randkowanie/poznawanie przez internet - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » randkowanie/poznawanie przez internet

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 32 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 261 do 325 z 2,046 ]

261

Odp: randkowanie/poznawanie przez internet

bagienni_k no fakt nie da sie i raczej niesmaczne jest poświęcanie całej swojej uwagi nowo poznanej osobie. Zresztą wtedy mozna by pomyśleć, że mamy do czynienia z socjopatą narcyzem niż z zainteresowaną osobą smile ja doszłam do wniosku, że chyba specjalistką od poznawania osób w sieci nie jestem, ale reprezentuje całkiem inny typ ludzi, którzy tam byli, doświadczyli. Jestem chyba niepoprawną optymistką, albo beznadziejną naiwniara i myślę, że i tam, tak jak w realu można poznać kogoś wartościowego i to nie są same odpady społeczne, po prostu jedni mają mniej, a inni więcej szczęścia.

A wypowiedzi i posty Kremika z wypiekami na twarzy przeczytałam i jesli to nie jest fejkowa osoba, która po prostu uwielbia skupianie na sobie uwagi i prowokowanie no to jest za to świetny materiałem na niezłego socjopatę, wręcz książkowego smile

jakis_czlowiek a może ty się umów z którąś z koleżanek stąd, dawają ci dobre rady, ty starasz się do nich dostosować smile może to taka mała prowokacja

Zobacz podobne tematy :
bagienni_k napisał/a:

Ja, gdziekolwiek umieszczałem swoje foty, to się nei uśmiechałem..Wyglądałem raczej lepiej z poważną miną big_smile

Pozwól że ocenimy jak jest naprawdę big_smile tongue

263

Panna Szlachetnego Rodu napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Ja, gdziekolwiek umieszczałem swoje foty, to się nei uśmiechałem..Wyglądałem raczej lepiej z poważną miną big_smile

Spóźnione nadzieje tongue

Link do fb usunięty i raczej nie wróci, natomiast fotek z uśmiechem(takim specjalnie do zdjęć) po prostu nie mam.. smile

bagienni_k napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Spóźnione nadzieje tongue

Link do fb usunięty i raczej nie wróci

Mówisz? big_smile

265

Mówię smile

Pewnych rzeczy nie powtarza się dwa razy..Za potencjalne rozpropagowanie moich zdjęć z fb czy z innych źródeł przez kogoś innego, nie odpowiadam..:)

Nie przesadzaj. smile

267

LenaLu napisał/a:

jakis_czlowiek a może ty się umów z którąś z koleżanek stąd, dawają ci dobre rady, ty starasz się do nich dostosować smile może to taka mała prowokacja

Wiesz, mój target to raczej dziewczyny < 30 lat, a takich tu praktycznie nie ma. Dodatkowo mój obszar działania jest dość mocno ograniczony przez brak prawka xD

268

jakis_czlowiek napisał/a:
LenaLu napisał/a:

Wiesz, mój target to raczej dziewczyny < 30 lat, a takich tu praktycznie nie ma. Dodatkowo mój obszar działania jest dość mocno ograniczony przez brak prawka xD

To jakby zmienia postać rzeczy smile no ok. A ja tak z innej beczki, ale nie chcę rozpętywać burzy i żeby nie wyszło, że zaraz ja należe do bandy rozkapryszonych i roszczeniowych bab, ale brak prawka u dorosłego mężczyzny jest naprawdę często bardzo źle odbierane. Powiem szczerze, że i ja mam z tym problem i akceptacją tego u innych, oczywiście nie mówię o skrajnych przypadkach, gdzie uzyskanie prawka jest niemożliwe, zresztą mój były towarzysz nie miał prawka i nigdy mi to nie przeszkadzało ani nie wpływało na mój obraz jego, a bylismy 10 lat. Ale do brzegu, własnie rozmawiając z koleżankami, znajomymi kobietami często to skreślało potencjalnego kandydata, nawet nie brak auta ale głównie brak prawka.

269

LenaLu napisał/a:

To jakby zmienia postać rzeczy smile no ok. A ja tak z innej beczki, ale nie chcę rozpętywać burzy i żeby nie wyszło, że zaraz ja należe do bandy rozkapryszonych i roszczeniowych bab, ale brak prawka u dorosłego mężczyzny jest naprawdę często bardzo źle odbierane. Powiem szczerze, że i ja mam z tym problem i akceptacją tego u innych, oczywiście nie mówię o skrajnych przypadkach, gdzie uzyskanie prawka jest niemożliwe, zresztą mój były towarzysz nie miał prawka i nigdy mi to nie przeszkadzało ani nie wpływało na mój obraz jego, a bylismy 10 lat. Ale do brzegu, własnie rozmawiając z koleżankami, znajomymi kobietami często to skreślało potencjalnego kandydata, nawet nie brak auta ale głównie brak prawka.

No zdaję sobie sprawę z tego, że to taki must have u faceta. Niestety jakoś nigdy mnie nie ciągnęło do zrobienia, nawet trochę przerażało - jakieś pedały, przyciski, wajchy xD Dodatkowo trzeba utrzymać skupienie cały czas, a u mnie z tym ciężko^^

270 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-02-12 23:54:33)

Jeśli jedynym argumentem przeciwko takiemu facetowi jest brak prawka, to pozostaje tylko pogratulwoać takiemu facetowi, że się jednak z nią nie związał..

Sam nie mam(choć oczywiście próbowałem), ale pewnie się ponownie za to zabiorę..W każdym razie do tej pory normalnie żyłem i zarabiałem, nie mając prawka i nie jeżdżac samochodem. I mówiąc szczerze, to chyba jedynym powodem, dla którego zdecyduję się zabrać za to ponownie, to ułatwienie w zdobyciu pracy czy czegokolweik innego, ale NIE dlatego, że kobieta miałaby tego wymagać. Dlaczego facet ma nie wymagać zatem od kobiety, aby to ona również jeździła?
Pytanie z jakich powodów? W sytuacjach nagłych zawsze można taksówkę zamówić a jakoś inne powody poz aczystą wygodą nie przychodzą mi na myśl. Tzn. jeśli w parze KTOKOLWIEK ma to prawko to bół biedy, chociaż znam takie pary, gdzie żadne z nich nie ma i żyję im się dobrze. Może nie zawsze, ale czasami, mam wrażenie, przewija się tutaj motyw "będzie mnie woził" i nic więcej.
Po zatym, jak zwykle ocena opiera się na zbyt pochopnych wnioskach o całości na temat jednej informacji("TERAZ nie masz prawka, to jesteś do nieczego, nawet jak zrobisz za jakiś czas i i tak mnie nie interesuje").

Nie mówię tu nawet o tym, jak wygląda poruszanie się po dużym mieście samochodem..

edit: jakiś człowiek To nie jest must have, ale nic innego, jak życzeniowa i roszczeniowa postawa Pań. Zazwyczaj, jeśli ktoś to prawko ma, to raczej nie namawia go do tego partner, ale sam widzi potencjalne zyski. Jeśli sam mogę żałować, że nie mam w tym momencie auta, to do końća studiów, jak obowiązywała 50 % zniżka na komunikację publiczną, nie widziałem sensu w wydawaniu kasy na auto i paliwo.
Tylko kobiety częstso nie uznają kalkulacji a bieżące potrzeby smile

271

to nawet nie must have u faceta tylko ogólnie to po prostu umiejętność ułatwiająca teraz każdy aspekt życia, nawet szukając pracy lepiej mieć niż nie mieć smile Ale rozumiem tłumaczenie, mój były też nigdy nie miał chęci, potrzeby o zdolnościach nie wspomnę heheh

A jak idzie na tinderze?

272 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-02-12 23:56:03)

Otóż to! Prawko ułatwia życie, ale nie powinno być wyznacznkiem wartości człowieka. Chociaż, tak jak mówię, mieszkając w dużym mieście i nie ruszając się z niego za często, miałbym poważne wątpliwości czy tak bardzo ułatwia życie..

273

LenaLu napisał/a:

to nawet nie must have u faceta tylko ogólnie to po prostu umiejętność ułatwiająca teraz każdy aspekt życia, nawet szukając pracy lepiej mieć niż nie mieć smile Ale rozumiem tłumaczenie, mój były też nigdy nie miał chęci, potrzeby o zdolnościach nie wspomnę heheh

A jak idzie na tinderze?

Ja pracuję zdalnie, więc mi prawko nie jest potrzebne do tego tongue

A na Tinderze póki co bez zmian. Kilka jakichś lików niewartych uwagi. Dzisiaj jakaś para wpadła, coś tam gadam, ale nie nastawiam się za bardzo^^

274

bagienni_k napisał/a:

Jeśli jedynym argumentem przeciwko takiemu facetowi jest brak prawka, to pozostaje tylko pogratulwoać takiemu facetowi, że się jednak z nią nie związał..

Sam nie mam(choć oczywiście próbowałem), ale pewnie się ponownie za to zabiorę..W każdym razie do tej pory normalnie żyłem i zarabiałem, nie mając prawka i nie jeżdżac samochodem. I mówiąc szczerze, to chyba jedynym powodem, dla którego zdecyduję się zabrać za to ponownie, to ułatwienie w zdobyciu pracy czy czegokolweik innego, ale NIE dlatego, że kobieta miałaby tego wymagać. Dlaczego facet ma nie wymagać zatem od kobiety, aby to ona również jeździła?
Pytanie z jakich powodów? W sytuacjach nagłych zawsze można taksówkę zamówić a jakoś inne powody poz aczystą wygodą nie przychodzą mi na myśl. Tzn. jeśli w parze KTOKOLWIEK ma to prawko to bół biedy, chociaż znam takie pary, gdzie żadne z nich nie ma i żyję im się dobrze. Może nie zawsze, ale czasami, mam wrażenie, przewija się tutaj motyw "będzie mnie woził" i nic więcej.
Po zatym, jak zwykle ocena opiera się na zbyt pochopnych wnioskach o całości na temat jednej informacji("TERAZ nie masz prawka, to jesteś do nieczego, nawet jak zrobisz za jakiś czas i i tak mnie nie interesuje").

Nie mówię tu nawet o tym, jak wygląda poruszanie się po dużym mieście samochodem..

Ale ja nigdzie nie napisałam, że to wymaganie. Odpowiem ci z pozycji kobiety, który świetnie radzi sobie bez wysługiwania się mężczyznami, potrafię rower naprawić, przerzucić tonę węgla w workach, zmienic koło w samochodzie, prawsko zrobiłam bo chciałam byc niezalezna i po to, żeby nikt mnie nie woził:) A prawko sfinansowałą moja mama, która uważała, że kobieta powinna przede wszystkim liczyć na siebie i po swojemu realizowac życie.
I przez 10 lat bycia z moim byłym nie potrafiłam zrozumieć dlaczego on nie chciał zrobic prawka, nie chodziło o pieniądze. No i szczerze, jesli facet ma już grubo po 30 i nie zrobił prawka bo po prostu nie, no to coś było na rzeczy. Ok rozumiem jak ktoś się boi jeździć, nie lubi tego, bo tacy też są.
I nie osądzam nikogo po pozorach bo znam fantastyczną osobę, który nigdy nie zrobił i nie zrobi prawka bo podczas egzaminu brał udział w wypadku i nie jest w stanie tego przeskoczyć i zaufać, że będzie dobrym kierowcą.
Będzie mnie woził to zasadniczo uproszczenie z Twojej strony. Mnie nikt nie musi wozić, ale ja sama nie chcę być szoferem tongue Ale jak będziesz chciał zrobić to służę wsparciem.

LenaLu napisał/a:

A jak idzie na tinderze?

Ogólnie się przydaje, tak jak pisze LenaLu. Nie masz potrzeby lub ochoty poruszania się samochodem (wyjazdy, wycieczki itp.)?

276

Ogólnie się przydaje, tak jak pisze LenaLu. Nie masz potrzeby lub ochoty poruszania się samochodem (wyjazdy, wycieczki itp.)?

No ale ja wiem, że się przydaje. Czasem jest irytujące jeżdżenie wszędzie busem, czy coś. Po prostu mnie jakoś nie ciągnie. Ale też myślę, że zrobię za jakiś czas. Po prostu kolejna rzecz, w której muszę się przemóc.

277 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-02-13 00:08:41)

Lena Spoko smile

Po prostu obracam się w towarzystwie ludzi, gdzie często chyba obowiązują trochę inne zasady, jak te, które tutaj na forum objawiają się często.
Znam pary, gdzie przynajmnije to facet pawka nie ma(albo oboje nie mają) i sa szczęsliwi. Jeśli np ktoś ma kłopoty ze wzrokiem albo cierpi na narkolepsję to co? Przez niektóre kobiety zostanie skreślony?

Mówią, że na wiele rzeczy nigdy nie jest za późno, więc może i mi się poszczęści? smile W każdym razie, na pewno, z perspektywy czasu, nie widzę sensu, aby koniecznie zasiadać za kółkiem już po skończeniu 18 lat..

Mi najbardziej przydałoby się w pracy, gdzie trzeba było dojeżdżać wcześnie rano w teren(ale dawałem sobie radę big_smile). Ograniczyłbym jednak porisanie się samochodem do jak najbardizej prakycznych celów a nie jest nim wożenie ludzi po mieście czy służenie kobiecie jako szofer, bo ma takie widzimisię. Zatem raczej motywacja jest zastanawiająca a nie sam fakt, chociaż, jak widać da się żyć bez niego smile

Poza tym, cieszę się, że brak samochodu nie rozleniwił mnie totalnie. Jeśli ktoś koniecznie musi wsiąść za kółko, aby przejechać  1 km albo i mneij, to raczej z nim jest problem.

No ale ja wiem, że się przydaje. Czasem jest irytujące jeżdżenie wszędzie busem, czy coś. Po prostu mnie jakoś nie ciągnie. Ale też myślę, że zrobię za jakiś czas. Po prostu kolejna rzecz, w której muszę się przemóc.

Ale co to znaczy "nie ciągnie"?

279

No wiadomo, że są rzeczy, które skreślają człowieka z bycia kierowca i jak dla mnie nie każdy powinien nim zostać. Ja lubię prowadzić, ale paradoksalnie wolę rower, nawet na dłuższe dystanse. Samochód najbardziej mi się przydaje przy przewożeniu psów i zakupów smile

I jeszcze raz powtarzam, dla mnie brak prawka nie skresla faceta, ewentualnie marne tłumaczenie;)

280

Ale co to znaczy "nie ciągnie"?

Nie odczuwam potrzeby, żeby mieć to prawko. Przynajmniej jeśli chodzi o mnie. Jedyne co może mieć większy wpływ na to, bym je zrobił, to właśnie naleganie/opinie ludzi z zewnątrz.

281

Moze dla cb brak prawka to nie problem.
Mój kolega stracił panne bo wytykała mu ze nie ma prawka, nie rozwija się zawodowo itp.
A najlepsze robił prawko i chyba mu kiepsko szło ale jakoś zdał,robił kursy dodatkowe z informatyki by mieć lepsze kwalifikacje zawodowe i zawsze zle.

Kobiety za przeproszeniem nie wszystkie ale nie patrzą na meżczyznę ze ma uczucia, ze mozę być zajechany fizycznie i psychicznie, mozę mieć poroblemy o których się wstydzi bo jest meżczyzną.
Facet jak kobieta ma pewne wspolne rzeczy ale kobiety na to nie patrzą ze może miec jakieś słabości.

282

jmox napisał/a:

Mój kolega stracił panne bo wytykała mu ze nie ma prawka, nie rozwija się zawodowo itp.
A najlepsze robił prawko i chyba mu kiepsko szło ale jakoś zdał,robił kursy dodatkowe z informatyki by mieć lepsze kwalifikacje zawodowe i zawsze zle.

Kobiety za przeproszeniem nie wszystkie ale nie patrzą na meżczyznę ze ma uczucia, ze mozę być zajechany fizycznie i psychicznie, mozę mieć poroblemy o których się wstydzi bo jest meżczyzną.
Facet jak kobieta ma pewne wspolne rzeczy ale kobiety na to nie patrzą ze może miec jakieś słabości.

Wydaje mi się, że kolega ma uraz do kobiet i wrzucił wszystkie do jednego wora. Mnie też wielu mężczyzn rozczarowało, zraniło a wręcz skrzywdziło, a mimo to uważam, że są tez ci wartpściowi, wspaniałomyślni i podobni do mnie, ale może nigdy nie będzie mi dane ich poznać:) Ale i tak mam nadzieję, że jeszcze spotkam chociaż jednego:)

Kobiety tez mogą być zajechane psychicznie i fizycznie, ale jakoś trafiałam na facetów, którzy tego nie widzieli, uwazali, że skoro nie mam dzieci, kredytu, za to mam dobra prace i dobrze sobie radzę to mam byc zawsze uśmiechnięta, ładnie wyglądać, być gotowa we dnie i w nocy smile I mimo wszystko, że nie generalizuję, nie upraszczam, po prostu robię swoje i idę do przodu. Kązdy z mężczyzn pozwolił mi się dowiedzieć czegoś o sobie.

283

Problem pojawia się wtedy, jak ktoś na nas coś wymusza, stawia ultimatum itp. Kiedy czujemy, że robimy coś wbrew sobie. Dlatego taki przyklad, jak wyżęj pokazuje, że nie warto ulegać na siłę namowom, ale zastanaowić się, czy rzeczywiście sami tego chcemy.

284

LenaLu napisał/a:
jmox napisał/a:

Wydaje mi się, że kolega ma uraz do kobiet i wrzucił wszystkie do jednego wora. Mnie też wielu mężczyzn rozczarowało, zraniło a wręcz skrzywdziło, a mimo to uważam, że są tez ci wartpściowi, wspaniałomyślni i podobni do mnie, ale może nigdy nie będzie mi dane ich poznać:) Ale i tak mam nadzieję, że jeszcze spotkam chociaż jednego:)

Kobiety tez mogą być zajechane psychicznie i fizycznie, ale jakoś trafiałam na facetów, którzy tego nie widzieli, uwazali, że skoro nie mam dzieci, kredytu, za to mam dobra prace i dobrze sobie radzę to mam byc zawsze uśmiechnięta, ładnie wyglądać, być gotowa we dnie i w nocy smile I mimo wszystko, że nie generalizuję, nie upraszczam, po prostu robię swoje i idę do przodu. Kązdy z mężczyzn pozwolił mi się dowiedzieć czegoś o sobie.

To moze własnie brakuje rozmów o sobie bardziej poznanie sie niż ciągle gadanie o tym jacy to kazdy z nas jest wspaniały:D

Myślisz ze ja mam uraż do kobiet?

285

LenaLu napisał/a:

No wiadomo, że są rzeczy, które skreślają człowieka z bycia kierowca i jak dla mnie nie każdy powinien nim zostać. Ja lubię prowadzić, ale paradoksalnie wolę rower, nawet na dłuższe dystanse. Samochód najbardziej mi się przydaje przy przewożeniu psów i zakupów smile

I jeszcze raz powtarzam, dla mnie brak prawka nie skresla faceta, ewentualnie marne tłumaczenie;)

No z tymi zakupami to największy problem w sumie. Ale też nie robię nigdy jakichś dużych i chodzę do pobliskiego sklepu.

W sumie to nie robiłem nigdy prawka, bo i tak nie miałbym gdzie tym autem jeździć.

W sumie to nie robiłem nigdy prawka, bo i tak nie miałbym gdzie tym autem jeździć.

Jak nie miałam prawa jazdy, to też tak myślałam. Zrobienie prawa jazdy spowodowało że od razu miałam dokąd jeździć samochodem.

287

LenaLu napisał/a:

A jak idzie na tinderze?

A na Tinderze póki co bez zmian. Kilka jakichś lików niewartych uwagi. Dzisiaj jakaś para wpadła, coś tam gadam, ale nie nastawiam się za bardzo^^

Mały update do tindera: babka usunęła parę po 2h rozmowy xDDD

288

jmox tak mi się wydaje, że masz jakiś uraz z tresci twoich wypowiedzi, ale moge się oczywiście mylić, nie znam szerszego kontekstu.

bagienni_k oczywiście zgadzam się z Tobą, wymuszając cos na kimś od razu staramy sie go urobić pod swoje dyktando i zmuszając kogoś chocby do zrobienia prawka zadbałabym o swój komfort, a nie jego. Dlatego ja tez uważam, że nie każdy nadaje się do bycia kierowcą, ale jesli brak prawka wynika po prostu z lenistwa i takiego opierania się na drugiej osobie to rzeczywiście jak dla mnie skreśla potencjalnego partnera.

[jakis_czlowiek] panna pewnie dowiedziała się czego chciała i poszła dalej wybrzydzać. Pewnie miała nastukane kilkanascie jak nie kilkadziesiąt par i szuka między nimi. To jest naprawdę zgubne i to nie tylko na tinderze. Poszukując potencjalnego partnera ciągle czekamy na cos lepszego, że może następny, następny. Wydaje mi się, że kiedyś tego tak nie było.

289

Odnośnie prawa jazdy to myślę, że duże znaczenie ma też miejsce zamieszkania. Teraz mieszkam w dużym mieście i spokojnie mógłbym się tu obyć bez samochodu, czasami wręcz nawet przeszkadza. Jednak pochodzę ze wsi i tam bez prawka i samochodu jesteś odcięty od świata i skazany na kilka busów dziennie. Także każdy tylko czeka na 18 urodziny aby zdobyć uprawnienia. Sam bardzo lubię jeździć i powiem szczerze, że może nie jest to warunek skreślający człowieka, ale też wolę kiedy kobieta ma prawo jazdy, bo wiem, że w razie czego jest niezależna. Tzn nie mam nic przeciwko aby ją wozić gdzie trzeba, ale nie zawsze się po prostu da czy jest czas, więc chyba lepiej jeśli sama też potrafi pojechac smile
Jeśli chodzi o tindera to muszę się pochwalić, bo od kilku dni piszę z całkiem fajną kobietą i może w końcu uda się umówić. Nie byłem na randce już od kilku miesięcy big_smile Jak nie wypali to chyba też skorzystam z waszego fotograficznego poradnika big_smile

290 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-02-13 14:39:36)

LenaLu napisał/a:

[jakis_czlowiek] panna pewnie dowiedziała się czego chciała i poszła dalej wybrzydzać. Pewnie miała nastukane kilkanascie jak nie kilkadziesiąt par i szuka między nimi. To jest naprawdę zgubne i to nie tylko na tinderze. Poszukując potencjalnego partnera ciągle czekamy na cos lepszego, że może następny, następny. Wydaje mi się, że kiedyś tego tak nie było.

No rozmowa szła dobrze, ale tylko do momentu aż pojawiła się pierwsza rozbieżność w zainteresowaniach tongue

291

Konto na Badoo usunięte po tygodniu^^ 0 par, pierwszego dnia 6 lików, potem już 0, to jest gorsze od Tindera tongue

Byłam kiedyś na Badoo, zrobiło się jeszcze gorsze id Tindera? Myślałam, że gorzej być nie może.
Jakiś człowieku, nie szukaj w necie, ciepło się robi, uderzaj w miasto. Masz jakieś swoje hobby, aktywności, może tam? A najlepiej nie  szukaj, to jest ślepy traf. Trafi się lub nie.

292

rossanka napisał/a:

Konto na Badoo usunięte po tygodniu^^ 0 par, pierwszego dnia 6 lików, potem już 0, to jest gorsze od Tindera tongue

Byłam kiedyś na Badoo, zrobiło się jeszcze gorsze id Tindera? Myślałam, że gorzej być nie może.
Jakiś człowieku, nie szukaj w necie, ciepło się robi, uderzaj w miasto. Masz jakieś swoje hobby, aktywności, może tam? A najlepiej nie  szukaj, to jest ślepy traf. Trafi się lub nie.

Po tygodniu na Badoo miałem wrażenie, że wszystkie konta tam są wymarłe i nikt z tego nie korzysta. W mojej okolicy (tak powiedzmy +40km) jest pewnie kilka tysięcy dziewczyn, co tam mają konta, więc nawet mając mega pecha coś powinno się trafić. A tu tylko pierwszego dnia 6 lików, a potem już nic. Zakładam też, że algorytm rankingowy na Badoo mnie tak szybko uwalił po 1 dniu, że już nie było szans na korzystanie z tej apki.

Na Tinderze minimalnie lepiej to jednak wyglądało^^ Chociaż pewnie i tak teraz 100% par i like'ów jakie dostaję, to zasługa, że mam lekkiego boosta z powodu konta premium xD Musiałbym skasować konto i założyć na nowo, może wtedy by mnie algorytm nie uwalił tak szybko (albo i uwalił, kto wie), ale straciłbym premium, a mi szkoda xD

Co do wychodzenia na miasto - jeśli kogoś chciałbym w ten sposób poznać, to jest w sumie jedna opcja - jakieś kluby. A ja nie jestem imprezowy, nie piję prawie, nie umiem zagadać, więc odpada. A co do moich aktywności, to raczej ciężko przy graniu w piłkę/bieganiu kogoś poznać xD

293

rossanka napisał/a:

Po tygodniu na Badoo miałem wrażenie, że wszystkie konta tam są wymarłe i nikt z tego nie korzysta. W mojej okolicy (tak powiedzmy +40km) jest pewnie kilka tysięcy dziewczyn, co tam mają konta, więc nawet mając mega pecha coś powinno się trafić. A tu tylko pierwszego dnia 6 lików, a potem już nic. Zakładam też, że algorytm rankingowy na Badoo mnie tak szybko uwalił po 1 dniu, że już nie było szans na korzystanie z tej apki.

Na Tinderze minimalnie lepiej to jednak wyglądało^^ Chociaż pewnie i tak teraz 100% par i like'ów jakie dostaję, to zasługa, że mam lekkiego boosta z powodu konta premium xD Musiałbym skasować konto i założyć na nowo, może wtedy by mnie algorytm nie uwalił tak szybko (albo i uwalił, kto wie), ale straciłbym premium, a mi szkoda xD

Co do wychodzenia na miasto - jeśli kogoś chciałbym w ten sposób poznać, to jest w sumie jedna opcja - jakieś kluby. A ja nie jestem imprezowy, nie piję prawie, nie umiem zagadać, więc odpada. A co do moich aktywności, to raczej ciężko przy graniu w piłkę/bieganiu kogoś poznać xD

Mnie się wydaje ze problem z apkami to taki ze kobiety może mają za duzo wiadomosci,sa też takie co tylko piszą,sa takie co szukają atencji i sa takie co szukają idealnego faceta wiec jako facet jest ogólnie bardzo cięzko znajleść odpowiednią dla siebie parterkę.
Gdzies jak czytałem jakaś panna weszło po jakimś czasnie znów na portal i widziała ciagle te same twarze.
Ja podobnie mam ostatnio kilka razy widzialem ta samo panne na Sferze w Bielsku i to kazdym razem z innym .
Pamietam ją bo chciałem się z nią umówić się ale nie udało się. I moze nawet lepiej bo to strata czasu jak panny sa takie zmienne.

Co do wychodzenia z domu na pewno jest to jakiś sposób i w wypadku tym trzeba miec dużą cierpliwość bo jednak też ludzie sa zajecie malo kto widać wychodzi sam by można było zagadać.

Dobrymi miejscami jest praca,nawet disco,może oaza w kosciele( pamiętam jak starszy chodził z kolega by poznawać panny smile ), wolontariat ale też myslę ze tak łatwo mozę nie być by poznać kogoś.

Podstawa to zaczać od siebie (polubić,zaakceptować się, no i cieszyć się chwilą) i dotyczy to również was panny;)

294 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-02-13 16:43:38)

jmox napisał/a:

Dobrymi miejscami jest praca,nawet disco,może oaza w kosciele( pamiętam jak starszy chodził z kolega by poznawać panny smile ), wolontariat ale też myslę ze tak łatwo mozę nie być by poznać kogoś.

Podstawa to zaczać od siebie (polubić,zaakceptować się, no i cieszyć się chwilą) i dotyczy to również was panny;)

No praca u mnie odpada - pracuję 100% zdalnie teraz. A wcześniej też to nie było dobre miejsce, bo pracuję w IT, więc prawie sami faceci xD Oaza - no nie jestem zbyt religijny^^ Disco/kluby - tu jak pisałem, nie jestem zbyt rozrywkowy, poszedłbym i bym stał gdzieś pod ścianą, bo bym nie wiedział co robić, bo ja nawet się bawić/tańczyć nie umiem tongue No ciężka sprawa ze mną, raczej trudna do naprawy^^

295

Oczywiście prawo jazdy to nie najważniejsza cecha charakteru heh, ale zobaczcie temat elektryzujący i naprawdę spotkałąm kilka kobiet, które otwarcie mówią, ze dla nich brak prawa jazdy w dzisiejszym świecie to upośledzenie.

Gdzies jak czytałem jakaś panna weszło po jakimś czasnie znów na portal i widziała ciagle te same twarze. na sympatii pojawiłam się na chwilę pięc lat temu, na badoo w sumie też, dwukrotonie odwiedziłam tindera i wiecie co, ja nawet pisałam z tymi samymi kolesiami na tych portalach i pięć lat temu i niedawno. Tyle, że ja mam fotograficzną pamięc i pamietałam wszystko, oni nic, ale i tak byli niezrażeni.

Nie wiem czy to jakiekolwiek pocieszenie, ale ja za kazdym razem pobytu (max dwa tyg) na jakimkolwiek portalu kogoś poznawałam, w sensie stworzyłam relację, ale niestety panowie okazaywali się mocno deficytowi społeczni, psychicznie i socjologicznie. Niestety to w 90% była moja wina bo jak się szuka to zawsze się znajdzie, ale bez wyciągania wniosków i nauki można źle skończyć.

Podstawa to zaczać od siebie (polubić,zaakceptować się, no i cieszyć się chwilą) i dotyczy to również was panny;) dokładnie tak, ktos kto będzie próbował sobie kimś podnieść samoocenę i szukać uznania i akceptacji w drugiej osobie na pewno trafi na dno i sto metrów mułu, na 100%. Stosując tą strategię za pierwszym razem trafiłam na książkowego socjopatę narcyza, o czym dowiedziałam się szukając ratunku na tym forum smile

296

LenaLu napisał/a:

Nie wiem czy to jakiekolwiek pocieszenie, ale ja za kazdym razem pobytu (max dwa tyg) na jakimkolwiek portalu kogoś poznawałam, w sensie stworzyłam relację, ale niestety panowie okazaywali się mocno deficytowi społeczni, psychicznie i socjologicznie. Niestety to w 90% była moja wina bo jak się szuka to zawsze się znajdzie, ale bez wyciągania wniosków i nauki można źle skończyć.

Tylko że u mnie nawet nie dochodzi do spotkania, bo dziewczyny usuwają parę lub przestają się odzywać po chwili rozmowy xD Więc nawet nie mam szans się dowiedzieć jaka ta osoba jest w realnym życiu. Brak prawka czy inne rzeczy, to jestem w stanie poprawić, ale to nie one mają wpływ na to, że nawet nie dochodzi do spotkań (bo się tym nie chwalę, jakbym zaczął, to by jeszcze gorzej było^^). Więc póki co jest jedna rzecz, która ma na niepowodzenie największy wpływ - jestem zwyczajnie nudny podczas rozmowy tekstowej i nie wiem jak prowadzić rozmowę tongue A niestety to są rzeczy, których naprawa trwać może lata.

297

Ja ogólnie nie wierzę, że jest tak źle smile Nie chce być niedyskretna, ale w realu masz jakieś koleżanki, znajome, kuzynki? Może one są w stanie ocenić poziom rozmowy z Tobą?

298 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-02-13 17:22:00)

LenaLu napisał/a:

Ja ogólnie nie wierzę, że jest tak źle smile Nie chce być niedyskretna, ale w realu masz jakieś koleżanki, znajome, kuzynki? Może one są w stanie ocenić poziom rozmowy z Tobą?

No problem jest taki, że jedyne dziewczyny, które znam, to te z poprzedniej pracy. A że ostatnio zmieniłem pracę, to oznacza koniec tamtych znajomości^^ Więc liczba dziewczyn wśród znajomych na ten moment: 0.

Ale jeśli miałbym subiektywnie ocenić, to na moje oko, to wcale źle się nie czuły ze mną rozmawiając i normalnie się rozmawiało.

299

Kurczę no sam widzisz, skoro nie masz problemu z nawiązywaniem znajomości z kobietami i nawet się z nimi dogadujesz to chyba nie do końca chodzi o rozmowę. A na takim tinderze trudnoe jest wyczuć w jakim tonie rozmawiać.
A może po prostu zmień target, albo po prostu popróbuj trochę...

300

Uczestniczyłam kiedyś w badaniach socjologicznych na temat randkowania w sieci. Polegało to także na tzw. obserwacji uczestniczącej, co robiły inne koleżanki.  Niejedna pokazywała efekty w postaci tekstów jak z chorego porno i przesylane na priv fotki członków

301

doboszka napisał/a:

Uczestniczyłam kiedyś w badaniach socjologicznych na temat randkowania w sieci. Polegało to także na tzw. obserwacji uczestniczącej, co robiły inne koleżanki.  Niejedna pokazywała efekty w postaci tekstów jak z chorego porno i przesylane na priv fotki członków

No niestety, ja sama dwukrotnie dostałam zdjęcia członków, raz nawet pan ubrany w damskie koronkowe stringi i szpilki przesłał mi taką fotkę na maila i wcale nie musiałam go o to prosić. Pomijając oferty sponsoringu..

302

LenaLu napisał/a:

raz nawet pan ubrany w damskie koronkowe stringi i szpilki przesłał mi taką fotkę na maila i wcale nie musiałam go o to prosić.

xDDD

303

Realia randkowania w sieci rządzą się swoimi prawami smile

Najbardziej śmieszne wiadomości, jakie dostawałem to propozycje seksualne od damskich profili bez zdjęcia. To jest dopiero kupowanie kota w worku big_smile

304

bagienni_k napisał/a:

Realia randkowania w sieci rządzą się swoimi prawami smile

Najbardziej śmieszne wiadomości, jakie dostawałem to propozycje seksualne od damskich profili bez zdjęcia. To jest dopiero kupowanie kota w worku big_smile

Ja pierwszą wizytę w internetowym portalu randkowym okupiłam traumą smile byłąm wyzywana, obrażana i seksualnie napastowana bo podeszłam do tego bardzo poważnie i wszystko brałam do siebie.

Pamiętam, że kiedyś nie miałąm problemu z profilem bez zdjęcia, ale się dwa razy naciełam i to tak ostro, że później przez jakiś czas chodziłam na spotkania z psem, a miałam wtedy suczkę Amstaffa smile

305

bagienni_k napisał/a:

Same do Ciebie pisały? Nie wierzę. Zresztą, jeśli mowa o Tinderze, to żeby do Ciebie napisały, to najpierw musiałeś mieć parę.

306

Same, ale to była Sympatia..Pieron wie, możę jakies boty czy inny szajs...

307 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-02-13 23:32:29)

bagienni_k napisał/a:

Same, ale to była Sympatia..Pieron wie, możę jakies boty czy inny szajs...

No to musiałoby to być wieki temu, bo teraz jak patrzę po liczbie profili, to to chyba ostatnie podrygi tego portalu.

Admini portali randkowych często używają fakeowych kont, żeby nakłaniać ludzi do kupna premium, gdy wersja darmowa jest praktycznie nieużywalna.

308

Fakt, to było wieki temu smile Jeszcze, żeby było śmieszniej, te niby-konta zawierały od razu adresy mailowe i nr telefonu. NIe było tego dużo, ledwie kilka, ale i tak ciężko w ogóle traktować to poważnie..

309

bagienni_k napisał/a:

Fakt, to było wieki temu smile Jeszcze, żeby było śmieszniej, te niby-konta zawierały od razu adresy mailowe i nr telefonu. NIe było tego dużo, ledwie kilka, ale i tak ciężko w ogóle traktować to poważnie..

Może panienki z Roksy? tongue

310

Właśnie przypomniało mi się moje zdziwienie, kiedy dowiedziałam się, że panie trudniace się róznymi takimi profesjami wink zakłądają konta na portalach randkowych. Na początku nie mogłam zrozumieć jaki jest tego sens i święcie wierzyłam, że szukają miłości hehe. Dopiero mnie brat uświadomił, że one klientów szukają

311

Tylko do tego celu musiałyby się ładnie, hmm, zaprezentować.. smile Tak, aby nie było widać czym się na codzień trudnią smile

312

No nie zdarzyło mi się trafić na takie panie, ale przyznaję często w preferencjach miałam zaznaczone kobiety po to by podejrzeć jak się prezentują smile i dzieki temu miałam np. zaproszenie do trójkąta, ale nie tylko seksualnego, małżeństwo szukało kobiety do wspólnego związku. Bardzo sympatyczni ludzie, aczkolwiek nie do końca jestem w stanie zrozumieć tej idei.

313

Związek 3 osobowy? Naprawdę zżera mnie ciekawość, jak to może wyglądać...:)

314

Nie miałam tyle odwagi, żeby chociaż się spotkać;) ale ludzie byli w porządku, od razu zaznaczyli, że zależy im na długotrwałej relacji i napewno nikt nikogo nie bedzie do niczego zmuszał. Oferowali nawet wspólne mieszkanie w razie czego. Z tego co zrozumiałam to chodziło o nawiązanie relacji uczuciowej z obojgiem, ale ja tego nie mogłam ogarnąć. Ok ja się podobałam im obojgu, ale dla mnie tylko pan był atrakcyjny fizycznie, w sensie raczej jego płeć. No i oni byli małżeństwem, czyli potencjalna partnerka jaki by miała status?

315 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-02-14 23:35:23)

Nie potrafię sobie zwyczajnie wyobrazić, jak wygląda taka relacja, i to z wielu perspektyw..Ta, hmm powiedzmy, techniczna, byłaby najmniejszym problemem smile Ale resztą? No jakoś nie mogę ogarnąć..

316

bagienni_k napisał/a:

Nie potrafię sobie zwyczajnie wyobrazić, jak wygląda taka relacja, i to z wielu perspektyw, gzei ta, hmm powiedzmy, techniczna, byłaby najmniejszym problemem smile Ale resztą? No jakoś nie mogę ogarnąć..

Chyba gdzieś nawet na tym forum podobny związek był kiedyś opisany.

317

Myślę, że kwestia seksu to najmniejszy problem smile Ale cała reszta, jak się tu chociażby pokłócić heh, ja chyba bym się obawiała, ze i tak zawsze byłabym na doczepkę

318

To wszystko wygląda po prostu nieco pokracznie..

319

Próbuję do końca miesiąca użerać się z Tinderem/Sympatią, a potem daję se spokój, szkoda nerwów i czasu xD

320

Próbuję do końca miesiąca użerać się z Tinderem/Sympatią, a potem daję se spokój, szkoda nerwów i czasu xD

Wiesz co wydaje mi się, że masz tak jak ja na początku. Po prostu spróbuj nie brać do siebie tego, że z nikim  nie udaje się nawiązać oczekiwanej relacji. Chociaż wiem jakie to wkurzające smile

321 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-02-17 23:30:32)

LenaLu napisał/a:

Wiesz co wydaje mi się, że masz tak jak ja na początku. Po prostu spróbuj nie brać do siebie tego, że z nikim  nie udaje się nawiązać oczekiwanej relacji. Chociaż wiem jakie to wkurzające smile

No jest^^ I ja nie oczekuję, że znajdę kogoś tak szybko. Ale kurde fajnie by było chociaż mieć szansę się z kimś spotkać tongue

Na Sympatii napisałem do ~20 dziewczyn, żadna nie odpisała. Więcej nie ma tam interesujących kont^^
Na Tinderze średnio dostaję 1 parę na jakieś 50 wysłanych moich like'ów. Przy czym póki co przy połowie par nawet nie dochodzi do rozmowy, a przy pozostałych to rozmowa kończy się po kilku zdaniach xD Gdyby nie to, że mam płatne konto plus czasem używam boosta, to bym wcale nie miał żadnych par pewnie tongue

Chyba będzie jednak trzeba nauczyć się zagadywać w realnym życiu do ludzi albo się przejść do jakiegoś klubu (a nigdy nie byłem) xD

322

Sympatię to odpuść sobie, to nie jest miarodajne źródło:)

A tinder, sama już nie wiem, może ja się po prostu łudzę, że można kogoś w sieci fajnego poznać...

Spotkać jak spotkać, ja to bym chciała na początku poprowadzić fajną, naturalną rozmowę. A nie odpowiedź za pytanie, albo sławetne co mi jeszcze o sobie powiesz, dżizas smile

323

LenaLu napisał/a:

Spotkać jak spotkać, ja to bym chciała na początku poprowadzić fajną, naturalną rozmowę. A nie odpowiedź za pytanie, albo sławetne co mi jeszcze o sobie powiesz, dżizas smile

No, ale do tego to raczej trzeba się spotkać tongue Na Tinderze nie ma się poprowadzić naturalne rozmowy^^

324

No mi się nie zdarzyło nawet, zeby przeprowadzić płynną rozmowę choćby na komunikatorze z potencjalnym kandydatem smile

325

Ja właśnie z Sympatią nie miałem tak złych przeżyć, ale żeby nie dostać żadnej odpowiedzi na 20 wiadomości??? Natomiast Tinder przez swoje zasady wyklucza dla mnie możliwość poznania kogokolwiek do dłuzszej znajomości, skoro przesuwa się tylko  palcem w jedną albo w drugą stronę.

Posty [ 261 do 325 z 2,046 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 32 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » randkowanie/poznawanie przez internet

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024