faktycznie erytrytol może powodować zawał lub udar ![]()
Za to dobry jest podobno ksylitol
Dobra to ja wole chyba jednak pół łyżeczki cukru do kawy niż jakieś zamienniki bo rzeczywiście wszystko to jedne gówno
Jeśli potrzebujesz czegoś słodkiego, to najlepsza jest stewia. Jest naturalna, bodajże 200 razy słodsza od cukru, dlatego stosuje się jej minimalne ilości, a przy tym nie wywołuje wahań glukozy we krwi, co też pomaga w trzymaniu diety w ryzach.
Hmm wygogluje
Hmm wygogluje
Tak, poszukaj sobie informacji, bo to jest bardzo dobry zamiennik cukru i słodzików. Ma wręcz działanie prozdrowotne - przeciwzapalne, immunosupresyjne i hipoglikemizujące, dzięki czemu można ją stosować nawet przy cukrzycy.
Doczytałam przed chwilą, że jest nie 200, ale nawet 300 razy słodsza od cukru, a przy tym nie zawiera kalorii.
Tak jest zdrowsza od innych zamienników z tego co się dowiedziałem
Tylko 1 kg mniej w ciągu 3 tyg ![]()
Jeśli potrzebujesz czegoś słodkiego, to najlepsza jest stewia. Jest naturalna, bodajże 200 razy słodsza od cukru, dlatego stosuje się jej minimalne ilości, a przy tym nie wywołuje wahań glukozy we krwi, co też pomaga w trzymaniu diety w ryzach.
Dobry jest też gurmar, żeby wogóle się od słodkiego odzwyczaić.
1kg w 3 tygodnie to się nie liczy. Dobowe wahanie wagi może wynosić nawet ok 2kg.
Najłatwiej jest utrzymywać bilans kcal na zero, a deficyt zrobić sobie ćwiczeniami. Ewentualnie można ustawić sobie dietę na zero pod docelową wagę i ścisnąć poślady w początkowym okresie, bo będzie ciężko, ale potem nie trzeba w zasadzie niczego kontrolować.
Miklosza, jak nie chcesz wydawać pieniędzy to fajne programy treningowe, również do realizacji w domu znajdziesz tutaj: https://darebee.com/
Są fajne wyzwania, różne motywy. Każdy znajdzie coś dla siebie, a dzięki różnorodności trening i aktywność fizyczna wciąż pozostaną ciekawe i nie będzie to nudne klepanie w kółko tego samego.
dzięki