawą samochodową.
Większość takich kobiet ma też wychuchane wymarzone lokum i niechęć żeby nagle rezygnować ze swojego komfortu tylko po to żeby pobyć u faceta na chacie.

Oraz po co takiej lasce stary koleś ? Doświadczenie w czym? W obalaniu komunizmu i narzekaniu na ból pleców?
To już nie te czasy że trzeba starszyzny pytać. Kiedy wy to zrozumiecie? Na YT albo reddicie możesz dostać quality advice a jak nie to zapytać kolegów z pracy bez konieczności angażowania się jakkolwiek. Chatbot potrafi bardziej zaskoczyć i rozbawić niż ponad połowa kolesi tutaj. O czym wy mówicie? Doświadczenie to może i ma Rafał Brzoska. Większość starych dziadków ma jedynie mgliste wspomnienia z euforii 89, oraz trochę umie w angielski i pamięta jak się dziękowało prywaciarzowi za nadgodziny. W każdej ankiecie , badaniu wychodzi że młodzi mają zdrowsze podejście do work-life balance, więcej inwestują we własny rozwój i hobby.
Nawet tutaj Minnie: rolki,narty, taniec, fitness, podróże, dziecko w międzynarodowej szkole.
Kaszpir: raz na tydzień odbierze telefon od córki i czasem pojedzie do Turcji na wakacje. Jedno wielkie XD. W czym taki koleś ma niby doświadczenie?

Laska 35 i koleś 50 to ogromny przeskok w możliwościach rozwoju, pracy, hobby etc.

365 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2025-04-13 17:34:43)

Przecież te wsie są zwykle na tyle blisko miast, że to bez znaczenia.
Z takiej wsi można szybciej być w Toruniu niż z jednej dzielnicy Krakowa przemieścić się do 3 dzielnic dalej.
Więc argument jak za czasów wozów drabiniastych..

Ela210 napisał/a:

Przecież te wsie są zwykle na tyle blisko miast, że to bez znaczenia.
Z takiej wsi można szybciej być w Toruniu niż z jednej dzielnicy Krakowa przemieścić się do 3 dzielnic dalej.
Więc argument jak za czasów wozów drabiniastych..

Toruń vs Gdańsk? Nawet nie żartuj Ela.

367 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2025-04-13 17:44:25)

minnie.89 napisał/a:

Jak ja bym napisała

36 letnia niezależna samodzielna mama 11 letniej dziewczynki wykonująca wolny zawód kobieta pozna mężczyznę stabilnego emocjonalnie w wieku do 45 lat z uregulowaną sytuacja życiową rodzinną i finansową.
O mnie lubię podróże zwiedziłam większość kontynentów aktywna sportowo jezdze ba rolkach w zimie na nartach kocham taniec lubię zarówno biegać jak i spacerować po lesie czy nad morzem. Czy coś jeszcze hmmm
Na pewno nie oczekiwałabym więcej niż mogę dać czyli bezdzietnego nie szukam też sponsora ani ojca dla dziecka

Bardzo fajnie. Wyloguj się z tego forum dla przegrywow bo panom zaraz żyłka pęknie że nie planujesz wyjechać do Koluszek do pięćdziesięciolatka z jednym zębem.
To jest inne pokolenie, nie zrozumieją. Nie ma sensu gadać z panami z tego forum. Oni mają doświadczenie jak w '83 wynegocjowali dostawę kartofli z Kazachstanu do spółdzielni i im nie przetlumaczysz że teraz to nikomu nie imponuje i nikt nie leci na to ich "doświadczenie" i "stabilizację".

368

Coś sugerujesz?
Mam blisko do Koluszek
wink

369

Ela210 napisał/a:

Niepotrzebnie zafiksowalaś się na opiniach z zewnątrz, że samotne matki szukają sponsora.
Sama nie szukasz, więc wiesz ze można nie szukać i że większość dzieci ma swoich ojców którzy finansują je po rozwodzie.
Więc po co się skupiać w opisie na tym, by broń Boże nie urazić takich mężczyzn, którzy boją się tymi sponsorami być?
Możesz napisać że szukasz kogoś kto będzie aktywnie spędzał z Tobą czas, ale i tak:
Musi jasno wybrzmieć czego oczekujesz od mężczyzny
Jakiego typu relacji, jaki ten partner ma być i mieć podejscie do życia.
Radzę Ci omijać wszelkie ogłoszenia typu: poznamy się to zobaczymy i sama tego nie robić.
Uwierz ludzie którzy nie wiedzą czego szukają  niczego nie znajdą.
Nie podkreślaj niezależności.
Bo związek to zależność.  Siłą rzeczy.
Kto tego nie rozumie nie wie o ci chodzi w zwiazkach.

Haslo "kobieta niezależna" na niektorych podziala jak plachta na byka. Chyba ze dodasz niezależna finansowo to ok. Niezależna moze byc rozumiane na 1000 sposobow a faceci zrozumieja po swojemu

370 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2025-04-13 18:08:49)

Przecież nie musicie się wylogowywać z forum smile.
Wystarczy z tematu Kaszpira.
Na temat 30 + latków tutaj,  jest ich trochę. smile
Ja nie mam problemu by z wsi w Dolnośląskim pracę mieć we Wrocławiu a dla rozrywki pojechać sobie gdzie chcemy, nawet 100 km. smile
Bo nie mamy dzieci na głowie, są dorosłe:)
I tyle w temacie.
W Krakowie lokum też zostaje, więc hotelu szukać tu nie musimy.
A potem wrócić do domu gdzie nie słychać żadnych sąsiadów a do lasu nie jest daleko.
Dla mnie to jest atrakcyjne, chociaż niedawno bym się nie ruszyła z City.
Najważniejsze że dla właściwej osoby smile

371

adela 07 napisał/a:

Z linczowaniem, to się nieco rozpędziłaś, ale rzeczw tym, że Kaszpir głupio upiera się przy tym górnym przedziale wiekowym, jakby sam nie był  tuż przed 50. (Zresztą była kiedyś dyskusja na temat tego, jak starzeją się kobiety, a jak faceci). W połączeniu z posiadaniem odchowanych dzieci, co już wyszły z domu- to raczej nie liczyła bym na kolejkę chętnych.
Kaszpir po prostu chyba sądzi, że panie jego wieku są odpychające, podczas gdy on sam, jakimś cudem jeszcze nie.

Kaszpir szuka i wie czego chce. Moze mu sie uda moze nie. Nie odpowieadaj że wszystkie kobiety bo moze znajda sie młodsze ktore szukają tego co Kaszpir im da. A jak mu sie nie uda to jego sprawa. Nie reprezentujesz całej populacji babek

372 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2025-04-13 18:23:00)

Bert44 napisał/a:
adela 07 napisał/a:

Kaszpir szuka i wie czego chce. Moze mu sie uda moze nie. Nie odpowieadaj że wszystkie kobiety bo moze znajda sie młodsze ktore szukają tego co Kaszpir im da. A jak mu sie nie uda to jego sprawa. Nie reprezentujesz całej populacji babek

Nie chcę się kłócić ani stawać po czyjejś stronie, ale moim skromnym zdaniem autor nie wie czego chce, bo jak wspomniał, to marzenia.
Niechęć do kobiet trochę przeszkadza, no bo jak szukać, jak każda może się okazać oszustką, a to zdjęcia nie takie, a to za gruba, a to sponsora szuka albo ma niedorosłe dzieci.
Każdemu wolno pomarzyć, kobiet jest wiele i autor może się zauroczyć, tym bardziej, że aura sprzyja - wiosna, ptaki śpiewają.

373 Ostatnio edytowany przez Bert44 (2025-04-13 18:38:16)

Tamiraa napisał/a:
Bert44 napisał/a:
adela 07 napisał/a:

Nie chcę się kłócić ani stawać po czyjejś stronie, ale moim skromnym zdaniem autor nie wie czego chce, bo jak wspomniał, to marzenia.
Niechęć do kobiet trochę przeszkadza, no bo jak szukać, jak każda może się okazać oszustką, a to zdjęcia nie takie, a to za gruba, a to sponsora szuka albo ma niedorosłe dzieci.
Każdemu wolno pomarzyć, kobiet jest wiele i autor może się zauroczyć, tym bardziej, że aura sprzyja - wiosna, ptaki śpiewają.

W porzadku dla mnie jego wymagania rowniez sa dosc nierealne. Moze jak nie pozna nikogo orzez dwa lata to zmieni podejscie. A moze zostanie sam. A moze jednak znajdzie. Jego sprawa, jego problem jego życie jego odpowiedzialność. Każdemu moga się jego wymagania nie spodobac. Nie idzie ze znalezieniem babki - w tym watku dostal 100 odpowiedzi dlaczego. Pilka po jego stronie

374 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2025-04-13 18:52:29)

Bert44 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
Bert44 napisał/a:

W porzadku dla mnie jego wymagania rowniez sa dosc nierealne. Moze jak nie pozna nikogo orzez dwa lata to zmieni podejscie. A moze zostanie sam. A mize jednak znajdzie. Jego sprawa

Może być tak, że któraś z kobiet go znajdzie i już autor przepadł smile

375

Każdy ma prawo mieć własne wymagania, ale czy przełożą się one na skuteczność i przyniosą oczekiwane owoce, to już inna bajka.

376 Ostatnio edytowany przez Bert44 (2025-04-13 18:58:01)

SmutnaDziewczyna007 napisał/a:
Farmer napisał/a:

Bezdzietna kobieta z dobra praca po 35 nie ma czego szukać na wsi. Jeśli nie ma dziecka a jest ogarnięta finansowo, to ma dużo kasy do wydania. Na knajpy, kluby, wyjścia ze znajomymi. Nie każdy chce żeby zwykle wyjście na obiad czy fitness wiązało się z kilkugodzinna wyprawą samochodową.
Większość takich kobiet ma też wychuchane wymarzone lokum i niechęć żeby nagle rezygnować ze swojego komfortu tylko po to żeby pobyć u faceta na chacie.

Oraz po co takiej lasce stary koleś ? Doświadczenie w czym? W obalaniu komunizmu i narzekaniu na ból pleców?
To już nie te czasy że trzeba starszyzny pytać. Kiedy wy to zrozumiecie? Na YT albo reddicie możesz dostać quality advice a jak nie to zapytać kolegów z pracy bez konieczności angażowania się jakkolwiek. Chatbot potrafi bardziej zaskoczyć i rozbawić niż ponad połowa kolesi tutaj. O czym wy mówicie? Doświadczenie to może i ma Rafał Brzoska. Większość starych dziadków ma jedynie mgliste wspomnienia z euforii 89, oraz trochę umie w angielski i pamięta jak się dziękowało prywaciarzowi za nadgodziny. W każdej ankiecie , badaniu wychodzi że młodzi mają zdrowsze podejście do work-life balance, więcej inwestują we własny rozwój i hobby.
Nawet tutaj Minnie: rolki,narty, taniec, fitness, podróże, dziecko w międzynarodowej szkole.
Kaszpir: raz na tydzień odbierze telefon od córki i czasem pojedzie do Turcji na wakacje. Jedno wielkie XD. W czym taki koleś ma niby doświadczenie?

Laska 35 i koleś 50 to ogromny przeskok w możliwościach rozwoju, pracy, hobby etc.

Akurat jesli chodzi o mlodych i prace to mam zupełnie inne doświadczenia. Ludzie starej daty sa po prostu najczesciej solidni w robocie. Mlodzi (a czym młodsi tym gorzej) to w ich wlasnej ocenie  dyslekcja, niezaleczone traumy przez ktore się nie idzie dogadać, tryliard osobistych problemow i niestety brak myslenia (bo wujek google to od lat za nich robi). Bez netu nie przezyja 2 dni. I ta wielka milosc do wiadomosci tekstowych. K...wa ja jestem analogowy i nie mam czasu na wymiany smsow. Ale przeciez sie nie dzwoni - sie pisze. Jednego mlodego wyslalem zeby pojechal po coś do kogos (w jednym miescie). Stwierdzil ze nie pojedzie bo komorki z domu nie wzial i nie ma nawigacji. Chłopak urodzony w tym miescie. Oczekiwania finansowe za to swiezak po studiach gó..no potrafiący chce dyrektorska pensje.  Oni czasem na wlasne zyczenie wydaja sie ubezwlasnowolnieni
Logika myslenia, chronologia dzialan, ciagi przyczynowo skutkowe to jest czarna magia dla wielu z najmlodszego pokolenia.

A dzialanie pod stresem to juz biala flaga

Jasne ze nie wszyscy ale sporo

377 Ostatnio edytowany przez random.further (2025-04-13 19:07:41)

Tamiraa napisał/a:

Wydaje mi się że Kaszpir wie co chce osiągnąć ale... w poszukiwaniach coś nie działa, hm... ciekawe co o Nim powiedziałyby wszystkie poznane kobiety, od żony zaczynając...
Ale wiwisekcji lepiej nie robić smile

378 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2025-04-13 19:32:19)

Spadam że stołka czytając o możliwościach i osiągnięciach 35 letnich kobiet kontra 50 letni mężczyzn:)
Pracuje przy dużych kontraktach i wybaczcie , te milionowe środki na inwestycje to w 9 na 10 przypadków Panowie, a jak kobiety jakiekolwiek, to na pewno nie 35 latki, te najczęściej w roli sekretarek i asystentek widzę
A co do Kaszpira, no coś mu nie działa, ale niekoniecznie przy przywabianiu kobiet, bo kilka partnerek takich jak chciał po rozwodzie bylo: czyli młodszych i atrakcyjnych.
Ale jednak coś nie zadziałało bo nie są razem.
I to może być coś po jego stronie, ale niekoniecznie to , że nie wybrał rowiesniczki bez urody i majątku, bo ktoś uwaza że tylko taka mu się należy:)

379

Ela210 napisał/a:

Przecież nie musicie się wylogowywać z forum smile.
Wystarczy z tematu Kaszpira.
Na temat 30 + latków tutaj,  jest ich trochę. smile
Ja nie mam problemu by z wsi w Dolnośląskim pracę mieć we Wrocławiu a dla rozrywki pojechać sobie gdzie chcemy, nawet 100 km. smile
Bo nie mamy dzieci na głowie, są dorosłe:)
I tyle w temacie.
W Krakowie lokum też zostaje, więc hotelu szukać tu nie musimy.
A potem wrócić do domu gdzie nie słychać żadnych sąsiadów a do lasu nie jest daleko.
Dla mnie to jest atrakcyjne, chociaż niedawno bym się nie ruszyła z City.
Najważniejsze że dla właściwej osoby smile

Do Torunia mam 20minut jazdy samochodem. Codziennie dojeżdżam i nawet sołtys na noc nie zwija asfaltu big_smile

Jak komuś odpowiada mieszkanie w bloku to spoko. Mi nie odpowiada.  Mialem własne nowe 65m2 mieszkanie (3 pokojowe). Obecnie mieszkam od kilku lat w nowym domu.
W domu sporo nowcześniejszym od poprzedniego, bardziej komfortowym z wieloma udogodnościami których w bloku nie uświadczysz.
Zamiast siedzeć na balkonie wolą na spędzać czas w dużym ogrodzenie na sporej działce.
Tereny Natura 2000 więc naprawdę ładne.

Dziś od rana była moja córka. Przyjechała autobusem i wieczorem wróciła autobusem.

Znajomy mieszkajacy w Toruniu z pewnej dzielnicy Torunia więcej jedzie do pracy niż ja.

380

Kiedy wreszcie przestaniemy mydlić oczy i napiszemy prawdę, że owo doświadczenie starszego partnera to tak na prawdę kasa?
Powiem wprost o ile dyrektor mający 38 lat i apartament na Powiślu zrobi wrażenie na 24latce bez najmniejszych problemów, to o tyle 50 latek mający dom na wygwizdowiu nie zrobi wrażenia na 35latce która już nie mieszka w akademiku ale w swoim mieszkaniu i nie zawsze to jest klita!

Nie oszukujmy się kobiety które nie mają przerwy na dzieci w wieku 35 lat nie odstają bardzo od mężczyzn.

Dalej jeśli chcesz na 35latce zrobić wrażenie pisząc że podróżujesz to sorry ale wakacje w Tui w Turcji to się tylko uśmiechnie, bo jeśli chcesz robić wrażenie w stylu wow to góry masz w Tybecie a nie Karkonosze, tym samym żadne miejsce gdzie latają tanie linie lotnicze nie robi na niej wrażenia, bo jeśli ma 35 lat jest wykształcona to ma też pieniądze co wyraźnie powiedziała Smutna problem w tym, że część panów z lat 70 nie zauważyła tej kosmicznej zamiany, że to co śpiewała Iza Trojanowska to już jest nieaktualne. (adres w bloku i mały fiat).

Nie mam zamiaru linczować autora, ale poza kobietami niskich lotów oferta wakacji w Turcji i to że dzwoni raz w tygodniu do córki to jest lekko śmieszny. Pomija fakt, że on pisze mogę mieć dziecko jeszcze, owszem możesz, ale to czysty egoizm bo nie wiesz w jakim stanie będziesz za 10 czy 15 lat i na ile będziesz rzeczywiście uczestniczył w życiu dziecka. Kiedy pisałeś że masz dorosłe dzieci to myślałam, że co najmniej 25 letnie a nie 18 latka pewnie w liceum, to ma być dorosłe dziecko no sorry, po prostu całą opiekę nad nią nad jej problemami zwaliłeś na byłą żonę i jej nowego partnera, przykre. Jasne 18 latka nie to nei 5 latek, ale też może sprawiać problemów, od nieplanowanej ciąży po problemy z prawem, jeśli się tak na to patrzy to ten 5 latek to ma problem, ze nie dostał cukierka. Byłam w Kolumbii z małym dzieckiem na prawdę małym wtedy i serio nie było problemów. Nie mówię że masz zmienić zdanie tylko wskazuje, że ludzie czasem robią problemy tam gdzie ich nie ma, a tam gdzie rzeczywiście są to ich nie widza.

381

Minnie.89, podpisuję się pod tym co napisałaś obiema rękami. Podróż kojarzy mi się z czymś nieco bardziej ambitnym niż wysiadywanie w Turcji pod szyldem Tui. I w życiu nie wymieniłabym Gdańska na Toruń.

382

Samba napisał/a:

Minnie.89, podpisuję się pod tym co napisałaś obiema rękami. Podróż kojarzy mi się z czymś nieco bardziej ambitnym niż wysiadywanie w Turcji pod szyldem Tui. I w życiu nie wymieniłabym Gdańska na Toruń.

To znaczy pod czym się podpisujesz ?

Pod kłamstwami i bzdurami ?

Jak jakaś smutna kobieta napisała bzdury a druga te bzdury powiela to nagle jest to prawdą ?

Żenada.

383

Gdyby tak było, to mogłabym być z kimś młodszym o 10 lat od mojego partnera i o nieporównywalnie większym majątku.
Ale nie był z mojej bajki.
Wiesz ilu znam ustawionyvch świetnie finansowo 35 latków w Krakowie? smile
Nie, niestety nie ma tak, że pieniądze wiążą się z wiekiem.
Lubisz stereotypy Minnie, to utrudnia życie, chociaż początkowo upraszcza, bo zastanawiać się nie trzeba

384

Elu, absolutnie nie mówimy że pieniądze wiążą się z wiekiem tylko i wyłącznie, co więcej nie każdego kręcą, nie każdy chce być z kimś dla pieniędzy, gdybym ja chciała to mogłabym być, ale nie chce. Ja wskazuje, na jedno, że to co dla kogoś jest rarytasem dla innych może nic być i odwrotnie.
Problem autora polega na tym, że on nie przyjmuje do siebie nic innego poza tym, że jest zajebisty.

Oczywiście świetnie ustawiony to dla każdego coś innego dla jednego to właśnie 1 nieruchomość dla drugiego ustawienie zaczyna się od kilkunastu mln a dla drugiego powyżej 50 mln, zam ludzi z każdej z tych grup i co więcej większość tych panów jest wolna i żaden nie uważa się za zajebistego na rynku matrymonialnym, bo zdaje sobie sprawę że te bańki nie są za darmo, że jest mniej dyspozycyjny, często mocno zestresowany. Ja tych ludzi mam na codzień i nie zamieniłabym się z nimi.

385 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2025-04-13 21:56:50)

Kaszpir nie potrzebuje stada kobiet tylko jedną.
Rzecz w tym, że z niewiadomego powodu skoro Ty nie byłabyś nim zainteresowana czy inne koleżanki, uważacie że nie mogą być inne.
A jakby z powrotem sprzedał swoją ziemie i kupil apartament obok Ciebie w Gdańsku, to mógłby być zainteresowany np Twoją 45 letnią sąsiadką z dorosłą córką?
Czyli tak jakby Tobą za 8 lat? smile

I nie mieszam pracy z prywatnym życiem, więc kontrahentów w charakterze towarzyszy życia nie rozpatrywałam nigdy, ale Ci których znam mieli wieloletnie rodziny z tą samą żoną.
Owszem 35 latkowie nie mieli, ale to ogólna tendencja, nie tylko wśród tych którzy mają kilkadziesiąt milionów na koncie.

386

Ela210 napisał/a:

pump & dump

387

Hehe Ela dobry przykład, oczywiście wszyscy wiemy, że dla mnie miejsce nie ma większego znaczenia, mieszkałam na Śląsku, w Krakowie, w Tarnowie chwilę, w Gdańsku, serio ja nie mam problemów żeby się przeprowadzić, gdyby było ktoś dla kogo byłoby warto.
Wbrew temu co niektórzy mówią, oczywiście nie przeprowadziłabym się za tydzień do nowopoznanego kogoś, ale gdyby był ktoś kto jest tego wart i obiektywnie w jego miejscowości byłoby nam lepiej nie miałabym z tym problemów nawet mając dziecko, z jej ojcem dogadałabym się z pewnością jak to zrobić, czy podzielić weekend ze mną tam, czy tam do szkoły. Kurcze Polska to nie Pakistan wszędzie są szkoły ludzie, też jako dzieciak się przeniosłam i da się z tym żyć smile Wszystko się da nie można się zamykać. Tak na marginesie każdy z ostatnio przeze mnie poznanych panów był z Warszawy biorąc pod uwagę jak często ja tam jestem, jak bardzo im się podobało Trójmiasto nie było problemów.
Za dużo ograniczeń smile

388

SmutnaDziewczyna007 napisał/a:

Bardzo fajnie. Wyloguj się z tego forum dla przegrywow bo panom zaraz żyłka pęknie że nie planujesz wyjechać do Koluszek do pięćdziesięciolatka z jednym zębem.
To jest inne pokolenie, nie zrozumieją. Nie ma sensu gadać z panami z tego forum. Oni mają doświadczenie jak w '83 wynegocjowali dostawę kartofli z Kazachstanu do spółdzielni i im nie przetlumaczysz że teraz to nikomu nie imponuje i nikt nie leci na to ich "doświadczenie" i "stabilizację".

Smutna, co ty chcesz od Koluszek?
Przy dworcu jest dobry kebs.
I tak. Jadłem tam kebsa ze studenciarami smile

389

Nie przypuszczałam, że mieliśmy , FARMER, coś wspólnego ze sobą
:0
Też jadłam tam kebsa.

minnie.89 napisał/a:

Byłam w Kolumbii z małym dzieckiem na prawdę małym wtedy i serio nie było problemów. Nie mówię że masz zmienić zdanie tylko wskazuje, że ludzie czasem robią problemy tam gdzie ich nie ma, a tam gdzie rzeczywiście są to ich nie widza.

Szacun. Ja się stresuje zostawieniem kota w hotelu, a tu taka przygoda. Ogarnięta z Ciebie babka.

Mimo że masz dziecko jesteś pierdyliard razy bardziej mobilna i ogarnięta niż Kaszpir.

Posty [ 326 do 390 z 2,434 ]

Strony Poprzednia 1 4 5 6 7 8 38 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Brak chęci na ponowny związek ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024