Wolni szukający partnera, partnerki-specjalne miejsce-2-Na wyłączność! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Wolni szukający partnera, partnerki-specjalne miejsce-2-Na wyłączność!

Strony Poprzednia 1 46 47 48 49 50 205 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3,056 do 3,120 z 13,291 ]

3,056

Odp: Wolni szukający partnera, partnerki-specjalne miejsce-2-Na wyłączność!
lody miętowe napisał/a:

...

Ojojoj ale wskoczyła cenzura "D

Zobacz podobne tematy :

3,057

Glupie było to skasowałam tongue

3,058 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-03-30 23:14:09)

Panna Szlachetnego Rodu napisał/a:

Nieprawda! Lucek postanowił ożenić się ze mną big_smile

Lucyferku czy posiadasz wiedzę na ten temat ? big_smile Z tym to bywało różnie kolorowo i podłużnie .
Oczywiście nie musisz odpowiadać jeżeli nie masz chęci .

Oczywiście że posiada big_smile

3,060 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-03-30 23:13:56)

Panna już planuje do przodu bez wiedzy drugiej strony..Wyszło szydło z worka.. tongue

3,061

paslawek napisał/a:

Lucyferku czy posiadasz wiedzę na ten temat ? big_smile Z tym to bywało różnie kolorowo i podłużnie .

Tak.
Sprawdzam gdzie są najtańsze bilety w okolicach jeziora Titicaca

3,062

Oczywiście że posiada big_smile

Teraz z pewnością big_smile

Lucyfer666 napisał/a:
paslawek napisał/a:

Tak.
Sprawdzam gdzie są najtańsze bilety w okolicach jeziora Titicaca

Powiedział, że utopimy tam tę mendę, paslawka big_smile

3,064

Sama jesteś menda do sześcianu big_smile tongue

3,065

paslawek napisał/a:

Jak widać dużo was łączy big_smile

3,066

Nudzi nam się chyba trochę od wczoraj big_smile  ,chociaż ja nie tęskniłem za TĄ smile ale co tam tongue

Lucyfer666 napisał/a:
paslawek napisał/a:

Jak widać dużo was łączy big_smile

Nie przejmuj się nim big_smile

3,068

Lucek taki fajny facet, inteligentny, pewnie przystojny, nie irytuje mnie. A mówią ze nie ma już fajnych chłopaków do wzięcia. Wybredne te kobiety.

3,069

Każdy potwierdzi, jak bardzo się mylisz tongue

3,070

Tak nie przejmuj się mną - jak zwyklę z resztą smile

ciesz się Lucek szczęściem smile

3,071

paslawek napisał/a:

ciesz się Lucek szczęściem smile

To chyba najładniejszy pocałunek śmierci, jaki miałem okazję zobaczyć... wzruszyłem się.

Lucyfer666 napisał/a:

Każdy potwierdzi, jak bardzo się mylisz tongue

paslawek napisał/a:

Tak nie przejmuj się mną - jak zwyklę z resztą smile

Dwie kupki nieszczęścia big_smile

3,073

Ech, dzień, jak codzień: jedni się biczują, inni próbują drugiemu wyrwać ten bat z ręki..

3,074

bagienni_k napisał/a:

Ech, dzień, jak codzień: jedni się biczują, inni próbują drugiemu wyrwać ten bat z ręki..

Takie tam figle smile ale mnie jakoś już nie kręcą jak kiedyś ,stwierdzam .

Jedna kupka nieszczęścia strzeliła focha big_smile

3,076 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-03-31 12:18:59)

A jest i trzecia kupka nieszczęścia ,największa big_smile
jak zawsze i jak zwykle mylisz się z tym fochem ,znudziłaś mi się ,inną będę lansował osóbkę smile
jak  tęskno Ci za Kremikami i innymi Twoimi nowymi kolegami to nic Ci nie pomogę
licz na siebie Jolka smile czy jak Ci tam
baw się sama ze sobą oczywiście jeżeli chcesz to ciągnij to dalej
i chyba znowu nie skumałaś co znaczyło kolorowo i podłużnie smile
Ehh Ty świrze ,jak oprzytomniejesz daj znać ,
że też Ci się jeszcze chce dokazywać ? big_smile

w sumie spoko bez urazy .
Narka smile

O żesz Ty w mordę jeża big_smile

Widzisz, Lucek, co narobiłeś tongue

3,078

W wątku Kremika coś cicho, to nie ma co robić...

Gdzie tam cicho big_smile Mój ród jest szargany na lewo i prawo big_smile

3,080

Ja już nawet tam nieczego nie piszę, bo szkoda komentować. Styl pisania i wypowiedzi sprawia, że szczerze cieszyłbym się, jakby to była grupka gimanzjalistów, bo bardziej przeraża mnie wizja, iż takie rzeczy mogą wygadywać dorośli faceci..

3,081

bagienni_k napisał/a:

Ja już nawet tam nieczego nie piszę, bo szkoda komentować. Styl pisania i wypowiedzi sprawia, że szczerze cieszyłbym się, jakby to była grupka gimanzjalistów, bo bardziej przeraża mnie wizja, iż takie rzeczy mogą wygadywać dorośli faceci..

Bo Pigularze to kolejna grupa społeczna, która pod hasłem "Kobiety są złe" nie różnią się od feministek "Mężczyźni są źli", Komunistów "Burżuazja jest zła" czy Nazistów "Żydzi są źli".
Ot szowiniści, którzy nakręcają się w swoim kółku.

3,082

Przynajmniej była, moze jedyna, okazja zobaczyć wkurzonego bagiennika, który potrafi jednak "rzucać mięsem" big_smile a juz myślałam że taki grzeczny chłopczyk tongue

Inteligencja i prezencja nie zawsze wystarczy, żeby przyciągnąć, zainteresować płeć przeciwna swoją osoba, zwłaszcza jak sie ktoś boi angazowac emocjonlnie i sam świadomie/ nieświadomie odpycha od siebie, boi się tego i owego. Niby chce, ale nie do końca.
Panie wybredne? A może to Lucyfer jest wybredny? Hmmm

3,083

Hmmm, Miętusku rozumiem,żę coś sugerujesz i powinienem zmienić swój "image"? wink  Może być trudno.. smile

Ale w tamtym wątku ciężko zachować zimną krew..

3,084 Ostatnio edytowany przez DeepAndBlue (2022-03-31 15:56:31)

Gdzie tam cicho big_smile Mój ród jest szargany na lewo i prawo big_smile

No, No… młoda damo tongue Jak to się prowadzi? smile Ja tam dowiedziałam się dużo pikantnych szczegółów XD

Galerida cristata napisał/a:

Pilnie potrzebuję kolejnego Tarota ! big_smile

Ups!

Ja jeszcze zbieram manę dla Adeli, a mnie te remonty coś odciągają od biurka, bajzel taki, że hej!

Ale może warto się upewnić, że stawiamy na dobrego konia, bo mam wątpliwości co do poprzedniego a świergotka zbyt tajemnicza, musi wysłać skarpetkę wybranka… tak dla pewności tongue

3,085 Ostatnio edytowany przez Panna Szlachetnego Rodu (2022-03-31 16:07:57)

bagienni_k napisał/a:

Mam dokładnie takie samo spostrzeżenie i wątpliwości.

bagienni_k napisał/a:

Hmmm, Miętusku rozumiem,żę coś sugerujesz i powinienem zmienić swój "image"? wink  Może być trudno.. smile

Ale w tamtym wątku ciężko zachować zimną krew..

Może i ciężko big_smile ale w związku z tym rodzi się pytanie - a właściwie, biorąc pod uwagę wątek, to po co? tongue

3,086

Wybredność na pewno, do tego zaburzenia, bariery natury emocjonalnej i kółeczko się kręci. Akceptacja nie była łatwa, ale jednak ostatecznie do przyjęcia.

3,087

Nie zmieniajcie Bagiennika, please tongue Drugiego takiego już nie znajdę big_smile

Szatanie Co za fatalista z Szatana. Wakacje będą. I nie rozumiem w czym problem, serio hmm Kulawy, ślepy i garbaty czy jak? A nawet jeśli to i tak nie rozumiem. Że Kremika nie chcą, Rumuna czy Dżoniego, ok, mają takie nastawienie, że tylko nogi za pas. Ale Ty??? Nie kumam hmm

3,088

Deep, przecież u Lucyfera nie o wygląd chodzi. Nie jego nie chcą, tylko on nie chce, powody napisał.

Ja tam nie chce bagiennika zmieniać ani żeby sam się zmieniał smile myślałam z to typ którego ciężko z równowagi wyprowadzić, a jednak się da big_smile

3,089 Ostatnio edytowany przez DeepAndBlue (2022-03-31 17:17:10)

Lody miętowe btw fajny nick, lubię ale nie mogę, bo mam po nich zgagę hmm

Nie widziałam jak Szatan wygląda i u faceta to aż tak wielkiego znaczenia nie ma. Bardziej osobowość. I tu jakoś problemu nie widzę. Niestety nie znam go tak dobrze jak Wy tongue Powody te tutaj co napisał? Enigma tongue

Edit: wkurzonego Bagiennika przegapiłam. Teraz nie będę mogła spać po nocach tongue

3,090 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-03-31 18:02:33)

A podobno nie ma ludzi niezastąpionych tongue

Ze zmianą raczej mi nie po drodze, ciężko z siebie wygrzebać alter ego, ale Panowie w owym wątku mają wybitny talent..

Długo by wymieniać wink

3,091

Czekajcie… skoro Szatan WYBRAŁ taki stan… to:
a) jest zadowolony, pasuje mu
b) nie do końca mu to pasuje ale jest księdzem
c) odpowiedź zagadka

Bagiennik nie lubię niektórych powiedzeń tongue
Mi jest nawet szkoda tych chłopaków. Ale skoro nie wykazują nawet minimum dobrej woli to zostaje bezsilność. Nabito 100 stron razy 60 postów dla nich, plus ich własne wątki… i nic. Totalnie nic hmm

3,092

Spokojnie, Rumuński w przyszłym tygodniu może się wypróżni ze złych emocji, to zobaczymy, czy się zmieni coś w nim xD

3,093 Ostatnio edytowany przez Galerida cristata (2022-03-31 17:41:25)

Deep, ale skąd mam wiedzieć, czy to dobry koń?? tongue

Pamiętaj, że Ci odstąpiłam Bagiennika tongue

3,094

jakis_czlowiek napisał/a:

Spokojnie, Rumuński w przyszłym tygodniu może się wypróżni ze złych emocji, to zobaczymy, czy się zmieni coś w nim xD

Jest szansa smile O ile pójdzie, bo on coś świrował z tym wypadem.

Oby nie miał takich samych powikłań jak ja po srowidzie smile Bo wtedy pot spod pachy będzie pachniał jak zepsute jaja usmażone na zjełczałym oleju macerowanym zgniłą cebulą XD

3,095 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-03-31 17:46:45)

DeepAndBlue napisał/a:

Jest szansa smile O ile pójdzie, bo on coś świrował z tym wypadem.

Pewnie źle to zabrzmi, ale trochę mu zazdroszczę, że się zdecydował xD Jeśli w ogóle to prawda, a nie jakieś kolejne jego bredzenie.

3,096

Deep, ale skąd mam wiedzieć, czy to dobry koń?? tongue

Pamiętam smile Jak wyskoczył z pudełka to mi bazukę do czoła przystawił XD Dozgonnie wdzięczna jestem tongue

Oke. Poprawimy tamtą chałturę tongue

Ale to w zęby mu nie możesz zajrzeć? Będzie szybciej tongue

3,097

On by przecież, bazuki nie utrzymał w ręce, to chuchro jest ten Bagiennik tongue

To właśnie nie była chałtura ! big_smile

Ale darowanemu koniowi, nie zagląda się w zęby tongue

3,098 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2022-03-31 18:06:38)

Ja tam nie wierzę że Rumunski pójdzie,a nawet jeśli, to co mu to da na poziomie psycho-emocjonalnym? Wg mnie nic, tylko ewentualnie fizycznym.

Deep, ja tam nie znam dobrze Lucyfera, nigdy się z nim osobiście nie widziałam, opieram się tylko na tym co pisze, widziałam go na zdjęciu.
Tak, zdecydowanie wydaje się fajnym człowiekiem, z osobowością i charakterkiem, ale wink ma problemy jakie ma, wrażliwość powyżej przeciętnej i to niestety tutaj na minus niż na plus, boi się zranić i boi zranienia, więc lepiej nie zaczynac wg niego. No i akceptacja problemów zdrowotnych przez potencjalną partnerkę, wg niego nie do przejścia.

To takie moje wywody wink

3,099

jakis_czlowiek napisał/a:

Pewnie źle to zabrzmi, ale trochę mu zazdroszczę, że się zdecydował xD

Przecież też możesz pójść smile

Mam kolegę co chodził za młodu bo nie miał powodzenia. Był też popychadłem w grupie. Miał straszny charakter (a przynajmniej tak go prezentował) i stylówę… Po kilku latach jak się spotkaliśmy to był nie do poznania. Bardzo dojrzał i się wyrobił, nie tylko wygląd (trochę schudł ale przede wszystkim ta stylówa w końcu ludzka taka) ale przede wszystkim osobowość (tak jak go nie lubiłam wcześniej tak go strasznie polubiłam później). Miał już krótkie związki za sobą wtedy (głównie z latynoskami, takie dżagi, że koledzy nie wierzyli tongue ).  Dziś mąż szkolnej ślicznotki i ojciec gromadki dzieci smile

3,100 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-03-31 18:19:08)

lody miętowe napisał/a:

Ja tam nie wierzę że Rumunski pójdzie,a nawet jeśli, to co mu to da na poziomie psycho-emocjonalnym? Wg mnie nic, tylko ewentualnie fizycznym.

Czy ja wiem, czy nic nie da. Wyżyje się, spuści złe emocje w kiblu, to może otrzeźwieje^^

W ogóle rozwala mnie to, że gość się boi tego, że zza drzwi wyjdzie jakiś wykidajło i zrobi mu krzywdę. Ale za cholerę się nie przejmuje tym, że może coś złapać xD

DeepAndBlue napisał/a:

Przecież też możesz pójść smile

Ehe, jasne. Nie wiem, czy to dla mnie. Już tyle razy o tym myślałem, ale świadomość, że miałbym płacić za coś, co KAŻDY normalny facet ma na zawołanie, to mnie by chyba jeszcze bardziej dobiła. Chociaż pytanie ile jeszcze wytrzymam tak^^

Zresztą, to chyba by nie wyglądało za dobrze, chodzić na terapię, by się nauczyć jak nawiązywać relacje, a z drugiej strony płacić w tym czasie za seks prostytutce.

DeepAndBlue napisał/a:

Mam kolegę co chodził za młodu bo nie miał powodzenia. Był też popychadłem w grupie. Miał straszny charakter (a przynajmniej tak go prezentował) i stylówę… Po kilku latach jak się spotkaliśmy to był nie do poznania. Bardzo dojrzał i się wyrobił, nie tylko wygląd (trochę schudł ale przede wszystkim ta stylówa w końcu ludzka taka) ale przede wszystkim osobowość (tak jak go nie lubiłam wcześniej tak go strasznie polubiłam później). Miał już krótkie związki za sobą wtedy (głównie z latynoskami, takie dżagi, że koledzy nie wierzyli tongue ).  Dziś mąż szkolnej ślicznotki i ojciec gromadki dzieci smile

No wiem, że można się zmienić. Ale to jest trochę inny przypadek niż ja, skoro on już jakieś związki miał^^ Ja tu całkowite zero jestem.

3,101

Jakbym mógł coś doradził to idź do prostututki za min. 500zł/h. Poniżej to trochę strach wizualny i zdrowotny. Koledzy mówili.

3,102 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-03-31 18:25:28)

Psycholog Na Niby napisał/a:

Jakbym mógł coś doradził to idź do prostututki za min. 500zł/h. Poniżej to trochę strach wizualny i zdrowotny. Koledzy mówili.

A to ja wiem, że im więcej $$ tym lepiej pewnie. Mało kogo stać, żeby płacić więcej. A im mniej, tym więcej klientów xD

Ale tak czy siak jest strach, że coś złapię. Dodatkowo świadomość, że jedyną kobietą, z którą mam szansę pobyć, jest prostytutka, to raczej nie jest fajne uczucie xD No i jakby to wyszło kiedyś w przyszłości, np. gdybym jednak kiedyś kogoś znalazł, to by nie było ciekawie.

3,103

On by przecież, bazuki nie utrzymał w ręce, to chuchro jest ten Bagiennik tongue

To właśnie nie była chałtura ! big_smile

Ale darowanemu koniowi, nie zagląda się w zęby tongue

Zmotywowany był! smile
A właśnie nie pomyślałam… jak on tak łazi po tych górach 22km spacerkiem po śniegu to spala mnóstwo kalorii. A mi padoł, że taki gruby, że się przestraszę… chyba, że… a to rozbójnik! XD smile

Nie była? A ja koszmary miałam po tym czytaniu, że takie ciulate wyszło, normalnie, śniło mi się, że w top model jestem zorganizowanym w moim gimnazjum i jestem przerażona, nie wiem co tam robię, co już zrobiłam, ponoć jakąś sesję (tylko nie to), jestem niefotogeniczna, za stara, za mała, za gruba… a mam stawać w szranki… więc biegnę przez korytarz, jest Tyszka, mówię mu „wywalcie mnie, rezygnuję!” A on, „okej. Masz zdjęcia na pamiątkę”. Uff… oglądam te zdjęcia i se myślę „ej, ni ma tragedii” (lenny face)

smile Także swoje odcierpiałam tongue

3,104

Ja chodziłem z jedna prostytutka do gimnazjum, w sensie wtedy jeszcze nie pracowała. Samanta.. właśnie.. jeżeli byłem na prostytutce ale nie płaciłem czy to jest prostytucja?

3,105

Człowieku,moj kiedyś też tak mówił, że nigdy w życiu by nie skorzystał z takich usług, choćby miał umrzeć prawiczkiem i ja mu wierzę, bo go znam. Dla niego to uwłaczające że musi płacić za obcowanie z kobietą plus choroby, ale on w tym temacie, chorób wszelakich, jest trochę przewrazliwiony big_smile panowie mają różne podejścia, inni chodza i nie widzą w tym problemu jakiegoś, to dla nich normalne. Kwestia jak się do tego podchodzi, czy jesteś na to gotowy. No i wg mnie nigdy tego nie mówić, mało która kobietą to łyknie i zaakceptuje

3,106 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-03-31 20:34:18)

Poza płaceniem za seks, to sam fakt tego, czego można się nabawić, skutecznie zniechęca do takich przygód..

Deep Kurde, chyba coś mnie ominęło, bo sobie nie przypominam żadnej bazuki..Ty coś tam mówiłaś o dubeltówkach, jakimiś polowaniu, gubieniu się w jagodach..
Coś za szybko to wszystko biegnie big_smile
Gruby? To kwestia gustu tongue W każdym razie lustrzycy jeszcze nie mam tongue Ale fakt, chodzenie po górach wciąga, tak samo jak po bagnach big_smile A przy okazji trohcę wagi można zrzucić smile

Te wizje to po ayahuasce? Kurde, może jednak spróbuje? smile

3,107 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-03-31 18:46:11)

bagienni_k napisał/a:

Poza płaceniem za seks, to sam fakt tego, czego można się nabawić, skutecznie zniechęca do takich przygód..

Yep. Tylko to co uważam, to jedno, a pewne potrzeby to drugie xD A to drugie powoli zaczyna mnie irytować. Więc cała nadzieja w terapii, że może dzięki temu uda mi się kogoś kiedyś znaleźć.

3,108

Ale to żadna tajemnica, że jestem osobą zaburzoną, której wieloletnie przyzwyczajenia bardzo wypaczyły aspekty emocjonalne oraz seksualne.
Były próby walki z tym, ale ostatecznie przez 7 lat to historia nawrotek.
Wtedy miałem 23 lata - teraz 30. Czas, pieniądz poszły, żeby ostatecznie stać w miejscu.
Wnioski wyciągnijcie sami smile

3,109 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-03-31 21:11:05)

doobi doobi dubel big_smile

3,110 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-03-31 21:16:08)

paslawek napisał/a:

Ty Mała nie bądź taka cwana gapa co ? smile (albo bądź ) tongue

Lucyfer666 napisał/a:

Dobrze Lucyferku ,ale Ty zanim się ożenisz z TĄ też najsampierw pomyśl dziesięć razy czy dobrze robisz wyciągnij wnioski smile służę informacjami bom ponoć menda jest smile .Bynajmnie nie o Niemca chodzi i Czecha bo to przeszłość zamierzchła i ja akurat nie lepszy byłem od Panny tylko chodzi o to co było nie tak dawno tu na oczach forum>:)
A druga sprawa to Dzierlatka chyba będzie wkrótce wolną cwaną gapą - nie żeby Ciebie zaraz tam swatał bo to jak wiesz przeszłość - przemyśl jednak to.

Judasz tongue

3,112

Judasz tongue

Widzisz, Lucek, co narobiłeś tongue

Taa Lucek narobił smile tongue

Lucek, powiedz mu coś big_smile

3,114

mu coś

3,115

Lucyfer666 napisał/a:

Ale to żadna tajemnica, że jestem osobą zaburzoną, której wieloletnie przyzwyczajenia bardzo wypaczyły aspekty emocjonalne oraz seksualne.
Były próby walki z tym, ale ostatecznie przez 7 lat to historia nawrotek.
Wtedy miałem 23 lata - teraz 30. Czas, pieniądz poszły, żeby ostatecznie stać w miejscu.

Chyba muszę poczytać Twoje posty bo nie wiem o co chodzi.

3,116

Lucek, powiedz mu coś big_smile

Jak słodko i milutko zupełnie jak w różowej flanelce smile
Ty lepij cicho siedź tongue
Jaki jest żeński odpowiednik imienia Judasz ?
wszystko jest czarno na białym big_smile
Jak wiadomo próbowałem Cię powstrzymać ,narażając się na różne przykrości big_smile  ale poleciałaś jak w dym ,no nie ma to tamto i dlaczego
niby Lucek ma być opcją z braku laku,plastrem zapchajdziurą po Psologu ? tongue
było się słuchać paslawka a nie teraz manipulować i zwalać winę na mnie big_smile .
Teraz krzycz PAWEŁ smile

Lucek, posta Ci ucięło i nie myśl tyle, bo zostaniesz myśliwym (tak wiem, suchar) tongue

3,118

Lucyfer666 napisał/a:

mu coś

Dzięki Lucek smile rozumiem tongue

3,119 Ostatnio edytowany przez Panna Szlachetnego Rodu (2022-03-31 22:03:33)

paslawek napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

mu coś

Jeszcze napisz że się Lucek Twojej spódnicy trzyma big_smile
Akurat tongue

3,120

paslawek napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

mu coś

Jeszcze napisz że się Lucek Twojej spódnicy trzyma big_smile
Akurat tongue

Nie pouczaj mnie niewierna tongue smile wiarołomna anieliczko big_smile
Nie napiszę tego bo to nie prawda ,dlatego że nie noszę spódnicy
a Lucek był wtedy w delegacji kiedy Ty ehhh
wiem bo my z jednego piekła rodem .

Posty [ 3,056 do 3,120 z 13,291 ]

Strony Poprzednia 1 46 47 48 49 50 205 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Wolni szukający partnera, partnerki-specjalne miejsce-2-Na wyłączność!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024