Poznalam kogos fajnego na profilu randkowym - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Poznalam kogos fajnego na profilu randkowym

Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 195 z 240 ]

131

Odp: Poznalam kogos fajnego na profilu randkowym
Priscilla napisał/a:
Gosiawie napisał/a:

Nie po to to skomentowalam, roznie sie dzieje. Chciala o tym napisac, to napisala, co w tym zlego?

A to ma jakieś znaczenie po co to skomentowałaś? Ja również zupełnie niezależnie sugeruję, że mogło być różnie wink

I nie, nic w tym złego, ale jeśli Julka pisze na publicznym forum, zwłaszcza takie głupoty, to musi liczyć się z tym, że ktoś to skomentuje i nie zawsze będą to "achy" i "ochy".

Gosiawie napisał/a:

Poza tym niby czemu zmniejsza - jej pekla mi nie pekla to 50% szans, ale z tego co tamira mnie wysmiala, to mniemam, ze kazdej z was pekla big_smile

Ktora z was wtedy wpadla?

Jak to czemu zmniejsza? Im mniej w całej populacji przypadkowych sytuacji pęknięcia gumki, tym podejrzliwość staje się większa.
No przecież napisałam, że raz nam pękła, ale nie było z tego wpadki. Coś to zmienia dla Julki?

No to moze u mnie tez nie bedzie z tego wpadki

Zobacz podobne tematy :

132

Gosiawie napisał/a:
Priscilla napisał/a:
Gosiawie napisał/a:

U mnie nigdy nie pekla. I co?

To tylko zmniejsza statystyczne prawdopodobieństwo, że u Julki to był zwykły zbieg okoliczności cool

Nie po to to skomentowalam, roznie sie dzieje. Chciala o tym napisac, to napisala, co w tym zlego?

Poza tym niby czemu zmniejsza - jej pekla mi nie pekla to 50% szans, ale z tego co tamira mnie wysmiala, to mniemam, ze kazdej z was pekla big_smile

Tak naprawde to mam 50% szans na ciaze, w sumie to mi to obojetne,bo jestem coraz bardziej przekonana, ze moj nowy zwiazek bedzie udany tym razem. Partner mi powiedzial "ze by sie cieszyl z dziecka,gdyby bylo"

133

Priscilla napisał/a:
Gosiawie napisał/a:

U mnie nigdy nie pekla. I co?

To tylko zmniejsza statystyczne prawdopodobieństwo, że u Julki to był zwykły zbieg okoliczności cool

A co to bylo jak nie zbieg okolicznosci?

134

GloriaSoul napisał/a:

Ciąża z facetem, z którym spędziło się wcześniej w realu 2 -3 godziny to faktycznie powód do radości.
Jakoś to niefrasobliwie traktujesz, niedojrzale jak wszystko w Twoim życiu.
Do tego Twoje choroby, opisywałaś niedawno ataki paniki..
Nielekko to dziecko by miało.
Mam nadzieję, że to tylko fikcja literacka.

A dlaczego dziecko nie mialo by lekko? Oczywiscie niewiadomo czy to ciaza z tego bedzie. Ja wierze, ze moj nowy zwiazek bedzie udany, jak narazie wszystko jest super. Spotykac sie bedziemy co weekendy, a tak kazdego dnia mamy ze soba kontakt na telefon. On zawsze pierwszy do mnie pisze rano, pozniej w przerwe w pracy dzwoni, wieczorem rozmawiamy na video call. Tak kazdego dnia od poczatku zwiazku. Poznal mnie juz ze swoja rodzina,wiec wszystko idzie w dobrym kierunku

135

Priscilla napisał/a:
Gosiawie napisał/a:

A to ma jakieś znaczenie po co to skomentowałaś? Ja również zupełnie niezależnie sugeruję, że mogło być różnie wink

I nie, nic w tym złego, ale jeśli Julka pisze na publicznym forum, zwłaszcza takie głupoty, to musi liczyć się z tym, że ktoś to skomentuje i nie zawsze będą to "achy" i "ochy".

Gosiawie napisał/a:

Jak to czemu zmniejsza? Im mniej w całej populacji przypadkowych sytuacji pęknięcia gumki, tym podejrzliwość staje się większa.
No przecież napisałam, że raz nam pękła, ale nie było z tego wpadki. Coś to zmienia dla Julki?

Skoro wam wszystkim pekla a nie mi, to znaczy, ze jest wieksze prawdopodobienstwo rzekomej wpadki.

Ty jedna nie wpadlas, Julka prawdopodobnie tez, ale twoje zawziete kolezanki moze tak, jesli wiekszosc, to statystycznie wieksze szanse.

Tylko, ktora sie tu przyzna? Chyba tylko Julka.

136

Gosiawie napisał/a:
Priscilla napisał/a:
Gosiawie napisał/a:

Gosiawie napisał/a:

Skoro wam wszystkim pekla a nie mi, to znaczy, ze jest wieksze prawdopodobienstwo rzekomej wpadki.

Ty jedna nie wpadlas, Julka prawdopodobnie tez, ale twoje zawziete kolezanki moze tak, jesli wiekszosc, to statystycznie wieksze szanse.

To jeszcze niewiadomo czy bedzie z tego ciaza. Tak naprawde to mi to obojetne,bo wiem,ze moj partner by sie cieszyl z dziecka,ja w sumie tez,ale jak nie bede w ciazy to tez fajnie. Wszystkiego sa plusy I minusy. Narazie nic na ciaze nie wskazuje,  jutro man termin okresu,jak bedzie mnie sie spoznial 2 tygodnie to zrobie test. W sumie teraz juz bym chciala zrobic,bo sie stresuje, ze wpadlam,ale na tym etapie watpie zeby test wykryl ewentualna ciaze

137

JuliaUK33 napisał/a:
Gosiawie napisał/a:
Priscilla napisał/a:

raczej nie bedzie, bo krotko przed okresem mieliscie zblizenie.
To jeszcze niewiadomo czy bedzie z tego ciaza. Tak naprawde to mi to obojetne,bo wiem,ze moj partner by sie cieszyl z dziecka,ja w sumie tez,ale jak nie bede w ciazy to tez fajnie. Wszystkiego sa plusy I minusy. Narazie nic na ciaze nie wskazuje,  jutro man termin okresu,jak bedzie mnie sie spoznial 2 tygodnie to zrobie test. W sumie teraz juz bym chciala zrobic,bo sie stresuje, ze wpadlam,ale na tym etapie watpie zeby test wykryl ewentualna ciaze

138

Gosiawie napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Gosiawie napisał/a:

raczej nie bedzie, bo krotko przed okresem mieliscie zblizenie.

Ja pamietam bylam z corka w ciazy to na poczatku normalnie dostalam okres tez kilka dni po stosunku,a pozniej sie okazalo, ze jednak ciaza. To zobaczymy.  Co bedzie to bedzie. Ja sie tylko ciesze, ze moj  partner coraz bardziej powaznie mysli o tym zwiazku

139

Niech ktoś teraz wygrzebie jeden z postow Julki, w ktorym pisala, ze absolutnie żadnych dzieci więcej big_smile

140

Lady Loka napisał/a:

Niech ktoś teraz wygrzebie jeden z postow Julki, w ktorym pisala, ze absolutnie żadnych dzieci więcej big_smile

No tak pisalam,ze nie chce miec wiecej dzieci. Natomiast, gdybym byla w ciazy to bym nie robila z tego tragedii, tym bardziej, ze wierze, ze tym razem moj nowy partner mnie nie zostawi jak poprzedni ex. W naszym zwiazku jest coraz lepiej. W ten weekend znowu sie spotykamy

141

Lady Loka napisał/a:

a znasz takie przyslowie: nigdy nie mow nigdy? tongue

142

JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

No tak pisalam,ze nie chce miec wiecej dzieci. Natomiast, gdybym byla w ciazy to bym nie robila z tego tragedii, tym bardziej, ze wierze, ze tym razem moj nowy partner mnie nie zostawi jak poprzedni ex. W naszym zwiazku jest coraz lepiej. W ten weekend znowu sie spotykamy

Ale wiesz, że z ciąży biorą się właśnie dzieci?

143

JuliaUK33 napisał/a:

Natomiast, gdybym byla w ciazy to bym nie robila z tego tragedii, tym bardziej, ze wierze, ze tym razem moj nowy partner mnie nie zostawi jak poprzedni ex.

Ale Ty wiesz, że wiara to za mało, żeby się tego trzymać, a jego obecne deklaracje mogą wynikać z tego haju, jaki niemal zawsze pojawia się na etapie początkowego zauroczenia? Zaczekaj aż ochłonie, wtedy możesz zastanawiać się, czy słowa na pewno pokrywają się z rzeczywistymi intencjami.

W każdym razie, gdyby mi facet po trzech spotkaniach i jednym seksie deklarował, że jest gotowy na dziecko i ślub, to bym go szybciej zabiła śmiechem niż potraktowała te słowa poważnie.

144

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Natomiast, gdybym byla w ciazy to bym nie robila z tego tragedii, tym bardziej, ze wierze, ze tym razem moj nowy partner mnie nie zostawi jak poprzedni ex.

Ale Ty wiesz, że wiara to za mało, żeby się tego trzymać, a jego obecne deklaracje mogą wynikać z tego haju, jaki niemal zawsze pojawia się na etapie początkowego zauroczenia? Zaczekaj aż ochłonie, wtedy możesz zastanawiać się, czy słowa na pewno pokrywają się z rzeczywistymi intencjami.

W każdym razie, gdyby mi facet po trzech spotkaniach i jednym seksie deklarował, że jest gotowy na dziecko i ślub, to bym go szybciej zabiła śmiechem niż potraktowała te słowa poważnie.

Widzę, że traktujesz mimo wszystko Julkę  poważnie wink
Ona żyje w świecie bajki, więc tak trzeba ją odbierać. Mentalność dziecka.
Widziałaś, żeby ktoś zakładał wątki typu, "cieszę się... chwalę się..." czyt. przechwalam, itp. niech mi zazdroszczą, nie zdając sobie sprawy, że jedynie możemy współczuć.
Pomijając fakt, co jest prawdą, a co fikcją.

145

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Tak powiedzial "ze jest szansa,ze bede w ciazy i ze mam sie nie  martwic,bo on by sie cieszyl z dziecka, gdyby bylo". A slub to jezeli bedzie  dziecko to dla   mnie to jest akurat logiczne i normalne, zeby brac. Po za tym on ma 38 lat,wiec nie rozumiem dlaczego nie mialby byc gotowy na dziecko jak jakis 20 latek co jeszcze imprezuje i chodzi do szkoly. Tez przypominam, ze pomimo, ze mieszka w Anglii od lat to jest mocno zwiazany ze swoja kultura, wiec serio podejscie do wielu spraw ma inne

146

Gosiawie napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
Gosiawie napisał/a:

Wiedziałam, ze teraz będzie o tym  smile  Nie wyśmiałam cię, Kochana,  nic na to nie poradzę,  że twoje wypowiedzi  ... wywołują uśmiech na mojej twarzy. Obiecuję, że już od teraz nic, nic   smile Nie ma mnie...

Ty nigdy nie potrafisz odpowiedziec na pytanie?
Wstydzisz sie?
Udajesz, ze nie widzisz?

"Komentowac - chetnie, odpowiadac - lepiej uciekne" - Twoje motto zyciowe?

Gosiawie napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

No, wiem, tylko komentujących, bo są wredni  i złośliwi   smile

Tez tak myslisz?

Przecież  wiesz, że każdy może się na forum wypowiedzieć i napisać, co chce, (a wredna i złośliwa jestem ja smile )To jest wątek Julii, a nie mój. A to czy komuś "pekla"  czy nie, to już nie na temat, pomijając to, że nie każdy ma potrzebę uzewnętrzniania się przed szeroką publicznością, bo to nie jest spowiedź powszechna. Julia rządzi w  tym temacie, koniec i kropka.

147

wieka napisał/a:

Widziałaś, żeby ktoś zakładał wątki typu, "cieszę się... chwalę się..." czyt. przechwalam, itp. niech mi zazdroszczą, nie zdając sobie sprawy, że jedynie możemy współczuć.

No cóż, zabawa z trollem trwa dopóki podejmuje się jego grę cool

Nie no, Julki nie da się poważnie traktować, choćby z uwagi na wspomnianą mentalność metrykalnie dorosłego dziecka, czego najlepszym dowodem jest choćby ten wątek, zresztą nie pierwszy i pewnie nie ostatni wink

148

Tamiraa napisał/a:
Gosiawie napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Wiedziałam, ze teraz będzie o tym  smile  Nie wyśmiałam cię, Kochana,  nic na to nie poradzę,  że twoje wypowiedzi  ... wywołują uśmiech na mojej twarzy. Obiecuję, że już od teraz nic, nic   smile Nie ma mnie...

Wstydzisz sie?
Udajesz, ze nie widzisz?

Gosiawie napisał/a:

Tez tak myslisz?

Przecież  wiesz, że każdy może się na forum wypowiedzieć i napisać, co chce, (a wredna i złośliwa jestem ja smile )To jest wątek Julii, a nie mój. A to czy komuś "pekla"  czy nie, to już nie na temat, pomijając to, że nie każdy ma potrzebę uzewnętrzniania się przed szeroką publicznością, bo to nie jest spowiedź powszechna. Julia rządzi w  tym temacie, koniec i kropka.

Ja ciebie podciagnelabym nawet pod zolze i twoje niektore kolezanki rowniez. Stad temat zolzy? Ciekawa bylas kogo tam przykleja?

Naturalnie, ze na forum kazdy moze sie wypowiedziec, ale skoro do Julki nie docieraja wasze przekonania, to po co ja tak osmieszac?

Wpadlas przez pekniecie gumki? (moge wszystko pisac, no nie?)

149

Priscilla napisał/a:
wieka napisał/a:

No cóż, zabawa z trollem trwa dopóki podejmuje się jego grę cool

Nie no, Julki nie da się poważnie traktować, choćby z uwagi na wspomnianą mentalność metrykalnie dorosłego dziecka, czego najlepszym dowodem jest choćby ten wątek, zresztą nie pierwszy i pewnie nie ostatni wink

Na jakiej podstawie uwazasz, ze jestem trollem? Sorry ,ale ten temat jest prawdziwy. Mam nowego partnera i moge byc z nim w ciazy nie planowanej. Natomiast nawet jezeli to bedzie ciaza nieplanowana to I tak bede sie cieszyc,bo moj partner zapewnil mnie ,ze ze bedzie ze mna. Jak uwazasz ten temat za trolling to po co tu komentujesz bez sensu? Ja nikomu nie udowodnie przez forum,ze to co pisze to prawda i nie mam takiego zamiaru.  Rowniez dobrze moge stwierdzic, ze wiele osob trolluje i problemy, ktore opisuje na forum nie maja miejsca. Tylko co  by mi to dalo,skoro nie mam na to dowodow.

150 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2024-05-16 09:17:46)

Gosiawie napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
Gosiawie napisał/a:

Wstydzisz sie?
Udajesz, ze nie widzisz?

Ja ciebie podciagnelabym nawet pod zolze i twoje niektore kolezanki rowniez. Stad temat zolzy? Ciekawa bylas kogo tam przykleja?

Naturalnie, ze na forum kazdy moze sie wypowiedziec, ale skoro do Julki nie docieraja wasze przekonania, to po co ja tak osmieszac?

Odpłynęłaś Kochana. Przenieś się na jeden z moich tematow i nie  śmieć więcej    smile

151

Tamiraa napisał/a:
Gosiawie napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Odpłynęłaś Kochana. Przenieś się na jeden z moich tematow i nie  śmieć więcej    smile

oj daj spokoj kochana, pisze co chce, a zolza to twoj temat przeciez tongue

152

Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

a sexu ciaza, powinna w takim razie juz nie uprawiac? big_smile

153

Gosiawie napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

A napisalam coś takiego, czy znowu rozmawiasz sama z własną głową?

154

Lady Loka napisał/a:
Gosiawie napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Pytasz jej jak malego dziecka czy wie, ze z ciazy biora sie dzieci.

To ja pytam ciebie czy nie powinna uprawiac sexu, bo z tego wlasnie jest ciaza (bo przeciez kiedys napisala, ze juz nigdy nie chce miec dzieci).

Lady Loka napisał/a:
Niech ktoś teraz wygrzebie jeden z postow Julki, w ktorym pisala, ze absolutnie żadnych dzieci więcej

Szczerze, to mam tutaj zabawe tlumaczyc wam jak dzieciom tongue

Czego w tym nie zrozumialas? big_smile

155

Gosiawie napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
Gosiawie napisał/a:

oj daj spokoj kochana, pisze co chce, a zolza to twoj temat przeciez tongue

Pisz  big_smile
PS Jeden z moich tematów dotyczył zołz, zapraszam  big_smile

156

Gosiawie napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
Gosiawie napisał/a:

To ja pytam ciebie czy nie powinna uprawiac sexu, bo z tego wlasnie jest ciaza (bo przeciez kiedys napisala, ze juz nigdy nie chce miec dzieci).

Lady Loka napisał/a:
Niech ktoś teraz wygrzebie jeden z postow Julki, w ktorym pisala, ze absolutnie żadnych dzieci więcej

No jak laska pisze, ze nie chce mieć dzieci, a potem, ze w sumie ucieszy się z ciąży i obie te wiadomości są na przestrzeni miesiąca czy dwoch, to traktowanie jej jak dziecko jest calkiem na miejscu.

157 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-05-16 17:35:52)

JuliaUK33 napisał/a:

Na jakiej podstawie uwazasz, ze jestem trollem? Sorry ,ale ten temat jest prawdziwy.

Na podstawie całokształtu tego, co piszesz i w jaki sposób to robisz. I nieważne nawet czy Twoje kolejne historie są prawdziwe, czy nie, ale o to, że gotowa jesteś napisać każdą bzdurę byle tylko narobić wokół siebie hałasu i skupić uwagę. Ba, często kręcisz się w kółko i po sto razy (notabene jak krytykowany przez Ciebie Raka) powtarzasz te same informacje, jakbyś upewniała się, że Twoja historia się "sprzedała".

Nie wspominając, że wymyślasz coraz to nowe, często ze sobą sprzeczne rewelacje, jak choćby ta o wielkim biznesie, którego Ci wszyscy zazdrościli big_smile, bo nie robiąc właściwie nic masz szansę zarobić sporo kasy, po czym po kilku dniach sobie odpuściłaś. Teraz z kolei o facecie, z którym po kilku spotkaniach gotowa jesteś zakładać rodzinę, choć chwilę wcześniej absolutnie nie chciałaś mieć więcej dzieci. Mało tego, tuż po tym jak deklarujesz, że weźmiesz faceta na przetrzymanie nie tylko robisz sobie z gęby cholewę, ale w przerwie między seksem a jego powrotem ze sklepu wpadasz na forum i z pięcioma wykrzyknikami oznajmiasz "zrobiliśmy to" lol
I mogłabym tak jeszcze długo wink

Ja w każdym razie biorę sobie na Ciebie duuużą poprawkę i nie jestem w stanie traktować poważnie. W tym wszystkim Twoja rzekoma "inteligencja wyższa" to już tylko wisienka na trollowym torcie.
Hmm... W sumie Raka też twierdzi, że ma ponadprzeciętną inteligencję cool

158

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Na jakiej podstawie uwazasz, ze jestem trollem? Sorry ,ale ten temat jest prawdziwy.

Na podstawie całokształtu tego, co piszesz i w jaki sposób to robisz. I nieważne nawet czy Twoje kolejne historie są prawdziwe, czy nie, ale o to, że gotowa jesteś napisać każdą bzdurę byle tylko narobić wokół siebie hałasu i skupić uwagę. Ba, często kręcisz się w kółko i po sto razy (notabene jak krytykowany przez Ciebie Raka) powtarzasz te same informacje, jakbyś upewniała się, że Twoja historia się "sprzedała".

Nie wspominając, że wymyślasz coraz to nowe, często ze sobą sprzeczne rewelacje, jak choćby ta o wielkim biznesie, którego Ci wszyscy zazdrościli big_smile, bo nie robiąc właściwie nic masz szansę zarobić sporo kasy, po czym po kilku dniach sobie odpuściłaś. Teraz z kolei o facecie, z którym po kilku spotkaniach gotowa jesteś zakładać rodzinę, choć chwilę wcześniej absolutnie nie chciałaś mieć więcej dzieci. Mało tego, tuż po tym jak deklarujesz, że weźmiesz faceta na przetrzymanie nie tylko robisz sobie z gęby cholewę, ale w przerwie między seksem a jego powrotem ze sklepu wpadasz na forum i z pięcioma wykrzyknikami oznajmiasz "zrobiliśmy to" lol
I mogłabym tak jeszcze długo wink

Ja w każdym razie biorę sobie na Ciebie duuużą poprawkę i nie jestem w stanie traktować poważnie. W tym wszystkim Twoja rzekoma "inteligencja wyższa" to już tylko wisienka na trollowym torcie.
Hmm... W sumie Raka też twierdzi, że ma ponadprzeciętną inteligencję cool

Nic dodać, nic ująć big_smile
Ale poprawki nie wzięłaś, bo Julkę trzeba brać taką jaka ona jest.

159

Lady Loka napisał/a:
Gosiawie napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Lady Loka napisał/a:

No jak laska pisze, ze nie chce mieć dzieci, a potem, ze w sumie ucieszy się z ciąży i obie te wiadomości są na przestrzeni miesiąca czy dwoch, to traktowanie jej jak dziecko jest calkiem na miejscu.

Po pierwsze niewiadomo czy bede/ jestem w ciazy. Po drugie,a ile razy tak bylo,ze kobieta nie chciala miec dzieci, a pozniej jej sie odwidzialo? To rozumiem, ze teraz nie powinnam zmienic zdania tylko do usranej smierci sie go trzymac. Ile razy ludzie zmieniaja zdanie? Wiele razy. To,ze pisalam "ze NIE   chce miec drugiego dziecka" to nie znaczy, ze NIE moze mnie sie to odwidziec i musze do konca zycia trzymac sie tych slow jakby byly jakas obietnica albo przysiega.

160

JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
Gosiawie napisał/a:

Lady Loka napisał/a:

Po pierwsze niewiadomo czy bede/ jestem w ciazy. Po drugie,a ile razy tak bylo,ze kobieta nie chciala miec dzieci, a pozniej jej sie odwidzialo? To rozumiem, ze teraz nie powinnam zmienic zdania tylko do usranej smierci sie go trzymac. Ile razy ludzie zmieniaja zdanie? Wiele razy. To,ze pisalam "ze NIE   chce miec drugiego dziecka" to nie znaczy, ze NIE moze mnie sie to odwidziec i musze do konca zycia trzymac sie tych slow jakby byly jakas obietnica albo przysiega.

Tobie potrafi się odwidziec w ciągu godziny big_smile

161

wieka napisał/a:

Kiedy właśnie w tym rzecz, że jeśli uznać ją za trolla, to trzeba brać poprawkę na wszystko, co pisze. No chyba, że obydwie pod tym pojęciem rozumiemy jednak coś innego wink

162

Priscilla napisał/a:
wieka napisał/a:

Kiedy właśnie w tym rzecz, że jeśli uznać ją za trolla, to trzeba brać poprawkę na wszystko, co pisze. No chyba, że obydwie pod tym pojęciem rozumiemy jednak coś innego wink

Nie jestem trollem. Zreszta nie obchodzi mnie to czy ktos mi wierzy czy nie. Ja mam teraz inna sprawe na glowie,bo powinnam dostac okres,a nie dostalam jeszcze. Natomiast nie panikuje, bo mnie sie czesto spoznia i dostaje pozniej. Jak bede w ciazy to moj partner bedzie sie cieszyl i ja tez. A wy sobie mozecie pisac co chcecie

163

JuliaUK33 napisał/a:

Ja mam teraz inna sprawe na glowie,bo powinnam dostac okres,a nie dostalam jeszcze. Natomiast nie panikuje, bo mnie sie czesto spoznia i dostaje pozniej. Jak bede w ciazy to moj partner bedzie sie cieszyl i ja tez. A wy sobie mozecie pisac co chcecie

A czemu miałabyś panikować, jeśli oboje podchodzicie do tematu z nastawieniem, że będziecie się cieszyć? wink Chyba jeszcze nie widziałam paniki z powodu czegoś, co wywołuje radość big_smile

164

Priscilla napisał/a:
wieka napisał/a:

Jeśli brać poprawkę, to rozumiem, że na wszystko.
Czyli nie na sensu dyskutować, wyprowadzać z błędu itp., bo i tak nie wyciąga żadnych wniosków. My nie zmienimy jej mentalności, ona nie oczekuje żadnej rady, ma widać potrzebę "prowadzenia bloga"na forum, a co ma wspólnego z prawdą a co nie, to nie ma dla niej znaczenia, wszystko jest prawdą.
Dla takich co kłamią, to z czasem mózg się ponoć przyzwyczaja i kłamstwo bierze za prawdę. Dla niej ważne jest chwalenie/przechwalanie się, pisanie o sobie, również przy okazji w każdym innym wątku. Nie da się zrozumieć zachowań irracjonalnych.
Dlatego dochodzenie czy Julka pisze prawdę czy nie mija się z celem. Każdy sam musi ocenić, co nie znaczy, że trzeba się do tego odnosić, nawet nie warto bo i tak czcza dyskusja z tego wychodzi.

165

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Ja mam teraz inna sprawe na glowie,bo powinnam dostac okres,a nie dostalam jeszcze. Natomiast nie panikuje, bo mnie sie czesto spoznia i dostaje pozniej. Jak bede w ciazy to moj partner bedzie sie cieszyl i ja tez. A wy sobie mozecie pisac co chcecie

A czemu miałabyś panikować, jeśli oboje podchodzicie do tematu z nastawieniem, że będziecie się cieszyć? wink Chyba jeszcze nie widziałam paniki z powodu czegoś, co wywołuje radość big_smile

No właśnie, jak już to przytakiwać i cieszyć się z Julką smile
Następny post będzie, zrobiłam test, jestem w ciąży, potem się okaże, że jednak nie, ale czy to ważne big_smile

166

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

To proste mozna sie   z czegos cieszyc, a jednoczesnie byc nerwowym czy wszystko bedzie ok. Np kobieta moze sie cieszyc, ze bierze na drugi dzien slub, a jednoczesnie panikowac/byc w stresie czy wszystko dobrze    pojdzie... ja I moj nowy partner gdybym byla w ciazy (bo moze tez nie jestem) bysmy sie cieszyli, a jednoczesnie bylismy nerwowi czy wszystko bylo by dobrze. Proste tu nie ma nic skomplikowanego.

167

wieka napisał/a:

Następny post będzie, zrobiłam test, jestem w ciąży, potem się okaże, że jednak nie, ale czy to ważne big_smile

Otóż to, ważne, żeby narobić wokół siebie trochę hałasu big_smile

JuliaUK33 napisał/a:

To proste mozna sie   z czegos cieszyc, a jednoczesnie byc nerwowym czy wszystko bedzie ok. Np kobieta moze sie cieszyc, ze bierze na drugi dzien slub, a jednoczesnie panikowac/byc w stresie czy wszystko dobrze    pojdzie... ja I moj nowy partner gdybym byla w ciazy (bo moze tez nie jestem) bysmy sie cieszyli, a jednoczesnie bylismy nerwowi czy wszystko bylo by dobrze. Proste tu nie ma nic skomplikowanego.

O, proszę! lol Jeszcze nie ma żadnej ciąży, a Julka już panikuje, czy wszystko z nią będzie dobrze.
Julka, ja rozumiem chęć bycia kontrowersyjną, ale wszystko ma jakieś granice zdrowego rozsądku, a tym samym logiki lol

168

Priscilla napisał/a:
wieka napisał/a:

Otóż to, ważne, żeby narobić wokół siebie trochę hałasu big_smile

JuliaUK33 napisał/a:

O, proszę! lol Jeszcze nie ma żadnej ciąży, a Julka już panikuje, czy wszystko z nią będzie dobrze.
Julka, ja rozumiem chęć bycia kontrowersyjną, ale wszystko ma jakieś granice zdrowego rozsądku, a tym samym logiki lol

Martwie sie na zapas ja pierdziele tak trudno pojac, ze mam 50/50 szansy, ze z tego bedzie ciaza?

169

Mamy piątek. Seks był tydzien temu, a Tobie już spóźnia się miesiączka? big_smile to na pewno nie przez ten seks.

170

Lady Loka napisał/a:

Mamy piątek. Seks był tydzien temu, a Tobie już spóźnia się miesiączka? big_smile to na pewno nie przez ten seks.

Ja mam okresy nieregularne czesto ponad miesiac nie mam,a pozniej dostaje.  Jak mialam seks z moim nowym partnerem to bylam kilka dni przed okresem,ale moje okresy trudno wyliczyc, bo nigdy nie sa regularne,wiec u mnie ciezko wyliczyc co i jak

171

JuliaUK33 napisał/a:
Gosiawie napisał/a:
Priscilla napisał/a:

Tak naprawde to mam 50% szans na ciaze, w sumie to mi to obojetne,bo jestem coraz bardziej przekonana, ze moj nowy zwiazek bedzie udany tym razem. Partner mi powiedzial "ze by sie cieszyl z dziecka,gdyby bylo"

Ja wciąż nie wierzę, że ty Julka istniejesz naprawdę smile

Sorry...

172

JuliaUK33 napisał/a:

Martwie sie na zapas ja pierdziele tak trudno pojac, ze mam 50/50 szansy, ze z tego bedzie ciaza?

Tak, trudno pojąć, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że się na nią podobno cieszycie big_smile

173

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Tak, trudno pojąć, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że się na nią podobno cieszycie big_smile

Juz to tlumaczylam, ze mozna sie z czegos cieszyc, a jednoczesnie sie tym stresowac. I nie mam zamiaru tego tlumaczyc od nowa. To jest wogole wyzsza filozofia, zeby to zrozumiec Zreszta dzis niedlugo przyjezdza moj partner i znow spedzimy wspolnie weekend

174

JuliaUK33 napisał/a:

Juz to tlumaczylam, ze mozna sie z czegos cieszyc, a jednoczesnie sie tym stresowac.

Ogólnie można, ale w tym przypadku dorabianie sobie do tego takiej ideologii zahacza o absurd.

JuliaUK33 napisał/a:

I nie mam zamiaru tego tlumaczyc od nowa. To jest wogole wyzsza filozofia, zeby to zrozumiec

Incele też mają swoją wyższą filozofię, której rzekome zrozumienie jest dane tylko im big_smile, zupełnie przy tym nie dbając o spójność tego myślenia z realiami i wynikającą z nich logiką.
W ogóle to widzę między Wami coraz więcej podobieństw, ale ci.... wink

175

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Juz to tlumaczylam, ze mozna sie z czegos cieszyc, a jednoczesnie sie tym stresowac.

Ogólnie można, ale w tym przypadku dorabianie sobie do tego takiej ideologii zahacza o absurd.

JuliaUK33 napisał/a:

I nie mam zamiaru tego tlumaczyc od nowa. To jest wogole wyzsza filozofia, zeby to zrozumiec

Incele też mają swoją wyższą filozofię, której rzekome zrozumienie jest dane tylko im big_smile, zupełnie przy tym nie dbając o spójność tego myślenia z realiami i wynikającą z nich logiką.
W ogóle to widzę między Wami coraz więcej podobieństw, ale ci.... wink

Nie obchodza mnie Twoje teorie bez sensu. Spedzilam kolejny weekend z partnerem i on  mnie zapewnil, ze gdybym byla w ciazy to mnie nie zostawi,,bo sam chcial by miec jeszcze jedno dziecko. A okres poki co mnie sie spoznia, wiec jak nie dostane w nastepnym tygodniu to zrobie test ciazowy

176

JuliaUK33 napisał/a:

Nie obchodza mnie Twoje teorie bez sensu. Spedzilam kolejny weekend z partnerem i on  mnie zapewnil, ze gdybym byla w ciazy to mnie nie zostawi,,bo sam chcial by miec jeszcze jedno dziecko. A okres poki co mnie sie spoznia, wiec jak nie dostane w nastepnym tygodniu to zrobie test ciazowy

Oczywiście, że Cię nie obchodzą, bo są niewygodne.
I oczywiście, że Cię zapewnia, a co ma innego powiedzieć?
Już pisałam, że takie deklaracje będą miały wartość, jak już się dobrze poznacie, coś razem przeżyjecie, z haju zauroczenia zejdziecie na ziemię. Teraz on może mówić dokładnie wszystko i zwykłą naiwnością jest wierzyć w słowa człowieka, o którym na dobrą sprawę NIC jeszcze nie wiesz.

177

JuliaUK33 napisał/a:

Juz to tlumaczylam, ze mozna sie z czegos cieszyc, a jednoczesnie sie tym stresowac. I nie mam zamiaru tego tlumaczyc od nowa. To jest wogole wyzsza filozofia, zeby to zrozumiec Zreszta dzis niedlugo przyjezdza moj partner i znow spedzimy wspolnie weekend

Amen smile

Tak tylko zapytam Julka: Jak twoje bransoletki? Dofinansowanie z funduszu europejskiego na "rozkręcenie" firmy? Przecież gdy urodzisz dziecko, to nie dasz rady tej firmy prowadzić, popadniesz w długi, myślisz czasem o tym?

178

Salomonka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Amen smile

Tak tylko zapytam Julka: Jak twoje bransoletki? Dofinansowanie z funduszu europejskiego na "rozkręcenie" firmy? Przecież gdy urodzisz dziecko, to nie dasz rady tej firmy prowadzić, popadniesz w długi, myślisz czasem o tym?

Nie prowadze biznesu.  A dofinansowanie splacam co miesiac w zasilkach. A tak wogole to jeszcze niewiadomo czy jestem w ciazy

179

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Już pisałam, że takie deklaracje będą miały wartość, jak już się dobrze poznacie, coś razem przeżyjecie, z haju zauroczenia zejdziecie na ziemię. Teraz on może mówić dokładnie wszystko i zwykłą naiwnością jest wierzyć w słowa człowieka, o którym na dobrą sprawę NIC jeszcze nie wiesz.

No tak musimy sie znac dluzej, ale poki co to jest swietnie. Ja juz sie tak nie stresuje co wczesniej, chlopak mnie uspokoil, ze mi.pomoze i, ze bedziemy razem brac slub jak bedzie dziecko.

180 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2024-05-20 13:24:37)

JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

No tak musimy sie znac dluzej, ale poki co to jest swietnie. Ja juz sie tak nie stresuje co wczesniej, chlopak mnie uspokoil, ze mi.pomoze i, ze bedziemy razem brac slub jak bedzie dziecko.

Masz już jedno dziecko które wychowujesz samotnie, tak ci się spieszy po następne?
Najpierw  ślub a potem dziecko, taka powinna być kolejność, przynajmniej u doświadczonej przez życie kobiety, a za taką przecież się uważasz.
Poza tym, gdybyś więcej pary włożyła w swój samorozwój i zapewnienie lepszej przyszłości sobie i dziecku,  wyglądaloby to bardziej odpowiedzialnie z twojej strony. A ty pchasz się w podskokach w ciążę z facetem którego właściwie nie znasz. O antykoncepcji nie słyszałaś?
Chyba masz za dużo czasu na tych zasiłkach i ci się nudzi.

181

Salomonka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:

Masz już jedno dziecko które wychowujesz samotnie, tak ci się spieszy po następne?
Najpierw  ślub a potem dziecko, taka powinna być kolejność, przynajmniej u doświadczonej przez życie kobiety, a za taką przecież się uważasz.
Poza tym, gdybyś więcej pary włożyła w swój samorozwój i zapewnienie lepszej przyszłości sobie i dziecku,  wyglądaloby to bardziej odpowiedzialnie z twojej strony. A ty pchasz się w podskokach w ciążę z facetem którego właściwie nie znasz. O antykoncepcji nie słyszałaś?
Chyba masz za dużo czasu na tych zasiłkach i ci się nudzi.

Moja corka ma juz 11 lat. Wiec majac teras drugie nie bylo by problemow, co np z dwojka maluchow. Po za tym mnie sie nie spieszy, bo jezeli jestem w ciazy(jeszcze nie robilam testu) to nie planowana ciaza, mimo tego z partnerem bysmy sie cieszyli, gdyby byla. Z tym slubem to masz racje, ze najpierw powinien byc slub. Natomiast slub napewno wezmiemy

182

Opłaca Ci się brać ślub? Samotne matki maja więcej zasiłków big_smile

183

Julus, skarbeńku, odnosząc się do Twoich ciążowych przeczuć z innego tenatu:
- okres nie spóźnia Ci sie przez ciążę
- jesteś 10 dni po stosunku, nie ma szans na to, zeby tak szybko doszlo do implantacji ewentualnego zarodka, więc Twoje bóle podbrzusza nie są ciążowe (jakby byly, to powinien Ci już wyjść pozytywny test)
- przy tak nieregularnych cyklach moze nawet nie być owulacji

Jesteś trollem i ja to wiem. A ze na kalendarzach ciązowych, przeluczaniu wyników i generalnie ogarnianiu tematu się znam, to czekam, żeby  Cię łapać na bajkopisarstwie. Bo to nic więcej poza Twoimi urojeniami albo zabawą.

184

JuliaUK33 napisał/a:

Moja corka ma juz 11 lat. Wiec majac teras drugie nie bylo by problemow, co np z dwojka maluchow. Po za tym mnie sie nie spieszy, bo jezeli jestem w ciazy(jeszcze nie robilam testu) to nie planowana ciaza, mimo tego z partnerem bysmy sie cieszyli, gdyby byla. Z tym slubem to masz racje, ze najpierw powinien byc slub. Natomiast slub napewno wezmiemy

Nie znam drugiej takiej osoby, która absolutnie nie chcąc dzieci deklaruje, że jak się zdarzy, to jednak by się ucieszyła big_smile

185 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2024-05-20 21:46:59)

Pewnie że Julka to troll.
Jednak jaki pracowity big_smile

186

W 175 poście tego wątku pokusiłam się nawet o opisanie, dlaczego uważam, że jest trollem wink

187 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-05-20 22:08:20)

Julka trolluje, bo to jej sposób na życie, nie ma go w realu, to przeniosła się na forum, zawsze ma odzew i to jej chodzi... Tylko o to, żeby mogła pisać o sobie.

188 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-05-20 22:37:45)

Lady Loka napisał/a:

- jesteś 10 dni po stosunku, nie ma szans na to, zeby tak szybko doszlo do implantacji ewentualnego zarodka, więc Twoje bóle podbrzusza nie są ciążowe (jakby byly, to powinien Ci już wyjść pozytywny test)

Jesteś trollem i ja to wiem. A ze na kalendarzach ciązowych, przeluczaniu wyników i generalnie ogarnianiu tematu się znam, to czekam, żeby  Cię łapać na bajkopisarstwie. Bo to nic więcej poza Twoimi urojeniami albo zabawą.

" licząc od momentu wniknięcia plemnika do komórki jajowej do zagnieżdżenia się zarodka w macicy, to może trwać to od 7 do 12 dni"... po pierwsze nigdzie nie napisalam, ze jestem w ciazy ,tylko,ze przeczuwam ciaze I musze zrobic test ciazowy. Wlasnie niedawno skonczylam video rozmowe z partnerem I byc moze decyduja sie za kilka dni na test ciazowy z krwi ponoc daje wynik szybciej niz ten zwykly. A Ty sobie pisz co chcesz. A dla Twojej wiadomosci do zaplodnienia moze dojsc kilka dni po stosunku, natomiast zaplodniona komorka jajowa zagniezdza sie w macicy po 7-12 dniach od zaplodnienia,a nie, ze samo zaplodnienie nastepuje 12 dni po stosunku. Zreszta co mnie obchodzi Twoja opinia sobie mysl co chcesz

189

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Nie znam drugiej takiej osoby, która absolutnie nie chcąc dzieci deklaruje, że jak się zdarzy, to jednak by się ucieszyła big_smile

A ja znam sporo takich kobiet. Nawet jak moja corka byla mlodsza, spotykalam inne kobiety w ciazy to mowily "dziecko nie planowalismy, ale cieszymy sie teraz ,ze jest/ze bedzie" itp. Jest tez cos takiego, ze ciaza jest nieplanowana, jednak kobiety nie robia z tego tragedi, tylko albo sie ciesza albo maja neutralne podejscie do tego. Zreszta nie bede tego tlumaczyc, bo i tak nie zrozumiesz

190 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-05-20 23:01:51)

JuliaUK33 napisał/a:

A ja znam sporo takich kobiet. Nawet jak moja corka byla mlodsza, spotykalam inne kobiety w ciazy to mowily "dziecko nie planowalismy, ale cieszymy sie teraz ,ze jest/ze bedzie" itp. Jest tez cos takiego, ze ciaza jest nieplanowana, jednak kobiety nie robia z tego tragedi, tylko albo sie ciesza albo maja neutralne podejscie do tego. Zreszta nie bede tego tlumaczyc, bo i tak nie zrozumiesz

Juleczko, to są dwie zupełnie różne sytuacje, kiedy kobieta nie planuje i wpadnie, a inna kiedy deklaruje, że kategorycznie nie chce mieć dziecka i nagle okazuje się, że wbrew sobie jednak jest w ciązy. Jeśli do tego dodać, że jest samotną matką, a dziecko miałoby mieć tatusia, który dopiero co pojawił się w życiu mamusi, to proszę Cię - zacznij myśleć dojrzale.

191

JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

" licząc od momentu wniknięcia plemnika do komórki jajowej do zagnieżdżenia się zarodka w macicy, to może trwać to od 7 do 12 dni"... po pierwsze nigdzie nie napisalam, ze jestem w ciazy ,tylko,ze przeczuwam ciaze I musze zrobic test ciazowy. Wlasnie niedawno skonczylam video rozmowe z partnerem I byc moze decyduja sie za kilka dni na test ciazowy z krwi ponoc daje wynik szybciej niz ten zwykly. A Ty sobie pisz co chcesz. A dla Twojej wiadomosci do zaplodnienia moze dojsc kilka dni po stosunku, natomiast zaplodniona komorka jajowa zagniezdza sie w macicy po 7-12 dniach od zaplodnienia,a nie, ze samo zaplodnienie nastepuje 12 dni po stosunku. Zreszta co mnie obchodzi Twoja opinia sobie mysl co chcesz

Nie pisalam, że do zapłodnienia dochodzi 12 dni po stosunku xD

192 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-05-21 07:49:32)

Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

"jesteś 10 dni po stosunku, nie ma szans na to, zeby tak szybko doszlo do implantacji ewentualnego zarodka" no tak sorry 10 dni, a jednak da sie bo jest miedzy 7,a 12 dni. Zreszta mniejsza o to mam dzisiaj wizyte u dentysty, a pozniej sobie zamowie ten test ciazowy z krwi

193

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Juleczko, to są dwie zupełnie różne sytuacje, kiedy kobieta nie planuje i wpadnie, a inna kiedy deklaruje, że kategorycznie nie chce mieć dziecka i nagle okazuje się, że wbrew sobie jednak jest w ciązy. Jeśli do tego dodać, że jest samotną matką, a dziecko miałoby mieć tatusia, który dopiero co pojawił się w życiu mamusi, to proszę Cię - zacznij myśleć dojrzale.

Tylko ,ze kobieta ktora nie planuje dziecka rowniez kategorycznie go NIE chce oba przypadki =nie chce miec dziecka,a Ty co najwyzej to   ten pierwszy przypadek ubralas w lagodne slowa, zeby bylo, ze    oh nie planuje, ale jak bedzie to bedzie ok. No to chyba logiczne, ze jak kobieta nie planuje ciazy to jej nie chce rownie dobrze, co kobieta ktora deklaruje, ze dziecka miec nie chce. W koncu ciaza=dziecko, wiec po co jakies wywody bez sensu. Ja wiem, ze pisalam, ze nie chce miec drugiego dziecka, ale moze mnie sie odmienilo wtedy nie mialam partnera, teraz mam i on mnie zapewnil, ze mnie nie zostawi w ciazy,w moim zwiazku jest poki co coraz lepiej, wiec akurat ewentualna ciaza nie byla by dla mnie tragedia

194

JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

"jesteś 10 dni po stosunku, nie ma szans na to, zeby tak szybko doszlo do implantacji ewentualnego zarodka" no tak sorry 10 dni, a jednak da sie bo jest miedzy 7,a 12 dni. Zreszta mniejsza o to mam dzisiaj wizyte u dentysty, a pozniej sobie zamowie ten test ciazowy z krwi

Bozu.
Przeczytaj to, co sama napisałas. Od zapłodnienia mija 7-12 dni, żeby była implantacja. Ale zapłodnienie nie wydarza się w momencie, kiedy uprawiasz seks, tylko moze wystąpić nawet do 3-5 dni po nim.

Testy domowe z krwi generalnie w 90% zawsze pokazuja drugą kreskę.

Poczekaj normalnie do soboty i nasikaj na ten zwykły test. Po 14 dniach wynik jest wiarygodny.

195

JuliaUK33 napisał/a:

Tylko ,ze kobieta ktora nie planuje dziecka rowniez kategorycznie go NIE chce oba przypadki =nie chce miec dziecka,a Ty co najwyzej to   ten pierwszy przypadek ubralas w lagodne slowa, zeby bylo, ze    oh nie planuje, ale jak bedzie to bedzie ok. No to chyba logiczne, ze jak kobieta nie planuje ciazy to jej nie chce rownie dobrze, co kobieta ktora deklaruje, ze dziecka miec nie chce.

No nie, tak jest tylko według Twojej pokrętnej logiki, którą teraz tak ustawiasz, żeby Ci pasowało do obecnej sytuacji big_smile

JuliaUK33 napisał/a:

(...) wtedy nie mialam partnera, teraz mam i on mnie zapewnil, ze mnie nie zostawi w ciazy,w moim zwiazku jest poki co coraz lepiej, wiec akurat ewentualna ciaza nie byla by dla mnie tragedia

Dżizas, ile razy masz zamiar to jeszcze napisać??

Posty [ 131 do 195 z 240 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Poznalam kogos fajnego na profilu randkowym

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024