chcę schudnąć - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 140 ]

66

Odp: chcę schudnąć
Miklosza napisał/a:

A o jakich dietach miałaś na myśli bo jestem ciekaw smile

Niskotluszczowa lub niskoweglowa zalezy jaki masz typ przemiany materii

Zobacz podobne tematy :

67

powolna niestety

68

JuliaUK33 napisał/a:
Miklosza napisał/a:

Julcia słoneczko ty tego forum - nie pisz głupot. Czy dieta jest wysokotłuszczowa czy wysokowęglowodanowa to nie ma żadnego związku z mityczną przemianą materii.

69

Jack Sparrow napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Miklosza napisał/a:

Julcia słoneczko ty tego forum - nie pisz głupot. Czy dieta jest wysokotłuszczowa czy wysokowęglowodanowa to nie ma żadnego związku z mityczną przemianą materii.

A wlasnie, ze ma, bo jedni szybko tyja na weglach, a chudne na tluszczach np dieta keto, a inni z kolei tyja na tluszczach, a chudne na weglach i np moga stosowac diety roslinne,w ktorych jest duzo wegli np kasze, makarony, owoce itp tyle,ze z mala iloscia tluszczu. A przemiana materii nie jest wcale mityczna, bo ona jest i istnieje,  to,ze Ty jej nie widzisz to nie znaczy, ze jej nie ma big_smile

70

JuliaUK33 napisał/a:

Tak a to ciekawe,bo czytalam regulamin i jednym z punktow jest "zeby nie zmieniac tematu rozmowy w tutule" co Ty oraz inne tutaj robiliscie w moich tematach, bo zmienialiscie temat rozmowy i nie tylko zreszta w moich".. nawet teraz zmieniasz temat, bo temat Miklosza zalozyl o odchudzaniu, a Ty juz probujesz go przekrecic na inny tor

Jak Ty pięknie przekierowujesz uwagę. Typowa manipulacyjna zagrywka big_smile

I sorry, Miklosza, już Ci tu nie off-topuję smile

71

JuliaUK33 napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

A wlasnie, ze ma, bo jedni szybko tyja na weglach, a chudne na tluszczach np dieta keto, a inni z kolei tyja na tluszczach, a chudne na weglach i np moga stosowac diety roslinne,w ktorych jest duzo wegli np kasze, makarony, owoce itp tyle,ze z mala iloscia tluszczu. A przemiana materii nie jest wcale mityczna, bo ona jest i istnieje,  to,ze Ty jej nie widzisz to nie znaczy, ze jej nie ma big_smile

Dieta powinna być indywidualnie dobrana. Raczej chodzi o nietolerancję pokarmową. A jak ktoś jej nie ma, to żaden problem.

72 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-09-15 21:12:43)

Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Dieta powinna być indywidualnie dobrana. Raczej chodzi o nietolerancję pokarmową. A jak ktoś jej nie ma, to żaden problem.

Tak indywidualnie. Nietolerancja pokarmowa nie ma wplywu na wage ciala

73

JuliaUK33 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Różne są opinie. Może opóźniać metabolizm i tyle. Najczęściej się tyje od słodyczy, ale to nie jest powiedziane. Miklosza zacznie mniej jeść i szybko schudnie.

74

Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Różne są opinie. Może opóźniać metabolizm i tyle. Najczęściej się tyje od słodyczy, ale to nie jest powiedziane. Miklosza zacznie mniej jeść i szybko schudnie.

Ja moge jesc slodycze i jestem szczupla   tyje po chlebie, macznych produktach najbardziej

75

A ja mogę zrezygnować ze słodyczy łatwo zastąpić je czymś innym smile

76

Miklosza napisał/a:

A ja mogę zrezygnować ze słodyczy łatwo zastąpić je czymś innym smile

Przede wszystkim czymś wartościowym, bo słodycze to samo zło.

77

Wiadomo że słodycze to świństwo

78

Miklosza napisał/a:

Julka
ja mam chorą tarczyce

Salomonka
Liczę że dam rade życz mi tego samego smile

No, pewnie, że dasz radę, o ile rzeczywiście podejmiesz się jakiejkolwiek diety. Sądząc po twoich tematach coś rozpoczynasz, nie kończysz i wstawiasz następny temat. Bardzo w tym przypominasz Julię i nie dziwię się, ze niektórym brakuje już cierpliwości. Energia użytkowników wysłana a w kosmos i napisz, że to nie jest manipulacja osobami, którzy faktycznie chcą ci pomóc.

79 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2024-09-16 10:06:33)

JuliaUK33 napisał/a:

Predyspozycje do określonej diety nie mają żadnego związku z przemianą materii.

W przypadku Mikloszy to najlepsze byłoby coś z tego:

https://diety.nfz.gov.pl/

80

Innym fajnym narzędziem są kalkulatory FFMI. Łatwiej się buduje realne oczekiwania co do możliwości organizmu niż patrząc na tych wszystkich fitinfluencerów.

https://mennohenselmans.com/ffmi-calculator/

81

To tylko 2 dzień ale jak na razie ok smile

82

Miklosza napisał/a:

To tylko 2 dzień ale jak na razie ok smile

To dobrze oby tak dalej

83

smile

84

Kurde w sklepie chyba wszystkie rodzaje chleba są po za pełnoziarnistym

85

Miklosza napisał/a:

W supermarkecie pewnie bedzie

86

JuliaUK33 napisał/a:
Miklosza napisał/a:

NIE kupuje się chleba z supermarketu! Chlebem to on jest tylko z nazwy.

Musisz też, Miklosza, pamiętać, że pełnoziarnisty nie dla każdego będzie dobry.

87

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Miklosza napisał/a:

A dlaczego bo mogę nie wiedzieć wszystko ? smile

88

Miklosza napisał/a:
Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Teraz to najlepiej robic chleb samemu, chociaz w supermarkecie tez jest dobry jakosciowo chleb,nawet organic...bo jezeli cale zycie jadlas biale pieczywo, a nagle zaczniesz jesc wieloziarniste to mozesz miec problemy z jelitami,  tez sa choroby ukladu pokarmowego przez,ktore chleb wieloziarnisty powoduje rozne dolegliwosci. Dlatego musisz je jesc stopniowo i nie duzo, bo chleb tuczy

89

Chleb wieloziarnisty a pełnoziarnisty to różnica smile

90

JuliaUK33 napisał/a:
Miklosza napisał/a:
Priscilla napisał/a:

Teraz to najlepiej robic chleb samemu, chociaz w supermarkecie tez jest dobry jakosciowo chleb,nawet organic...bo jezeli cale zycie jadlas biale pieczywo, a nagle zaczniesz jesc wieloziarniste to mozesz miec problemy z jelitami,  tez sa choroby ukladu pokarmowego przez,ktore chleb wieloziarnisty powoduje rozne dolegliwosci. Dlatego musisz je jesc stopniowo i nie duzo, bo chleb tuczy

Samemu to ja piec chleba nie potrafie i nie mam w czym smile

91

Miklosza napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Miklosza napisał/a:

Nie masz w domu piekarnika albo prodiża?

92

GloriaSoul napisał/a:
Miklosza napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Nie masz w domu piekarnika albo prodiża?

Ma piekarnik, ale nie potrafi piec chleba.

93

mam piekarnik ale jest zepsuty

94

Miklosza napisał/a:

To juz kup ten chleb wybierz tej lepszej jakosci

95

Miklosza napisał/a:

To juz kup ten chleb wybierz tej lepszej jakosci

96

W stokrotce go nie ma musze poszukać gdzie indziej

97

Miklosza napisał/a:

W stokrotce go nie ma musze poszukać gdzie indziej

To szukaj az znajdziesz big_smile

98

Szukam szukam wink

99

Miklosza napisał/a:

Szukam szukam wink

A oprócz tego, czyli jak zwykle jakiegoś problemu w realizacji celu, masz jakieś wymierne efekty swojego odchudzania? Na wadze oczywiście nie będzie tego za wiele, ale po tych kilku dniach waga powinna chociaż drgnąć.

100

Sprawdzę po 2 tygodniach czy coś idzie

101

Sama dieta to bardzo mało.

Dla zdrowia niezbędny jest ruch. Nie są potrzebne duże fundusze. Dobrze robi pilates czy kalistenika.

102

Jack Sparrow napisał/a:

Sama dieta to bardzo mało.

Dla zdrowia niezbędny jest ruch. Nie są potrzebne duże fundusze. Dobrze robi pilates czy kalistenika.

Co to jest kalistanika? Pierwszy raz to slysze.

103

JuliaUK33 napisał/a:

Co to jest kalistanika? Pierwszy raz to slysze.

Kalistenika wink
Jak nie wiesz, to Google Ci odpowie.

104

ja właśnie gogloje

105

Za jasną  cholerę nie dam rady

106

Miklosza napisał/a:

Z czym? Dietą czy kalisteniką?

107

Priscilla napisał/a:
Miklosza napisał/a:

Kalisteniką

108

Miklosza napisał/a:
Priscilla napisał/a:
Miklosza napisał/a:

Kalisteniką

Ale formę robi się przecież stopniowo. Nikt bez przygotowania nie wchodzi na drążki i nie robi dipów albo flagi. To co zapewne zobaczyłeś to są miesiące, o ile nie lata, intensywnych ćwiczeń.

Chodzi o to, że kalistenika wykorzystuje ciężar własnego ciała, żeby ją ćwiczyć nie potrzebujesz ponosić właściwie żadnych nakładów.

Jeśli chcesz schudnąć to możesz też zacząć biegać, ale tu znowu - na dzień dobry nie przebiegniesz 10 km, jeśli zupełnie nie masz kondycji to zacznij od marszobiegów. Może do marszobiegów niekoniecznie, bo na początku powinny wystarczyć adidasy na grubszej podeszwie, ale ogólnie musisz jednak zainwestować co najmniej w dobre buty, inaczej zrobisz sobie krzywdę.

Dla mikloszy wstanie od komputera jest niemożliwe

110

Perwersyjny za to szczupł napisał/a:

Dla mikloszy wstanie od komputera jest niemożliwe

big_smile wcale nie smile

111

Wiecie co wiem że nie mogę i nie zrobię tego ale mam ochotę na pączka sad

112 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-09-28 21:07:51)

Miklosza napisał/a:

Wiecie co wiem że nie mogę i nie zrobię tego ale mam ochotę na pączka sad

Bo za bardzo restryjcyjnie podeszles. Przeciez mozesz miec slodkie np w kazda niedziele. Ja bym nie mogla zyc bez slodyczy tak na 100%. Chociaz ja akurat paczkow, drozdzowek i innego slodkiego pieczywa nie jem. Ciast,nalesnikow, gofrow itp tez nie zjem-moja corka nawet tego nie lubi. Ale czekolade to ja muszem chocby niewiem co-no tyle,ze nie jem calej tabliczki tylko po pasku dziennie. W ciazy nie duzo przytylam

113

No wiesz kiedyś sobie pozwolę ale na razie nic

Albo bajaderka big_smile

114

Miklosza napisał/a:

No wiesz kiedyś sobie pozwolę ale na razie nic

Albo bajaderka big_smile

No zobaczymy ile wytrzymasz big_smile

115

Wiesz co jest najgorsze w odchudzaniu najgorsze jest utrzymać wage a nie samo odchudzanie

116

JuliaUK33 napisał/a:

Bo za bardzo restryjcyjnie podeszles. Przeciez mozesz miec slodkie np w kazda niedziele. Ja bym nie mogla zyc bez slodyczy tak na 100%. Chociaz ja akurat paczkow, drozdzowek i innego slodkiego pieczywa nie jem. Ciast,nalesnikow, gofrow itp tez nie zjem-moja corka nawet tego nie lubi. Ale czekolade to ja muszem chocby niewiem co-no tyle,ze nie jem calej tabliczki tylko po pasku dziennie. W ciazy nie duzo przytylam

W tym jednym Julka ma rację. Dieta nie może Cię katować, bo wtedy odczuwasz stres, ten z kolei ma wpływ na wydzielanie się kortyzolu, nadmiar kortyzolu sprzyja tyciu i tak oto zupełnie niepotrzebnie wpadasz w błędne koło. To dlatego lepiej jest raz w tygodniu zjeść coś "niedozwolonego", czym przecież nie zniweczysz efektów diety, bo jeden batonik czy pączek tego nie zrobi, za to katując swoją psychikę szybko się poddasz i wtedy na pewno nie osiągniesz tego, co sobie założyłeś. Jednym słowem, lepszy mały grzeszek niż zupełne odpuszczenie diety, co przy takim podejściu może stać się bardzo szybko.

Równocześnie musisz pamiętać, że jeśli Twoja dieta będzie zbyt restrykcyjna, to długo tak nie pociągniesz, a wtedy - tu ponownie - odpuścisz i efekt jojo masz gwarantowany.
To naprawdę nie chodzi o to, żeby mieć szybki efekt, ale żeby na trwałe zmienić styl życia.

117

To prawda. Tak samo ważne są proporcje w makro. Zbyt niska podaż białka i organizm w pierwszej kolejności zacznie zrzucać mięśnie i TOFI gotowe.

118

jutro sprawdzam wage smile

119

Powiedzcie mi kobitki jak wytrzymać od 18 do 6 rano bez jedzenia bo bardzo ciężko jest

120

A po co robić sobie taką lukę? Przecież posiłki można rozłożyć w równych odstępach czasu.

121 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2024-10-06 09:08:09)

Miklosza napisał/a:

Powiedzcie mi kobitki jak wytrzymać od 18 do 6 rano bez jedzenia bo bardzo ciężko jest

Ważyłeś się już?

Jeśli czujesz głód po wieczornym posiłku, to znaczy że za mało jesz a twoja kolacja zawiera za mało białka.
Spróbuj może wieczorem o tej 18.00 zjeść coś "konkretnego", np. miskę sałatki z kurczakiem, albo jajecznicę na pomidorach lub z pieczarkami, serek wiejski itp.

Jeśli będziesz czuł głód, to miej na podorędziu kilka orzechów, suszone owoce (byle nie za dużo), albo kawałek kabanosa. Tylko nie wszystko na raz, to musi być naprawdę tylko tyle, żeby uspokoić pragnienie zjedzenia czegoś i najlepiej nie mieszać, jak orzechy czy suszone owoce, to nie razem z kabanosem.

Ja np. jem ostatni posiłek o 18.00, czasem 19.00, a następny dopiero o 12.00 albo nawet 13.00. Tak się przyzwyczaiłam i po prostu gdy zjem wczesne śniadanie to cały dzień jestem nie do życia; ospała, jakoś mi ciężko i po prostu źle się czuję. Rano tylko kawa, lekka gimnastyka  przed pracą, potem herbata a czas tak szybko zasuwa, że nawet nie wiem kiedy jest południe.
To, że czujesz głód na diecie, to znaczy że źle dobrałeś dietę. Ogranicz cukier, wszelkie słodycze, najlepiej w ogóle wywal, wszelkie słodkie napoje; Cola, Pepsi, Oranżady czy nawet soki w kartonikach. Białe pieczywo także, tylko ciemny chleb razowy i to max 1 - 2 kanapki dziennie. Poza tym gotowane warzywa w nawet sporych porcjach, białe gotowane mięso, ryby itd.

Woda też jest ważna, trzeba sporo pić na diecie i nie zapominać o tym. Herbata zielona, ziołowa i każda inna też jest wspaniała, o ile jest bez cukru.

No i ruch... Nie zapominaj o tym. 

Nie ma mocnych, żebyś nie schudł na podobnej diecie. Tylko nie głodź się, bo to nic nie da, tylko się zniechęcisz i wrócisz do starych nawyków.

122

Oczywiście że odstawiłem słodycze tylko słodzę kawę erytrytolem

wiesz najgorzej jest między 4 a 6 rano potem mały posiłek i mogę wytrzymać do około 15

co myślisz o napojach bez cukru ?

ja teraz pije trochę kubuś woter

123

Miklosza napisał/a:

Oczywiście że odstawiłem słodycze tylko słodzę kawę erytrytolem

wiesz najgorzej jest między 4 a 6 rano potem mały posiłek i mogę wytrzymać do około 15

co myślisz o napojach bez cukru ?

ja teraz pije trochę kubuś woter

Ja nie umiem ze slodyczy zrezygnowac wytrzymala kilka dni max big_smile jedynie kiedy nie jadlam slodyczy to pierwszy trymestr ciazy jak mialam od nich obrzydzenie 'a teraz juz mi przelazlo i musze miec dawke cukru inaczej nie funcjonuje normalnie big_smile

124

No super rozumiem cię też lubię słodycze ale nie mam problemu z nich zrezygnować

125

Miklosza napisał/a:

No super rozumiem cię też lubię słodycze ale nie mam problemu z nich zrezygnować

To fajnie tez bym tak chciala. Chyba facetom latwiej ze slodyczy zrezygnowac. Wszystkich ktorych znam bardzo rzadko jedza cos slodkiego a moje kolezanki i ja to jak nie ma w domu slodyczy to juz NIC nie ma do jedzenia big_smile

126

Ale ale od czasu do czasu muszę zjeść bajaderkę albo kawałek mały szarlotki big_smile

127 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-10-06 13:33:42)

Miklosza napisał/a:

Ale ale od czasu do czasu muszę zjeść bajaderkę albo kawałek mały szarlotki big_smile

No ja mysle'ze czlowiek nie moze zyc bez glukozy. Dla mozgu glukoza to najlepsze paliwo mimo ze zwolennicy keto twierdza inaczej to tluszcz jest paliwo drugorzednym dla mozgu. Oczywiscie nie mozna przesadzac z cukrem bo to niezdrowo ale calkowicie z niego zrezygnowac nie da rady. Ludzie co postanawiaja odstawic slodkie poszukuja cukru w owocach jogurtach owocowych kombinuja z sokami koktajlami wybieraja platki sniadaniowe z miodem itp po prostu kombinuja jak konie pod corke jak tu zaspokoic apetyt na slodkie 'bo mozg domaga sie glukozy nawet ludzie na diecie keto kombinuja z keto slodyczami

128

Wiesz ja zastępuje słodycze rzeczy słodzone zamiennikami cukru np erytrytolem lub innymi

129

Miklosza napisał/a:

Wiesz ja zastępuje słodycze rzeczy słodzone zamiennikami cukru np erytrytolem lub innymi

No to nawet gorsze od cukru sa slodziki maja wiecej chemii.  Cukier jest robiony z trzciny cukrowej lub burakow cukrowych.  Nawet czytalam 'ze slodziki zaburzaja poziom cukru we krwi dlatego ja mam zabrobione od lekarza slodzikow i produktow sugar free gdy mam atak hipoglikemii

130

A na co chorujesz ?

Poszukam w necie o tych zamiennikach ? smile

Posty [ 66 do 130 z 140 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024