randkowanie/poznawanie przez internet - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » randkowanie/poznawanie przez internet

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 32 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 260 z 2,046 ]

196

Odp: randkowanie/poznawanie przez internet
LenaLu napisał/a:

Ja uważam, że jest ok, naprawdę smile jeśli chodzi o fotkę, a jeżeli o opis to za wiele nie powiem bo nie widzę smile

Poszedł screen na maila tongue

Zobacz podobne tematy :

197 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2022-02-07 19:08:00)

Ja byłam "brutalna", wysłałam Ci maila. Ale jest w czym rzeźbic tongue
Edit: jakiś człowieku Ty to popatrz dobrze w tym temacie, bo fajna kobieta, która podziela Twoje zainteresowania, żeby palcem nie wskazywać tongue blisko jest, po co daleko szukać:D

198 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-02-07 19:17:21)

lody miętowe napisał/a:

Ja byłam "brutalna", wysłałam Ci maila. Ale jest w czym rzeźbic tongue
Edit: jakiś człowieku Ty to popatrz dobrze w tym temacie, bo fajna kobieta, która podziela Twoje zainteresowania, żeby palcem nie wskazywać tongue blisko jest, po co daleko szukać:D

Dzięki za maila, odpisałem. W ogóle nie było to "brutalne". W sumie tylko potwierdziłaś to, co myślałem o tym.

199

Człowieku, dziękuję smile

Znowu zbieram dziób z podłogi, tym razem z innego powodu tongue

200

Galerida cristata napisał/a:

Człowieku, dziękuję smile

Znowu zbieram dziób z podłogi, tym razem z innego powodu tongue

Co tym razem zrobiłem? tongue

201

Tym razem przesadziłeś big_smile

202

Galerida cristata napisał/a:

Tym razem przesadziłeś big_smile

Ja cały czas przesadzam, więc mi to nic nie mówi.

203

Nie można tak dobrze wyglądać ! tongue

204

jakis_czlowiek napisał/a:
niktinny napisał/a:

W takim razie oficjalnie przyznaję, że nie umiem rozmawiać z kobietami. Także chyba trzeba było słuchać cioci jak mówiła, że mógłbym iść na księdza big_smile

Po prostu nie ma dla nas facetów nadziei... Nic tylko znaleźć sznur i jakiś pieniek xD

Haha mów za siebie:D

Jak poznajesz kobietę to podstawa by była miedzy wami chemia ale i też to by tobie się partnerka podobała a nie latal za kazdą panną któą zobaczysz.
Ja jestem wdzieczny temu ze moge wybrać kobietę jaką chce i spokojnie sobie z nią ulożyć wspolne życie:)

jakis_czlowieku, mam napisać co myślę, tutaj czy priv ?

206

Panna Szlachetnego Rodu napisał/a:

Mi to lotto, ten temat już i tak jest mocno zaśmiecony tongue

207 Ostatnio edytowany przez Panna Szlachetnego Rodu (2022-02-07 21:36:33)

Mi to lotto, ten temat już i tak jest mocno zaśmiecony tongue

Po pierwsze, wyglądasz poważne, dałabym Ci tak 35 lat ( i to jest komplement, przynajmniej z mojej strony), ale zdjęcie masz tragiczne, tzn. wizerunek bardzo mocno ugrzeczniony, wyglądasz jak na legitymacji szkolnej. Fryzura do kitu,  gładko ułożone włosy, żeby nie powiedzieć przylizane. W mojej ocenie zmiana fryzury to mus. Okulary u mnie na plus, ale myśle, że na potrzeby takiego zdjęcia lepiej byłoby bez okularów. Mniej spiny na twarzy, i jakieś ujęcie bardziej na luzie. Jakbyś zrobił coś z tymi włosami, zdjął okulary i wrzucił sobie jakiś kadr w stylu sportowym, żeby na tym zdjęciu oprócz twarzy coś się działo.
Ja jestem na tak.

208 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-02-07 21:41:50)

Wnioskuję, że widziałaś tylko 1 zdjęcia bo nie masz konta? tongue Mogę zaraz wysłać screena z resztą.

EDIT: Poszło.

Co do fryzury - tak po prostu mam, nic nie jest przylizane^^ Co do okularów, ogólnie chodzę bez, mam tylko do kompa.

Wnioskuję, że widziałaś tylko 1 zdjęcia bo nie masz konta? tongue Mogę zaraz wysłać screena z resztą.

EDIT: Poszło.

Co do fryzury - tak po prostu mam, nic nie jest przylizane^^ Co do okularów, ogólnie chodzę bez, mam tylko do kompa.

Owszem, nie mam tam konta tongue

Z wszystkim zdjęć zostawiłabym to środkowe. To które nazwałam legitymacyjnym wywaliłabym natychmiast! Na tym po prawej wyglądasz dość agresywnie.

210

Kuzyn założył konto na sympatii ze 4 lata temu poznał tam żonę ,mają dzieci dobrze im ,jeżeli mam się wypowiedzieć na temat tindera itd, to według mnie jest to aplikacja do podniesienia bądź sprawdzenia swojego wyglądu ,masa kobiet zakłada tam konto tylko po to ,aby sprawdzić ilu mężczyznom się podoba ,takie moje zdanie na dodatek na prawdę nie ma tam interesujących dziewczyn, a co najgorsze że nawet jak dadzą "w prawo" to i tak ciężko żeby się pierwsze odezwały, a to trochę irytuje, po za tym jak widzę opis IG z Nickiem to mnie jakoś mega irytuje... miałem przyznam ,ale już nie mam .

211

Johnny89 napisał/a:

Kuzyn założył konto na sympatii ze 4 lata temu poznał tam żonę ,mają dzieci dobrze im ,jeżeli mam się wypowiedzieć na temat tindera itd, to według mnie jest to aplikacja do podniesienia bądź sprawdzenia swojego wyglądu ,masa kobiet zakłada tam konto tylko po to ,aby sprawdzić ilu mężczyznom się podoba ,takie moje zdanie na dodatek na prawdę nie ma tam interesujących dziewczyn, a co najgorsze że nawet jak dadzą "w prawo" to i tak ciężko żeby się pierwsze odezwały, a to trochę irytuje, po za tym jak widzę opis IG z Nickiem to mnie jakoś mega irytuje... miałem przyznam ,ale już nie mam .

Mozę nie jesteś w typie kobiet?
Fakt ze wiele tam dziewczyn się lansuje tak samo jak na badoo,ale i też sympatii.
I trzeba pamiętać by się dobrze zaprzentować nie ma to jak poznać kobietę która się nie odzywa i jest taka myszka szara.
Brak niektórym kobietom zycia,atrakcynosci.

212

jmox napisał/a:
Johnny89 napisał/a:

Fakt ze wiele tam dziewczyn się lansuje tak samo jak na badoo,ale i też sympatii.
I trzeba pamiętać by się dobrze zaprzentować nie ma to jak poznać kobietę która się nie odzywa i jest taka myszka szara.

na brak par nie narzekałem ,ale z tymi kobietami nawet ciężko było pisać, przyznam no i zazwyczaj musiałem odezwać się pierwszy ,za granicą Hiszpania Francja kobiety częściej pierwsze pisały .

213 Ostatnio edytowany przez jmox (2022-02-07 22:04:37)

Johnny89 napisał/a:
jmox napisał/a:
Johnny89 napisał/a:

na brak par nie narzekałem ,ale z tymi kobietami nawet ciężko było pisać, przyznam no i zazwyczaj musiałem odezwać się pierwszy ,za granicą Hiszpania Francja kobiety częściej pierwsze pisały .

Bo moze dobrze widziały a poza tym polki za przeproszeniem to straszne szytwniary sie zrobiły.

Heh no i jedno jak widzę jak kobiety tańczą solo i kręcą filmy do neta to aż ze smiechu nie mogę wytrzymać:D

214 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-02-07 22:07:39)

Z wszystkim zdjęć zostawiłabym to środkowe. To które nazwałam legitymacyjnym wywaliłabym natychmiast! Na tym po prawej wyglądasz dość agresywnie.

Niestety Tinder działa tak, że minimum 2 zdjęcia są wymagane. I im więcej zdjęć tym lepiej podobno. To sportowe, to w sumie lepiej wygląda w powiększeniu, bo na screenie jest lekko obcięte. Co do zdjęć legitymacyjnych - no niestety aktualnie u mnie brak lepszych, które by mi twarz pokazywały. Mam jakieś jeszcze, ale tam wyglądam jak żaba, więc odpadają xD

215

jmox napisał/a:
Johnny89 napisał/a:
jmox napisał/a:

Bo moze dobrze widziały a poza tym polki za przeproszeniem to straszne szytwniary sie zrobiły.

Heh no i jedno jak widzę jak kobiety tańczą solo i kręcą filmy do neta to aż ze smiechu nie mogę wytrzymać:D

sztywniary jak sztywniary ale według mnie to przegięte ksieżniczki tak powiem

216

Ludzie, musicie cytować całe bloki tekstu? Tylko syf się robi^^

217

Ludzie, musicie cytować całe bloki tekstu? Tylko syf się robi^^

MUSZE smile

Niestety Tinder działa tak, że minimum 2 zdjęcia są wymagane. I im więcej zdjęć tym lepiej podobno. To sportowe, to w sumie lepiej wygląda w powiększeniu, bo na screenie jest lekko obcięte. Co do zdjęć legitymacyjnych - no niestety aktualnie u mnie brak lepszych, które by mi twarz pokazywały. Mam jakieś jeszcze, ale tam wyglądam jak żaba, więc odpadają xD

Nie wiem z jakiej przyczyny uparłeś się na takie legitymacyjne. Najkorzystniej wglądasz na tym środkowym. To moja kobieca ocena. Ono dla mnie ratuje całość profilu.

219

To jakbyś powiedział ze sztywniary big_smile

Ja takie odrazu skreslam a umawiam się z takimi gdzie mózg ale i też uroda jest na swoim miejscu to podstawa szczesliwej znajomosci.
Nie ma też jak ma swoje zdanie i dyskujujesz dluzszy czas o filmie:) albo grywasz uczysz gry w tennisa fajne mam wspomienia:)

220

Nie wiem z jakiej przyczyny uparłeś się na takie legitymacyjne. Najkorzystniej wglądasz na tym środkowym. To moja kobieca ocena. Ono dla mnie ratuje całość profilu.

No akurat niestety to zdjęcie jest bardzo słabej jakości i nie nadaje się na profilowe tongue Wcześniej miałem ustawione to sportowe, ale też słabo było, to teraz sprawdzam jak działa to "legitymacyjne".

221

Panowie nie przesadzajcie juz z tym narzekaniem na kobiety i że niby Polki jakie się zrobiły? Bez przesady, owszem jest sporo kobiet, które szukają sponsora, ojca, adoratora itp. itd. sa rozkapryszone, ale jest tez duża grupa fajnych, atrakcyjnych babek, która nadal jest sama bo mężczyźni narzekają, ale np. większość da w prawo seksownemu glonojadowi niż całkiem ubranej, lekko uśmiechniętej dziewczynie. A potem narzekanie, że nie odpisała, no nie odpisała bo to kolekcjonerka lajków....

222

dokładnie ,ale wiesz co najbardziej mnie rozwala jak te przeciętne już księżniczki zgrywają naprawdę to już jest żałosne, jeżeli dziewczyna ma wygląd modelki ,no naprawdę ciałko twarz to zrozumiem że w głowie jej się troszkę **%%$$ od tych westchnień prawiczków ,ale jeżeli jest no ładna ale nie idealna i taką zgrywa to już tragedia do czego ten świat zmierza .//..

223

LenaLu ja sobie tego nie wymyśliłem to moje doświadczenie z życia wzięte smile

No akurat niestety to zdjęcie jest bardzo słabej jakości i nie nadaje się na profilowe tongue Wcześniej miałem ustawione to sportowe, ale też słabo było, to teraz sprawdzam jak działa to "legitymacyjne".

Ja Cię przekonywać nie będę, wyraziłam jedynie opinię, o którą Ci chodziło. W każdym razie przy legitymacyjnym musiałam użyć wyobraźni i dać Ci szansę (nie każda dziewczyna tam chyba tak robi, o ile w ogóle tak robią), środkowe załatwia temat wink

225 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-02-07 22:19:34)

Johny89, idź do Kremika, tam jest fajny temat, zakomplujecie się xD

Ja Cię przekonywać nie będę, wyraziłam jedynie opinię, o którą Ci chodziło. W każdym razie przy legitymacyjnym musiałam użyć wyobraźni i dać Ci szansę (nie każda dziewczyna tam chyba tak robi, o ile w ogóle tak robią), środkowe załatwia temat wink

No i jestem Ci wdzięczny za opinię, tak jak innym koleżankom z tego forum smile Też bym zmienił to legitymacyjne na to środkowe, gdyby była lepsza jakość, a nie taka z kalkulatora.

226

jakiś_ ja mam 1m78 nie da rady

Johny89, idź do Kremika, tam jest fajny temat, zakomplujecie się xD

No i jestem Ci wdzięczny za opinię, tak jak innym koleżankom z tego forum smile Też bym zmienił to legitymacyjne na to środkowe, gdyby była lepsza jakość, a nie taka z kalkulatora.

To zrób sobie jakieś inne ujęcie legitymacyjne skoro tak bardzo przy nim obstajesz tongue

228

LenaLu napisał/a:

Panowie nie przesadzajcie juz z tym narzekaniem na kobiety i że niby Polki jakie się zrobiły? Bez przesady, owszem jest sporo kobiet, które szukają sponsora, ojca, adoratora itp. itd. sa rozkapryszone, ale jest tez duża grupa fajnych, atrakcyjnych babek, która nadal jest sama bo mężczyźni narzekają, ale np. większość da w prawo seksownemu glonojadowi niż całkiem ubranej, lekko uśmiechniętej dziewczynie. A potem narzekanie, że nie odpisała, no nie odpisała bo to kolekcjonerka lajków....

My stwierdzamy fakty. Nie twierdzę ze ma dobrych kobiet bo spotykam takie ale jak piszesz jest jakaś grupa kobiet strasznie zyjąca w jakims swiecie z bajek filmowych.

Wiesz modelki czy tam idealne to pamietaj też biznes im wiecej wejsc na stronkę wiecej kasy itp.

A jeszcze dam  ze trzeba być męski a nie babochłop gdzie nie ma wymagan i pierwszą zwykłą dziejowe bierze.
Trzeba się szanować:) lecz twierdze ze każda kobieta ma prawo do bycia z facetem ale trochę luzu w życiu.

229

A moje zdanie jest takie, że nie powinien słuchać nikogo bo każdy ma inne zdanie i pogląd na jego osobe i wizerunek:) Niech przede wszystkim sam czuje się dobrze z tym co chce i komu chce pokazać. Jak każdy będzie dorzucał trzy grosze do tego co ma umieścić w profilu to będzie to wizja nas obserwatorów, a nie jego. A co kobieta to opinia, ja tam np. lubię okularników więc dla mnie taki typ informatyka całkiem spoko smile a inna wychwyci typ sportowca bo lubi aktywność...

230

jmox napisał/a:
LenaLu napisał/a:

My stwierdzamy fakty. Nie twierdzę ze ma dobrych kobiet bo spotykam takie ale jak piszesz jest jakaś grupa kobiet strasznie zyjąca w jakims swiecie z bajek filmowych.

Wiesz modelki czy tam idealne to pamietaj też biznes im wiecej wejsc na stronkę wiecej kasy itp.

A jeszcze dam  ze trzeba być męski a nie babochłop gdzie nie ma wymagan i pierwszą zwykłą dziejowe bierze.
Trzeba się szanować:) lecz twierdze ze każda kobieta ma prawo do bycia z facetem ale trochę luzu w życiu.

Jesli chodzi o wymagania to zaiste panowie często mają całą listę wymagań i naprawdę ciężko nadążyc za nimi. Jeśli kobieta ma dzieci to ma bagaż, jeśli nie ma to coś musi z nią byc nie tak, jak ma interesującą prace to jest zbyt niezależna, jak nie ma to bedzie pasożytem. Jak nie lubi zwierząt to ma z głowa, jak je kocha to też ma.... Zdarzyło mi się odwiedzić Tindera i tak w krótkim streszczeniu pokazuje jak panowie podchodzili do tematu.
Pomijając fakt, ze mam swoje zycie, pracę i nie jestem w stanie non stop przesiadywać w internecie to nagminne było obrażanie mnie, ze nie chce rozmawiać, że uważam się za lepszą bo jestem ładne, ale tak naprawdę nie jestem wcale ładna bo na pewno mam zdjęcia retuszowane.

Rozumiem panowie Wasze frustracje, ale uwierzcie kobietom wcale nie jest łatwo i to nie tylko tym, które kierowane są desperacją

231

To też tak nie działa bo wiesz nie kazdy może chcieć być ojcem, nie kazdy chce być popychadłem  i mozna wiele pisać.
Kazdy jest rózny ale przez poznanie się można i też zmienić preferencje.

Myślisz ze ja jestem sflustrowany? Obecnie jestem stanu wolnego ale powiem ze narazie mi dobrze z tym i nienarzekam na moje życie.

232

jakis_czlowiek może to głupio zabrzmi, ale możesz podesłać mi fotę na maila? big_smile Skoro jakieś pary zbierasz to i tak jest lepiej niż ja miałem big_smile

233

Serberys napisał/a:

jakis_czlowiek może to głupio zabrzmi, ale możesz podesłać mi fotę na maila? big_smile Skoro jakieś pary zbierasz to i tak jest lepiej niż ja miałem big_smile

Nie, tylko kobiety z tego forum mogą dostąpić tego zaszczytu tongue

234

Zastanawiałam się czy któraś z pan ma podobne odczucia do moich i widzę że Panna ma podobne. Dlatego napisałam, że jest z czego "rzeźbic", bo jakis_czlowiek jest przystojnym mężczyzna, jeśli tylko na wyglądzie sie skupimy, tylko slabo się sprzedaje. Ja się nie znam na tinderkach, ale wszyscy tutaj piszą że fotki tam ważne, także tego, wnoski się jednoznaczne nasuwają.

LenaLu, jeśli można wiedzieć, ile masz lat? Mniej niż 30 czy więcej?

235

lody miętowe napisał/a:

Zastanawiałam się czy któraś z pan ma podobne odczucia do moich i widzę że Panna ma podobne. Dlatego napisałam, że jest z czego "rzeźbic", bo jakis_czlowiek jest przystojnym mężczyzna, jeśli tylko na wyglądzie sie skupimy, tylko slabo się sprzedaje. Ja się nie znam na tinderkach, ale wszyscy tutaj piszą że fotki tam ważne, także tego, wnoski się jednoznaczne nasuwają.

Mam więcej niż 30, ale mniej niż 40 wink

I też chciałabym, żeby na portalach randkowych było inaczej i opis był ważny, ale niestety tak nie jest. Jakiś czas temu, kiedy tinder przeżywał rozkwit, zrobiłam małe rozeznanie wśród znajomych. Tinder powstał jako portal do szybkich i niezobowiązujących randek, taka jego geneza. To u nas chyba wiecej się po nim spodziewano, że zastąpi sympatię, ale tak się nie stało.
Usłyszałam też, że fajny profil i owszem przyciąga uwagę i rzeczywiście buduje nić porozumienia, ale zanim go przeczytasz to musisz dać w prawo albo w lewo, takie realia. I na wyglądzie charakteru nie zbudujesz, ale na początku tylko tym możesz zagrać, dlatego ja tez odpuściłam jakiś czas temu to miejsce, choć absolutnie nie zamierzam narzekać bo może kiedyś uznam, że tam wrócę smile

Miłego dnia, zbieram się do pracy.

236 Ostatnio edytowany przez Syl (2022-02-08 10:48:47)

LenaLu napisał/a:
lody miętowe napisał/a:

Mam więcej niż 30, ale mniej niż 40 wink

I też chciałabym, żeby na portalach randkowych było inaczej i opis był ważny, ale niestety tak nie jest. Jakiś czas temu, kiedy tinder przeżywał rozkwit, zrobiłam małe rozeznanie wśród znajomych. Tinder powstał jako portal do szybkich i niezobowiązujących randek, taka jego geneza. To u nas chyba wiecej się po nim spodziewano, że zastąpi sympatię, ale tak się nie stało.
Usłyszałam też, że fajny profil i owszem przyciąga uwagę i rzeczywiście buduje nić porozumienia, ale zanim go przeczytasz to musisz dać w prawo albo w lewo, takie realia. I na wyglądzie charakteru nie zbudujesz, ale na początku tylko tym możesz zagrać, dlatego ja tez odpuściłam jakiś czas temu to miejsce, choć absolutnie nie zamierzam narzekać bo może kiedyś uznam, że tam wrócę smile

Miłego dnia, zbieram się do pracy.

Na pewnym portalu nie miałam zdjęcia, jedynie opis. Mężczyźni pisali do mnie, że chcą mnie poznać, bo tak bardzo spodobał im się opis, a był szczery, z serca. I o tym też wspominali. Dodawali też, że mają dość sytuacji, gdy kobiety mają tylko zdjęcia bez opisu lub nie zwracają uwagi na ich opis. Zupełnie inne doświadczenie, ale oczywiście nie na Tinderze. smile

P.S. Gdy miałam zdjęcie, też czytali opis i odnosili się do niego. smile

237

Najśmieszniejsze i jednocześnie chyba najbardziej żałosne były dla mnie profile z jednym lub dwoma zdjęciami w kuszących pozach, jednak poza znakami interpunckyjnymi nie było właściwie w profilu żadnych kwestii, do których się można odnieść. Nie był to rzecz jasna Tinder, bo aż tak nisko wtedy jeszcze nie zszedłem....

238 Ostatnio edytowany przez jmox (2022-02-08 11:25:20)

Wychodzisz poza tinder i w sumOie jest tak samo patrzy się na kobiety czy mężczyzn przez pryzmat wyglądu czy zaiskrzy pociąg do danej osoby. Na portalach randkowych są albo  zdesperowana kobiety albo kobiety szukając by ktoś ich obserwował.

Jak wychodzę na miasto to pierw patrzę czy dana osoba mi się podoba z wyglądu a jak nie to nie ma się ci starać.
Można normalnie rozmawiac

239

jmox napisał/a:

Wychodzisz poza tinder i w sumOie jest tak samo patrzy się na kobiety czy mężczyzn przez pryzmat wyglądu czy zaiskrzy pociąg do danej osoby. Na portalach randkowych są albo  zdesperowana kobiety albo kobiety szukając by ktoś ich obserwował.

Jak wychodzę na miasto to pierw patrzę czy dana osoba mi się podoba z wyglądu a jak nie to nie ma się ci starać.
Można normalnie rozmawiac

No bez przesady, ja ani do zdesperowanych ani szukających atencji się nie zaliczam, a też miałam konto na portalu. I to działa w dwie strony, panowie lubią to samo, atencja nie jest mi obca. A mam wrażenie, że teraz większość panów lubi, zeby o nich zabiegać i wręcz dbać o ich komfort życia.

A tak bez przesady, dla mnie irytujące są narzekania na to, że na portalach kobiety są takie i owakie i na odwrót, podkreślanie, ze ja nie znizyłbym się do założenia profilu na Tinderze? Serio? Większość narzeka a i tak się tam pojawia lub chociaż zagląda. Właśnie takie marudzenie i kręcenie nosem na wszystko jest dla mnie odstraszające smile

240 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-02-08 23:31:41)

Osobiście widzę jeszcze jakieś plusy takiej Sympatii czy Badoo albo i innych miejsc, gdzie można zwyczajnie pogadać i znaleźć kogoś do związku. Natomiast sama idea portalu, gdzie się przesuwa w jedną albo drugą stronę zanim w ogóle się o kimś czegokolweik dowiem, jednoznacznie go kwalifikuje..

Portale rządzą się swoimi prawami i nie ma co temu zaprzeczać. Jeśli miałbym kogoś szukać, to po prostu spróbowałbym w realu, ale Tinder leży dla mnie na poziomie poniżej zera..

241

Przeginasz z tym zabieganiem a mylisz poprostu by też zadbać o faceta i też się nim intersować i to o czym myśli,czuje w danej chwili.
A czy my jesteśmy ino do spłodzenia potomka,zabezpieczeniu rodziny i jej obrony przed zagrożeniem?
My też mamy uczucia, tez mamy potrzeby, też potrzebujemy by się ktoś nami zajoł jak stacimy zdrowie czy też na jakiś czas niezdolni bedziemy jak np. wypadek w pracy będziemy mieli.
No chyba statystycznie facet bardzo narażony jest na wypadki.
To nie jest marudzenie panno ale stwierdzenie pewnego faktu.

A czy jak szczeli meżczyzne w plecach powiesz nie marudz badz mężczyzną? a ty się wyprostować nie mozna?wiesz jakie to fajne uczucie:D?

242

jmox napisał/a:

Przeginasz z tym zabieganiem a mylisz poprostu by też zadbać o faceta i też się nim intersować i to o czym myśli,czuje w danej chwili.
A czy my jesteśmy ino do spłodzenia potomka,zabezpieczeniu rodziny i jej obrony przed zagrożeniem?
My też mamy uczucia, tez mamy potrzeby, też potrzebujemy by się ktoś nami zajoł jak stacimy zdrowie czy też na jakiś czas niezdolni bedziemy jak np. wypadek w pracy będziemy mieli.

A czy jak szczeli meżczyzne w plecach powiesz nie marudz badz mężczyzną? a ty się wyprostować nie mozna?wiesz jakie to fajne uczucie:D?

Powiem tak, jeśli ty o tym wszystkim myślisz spotykając dziewczynę na ulicy, albo zaczepiając ją na portalu to rzeczywiście może warto odpuścić. Ja poznając kogoś chciałabym wiedzieć jaki jest, co lubi, co mu smakuje, zastanawiam się co czyta i dlaczego, a nie czy nie potrzebuje opiekunki, obrońcy czy reproduktorki. No i jeszcze kobieta ma wiedzieć co myśli, o czym i dlaczego. Każdy ma uczucia, ale to nie prawda że jesteśmy odpowiedzialni za uczucia innych. No popłynąłeś jak dla mnie.

Więc moje inne spojrzenie na ten fakt bo chyba zaraz nie wyrobię, jaka ma być kobieta wg was panów żeby była godna waszych starań i zabiegań na jakimkolwiek portalu, a żeby jednocześnie sama czuła się kobietą a nie opiekunka, pocieszycielką i zdobywczynią w jednym?

243

Jezu, zaraz się tu zrobi drugi temat ala Kremik & company...

244 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-02-09 00:53:07)

Muszę się z Koleżanką zgodzić big_smile
Uważam po prostu, że pewne miejsca(czyt. portale w sieci) nie są odpowiednie do poznawania osób do normalnego związku, co najwyżej do przelotnych romansów, przygód czy relacji z korzyściami..

Co nie zmienia faktu, że z czasem te potrzeby czy odczucia są przecież ważne dla obu stron..

245

LenaLu napisał/a:
jmox napisał/a:

Powiem tak, jeśli ty o tym wszystkim myślisz spotykając dziewczynę na ulicy, albo zaczepiając ją na portalu to rzeczywiście może warto odpuścić. Ja poznając kogoś chciałabym wiedzieć jaki jest, co lubi, co mu smakuje, zastanawiam się co czyta i dlaczego, a nie czy nie potrzebuje opiekunki, obrońcy czy reproduktorki. No i jeszcze kobieta ma wiedzieć co myśli, o czym i dlaczego. Każdy ma uczucia, ale to nie prawda że jesteśmy odpowiedzialni za uczucia innych. No popłynąłeś jak dla mnie.

Więc moje inne spojrzenie na ten fakt bo chyba zaraz nie wyrobię, jaka ma być kobieta wg was panów żeby była godna waszych starań i zabiegań na jakimkolwiek portalu, a żeby jednocześnie sama czuła się kobietą a nie opiekunka, pocieszycielką i zdobywczynią w jednym?

Chyba o czym innym myślimy.
Głównie chodzi i to że pierw patrzymy na partnera przez pryzmat atrakcyjności fizycznej więc jakby jakaś panna mi nie podoba się to czemu mam się starać.
A i jeszcze powiedz mi widzisz chłopaka otylego, brudnego,  zapuszczobego to powiesz mi że podejdziesz i powiesz że spodobał się tobie ci nie?

A zapomniałem kobiety nigdy nie zagaduja haha.

Chce tylko pokazać że liczy się wygląd z pierwszego wrażenia a potem reszta.

246 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-02-09 12:12:15)

Ale to chyba normalne, że jak się komuś ktoś fizycznie niezbyt podoba, to się nie będzie tej osoby podrywać? Przecież to nie ma sensu. Musi dana osoba pociągać kogoś też choć trochę fizycznie.

jmox napisał/a:

A i jeszcze powiedz mi widzisz chłopaka otylego, brudnego,  zapuszczobego to powiesz mi że podejdziesz i powiesz że spodobał się tobie ci nie?

Zmieńmy to trochę inaczej, bo poleciałeś po całości xD

Jeśli widzisz dziewczynę otyłą, brudną, itp., to podejdziesz i powiesz że spodobała się tobie czy nie?

Nie, nie zrobisz tego.

247

I oto mi chodziło.
Patrzymy na pociąg fizyczne a detale takie jak zainteresowania itp.  są mniej istotne w poznawaniu.

Wiem poleciałam po całość ale może ktoś zrozumie że nie zawsze poderwie czy facet damę a dama faceta.

Bo tak jak się słyszy że pierwsza rzeczą na która się patrzy to charakter i zainteresowania o to poprostu kłamstwo.

Miłego dnia

248

Człowieku, Ty masz najlepsze legitymacyjne, jakie widziałam smile

249

jmox napisał/a:

I oto mi chodziło.
Patrzymy na pociąg fizyczne a detale takie jak zainteresowania itp.  są mniej istotne w poznawaniu.

Wiem poleciałam po całość ale może ktoś zrozumie że nie zawsze poderwie czy facet damę a dama faceta.

Bo tak jak się słyszy że pierwsza rzeczą na która się patrzy to charakter i zainteresowania o to poprostu kłamstwo.

Miłego dnia

No nie, nie do końca. Naginasz fakty pod Twoje widzimisię.

Ty podałeś jako przykład osobę, co o siebie totalnie nie dba (użyłeś słowo "brudny"). Na taką nikt by nie spojrzał przecież nigdy.

Ale jeśli ktoś jest średni fizycznie, ale nie odpycha od siebie, a jest interesujący w inny sposób (np. zainteresowania, charakter), to jestem w stanie wyobrazić sobie sytuację, że ktoś do takiej osoby podchodzi zagadać. Przecież nie musi zaiskrzyć od razu, może po jakimś czasie dopiero.

250

bagienni_k - a ja się zgadzam, że to rzeczywiście nie takie miejsce, ale miejsce, gdzie można spotkać potencjalnego kandydata:) a ten cytat Bruce Lee jest naprawdę adekwatny czasami do mojej natury i dzięki że mi go przypomniałeś.
Nie jestem psychologiem ani socjologiem, co najwyżej filologiem, ale wydaje mi się, że wzajemne oczekiwanie na zapewnienie siebie o wzajemnym zaangazowaniu to strata czasu. O co mi chodzi, o to, że wiadomo, że na początku każdej znajomości ktoś się komus będzie bardziej podobał, a ktoś mniej. Komus będzie zależało bardziej a komuś mniej. Nie mówię o skrajnych sytuacjach, kiedy rzeczywiście kobieta jest zwykłą atencjuszką, albo zbiera serduszka, ale o tym, że często widzę tekst typu - muszę widzieć, że tej drugiej osobie zależy, a nie będę z siebie robić idioty. No ale jak to sprawdzić, po jednym spotkaniu, albo jednej rozmowie raz na trzy dni? Pytam z czystej ciekawości.

jmox no poszedł po całości, nie zgadzam się z nim, ale z tą atrakcyjnością to fakt tak jest, ale często bywa, że otwarł pysk i czar prysł i na odwrót dopiero ktoś po otwarciu ust i przede wszystkim głowy zyskuje na atrakcyjności. Sama mam dziwny gust, a raczej jego brak, w tym sensie, że nigdy nie miałam określonego typu mężczyzn i to, co dla innych jest typowym przejawem atrakcyjności np. wygolona klata, muskularny tors itp dla mnie w ogóle są aseksualne. ot taki przykład. Ale zwracam uwagę na to jak ktoś mówi, jakim tonem, jaką barwę głosu. I szczerze ja zakochiwałam się w partnerach zazwyczaj po pierwszym przegadanym wieczorze:)

jakis_czlowiek chciał coś zmienić bo mu nie szło na portalach (przepraszam, że upraszczam) i super, że poprosił o opinię, zapytał, szukał czegoś co mógłby albo u siebie wydobyć albo lekko zmienić. I takie podejście jest fajne, nie czeka aż sytuacja się do niego dopasuje, tylko działa. Zapewne ma jakieś tam pretensje do użytkowniczek portalu i ma wobec nich jakies wymagania ale chce sam mieć wpływ na to kogo pozna. A w ogóle o co chodzi z tym kremikiem bo chyba nie rozumiem? heh

W ogóle ktoś mi może powiedzieć jak tu można pogrubić tekst, żeby ciągle nie cytować wszystkiego?

251

LenaLu napisał/a:

bagienni_k - a ja się zgadzam, że to rzeczywiście nie takie miejsce, ale miejsce, gdzie można spotkać potencjalnego kandydata:) a ten cytat Bruce Lee jest naprawdę adekwatny czasami do mojej natury i dzięki że mi go przypomniałeś.
Nie jestem psychologiem ani socjologiem, co najwyżej filologiem, ale wydaje mi się, że wzajemne oczekiwanie na zapewnienie siebie o wzajemnym zaangazowaniu to strata czasu. O co mi chodzi, o to, że wiadomo, że na początku każdej znajomości ktoś się komus będzie bardziej podobał, a ktoś mniej. Komus będzie zależało bardziej a komuś mniej. Nie mówię o skrajnych sytuacjach, kiedy rzeczywiście kobieta jest zwykłą atencjuszką, albo zbiera serduszka, ale o tym, że często widzę tekst typu - muszę widzieć, że tej drugiej osobie zależy, a nie będę z siebie robić idioty. No ale jak to sprawdzić, po jednym spotkaniu, albo jednej rozmowie raz na trzy dni? Pytam z czystej ciekawości.

jmox no poszedł po całości, nie zgadzam się z nim, ale z tą atrakcyjnością to fakt tak jest, ale często bywa, że otwarł pysk i czar prysł i na odwrót dopiero ktoś po otwarciu ust i przede wszystkim głowy zyskuje na atrakcyjności. Sama mam dziwny gust, a raczej jego brak, w tym sensie, że nigdy nie miałam określonego typu mężczyzn i to, co dla innych jest typowym przejawem atrakcyjności np. wygolona klata, muskularny tors itp dla mnie w ogóle są aseksualne. ot taki przykład. Ale zwracam uwagę na to jak ktoś mówi, jakim tonem, jaką barwę głosu. I szczerze ja zakochiwałam się w partnerach zazwyczaj po pierwszym przegadanym wieczorze:)

jakis_czlowiek chciał coś zmienić bo mu nie szło na portalach (przepraszam, że upraszczam) i super, że poprosił o opinię, zapytał, szukał czegoś co mógłby albo u siebie wydobyć albo lekko zmienić. I takie podejście jest fajne, nie czeka aż sytuacja się do niego dopasuje, tylko działa. Zapewne ma jakieś tam pretensje do użytkowniczek portalu i ma wobec nich jakies wymagania ale chce sam mieć wpływ na to kogo pozna. A w ogóle o co chodzi z tym kremikiem bo chyba nie rozumiem? heh

W ogóle ktoś mi może powiedzieć jak tu można pogrubić tekst, żeby ciągle nie cytować wszystkiego?

I tutaj doszliśmy do sedna i o to mi chodzi że ludzie pierw oceniają atrakcyjność danej osoby   a na drugi plany schodzi charakter i inne rzeczy.

I o tobie chodzi że ktoś może być mniej atrakcyjny ale za to moze byc spoko osoba ale przez że np.  może wyglądać malo atrakcyjnie względem fizycznosci że jest na straconej pozycji.

I wszyscy pierdziela że liczy się wnętrze człowieka  i to fakt ważne ale pierwsze człowiek zauroczy się urodą.

252 Ostatnio edytowany przez Serberys (2022-02-09 16:45:39)

LenaLu żeby pogrubić tekst używasz []xxx[/] a w nawiasach małe b
xxx to tekst ofc

253

LenaLu napisał/a:

Nie, nie mam żadnych pretensji, czemu miałbym mieć? tongue Każdy korzysta tak jak chce z Tindera, czy innych. Jedyne, co mnie wkurza, to to, że dziewczyny bez słowa znikają, gdy już chwilę rozmawiamy. I tyle.

Jak klikniesz na podgląd wiadomości, to tam masz linki do pomocy:
https://www.netkobiety.pl/help.php?section=bbcode
https://www.netkobiety.pl/help.php?section=img

254

LenaLu napisał/a:

Nie, nie mam żadnych pretensji, czemu miałbym mieć? tongue Każdy korzysta tak jak chce z Tindera, czy innych. Jedyne, co mnie wkurza, to to, że dziewczyny bez słowa znikają, gdy już chwilę rozmawiamy. I tyle.

Chodziło mi bardziej o to, że masz jakieś zastrzeżenia do zachowania dziewczyn smile Ale uwierz, nie tylko one tak postepują.

Rozumiem, że to jest denerwujące, kiedy wydaje ci się, że wszystko zmierza w dobrym kierunku, a tu zalega cisza. Ludzie wolę po prostu zniknąć niż cokolwiek tłumaczyć.

Dzięki za pomoc

255 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-02-10 23:10:30)

LenaLu napisał/a:

Jeśli mówimy o tym poczatku czy poczatkowym okresie, to jednak problem cały tkwi w poświęcaniu czasu i srodkó dla drugiej osoby. Wiadomo, żę zakochanie rządzi się swoimi prqawami, ale każdy z nas ma chyba jeszcze jakies inne zajęcia i nie trzeba poświęcać większości swoich zasobów czy czasu, aby tylko pokazywać drugiej stornie, jak bardzo nam na niej zależy. Raz, że można kogoś wytraszyć a dwa: no sorki, ale jednak mam tez inne rzeczy do robienia, niż ciągłe rozmowy i spędzanie czasu z jendą osobą. No, gdzieś ten umiar musi być smile Nie da się przebywać ze sobą czy kontaktować(prawie) non stop vide rozmowy telfoniczne czy pisanie: podziwam ludzi, którzy potrafią siedzieć non stop na telefonie czy gadać o nie wiadomo czym..

Natomiast szacun, jesli ktoś po kilku czy 1-2 razach jest w stanie się zakochać, na dobrą sprawę nie znając nawet w niewielkim stopniu tej osoby.

Od czytania postów Kremika to się zwoje niestety prostują..

256 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-02-11 21:08:11)

Panna Szlachetnego Rodu - wysłałem na maila nową wersję legitymacyjnych zdjęć^^ Proszę o krytykę tongue

257

Też bym chętnie nową wersję zobaczyła smile

258

lody miętowe napisał/a:

Też bym chętnie nową wersję zobaczyła smile

Łap. Podobno nadal za mało się uśmiecham, ale to jest maksymalny uśmiech jaki jestem w stanie zrobić w domowych warunkach. Próba rozciągnięcia bardziej skóry powoduje u mnie mimowolne drgania twarzy xD

259

Dzięki za fotkę, no nadal za mało tongue ale jest lepiej, mnie się podoba smile

260

Ja, gdziekolwiek umieszczałem swoje foty, to się nei uśmiechałem..Wyglądałem raczej lepiej z poważną miną big_smile

Posty [ 196 do 260 z 2,046 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 32 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » randkowanie/poznawanie przez internet

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024