Bliźniaczy płomień? Niespełniona milosc - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Bliźniaczy płomień? Niespełniona milosc

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 68 z 68 ]

66

Odp: Bliźniaczy płomień? Niespełniona milosc
Zakochana80 napisał/a:
ulle napisał/a:

On robi Ci gaslighting poprzez to zrywanie z Tobą i swoje powroty, nie tylko wmawiając Ci, że Twoje poglądy, oceny są mylne.
Może słyszał o gaslightingu i robi to z rozmysłem, a być może nawet nie wie, że istnieje taka forma przemocy i robi to instynktownie. Czyli że ma potrzebę gaslightingu we krwi.

Tak więc zakończ to, bo związek z nim wykonczylby Cię, nabaeilabys się nerwicy i depresji. Niebezpieczny facet nienadający się do związku.

Mogłabyś mi wytłumaczyć, tak na przyszłość o co chodzi z tym gaslightingiem w tej konkretnej sytuacji?
Bo kojarzę ten termin z robieniem wariatki z kobiety

Dobrze kojarzysz, bo właśnie o to chodzi z gaslightigiem.
Napisałaś, że on non stop z Tobą zrywa, a potem wraca i tak oto wygląda Wasza znajomość. Ty z każdym jego zerwaniem jesteś coraz bardziej skołowana i ogłupiała, bo on niby tłumaczy Ci dlaczego na razie nie może z  Tobą być, jednak nie mija tydzień i on abarot znowu się pojawia, aż do następnego zerwania.
Buja Cię więc jak pierwsza lepsza naiwną, a Ty tracisz rozeznanie w sytuacji, bo niby wierzysz w jego wersję, ale coś Ci tu jednak nie gra. Zaczynasz chodzić z coraz większym znakiem zapytania nad głową, aż dochodzisz do punktu, że zakładasz wątek, bo nie dowierzasz sama sobie.
Uważasz, że Twoje wnioski i spostrzeżenia na pewno są mylne - inni ludzie mają mówić Ci, co masz myśleć.
W gaslightingu chodzi właśnie o to, by kogoś tak ogłupic, by w końcu ta osoba całkowicie zwątpiła w swoje władze umysłowe. Czasem stosuje się coś takiego, jeśli chce się położyć łapę na czyimś majątku - chodzi o ubezwłasnowolnienie.
U Ciebie oczywiście nie chodzi o ubezwłasnowolnienie, lecz o ugotowanie żaby, o to żebyś szła za głupim chłopem jak owca na rzeź będąc na dodatek przekonają, że idziesz za dobrym przewodnikiem i w dobrym kierunku.
Przechodzisz po prostu pranie mózgu, a póki co jesteś idealnym materiałem do obróbki, gdyż postrzegasz tego faceta jako druga swoją połówkę i ustne objawienie boskie.
On w tych dniach, gdy robi Ci przymusowa przerwę w kontaktach obraca inne, a Ciebie trzyma na orbicie, bo Ty objawilas mu się, jako idealna głupiutka i naiwna osóbką prosta w obsłudze.
Albo on robi to z rozmysłem, jeśli ma pojęcie, czym jest gaslighting, albo robi to intuicyjnie, czyli na dobrą sprawę tak byłoby jeszcze gorzej, bo to znaczyłoby, że to świr, który lubi bawić się ludźmi i ma do tego wrodzone umiejętności.
Zakończ te znajomość, gdyż naprawdę możesz wpakować się w nieźle bagno. Skończysz w gabinetach terapeutów i na prochach.

Zobacz podobne tematy :

67

W zasadzie on sam ja zakończył pare dni temu, nie odzywam wie pierwsza. Miałam ogromna pokusę żeby odezwać się ale się opamiętałam dzięki wam.
Faktycznie wszystko wskazuje na to ze działał celowo, ze to nie jest zbieg okoliczności i czekanie na moj rozwód.
Powiem wam ze od kiedy założyłam ten temat i poczytałam wasze odpowiedzi jest mi dużo lżej bo na początku wariowalam bez kontaktu z nim.
Teraz mogę jako tako funkcjonować.
Nigdy nie uważałam się za naiwna i słaba psychicznie kobietę aż do czasu tej znajomosci
Jest jakiś cień szansy ale to wszystko wyglada paskudnie a on jednak miał dobre zamiary.
W każdym razie teraz jestem w stanie w miarę normalnie funkcjonować bez niego nie czekając na kontakt. W sumie zaczyna być mi wszystko jedno, bardzo powoli robi mi się lepiej
W sedno uwaga o tym ze tak mnie zmanipulował ze nie wiem co myśleć ze zakładam temat na forum. Miko wszystko uważam ze liczy się efekt, ze przejrzałam na oczy i każdej dziewczynie poleciłabym wygadać się anonimowo obcym ludziom bo nie ma co się wstydzić.

68

Zakochana80 napisał/a:

W zasadzie on sam ja zakończył pare dni temu, nie odzywam wie pierwsza. Miałam ogromna pokusę żeby odezwać się ale się opamiętałam dzięki wam.
Faktycznie wszystko wskazuje na to ze działał celowo, ze to nie jest zbieg okoliczności i czekanie na moj rozwód.
Powiem wam ze od kiedy założyłam ten temat i poczytałam wasze odpowiedzi jest mi dużo lżej bo na początku wariowalam bez kontaktu z nim.
Teraz mogę jako tako funkcjonować.
Nigdy nie uważałam się za naiwna i słaba psychicznie kobietę aż do czasu tej znajomosci
Jest jakiś cień szansy ale to wszystko wyglada paskudnie a on jednak miał dobre zamiary.
W każdym razie teraz jestem w stanie w miarę normalnie funkcjonować bez niego nie czekając na kontakt. W sumie zaczyna być mi wszystko jedno, bardzo powoli robi mi się lepiej
W sedno uwaga o tym ze tak mnie zmanipulował ze nie wiem co myśleć ze zakładam temat na forum. Miko wszystko uważam ze liczy się efekt, ze przejrzałam na oczy i każdej dziewczynie poleciłabym wygadać się anonimowo obcym ludziom bo nie ma co się wstydzić.

Oczywiście, że nie masz czego się wstydzić. Twój problem jest poważny, ponieważ w dłuższej perspektywie czasu mógłby skończyć się dla Ciebie nieciekawie, a kto pyta, ten nie błądzi.
Najważniejsze, że teraz patrzysz na rzecz inaczej i nawet, jeśli on się odezwie, a odezwie się na pewno, to będziesz patrzyła na tego człowieka zupełnie inaczej.
Jednak lepiej będzie, jeśli po prostu go spławisz.

Posty [ 66 do 68 z 68 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Bliźniaczy płomień? Niespełniona milosc

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024