Jak i gdzie poznać dziewczynę w 2025 roku? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Jak i gdzie poznać dziewczynę w 2025 roku?

Strony Poprzednia 1 2 3 4 7 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 439 ]

66

Odp: Jak i gdzie poznać dziewczynę w 2025 roku?
SamotnaWilczyca napisał/a:

Tak szczerze, z tej listy podoba mi się tylko Lachowski, ale wolałam go, gdy był młodszy. Preferencje mogą być naprawdę różne.

Jasne, mogą być, dlatego ja do tego rankingu 0-10 podchodzę na tej zasadzie, że to po prostu od najgorszej do najlepszej potencjalnej wersji siebie. Przynajmniej tak mi wychodzi z testowania tych stron oceniających, wgrywałem zdjęcia jednej osoby na różnych etapach życia, i najlepsze oceny dostawała w młodym wieku, a ewentualne przytycie bądź oznaki starzenia czy chorób skóry obniżały wynik.

Dlatego powiedziałem że wygląd jest obiektywny - bo owszem, możemy mieć różne typy które nam się podobają, ale raczej nikomu nie podobałby się nawet taki Lachowski gdyby był grubym, zaniedbanym lumpem - jest zadbany i w dobrej formie, więc spełnia podstawowe kryteria bycia "ładnym".

Gdyby to tak działało jak mówi koleżanka, to połowa kobiet latałaby za modelami, a druga połowa za menelami. Kompletnie bez sensu.

Zobacz podobne tematy :

67

Ela210 napisał/a:

No właśnie po to wymyślono taniec towarzyski, byś mógł się nauczyć dotykać kobietę w akceptowalnych ramach.
na takich kursach zawsze jest więcej dziewczyn, jeszcze jesteś w odpowiednim wieku by gdzies gdzie chodza studentki się zapisać.
ostatni dzwonek.

nie kłóćcie się chlopcy z ewolucją, bo zostaniecie na marginesie życia smile

Słyszałaś o czymś takim jak spektrum autyzmu i jakie poglądy mają takie osoby w tych sprawach?

Jakoś ewolucja nas do tej pory nie wyeliminowała.

68

rakastankielia napisał/a:

No ale i tak musiałbym najpierw dostać szansę, więc odpadam na wstępie.

big_smile big_smile big_smile

69

Ela210 napisał/a:

No właśnie po to wymyślono taniec towarzyski, byś mógł się nauczyć dotykać kobietę w akceptowalnych ramach.
na takich kursach zawsze jest więcej dziewczyn, jeszcze jesteś w odpowiednim wieku by gdzies gdzie chodza studentki się zapisać.
ostatni dzwonek.

nie kłóćcie się chlopcy z ewolucją, bo zostaniecie na marginesie życia smile

Nie chodzi o akceptowalne ramy, tylko o to, że swoim dotykiem nie wzbudzałbym pożądania.

70

ChuopskiChłop napisał/a:

Tak szczerze, z tej listy podoba mi się tylko Lachowski, ale wolałam go, gdy był młodszy. Preferencje mogą być naprawdę różne.

Jasne, mogą być, dlatego ja do tego rankingu 0-10 podchodzę na tej zasadzie, że to po prostu od najgorszej do najlepszej potencjalnej wersji siebie. Przynajmniej tak mi wychodzi z testowania tych stron oceniających, wgrywałem zdjęcia jednej osoby na różnych etapach życia, i najlepsze oceny dostawała w młodym wieku, a ewentualne przytycie bądź oznaki starzenia czy chorób skóry obniżały wynik.

Dlatego powiedziałem że wygląd jest obiektywny - bo owszem, możemy mieć różne typy które nam się podobają, ale raczej nikomu nie podobałby się nawet taki Lachowski gdyby był grubym, zaniedbanym lumpem - jest zadbany i w dobrej formie, więc spełnia podstawowe kryteria bycia "ładnym".

Gdyby to tak działało jak mówi koleżanka, to połowa kobiet latałaby za modelami, a druga połowa za menelami. Kompletnie bez sensu.

Masz rację, na ogół tak jest. Miałam koleżankę, która gustowała jedynie w "menelach", ale można uznać, że była jedną z nielicznych. Tak sobie myślę, że u mnie to jest trochę zmienne i zależne od cyklu, jednak też nie są to jakieś wielkie wahania w upodobaniach, co do konkretnego typu.

71 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2025-03-31 21:07:00)

na kursie tańca to najpierw swoim dotykiem masz stworzyć ramę smile
ale podoba mi się Twój kierunek myślenia. smile
Zapewniam Cię , że na kursie tańca dostaniesz szansę na partnerkę do tańca- zadba o to nauczyciel

72

No zuch big_smile

73

Czyli jak człowiek nie umie tańczyć to nie ma szans ?

74 Ostatnio edytowany przez ChuopskiChłop (2025-03-31 21:10:39)

Nie chodzi o akceptowalne ramy, tylko o to, że swoim dotykiem nie wzbudzałbym pożądania.

Nie tylko nie wzbudziłbyś pożądania - patrz na post UserNew na temat zagadywania. Skoro próba rozpoczęcia rozmowy wywołała takie reakcje, to w przypadku nieatrakcyjnego faceta próba jakiegokolwiek kontaktu fizycznego mogłaby wywołać dużo poważniejszą reakcję, a jakbyś był w USA to nawet zakończone użyciem broni palnej przez twoją "sympatię".

Żyjemy w czasach, gdy 86 procent kobiet deklaruje że było w jakiś sposób nagabywane seksualnie, a wy sugerujecie jakieś tańce i dotykanie. Ja wiem że nie rozmawiam tu z młodymi kobietami, tylko raczej w wieku mojej matki, i może w waszych czasach takie numery przechodziły.

Ja sam panicznie się boję dotknąć nawet przypadkowo jakiejś kobiety w komunikacji, a że z racji mojej profesji często poruszam się po Warszawie, również w tych godzinach gdy jest spory tłok to jest takie ryzyko. Odczuwam zawsze wtedy strach i mam nadzieję nie oberwać w mordę (a już kilka razy dostałem w życiu od innych chłopów i to nic fajnego).

75

to nie dotykaj chłopów smile

76

ChuopskiChłop napisał/a:

Ja sam panicznie się boję dotknąć nawet przypadkowo jakiejś kobiety w komunikacji, a że z racji mojej profesji często poruszam się po Warszawie, również w tych godzinach gdy jest spory tłok to jest takie ryzyko. Odczuwam zawsze wtedy strach i mam nadzieję nie oberwać w mordę (a już kilka razy dostałem w życiu od innych chłopów i to nic fajnego).

Teraz to mocno mnie zadziwiłeś. Naprawdę boisz się dotknąć kobiety?

77 Ostatnio edytowany przez ChuopskiChłop (2025-03-31 21:25:29)

nikitaa napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:

Prostytutki nie, jak kilka razy byłem to nie miałem problemu, ale tak normalnie, w "cywilu" to absolutnie. Zbyt dużo już słyszałem o ludziach którzy za to oberwali. Takie zachowania są akceptowalne tylko wtedy, kiedy masz dobry look.

78

ChuopskiChłop napisał/a:

Nie tylko nie wzbudziłbyś pożądania - patrz na post UserNew na temat zagadywania. Skoro próba rozpoczęcia rozmowy wywołała takie reakcje, to w przypadku nieatrakcyjnego faceta próba jakiegokolwiek kontaktu fizycznego mogłaby wywołać dużo poważniejszą reakcję, a jakbyś był w USA to nawet zakończone użyciem broni palnej przez twoją "sympatię".

Bardzo prawdopodobne. Efekt prania mózgów przez feminizm i lewackie media.

Żyjemy w czasach, gdy 86 procent kobiet deklaruje że było w jakiś sposób nagabywane seksualnie, a wy sugerujecie jakieś tańce i dotykanie. Ja wiem że nie rozmawiam tu z młodymi kobietami, tylko raczej w wieku mojej matki, i może w waszych czasach takie numery przechodziły.

A z tych 86% zdecydowana większość przypadków to po prostu zagadanie przez nieatrakcyjnego faceta.

79

Mnie kiedyś w szkole, jak wychodziłem z klasy, ktoś tak popchnął, że wylądowałem ręką na piersi koleżanki xd ona nie miała do mnie pretensji, chyba nawet się uśmiechnęła z tego, co pamiętam xd

80

A z tych 86% zdecydowana większość przypadków to po prostu zagadanie przez nieatrakcyjnego faceta.

Oj, nie wiesz jak to jest być kobietą. wink
Osobiście nie mam problemu z tym, że ktoś do mnie zagaduje, nawet jeśli nie jestem zainteresowana. Większość kobiet raczej nie widzi w tym problemu.

81

Oj, nie wiesz jak to jest być kobietą. wink
Osobiście nie mam problemu z tym, że ktoś do mnie zagaduje, nawet jeśli nie jestem zainteresowana. Większość kobiet raczej nie widzi w tym problemu.

Niestety wiele moich rówieśniczek ma inne podejście.

82

A skąd o tym wiesz?

83

ChuopskiChłop napisał/a:
nikitaa napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:

Prostytutki nie, jak kilka razy byłem to nie miałem problemu, ale tak normalnie, w "cywilu" to absolutnie. Zbyt dużo już słyszałem o ludziach którzy za to oberwali. Takie zachowania są akceptowalne tylko wtedy, kiedy masz dobry look.

Mam wrażenie, że te historie są przesadzone, sama nigdy o takich nie słyszałam. Nie bardzo potrafię sobie wyobrazić, że przypadkowo dotknięta dziewczyna uderza faceta/chłopaka. To nie jest normalne zachowanie.
Mogłoby tak się zdarzyć gdybyś celowo dotykał w okolice miejsc intymnych czy piersi, bo byłoby to odebrane jako molestowanie, natomiast dotyk, zwłaszcza przypadkowy,  w ramie czy rękę nie wywoła takiej reakcji.
Weź wyluzuj, serio, taki strach na wyrost jest bez sensu.  Ten wieczny strach kosztuje Cię więcej niż gdybyś nawet zarobił od dziewczyny plaskacza smile

84

nikitaa napisał/a:

Weź wyluzuj, serio, taki strach na wyrost jest bez sensu.  Ten wieczny strach kosztuje Cię więcej niż gdybyś nawet zarobił od dziewczyny plaskacza smile

Ja mam prostą zasadę, jak nie mam wyraźnego pozwolenia od drugiej strony to po prostu nie dotykam. Wyrywanie się tak sam z siebie, nawet do koleżanki może być źle odebrane.

85

ale co to ma do rzeczy?
czy ja namawiam na dotykanie przypadkowych osób bez pozwolenia?

86

W ogóle to kiedyś, jeszcze jak studiowałem, siedziałem w poczekalni do biura. Zagadała do mnie jedna dziewczyna, no i zaczęliśmy ze sobą rozmawiać. Fajnie nam się rozmawiało, szybko zleciał nam czas (nie planowałem spędzić tam aż tyle czasu, to był główny budynek uczelni, nie wydział, na którym studiowałem), no ale nie zdążyłem wziąć od niej numeru telefonu i później już nigdy jej nie widziałem.

87

Ela210 napisał/a:

ale co to ma do rzeczy?
czy ja namawiam na dotykanie przypadkowych osób bez pozwolenia?

A czy ja powiedziałem że namawiasz do dotykania przypadkowych? Nie, chodziło mi ogólnie o ten cały koncept nauki dotykania kobiety, jeśli sama daje na to aprobatę to idzie to normalnie bez tego, jak ktoś jest nieurodziwy to na kursie tańca i tak się tego nie nauczy bo nikt nie będzie chciał z takim tańczyć, no chyba że się znajdzie równie nieurodziwa kobieta (mała szansa), a jak go sparują z ładniejszą to będzie się czuło niechęć od niej.

88 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2025-03-31 22:53:43)

otóż nie o to mi chodziło z tym kursem tańca, by uczyć się JAK dotykać kobietę pod katem technicznym.
chodziło mi o to, by ten dotyk:
przestał być czymś dziwnym i niespotykanym
by zobaczyć samemu jak się z tym czujesz
na kursie tańca nie tancerze decydują, kto z kim tańczy- o to dba prowadzący i są zmiany.
nie ma opcji by ktoś przyszedł i podpierał ścianę.
a i chodzi oczywiscie o to, by nabyć przydatną towarzysko umiejętność, którą cenią kobiety.

po prostu kontakty miedzy kobietą a mężczyzną są wieloaspektowe. porozumienie mentalne jest jedną ze składowych, konieczna do umacniania relacji, ale nie jedyną i obawiam się ze nie tymi pierwszymi drzwiami do relacji, chociaż sa związki rozpoczynające sie od przyjażni też podobno.
mi się takie nie zdarzały, ale słyszałam.
ale nawet w takich te inne elementy muszą się dołaczyć, bo inaczej wszystko padnie.

89

A skąd o tym wiesz?

No widzisz, nie jesteś w stanie odpowiedzieć na to pytanie. Pewnie nasłuchałeś się w Internecie.

90

Pewnie nasłuchałeś się w Internecie.

otóż to..

91

ChuopskiChłop napisał/a:

Bzdura bzdura bzdura. Nie jest tak latwo dostac od babki z plaskacza. Jak byłem na studiach bawilismy sie tak ze np. szlismy w 5 na impreze do laokalu. Zabawa polegala na tym ze 4 wybieralo dziewczynę w lokalu i tekst ktory piaty musial powidziec do niej. Teksty byly rozne od slodkich do chamskich. Piaty nie mial wyboru musial powiedziec co 4 zadecydowalo. Wybieralismy oczywiwcie same 10-tki zeby bylo wesolo. Nikt nigdy nie dostal w pysk. Zabawa miala moze 20 odslon (20 x 5 chlopa). Nikt nigdy nie dostal. Sam sie dziwilem bo niektore teksy byly strasznie oblesne. Czasem bylo spadaj psycholu a czasem z dziewczyna na drugi dzien szło sie na kawe. Nie jest tak latwo dostac w pysk

92 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2025-04-01 02:11:46)

ChuopskiChłop napisał/a:

Najbardziej obiektywny do oceniania w skali od 0 do 10 jest PinkMirror, ja dostałem 2/10 xD Trzeba by się bardzo mocno postarać by z tak niską oceną znaleźć jakąś równie kiepsko notowaną laskę (a nawet i mniej notowaną, bo jak wcześniej pisałem na ogół trzeba brać z jeszcze niższej od siebie półki).

Zerknęłam z ciekawości na tę stronkę, bo nigdy o niej nie słyszałam.
Te oceny to przecież jakaś ściema, ja dostałam tam ponad dziewięć.
Możesz mi wierzyć na słowo, że oszałamiającą pięknością nie jestem.

ChuopskiChłop napisał/a:

Oto kilku facetów 10/10:

https://www.instagram.com/castellani/ - Luca Castellani

https://www.instagram.com/chico_lachowski/ - Chico Lachowski

https://www.instagram.com/iblamejordan/ - Jordan Barett

wklepcie w przeglądarkę bo coś linki nie chodzą.

Lachowski wygląda najlepiej, ale nie dostałby ode mnie dziesiątki.
Pozostała dwójka jest kompletnie nie w moim typie, zbyt kenowaci.

93

nikitaa napisał/a:

Mam wrażenie, że te historie są przesadzone, sama nigdy o takich nie słyszałam. Nie bardzo potrafię sobie wyobrazić, że przypadkowo dotknięta dziewczyna uderza faceta/chłopaka. To nie jest normalne zachowanie.
Mogłoby tak się zdarzyć gdybyś celowo dotykał w okolice miejsc intymnych czy piersi, bo byłoby to odebrane jako molestowanie, natomiast dotyk, zwłaszcza przypadkowy,  w ramie czy rękę nie wywoła takiej reakcji.

Zgadzam się. Tylko zaburzone osoby mogą tak zareagować na normalną próbę nawiązania kontaktu.
Bywam zaczepiana przez facetów na ulicy i do głowy by mi nie przyszło, żeby któremuś sprzedać liścia.
A w komunikacji miejskiej często jeździ się w takim ścisku, że trzeba by cały czas wymachiwać pięściami.

94 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2025-04-01 01:47:36)

Bert44 napisał/a:

Bzdura bzdura bzdura. Nie jest tak latwo dostac od babki z plaskacza. Jak byłem na studiach bawilismy sie tak ze np. szlismy w 5 na impreze do laokalu. Zabawa polegala na tym ze 4 wybieralo dziewczynę w lokalu i tekst ktory piaty musial powidziec do niej. Teksty byly rozne od slodkich do chamskich. Piaty nie mial wyboru musial powiedziec co 4 zadecydowalo. Wybieralismy oczywiwcie same 10-tki zeby bylo wesolo. Nikt nigdy nie dostal w pysk. Zabawa miala moze 20 odslon (20 x 5 chlopa). Nikt nigdy nie dostal. Sam sie dziwilem bo niektore teksy byly strasznie oblesne. Czasem bylo spadaj psycholu a czasem z dziewczyna na drugi dzien szło sie na kawe. Nie jest tak latwo dostac w pysk

Zaraz chłopaki napiszą, że pewnie każdy z towarzystwa był giga chadem.
Bo brzydkiemu facetowi to już na sam widok wyprowadziłyby fatality.

95

Raka, czemu ciągle to samo... NIE PODOBAŁEŚ SIĘ, NIE PODOBASZ SIĘ KOBIETOM. Twój pociąg dawno odjechał.

96

gman98v2 napisał/a:

Raka, czemu ciągle to samo... NIE PODOBAŁEŚ SIĘ, NIE PODOBASZ SIĘ KOBIETOM. Twój pociąg dawno odjechał.

A dlaczego nie podoba się kobietom?
Oświeć nas o najmądrzejszy Neronie smile
Poprzyj swoją tezę czymś .
A jakbyś miał jakiekolwiek pojęcie o pociągach, to byś wiedział, że jeden odjeżdża A za 20 minut masz kolejny, chyba ze ktoś utknął na stacji RedPill, gdzie sprzedają bilety na nieistniejące pociagi i tłum głupich czeka na pociąg widmo.

97

gman98v2 napisał/a:

Jeśli w nicku masz swój rok urodzenia, to masakra.
Młodziutki facet, a już tak uprzedzony, cyniczny i zgorzkniały.
Oczywiście, jeszcze trzeba zniechęcać innych, żeby nie taplać się we własnej beznadziei samotnie.
Na tym forum jesteś jedną z ostatnich osób, których radziłabym się w sprawach damsko męskich.

98 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2025-04-01 12:37:01)

Gdzie więc w dzisiejszych czasach szukać partnerki i w jaki sposób?

Możliwości jest naprawdę dużo, tylko trzeba się rozejrzeć i otworzyć na nowe doświadczenia.
Lubisz języki, w wielu miastach ludzie umawiają się na spotkania, żeby razem poćwiczyć konwersacje.
Z planszówkami podobnie, u mnie regularnie organizowane są takie wydarzenia.

Mrs.Happiness napisał/a:
gman98v2 napisał/a:

Oczywiście, jeszcze trzeba zniechęcać innych, żeby nie taplać się we własnej beznadziei samotnie.
Na tym forum jesteś jedną z ostatnich osób, których radziłabym się w sprawach damsko męskich.

Tez to zauważyłam. I nie tylko on na facebooku jest pelno mlodych 20 kilku letnich facetów wlasnie tak sie zachowujqcych.  W dodatku sa bezczelni. Pod jednym postem dotyczacym bycia w małżeństwie z facetem, ktory nie ma zadnych domowych obowiązków wyrazilam tylko opinie "ze lepiej byc singielka niz facetom uslugiwac" to kobiety zaczely mnie lajkowac, dawac serduszka, a faceci dostali ataku wscieklizny, bo mi pisali same komentarze obrazliwe m in "ze zaden normalny facet mnie nie zechce" "ze mam im dobrze zrobic" itp wogole zero szacunku.

100

Julia life in UK napisał/a:
gman98v2 napisał/a:

J
Tez to zauważyłam. I nie tylko on na facebooku jest pelno mlodych 20 kilku letnich facetów wlasnie tak sie zachowujqcych.  W dodatku sa bezczelni. Pod jednym postem dotyczacym bycia w małżeństwie z facetem, ktory nie ma zadnych domowych obowiązków wyrazilam tylko opinie "ze lepiej byc singielka niz facetom uslugiwac" to kobiety zaczely mnie lajkowac, dawac serduszka, a faceci dostali ataku wscieklizny, bo mi pisali same komentarze obrazliwe m in "ze zaden normalny facet mnie nie zechce" "ze mam im dobrze zrobic" itp wogole zero szacunku.

Dokładnie,w punkt. .

101

jea1 napisał/a:
Julia life in UK napisał/a:
gman98v2 napisał/a:

J

Dokładnie,w punkt. .

Pozniej się głupio dziwia  czemu nikt ich nie chce ,a żony się z nimi rozwodza

102

Mrs.Happiness napisał/a:

Gdzie więc w dzisiejszych czasach szukać partnerki i w jaki sposób?

Możliwości jest naprawdę dużo, tylko trzeba się rozejrzeć i otworzyć na nowe doświadczenia.
Lubisz języki, w wielu miastach ludzie umawiają się na spotkania, żeby razem poćwiczyć konwersacje.
Z planszówkami podobnie, u mnie regularnie organizowane są takie wydarzenia.

Jestem bardzo otwarty na nowe doświadczenia. Na spotkania konwersacyjne chodziłem wielokrotnie. Żadna kobieta nie chciała ze mną rozmawiać.

A co do planszówek, to też próbowałem, jednak w takie miejsca chodzi się już z grupą, bo nikt nie "przygarnie" samotnego człowieka do siebie. Ale grupkę znajomych już mam, więc w tej kwestii w porządku.

103

a możesz przytoczyć jak to wyglądało?
w jaki sposób przebiegał taki dialog? ciekawa jestem.

104

Ela210 napisał/a:

a możesz przytoczyć jak to wyglądało?
w jaki sposób przebiegał taki dialog? ciekawa jestem.

No próbowałem zacząć rozmowę, a dziewczyna odpowiadała zdawkowo, od niechcenia i czekała na okazję, by pogadać z kimś innym, byle tylko nie ze mną. Z chłopakami w takich miejscach rozmawiałem wielokrotnie i zazwyczaj się fajnie gadało, w większych grupach też raczej nie było problemu, tyle że wtedy i tak byli to zazwyczaj sami mężczyźni, względnie jakieś pojedyncze dużo starsze kobiety.

105

No właśnie o to mi chodzi, co to za dialogi byly, że dziewczyny od razy miały ochotę uciekać?
A może chodzi o niewerbalną postawę ciała, wyraz twarzy?  Sposób mówienia?
Coś musi być przyczyną.

106

Też właśnie jestem bardzo ciekawa, jak te rozmowy wyglądają. Bo nie wierzę, że kobiety Cię widzą i słyszą, i od razu uciekają prawie z krzykiem.

107

Ja nie zaczynam nawet rozmowy z kobietami w miejscach publicznych bo wiem że mnie oleją

108 Ostatnio edytowany przez Lunka86 (2025-04-01 18:21:14)

Jak nie zaczynasz rozmów, to się nie dziw, że nikogo nie masz. Nic z tym nie robisz, tylko narzekasz. Chcesz coś w życiu zmienić, to zacznij działać. Samo się nie zrobi. Chociaż oczywiście nie będę namawiać do zaczepiania obcych kobiet, bo to rożnie może być odebrane. Ale może jakieś eventy, albo chociaż portale hobbystyczne czy nawet randkowe też odpadają?

109

Ela210 napisał/a:

No właśnie o to mi chodzi, co to za dialogi byly, że dziewczyny od razy miały ochotę uciekać?
A może chodzi o niewerbalną postawę ciała, wyraz twarzy?  Sposób mówienia?
Coś musi być przyczyną.

No ale gdyby o to chodziło, to mężczyźni też by ze mną nie rozmawiali, a jednak tu tego problemu nie było. W pracy też rozmawiałem i rozmawiam z ludźmi bez problemu, choć z drugiej strony jednak z nikim nie mam aż tak dobrego kontaktu (część osób spotyka się po pracy, tworzą się pewnego rodzaju grupki).

110

Wiem że powinienem rozmawiać z kobietami tyle że dostaje ataku paniki i się jąkam gdy musze rozmawiać z kobietami

111

Miklosza napisał/a:

Wiem że powinienem rozmawiać z kobietami tyle że dostaje ataku paniki i się jąkam gdy musze rozmawiać z kobietami

Ale jednak jak sie podleczy nerwicę czy inne podobne schorzenie to już pójdzie potem ciut łatwiej

Kwestia nadziei czasu samokontroli i samozaparcia i innych rzeczy

112

Może przy rozmowie z potencjalną partnerką bardziej się spinasz po prostu, albo zanudzasz? Cudów nie ma.
,zapytaj jakiejś siostry, kuzynki, dziewczyny kumpla.

113

Ela210 napisał/a:

Może przy rozmowie z potencjalną partnerką bardziej się spinasz po prostu, albo zanudzasz? Cudów nie ma.

Ale jaką potencjalną partnerką? Przecież jak poznaję nową osobę, której wcześniej nigdy w życiu nie widziałem, to nie rozpatruję jej w kategoriach potencjalnej partnerki.

114

Ela210 napisał/a:

Ale jaką potencjalną partnerką? Przecież jak poznaję nową osobę, której wcześniej nigdy w życiu nie widziałem, to nie rozpatruję jej w kategoriach potencjalnej partnerki.

A może powinieneś? Może dlatego, że traktujesz ją jak każdą inną przygodną znajomą nic się miedzy Wami nie dzieje?
Zawsze piszesz, że dziewczyny nie dają Ci szansy. A jak Ty sobie tą szansę wyobrażasz? Jak ta nowo poznana dziewczyna ma dać Ci szansę?
Tak konkretnie odpisz, napisz dokładnie po czym poznasz, że ona daje Ci szansę na związek.

115

nikitaa napisał/a:
Ela210 napisał/a:

A może powinieneś? Może dlatego, że traktujesz ją jak każdą inną przygodną znajomą nic się miedzy Wami nie dzieje?

Gdybym od razu traktował ją jak potencjalną partnerkę to wyszedłbym na desperata. Po prostu na nic się nie nastawiam, ale nie zamykam się na żadną opcję. Będzie zwykłą znajomą? Spoko. Skończy się związkiem? Jeszcze lepiej.

Zawsze piszesz, że dziewczyny nie dają Ci szansy. A jak Ty sobie tą szansę wyobrażasz? Jak ta nowo poznana dziewczyna ma dać Ci szansę?
Tak konkretnie odpisz, napisz dokładnie po czym poznasz, że ona daje Ci szansę na związek.

Nie chodzi mi nawet o samą szansę na związek. Wystarczy po prostu, by chciała ze mną rozmawiać, spędzać czas i po prostu da mi możliwość przekonać ją do siebie zamiast z góry odrzucać. A z czasem, jak się poznamy bliżej, to albo coś więcej z tego będzie, albo nie. Jeśli jest zainteresowana, to może dać mi to do zrozumienia, a ja już zrobię, co trzeba.

116

nikitaa napisał/a:

Nie chodzi mi nawet o samą szansę na związek. Wystarczy po prostu, by chciała ze mną rozmawiać, spędzać czas i po prostu da mi możliwość przekonać ją do siebie zamiast z góry odrzucać. A z czasem, jak się poznamy bliżej, to albo coś więcej z tego będzie, albo nie. Jeśli jest zainteresowana, to może dać mi to do zrozumienia, a ja już zrobię, co trzeba.

Żeby chciała spędzać z Tobą czas to chciałaby w tym czasie dobrze się bawić, dobrze go spędzać. A jeśli dziewczyna jest nastawiona na poznanie kogoś do związku, to mimo wszystko jakoś filtruje wspólne rozmowy i zabawę.
Więc może jakieś delikatne sugestie powinny się pojawić? Jakieś zainteresowanie jej osobą, ciekawość dotycząca jej życia? Okazanie jej sympatii i lekkiego zachwytu jej wyglądem na początek? Okazanie, że Ci się podoba?
Potrafisz tak prowadzić rozmowę?

117

nikitaa napisał/a:
nikitaa napisał/a:

Żeby chciała spędzać z Tobą czas to chciałaby w tym czasie dobrze się bawić, dobrze go spędzać. A jeśli dziewczyna jest nastawiona na poznanie kogoś do związku, to mimo wszystko jakoś filtruje wspólne rozmowy i zabawę.

No ok, ja też jestem nastawiony na szukanie kogoś do związku, co nie oznacza, że już od początku będę szedł w tym kierunku i odtrącał każdego, kto chce tylko pogadać. Poza tym nawet gdyby była nastawiona na związek, to raczej powinna to zasugerować, a nie wypatrywać wzrokiem, gdzie ode mnie uciec. To ewidentnie pokazuje, że nawet jeśli szukała związku, to z pewnością nie ze mną.

Więc może jakieś delikatne sugestie powinny się pojawić? Jakieś zainteresowanie jej osobą, ciekawość dotycząca jej życia? Okazanie jej sympatii i lekkiego zachwytu jej wyglądem na początek? Okazanie, że Ci się podoba?
Potrafisz tak prowadzić rozmowę?

Zainteresowanie drugą osobą okazuję zawsze. No ale jak kobieta od samego początku nie odwzajemnia tego zainteresowania, to nawet nie ma szans, by jakkolwiek się wykazać. Flirtować natomiast nie potrafię i tak samo nie umiałbym na wstępie okazać kobiecie, że mi się podoba (tym bardziej, że same kobiety często mówią, że nie chcą być komplementowane ze względu na wygląd, tylko raczej inne cechy, a już na pewno nie chcą, by znajomość zaczęła się od czegoś takiego).

118 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2025-04-01 22:28:28)

Oj.. hmm
Kiedy nie chciałabym kontynuować rozmowy z mezczyzną sam sam i uciekała wzrokiem?
1. Byłby zbyt nachalny czyli wgapiał się,  stawał za blisko itd
2. Mocno się stresował w sytuacji sam na sam, czuł się nieswojo.
3. Sam by robił wrażenie, że chce z tej rozmowy uciec.
4.byl nietrzeźwy.
5. Był agresywny
6.Przynudzal na zasadzie zdartej płyty
7.pytał o coś i nie słuchał.
8. Uciekał wzrokiem po kątach
9.Mówil zbyt cicho albo zbyt głośno

119

Ela210 napisał/a:

Oj.. hmm
Kiedy nie chciałabym kontynuować rozmowy z mezczyzną sam sam i uciekała wzrokiem?
1. Byłby zbyt nachalny czyli wgapiał się,  stawał za blisko itd

Tego nie robię.

2. Mocno się stresował w sytuacji sam na sam, czuł się nieswojo.

To właśnie byłoby prawdopodobne, gdybym nastawiał się na coś więcej niż zwykłą znajomość.

3. Sam by robił wrażenie, że chce z tej rozmowy uciec.

Nie, jeśli chciałbym uciec, to sam bym zakończył rozmowę.

4.byl nietrzeźwy.

Nie przepadam za alkoholem. Czasem zdarzy mi się wypić jedno czy dwa piwa do towarzystwa, ale w granicach rozsądku i bez robienia głupot.

5. Był agresywny

Nie. Ktoś musiałby mnie naprawdę mocno wkurzyć.

6.Przynudzal na zasadzie zdartej płyty

Możliwe, ale tylko w sytuacji, gdy już nie ma o czym rozmawiać, jednak wtedy wolę już po prostu skończyć rozmowę i odejść, kiedyś częściej zdarzało mi się ciągnąć temat na siłę.

7.pytał o coś i nie słuchał.

Szanuję swoich rozmówców i lubię słuchać, co ludzie mają do powiedzenia.

8. Uciekał wzrokiem po kątach

Możliwe, jeśli dana dziewczyna mnie onieśmiela. Ale w opisywanej sytuacji nie miało to miejsca.

9.Mówil zbyt cicho albo zbyt głośno

Nie sądzę, by było to problemem w moim przypadku.

120

Może spróbuj terapii grupowej, otrzymadz informacje zwrotne na żywo od kogoś..

121

I cyk jestes w temacie głównym dzisiejszego dnia na forum

122

jea1 napisał/a:

Już wczoraj byłem xd

123

Mrs.Happiness napisał/a:
gman98v2 napisał/a:

Tak, to mój rocznik. Nie od dziś jestem na forum.

124

Ela210 napisał/a:
gman98v2 napisał/a:

A jakbyś miał jakiekolwiek pojęcie o pociągach, to byś wiedział, że jeden odjeżdża A za 20 minut masz kolejny, chyba ze ktoś utknął na stacji RedPill, gdzie sprzedają bilety na nieistniejące pociagi i tłum głupich czeka na pociąg widmo.

Pisałem wielokrotnie czemu. Z pociągami to prawda, ale zawsze można dostać wagon z trefnym towarem.

125

Już wczoraj byłem xd

Ok zwracam honor ; pp

126

jea1 napisał/a:

Już wczoraj byłem xd

I co z tym zrobimy ? tongue big_smile

127

paslawek napisał/a:
jea1 napisał/a:

Już wczoraj byłem xd

Myślisz, że zasługuje na talon? big_smile

128

gman98v2 napisał/a:
Ela210 napisał/a:
gman98v2 napisał/a:

Pisałem wielokrotnie czemu. Z pociągami to prawda, ale zawsze można dostać wagon z trefnym towarem.

W tym wieku to jedyny pociąg który nadjedzie, to pancerny i uzbrojony po zęby xD

Stara zasada, czego Jaś się nie nauczy tego Jan nie będzie umiał.

129

Mam wrażenie, że Raka miałeś dzieciństwo, w którym mało od Ciebie wymagano i za byle g. oklaskiwano.
i chyba każdy paproszek usuwano Ci z drogi.
bo z boku to wygląda tak, że w relacje chcesz włożyć minimum wysiłku, chcesz by kobiety za Tobą biegały i to ona się starały, ułatwiały, podziwiały- jednym słowem bezstresowe wychowanie.
ale to już pewnie z jakiejs terapii wiesz, tylko nic z tym nie robisz.
w sumie Twój wątek Tobie służy do odbijania piłeczki, ale  może komuś innemu w Twojej sytuacji się przyda.
musiałeś mieć fatalny męski wzorzec, zdarza się- ale wielu chłopców ma i wychodza na ludzi.

130 Ostatnio edytowany przez paslawek (2025-04-02 17:40:40)

UserNew napisał/a:
paslawek napisał/a:

Już wczoraj byłem xd

Myślisz, że zasługuje na talon? big_smile

Na ten "klasyczny" big_smile

Posty [ 66 do 130 z 439 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 7 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Jak i gdzie poznać dziewczynę w 2025 roku?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024